|
|
#601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
No teraz się troche opuściłam bo ostatnio nie jem ani owoców ani jogurtów wiem że muszę się poprawić ale jak mam mdłości to naprawde bardzo ciężko jest Wy mówiłyście że jak sie źle przechodzi ciążę to będzie dziewczynka a u mnie w rodzinie jest na odwrót ciekawe jak będzie ze mną
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zmykam coś ogarnąć, bo mam bałagan jak nie wiem co :p I pranie może w końcu zrobię, bo zabieram się za nie od zeszłego czwartku i jeszcze kilka dni i mi się czyste bawełniane majtki skończą
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
#603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale będzie się trzeba zmusić czego się nie robi dla maleństwa
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
głowa do góry
|
|
#605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczysz będzie dobrze! trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#606 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej gaduły
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem na etapie uczenia go pisać cyferek do 10. Cytat:
![]() Cytat:
Musi być dobrze, nie ma innej opcji ! Czemu lekarz nie chcial Wam powiedzieć jaka płeć? W sumie to moze i lepiej, bo wtedy nie będzie mowy o pomyłce. Cytat:
Cytat:
![]() Co do bajek to też ogląda tylko te, z których może coś wynieść. Dzięki nim nauczył sie liczyć po angielsku, figur, a o zwierzętach nie wspomnę . Nasze dzieciaki chyba oglądają te same bajki ![]() Czytam, ze sporo z Was wynajmuje mieszkania, a nie lepiej kupić coś własnego, bo domyślam się, ze tyle co za wynajęcie to byście spłacały kredyt. No druga bajka to trzeba go jeszcze dostać
|
|
#607 | ||
|
Zadomowienie
|
O
Cytat:
robiłam ponad miesiąc temu i w normie było. Cytat:
Wszystko będzie dobrze te badania nie dają 100% pewności. Poczekaj jeszcze na wynik z krwi. Tylko teraz te dni będą się ciągnęły niestety. Brzuch mnie od wczoraj boli i twardnieje chwilami. No-spa nie pomaga. W nocy tak mnie meczyło że śniło mi się ze już rodzę. E nocy wstawalam sprawdzać czy krwi nie ma. Chyba muszę dac sobie na wstrzymanie i przestać nosić mlodego. Noszę go tylko na biodrze ale to 13 kg to już za dużo dla mnie. Filip jeszcze lubi Kucharz duży kucharz mały, on na końcu śpiewają i tańczą i on ich tak fajnie naśladuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-02-03 o 10:33 |
||
|
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
Roxana - wierze, że sie martwisz po takich slowach ale będzie dobrze zobaczysz! Bedzie dobrze!!! Lekarze też sie czasem myla druga strone! kurcze choc fakt wbil Tobie ćwieka na sam wyjazd... ech na pewno zupelnie niepotrzebnie . Trzymam kochana kciuki i wiem,że bedzie dobrze
asienka - a lubisz suszone śliwki? bardzo pomagaja na te spraw Hanusia- uwielbiam jak mi ktos majstruje przy brwiach a teraz czuje sie jak mlody Bog![]() sugarbabyLove - oczywiscie trzymam kciuki za synka!! a co do mowienia.. zobaczysz Twoja cierpliwosc zostanie nagrodzona ![]() moniska moj też 13 kg.. a najgorzej go wyciagac z lozeczka ![]()
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-02-03 o 10:27 |
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się w drugiej cześći. Pomimo tego, że jestem w 15 tygodniu, to samopoczucie nadal kiepskie. Dziś nie poszłam do pracy, bo mnie mdli i po wczorajszych wymiotach boli mnie żołądek. Już nie wiem co mam jeść żeby go nie podrażniać...
Życzę Wam miłego dnia i do napisania jak już wrócę do formy ;-) |
|
|
|
#610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No niestety żadnych suszonych owoców ja jestem dziwoląg bo nie zjem owoców z kompotu ani z placków moje menu jest biedne
|
|
|
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje dziewczyny no kazdy zabieg z narkozą jednak jest ryzykowny
|
|
#612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w ciąży krwawienia to niestety norma - układ przepompowuje dużo więcej krwi, wiec naczynka czasami nie wytrzymują. Mi w poprzedniej ciąży lekarz kazał rutinoscorbin wcina - pomogło Cytat:
Warkocz powinien się złapac, a zawsze zmiana ![]() Kurcze, spodni nie kupiłam, bo akurat towar przyszedł i jeszcze nie zdążyli go wystawic, a po weekendzie ostały się na sklepie tylko rozmiary 34 Cytat:
Kurcze, ja nie rozumiem tych lekarzy - masz prawo się dowiedziec, jeśli chcesz - oczywiście z zastrzeżeniem, że przy tak wczesnej ciąży jest możliwa pomyłka. Strasznie mnie wkurza jak ktoś mówi "wiem, ale nie powiem" ![]() Cytat:
Hitem w poprzedniej ciąży, jak siedziałam na zwolnieniu była właśnie owsianka na śniadanie... taka z bakaliami, żurawiną, czasami świeżymi owocami i cynamonem Cytat:
|
|||||
|
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż myje podłogi a ja się delektuję tym widokiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma reguly na to
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane,
Zaraz będę nadrabiała. Wróciłam właśnie od lekarza. Jednak ten paskudny kaszel mi nie odpuścił i po wczorajszej męczarni dziś już mnie przycisnęło i poszła do lekarza. Z miejsca antybiotyk mi przepisała,oczywiście twierdzi,że to bezpieczne dla dziecka. Jednak po pytaniu farmaceuty,czy napewno Pani dr pozwolila mam wątpliwości. Jutro mam wizytę u mojego gina,więc chyba się dla pewności wstrzymam. Powiedziała,że tak naprawdę ten kaszel jest dla mnie na dłuższą metę niewskazany. Jeśli będzie się nasilał to mam po prostu jechać na IP. roxana_lu domyślam się,że się zmartwiłaś. Jednak to jest TYLKO prawdopodobieństwo nie diagnoza. Wiem,że teraz czekanie może być dobijające. Znam jednak przypadek dziewczyny,której przezierność wyszła baaaardzo wysoka (nie lekko), a aktualnie ma zdrowego Synka. Także ja mocno wierzę,że u Ciebie także wszystko się dobrze potoczy,a za 10 dni usłyszysz informację ,która całkowicie Cię uspokoi.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
owsianka musli grysik takie rzeczy dobre sa
aaa mi przyszla poducha do karmienia jest sliczna taka wlasnie chcialam a bede teraz na niej lezakować
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za ciepłe słowa, wyglada to tak, ze dzidziuś sie okropnie ruszał i on zmierzył 4 razy ta przeziernosc. Dwa razy wyszło 1,6 pozniej jedno 1,7 no i 2,5. Powiedział tez, ze do opisu badania przyjęło sie podawać ta najwyższa normę, która sie zmierzyło wiec wpisać musiał 2,5 no i na tej podstawie wyszło ponad normą. Powiedział, ze mam sie nie martwić bo nie jest to duzo ponad normę no ale jeszcze dobrze, ze ten test pappa jednak zrobiłam bo bedzie dokładniej wiadomo.
Co do płci to powiem szczerze, ze tak przy okazji zapytałam ale jakos parcia nie miałam jak sie dowiedziałam o tej przeziernosci. Tutaj sie martwiłam o to a naraz bede lekarza naciskać na to, zeby płeć poznać... Uznałby mnie chyba za nienormalna... Moze gdybym Go naciskała to by powiedział a tak powiedział, ze po co sie pozniej rozczarować jak sie juz człowiek przyzwyczai, ze no miał byc chłopak a sie jednak okaże dziewczynka... lepiej mieć pewność... I w sumie dobrze... Teraz to ostatnia rzecz o ktorej myśle, te dni do wyniku beda sie dłużyć...
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Chwile mnie nie bylo,a Wy jak zwykle
![]() Sugar, trzymam kciuki za Marcelka, zreszta juz od tamtego tyg.za Niego je sciskam Ja dzis zrobilam 7km piechota, jak nie wiecej ... A teraz glodna na maxa jestem. Ide gotowac
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 11:07 Powód: Blad |
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia i lekarza jutro---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
a co dobrego gotujesz? ja mam w wczoraj grochowa ale moj maz po niej wczoraj puszczał bączki haha
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie wogole!!!! Skoro za kazdym razem takie roznice w wymiarach mu wychodzily to nie jest to wogole dla mnie wiarygodne! Wynik bedzie bardziej wiarygodny jak bedziesz miala wynik badan z krwi. Tylko dlaczego tak dlugo czekac trzeba na nie? U mnie po pobraniu 30 min wynik juz byl... ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Robie dzisiaj spaghetti bolognese ![]() Wczoraj ktoras z dziewczyn pisala o tym i narobila mi smaka ![]() Bylam juz dzis na zakupach i zaraz zaczynam. |
||
|
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się szykuję powoli na wizytę.Trzymcie kciuki
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O matko 7 km
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Acka kciuki
Muszę iść sprzątać, a tak mi się nie chce.... obiadu nie gotuję, bo też mi się nie chce.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-03 o 11:11 |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
A Ty nastepna po mnie
![]() Sport to zdrowie, od dzis codziennie bede tak spacerowac
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-03 o 11:12 Powód: Blad |
|
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
dam znać wieczorkeim oczywiście
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba nadrobić ![]() Gdzie Ty tak chodzisz na te spacery ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Dlatego teraz jak mam "z tym" problem, to piję aktivie i problem znika

O 10 mam gina i USG genetyczne . A po drugie boje się że Młody bedzie mi rozpaczał jak wejde do gabinetu . Co prawda bedzie czekal z ciocia ktorą uwielbia ale roznie może być .. Także trzymajcie, bo sie podwójnie denerwuje... plisssss 
przystawia nam przy "D jak Dupa" bo wolałabym żeby mówił "D jak Dom" ale przy tym pierwszym ma zdecydowanie wiecej frajdy! 

zna więcej zwierząt niż ja takich egzotycznych. Ale ogląda bajki wartościowe.
te badania nie dają 100% pewności. Poczekaj jeszcze na wynik z krwi. Tylko teraz te dni będą się ciągnęły niestety. 

i powodzenia i lekarza jutro