Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 16:57   #751
Jess922
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
To może ładnie jak tak zaczne od początku,
jestem według USG 11t i 1 dzien czyli zaczełam 12 tydzień ciazy.
Mam 27 lat, to moje pierwsze dzieciatko
mam za sobą pierwsze badania wszystko wporzadku tylko musze badac tarczyce biore eutyrox i kontrolowac poziom.
I oczywiście toxo bo nie miałam

9lutego przedemna pierwsze USG genetyczne mam lekkiego stresika
Mam tez ogromna nadzieje że zobacze płec licze na chłopaka chociaż najwazniejsze zeby maleństwo było zdrowe
Witaj

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
A mój lekarz nie robi genetycznych więc się nie dowiem tak szybko jak wy co nosze w brzuszku i czy wogole zdrowy jest brzdąc...
A to nie możesz iść zrobić tych badań do innego lekarza? Ja miałam tą samą sytuację i poszłam gdzie indziej.
Stary 2015-02-03, 17:00   #752
sandeo
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy uda mi sie wbic do was

Troszke was zaniechałam bo pojawiły się tematy dla mnie dołujace popronienia wiem ze mamy aniołków chciały się wygadac ale dla mnie to były tematy przykre i wolałam nie czytac. i sie nie dołować.

A sprawa jeszcze wygląda tak ze mój tp to 24.08 wiec teraz patrze ze w okolicy mojego terminu jest już wiecej mam.Na poczatku watku cz. I czułam się jak sto lat za murzynani początek a koniec miesiaca w tp. to jak by przepasc

Cytat:
To może ładnie jak tak zaczne od początku,
jestem według USG 11t i 1 dzien czyli zaczełam 12 tydzień ciazy.
Mam 27 lat, to moje pierwsze dzieciatko
mam za sobą pierwsze badania wszystko wporzadku tylko musze badac tarczyce biore eutyrox i kontrolowac poziom.
I oczywiście toxo bo nie miałam

9lutego przedemna pierwsze USG genetyczne mam lekkiego stresika
Mam tez ogromna nadzieje że zobacze płec licze na chłopaka chociaż najwazniejsze zeby maleństwo było zdrowe

Hej! Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie tez mam termin na 24.08, 11t1d
Tez leczę tarczyce i tez nie miałam toxo.

U mnie byc może dojedzie jeszcze konflikt rh bo ja mam - a mąż +
Stary 2015-02-03, 17:02   #753
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Przeziernosc według usg powyżej normy i teraz czekam na wyniki testu pappa, ktore maja zweryfikować ta kwestie

Płeć lekarz niby mowil ze cos widzi ale powiedział, ze powie dopiero około 18tc - w sumie teraz tak myśle ciagle o tej przeziernosci, ze ta płeć tl w ogole zeszła na dalszy plan tylko błagam, zeby wyniki były dobre

Najpierw przez brzuch ale pozniej dowcipnie bo maluch sie tak ruszał, ze chciał sprawdzić czy bedzie cos lepiej widac wlasnie w ten sposób.

Dodam, ze jak miałam przez brzuch to lekarz zawołał TŻ razem z juniorem - mały zachwycony
A kiedy wyniki za test, ja tez mam takie zalecenie a jak trzeba sie do testu pappa przygotowac dietka jakaś czy cos?

A co ta przeziernistość daje? z juniorem też byłas na genetycznym?

Świetnie jak mały ruchliwy a moze lekarz Cię straszył bo nie był pewny wyniku

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Sandeo miło że tak samo u nas nie ma konfliktu na szczęście

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:10   #754
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
A kiedy wyniki za test, ja tez mam takie zalecenie a jak trzeba sie do testu pappa przygotowac dietka jakaś czy cos?

A co ta przeziernistość daje? z juniorem też byłas na genetycznym?

Świetnie jak mały ruchliwy a moze lekarz Cię straszył bo nie był pewny wyniku

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Sandeo miło że tak samo u nas nie ma konfliktu na szczęście

Wynik pappa do 10 dni roboczych u niego... Jesli ok to wynik wysyłają mailem a jak nie to dr osobiście dzwoni umówic na wizytę...

Do testu nie musisz sie przygotowywać. Nie musisz nawet byc na czczo normalnie pobierana spora próbkę krwi

Nieprawidłowa Przeziernosc karkowa moze powodować zespół downa...

Ja wlasnie kilkanaście postów wstecz pisałam o tym dokładniej - miałam 4 pomiary (1.6 , 1.6 , 1.7 i 2.4) ale lekarz musi do interpretacji wyniku podac ten który wyszedł najwyższy... Dlatego teraz test pappa zweryfikować ma to

Nie, z juniorem jak byłam w ciazy to nie, jedynie na połówkowym - wtedy mi lekarz nie proponował wiec dopiero po czasie dowiedziałam sie ze jest takie badanie...

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-02-03 o 17:11
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:14   #755
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Hej! Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie tez mam termin na 24.08, 11t1d
Tez leczę tarczyce i tez nie miałam toxo.

U mnie byc może dojedzie jeszcze konflikt rh bo ja mam - a mąż +
u mnie teściowa podobno miała konflikt rh, ale dzieci urodziła zdrowe
my mamy na szczęście oboje +

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Wynik pappa do 10 dni roboczych u niego... Jesli ok to wynik wysyłają mailem a jak nie to dr osobiście dzwoni umówic na wizytę...

Do testu nie musisz sie przygotowywać. Nie musisz nawet byc na czczo normalnie pobierana spora próbkę krwi

Nieprawidłowa Przeziernosc karkowa moze powodować zespół downa...

Ja wlasnie kilkanaście postów wstecz pisałam o tym dokładniej - miałam 4 pomiary (1.6 , 1.6 , 1.7 i 2.4) ale lekarz musi do interpretacji wyniku podac ten który wyszedł najwyższy... Dlatego teraz test pappa zweryfikować ma to

Nie, z juniorem jak byłam w ciazy to nie, jedynie na połówkowym - wtedy mi lekarz nie proponował wiec dopiero po czasie dowiedziałam sie ze jest takie badanie...

a nic Ci lekarz dzisiaj nie mówił np o przegrodach nosowych Maluszka? bo czytałam, że ryzyko urodzenia chorego dziecka (np z downem) mozna poznac po braku kosci nosowych miedzy 11 a 14 tc.

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-02-03 o 17:16
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:17   #756
Papusia28
Raczkowanie

ale ja też teraz nie robie tego badania jak gin mi na wizycie zrobi przy okazji tą przezierność to ok nie to nie bo co to zmieni nie chcę potem się całą ciąże denerwować a dziecka i tak nie usune i badanie też nigdy pewności nie daje w pierwszej ciazy nie wiedziała o tym badania gin mi robiła usg i mówiła że to zbadała było ok to ok potem poszlam na połówkowe bo mnie sierkowała ze względu na ten podział macicy teraz też pojdę na połówkowe
Stary 2015-02-03, 17:17   #757
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
u mnie teściowa podobno miała konflikt rh, ale dzieci urodziła zdrowe
my mamy na szczęście oboje +

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

a nic Ci lekarz dzisiaj nie mówił np o przegrodach nosowych Maluszka? bo czytałam, że ryzyko urodzenia chorego dziecka (np z downem) mozna poznac po braku kosci nosowych miedzy 11 a 14 tc

Cała reszta jest ok. Kość nosowa jest, nóżki, rączki, żołądek, przepływy ok, serduszko, dwie półkule mózgu. Jak juz pisałam - lekarz sprawdzał, mierzył, badał 40 minut... Wiec tyle dobrze

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-03, 17:21   #758
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Cała reszta jest ok. Kość nosowa jest, nóżki, rączki, żołądek, przepływy ok, serduszko, dwie półkule mózgu. Jak juz pisałam - lekarz sprawdzał, mierzył, badał 40 minut... Wiec tyle dobrze
To będzie dobrze mi na tej wizycie na której mialam badanie genetyczne mierzyła też kosci nosowe u dziecka, widziałam tez główkę z góry i oba płaty mózgowe (wyglądały jak motyl no i co najważniejsze liczyliśmy i były 2 rączki i 2 nóżki nawet paluszki były wyraźnie zarysowane znalazłam coś co Cię może zaciekawi i uspokoi :

"Brak kości nosowych w 11-14 tygodniu ciąży to cecha przede wszystkim większości dzieci z zespołem Downa. Ten objaw rzadko spotykany jest u dzieci zdrowych. Brak kości nosowych u płodu podobnie jak niedomykalność zastawki trójdzielnej łączą się ze zwiększonym ryzykiem zaburzeń chromosomalnych."

Igorek

Stary 2015-02-03, 17:23   #759
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
To będzie dobrze mi na tej wizycie na której mialam badanie genetyczne mierzyła też kosci nosowe u dziecka, widziałam tez główkę z góry i oba płaty mózgowe (wyglądały jak motyl no i co najważniejsze liczyliśmy i były 2 rączki i 2 nóżki nawet paluszki były wyraźnie zarysowane znalazłam coś co Cię może zaciekawi i uspokoi :

"Brak kości nosowych w 11-14 tygodniu ciąży to cecha przede wszystkim większości dzieci z zespołem Downa. Ten objaw rzadko spotykany jest u dzieci zdrowych. Brak kości nosowych u płodu podobnie jak niedomykalność zastawki trójdzielnej łączą się ze zwiększonym ryzykiem zaburzeń chromosomalnych."

No tak tylko, ze przeziernosc karkowa to nie tylko zespół downa a także wiele innych chorób...

Ale chyba nie chce juz o tym myślec... Tzn pewnie bedzie ciagle o tym myślała ale muszę wierzyć, ze bedzie dobrze !!

Dziekuje za ciepłe słowa !!

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-03, 17:24   #760
Anev0
Zakorzenienie

roxana_lu żeby było dobrze i nie wyobrazam sobie co teraz czujesz przez te 10 dni.

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-02-03, 17:25   #761
Acka
Rozeznanie

Ja juz po wizycie u gina.Małe ma 6.4mm ,serduszko puka i lekarz mówi że jest ok Robił mi usg przez brzuch i nie dostałam zdjęcia zawsze mi dawał i sobie ogladałam...no ale trudno moze za 3 tyg dostane
Witam nowe koleżanki
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:26   #762
mms_22
Zakorzenienie

a to badanie połówkowe wykonuje się poprzez zwykłe usg, czy jakoś inaczej? i to badanie też bada dziecko pod kątem jakiejś choroby? pytam, bo czesto u Was pojawia się to określenie, a ja jestem w tym temacie zielona...

Igorek

Stary 2015-02-03, 17:32   #763
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Witaj

A to nie możesz iść zrobić tych badań do innego lekarza? Ja miałam tą samą sytuację i poszłam gdzie indziej.

No właśnie nie wiem siostra do niego chodzila i bylo wszystko ok i byla zadowolona a jak znajoma chodzi do innego to też o tym nie słyszała u nas niby robią to tylko kobietą po 30 lub u których w rodzinie byla choroba downa itp...

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie u gina.Małe ma 6.4mm ,serduszko puka i lekarz mówi że jest ok Robił mi usg przez brzuch i nie dostałam zdjęcia zawsze mi dawał i sobie ogladałam...no ale trudno moze za 3 tyg dostane
Witam nowe koleżanki
Super że wszystko ok tylko szkoda że bez zdjęcia a fajnie ze miałaś przez brzuch bo mój do 16 tyg robi dowcipnie :/
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:33   #764
moniska139
Zadomowienie

Uff... Nadrobiłam Was
Miałam pozaznaczane odpisane i aplikacja mi się wyłączyła.
Nogi gole raz w tygodniu pachy wcześniej a bikini odpuszczam narazie bo zapalenie mieszkow wlosowych i wrastanue wloskow się zaczęło. Więc niech zarosnie i nie straszy
Ćwiczyć jeszcze nie ćwiczę ale siedzę tylko jak jem albo w ubikacji to nie jest źle.
Zrobiłam na obiad żurek i makaron z kurczakiem i mieszanka chińska i jeszcze pączki chiszpańskie ale wyszły takie sobie. Narobiłam się dzisiaj że nogi wchodzą mi do d.py.
Spać mi się już chce
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:39   #765
Acka
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nie wiem siostra do niego chodzila i bylo wszystko ok i byla zadowolona a jak znajoma chodzi do innego to też o tym nie słyszała u nas niby robią to tylko kobietą po 30 lub u których w rodzinie byla choroba downa itp...

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Super że wszystko ok tylko szkoda że bez zdjęcia a fajnie ze miałaś przez brzuch bo mój do 16 tyg robi dowcipnie :/
do tej pory też miałam dopochwowo.mam 13 tydz.Powiedział ze jak sie nie uda to zbada normalnie ale udało sie przez brzuch więc dla mnie też wygodniej
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:44   #766
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

ja w 12 tyg (na tym genetycznym) też miałam jeszcze dowcipnie, ale miałam też przez brzuch na kolejnej wizycie bede w 16 tc i zobacze jak bedzie je robila

zastanawiam sie tez nad usg 3d (oczywiscie w pozniejszym terminie)... tylko u mnie to dodastkowe 180zl, a nie mam doswiadczenia i nie wiem czy to sie oplaca... bo rozne opinie slyszalam - jedne dziewczyny mowia, ze wato, inne, ze nie...

p.s. sorry, ze pisze bez pl znakow, ale tak jest szybciej, bo leze na lewym boku i pisze tylko jedna reka :p

Igorek

Stary 2015-02-03, 17:45   #767
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
do tej pory też miałam dopochwowo.mam 13 tydz.Powiedział ze jak sie nie uda to zbada normalnie ale udało sie przez brzuch więc dla mnie też wygodniej
No i z pewnością bardziej komfortowo może też go jutro spytam
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:50   #768
sandeo
Zadomowienie

Zazdroszczę tym z Was które maja juz badanie za sobą. Ja mam za tydzień i juz sie stresuje...
Stary 2015-02-03, 17:52   #769
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
ja w 12 tyg (na tym genetycznym) też miałam jeszcze dowcipnie, ale miałam też przez brzuch na kolejnej wizycie bede w 16 tc i zobacze jak bedzie je robila

zastanawiam sie tez nad usg 3d (oczywiscie w pozniejszym terminie)... tylko u mnie to dodastkowe 180zl, a nie mam doswiadczenia i nie wiem czy to sie oplaca... bo rozne opinie slyszalam - jedne dziewczyny mowia, ze wato, inne, ze nie...

p.s. sorry, ze pisze bez pl znakow, ale tak jest szybciej, bo leze na lewym boku i pisze tylko jedna reka :p

Ja ide na genetyczne i bedzie 3d dodatkow zgrane na płytkę
Jest już 4d od 3d rózni sie tym że widac ruchy ziewanie, ruchy raczek a 3d jest jak by stateczne, fajna pamiatka ale mysle ze dopiero jak dziecko jest już ukształtowane w pełni i się pieknie prezentuje

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Zazdroszczę tym z Was które maja juz badanie za sobą. Ja mam za tydzień i juz sie stresuje...
Ja też ja 9 a ty?

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-02-03, 17:56   #770
ankaaa206
Wtajemniczenie

roxana ale wiesz że norma jest do 2,5 i mieścisz się w niej? i dziwny ten lekarz że taka rozpiętość mu wyszla w wynikach od 1,6 do 2,4.. może warto to skosultować z innym lekarzem? bo testy Pappa to tylko statystyka a dobre usg na pewno zaoszczędzi Ci wielu nerwów

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 17:57   #771
roxana_lu
Zakorzenienie

Mms ja tam w sumie chyba bym nie płaciła dodatkowo za to 3d/4d, mój lekarz zrobił mi to za darmo chociaż niby ogólnie jest dopłata do tego badania ... Niby fajne no ale chyba bym za to nie płaciła

Anevo no to fajnie, ze bedziesz miała zgrane na płytkę - mega pamiątka ja sobie teraz co chwile siadam i oglądam dzidziusia

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-03, 18:00   #772
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tylko, ze przeziernosc karkowa to nie tylko zespół downa a także wiele innych chorób...

Ale chyba nie chce juz o tym myślec... Tzn pewnie bedzie ciagle o tym myślała ale muszę wierzyć, ze bedzie dobrze !!

Dziekuje za ciepłe słowa !!

Poczytalam troche na niemieckich stronach i przeziernosc karkowa dopiero powyzej 2,5 moze byc niepokojaca, ale tez nie musi.
Lekarz badajac tylko ten parametr nie moze stwierdzic, ze " cos jest nie tak" albo ze wynik odbiegajacy od normy.
Dopiero w polaczeniu z badaniami z krwi mozna wtedy cos konkretniejszego powiedziec.
Tak mi tez tlumaczyl lekarz u ktorego ja robilam to badanie, a On nalezy do
Fetal Medicine Foundation, pracowal w Londynie itd...

Podczytuje tez forum niemieckie i dziewczyny tam
mialy duzo wieksza przeziernosc karkowa i po wynikach z krwi okazalo sie, ze nie ma powodu do zmartwienia
Takze roxana teraz musisz byc cierpliwa i oczywiscie mysl pozytywnie, bo wszystko bedzie dobrze!
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:02   #773
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
roxana ale wiesz że norma jest do 2,5 i mieścisz się w niej? i dziwny ten lekarz że taka rozpiętość mu wyszla w wynikach od 1,6 do 2,4.. może warto to skosultować z innym lekarzem? bo testy Pappa to tylko statystyka a dobre usg na pewno zaoszczędzi Ci wielu nerwów

Akurat ufam mojemu lekarzowi, z ta norma 2,5 to wcale nie jest tak do konca. Dostałam 4 kartki a4, szczegółowe opisy, wykresy, zdjęcia. Normę wylicza sie na podstawie dokładnego wieku dzidziusia do wieku matki - na załączonym wykresie widac dokładnie, ze jest powyżej normy

A ta rozbiezność w pomiarze to faktycznie moze taka byc bo ja nigdy tak z juniorem nie miałam - to malenstwo było tak pobudzone, ze dosłownie non stop pływało w każda stronę, fikało jak nie wiem. Mam 4 zdjęcia z usg tych pomiarów i idealnie na nich widac ta wartość... Kurczę nie wiem jak to wyjaśnić ale te same ujęcia na 4 fotkach z usg i 4 rozne wartości...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-03, 18:03   #774
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Dokladnie to samo mysle
Wynik 2,4 to zaden niepokojacy wynik, a jego rozbieznosc w pomiarach tez mowi sama za siebie!
U mnie dzidzius sie tez ruszal i lekarz wyslal nas na 20 min.spacer, dal batonika czekoladowego i 2 cukierki z cukrem winogronowym.po powrocie mozna bylo wszystko juz spokojnie pomierzyc
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:06   #775
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Poczytalam troche na niemieckich stronach i przeziernosc karkowa dopiero powyzej 2,5 moze byc niepokojaca, ale tez nie musi.

Lekarz badajac tylko ten parametr nie moze stwierdzic, ze " cos jest nie tak" albo ze wynik odbiegajacy od normy.

Dopiero w polaczeniu z badaniami z krwi mozna wtedy cos konkretniejszego powiedziec.

Tak mi tez tlumaczyl lekarz u ktorego ja robilam to badanie, a On nalezy do

Fetal Medicine Foundation, pracowal w Londynie itd...

Podczytuje tez forum niemieckie i dziewczyny tam

mialy duzo wieksza przeziernosc karkowa i po wynikach z krwi okazalo sie, ze nie ma powodu do zmartwienia

Takze roxana teraz musisz byc cierpliwa i oczywiscie mysl pozytywnie, bo wszystko bedzie dobrze!

No mój lekarz tez należy do FMF.
I wlasnie dlatego, ze nie ma wyników krwi lekarz zabronił mi sie denerwować... Ale wiecie jak to jest...

Wysyłam Wam dokładny wykres badania... I widac, ze jest powyżej. Ponadto w opisie jest napisane: uwidoczniono prawidłowa budowę płodu. Stwierdzono podwyższone ryzyko wystąpienia aberracji chromosomalnych w oparciu o pomiar NT (przeziernosci karkowej).

ImageUploadedByWizaz Forum1422983202.947094.jpg

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-03, 18:07   #776
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Mms ja tam w sumie chyba bym nie płaciła dodatkowo za to 3d/4d, mój lekarz zrobił mi to za darmo chociaż niby ogólnie jest dopłata do tego badania ... Niby fajne no ale chyba bym za to nie płaciła

Anevo no to fajnie, ze bedziesz miała zgrane na płytkę - mega pamiątka ja sobie teraz co chwile siadam i oglądam dzidziusia
jeszcze przemysle sprawe z tym 3d

ja tak mam po kazdej wizycie u gin przez dobre 3 dni co chwile ogladam zdj

Igorek

Stary 2015-02-03, 18:15   #777
Isabelle_26
Raczkowanie

U nas znowu sypie śniegiem..

Cytat:
Witam nowe koleżanki
Ale duży bąbel ja też teraz nie dostałam foto a tak fajnie już wyglądał ten mały ludź

Cytat:

Mi teraz na wizycie już przez brzuch robiła (11t1d), chociaż wpierw dowcipnie aby zobaczyć gdzie się kosmówka ulokowała w macicy..
A dziewczyny powiedzcie mi czy którejś lekarz mówił o tym?? U mnie niby jest blisko ujścia ale najczęściej przesuwa się ku górze później.. Przeraża mnie wizja leżenia plackiem do końca ciąży

Cytat:
Ja też zazdraszczam, bo też jestem przed, tyle że ja mam teraz w czwartek w 12t1d..

Tak więc jutro zaczynam 13tc

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Ja ide na genetyczne i bedzie 3d dodatkow zgrane na płytkę
Jest już 4d od 3d rózni sie tym że widac ruchy ziewanie, ruchy raczek a 3d jest jak by stateczne, fajna pamiatka ale mysle ze dopiero jak dziecko jest już ukształtowane w pełni i się pieknie prezentuje
A ja nie wiem czy mój gin nagrywa czy nie, kazała mi aby przyjść po tygodniu na usg genetyczne i wszystko dowiem się więcej w czwartek, ale tym razem fotkę wystękam, bo ostatnio młoda była zawiedziona że nie może dzidziusia zobaczyć...
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:15   #778
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Zły dzień , bardzo zły . wpadłam tylko na chwilę ..
Byłam na tym badaniu , poszłam o 9 zaklepać sobie kolejkę . Lekarza nie było , dużo osób przede mną wiec poszlam do babci żeby Młodego nie meczyć , wracam a te baby do mnie że to sie nie liczy ze powinnam siedziec w kolejce . Weszlam ostatnia, nie mialam sily sie klocic . I ja i Adas jestesmy chorzy , bez jedzenia i picia czekaliśmy , ja z gorączką na dokładkę . Jak weszłam to Młody zaczal przerazliwie plakac , kuzynka ktora ze mna byla nie dala rady go uspokoic i cale badanie go slyszalam jak wola ''mama chodz'' Przyziernosc karkowa zmierzyl , powiedzial ze wszystko w normie , o plci zapomnialam , za bardzo bylam skupiona na placzu synka .. Duphaston odstawic bo z macica juz wszystko ok , nie jest skurczona. Po wszystkim ledwo wrocilam do domu, wszystko mnie boli , lekow brac nie moge wiec sie mecze , sama z dzieckiem.. sama ze wszystkim.. Adas marudzi , ciagle cos chce a ja nie mam sily sie z lozka zwlec ..

Niech mnie ktos przytuli
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:19   #779
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Zły dzień , bardzo zły . wpadłam tylko na chwilę ..
Byłam na tym badaniu , poszłam o 9 zaklepać sobie kolejkę . Lekarza nie było , dużo osób przede mną wiec poszlam do babci żeby Młodego nie meczyć , wracam a te baby do mnie że to sie nie liczy ze powinnam siedziec w kolejce . Weszlam ostatnia, nie mialam sily sie klocic . I ja i Adas jestesmy chorzy , bez jedzenia i picia czekaliśmy , ja z gorączką na dokładkę . Jak weszłam to Młody zaczal przerazliwie plakac , kuzynka ktora ze mna byla nie dala rady go uspokoic i cale badanie go slyszalam jak wola ''mama chodz'' Przyziernosc karkowa zmierzyl , powiedzial ze wszystko w normie , o plci zapomnialam , za bardzo bylam skupiona na placzu synka .. Duphaston odstawic bo z macica juz wszystko ok , nie jest skurczona. Po wszystkim ledwo wrocilam do domu, wszystko mnie boli , lekow brac nie moge wiec sie mecze , sama z dzieckiem.. sama ze wszystkim.. Adas marudzi , ciagle cos chce a ja nie mam sily sie z lozka zwlec ..

Niech mnie ktos przytuli
biedna straszny miałaś dzień, a te babki to cipy normalnie, jak tak można ?? nosz kurde...

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 18:20   #780
mms_22
Zakorzenienie

ja nie moge doczekac sie kolejnej wizyty, bo od kilku dni nie czuje ruchow Malenstwa (a jestem pewna, ze czulam) wiem, ze to mozliwe na tym etapie ciazy i nie ma co panikowac, ale jakos tak chcialabym sie upewnic, ze jest ok...
tym bardziej, ze dzisiaj z mezem troche poszalelismy po obiedzie (w sensie "BYŁO COŚ" ) i troche mnie brzuch pobolewał pozniej....

Igorek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości