Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 07:24   #961
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Moja dopiero teraz wstała i zbieramy się do przedszkola.
Kanapeczki z żywiecką z indyka i na to dżem z żurawiny i czosnku. Pycha.

Uuu... Pierwszy raz słysze o dżemie z żurawiny i czosnku ! I jedno i drugie uwielbiam wiec musi byc pyszne

Junior tez juz wstał, idziemy robic sniadankooooo

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 07:35   #962
Anev0
Zakorzenienie

Hejka z rana

roxanko współczuję nerwów na kuriera. Hehe on nie spi to czemu klienci mają spać

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 07:43   #963
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Dzięki, mam nadzieję, że tak będzie

Dziewczyny wiecie ile czasu się czeka na wynik hiv i grupy krwi?
ja miałam i grupę krwi i hiv tego samego dnia
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
H&m
oglądałam już właśnie tam ubranka te tygryski i ten zestaw w zebrę ja czuję, że w Zarowni pół kasy wydam na siebie,pól na dzidzię ,mąż będzie zachwycony
Cytat:
Kochana, w h&m online często są kody z % na zakupy
Do jutra
ciekawe kiedy u nas łobuzy zrobią online
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaa jakie słodkie
Tzn. Wstawilas, zeby było widac cenę i co... Ze Cie na to stać czy co ? Bo nie rozumiem ?

...a tak serio to dobra, koniec takich głupich żartów bo ktoś nas z zewnątrz poczyta i stwierdzi, ze drugie wrzesniowki :P[COLOR="Silver"]
ej a to co jest z wrześniówkami nie tak?
Cytat:
Dziewczyny, a rozglądacie się już tak orientacyjnie za wózkami???
Jakie kryteria powinnam brać pod uwagę???
Mam juz kilka wybranych, ale to tylko tak optycznie mi się podobają...Czy są praktyczne nie mam zielonego pojęcia
tak, ja już byłam w 3 sklepach mój musi być na ciężkie tereny, stawiamy na x-landera raczej+ fotelik recaro czy jakiś tam (tym mąż się będzie zajmował). Musi mieć większe koła, kolor nie dający po oczach, żeby robactwo się nie przyczepiało

idę się powoli szykować bo długa droga przede mną

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Heeej !

Ale ja jestem dzisiaj wsciekla !
Tak pięknie dzisiaj spałam... Junior wolne, TŻ na 11 do pracy... A mi kurier o 6:00 zadzwonił czy bede w domu o 11:00 bo ma przesyłkę !! : mur: jak go ochrzanilam to facet nie wiedział co ma powiedziec... No idioci, idiooooociiiii
ma wyczucie

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-02-04 o 07:41
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 07:47   #964
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka z rana

roxanko współczuję nerwów na kuriera. Hehe on nie spi to czemu klienci mają spać

Powiem szczerze, ze nigdy mi sie takie cos nie zdarzyło, zeby mi o takiej porze kurier dzwonił chyba chciał mi na złość zrobic, ze mnie wczoraj nie zastał ! :P

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

ej a to co jest z wrześniówkami nie tak?

tak, ja już byłam w 3 sklepach mój musi być na ciężkie tereny, stawiamy na x-landera raczej+ fotelik recaro czy jakiś tam (tym mąż się będzie zajmował).
ma wyczucie

Wrzesniowki sprzedają sie ciagle o wszystko, tzn przynajmniej było tak jakis czas temu, juz przestałam podczytywać :P

No to mamy ten sam typ co do wózka

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-04, 07:50   #965
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzesniowki sprzedają sie ciagle o wszystko, tzn przynajmniej było tak jakis czas temu, juz przestałam podczytywać :P

No to mamy ten sam typ co do wózka
hormony muszę tam kiedyś zajrzeć
Stary 2015-02-04, 07:58   #966
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
hormony muszę tam kiedyś zajrzeć

Mi sie po prostu wydaje, ze my tu jesteśmy bardzo tolerancyjne, jak ktoś ma inne zdanie niż reszta to przyjmujemy do wiadomosci, nie naskakujemy i nie ma śpięć a tam co jedna to większa wojowniczka o większych doświadczeniach, żadna nie odpuści

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-04, 08:06   #967
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Hej witam się z rana będę dziś mało bo młody w domu idziemy do lekarza po 10. Ciuszki ładne . A co do lumpkow brak mi tego tu . Mamy 2 takie i jeden dla dzieci ale rzadko coś się trafia fajnego niestety. dlatego często na ebay kupuje albo od znajomych . Jak Wam sie spało ?
Stary 2015-02-04, 08:17   #968
moniska139
Zadomowienie

Cytat:

No własnie jak się kogoś znajomego ma, kto odkłada rzeczy to całkiem coś innego
Później inni przychodzą i już same resztki
Tesciowa moja pracuje w takim sklepie i oczywiście najlepsze dla siebie zgarnia, np 5 kurtkę skórzaną to jedną mogłaby mi odstąpić i też bym sobie kupiła a i tak w jednej chodzi. U niej to już.zboczenie jest ale ubrania dla młodego ona kupuje. Mi zostają buty i bielizna chyba że trafi się nowe. Tylko od roku to coraz gorszy towar i żeby trafić na coś fajnego to ciężko, np spodni ciazowych od kilku miesięcy nie było.

Cytat:
Dziewczyny, a rozglądacie się już tak orientacyjnie za wózkami???
Jakie kryteria powinnam brać pod uwagę???
Mam juz kilka wybranych, ale to tylko tak optycznie mi się podobają...Czy są praktyczne nie mam zielonego pojęcia

Powoli już szukam, musi mieć dobrą amortyzację, duże pompowane koła, kolor raczej ciemny bo przy ubiegający po podwórku owczarku niemieckim i rękami z piasku młodego długo jasny nie wytrzyma, spora gondola bo cala zima nas czeka, i zeby bardzo duży po złożeniu nie był bo bagażnik taki średni mam a mercedesem tż nie lubię jeździć bo znad kierownicy mnie nie widać .
Waga nie gra takiej dużej roli bo do domu trzy stopnie są,.koszyk też.żeby za mały nie był i cena żeby mężowi oczy z.orbit nie wypadły jak mu powiem, ale on uważa ze za 400 zł można fajny nowy wózek kupić, więc no... Muszę go do sklepu wziąć i pokazać jak się bbardzo myli. A te co mi się podobają to cena zbyt wysoka albo nie spełniają moich oczekiwań.
Cytat:
Mi sie po prostu wydaje, ze my tu jesteśmy bardzo tolerancyjne, jak ktoś ma inne zdanie niż reszta to przyjmujemy do wiadomosci, nie naskakujemy i nie ma śpięć a tam co jedna to większa wojowniczka o większych doświadczeniach, żadna nie odpuści
Otóż to szanujmy się i będzie super.atmosfera
Młody od 8 ma przedszkole a jeszcze.w pizamach siedzimy. Dzień dobry
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 08:21   #969
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
otóż to a przekonałam się o tym na pierwszym dla mnie trudnym temacie - karmienie piersią a butlą nikt nawet złego słowa nie powiedział o tych co nie chcą cycem
Stary 2015-02-04, 08:23   #970
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
otóż to a przekonałam się o tym na pierwszym dla mnie trudnym temacie - karmienie piersią a butlą nikt nawet złego słowa nie powiedział o tych co nie chcą cycem

Jejku. Każda z nas jest inna i ja sobie nie wyobrażam narzucać swojego zdania innym i chyba takie samo podejście ma reszta naszych kochanych sierpniowek

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-04, 08:25   #971
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie.. co do tego tematu tez mialam zawsze dyskusje w rodzinie.. szkoda gadac olac to co inni gadaja
Stary 2015-02-04, 08:25   #972
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie dziewczyny z tymi lumpkami to tez jest tak, ze trzeba mieć i dar i cierpliwość. Ja wchodzę , spojrzę i powiem "nic tu nie ma!". Wchodzi znajoma, siedzi pol godziny i wychodzi z dwoma torbami ciuchów..
Zreszta ja w ogóle szybko zawsze zakupy robie. Wchodzę, oglądam raz dwa jak mi sie cos podoba to przymierzam, szybka decyzja i wychodze albo kupuje. Dla juniora tez, ostatnio weszłam do Zary i w 5 minut z płaceniem kupiłam mu bluzę, dwie pary spodni i t-shirt a kurtkę i spodnie narciarskie tez juniorowi w jakies 10 minut zakupiliśmy mój TŻ to zawsze szczęśliwy bo ja nie z tych co potrafią stać i stać nad jedna rzeczą i kombinować - wziasc czy nie... Dlatego tez nigdy żadna znajoma nie chce ze mna jezdzic na zakupy bo mnie cholera bierze jak mam chodzić i oglądać i oglądać... Jade na zakupy jak mam kasę i po co jechac. Nie jeżdzę oglądać... :P

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Dziewczyny ja to juz widze jak wszystkie wpadniemy w szał zakupowy i zaczniemy wszystko wrzucać tu lub do klubu
Roxana_Lu otóż to,ta sama filozofia zakupowa ,tez nie znosze takiego zwiedzania jak am potzrebe zeby cos kupic to ide i kupuje choc najpierw powronuje ceny tego co mnie najbardziej interesuje i kupuje tam gdzie mi odpowiada lub nie kupuje wcale nizbym miala etgo nie nosic,choc zalezy tez z kim idzie sie na te zakupy bo jak mialam isc z kumpela przed okresem to opieralam sie nogami i rekami, bo ona wtedy na nic nie mogla sie zdecydowac zazwyczaj miala cel,uzbierana kase ale przed orkesem byla nie do przezycia.. choc najlepsze zakupy robilysmy w reserved bo jak nam nie podpasowalo to szlysmy i oddałysmy bez problemu.brałysmy po 10ciuszow i kazda kazde bo mailysmy podobne gabaryty.a isc z moja mama na zakupy to masakra, wolalam z tata..

dla dziecka to juz co innego,jak sie dowiem jaka plec to i sama tez bede chodzic na lumpki,
cudne te Wasze łowy !

dzi synka zawiozl do p. moj tata a ja czekam na kolezanke ,potem zakupy spacer
vea7 chyba jednak zetne włosiska , bo cos ten moj warkocz zmarnial sam w sobie ..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 08:28   #973
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
Roxana_Lu otóż to,ta sama filozofia zakupowa ,tez nie znosze takiego zwiedzania jak am potzrebe zeby cos kupic to ide i kupuje choc najpierw powronuje ceny tego co mnie najbardziej interesuje i kupuje tam gdzie mi odpowiada lub nie kupuje wcale nizbym miala etgo nie nosic,choc zalezy tez z kim idzie sie na te zakupy bo jak mialam isc z kumpela przed okresem to opieralam sie nogami i rekami, bo ona wtedy na nic nie mogla sie zdecydowac zazwyczaj miala cel,uzbierana kase ale przed orkesem byla nie do przezycia.. choc najlepsze zakupy robilysmy w reserved bo jak nam nie podpasowalo to szlysmy i oddałysmy bez problemu.brałysmy po 10ciuszow i kazda kazde bo mailysmy podobne gabaryty.a isc z moja mama na zakupy to masakra, wolalam z tata..

dla dziecka to juz co innego,jak sie dowiem jaka plec to i sama tez bede chodzic na lumpki,

cudne te Wasze łowy !

dzi synka zawiozl do p. moj tata a ja czekam na kolezanke ,potem zakupy spacer

vea7 chyba jednak zetne włosiska , bo cos ten moj warkocz zmarnial sam w sobie ..

Ja tez mam wrażenie, ze moje włosy to sa nie bardzo jakos ostatnio... Takie sztywne, bez połysku ...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-04, 08:28   #974
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku. Każda z nas jest inna i ja sobie nie wyobrażam narzucać swojego zdania innym i chyba takie samo podejście ma reszta naszych kochanych sierpniowek
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
zgadzam sie.. co do tego tematu tez mialam zawsze dyskusje w rodzinie.. szkoda gadac olac to co inni gadaja
kochane

dobra idę, miłego dnia życzę wszystkim
Stary 2015-02-04, 08:28   #975
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Dzien dobry . choroby ciag dalszy , Młody odkad oczy otworzył marudzi .. Ale zdarzył sie jakis cud , przespał mi cala noc co przy katarze jest wrecz niemozliwe . Tyle że ja nie spalam bo mnie meczylo .. ledwo na oczy patrze .

Co do ubranek to na mnie u tesciow czekaja 4 wielkie wory malutkich ciuszkow , ale pojada po to dopiero gdzies ok 7 miesiaca Jedno jest pewne .. tego jest tyyyle że juz nic kupować nie musze

Cytat:
Hmmm do mnie wyjaśnienie "ma nawał pacjentek" nie przemawia. Wlasnie omijam takich lekarzy, którzy maja tyle, ze w kolejce sie czeka godzinami, wizyta raz dwa i dopiero upominając sie mozna cos zyskać. Ale to tylko moje prywatne zdanie. Chodzisz na NFZ czy prywatnie ? Bo o ile na NFZ jeszcze moge to zrozumieć takie cos o tyle chodzenie prywatnie, płacenie kasy i takie cos to dla mnie niezrozumiałe...
Ja płace 130zl, wizyta 45 minut, wchodzę bez kolejki, ze wszystkimi sprawami zawsze lekarz mnie wyprzedza... I wiem za co płace.
To na NFZ, on przyjmuje wszystkie pacjentki które przyjda , godzinowo powinien do 13 a czasem i do 15 zostaje . Mówił że nie potrafi odmówić kobiecie jak potrzebuje pomocy .. Także takie coś do mnie przemawia . Teraz juz wiem że musze mu mówić po co dokładnie przyszłam i bedzie git

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
przytulam i ja! najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko ok! wyobrażam sobie sytuację, bo mojej siostry najmłodsza (1rok i 3 m-ce) też nie chce z nikim innym tylko z mama być i nie raz w różnych sytuacjach jest straszny płacz
On wychował się ze mna TŻetem i dziadkami od strony TŻeta . Teraz jak sie przeprowadzilismy w moje strony to zostalam mu w sumie tylko ja . Resztę mojej rodziny kojarzy, wie kto jest kim ale nie zna na tyle żeby bez placzu z kims zostac ..
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 08:31   #976
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Dzien dobry .To na NFZ, on przyjmuje wszystkie pacjentki które przyjda , godzinowo powinien do 13 a czasem i do 15 zostaje . Mówił że nie potrafi odmówić kobiecie jak potrzebuje pomocy .. Także takie coś do mnie przemawia . Teraz juz wiem że musze mu mówić po co dokładnie przyszłam i bedzie git
..
A no to jak na NFZ to potrafię zrozumieć, po prostu ja bym nie zapłaciła za takie cos no ale jesli jest w miarę ok i jeszcze płacić nie musisz no to spoko

Zdrowka Wam życzę !!

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-04, 08:31   #977
beatrix28
Zadomowienie

z tym karmieniem piersia i butelka to tak samo jak z porodem sn a CC
Kobiety mają rozne możliwosci checi,priorytety i tzreba to zozumiec a nie z gory oceniać ..gdyz cześto nie znamy przyczyn a nie zawsze tzreba ksiazke pisać..
ciesze sie ze jestescie tak wyrozumiałe
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 08:45   #978
kasperka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Dziękuję wszystkim za odpowiedź dotyczącą wózków
Widzę, że xlander cieszy się dużą popularnością Wczoraj też na którymś z wątków mamusiowych widziałam, że dziewczyny miał wypisane jakie wózki mają kupione i zdecydowana większość miała właśnie xlandera

Powiedzcie mi jeszcze jakich właśnie rozmiarów powinna być gondola???
Wiem,że co model i marka to rozmiary różnią się od siebie

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
kochane

dobra idę, miłego dnia życzę wszystkim

Któraś z dziewczyn pisała ostatnio, że wkrótce ma być uruchomiony h&m online w Pl Zobaczymy ile to potrwa

Tobie również miłego dnia
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 08:53   #979
Anev0
Zakorzenienie

xlander czemu jest najchetniej kupowany wygodny, zwrotny? bo wyglad ma taki standardowy?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 08:55   #980
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Hej witam się z rana będę dziś mało bo młody w domu idziemy do lekarza po 10. Ciuszki ładne . A co do lumpkow brak mi tego tu . Mamy 2 takie i jeden dla dzieci ale rzadko coś się trafia fajnego niestety. dlatego często na ebay kupuje albo od znajomych . Jak Wam sie spało ?
Ja dziwnie śpię jakoś ostatnio
No i do toalety nadal wstawać muszę kilka razy
Trzymam kciuki mocno dzis za Marcelka
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:16   #981
Isabelle_26
Raczkowanie

Cześć wam witam się z rana jeszcze z łóżka młoda ma na południe do szkoły i można dłużej poleżeć..
Dzisiaj zaczynam 13tc już niedługo i II trymestr
Ja nie mogę patrzeć na te ciuszki, no boskie są ale na razie kupić nie mogę tzn. nie chcę jeszcze a tak kusicie
Dobra wstaję i idę na śniadanie, bo tu od rana o jedzeniu heh zjawie się później..

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Ale jestem zadowolona w końcu udało mi się wstawić komentarz z tel ze zwykłej przeglądarki ni hu hu nie chciało a dzisiaj z rana sobie myślę czy z opery pójdzie i co, idzie. Więc git majonez, już lapka nie muszę tyle włączać
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:17   #982
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość

Co do L4 pytałaś zcy można uczestniczyć w kursie. Ja to sobie tak myślę, że jak pracodawca cię nie zgłosi do ZUS, ze chodzisz na kurs, to nie ma opcji, żeby cię skontrolowali w sobotę lub niedzielę, bo przecież nie pracują. Ja zaczynam od 14 lutego.
Moja p. Dyr nie zgłosi tego na pewno, bo jej też zależy na tym, żebym ukończyła ten kurs (lubi jak mamy wiele kwalifikacji ) i weekendowych kontroli się nie boję, tylko tak jak pisałam - w tygodniu muszę odrobić praktyki... jakoś nie mogę zebrać się do tego ZUSu Może jutro pojadę, bo dzisiaj jest dzień grochowej i pewnie już się gotuje dla mnie u mamy

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:18   #983
fiona27
Zakorzenienie

Hej

No nie wierzę ! Nie było mnie od wczorajszego popołudnia i mam 10 stron do nadrobienia
No nic mam lekturę na najbliższe 30 min
Stary 2015-02-04, 09:20   #984
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

No nie wierzę ! Nie było mnie od wczorajszego popołudnia i mam 10 stron do nadrobienia
No nic mam lekturę na najbliższe 30 min
bo "sierpniówkom" wczoraj odbiło

Igorek

Stary 2015-02-04, 09:29   #985
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Moja p. Dyr nie zgłosi tego na pewno, bo jej też zależy na tym, żebym ukończyła ten kurs (lubi jak mamy wiele kwalifikacji ) i weekendowych kontroli się nie boję, tylko tak jak pisałam - w tygodniu muszę odrobić praktyki... jakoś nie mogę zebrać się do tego ZUSu Może jutro pojadę, bo dzisiaj jest dzień grochowej i pewnie już się gotuje dla mnie u mamy
Przepraszam, umknęło mi to info o praktykach. W takim razie lepiej się dopytać.
Ja teraz i drożdżówka, a potem zbierać się muszę do pracy.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:43   #986
vea7
Zakorzenienie

Springtime, super, że już lepiej
Z H&M mama są bardzo fajne

Mravka, mi właśnie ta położna laktacyjna powiedziała, że nie jedzenie nabiału to jeden z największych grzechów, bo przestajesz dostarcza sobie wapń, który jest bardzo ważny. W ogóle ona mówiła, żeby jeśc normalnie, a jeśli coś by się zaczęło dziac złego, to spróbowac odstawiac - na tydzień - po jednej rzeczy i obserwowac. Jeśli nie będzie zmian, to jeśc z powrotem, a odstawi coś innego. Mówiła, że błędem jest dieta, czyli odstawianie jedzenia "na wszelki wypadek", bo wtedy nie dostarczasz sobie i dziecku niezbędnych witamin i mikroelementów
Ależ Ci bliźniaków zazdroszczę - to było moje marzenie w pierwszej ciąży - parkę urodzic i plan miałabym wykonany

katharina kocham faworki

Anevo, nie fisiuj, wbijaj
Masz genetyczne dzień przede mną

Acka, duży Maluch
Super, że dostałaś ubranka Co do przeglądania, heh, jeszcze nie raz będziesz, ale co tam... oglądaj na zdrowie

mms przez brzuch To jest kolejne z badań prenatalnych, czyli sprawdza się dokładnie czy wszystko jest na miejscu i jak dzidzia rośnie. Takie normalne usg, ale baaardzo dokładne
Jak najbardziej mu się należą dwa tygodnie - może je wziąc w ciągu pierwszego roku życia dziecka I tak, niezależnie od Twojego urlopu.

Niespodziewajka
Kochana baby trzeba było olac ciepłym moczem... i jeszcze awanturę w recepcji zrobic Zdrówka dla Ciebie i Synka życzę
Mój pediatra twierdzi, że pic niestety ....

moniska
, niestety faceci czasem nie ogarniają Powieś mu kartkę na monitorze

Sugarbaby bo to pierwsze prenatalne jest jednocześnie genetycznym Kurcze, wyszukałam i przepisałam w pierwszym wątku taką informację, co jest czym i z czym się je w temacie prenatalnych... może by to na pierwszą stronę podpiąc?

Ambiwalentna, padłam Masz pomysłowego męża
Tez lubię lumpki, ale u mnie niestety w okolicy tylko jeden sensowny

Papusia, ale na Lidlowe ciuszki trzeba dobrze patrzec. Bodziaki np. mają średnie - strasznie się wyciagają, za to spodnie fajne Koszulki różnie, raz szmatka po pierwszym praniu, raz ok... skarpetki bardzo ok. Dresów nie kupowałam, bo są częściowo z poliestrem, a ja Żuka tylko w bawełnę na początku ubierałam. Aha, i rozmiarówka Lidla nijak się ma do normalniej - zdecydowana większośc rzeczy jest większa niż deklarowany rozmiar

roxana, ciuszki śliczne Ta ze słoniem uni, ale ta druga bardziej na dziewczęca mi patrzy... no ale Żuk urzędował w bodziaku w kolorowe kropy i wyglądał baaardzo męsko
Śliniaki piękne, ale... dla mnie totalnie niepraktyczne Podostawałam chyba z 5 i ani jednego nie użyłam

Tusia na krew czeka się do tygodnia, na HIV i do trzech tygodni - zależy gdzie robisz i jak szybko się uwiną.

kasperka
, H&M ma śliczne ciuszki U Was też się tak często promo trafia? Bo u mnie na tym wieszaku przecenowym zawsze pełno, a 20 zł różnicy w cenie na prawdę robi różnicę
BTW. świetne ciuszki ma też Tesco
Co do wózków - zastanów się gdzie będziesz nim jeździc (kwestia kółek i amortyzacji), czy będziesz musiała go nosic np. na piętro (kwestia wagi), czy chcesz 2 czy 3 w jednym, no i żeby godnola była duża, bo jest szansa, że jeszcze jesienią/zimą Maluch będzie w niej urzędował (Maluch plus ciepłe ciuchy) Poza tym warto się do sklepu przejśc i pomacac wózek - sprawdzic, czy Ci z nim wygodnie, czy się nie telepie, etc... dla mnie też ważne było wyposażenie - budka spacerówki miała się mocno rozkłada, i do oby miała by moskitiera i folia przeciwdeszczowa. Do tego dobra, pakowna torba i parasolka
Sama mam x-landera x-move i absolutnie go kocham, ale gondolę mógłby miec większą

beatrix, to tnij W sumie, mi by się też przydało jakieś podcięcie, ale że to się wiąże z farbowaniem (bardzo, bardzo bardzo już powinnam), a nie mogę się na farbę zdecydowac, to jeszcze poczekam

Haaa.... znowu się rozpisałam i znowu nikt tego nie przeczyta

Po wczorajszych szczepieniach ok. Młody miał książeczkę, wiec go nie było A i przestałam się dziwic, że "ciuszki się w praniu chyba zbiegły", od listopada urósł 4 cm, ma teraz 88 i muszę mu wymianę garderoby zrobic

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:45   #987
Papusia28
Raczkowanie

Hej ja od 7 na nogach bylam na badaniach krwi przyjechałam maż zrobił mi sniadanko takie mnie słabości wzieły zmierzyłam ciśnienie i mam 100/60 puls 107 ;/
ale wczoraj była tu rewia mody a własnie jak się okaże że będzie u mnie chłopczyk to będe miała do sprzedania dużo ubranek dla dziewczynki wszystkie markowe z angli i cześci z lidla ale tak jak pisałam te z lidla są super jakości ale większościowo to są markowe i w bardzo dobrym stanie do wyboru do koloru jak coś to jak będe sprzedawać jak będzie któraś chętna to zrobie zdjęcia
Stary 2015-02-04, 09:47   #988
asienka_182
Rozeznanie

Hej gadułki
Ja jeszcze się kisze w łóżku ale z racji iż znów mnie pobolewa brzuch ale dzisiaj wieczorem wkoncu wizyta co do lumpów to ja nie umiem szukać zawsze najbardziej mi się podobają ciuchu ze smyka i h&m oraz cocodrillo a z kolei co do wózka to jak narazie zostaje przy ECO TURRAN myślę że nazwy zbytnio nie przekręciłam
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:50   #989
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Właśnie warto na 1 stronkę dać info o badaniach co się z czym je
Kasperka kochana ja też wstaje ba siusiu niestety nieraz na ostatni moment.
Wózek ja na ebay widziałam Hauk i Baby lux mi się podobają cena 250 e na oko. Ale to kombi także na lata
Stary 2015-02-04, 09:51   #990
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

mms przez brzuch To jest kolejne z badań prenatalnych, czyli sprawdza się dokładnie czy wszystko jest na miejscu i jak dzidzia rośnie. Takie normalne usg, ale baaardzo dokładne
Jak najbardziej mu się należą dwa tygodnie - może je wziąc w ciągu pierwszego roku życia dziecka I tak, niezależnie od Twojego urlopu.

Haaa.... znowu się rozpisałam i znowu nikt tego nie przeczyta

Po wczorajszych szczepieniach ok. Młody miał książeczkę, wiec go nie było A i przestałam się dziwic, że "ciuszki się w praniu chyba zbiegły", od listopada urósł 4 cm, ma teraz 88 i muszę mu wymianę garderoby zrobic
Przepraszam bardzo, ja czytam i dziękuje za odp
co do lildowskich ciuchów, to z rozmiarówką się zgadza nie wiem jak z dziecięcymi ubrankami, bo takowych tam nie kupowalam, ale na siebie nigdy nic nie kupilam, bo tam 36 wyglada przewaznie jak nasza 40

Dzieciaki szybko rosną Jak się je ma na codzień, to tego nie widać... Ja jak mieszkałam z siostrą, to wydawało mi się, że jej syn stoi w miejscu... Dopiero jak się wyprowadziłam, to za każdym razem jak tam jestem, to widzę różnicę

Igorek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości