|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
a ja mam po Zuzi Ed-re-ma Vector i jestem bardzo zadowolona
tylko trochę ciężki jak na 4 pietro kupiłam prosto od producenta za 900zl bo miejscowość dalej odemnie produkują był 3w1 taki jak na zdjeciu tylko innym kolor mam
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
http://edrema.eu/vector.html tutaj jest lepiej pokazany
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygląd dla mnie osobiście ma totalnie drugorzędne znaczenie, na pierwszym miejscu jest bezpieczeństwo ![]() Ten fotelik o ile się zdążyłam zorientowac, nie przeszedł testów Adac - nie przeszedł albo nie przechodził. A dwa, że ma trzy, a nie pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa - dla mnie za mało. Co to jest Adac: ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) niemiecki automobilklub, największa organizacja w Europie i jedna z największych na świecie zrzeszająca posiadaczy i sympatyków pojazdów motorowych i wszystkiego, co z tym zagadnieniem jest związane. Co roku ADAC przeprowadza testy bezpieczeństwa m.in. fotelików samochodowych dla dzieci. Testy ADAC są głównym wskaźnikiem dla rodziców, którzy chcieliby kupić najbezpieczniejsze foteliki samochodowe dla swoich dzieci. *Do 2010 roku test ADAC obejmował kategorie: bezpieczeństwo, użytkowanie, komfort i czyszczenie. Od 2011 ocena za użytkowanie i komfort została połączona (zakładka Użytkowanie w tabeli), a dodatkowo wprowadzona została ocena za zawartość szkodliwych substancji w materiałach użytych do budowy fotelika (zakładka Komfort). Aby łatwiej porównać oceny testów ADAC, foteliki pogrupowane zostały w przedziałach wagowych: 0-13 kg, 0-18 kg, 9-18 kg, 9-36 kg, 15-36 kg. A w ogóle w temacie fotelików polecam genialny blog osiemgwiazdek.blogspot.co m Facet ma specyficzny styl pisania, ale fachowcem niewątpliwie jest - watro się dobrze wczytac i mocno pomyślec nad tym co pisze |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
haniusia dzia za kciuki
![]() Nie ma co się dziwić, ze się martwisz zwłaszcza, że przeżyłaś juz jedna stratę . Jeszcze tylko tydzień i ujrzysz maleństwo ![]() Patrzę na te wózki co wrzucacie i wszystkie mi się podobają weź tu człowieku wybierz jeden
|
#1025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No cwaniara, cwaniara. Czasem trzeba swoich mężczyzn odpowiednio nakierować Cytat:
Ale jeszcze nie wiem co tam się kryje![]() Też bym już coś chciała kupić. Chociaż jedno body. Ach chyba na weekend zabiorę TŻ na zakupy;d A czy te foteliki co są najczęściej w wózkach 3 w 1 to się nadają dla noworodka? Ja to w ogóle nie mam pojęcia jak się je montuje w samochodzie;d Czarna magia |
||
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
vea7 chyba sporo wiesz na temat wózków, to możesz być naszym doradcą
|
#1027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() \ Cytat:
![]() Tako mi się też podobały, podobały mi się Jedo (i w sumie prawi bym kupiła), no i świetne są podobno Tutki U mnie wybór był niestety o tyle zawężony, że mieliśmy od znajomych fotelik, który do bardzo niewielu wózków pasował - z tych, do których się bezpiecznie montował wybraliśmy x-landera Cytat:
Znowu fotelik do mnie nie przemawia, ale sama bryka jak najbardziej Kosz ma chyba super duży, prawda? |
|||
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Montuje się albo na pasach, albo na bazie na ISO fixie ![]() Sporo wiem, bo jestem taka cholera, że jak już temat ruszę, to muszę wiedzie absolutnie wszyyyystko ![]() I w dodatku nie wierzę sprzedawcom na słowo ![]() A że w pierwszej ciąży miałam szybko zwolnienie i duuużo wolnego, to poczytałam, poszukałam no i stałym bywalcem kilku sklepów z wózkami byłam Ot, baba, która ma za dużo czasu, to utrapienie sprzedawców
|
|
|
|
|
#1030 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gondolki w miarę duże i zastanawiam się czy kupić 3w1 czy spacerówkę później dokupić. Obawiam się, że spacerówka z wózka 3w1 będzie cięzka i masywna. Te które mi się podobają kosztuja ok 5 tys, więc sporo za dużo, ale mam nadzieję upolować używany za połowe ceny ![]() ja chyba też, bo już któryś raz czytam o wrześniówkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego też siedzę i czytam o wózkach, testach itd |
|
|
|
|
#1032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
vea7 to jaki mi polecisz wózek-spacerówkę skoro mieszkam na obrzeżach miasta, gdzie nie ma chodników tylko wszędzie dziury ? Nie zależy mi żeby był lekki, bo i tak wnosiła go nigdzie nie będę( mieszkam w domku ) . To dałam Ci zadanie
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- No 5 tys za wózek to strasznie drogo. Może warto popatrzeć też w komisach, bo tez można spotkać coś fajnego za dobrą cenę. Ja właśnie tam mam zamiar kupić jakiś leżaczek. No ostatnio też tam weszłam i szybko skończyłam czytać, bo atmosfera straszna.
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jest kilku, którzy się znają i siedzą w temacie. Poza tym z różnymi rozmawiałam, żeby miec jak najszersze spojrzenie ![]() Co do wózków, to też szukałam opinii użytkowników, ale niestety one są mało wiarygodne - często albo podstawione osoby piszą, albo Ci, którym rzeczywiście coś nie pasuje - czyli albo laurka, albo zjechanie na maxa ![]() W temacie fotelików, jak się chce już by tak ultrapoprawnym i miec super bezpieczny fotelik, to warto się nie adac-iem kierowa a testem plus
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja to się kompletnie na wózkach nie znam, a te z pompowanymi kołami łatwiej przebić, w sensie jak by sie niechcacy najechało na szkło z potłuczonych butelek? hipotetycznie?
za wszystkie wizyty
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zależy czy ma się do niego wpinac fotelik, i jeśli tak, to jaki i jaki masz budżet ![]() A czemu tylko spacerówkę? Gondolę już masz? |
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przez rozbite szkło przejedziesz, to się raczej nie przebije - tam normalnie jest opona i dętka, ale jak na gwoździa najedziesz, to się wbije i może przedziurawic Hipotetycznie, jak będziesz miała bardzo dużego pecha i na ostry odłamek szkła rowerem najedziesz, to też się może przebic ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...-ci-powie.html |
||
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa nie wyrabiam !!
Poszłam tylko obiad zrobic a tu taki nawał wiadomosci Kciuki trzymam za dzisiejsze wszystkie wizyty
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W weekend z mężem będziemy mieli ciekawą lekturę ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gondoli raczej nie kupuję, bo mam starą po synku i jest nic nie zniszczona, a że jeździ się nią max 6 miesięcy, to doszłam do wniosku, że się przemęczę i wolę kupić dobrą spacerówkę, bo ona mi długo posłuży. A kwota jaką jestem w stanie wydać to 1300- 1500 zł.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-04 o 11:26 |
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Temat bezpieczeństwa i fotelików, to w ogóle genialne zajęcie dla facetów
Mój się w to mega wkręcił, no bo takie... i testy są, i wykresy i tabelki, a w ogóle poukładane i jeszcze z samochodem związane ![]() Chłop był przeszczęśliwy, że wreszcie nie kolor i dizajn mają znaczenie ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Bo jeśli samą, to stelaż od spacerówki musi się z nią spinac i to pewnie wybór zawęzi |
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę , że mój też się w ten temat wkręci ![]() I w końcu nie będzie tylko ważny dizajn, kolor itd, ale COŚ , co jest bardziej istotne
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ze stelażem, więc spacerówka to oddzielny temat.
|
#1046 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, w kwestii wózka to ponoć super jest jeżeli ta rączka którą trzymamy do prowadzenia wózka, można ją przełożyć przez gondolę - bez wyciągania gondoli i pchać wózek z jednej albo z drugiej strony. Podobno to super wygodne jest
Ja na pewno muszę się 'przymierzyć' do wózka. Wysoka ze mnie dziewczyna, i musi być mi wygodnie go prowadzić |
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Ubranka piękne powrzucałyście co do wózków to ja jeszcze o tym nie myślę. A to ze względów finansowych. Czeka nas teraz postępowanie spadkowe w którym będę musiała parę tysięcy wyłożyć i to mi spędza sen z powiek. Jeszcze ta sprawa z mieszkaniem. Powiem szczerze, że nawet nie potrafię się cieszyć ciążą... chodzę ciągle smutna i zdołowana. Do tego mój papag tak dzisiaj się drze, że mam ochotę wywalić go za okno lecę do notatek - w weekend 3 egzaminy i kolokwium
|
|
#1048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, czyli w sumie fotelik będziesz kupowała głównie do stelaża od gondoli, a osobno spacerówkę z stelażem, tak? No bym do sprawy podeszła tak - jaki fotelik Ci do Twojego stelaża pasuje i potem jaki stelaż od spacerówki będzie pasował do fotelika Z pasujących wybierasz te na pompowanych kołach, a z nich te które Ci się podobają i są w zasięgu cenowym ![]() Cytat:
Przy gondoli nie widzę sensu, bo raczej chcesz dziecko cały czas widzie, czyli leży w jednej pozycji względem Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
jeszcze chwilkę musisz wytrzyma i będzie z górki A wózek można spokojnie upolowac fajny używany w dobrej cenie - trzeba tylko trochę czasu na szukanie poświęcic
|
|||
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Jess
A to jesteś smutna przez to mieszkanie, ze musicie zmienić, czy tak ogólnie ? Co do kupna wózka to tez dla mnie odległy temat, więc nie jesteś sama ![]() Vea7 muszę kupić fotelik żeby podpiąć do stelaża gondoli, a spacerówkę razem z nowym stelażem
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
JA JESTEM pod wrazeniem ILE WY WIECIE
ja o wózka narazie wiem tyle że mają kółka pompowane nie wszystkie, mają gondole i spacerówke.3w1 i daja w gratisach moskitiere i folie na deszcz aaa i dobrze jest miec torbe )KONIEC
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

tylko trochę ciężki jak na 4 pietro kupiłam prosto od producenta za 900zl bo miejscowość dalej odemnie produkują był 3w1 taki jak na zdjeciu tylko innym kolor mam

weź tu człowieku wybierz jeden
poczułam w 16/17 tc.
jak będzie super to nawet te 1600zl wydam, mój D. ceną póki co się nie przejmuje, zobaczymy jak przyjdzie pora na kupno
Nie wiem czemu tak mam, chce już iść w końcu na wizytę i podejrzeć maluszka czy z nim wszystko ok, bo już 3 tygodnie od ostatniego usg minęły a wizyta dopiero w przyszły czwartek
Stresuję się też chyba tak dlatego, że poprzednią ciążę poroniłam i nie wiem czy drugi raz zniosłabym to samo 

za wszystkie wizyty
Będzie dobrze
ja o wózka narazie wiem tyle że mają kółka pompowane nie wszystkie, mają gondole i spacerówke.