Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 10:48   #1021
Papusia28
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

a ja mam po Zuzi Ed-re-ma Vector i jestem bardzo zadowolona tylko trochę ciężki jak na 4 pietro kupiłam prosto od producenta za 900zl bo miejscowość dalej odemnie produkują był 3w1 taki jak na zdjeciu tylko innym kolor mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vsdsdfs.jpg (25,7 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-02-04, 10:51   #1022
Papusia28
Raczkowanie

http://edrema.eu/vector.html tutaj jest lepiej pokazany
Stary 2015-02-04, 10:53   #1023
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Z tego co ja rozumie, to jest przepinana a co z fotelikiem jest nie tak? żeby nie było, masz prawo mieć swoje zdanie pytam, ponieważ nigdy nie kupowałam wózka i nie wiem na co zwrócić uwagę? Chodzi Ci o wygląd fotelika, czy o to, ze może być dla dziecka niewygodny? Bo akurat komfort Maluszka jest dla mnie priorytetem
Kochana fotelik z definicji wygodny nie będzie, bo żeby był bezpieczny, Dziecko musi by w nim mocno przypięte czytaj ściśnięte pasami
Wygląd dla mnie osobiście ma totalnie drugorzędne znaczenie, na pierwszym miejscu jest bezpieczeństwo
Ten fotelik o ile się zdążyłam zorientowac, nie przeszedł testów Adac - nie przeszedł albo nie przechodził.
A dwa, że ma trzy, a nie pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa - dla mnie za mało.

Co to jest Adac:
ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) niemiecki automobilklub, największa organizacja w Europie i jedna z największych na świecie zrzeszająca posiadaczy i sympatyków pojazdów motorowych i wszystkiego, co z tym zagadnieniem jest związane. Co roku ADAC przeprowadza testy bezpieczeństwa m.in. fotelików samochodowych dla dzieci. Testy ADAC są głównym wskaźnikiem dla rodziców, którzy chcieliby kupić najbezpieczniejsze foteliki samochodowe dla swoich dzieci.
*Do 2010 roku test ADAC obejmował kategorie: bezpieczeństwo, użytkowanie, komfort i czyszczenie. Od 2011 ocena za użytkowanie i komfort została połączona (zakładka Użytkowanie w tabeli), a dodatkowo wprowadzona została ocena za zawartość szkodliwych substancji w materiałach użytych do budowy fotelika (zakładka Komfort).
Aby łatwiej porównać oceny testów ADAC, foteliki pogrupowane zostały w przedziałach wagowych: 0-13 kg, 0-18 kg, 9-18 kg, 9-36 kg, 15-36 kg.

A w ogóle w temacie fotelików polecam genialny blog osiemgwiazdek.blogspot.co m
Facet ma specyficzny styl pisania, ale fachowcem niewątpliwie jest - watro się dobrze wczytac i mocno pomyślec nad tym co pisze

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:53   #1024
fiona27
Zakorzenienie

haniusia dzia za kciuki
Nie ma co się dziwić, ze się martwisz zwłaszcza, że przeżyłaś juz jedna stratę . Jeszcze tylko tydzień i ujrzysz maleństwo

Patrzę na te wózki co wrzucacie i wszystkie mi się podobają weź tu człowieku wybierz jeden
Stary 2015-02-04, 10:54   #1025
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

Niezły pomysł żeby zacząć od tych najdroższych wózków, cwaniara

W pierwszej ciąży, bo chyba tak jest w Ciebie poczułam w 16/17 tc.
Mam je na dole brzucha po prawej stronie, tak na wysokości kości biodrowej.

Ja też wolę bawełniane ciuszki i nie jestem zwolenniczką przegrzewania dzieci, dlatego latem mam zamiar zakładać same lekkie ciuszki i przykrywać ewentualnie pieluszką
Tak, tak to moja pierwsza ciąża
No cwaniara, cwaniara. Czasem trzeba swoich mężczyzn odpowiednio nakierować

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
tam też poszukam w sumie do wczoraj to tak tylko przeglądałam strony internetowe, szukałam czegoś ładnego, ale tak na luzie... ale wieczorem dziewczyny tak mnie wkręciły w ubranka dla dzieci, że popadam w jakaś obsesję... zaczęłam wszystkiego szukać "na gwałt" muszę się opamiętać Nawet nie znam płci jeszcze Jak będę miała synka, to dużo ubrań odziedziczę po siostrze (z czego się bardzo cieszę, bo większość ubranek miała właśnie z next) a jak będzie córa, to będę musiała kompletować całą garderobę od podstaw
A u mnie na odwrót. Ciuszków dla dziewczynki dostałabym masę, a dla chłopca wszystko od podstaw Ale jeszcze nie wiem co tam się kryje
Też bym już coś chciała kupić. Chociaż jedno body. Ach chyba na weekend zabiorę TŻ na zakupy;d
A czy te foteliki co są najczęściej w wózkach 3 w 1 to się nadają dla noworodka? Ja to w ogóle nie mam pojęcia jak się je montuje w samochodzie;d Czarna magia
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 10:55   #1026
fiona27
Zakorzenienie

vea7 chyba sporo wiesz na temat wózków, to możesz być naszym doradcą
Stary 2015-02-04, 10:58   #1027
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Całkiem ładny ale ja to muszę pomacać zanim kupię jak będzie super to nawet te 1600zl wydam, mój D. ceną póki co się nie przejmuje, zobaczymy jak przyjdzie pora na kupno
X-lander jakoś średnio mi się podoba..
Mi się ta najnowsza wersja z futerkiem nie podoba, ale wczesniejsza już tak
\
Cytat:
Napisane przez hanusia_86 Pokaż wiadomość
Witam z rana mamusie !

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ! Ja przez ostatnie dni straszna panikara jestem i codziennie wieczorem zamartwianie się że z dzidzią coś nie tak Nie wiem czemu tak mam, chce już iść w końcu na wizytę i podejrzeć maluszka czy z nim wszystko ok, bo już 3 tygodnie od ostatniego usg minęły a wizyta dopiero w przyszły czwartek Stresuję się też chyba tak dlatego, że poprzednią ciążę poroniłam i nie wiem czy drugi raz zniosłabym to samo Bolą mnie ostatnio jajniki i pachwiny, wczoraj tak 3 razy zakuło porządnie, że aż siadłam sobie :-/

Faktycznie bardzo ładna ta "bexa" Ja się też już trochę orientowalam w temacie wózków i mi się podobają, prócz topowego x-landera - nasze polskie TAKO np. ten http://allegro.pl/wozek-tako-baby-he...038106228.html lub bebetto silvia http://allegro.pl/bebetto-silvia-3w1...028370321.html to tak opytcznie póki co
Nie stresowa się, będzie dobrze
Tako mi się też podobały, podobały mi się Jedo (i w sumie prawi bym kupiła), no i świetne są podobno Tutki
U mnie wybór był niestety o tyle zawężony, że mieliśmy od znajomych fotelik, który do bardzo niewielu wózków pasował - z tych, do których się bezpiecznie montował wybraliśmy x-landera

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
a ja mam po Zuzi Ed-re-ma Vector i jestem bardzo zadowolona tylko trochę ciężki jak na 4 pietro kupiłam prosto od producenta za 900zl bo miejscowość dalej odemnie produkują był 3w1 taki jak na zdjeciu tylko innym kolor mam
Ładny
Znowu fotelik do mnie nie przemawia, ale sama bryka jak najbardziej
Kosz ma chyba super duży, prawda?

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-04, 11:00   #1028
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, dokładnie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:02   #1029
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Tak, tak to moja pierwsza ciąża
No cwaniara, cwaniara. Czasem trzeba swoich mężczyzn odpowiednio nakierować

A u mnie na odwrót. Ciuszków dla dziewczynki dostałabym masę, a dla chłopca wszystko od podstaw Ale jeszcze nie wiem co tam się kryje
Też bym już coś chciała kupić. Chociaż jedno body. Ach chyba na weekend zabiorę TŻ na zakupy;d
A czy te foteliki co są najczęściej w wózkach 3 w 1 to się nadają dla noworodka? Ja to w ogóle nie mam pojęcia jak się je montuje w samochodzie;d Czarna magia
Teoretycznie tak, praktycznie na niektóre bym się nie zdecydowała
Montuje się albo na pasach, albo na bazie na ISO fixie

Cytat:
Sporo wiem, bo jestem taka cholera, że jak już temat ruszę, to muszę wiedzie absolutnie wszyyyystko
I w dodatku nie wierzę sprzedawcom na słowo
A że w pierwszej ciąży miałam szybko zwolnienie i duuużo wolnego, to poczytałam, poszukałam no i stałym bywalcem kilku sklepów z wózkami byłam
Ot, baba, która ma za dużo czasu, to utrapienie sprzedawców

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-04, 11:03   #1030
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

tak, ja już byłam w 3 sklepach mój musi być na ciężkie tereny, stawiamy na x-landera raczej+ fotelik recaro czy jakiś tam (tym mąż się będzie zajmował). Musi mieć większe koła, kolor nie dający po oczach, żeby robactwo się nie przyczepiało
To tak jak mój: pompowane koła i dobre amortyzatory. Dodatkowo musi mieścić się w drzwiach, zastanawiam się na wózek obok siebie, chociaż chciałabym zobaczyć jak wyglądają te jeden z drugim w realu. Najlepeij szary albo czarny bez bajerów, kwiatków i esów floresów Gondolki w miarę duże i zastanawiam się czy kupić 3w1 czy spacerówkę później dokupić. Obawiam się, że spacerówka z wózka 3w1 będzie cięzka i masywna. Te które mi się podobają kosztuja ok 5 tys, więc sporo za dużo, ale mam nadzieję upolować używany za połowe ceny

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
hormony muszę tam kiedyś zajrzeć
ja chyba też, bo już któryś raz czytam o wrześniówkach

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
Hej ja od 7 na nogach bylam na badaniach krwi przyjechałam maż zrobił mi sniadanko takie mnie słabości wzieły zmierzyłam ciśnienie i mam 100/60 puls 107 ;/
ale wczoraj była tu rewia mody a własnie jak się okaże że będzie u mnie chłopczyk to będe miała do sprzedania dużo ubranek dla dziewczynki wszystkie markowe z angli i cześci z lidla ale tak jak pisałam te z lidla są super jakości ale większościowo to są markowe i w bardzo dobrym stanie do wyboru do koloru jak coś to jak będe sprzedawać jak będzie któraś chętna to zrobie zdjęcia
To ja mam takie ciśnienie standardowo

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które czują już swoje Maleństwa. W którym miejscu Je czujecie? tuż nad spojeniem? i jakie to uczucie? Ja właśnie dziś w nocy coś poczułam, ale już nie wiem czy to coś w jelitach czy może Maleństwo. Ale w sumie wczoraj dopiero 15 tydzień zaczęłam więc już sama nie wiem.
Leżałam wczoraj w łożku i poczułam w brzuchu takie bulgotanie i smyranie, nie wiem jak to okreslić. Najpierw pomyślałam, że to może ruchy bobasów, ale potem nieeeee to nie możliwe przecież, to na pewno jelita. Chociaż przyznam, że nigdy tak nie miałam. Kończę 12 tydzień i chociaż wiem, że w ciąży bliźniaczej ruchy czuje się szybciej, to chyba sama sobie wkręcam
Stary 2015-02-04, 11:04   #1031
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Teoretycznie tak, praktycznie na niektóre bym się nie zdecydowała
Montuje się albo na pasach, albo na bazie na ISO fixie

Sporo wiem, bo jestem taka cholera, że jak już temat ruszę, to muszę wiedzie absolutnie wszyyyystko
I w dodatku nie wierzę sprzedawcom na słowo
A że w pierwszej ciąży miałam szybko zwolnienie i duuużo wolnego, to poczytałam, poszukałam no i stałym bywalcem kilku sklepów z wózkami byłam
Ot, baba, która ma za dużo czasu, to utrapienie sprzedawców
Sprzedawcom to ja też nie ufam...Im zależy na sprzedaży i tyle
Dlatego też siedzę i czytam o wózkach, testach itd
Stary 2015-02-04, 11:04   #1032
hanusia_86
Raczkowanie

Cytat:
Tako mi się też podobały, podobały mi się Jedo (i w sumie prawi bym kupiła), no i świetne są podobno Tutki
U mnie wybór był niestety o tyle zawężony, że mieliśmy od znajomych fotelik, który do bardzo niewielu wózków pasował - z tych, do których się bezpiecznie montował wybraliśmy x-landera
Mi się Jedo też bardzo podobają, trudny wybór będzie
hanusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:12   #1033
fiona27
Zakorzenienie

vea7 to jaki mi polecisz wózek-spacerówkę skoro mieszkam na obrzeżach miasta, gdzie nie ma chodników tylko wszędzie dziury ? Nie zależy mi żeby był lekki, bo i tak wnosiła go nigdzie nie będę( mieszkam w domku ) . To dałam Ci zadanie

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość

ja chyba też, bo już któryś raz czytam o wrześniówkach
No 5 tys za wózek to strasznie drogo. Może warto popatrzeć też w komisach, bo tez można spotkać coś fajnego za dobrą cenę. Ja właśnie tam mam zamiar kupić jakiś leżaczek.

No ostatnio też tam weszłam i szybko skończyłam czytać, bo atmosfera straszna.
Stary 2015-02-04, 11:13   #1034
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Sprzedawcom to ja też nie ufam...Im zależy na sprzedaży i tyle
Dlatego też siedzę i czytam o wózkach, testach itd
A pewnie, ze tak
Chociaż jest kilku, którzy się znają i siedzą w temacie. Poza tym z różnymi rozmawiałam, żeby miec jak najszersze spojrzenie
Co do wózków, to też szukałam opinii użytkowników, ale niestety one są mało wiarygodne - często albo podstawione osoby piszą, albo Ci, którym rzeczywiście coś nie pasuje - czyli albo laurka, albo zjechanie na maxa

W temacie fotelików, jak się chce już by tak ultrapoprawnym i miec super bezpieczny fotelik, to warto się nie adac-iem kierowa a testem plus

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-04, 11:13   #1035
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanusia_86 Pokaż wiadomość
Mi się Jedo też bardzo podobają, trudny wybór będzie
Mi sie bardzo podoba Emaljunga ale z racji ceny sobie odpuściłam i jak na razie zostaje przy Eco Turran ale może mi się jeszcze zmienić
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:13   #1036
Anev0
Zakorzenienie

Oj ja to się kompletnie na wózkach nie znam, a te z pompowanymi kołami łatwiej przebić, w sensie jak by sie niechcacy najechało na szkło z potłuczonych butelek? hipotetycznie?

za wszystkie wizyty

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:15   #1037
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
vea7 to jaki mi polecisz wózek-spacerówkę skoro mieszkam na obrzeżach miasta, gdzie nie ma chodników tylko wszędzie dziury ? Nie zależy mi żeby był lekki, bo i tak wnosiła go nigdzie nie będę( mieszkam w domku ) . To dałam Ci zadanie
Dobrze amortyzowany na pompowanych kołach
Zależy czy ma się do niego wpinac fotelik, i jeśli tak, to jaki i jaki masz budżet
A czemu tylko spacerówkę? Gondolę już masz?

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-04, 11:16   #1038
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
A pewnie, ze tak
Chociaż jest kilku, którzy się znają i siedzą w temacie. Poza tym z różnymi rozmawiałam, żeby miec jak najszersze spojrzenie
Co do wózków, to też szukałam opinii użytkowników, ale niestety one są mało wiarygodne - często albo podstawione osoby piszą, albo Ci, którym rzeczywiście coś nie pasuje - czyli albo laurka, albo zjechanie na maxa

W temacie fotelików, jak się chce już by tak ultrapoprawnym i miec super bezpieczny fotelik, to warto się nie adac-iem kierowa a testem plus
Test plus??? Jak tego szukać ?
Stary 2015-02-04, 11:19   #1039
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Oj ja to się kompletnie na wózkach nie znam, a te z pompowanymi kołami łatwiej przebić, w sensie jak by sie niechcacy najechało na szkło z potłuczonych butelek? hipotetycznie?

za wszystkie wizyty
Na pompowanych masz jak w rowerze
Jak przez rozbite szkło przejedziesz, to się raczej nie przebije - tam normalnie jest opona i dętka, ale jak na gwoździa najedziesz, to się wbije i może przedziurawic
Hipotetycznie, jak będziesz miała bardzo dużego pecha i na ostry odłamek szkła rowerem najedziesz, to też się może przebic

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Mi sie bardzo podoba Emaljunga ale z racji ceny sobie odpuściłam i jak na razie zostaje przy Eco Turran ale może mi się jeszcze zmienić
Oj, też mi się podobały A potem zobaczyłam cenę

Cytat:
Test plus??? Jak tego szukać ?
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...-ci-powie.html

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-04, 11:21   #1040
roxana_lu
Zakorzenienie

Aaaaa nie wyrabiam !!
Poszłam tylko obiad zrobic a tu taki nawał wiadomosci

Kciuki trzymam za dzisiejsze wszystkie wizyty zdawać relacje !! Ambiwalentna no to Ci lekarz psikusa zrobił, no ale co zrobic... Dasz rade do kolejnej wizyty

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:24   #1041
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Na pompowanych masz jak w rowerze
Jak przez rozbite szkło przejedziesz, to się raczej nie przebije - tam normalnie jest opona i dętka, ale jak na gwoździa najedziesz, to się wbije i może przedziurawic
Hipotetycznie, jak będziesz miała bardzo dużego pecha i na ostry odłamek szkła rowerem najedziesz, to też się może przebic

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Oj, też mi się podobały A potem zobaczyłam cenę

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...-ci-powie.html
Dziękuję W weekend z mężem będziemy mieli ciekawą lekturę

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Ładne
Stary 2015-02-04, 11:24   #1042
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze amortyzowany na pompowanych kołach
Zależy czy ma się do niego wpinac fotelik, i jeśli tak, to jaki i jaki masz budżet
A czemu tylko spacerówkę? Gondolę już masz?
No właśnie na pompowanych kołach mam zamiar kupić.
A gondoli raczej nie kupuję, bo mam starą po synku i jest nic nie zniszczona, a że jeździ się nią max 6 miesięcy, to doszłam do wniosku, że się przemęczę i wolę kupić dobrą spacerówkę, bo ona mi długo posłuży.
A kwota jaką jestem w stanie wydać to 1300- 1500 zł.

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-02-04 o 11:26
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:27   #1043
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję W weekend z mężem będziemy mieli ciekawą lekturę
Temat bezpieczeństwa i fotelików, to w ogóle genialne zajęcie dla facetów
Mój się w to mega wkręcił, no bo takie... i testy są, i wykresy i tabelki, a w ogóle poukładane i jeszcze z samochodem związane
Chłop był przeszczęśliwy, że wreszcie nie kolor i dizajn mają znaczenie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
No właśnie na pompowanych kołach mam zamiar kupić i chcę wpinac do niego fotelik, który też raczej muszę kupić.

A gondoli raczej nie kupuję, bo mam starą po synku i jest nic nie zniszczona, a że jeździ się nią max 6 miesięcy, to doszłam do wniosku, że się przemęczę i wolę kupić dobrą spacerówkę, bo ona mi długo posłuży.
A kwota jaką jestem w stanie wydać to 1300- 1500 zł.
Ale masz gondolę ze stelażem czy samą?
Bo jeśli samą, to stelaż od spacerówki musi się z nią spinac i to pewnie wybór zawęzi

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-04, 11:28   #1044
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Temat bezpieczeństwa i fotelików, to w ogóle genialne zajęcie dla facetów
Mój się w to mega wkręcił, no bo takie... i testy są, i wykresy i tabelki, a w ogóle poukładane i jeszcze z samochodem związane
Chłop był przeszczęśliwy, że wreszcie nie kolor i dizajn mają znaczenie

Myślę , że mój też się w ten temat wkręci
I w końcu nie będzie tylko ważny dizajn, kolor itd, ale COŚ , co jest bardziej istotne
Stary 2015-02-04, 11:29   #1045
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Ale masz gondolę ze stelażem czy samą?
Bo jeśli samą, to stelaż od spacerówki musi się z nią spinac i to pewnie wybór zawęzi
Mam ze stelażem, więc spacerówka to oddzielny temat.
Stary 2015-02-04, 11:29   #1046
Pia Gizela
Zadomowienie

Dziewczyny, w kwestii wózka to ponoć super jest jeżeli ta rączka którą trzymamy do prowadzenia wózka, można ją przełożyć przez gondolę - bez wyciągania gondoli i pchać wózek z jednej albo z drugiej strony. Podobno to super wygodne jest

Ja na pewno muszę się 'przymierzyć' do wózka. Wysoka ze mnie dziewczyna, i musi być mi wygodnie go prowadzić

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 11:35   #1047
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Vea masz dobrą pamięć nie powiem żeby tak wszystkim odp bez cytowania Ja taka mądra nie jestem

Nie cytuję, bo za dużo by pisać

Za wózkami się nie rozglądam, bo mamy wózek gondolę i później dopiero dokupimy spacerówkę.
Pojawił się temat ubranek, który bardzo lubię i nie mogę się doczekać zakupów, ale przydałoby się upewnić co do płci . Jakoś do tych różowych ciuszków ciągnie najbardziej .

Lumpeksy uwielbiam . Wyczaiłam ostatnio taki jeden z cudnymi ciuszkami i na bank będzie przez mnie oblegany

Jeszcze co do ubranek to tak sobie myślę, że jak rodzimy latem to warto jednak kupić więcej tych na krótki rękaw niż na długi, bo może być bardzo ciepło, ale wiadomo tak samo zdarzyć się mogą chłodniejsze dni, bo jak to w Polsce różnie może być. Takich grubszych ciuszków typu welurowe nie będę kupowała, bo wydają mi się niepotrzebne, ale w razie czego mam parę po synku.

Kciuki za dzisiejsze wizyty i ja też poproszę, bo też idę do gina

Nie wiem co tu jeszcze napisać ....
Trzymam kciuki za was Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
mms_22 Chyba mialam ogolny niepokój czy zdąze zmienic siostre bo z mlodym zostaje itp On mi tak daje popalic, ze juz mi brzuch twardnieje, nie wiem czy nie za szybko Jednak juz sie niczym nie martwie bo przed sekundą DOSTALAM TELEFON ŻE WIZYTA PRzEZLOZONA ZA TYDZIEN!:-/
Współczuję strasznie

Ubranka piękne powrzucałyście co do wózków to ja jeszcze o tym nie myślę. A to ze względów finansowych. Czeka nas teraz postępowanie spadkowe w którym będę musiała parę tysięcy wyłożyć i to mi spędza sen z powiek. Jeszcze ta sprawa z mieszkaniem.
Powiem szczerze, że nawet nie potrafię się cieszyć ciążą... chodzę ciągle smutna i zdołowana.

Do tego mój papag tak dzisiaj się drze, że mam ochotę wywalić go za okno

lecę do notatek - w weekend 3 egzaminy i kolokwium
Stary 2015-02-04, 11:42   #1048
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę , że mój też się w ten temat wkręci
I w końcu nie będzie tylko ważny dizajn, kolor itd, ale COŚ , co jest bardziej istotne

Cytat:
Mam ze stelażem, więc spacerówka to oddzielny temat.
Aha, czyli w sumie fotelik będziesz kupowała głównie do stelaża od gondoli, a osobno spacerówkę z stelażem, tak?
No bym do sprawy podeszła tak - jaki fotelik Ci do Twojego stelaża pasuje i potem jaki stelaż od spacerówki będzie pasował do fotelika Z pasujących wybierasz te na pompowanych kołach, a z nich te które Ci się podobają i są w zasięgu cenowym

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w kwestii wózka to ponoć super jest jeżeli ta rączka którą trzymamy do prowadzenia wózka, można ją przełożyć przez gondolę - bez wyciągania gondoli i pchać wózek z jednej albo z drugiej strony. Podobno to super wygodne jest

Ja na pewno muszę się 'przymierzyć' do wózka. Wysoka ze mnie dziewczyna, i musi być mi wygodnie go prowadzić
Mi się przy godnoli to zupełnie nie przydało, ale już spacerówkę mam przepinaną (nie rączkę przesuwam, a mogę wpiąc różnie samo siedzisko) i to się przydaje
Przy gondoli nie widzę sensu, bo raczej chcesz dziecko cały czas widzie, czyli leży w jednej pozycji względem Ciebie

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że nawet nie potrafię się cieszyć ciążą... chodzę ciągle smutna i zdołowana.

Do tego mój papag tak dzisiaj się drze, że mam ochotę wywalić go za okno

lecę do notatek - w weekend 3 egzaminy i kolokwium
Kochana karta się w końcu odwróci
jeszcze chwilkę musisz wytrzyma i będzie z górki

A wózek można spokojnie upolowac fajny używany w dobrej cenie - trzeba tylko trochę czasu na szukanie poświęcic

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-04, 11:46   #1049
fiona27
Zakorzenienie

Jess
A to jesteś smutna przez to mieszkanie, ze musicie zmienić, czy tak ogólnie ?
Co do kupna wózka to tez dla mnie odległy temat, więc nie jesteś sama

Vea7 muszę kupić fotelik żeby podpiąć do stelaża gondoli, a spacerówkę razem z nowym stelażem
Stary 2015-02-04, 11:46   #1050
Anev0
Zakorzenienie

JA JESTEM pod wrazeniem ILE WY WIECIE ja o wózka narazie wiem tyle że mają kółka pompowane nie wszystkie, mają gondole i spacerówke.
3w1 i daja w gratisach moskitiere i folie na deszcz aaa i dobrze jest miec torbe )
KONIEC

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości