Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-04, 12:46   #991
Strobiluska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć bo hipertoniczne r-ry soli u mnie nie działają...
a te krople PRENATAL próbowałaś? chociaż one też są na soli..... co do mnie - ja wtedy krople Nasivin kupiłam, ale w stężeniu jeszcze mniejszym, bo 0,01% bo oczywiście spanikowałam, że może jednak nie wolno

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:52   #992
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
dynia71
Dziękuję

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:52   #993
Aviskowa
Zadomowienie

Zamierzacie kupić coś w Lidlu dla Bąbelków ? Ja zastanawiam się nad śpiworem z polaru.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:53   #994
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Każdy ma jakieś zboczenia ciążowe, ja panicznie boje się plamienia, po każdej wizycie w wc po dwa razy sprawdzam na papierze, czy aby na pewno nic tam się nie dzieje.
A wy jakie macie zboczenia ciążowe?
Ja też sprawdzam za każdym razem
A moje drugie zboczenie ciążowe to herbata wcześniej piłam sporadycznie a teraz codziennie po kilka kubków

Ja i mój brzusio leżymy zadowoleni. Właśnie dogodziłam swojemu podniebieniu jadłam kiedyś w restauracji pyszną sałatkę i ciężko mi było się domyśleć, jaki był w niej sos. Nie znalazłam gotowego przepisu ale metodą prób i błędów stworzyłam dzisiaj idealny skład: sałata, żyrawina, pomidorki koktajlowe, płatki migdałów i ser kozi grillowany w szynce parmeńskiej. Sos: oliwa, cukier, ocet winny, musztarda francuska, sól i pieprz jestem w niebie
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:55   #995
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
A moje drugie zboczenie ciążowe to herbata wcześniej piłam sporadycznie a teraz codziennie po kilka kubków

Ja i mój brzusio leżymy zadowoleni. Właśnie dogodziłam swojemu podniebieniu jadłam kiedyś w restauracji pyszną sałatkę i ciężko mi było się domyśleć, jaki był w niej sos. Nie znalazłam gotowego przepisu ale metodą prób i błędów stworzyłam dzisiaj idealny skład: sałata, żyrawina, pomidorki koktajlowe, płatki migdałów i ser kozi grillowany w szynce parmeńskiej. Sos: oliwa, cukier, ocet winny, musztarda francuska, sól i pieprz jestem w niebie

brzmi pysznie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:57   #996
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Narobiłaś mi ochoty na taką sałatkę.

CO macie dziś na obiad ?

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 12:57   #997
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Zamierzacie kupić coś w Lidlu dla Bąbelków ? Ja zastanawiam się nad śpiworem z polaru.
ja nie znam płci, a te szarożółte jakoś mi się nie podobają

Stary 2015-02-04, 12:57   #998
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

CO macie dziś na obiad ?
u nas kasza gryczana, schabowe i mizeria... z wczoraj zostało

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-04, 12:58   #999
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:

CO macie dziś na obiad ?
żurek

Stary 2015-02-04, 12:58   #1000
Tea80
Raczkowanie

Gin.właśnie pozwolił mi brać krople nasivin soft. Termin porodu mam na 8 lipca.
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:08   #1001
201608010929
Konto usunięte

Cytat:

CO macie dziś na obiad ?
U mnie udka z kurczaka z ziemniakami i surówką z pora, marchewki, białej kapusty i jabłka.

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
mizeria
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:09   #1002
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
, jakoś nie lubię ubranek z Lidla, tak samo jak i z Pepco.

Zresztą najpierw muszę przejrzeć co mam po synku i by się nadawało + czekam aż spłyną przesyłki z allegro
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:10   #1003
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja raczej nie... bo tam albo na chłopca albo na dziewczynke a ja plci nie znam a te takie uniwersalne to niefajne jak dla mnie...
podobaja mi się ciuszki z myszką ale w ciemno nie będę wybierać kolorów, chociaż czuję,że będzie córcia, no ale mogę się mylić...

ja mam jeszcze z wczoraj zupkę pomidorową tżowi pewnie ugotuje do tego jakąś kiełbaske i będzie
Stary 2015-02-04, 13:16   #1004
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie upatrzyłam ten kocyk do fotelika, ale to kupię, żeby już starszy korzystał

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Wg mnie Lidl, a Pepco to zupełnie inna jakość Lidl oczywiście na plus, bardzo lubię, ale mają dziwną rozmiarówkę, np. 56/62 i to są dość duże ciuszki

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:21   #1005
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
ja raczej nie... bo tam albo na chłopca albo na dziewczynke a ja plci nie znam a te takie uniwersalne to niefajne jak dla mnie...
podobaja mi się ciuszki z myszką ale w ciemno nie będę wybierać kolorów, chociaż czuję,że będzie córcia, no ale mogę się mylić...
ja się też zastanawiam, bo nie znam płci.... może te pod spodem są bardziej unisex? różowe i jasnoniebieskie na pewno nie, a te hmmmm.....

Stary 2015-02-04, 13:23   #1006
agunineczka
Zakorzenienie

ech te dla mnie też są dla chłopaka... ;/
Stary 2015-02-04, 13:25   #1007
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
ech te dla mnie też są dla chłopaka... ;/
a te żółto-szare są jakieś takie.... nie na MOJE dziecko

Stary 2015-02-04, 13:32   #1008
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
a te żółto-szare są jakieś takie.... nie na MOJE dziecko

no właśnie
Stary 2015-02-04, 13:32   #1009
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka88 Pokaż wiadomość
Ja mam przelozona wizyte na 11.02 wedy dowiem sie co i jak, bo ten tuman u ktorego bylam ostatnio, to ani dziecka nie zmierzyl, nie wiem ile wazy, kompletnie nic a powiedzcie mi ile razy mialyscie juz skierowanie na badania krwi i moczu? Ja tylko raz, ale mam wrazenie, ze to jakos malo, czyz nie?
Ja miałam do tej pory 2 razy. Wychodzi na to, że co lekarz to inna praktyka

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Zaczynam 5 miesiąc ciąży A dzisiaj idę na spotkanie z przyjaciółką, która jest w 7 tc. Wczoraj potwierdziła beta hcg. Musi jeszcze uskutecznić usg Bardzo się cieszę, że będziemy razem przechodziły ten etap
To teraz możesz występować w roli jej eksperta hihihi

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Juz niedługo otworzymy drugi sklep i bedzie pewnie trochę stresu na poczatku... Dam radę
A co to za sklep? Jakiego rodzaju? Jeżeli oczywiście to nie tajemnica

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ale niech się Młoda uczy, że nie do każdego psa można podejść i że zawsze trzeba zapytać czy można podeejść i np pogłaskać. Uskuteczniamy to na spacerach po osiedlu i Hania jak jakiś psiak podbiega, to nie głaszcze od razu tylko kulturalnie pyta, czy może pogłaskać - i wszyscy się dziwią
Bardzo fajnie, że uczysz takich rzeczy... Z tego co widzę to rzadkość Ja na spacerach z psem spotykam tylko dwa rodzaje mamuś: a) przerażone, że pies idzie, dziecko od razu na ręce bo może ugryźć
b) zupełnie nieprzejmujące się mamusie, które nie mają nic przeciwko żeby ich dziecko całowało mojego obcego psa w nos - serio! albo podchodzące ot tak z dzieckiem jeszcze niesamodzielnie chodzącym, żeby się z pieskiem przywitało...

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki,
Zaczynam właśnie 19 tydzień2 tydzień zmagam się z katarem i zapchanym nosem,na szczęście powoli schodzi,biorę cały czas krople nasivin soft,gdyby nie one to nocki byłyby nieprzespane.
Widzę ,że dużo z Was już czuje ruchy maleństwa , ja nic kompletnie,brzuch mam już naprawdę duuuży a nic nie czujęMartwi mnie to bardzo bo to 3 ciąża ,powinnam chyba już coś poczuć , codziennie mam głupie myśli czy aby na pewno synuś tam żyje i się rusza.Łożyska na przedniej ścianie nie mam bo by mi lekarz powiedział.
Dzwoniłam wczoraj do mojej położnej i przyjeżdza w pon.za 2 tygodnie.Bardzo fajna babka, rozgadana wszędzie jej pełno , taka pozytywna.
Nie wiem czy pisałam ,nast.wizytę i to będzie chyba połówkowe mam 16 lutego.
Za dużo jem!!!!Na wszystko mam ochotę , a jak nic nie zjem przez jakieś 3 godzinki to dopada mnie od razu potworny głód.
Ja też jak narazie miałam tylko raz badaną krew ,mocz, i to wszystko, gin.powiedział,że więcej badań będzie dopiero w 3 trymestrze.
Ja co prawda nie mam zatkanego nosa, ale mam problem z bólem zatok. I wynalazłam takie ustrojstwo właśnie do przemywania nosa i zatok przynosowych - ale to tak całkowicie do przemywania. Nazywa się Fixsin i na katar też jest polecany Kobiety w ciąży mogą stosować.
Ja też jestem ciągle głodna i jem co 3 godziny, szczególnie gdy jestem w pracy. Ale wg mnie to dobrze, jak się je często a niedużo
Pomimo tego jestem juz jakies 3,5-4 kilo do przodu ale co tu dużo kryć - żrę słodycze wieczorami jak opętana

Cytat:
si 7 miesiecy temu
ale teściową mam blisko wiec mogłaby byc upierdliwa a póki co nie jest zresztą z tym uaktywnianiem się po czasie to różnie bywa na pmkowym wątku niektóre teciowe dały już nieźle w kość swoim synowym
ojj moja teściowa to się uaktywniła jak ślub planowaliśmy właśnie szczególnie, że nie zrobiliśmy wesela tylko przyjęcie w restauracji dla 30 osób. To jej nie podpasowało.

Cytat:
Ja to chyba poczekam parę dni - może coś przecenią jeszcze Bo jakiegoś parcia nie mam szczególnego na kupowanie, skoro nie znam jeszcze płci.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 13:51   #1010
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Ja sobie upatrzyłam ten kocyk do fotelika, ale to kupię, żeby już starszy korzystał

Wg mnie Lidl, a Pepco to zupełnie inna jakość Lidl oczywiście na plus, bardzo lubię, ale mają dziwną rozmiarówkę, np. 56/62 i to są dość duże ciuszki
popieram Lidl ma ciuszki w których można baaaardzo długo chodzić i jakość bdb córa do tej pory nosi 18/24 polarek świetny, rękawki nadal długie jak trzeba a ma ponad 3 l za to pepco ma mniejsze ciuszki niż metka nawet o 2-3 rozmiary :/ trzeba zawsze przymierzyc...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
ja się też zastanawiam, bo nie znam płci.... może te pod spodem są bardziej unisex? różowe i jasnoniebieskie na pewno nie, a te hmmmm.....

właśnie 5cio pak takich był w tesco za 22 zł

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-02-04, 14:00   #1011
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

mniam... aż mi ślinka poleciała... czekam właśnie na zakupy z tesco i sobie zrobię sałatkę, bo barszczyk już jadłam a chce mi się czegoś takiego sałatkowego... najgorsze, że jako dodatek zamarzyły mi się.... frytki ale chyba wrzucę do piekarnika, żeby zdrowsze były
Cytat:
mniam.... u mnie na jutro taki plan, tylko dodatkowo M zażyczył sobie sosik pieczarkowy. I polecam kaszę gryczaną niepaloną - jest zdrowsza i naprawdę smaczniejsza....
Cytat:

A moja córa ślicznie wyglądała w granatach i czerniach i dalej bardzo lubię dla Niej takie ubranka. I szczerze mówiąc spokojnie bym takie kupiła, ale M by mnie z domu wygonił jakbym przyniosła jakieś ubranka więc czekam na razie na usg i wiadomość kto tam w brzuszku mieszka i jak będzie chłopak to będę polować.

No i ja to nawet lubię lidlowe i pepcowe ubranka - choć na te drugie trzeba uważać z jakością i patrzeć na materiał i szwy sprawdzać... ale jak się raz nacięłam na pepco, tak od tamtej pory za każdym razem kupuję dobre ubranka. A nie ukrywajmy, ceny niejednokrotnie są bardzo okazyjne.
Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość

Bardzo fajnie, że uczysz takich rzeczy... Z tego co widzę to rzadkość Ja na spacerach z psem spotykam tylko dwa rodzaje mamuś: a) przerażone, że pies idzie, dziecko od razu na ręce bo może ugryźć
b) zupełnie nieprzejmujące się mamusie, które nie mają nic przeciwko żeby ich dziecko całowało mojego obcego psa w nos - serio! albo podchodzące ot tak z dzieckiem jeszcze niesamodzielnie chodzącym, żeby się z pieskiem przywitało...

Ja co prawda nie mam zatkanego nosa, ale mam problem z bólem zatok. I wynalazłam takie ustrojstwo właśnie do przemywania nosa i zatok przynosowych - ale to tak całkowicie do przemywania. Nazywa się Fixsin i na katar też jest polecany Kobiety w ciąży mogą stosować.
Ja też jestem ciągle głodna i jem co 3 godziny, szczególnie gdy jestem w pracy. Ale wg mnie to dobrze, jak się je często a niedużo
Pomimo tego jestem juz jakies 3,5-4 kilo do przodu ale co tu dużo kryć - żrę słodycze wieczorami jak opętana

ojj moja teściowa to się uaktywniła jak ślub planowaliśmy właśnie szczególnie, że nie zrobiliśmy wesela tylko przyjęcie w restauracji dla 30 osób. To jej nie podpasowało.

Ja to chyba poczekam parę dni - może coś przecenią jeszcze Bo jakiegoś parcia nie mam szczególnego na kupowanie, skoro nie znam jeszcze płci.
Ja też poczekam na jeszcze większe przeceny... ostatnio kupiłam śliczny polarek z kapturem dla Hani za 9,99 a cena to była coś ponad 30zł chyba...

A co do psów, to właśnie Hania była z tych dzieciaków piejących z zachwytu jak widziała jakiegokolwiek psa, no i musiałam w Niej troszkę takiej ostrożności zaszczepić. Ja sama jestem psiara i uwielbiam psy i w zasadzie się ich nie boję, i chciałabym, żeby moje dziecko nie zraziło się do nich właśnie przez to, że podejdzie do jakiegoś, który akurat nie toleruje za bardzo dzieci...więc niech najpierw zapyta i sytuacja jest jasna. A najlepsze jest to, że jak nie widzi właściciela psa, to nawet nie próbuje podchodzić, tylko mówi, że nie znamy tego pieska i dlatego idziemy dalej. Jestem z Niej bardzo dumna w takich sytuacjach. A swoją drogą, że ostatnio się trochę wycwaniła i jak widzi psa, to mówi, że Ona zna tego pieska i że go bardzo bardzo lubi... mimo to, przypominam Jej, że musi zapytać...

Rozmawiałam z moją księgową i powiedziała, że Jej jest wygodniej jak to do Niej przynoszę zwolnienia, bo Ona dzięki temu ma porządek w papierach, bo Ona musi mieć informację, kiedy poszło zwolnienie do ZUSu, bo wysyła jakieś deklaracje do ZUSu. Więc mi to na rękę bo jesteśmy tam albo ja albo M codziennie jak odprowadzamy Hanię do przedszkola. A w ogóle, to księgowa zadzwoniła do mnie, żeby mi podać wszystkie dane co do tego zwolnienia, które poszło z błędnym NIPem, żebym mogła interweniować. Normalnie mnie kobietka zaskoczyła, że się tak martwi i pamięta o tym wszystkim.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 14:06   #1012
Patiko82
Raczkowanie

Cytat:
Agunineczka, ale Ty chyba całkiem niedawno brałaś ślub, a teściowa uaktywnia się po jakimś czasie
Teściowa najbardziej uaktywania się po urodzenia wnuka...
Patiko82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 14:29   #1013
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patiko82 Pokaż wiadomość
Teściowa najbardziej uaktywania się po urodzenia wnuka...
No taaak...

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Przed chwilą kupiłam body z takiego jakby polarku, czyściusieńkie, piękne, niezniszczone, porządne - przecenione z 7 zł na 3,50 zł Nie mogłam się oprzeć, chociaż płci jeszcze nie znam. Różowo-białe, najwyżej zostawię na zaś jak dowiem się, że to synuś

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

... w Humanie
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 14:32   #1014
agunineczka
Zakorzenienie

truskawka pokaaaż
Stary 2015-02-04, 14:45   #1015
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:

CO macie dziś na obiad ?
Świeży makaron z Lidla ze smazonymi pomidorkami koktajowymi z czosnkiem, brazylia i mozrella.

Znowu nakupilam ubranek dla małej. Jak tak dalej pójdzie to będe ja musiała co 10 min przebierac. Ale co zrobić? Nie mogę się oprzeć tym cudenkom za kilka złotych

A co do tesciowych- moja jest wspaniała. Nie wtrąca się, trzyma moja stronę i mówi mojemu TZtowi "aby Madzia była zadowolona". Często dzwoni, żeby zapytac czy czegos nie ugotowac. W ogole mój mąż siedzi dużo na kontraktach i często ja odwiedzam żeby po prostu pogadać. Mam nadzieję, ze się jej nie odmieni. Z TZtem jesteśmy 3,5roku po ślubie, a ze sobąpponad 10

happiness is on the way.

Edytowane przez mcdulka
Czas edycji: 2015-02-04 o 15:04
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 14:51   #1016
elinka21
Zakorzenienie

Mcdulka pochwal sie co kupilas

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 14:52   #1017
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Świeży makaron z Lidla ze smazonymi pomidorkami koktajowymi z czosnkiem, brazylia i mozrella.

Znowu nakupilam ubranek dla małej. Jak tak dalej pójdzie to będe ja musiała co 10 min przebierac. Ale co zrobić? Nie mogę się oprzeć tym cudenkom za kilka złotych

e tam, dzieci trzeba co chwile przebierać, wszystkie na bank sie przydadza
Stary 2015-02-04, 15:19   #1018
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość

Typowy polski sklep w Anglii wędliny sery na wagę słodycze słoiki pieczywo dział chemi itd wszystkie produkty sprowadzamy z polski tylko pieczywo przyjeżdża z Londynu od polskiej piekarni. W przyszłości jeszcze chcemy jakiś sklepik z ubraniami otworzyć bo do restauracji to ja bym nerwów nie miała choć mój m cos napomina
Ale to dopiero jak maluszki podrosna
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:26   #1019
elinka21
Zakorzenienie

cuuudne
https://www.youtube.com/watch?v=qqdu...ature=youtu.be

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 15:34   #1020
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
No mowię wlasnie, od kawałeczka nic się nie powinno stać

A o co chodzi z tymi wizytami u położnej? Przed porodem, od 20 tyg mam do niej sama chodzi?
a ja wędzonego kurczaka, o którym tak piszecie jeszcze nie jadłam
Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem o co chodzi z tymi położnymi. Jak się orientuje z moich znajomych nikt nie ma swojej położnej, jedyne co się praktykuje to to, że położna przychodzi po porodzie do domu, ale z tego co słyszałam to tylko raz. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś ode mnie chodził w trakcie ciąży i zeby to był jakiś wymóg. Ale jeszcze sie zagłębię w temacie, bo moze jestem niedoinformowana.
A ta położna to musicie się rozeznać w swojej przychodni. To się dokładnie nazywa położna środowiskowa. Nie wiem czy zawsze tak było ale teraz przychodzą do domu, albo też organizują jakieś spotkania przed porodem. Kiedy chodziłam na SR to dziewczyny z tamtego rejonu podpisywały listę położnej tamtejszej i ona te spotkania traktowała jako takie wizyty. Położne dostają za to chyba jakieś $. W moim ośrodku wisi informacja, że położna prosi o kontakt po 20tc. Przyjeżdżała przed porodem i po porodzie do 6 tc, pytała jak tam mały, czy my coś chcemy wiedzieć, mierzyła go, ważyła. Do tego robiła rozeznanie w sytuacji lokalowej. Ja trochę te wizyty przed porodem uważałam za stratę czasu bo chodziłam do SR i właściwie pani powtarzała tamte informacje. Po porodzie już bardziej się przydały te wizyty.

Cytat:
Sarrai, o teściowej to mi nie wspominaj nawet, denerwuje mnie raz w tygodniu, jak dzwoni Mieszka na drugim końcu Polski i ciagle pyta, kiedy przyjedziemy.... Dochodzi do tego, ze mój Maz jej opowiada, jak miałam atakowi kulszowej i nie mogłam się ruszyć, a ona mu przerywa i pyta kiedy przyjedziemy..... 8 godz w aucie, już widzę jak dam radę jak nawet w kinie mi niewygodnie swoją droga, to widzę moja jest baaaardzo podobna do Twojej, na oczy nie widziała psa moich rodziców, ale usłyszałam to samo, ze mam jej nie wyprowadzać bo szarpie.... I mam jej nie głaskać, bo bakterie złapie..... Aaaa no i mam do niej nie kucać, bo mi dziecko wypadnie echhhh... Sarrai, napijemy się meliski
Oj dziewczyny, lanie się wam należy - na pewno przesadzacie... a tak serio to przybijcie piąteczkę Znam te historie!

Cytat:
Agunineczka, ale Ty chyba całkiem niedawno brałaś ślub, a teściowa uaktywnia się po jakimś czasie
Moja się uaktywniła po zmówinach;p a po ślubie zaatakowała ze zdwojoną siła. Na szczęście wszystko na klatę męża. Ja jestem nieświadomą sierotką

Cytat:
mnie pozwolił, ale w stężeniu 0.025% - dzieciom też można a za drugim razem dostałam QUIXX - całkowicie bezpieczne, ale jednak skład już inny.
Cytat:
a te krople PRENATAL próbowałaś? chociaż one też są na soli..... co do mnie - ja wtedy krople Nasivin kupiłam, ale w stężeniu jeszcze mniejszym, bo 0,01% bo oczywiście spanikowałam, że może jednak nie wolno
Ja właśnie nasivin 0,01 wkraplam synkowi. Przypałętało się do niego katarzysko i nie chcę się odczepić. Do tego sól morska

Cytat:
http://allegro.pl/wozek-delti-emu-fo...993725773.html a gondola nówka, wszystko w folii nawet rączki więc jestem bardzo zadowolona składa się super i w porównaniu do mego mutsy sprzed 3ch lat to leciutki i super się sprawdził z 13kg córą na śnieżnym spacerze więc jestem spokojna

jakby któraś z Was chciała coś dla siebie na all... to polecam baaaarzo gorąco - jakość świetna bo na próbe kupiłam 1 bluze a za całe zamówienie przesyłka 9,99 http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=10657099
wow, wózek extra a cena jeszcze bardziej extra!

Cytat:

CO macie dziś na obiad ?
u nas pomidorowa z ryżem, zabielana kwaśną śmietaną (tż nie lubi takiej ja uwielbiam!) i racuchy

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość

Zresztą najpierw muszę przejrzeć co mam po synku i by się nadawało + czekam aż spłyną przesyłki z allegro
z pepco lubię niektóre bodziaki, kupowałam też welurowe pajace i były ok. Ale kaflanik kiedyś wzięłam i jakieś półśpiochy dostałam to cienkie to i mało wytrzymałe. A z lidla trochę dostał mały ciuszków, sama jakieś skarpety, spodnie kupowałam i były ok jakościowo. Bodziaki za to kupiłam i były fatalne.

Cytat:
e tam, dzieci trzeba co chwile przebierać, wszystkie na bank sie przydadza
bardzo dobre podejście

uff nadrobiłam, trochę tego było. Byłam u fryzjera, wreeeeeeeszcie! Droga była paskudna ale już nie ma zmiłuj - czas najwyższy. Ale radość u fryzjerki jak się pochwaliłam ciążą. Chodzę tam od ponad 10lat! (wow, mogę tak już napisać! Dziwnie to brzmi mi :P). Zrobili mi fryzurę i od razu jacyś obcy faceci zaczęli mi mówić dzień dobry i kiwać Niestety w wieku mojego taty, ale zawsze coś

A najwspanialsza była reakcja mojego syna! Po prostu kwiczał z radości na mój widok! Przytulał i skakał mi na kolanach!

W piątek ma urodziny, wyprawiamy w sobotę. Na szczęście poza domem, więc nie ma dużo zachodu. Postanowiłam jednak sama upiec placki i inne słodkości. Dziś zaczynam sprzątanie i przygotowania do pieczenia. Mam nadzieję, że dam radę nadrabiać Pozdro miłe Panie!

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości