|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
a te krople PRENATAL próbowałaś? chociaż one też są na soli..... co do mnie - ja wtedy krople Nasivin kupiłam, ale w stężeniu jeszcze mniejszym, bo 0,01%
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Zamierzacie kupić coś w Lidlu dla Bąbelków ? Ja zastanawiam się nad śpiworem z polaru.
|
#994 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A moje drugie zboczenie ciążowe to herbata Ja i mój brzusio leżymy zadowoleni. Właśnie dogodziłam swojemu podniebieniu jadłam kiedyś w restauracji pyszną sałatkę i ciężko mi było się domyśleć, jaki był w niej sos. Nie znalazłam gotowego przepisu ale metodą prób i błędów stworzyłam dzisiaj idealny skład: sałata, żyrawina, pomidorki koktajlowe, płatki migdałów i ser kozi grillowany w szynce parmeńskiej. Sos: oliwa, cukier, ocet winny, musztarda francuska, sól i pieprz jestem w niebie
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzmi pysznie
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() CO macie dziś na obiad ?
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas kasza gryczana, schabowe i mizeria... z wczoraj zostało
|
|
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
Gin.właśnie pozwolił mi brać krople nasivin soft. Termin porodu mam na 8 lipca.
|
|
|
|
#1001 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą najpierw muszę przejrzeć co mam po synku i by się nadawało + czekam aż spłyną przesyłki z allegro
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te takie uniwersalne to niefajne jak dla mnie... podobaja mi się ciuszki z myszką ale w ciemno nie będę wybierać kolorów, chociaż czuję,że będzie córcia, no ale mogę się mylić... ja mam jeszcze z wczoraj zupkę pomidorową tżowi pewnie ugotuje do tego jakąś kiełbaske i będzie
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie Lidl, a Pepco to zupełnie inna jakość |
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
a te żółto-szare są jakieś takie.... nie na MOJE dziecko
|
#1009 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na spacerach z psem spotykam tylko dwa rodzaje mamuś: a) przerażone, że pies idzie, dziecko od razu na ręce bo może ugryźćb) zupełnie nieprzejmujące się mamusie, które nie mają nic przeciwko żeby ich dziecko całowało mojego obcego psa w nos - serio! albo podchodzące ot tak z dzieckiem jeszcze niesamodzielnie chodzącym, żeby się z pieskiem przywitało... ![]() Cytat:
Kobiety w ciąży mogą stosować.Ja też jestem ciągle głodna i jem co 3 godziny, szczególnie gdy jestem w pracy. Ale wg mnie to dobrze, jak się je często a niedużo ![]() Pomimo tego jestem juz jakies 3,5-4 kilo do przodu ale co tu dużo kryć - żrę słodycze wieczorami jak opętana ![]() Cytat:
szczególnie, że nie zrobiliśmy wesela tylko przyjęcie w restauracji dla 30 osób. To jej nie podpasowało. Cytat:
Bo jakiegoś parcia nie mam szczególnego na kupowanie, skoro nie znam jeszcze płci.
|
|||||||
|
|
|
#1010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
córa do tej pory nosi 18/24 polarek świetny, rękawki nadal długie jak trzeba a ma ponad 3 l za to pepco ma mniejsze ciuszki niż metka nawet o 2-3 rozmiary :/ trzeba zawsze przymierzyc...---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1011 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chyba wrzucę do piekarnika, żeby zdrowsze były![]() mniam.... u mnie na jutro taki plan, tylko dodatkowo M zażyczył sobie sosik pieczarkowy. I polecam kaszę gryczaną niepaloną - jest zdrowsza i naprawdę smaczniejsza.... Cytat:
No i ja to nawet lubię lidlowe i pepcowe ubranka - choć na te drugie trzeba uważać z jakością i patrzeć na materiał i szwy sprawdzać... ale jak się raz nacięłam na pepco, tak od tamtej pory za każdym razem kupuję dobre ubranka. A nie ukrywajmy, ceny niejednokrotnie są bardzo okazyjne. Cytat:
A co do psów, to właśnie Hania była z tych dzieciaków piejących z zachwytu jak widziała jakiegokolwiek psa, no i musiałam w Niej troszkę takiej ostrożności zaszczepić. Ja sama jestem psiara i uwielbiam psy i w zasadzie się ich nie boję, i chciałabym, żeby moje dziecko nie zraziło się do nich właśnie przez to, że podejdzie do jakiegoś, który akurat nie toleruje za bardzo dzieci...więc niech najpierw zapyta i sytuacja jest jasna. A najlepsze jest to, że jak nie widzi właściciela psa, to nawet nie próbuje podchodzić, tylko mówi, że nie znamy tego pieska i dlatego idziemy dalej. Jestem z Niej bardzo dumna w takich sytuacjach. A swoją drogą, że ostatnio się trochę wycwaniła i jak widzi psa, to mówi, że Ona zna tego pieska i że go bardzo bardzo lubi... mimo to, przypominam Jej, że musi zapytać... Rozmawiałam z moją księgową i powiedziała, że Jej jest wygodniej jak to do Niej przynoszę zwolnienia, bo Ona dzięki temu ma porządek w papierach, bo Ona musi mieć informację, kiedy poszło zwolnienie do ZUSu, bo wysyła jakieś deklaracje do ZUSu. Więc mi to na rękę bo jesteśmy tam albo ja albo M codziennie jak odprowadzamy Hanię do przedszkola. A w ogóle, to księgowa zadzwoniła do mnie, żeby mi podać wszystkie dane co do tego zwolnienia, które poszło z błędnym NIPem, żebym mogła interweniować. Normalnie mnie kobietka zaskoczyła, że się tak martwi i pamięta o tym wszystkim. |
|||
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() No taaak...![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Przed chwilą kupiłam body z takiego jakby polarku, czyściusieńkie, piękne, niezniszczone, porządne - przecenione z 7 zł na 3,50 zł ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- ... w Humanie
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Świeży makaron z Lidla ze smazonymi pomidorkami koktajowymi z czosnkiem, brazylia i mozrella.
Znowu nakupilam ubranek dla małej. Jak tak dalej pójdzie to będe ja musiała co 10 min przebierac. Ale co zrobić? Nie mogę się oprzeć tym cudenkom za kilka złotych A co do tesciowych- moja jest wspaniała. Nie wtrąca się, trzyma moja stronę i mówi mojemu TZtowi "aby Madzia była zadowolona". Często dzwoni, żeby zapytac czy czegos nie ugotowac. W ogole mój mąż siedzi dużo na kontraktach i często ja odwiedzam żeby po prostu pogadać. Mam nadzieję, ze się jej nie odmieni. Z TZtem jesteśmy 3,5roku po ślubie, a ze sobąpponad 10
25. 06. 2011-" "to love and to cherish 'till the death will do us a part" happiness is on the way. Edytowane przez mcdulka Czas edycji: 2015-02-04 o 15:04 |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Mcdulka pochwal sie co kupilas
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam, dzieci trzeba co chwile przebierać, wszystkie na bank sie przydadza ![]()
|
|
|
#1018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Typowy polski sklep w Anglii wędliny sery na wagę słodycze słoiki pieczywo dział chemi itd wszystkie produkty sprowadzamy z polski tylko pieczywo przyjeżdża z Londynu od polskiej piekarni. W przyszłości jeszcze chcemy jakiś sklepik z ubraniami otworzyć bo do restauracji to ja bym nerwów nie miała choć mój m cos napomina Ale to dopiero jak maluszki podrosna
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1020 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Znam te historie!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas pomidorowa z ryżem, zabielana kwaśną śmietaną (tż nie lubi takiej ja uwielbiam!) i racuchy Cytat:
Cytat:
![]() uff nadrobiłam, trochę tego było. Byłam u fryzjera, wreeeeeeeszcie! Droga była paskudna ale już nie ma zmiłuj - czas najwyższy. Ale radość u fryzjerki jak się pochwaliłam ciążą. Chodzę tam od ponad 10lat! (wow, mogę tak już napisać! Dziwnie to brzmi mi :P). Zrobili mi fryzurę i od razu jacyś obcy faceci zaczęli mi mówić dzień dobry i kiwać ![]() A najwspanialsza była reakcja mojego syna! Po prostu kwiczał z radości na mój widok! Przytulał i skakał mi na kolanach! W piątek ma urodziny, wyprawiamy w sobotę. Na szczęście poza domem, więc nie ma dużo zachodu. Postanowiłam jednak sama upiec placki i inne słodkości. Dziś zaczynam sprzątanie i przygotowania do pieczenia. Mam nadzieję, że dam radę nadrabiać Pozdro miłe Panie!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

jadłam kiedyś w restauracji pyszną sałatkę i ciężko mi było się domyśleć, jaki był w niej sos. Nie znalazłam gotowego przepisu ale metodą prób i błędów stworzyłam dzisiaj idealny

a te takie uniwersalne to niefajne jak dla mnie...
tżowi pewnie ugotuje do tego jakąś kiełbaske i będzie
a powiedzcie mi ile razy mialyscie juz skierowanie na badania krwi i moczu? Ja tylko raz, ale mam wrazenie, ze to jakos malo, czyz nie? 

Martwi mnie to bardzo bo to 3 ciąża ,powinnam chyba już coś poczuć , codziennie mam głupie myśli czy aby na pewno synuś tam żyje i się rusza.Łożyska na przedniej ścianie nie mam bo by mi lekarz powiedział.
jak nawet w kinie mi niewygodnie 
i super się sprawdził z 13kg córą na śnieżnym spacerze