|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Kasperka, bardzo pozytywne ! Wiadomo że życie i tak zweryfikuje ale wiele przydatnej wiedzy wyniosłam, np. Pierwsza pomoc, wszystko o karmieniu piersią, metody łagodzenia bólu porodowego, pielęgnacja noworodka i wiele wiele innych. Z zajęć praktycznych była np. Kąpiel noworodka. Były też ćwiczenia dla ciężarnych, zwiedzanie bloku porodowego.
Uważam że warto
|
#1112 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze dostałam od szwagierki stronę gdzie jest pełno wózków a do tego można sobie mieszać i kombinować. Np wybrać foteliki z innej firmy(oczywiście pasujące). A zresztą same zobaczcie: http://www.bajkowachatka.pl |
|||
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za odp Rozwiałaś całkowicie moje wątpliwości Jutro dzwonię miejsca zarezerwować
|
|
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
JUz JEStem DZIECZYNY!
musialam wyjsc z mlodym na dwór, żeby zobaczył śnieg bo zaraz go nie będzie![]() No racja dzieczyny jestem rozczarowana tym odwołaniem wizyty bo chcialam podejrzeć już dziecko powód niby choroby ale kto tam wie.. prawdę całe szczescie jedna moj mąż nie wziął dzis urlopu!!
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Swoja droga dziewczyny wczoraj TŻ pokazałam nasza pierwsza strone na co TŻ - to moze ja Wam jakies logo, szatę graficzna zrobie zeby to było jeszcze piękniej ? tak to jest z grafikami
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-02-04 o 13:57 |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie to samo
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkłady poporodowe też na początku ich miałam (czytaj wielkie podpaski), potem przeszłam na normalne Bella tylko te najbardziej chłonne. Bella Mama mi się totalnie nie sprawdziły, bo ten pasek z klejem nie trzymał Przydały się też podkłady na łóżko, bo te szpitalne materiałowe, wielorazowe jakoś mnie odrzucały Za to niewykorzystane przydają się do przewijania Żuka w terenie ![]() Dla siebie miałam: - koszule do karmienia, - ciuchy na dzień - normalne luźne spodnie dresowe i koszulkę, w której mogłam karmi - nie lubię w piżamie chodzic Aha, warto pamietac, że na noworodkach zawsze jest sauna, więc nie ma co ciepłych ciuchów brac.- wkładki laktacyjne i dobry stanik do karmienia; - sztucce i kubek; - kosmetyki i suszarkę (bo mama kłaki do pasa) ... papieru nie brałam, ale wiedziałam, że na oddziale jest ok ![]() Dla Młodego potrzebowałam: - pieluszek, - chusteczek nawilżanych ... kremów wg. mnie nie ma potrzeby używac od początku, ciuszki też szpital dawał - kaftanik i rożek, ale jakbym się uparła, to mogłam miec swoje. Trzeba na pewno miec ciuszki na wyjście i fotelik - tam gdzie rodziłam bez fotelika nie wypuszczali ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś mam kontrolę z moim Bąkiem na 16.20, trzymajcie kciuki żeby był zdrowy
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maxi Cosi ma generalnie dobre foteliki, ale model modelowi nie równy, trzeba by konkretny sprawdzic ![]() Często jest tak, że foteliki pasują do różnych wózków - wiele firm, które produkuję jedne i drugie misze na swoich stronach, co z czym można bezpiecznie zmontowac. Np. mój fotelik BeSafe IziGo można bezpiecznie zamontowac na adapterach do wózków tych firm . Producent przetestował to połączeni i uznał za bezpieczne. To nie znaczy, ze inne nie są bezpieczne, ale że nie były testowane. Poza tym zawsze warto dopytac
|
|
|
|
|
#1121 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż ja sama już myślę nad zmianami. Obecnie mieszkamy z moimi rodzicami i mamy sypialnię i salon. Teraz trzeba będzie wymienić pokoje na odwrót, ponieważ ciężko będzie się pomieścić z łóżeczkami.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekam na 16, żeby wyjść z pracy, bo tak mnie już kręgosłup boli od siedzenia
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle jak macie nadmiar czasu i siły, to poza szkołą rodzenia polecam przejśc się na warsztaty dla mam np. na Bezpiecznego Malucha albo mamo to ja
Można się ciekawych rzeczy dowiedzie, no i z innymi mamami spotkac
|
|
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak już pisałam w klubie ciesze się ze mieszkam w Niemczech tu wystarczy ze wezmę rzeczy dla siebie na zmianę np piżama czy ciuchy na wyjście kapcie I szlafrok dla dzidzi tylko ciuchy na wyjście resztę tu mają. No kosmetuki i recznik musze tez wziąść podpaski na polog wiem ze przy 1 dziecku parę mi dali ze szpitala a później kupowałam juz zwykle maxi z always. I było ok. Także ogólnie 1 małej torbie się mieszczą rzeczy do szpitala
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie w tym tyg.się zastanawiałam czy takiej jednej małej torbie zmieszczę wszystko
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Jest czas jeszcze. Kupa czasu bym powiedziała hehe .
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo ciuchy, kosmetyki, jakieś klaki, suszarki i tak byś brała, prawda? Majtki siatkowe i podpaski to wygoda, bo w szpitalu zaproponują Ci ligninę Dla dziecia pieluchy i chusteczki, to też nie jakiś szał - tam gdzie rodziłam było tak, że jak mama nie miała, to dawali swoje, ale prosili, żeby jednak przynosi - dla nich to dodatkowy koszt po prostu. Ciuszki na wyjście dla malucha i dla Ciebie też w sumie standard ![]() Jak się baaardzo uprzesz to i sztucce możesz miec szpitalne, ale jakoś wolałam miec swoje ![]() Ja miałam dwie torby - jedną małą tylko na poród i drugą większą do szpitala. Zresztą porodową Bartek zabrał po, a do sali przyniósł mi większą ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() Chociaż ja akurat pieluchy miałam osobno... no i zgrzewkę wody
|
||
|
|
|
#1127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz mam radoche bo bedziemy pokój malowac i meble zmieniac wiec juz czaje gdzie co i jak ![]() nie no wy jesteście dobre już się do szpitala pakujecie
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ja nie używam takich bajerów żadnych majtek z siatki i suszarki tez nie używam po co mi to ogólnie bardzo mało. Mi trzeba nawet kosmetyków nie potrzebuje jedynie to co konieczne
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szajba na całego
|
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Haha szajbe to ja mam od zawsze haha
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciuszki etz mnie korca ale bardziej dziewczece bo jak jednak bedzie chlopczyk to wszystko po starszym bedzie mial...zreszta kuzynka i kumpela juz sie zapowiedzialy ze ciuszki na dziewczynkę od nich dostane takze ciagle mam nadzieje, do 23go![]() na razie mozna kupowac jakies rzeczy ktore beda niezbedne tj te majtki poporodowe-ja mialam i nie zaluje ,herbatke na laktacje, wkladki laktacyjne,chusteczki nawilzane podklady poporodowe ostatecznie pieluchy na promocji.jedynki bym sobie wogole odpuscila ale zalezy od firmy i od wagi urodzeniowej. u nas w szpitalu tzreba miec dla dziecka jedynie pieluchy i ubranie na wyjscie. dla matki ogolnie dokumenty:dowod osobisty,karta ciazy,wyniki badan,2-3koszule ,majtki poporodowe, duuze podpaski,ew.wkladki laktacyjne i klapki. co do wozkow to mam,kupowac nie bede, chyba ze pozniej spacerowke. preferuje pomopowane kola ,lepiej sie prowadzi jest abrdziej stabilny bo drogi u mnie srednie. za to w miescie pewnie lepsze kauczukowe i zwrotne.najwazniejszy jest lekki stelaz i duza gondola.czarny bym sobie odpuscila noa le jak kto woli,my mamy zielony i zachowal swoj kolor.ja nie lubie tych wozkow czarterowych na 3 kołach..to tyle. obaid sie gotuje ide pocwiczyc.. ![]() cos mnie kolezanki olewają a ja prawie nie nadążam za Wami..tzrymam kciuki za wizyty !moze dzis tez sie dowiemy płci ktoregos z maluszków?
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-02-04 o 15:18 |
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kosmetyków miałam żel do mycia, dezodorant i żel do higieny intymnej - szampon sobie jednorazówkę zabrałam No i krem do rąk, ale z tym to się nigdy nie rozstaję.Majtki siatkowe były po prostu wygodne - bo i przewiewne i luźne i trzymały podpachę gigant ![]() Ale rzeczywiście jeśli tych rzeczy nie miałaś, to lista wydaje się by dłuuuga
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
No bo bez przesady nie ma co za dużo brać . Zwłaszcza że wszystko prawie mają. Papiery z całej ciąży i badań tez juz wcześniej dostają od ginekologa od razu także tego nawet nie musze brać jakbym na ulicy zaczęła rodzić mogę iść do szpitala od razu hehe
|
#1134 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie tak jak pisalam krupnik na szybko , bardziej ambitne gotowanie zostawiam sobie jak wyzdrowieje .. Cytat:
![]() Cytat:
Jesli Ci chodzi o badanie genetyczne to musisz isc w tym tygodniu , w nastepnym moze byc juz za pozno Cytat:
![]() Cytat:
trzymam mocne ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Też bym chciala w takim szpitalu rodzic
|
|
#1135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się nad tym, ale raczej nie. Mojego nie ma ciągle w domu, a zwalniać się nie będzie, więc sama tam chodzić nie zamierzam.
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzwoniłam dziś do kliniki zapytać jak to wszystko wygladą i u nas jest albo kurs dla samych przyszłych mam albo w parach ![]() Jak kto woli... |
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w podobnym tygodniu do mojego-13,14, 15 - czy bolą was nadal piersi? Mnie wczoraj wieczorem przed spaniem bolały jak dotykałam sutków, a dzisiaj jakoś mniej. I nie wiem czy to dobrze, czy źle.
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
o ja ile mam nadrabiania
Jestem już po wizycie i na szczęście wszystko ok. Na chwilę podejrzeliśmy Małego Lokatora,bo już trochę czasu minęło od ostatniej wizyty. Jest,pływa wielkość odpowiednia do wieku ciąży. Ustawił się tak idealnie,że nawet lekarz przy okazji był w stanie sprawdzić przezierność - wszystko w normie . To było takie szybkie podejrzenie,więc nawet zdjęć nie mam,ale 10 idę na USG genetyczne to wtedy konkretniej pooglądam![]() Bezwzględnie mam wziąć antybiotyki,które wczoraj mi przepisała internistka na dyżurze(jednak tylko to,bo trochę mi tego przepisała). Stwierdził,że bez tego to się będzie ciągnęło w nieskończoność, a i ten kaszel mnie wykończy. Swoją drogą czuje się przez to fatalnie. Do 25 lutego dostałam L4, potem jeśli nie będzie żadnej "awarii" to chciałabym wrócić do pracy. Czas pokaże. Lecę zaraz po Małego do przedszkola, także uaktywnie się zapewne dopiero wieczorem Buziaki
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam maść Babydream dla mamy i od razu ulga Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-04 o 15:54 Powód: Blad |
|
|
|
|
#1140 |
|
Raczkowanie
|
Moją młodą dzisiaj rozłożyło na całego
na 16.30 jadę z nią do lekarza.. przed 15 dzwoniła do mnie higienistka ze szkoły ze młoda źle się czuje i ma gorączkę 38st. i mam po nią przyjechać. A miała sam kaszel aby i niestety lekarz musi być bo bez antybiotyku się nie obejdzie.. Mam nadzieję że mnie nie zarazi...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

ja o wózka narazie wiem tyle że mają kółka pompowane nie wszystkie, mają gondole i spacerówke.