Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 10:00   #1351
fiona27
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u Was z trawieniem? Macie zaparcia? Bo ja przed ciążą codziennie odwiedziałam kibelek a teraz zdarzało mi się co 2-3 dzień więc zaczęłam szperać po necie, bo lactuloza słabo działała i przeczytałam gdzieś o KIWI i jestem zachwycona- 3 zjedzone na raz i wizyta w kibelku gwarantowana !!! No i zauważyłam, że od kiedy jem kiwi to w końcu przeziębienie ustępuje- a w sumie walczę z nim od 27.grudnia.
Pierwsze słyszę o takim działaniu kiwi, ale super, ze o tym piszesz, bo je lubię i tez wypróbuje ten sposób.
Ja zazwyczaj chodzę do kibelka co 2-3 dni i też mnie to wkurza, bo wolałabym częściej.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Ja to mam już dosyć siusiania. Normalnie co chwilę mam uczucie, ze mi się chce, a siadam i parę kropel.
Stary 2015-02-05, 10:04   #1352
UNIKALNA1983
Okrutna, podła i zła

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę o takim działaniu kiwi, ale super, ze o tym piszesz, bo je lubię i tez wypróbuje ten sposób.
Ja zazwyczaj chodzę do kibelka co 2-3 dni i też mnie to wkurza, bo wolałabym częściej.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Ja to mam już dosyć siusiania. Normalnie co chwilę mam uczucie, ze mi się chce, a siadam i parę kropel.
Czytałam o kiwi w jakimś ogólnym artykule o zaparciach i właśnie na jakieś stronie dla ciężarnych, na stronie vitalii itd...

Niby jabłka też tak działają ale zjedzone w kawałkach ( nie potarte ).

Z sikaniem mi się trochę uspokoiło... Ale potrafiłam w ciągu godziny przed zaśnięciem chodzić do WC co 10 min i jeszcze w nocy 3-4 razy...

Edytowane przez UNIKALNA1983
Czas edycji: 2015-02-05 o 10:05
UNIKALNA1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:08   #1353
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a jak u Was z trawieniem? Macie zaparcia? Bo ja przed ciążą codziennie odwiedziałam kibelek a teraz zdarzało mi się co 2-3 dzień więc zaczęłam szperać po necie, bo lactuloza słabo działała i przeczytałam gdzieś o KIWI i jestem zachwycona- 3 zjedzone na raz i wizyta w kibelku gwarantowana !!! No i zauważyłam, że od kiedy jem kiwi to w końcu przeziębienie ustępuje- a w sumie walczę z nim od 27.grudnia.
u mnie roznie, ale ja mam niedoczynnosc to od zawsze te zaparcia mnie meczyły,polecam latwostarwna diete duzo kefirów,owocow,wlasnie kiwi,jablka,probiotyki,ci emne pieczywo.poki moglam pic kawe to ledwo co wypilam juz bylam w toalecie,a teraz max 1kawa i to raczej co 2-3dzien

farba to zawsze farba..jakbym miala zmieniac kolor wlosow w ciazy to bym uzyla henny.z mojej strony tyle.
unikalna 1983 moze najedz sie na zapas poki mozesz, ja dzis w koncu pojadlam, przy okazji mam nieco wiecej werwy ,wietrze dom,pociwczylam i od razu lepiej, przydaloby sie poprasowac..wlacze muzyke i do dziela..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:09   #1354
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
oj gdybys Ty wiedziała jaka czasem potrafi byc Alicja....
Nie ważne Jeśli będę miała córkę, to na pewno będzie Ala (ta od kota)

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
A dziękuję dziękuję i zapomniałam się jeszcze pochwalić że nadal nie przytyłam nawet schudłam całe 300g
spoko, spoko, przyjdzie i czas na Ciebie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zaczelam brac ten antybiotyk(wiem,wiem,ze to musi potrwac). Jednak dzis to juz mnie ten kaszel tak meczy,ze wyc mi sie chce. Jakbym miala za chwile pluca wypluc. Mam nadzieje,ze nie zaszkodze Dzieciowi....bo mam jakies wewn.poczucie winy

Gorsze od tego antybiotyku na pewno jest zamartwianie się.... Skoro lekarz pozwolił Ci go brać, to raczej powinnaś. Ja jak byłam na ostatniej wizycie u gin, to mi mówiła, że gdyby mi coś było, to aspirynę mogę brać (na apap jestem uczulona), bo w II trymestrze zażywanie niektórych leków nie jest już tak niebezpieczne Najważniejsze, żebyś nie dostarczała Malcowi negatywnych emocji, więc postaraj się nie denerwować

Cytat:
Napisane przez hanusia_86 Pokaż wiadomość
No ja dziewczyny serdecznie ją polecam !

A tak z innej beczki - macie jakiś pomysł na prezent na 25 rocznicę ślubu ? Nie musi być jakiś mega drogi- po prostu coś, żeby nie dawać pieniążków. Dostaliśmy wczoraj zaproszenie na jubileusz od mojej chrzestnej i nie wypada nie iść, choć w obecnym stanie wcale mi się to nie uśmiecha- bo ani nie potańczę, ani nie pojem i nie mam się w co ubrać Doradźcie co bym mogła kupić Mi jedynie do głowy przychodzi jakaś ładna pościel- teraz z tego co sie orientuję to taka 3d na topie. Ale już sama nie wiem
Jeśli chodzi o pościel 3D, to może być fajnym prezentem, ale musisz uważać na jakość tych pościeli, bo jedna drugiej nie równa... Siostra kupiła takową na promocji (za 70zł chyba) i nie dość, że po rozłożeniu efekt był średni, to kolor się wypłukał po 1 praniu
Nie wiem co ci doradzić, bo po pierwsze nie napisałaś, czy to ma być praktyczny prezent, czy nie koniecznie, no i ile chciałabyś wydać?

Może takie ręczniki z ich imionami? wiele drukarni ma już takie w ofercie My dostaliśmy tego typu ręczniki na ślub, w dodatku tak ładnie, wręcz artystycznie zapakoowane I do tej pory są zapakowane, bo tak to ładnie wygląda, że szkoda mi to demontować I zdobi to moją sypialnie W załączniku przesyłam zdj z neta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg prezent-z-okazji-slubu.jpg (37,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rocznica-slubu-zawsze-dobry-prezent.jpg (44,2 KB, 6 załadowań)

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:11   #1355
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam o kiwi w jakimś ogólnym artykule o zaparciach i właśnie na jakieś stronie dla ciężarnych, na stronie vitalii itd...

Niby jabłka też tak działają ale zjedzone w kawałkach ( nie potarte ).

Z sikaniem mi się trochę uspokoiło... Ale potrafiłam w ciągu godziny przed zaśnięciem chodzić do WC co 10 min i jeszcze w nocy 3-4 razy...
Jem jedno jabłko dziennie w kawałkach i nic to nie daje.

A na sikanie to ja nawet budzę się w konkretnych godzinach co noc . Ostatnio miałam problem żeby oddać mocz do badania, bo co rano wstałam to po parę kropli. Nie mogło się nic nazbierać, bo jak ja co chwilę do WC. Przymierzałam się tak ze 3-4 dni, aż w końcu któreś nocy zaparłam się poszłam tylko raz na siusiu, ale trochę brzuch mnie bolał, ale inaczej to bym nigdy nie oddała do badania.
Stary 2015-02-05, 10:14   #1356
Papusia28
Raczkowanie

te ręczniki są super ostatnio kupilismy na prezent na ślub to mloda była zachwycona i nikt inny na taki pomysł nie wpadł
życze udanych wizyt i miłego dnia wszystkim
Stary 2015-02-05, 10:21   #1357
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na razie nie mam tego problemu, chociaż dzisiaj od rana strasznie boli mnie żołądek... Zjadłam lekkie śniadania, tak na siłę, bo myślałam, że to z głodu... Ale nie przechodzi... Nie wiecie, czy w ciaży można pić miętę? Bo słyszałam, że wielu ziół należy unikać...

co do kiwi, to nie próbowałam, ale kuzynka mi mówiła, że gdybym kiedyś miała te problemy, to żeby jeść kiwi, bo jej to pomagało

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
te ręczniki są super ostatnio kupilismy na prezent na ślub to mloda była zachwycona i nikt inny na taki pomysł nie wpadł
My też byliśmy zachwyceni Przed ślubem sugerowaliśmy gościom, że nie chcemy kwiatów, dlatego oprócz kasy dostaliśmy dużo drobnych, ale bardzo przydatnych prezentów

Igorek

Stary 2015-02-05, 10:21   #1358
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
No ja również mam ten problem i wybieram sie po kiwi od trzech dni
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:22   #1359
Niespodziewajka25
Rozeznanie

U mnie zaparć brak , pamietam ze na koneic ciazy mnie meczyly w pakiecie ze zgaga

A reczniki boskie , dobra posciel 3d to od 100-150 zl , kupilam kiedys mamie i fajnie sie trzyma

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
No ja również mam ten problem i wybieram sie po kiwi od trzech dni
Ja uwielbiam kiwi ale pare razy sie zrazilam bo albo za twarde i kwasne albo za miekkie i zgnily po jednym dniu
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:22   #1360
hanusia_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pościel 3D, to może być fajnym prezentem, ale musisz uważać na jakość tych pościeli, bo jedna drugiej nie równa... Siostra kupiła takową na promocji (za 70zł chyba) i nie dość, że po rozłożeniu efekt był średni, to kolor się wypłukał po 1 praniu
Nie wiem co ci doradzić, bo po pierwsze nie napisałaś, czy to ma być praktyczny prezent, czy nie koniecznie, no i ile chciałabyś wydać?

Może takie ręczniki z ich imionami? wiele drukarni ma już takie w ofercie My dostaliśmy tego typu ręczniki na ślub, w dodatku tak ładnie, wręcz artystycznie zapakoowane I do tej pory są zapakowane, bo tak to ładnie wygląda, że szkoda mi to demontować I zdobi to moją sypialnie W załączniku przesyłam zdj z neta
Cytat:
Kobietki o ręcznikach też już myślałam i chyba przy nich zostanę Bo z tą pościelą to faktycznie różnie może być. Ja z TŻtem też dostaliśmy na ślub ręczniki z naszymi imionami w pięknym wiklinowym koszu, który teraz pełni funkcję... szafki na skarpetki męża tak sobie go jakoś upodobał
hanusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:23   #1361
Isabelle_26
Raczkowanie

Dzień doberek
Nadrobiłam was. U młodej obyło się bez antybiotyku, ponoć dopiero początek choroby bo się jeszcze nie wykluła i mam nadzieję że się nie wykluje.. Jakaś wirusówka,aby ma brac na goraczke i kaszel syropy, ewentualnie jakieś witaminy i dużo pić..
Mnie wczoraj tak coś brzuch pobolewał popołudniu..
Dzisiaj mam stresa przed tym usg, wrr, a to dopiero popołudniu.. Ciekawe ile poślizgu będzie...

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Wróciłam

Z dzidzią wszystko ok ma 56mm, fikała, nie chciała współpracować z lekarką nie robiłam ....
Ale super, gratuluje wizyty i córci
Tylko z tym filmem lekarz nie poszalał

Cytat:
U mnie to samo .

Nie bolą od 12/13 tc.

Dobrze ze dzieć ma się dobrze

Kto co woli , ja torbę to pakowała będę dopiero między 8/9 miesiącem ciąży.

O gratki za córeczkę

U mnie też juz po wizycie. Nie miałam usg, bo lekarz nie ma takiego sprzętu w gabinecie, ale pomacał i wszystko wygląda dobrze. Juz jemu zapowiedziałam, że przychodzę 16.02 żeby sprawdził czy mojej córce nie urósł siusiak , bom niecierpliwa bardzo, to tak dziwnie na mnie spojrzał z pytaniem po co skoro mam mieć połówkowe w drugiej połowie marca, że mogę się wstrzymać. Tak w ogóle on zwolennikiem robienia tylko 3-4 usg w ciągu całej ciąży, ale mam to gdzieś i tak pójdę
Fajnie że wszystko dobrze no szkoda że usg nie miałaś..

Cytat:
siedze nie ma nikogo pójdę to się rozpiszą powiedzcie że nie chcecie ze mną pisać a nie tak sie chowacie
gratulacje udanych wizyt powodzenia tym co mają jutro
Zuzia po prysznicu oglada te swoje geje w tv i szama mleko wiec matka ma chwile spokoju
juz nie mam siły do niej taki niejadek że masakra już nie wiem co robić żeby coś zjadła dobrze że chodz to mleko zje jak drugie też będzie takim niejadkiem to sobie chyba w łep strzele
Spoko, ja z moją młodą mam problem z jedzeniem odkąd skończyła 2lata a ma już 9.. Raz je za dwóch, raz wcale, tego nie lubi itd czasem pochlastać się idzie lekarz wtedy sobie nic z tego nie robił bo przecież co pani chce od tego dziecka jak dobrze wygląda!! Sama zrobiłam jej badania krwi i się okazało że ma anemię.. teraz winiki ma w normie, a zjedzeniem nadal różnie.. Mój D. kiedyś mówił że jak drugie też nie będzie jeść to on nie chce, ale ostatnio zmienił zdanie i dzidzia w drodze

Cytat:
Wróciłam
wiec z bąblem wszystko jest dobrze zbytnio nie chcial się zmierzyć i jest wymiar od glowki do dupki cale 3,5 cm
I standardowo duphaston i luteina no i musze powtórzyć badanie moczu
a wy ale lecicie tym koksem
Gratki wizyty, ale duży już bąbel ja skończyłam dupka brać to teraz luteina do odwołania..

Cytat:
Witam po wizycie
Dzidzio ma 43mm. Wszystko jest ok! Badania i wyniki w jak najlepszym porzadku No i miałam usg. Dzidzius machał raczkami i nóżkami, uciekał przed doktorem taki cudny
I wytłumaczcie mi jedno! Dzis zaczynam 12 tydz. A na wydruku z usg pisze mi 11w1d o co kaman? Ost miesiaczke miałam 19 listopada. Czy ja zle licze czy o co tu chodzi?? Ratunku!
I tak poza tym cały czas czułam ze to dziewczynka - marzyłam wrecz o tym! a jak zobaczyłam tego Babla na usg to jakos mi sie przedstawił jako chłopczyk a nawet (chociaz to pewnie urojenia) widziałam siurka haha. lekarz mówi ze to za wczesnie zeby cos powiedziec i moze za miesiac sie uda podejrzec.
Gratuluję wizyty i jaki maluszek duży rosną jak szalone, heh.. mój tydzień temu miał 47mm a widzę że według OM jesteś równy tydzień po mnie (@ była 12.11)

Edytowane przez Isabelle_26
Czas edycji: 2015-02-05 o 10:35
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:37   #1362
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

A tak z innej beczki - macie jakiś pomysł na prezent na 25 rocznicę ślubu ? Nie musi być jakiś mega drogi- po prostu coś, żeby nie dawać pieniążków. Dostaliśmy wczoraj zaproszenie na jubileusz od mojej chrzestnej i nie wypada nie iść, choć w obecnym stanie wcale mi się to nie uśmiecha- bo ani nie potańczę, ani nie pojem i nie mam się w co ubrać Doradźcie co bym mogła kupić Mi jedynie do głowy przychodzi jakaś ładna pościel- teraz z tego co sie orientuję to taka 3d na topie. Ale już sama nie wiem

Zalezy co chrzestna lubi - ja bym bardziej była za jakas piękna haftowana pościelą, taka jest ponadczasowa
Co do imprezy to fajnie, ja bym tez poszła ! I z tymi tańcami to tak nie do konca - ja będąc z juniorem w ciazy w 7 miesiącu na weselu do północy szalałam

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 10:53   #1363
Acka
Rozeznanie

cześć widzę o zaparciach..Ja owszem miewam ale walcze i błonnikuje sie codzien na maksa.dzis nawet kupiłam chleb żytni bo ponoć dużo zdrowszy,mąż bedzie średnio zadowolony bo przyzwyczajony do jasnego chlebka.Bardziej niż zaparcia męczą mnie wzdęcia

mms_22- Też będę miała Alicję( jak będzie dziewuszka żecz jasna)
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 11:05   #1364
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wczoraj byliśmy u lekarza i Leoś już jest zdrowy

Kasperka co do farbowania włosów to ja farbuje i w poprzedniej ciąży też to robiłam. Musisz sama podjąć decyzję, zawsze będZiesz miała zdania za i przeciw bo ile osób to tyle opinii. Jak ktoś Cię uspokoi to nastepna osoba zasieje ziarno niepewności i takie błędne koło się robi.
Dobrze ze młody juz zdrowy . No właśnie dobrze to ujęłas z farbowaniem.

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Według tp. 11 tyg chyba caly przeleze czuje się jak rozbitrek. Glowa boli slabo mi kiedy wroca siły? Zmęczenie daje znać. A do tej pory wsio było dobrze

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Ok dam znac ale popołudniu farbowanko

Oj mu ostatnio często jest słabo i plecy bolą. Tez jestem w 11 tyg teraz. Ja wczoraj odswiezalam kolor.

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Aha , zaczyna mnie swedziec skora na brzuchu , to znak ze dzidziuś wspina sie do góry i skóra mi sie zaczyna rozciagać .. Czuję ze juz niedlugo moja ciaza przestanie byc taka ''ukryta '' i tescie chcac nie chcac sie dowiedza

Mnie też swędzi skóra na brzuchu właśnie wybija trochę już brzuch.

Cytat:

Ja farbuję włosy i nie mam zamiaru z tego rezygnować. Skoro za chwilę będziemy wyglądać jak małe słoniki to przynajmniej dbajmy o włosy, makijaż, paznokcie

Dokładnie.

Cytat:
Widzę, że 12 tydzień. U mnie wraz z nastaniem 13 tygodnia nudności minęły Także może to tylko chwilowe

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Ja też farbuję i to farbą z amoniakiem, bo tylko ta daje mi super blond. A więcej świństwa jest w naszym jedzeniu...
Oj niestety Te prawda w jedzeniu tyle świństwa ze lepiej nie wiedzie c.

A ja wróciłam ze sklepu i idę obiad robić dziś gulasz
Stary 2015-02-05, 11:06   #1365
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
cześć widzę o zaparciach..Ja owszem miewam ale walcze i błonnikuje sie codzien na maksa.dzis nawet kupiłam chleb żytni bo ponoć dużo zdrowszy,mąż bedzie średnio zadowolony bo przyzwyczajony do jasnego chlebka.Bardziej niż zaparcia męczą mnie wzdęcia

Ja bardzo lubie chleb żytni bardzo często kupuje

Co do kiwi to ja uwielbiam i często jem wiec moze dlatego problem zaparć mnie nie dotyczy

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-05, 11:06   #1366
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
A farbujesz na jasny odcień czy ciemny???
Ja przeszłam we wrześniu na blond. Skoro nie jesteś do końca przekonana i ma Cię to później męczyć, że pofarbowałaś i czy nic się nie stanie to nie ma sensu. Sama wiesz co jest dla Ciebie dobre

Cytat:
Witam po wizycie
Dzidzio ma 43mm. Wszystko jest ok! Badania i wyniki w jak najlepszym porzadku No i miałam usg. Dzidzius machał raczkami i nóżkami, uciekał przed doktorem taki cudny
I wytłumaczcie mi jedno! Dzis zaczynam 12 tydz. A na wydruku z usg pisze mi 11w1d o co kaman? Ost miesiaczke miałam 19 listopada. Czy ja zle licze czy o co tu chodzi?? Ratunku!
I tak poza tym cały czas czułam ze to dziewczynka - marzyłam wrecz o tym! a jak zobaczyłam tego Babla na usg to jakos mi sie przedstawił jako chłopczyk a nawet (chociaz to pewnie urojenia) widziałam siurka haha. lekarz mówi ze to za wczesnie zeby cos powiedziec i moze za miesiac sie uda podejrzec.
gratulacje zdrowego bobaska

Cytat:
Dzień dobry wczoraj byliśmy u lekarza i Leoś już jest zdrowy

Kasperka co do farbowania włosów to ja farbuje i w poprzedniej ciąży też to robiłam. Musisz sama podjąć decyzję, zawsze będZiesz miała zdania za i przeciw bo ile osób to tyle opinii. Jak ktoś Cię uspokoi to nastepna osoba zasieje ziarno niepewności i takie błędne koło się robi.
Super, że synuś już zdrowy

Cytat:
Witam się z rana

Hihi, to mój ma tak samo ale ostatnio już miałam takiego chcica, że się złamał i podsumował "całkiem tam teraz przyjemnie u Ciebie"

Jess, to do siebie rzut kamieniem mamy - ja jestem z Rybnika

Gratulacje za udaną wizytę ! A mocz sobie powtórz i to koniecznie bo to niebezpieczne dla maluszka a lepiej dmuchać na zimne. Ja też trzy tygodnie miałam fatalne wyniki, dużo bakterii i leukocytów i nie obeszło się bez antybiotyku (strasznie co do jego brania byłam oporna bo się bałam o maluszka), ale od tego czasu jak ręką odjął - mocz wzorowy Dostałam jakiś lek nowej generacji, który jest najbezpieczniejszy dla maleństwa i bierzesz go tylko raz. Od tej pory dziennie jedną kapsułkę żurawitu dla zakwaszenia i po infekcji

gratuluję udanej wizyty

Roxi ja od dwóch dni śpię w tym rogalu jak dziecko ból biodra przeszedł po jednej nocy do tej pory to najlepszy mój ciążowy zakup !

dd1dd
cieszę się razem z Tobą z udanej wizyty i gratuluję małej księżniczki ! Ja też po cichu liczę na little princess
oo no widzisz, rzeczywiście niedaleko. A nawet byłam tam w niedzielę

Cytat:

A to ja mam tak, że chodzę czesto i sikam dużo, jakbym 10 minut temu się nie wysikała
Stary 2015-02-05, 11:08   #1367
roxana_lu
Zakorzenienie

Hanusia rzut kamieniem - tak swoja droga to przez Kamień tez do siebie byśmy dojechały bo ja tez niedaleko Rybnika

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-05, 11:22   #1368
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Nie ważne Jeśli będę miała córkę, to na pewno będzie Ala (ta od kota)

spoko, spoko, przyjdzie i czas na Ciebie

Gorsze od tego antybiotyku na pewno jest zamartwianie się.... Skoro lekarz pozwolił Ci go brać, to raczej powinnaś. Ja jak byłam na ostatniej wizycie u gin, to mi mówiła, że gdyby mi coś było, to aspirynę mogę brać (na apap jestem uczulona), bo w II trymestrze zażywanie niektórych leków nie jest już tak niebezpieczne Najważniejsze, żebyś nie dostarczała Malcowi negatywnych emocji, więc postaraj się nie denerwować

Więc przez to napawam się tą chwilą póki moge

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

A co do tych imion to jakie wybrałyście do swoich maluszków ?
Stary 2015-02-05, 11:29   #1369
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Jedyne, ktore podobają sie całej naszej trójce to na ta chwile Zuzia lub Mikołaj. Ale jeszcze czasu a czasu tż stwierdził, ze zagłębiać w temat sie bedziemy jak bedziemy znac płeć :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-05, 11:31   #1370
Niespodziewajka25
Rozeznanie

U mnie synek Michaś , dziewczynka bezimienna
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 11:35   #1371
SugarbabyLove
Zakorzenienie

My jeszcze nie wybraliśmy choć mój mąż wybrał dla chłopaka Nathaniel mu się imię podoba mi nie. A dla dziewczynki jest wojna bo mój mąż chce Natalia a ja nie i koniec i będzie wojna jak będzie dziewczynka o imię
Stary 2015-02-05, 11:40   #1372
asienka_182
Rozeznanie

No więc my dla dziewczynki wybraliśmy Zuzia a dla chłopca mamy trzy Adaś, Kacper i Piotruś
Stary 2015-02-05, 11:53   #1373
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Według tp. 11 tyg chyba caly przeleze czuje się jak rozbitrek. Glowa boli slabo mi kiedy wroca siły? Zmęczenie daje znać. A do tej pory wsio było dobrze

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Ok dam znac ale popołudniu farbowanko
A może jest jakieś niższe ciśnienie i dlatego tak się czujesz?
przyznam,że ja jestem teraz w 13 tyg i od tyg odpukac już większość dolegliwości minęła. Także myślę,że jeśli to kwestia ciąży to lada moment powinnaś się poczuć lepiej
Cytat:
Ja jestem dziś tak niewyspana że szkoda gadać, młody szalał pół nocy a później wstał o 5.20 rano nie wiem jak ja dziś przeżyje ten dzień
o ja to Ci Syn zafundował długiii dzień. Jakaś drzemka w południe?

Cytat:
Nie zamartwiaj się... Lekarz wie co robi dając Ci antybiotyk, za kilka dni napewno poczujesz się o niebo lepiej
Myślę, że niewyleczenie takiej infekcji byłoby gorsze...
Tak oczywiście też tak uważam, bardziej się obawiam,że ten kaszel sam w sobie może zaszkodzić. Bo wiesz jak mam taki napad to potem aż mnie brzuch boli. Tam wszystko tak "skacze"
Cytat:
Dzien dobry
Widze ze dalej temat farbowania . Ja dalej jestem zdania ze farba bez amoniaku mozna i farbowac bede .

Powiem wam że jestem w szoku , Młody ma katar gigant a mi ladnie w nocy spi , raz sie obudzi na piciu i dopiero wstaje 7-8 rano . A przygotowana bylam psychicznie na nieprzespane nocki i mega wycie . Nie wiem czy to zasluga tego noosiene bo pierwszy raz podawalam czy czegos innego ale zadowolona jestem

Miłego dnia
powiem Ci,ze to faktycznie ewenement. Katar u nas też zawsze konczy się nocnymi pobudkami. Ale to tylko sie cieszyć,że Twój Syn tak dobrze sypia. Teraz chyba ostatnia rzecz jakiej Ci potrzeba to nocne wstawanie,prawda?
Co do Neosine też kiedyś przyjmował . Nie wiem tak naprawde na ile to działa. U nas ciężko zweryfikować,bo Mały (tfu tfu) odkąd poszedł w lipcu 2014 do przedszkola to chorował raz...Nie dostaje jakiś specjalnych leków na odporność. Dajemy tylko Omega med baby+ DHA
Cytat:
Aha , zaczyna mnie swedziec skora na brzuchu , to znak ze dzidziuś wspina sie do góry i skóra mi sie zaczyna rozciagać .. Czuję ze juz niedlugo moja ciaza przestanie byc taka ''ukryta '' i tescie chcac nie chcac sie dowiedza
dzieć się rozpycha .
Cytat:

Hmm a mi przyszedł na myśl może jakiś bilet do teatru? nie wiem,czy korzystają z tego. Kiedyś kupiliśmy rodzicom i byli zachwyceni. A jeśli z rzeczy materialnych to może jakieś ładne kieliszki do wina(jeśli lubia wino). Pościel też fajna sprawa, tylko trzeba trafić w gust.
Cytat:
nic mi nie mów... muszę wyprobować Twój sposób, choć na myśl o kiwi robi mi się słabo. Ale mówisz,że az 3 naraz?
Cytat:
tak Święta prawda. Niby ten antybiotyk jest bezpieczny w ciąży. Więc to mnie pociesza. Martwi mnie tylko tj pisałam wyżej to,że jak kaszle to tak rzuca mi się tam wszystko w środku . No nic robie co mogę ,żeby minęło i teraz czekam na super efekty

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Nadrobiłam was. U młodej obyło się bez antybiotyku, ponoć dopiero początek choroby bo się jeszcze nie wykluła i mam nadzieję że się nie wykluje.. Jakaś wirusówka,aby ma brac na goraczke i kaszel syropy, ewentualnie jakieś witaminy i dużo pić..
Mnie wczoraj tak coś brzuch pobolewał popołudniu..
Dzisiaj mam stresa przed tym usg, wrr, a to dopiero popołudniu.. Ciekawe ile poślizgu będzie...
To dobrze,że udało się uniknąć antybiotyku,bo to jednak pozniej osłabia i łatwo o kolejną infekcje.
Trzymam mocno kciuki za USG daj koniecznie znać

Cytat:

My cały czas dyskutujemy i opcji było trochę, ostatnio (mam nadzieję,że to już ostatnia zmiana) stanęło na Sara albo Jeremi .
Maż liczy na drugiego chłopaka,a ja na upragnioną córe
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 12:03   #1374
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość

Cytat:

Ja już kiedyś chyba pisałam - jak będzie córka, to będzie Alicja , jak synek, to Igorek Troszkę wynegocjowałam te imiona, ale ostatecznie mąż się zgodził

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Hmm a mi przyszedł na myśl może jakiś bilet do teatru? nie wiem,czy korzystają z tego. Kiedyś kupiliśmy rodzicom i byli zachwyceni. A jeśli z rzeczy materialnych to może jakieś ładne kieliszki do wina(jeśli lubia wino). Pościel też fajna sprawa, tylko trzeba trafić w gust.

tak Święta prawda. Niby ten antybiotyk jest bezpieczny w ciąży. Więc to mnie pociesza. Martwi mnie tylko tj pisałam wyżej to,że jak kaszle to tak rzuca mi się tam wszystko w środku . No nic robie co mogę ,żeby minęło i teraz czekam na super efekty
w gust i w rozmiar no chyba, że wiesz jaką dużą kołdrę mają

Kuzynka mojego męża dostała zapalenia tchawicy 2 tyg przed planowanym cc... I też mówiła, że jak kaszle, to czuje, jak jej się Dzidziuś o ściany brzucha obija... ale wyleczyła się i ma zdrowego chłopaka

Igorek

Stary 2015-02-05, 12:06   #1375
Jess922
Zakorzenienie

My mamy wybrane zgodnie dla dziewczynki i chłopca
Dziewczynka-Amelka
Chłopczyk-Alan
Stary 2015-02-05, 12:06   #1376
Isabelle_26
Raczkowanie

My jeszcze nie mamy wybranych imion, jeszcze tyle czasu jest ale wybór będzie trudny z pewnością
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 12:08   #1377
kasperka
Zakorzenienie

Oszalałyście
Wyszłam na 2 godz.do kosmetyczki i nadrabiać muszę
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 12:10   #1378
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Oszalałyście
Wyszłam na 2 godz.do kosmetyczki i nadrabiać muszę
Zrobiłaś się na bóstwo ?
Stary 2015-02-05, 12:11   #1379
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
My mamy wybrane zgodnie dla dziewczynki i chłopca
Dziewczynka-Amelka
Chłopczyk-Alan
Amelka ❤ tak jak moja pół roczna chrześnica
Stary 2015-02-05, 12:13   #1380
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
u mnie roznie, ale ja mam niedoczynnosc to od zawsze te zaparcia mnie meczyły,polecam latwostarwna diete duzo kefirów,owocow,wlasnie kiwi,jablka,probiotyki,ci emne pieczywo.poki moglam pic kawe to ledwo co wypilam juz bylam w toalecie,a teraz max 1kawa i to raczej co 2-3dzien

farba to zawsze farba..jakbym miala zmieniac kolor wlosow w ciazy to bym uzyla henny.z mojej strony tyle.
unikalna 1983 moze najedz sie na zapas poki mozesz, ja dzis w koncu pojadlam, przy okazji mam nieco wiecej werwy ,wietrze dom,pociwczylam i od razu lepiej, przydaloby sie poprasowac..wlacze muzyke i do dziela..

Podziwiam Cię, że ćwiczysz
Ja codziennie mówię "od jutra"
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości