Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 13:06   #3841
smv
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

pewnie tak...
Stary 2015-02-05, 13:16   #3842
crystal25
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=bulQyImiJzc
ale mnie to rozczulilo
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:20   #3843
smv
Zakorzenienie

Ta ale mamusia widzę rządzi hehe juz mi się ta kobieta nie podoba
Stary 2015-02-05, 13:26   #3844
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ta ale mamusia widzę rządzi hehe juz mi się ta kobieta nie podoba
hehehehe.... dobrze ze u mnie odwiedziny tylko od 13 do 20 i to pod warunkiem ze rodzaca czuje sie ok wlasnie sprawdzilam na stronie kliniki, jesli chodzi o widzenia gosci.
Stary 2015-02-05, 13:28   #3845
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość

irish cream fajny wózeczek, jak wagowo, ciężki??
w porównaniu do innych wydaje mi się dosyć ciężki. Waga samego stelaża z kołami 9,6kg, gondola 3,9kg, a wersja spacerowa 14,9kg.
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:33   #3846
crystal25
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=y3yFs5LoWYw
to jeszcze posmiece na forum jakis taki dzien na ogladania mam
Stary 2015-02-05, 13:41   #3847
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A macie jakieś pomysły co na Walentynki dla TŻ? W zeszłym roku zrobiłam romantyczną kolację z winkiem, sushi i słodkościami. W tym chyba nie wypali, bo ja na diecie to nie będę się zadręczała widokiem smakołyków
mój dostanie album ze zdjęciami brzuszkowymi których nie widział jeszcze
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:42   #3848
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ahhhh zdecydowanie nie chce gości w szpitalu....
Stary 2015-02-05, 13:42   #3849
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
nusiekowa napisałaś, że lubisz mieć ktg i tak sobie przypomniałam moje ktg podczas I porodu.
Przyjechałam i mówię, że COŚ się dzieje, położna mnie podpięła i mówi do męża, żeby patrzał na wartości skurczy "powinny być w okolicy 40" na co mąż za chwile zrywa się z fotela i krzyczy "ale tu jest już ponad 100!!" hahahaha - ja oczywiście chodziłam po ścianach ale to mnie tak rozbawiło bo uświadomiło mu, że TAK TO JUŻ, bo przed wyjazdem z domu było "na pewno? daj mi jeszcze chwilkę, muszę coś dokończyć"

Ps. fajne te body z Lidla, zaraz się zbieram i zobaczę co u nas zostało.
To mi podczas ktg nie wyszedł przy porodzie ani jeden skurcz, co miało tą zaletę, że później mi już nie robili i nie musiałam leżeć A potem się okazało, że przy skurczach z krzyża trzeba jakoś inaczej te taśmy podłączyć Ale jak przyjechałam do szpitala ze skurczami co 2 minuty, które mnie zginały wpół, a położne powiedziały z powątpiewaniem, czy tu w ogóle jest poród, bo ktg nic nie pokazuje, to trochę zwątpiłam
Cytat:
hehehehe.... dobrze ze u mnie odwiedziny tylko od 13 do 20 i to pod warunkiem ze rodzaca czuje sie ok wlasnie sprawdzilam na stronie kliniki, jesli chodzi o widzenia gosci.
Ja leżałam na sali 4-osobowej i do jednej laski były codziennie pielgrzymki po 5-6 osób jednocześnie, głównie faceci, darli się na maksa, a tu dziewczyny z wywalonymi cyckami

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:44   #3850
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
idę do biedronki mają dziś piękne pościele na walentynki;p
mój mi nie kupi to sobie sama prezent kupię, bo on zajęty malowaniem mieszkania
No cudowne.mi podoba sie ta z tym ptaszkiem. Niestety nie pasuje na moją kołdrę za mały wymiar

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
piątek trzynastego
no u mnie w marcu wypada wg om piatek 13 ale wiadome,że nie trafie akurat w ten dzien. Namawiam córcie na szybszą date

Cytat:
Mo niestety ospa to Masakra choroba sie rozwija 2-3tyg. Ja pracując w szkole zaraziłam się też-zaczęło się od gorączki i łamania w kościach jak na grypę. A w nocy juz byłam zsypana szczególnie w miejscach owlosionych także tego... pipke miałam całą w krostach. Do lekarza uciekaj może akurat coś dostaniesz - ja miałam wtedy groprinosin ale nie wiem czy w ciąży można..
o jacie. Ładnie musiało swedziec

Cytat:
dla mnie rozstępy to jak pryszcz , no niestety zawsze po ciąży coś może zostac a z tym się da zyć, uwazam że bardziej obrzydliwa jest zwisajaca skora na brzuchu niz rozstepki
Nooo bo rozstepy zbledną, a ta skóra wisi, i dynda na wietrze

Cytat:
Z ja mam już rozstępy na biuscie ;( Ja zawsze topless na Chorwacji biegalam na dzikiej plaży a tu taki zonk heh
Nago to ja latam tylko po chacie jak Tż przesadzi z grzaniem w piecu
A co do cycochów mam już tak wielkie brodawki i suty jak wentyle od traktora

Cytat:
No to sobie czekam na ktg aż apetytu nie mam. Na śniadanie tylko orzechy włoskie.
Kciuki
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hejka. Ja po usg...no i z dobrych wiesci to tyle ze nadal odpowiada wiekowi ciazy. W 35t4d ma okolo 2800 no i wsxystko w normie.
Troche mnie martwi to ze obecnie ma owinieta peppwinke wokol szyi :/ boje sie ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
Poza tym w bad krwii (na gr.krwii) pojawily sie przeciwciala. Na szczescie w grudniu zrobili mi zastrzyk w tej spr.wiec tu chyba ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
No i po porannym odddaniu krwi. Tak mi pielęgniarka niemiło się dziś wkłuła, że cała ręka mnie boli idę sie zdrzemnąć, co by w drodze na usg nie zasnąć za kierownicą odezwę się po wizycie
Ciekawe co z tym cc

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2015-02-05 o 13:45
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:47   #3851
marta24171
Rozeznanie

hej dziewczyny a ja nie dawno wróciłam z ktg i nadal cisza, ale cudnie posłuchać serduszka malutkiej.Położnej zależało zeby jak najwięcej się ruszała, a ona jak na złość drzemke sobie ucieła.

Zmykam nadrabiać co tam u Was
Stary 2015-02-05, 13:50   #3852
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hej dziewczynki Nocka super, dawno nie przespałam całej nocy, obudziłam się o 9
Po 11 pojechaliśmy z Tż do Lidla, strasznie chciałam ta narzutkę/kołderkę i kupiłam niebieską jedynie tego było pełno, ubranka wszystkie wielkie rozmiary zostały, chciałam te welurowe dresiki ale w dotyku wcale fajne nie były i kurcze tak wymacane, powyciągane że szkoda słów- Ci ludzie są straszni w tych sklepach... Chciałam skarpetki jeszcze ale zapomniałam wziąć

Zaraz idę wrzucić do pralki tą kołderkę i rożek Bynajmniej będzie mi pachnieć w pokoju mmm uwielbiam zapach loveli

A co do walentynek to ja w tym roku nic nie robię, zostawiam to ukochanemu- jeśli chodzi o prezenty to naszym prezentem jest kupienie resztki wyprawki haha Ale znając mężusia to zrobi dobrą kolację, albo zabierze gdzieś na jedzonko
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:50   #3853
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Tez nie chce, ale mysle ze to ma dwie strony Same kiedys bysmy chcialy przyjsc w odwiedziny do wnukow do szpitala Nie mowie o narzucaniu sie, bo bedziemy bardzo zmeczone, a wrecz przemeczone porodem itd. ale dziecko to nowy czlonek rodziny, i kazdy ( chodzi mi o najblizszych tylko ) chcialby sie z nim przywitac. I bardzo sie boje tych gosci w klinice jak bede juz po, ale wiem ze wszystko zalezy tez od mojego samopoczucia, i mam nadzieje na krotkie wizyty.
U mnie jest tyle dobrego ze jest zakaz ze przyjdzie kilka osob naraz wiec jak mama przyjdzie mnie odwiedzic na dluzej, to TZ pojedzie do domu odpoczac. a rodzina TZ jak przyjedzie to ich malo tam nie jest, no ale zakaz to zakaz I jesli bede czula sie zmeczona czyjas wizyta to zwyczajnie to powiem, ze chcialabym sie polozyc spac i odpoczac.
Stary 2015-02-05, 13:50   #3854
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
ja teeeeeeeeeż,nie chce

Ogólnie już trzese sie, jak bedą wizyty w domu a ja bede KP.
niby to naturalne i piekne, ale wtedy kiedy jestem ja i mój Tż. Nie bede karmic malej przy gościach.bede wychodzic
Któras też ma taką blokade, jak ja???
Stary 2015-02-05, 13:53   #3855
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
To mi podczas ktg nie wyszedł przy porodzie ani jeden skurcz, co miało tą zaletę, że później mi już nie robili i nie musiałam leżeć A potem się okazało, że przy skurczach z krzyża trzeba jakoś inaczej te taśmy podłączyć Ale jak przyjechałam do szpitala ze skurczami co 2 minuty, które mnie zginały wpół, a położne powiedziały z powątpiewaniem, czy tu w ogóle jest poród, bo ktg nic nie pokazuje, to trochę zwątpiłam

Ja leżałam na sali 4-osobowej i do jednej laski były codziennie pielgrzymki po 5-6 osób jednocześnie, głównie faceci, darli się na maksa, a tu dziewczyny z wywalonymi cyckami
O matko..... az tyle Chyba bym ich wygonila albo byla troche nie mila, i powiedziala ze moje cycki to nie kino darmowe Oj.... pocieszam sie jak pisalam przed chwilka, ze u nas takie pielgrzymki nie wchodza w gre, bo lekarze zaraz by wygonili, ze za duzo, ze kobieta ma odpoczywac i ma miec cisze.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ja teeeeeeeeeż,nie chce

niby to naturalne i piekne, ale wtedy kiedy jestem ja i mój Tż. Nie bede karmic malej przy gościach.bede wychodzic
U mnie bedzie rodzina pierwsze dwa tygodnie. Ja wiem ze bede wychodzic do pokoju na kp, i z gory powiem nawet mojej ukochanej mamie, ze nie chce zeby wchodzila, bo mnie takie cos stresuje, a dziecko chyba powinno byc skoncentrowane na jedzeniu, a nie co sie dzieje wokolo.
Stary 2015-02-05, 13:53   #3856
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ja dziś w nocy miałam przez 2h bóle miesiączkowe, leżałam zrelaksowana i czekałam czy się nasilą, ale nic z tego, przeszły. Ciekawe ile czasu mogą się pojawiać przepowiadacze, aż w końcu zaatakują te właściwe....
chyba żartujesz, zdradź sposób na ten relaks i spokój w takich chwilach bo ja to dostaje palpitacji serca i ataku paniki po spaniu mam zawsze a te cholerne bóle trzymają kilka godzin

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A jeszcze też na pocieszenie, choć pewnie wątpliwe, to mój mąż też podobno nie chorował i na 3 tyg przed ślubem zostaliśmy zaproszeni przez znajomych na jakieś tam garden party, tylko zapomnieli powiedzieć, że ich dziecko ma ospe. Jak się to okazało, to całe 20-osobowe towrzystwa rżało ze śmiechu, że M pójdzie do ślubu z ospą a ja ryczałam cały wieczór i kilka dni po. Mąż nie zachorował, ale wg mnie musiał właśnie przejść tę ospę i nie zauważyć w dzieciństwie, bo miał tak bliski kontakt z dzieckiem już chorym, że uznałam to za cud, że nie zachorował.
U nas identycznie, mąż ospy nie miał a córa miesiąc temu złapała od dziecka, które chodziło z bąblami do szkoły!!! co ja się namartwiłam... jakimś cudem go nie wysypało. Także Mamuśka29 trzymam mocno kciuki, żeby córcia nie była chora i obyś nie złapała, dziewczyny dobrze radzą zadzwoń do gina, może profilaktycznie p/wirusowy coś dostaniesz a przynajmniej powie, co robić. A przeciwciała szybko powinni w laboratorium szpitalnym zrobić.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dla wszystkich wizytujących dziś kciuki!!

i znalazłam łóżeczko białę z szufladą za 50 zł trzeba będzie trochę odświeżyć, ale co to za problem
Nooo to superowo, czyli malowanie cię ominie
Dzięki za kciuki, waśnie dzisiaj mam wizytę, boję się bo jadę sama, mam nadzieję, że dam radę już nie pamiętam kiedy prowadziłam, obym się tylko czuła na siłach, bez bóli...dwa dni było bardzo ok, dzisiaj już gorzej niestety, pobolewa podbrzusze i krzyż, brzuch się stawia. Jak się uda to do Lidla na szybciutko chcę wpaść, może coś jeszcze będzie z ciuszków.

Edytowane przez Rossi
Czas edycji: 2015-02-05 o 13:55
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:56   #3857
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
ja teeeeeeeeeż,nie chce

Ja karmiłam przy wszystkich i tak samo ściągałam laktatorem. Tzn mam na myśli takich gości na pierwsze tygodnie po porodzie typu rodzice, babcia, itp. Zasłaniałam się pieluchą i już. To karmienie trwało prawie non stop, więc jakbym miała gdzieś wychodzić
Cytat:
O matko..... az tyle Chyba bym ich wygonila albo byla troche nie mila, i powiedziala ze moje cycki to nie kino darmowe Oj.... pocieszam sie jak pisalam przed chwilka, ze u nas takie pielgrzymki nie wchodza w gre, bo lekarze zaraz by wygonili, ze za duzo, ze kobieta ma odpoczywac i ma miec cisze.
Super, że są takie zasady i się ich przestrzega, bo niektórzy ludzie naprawdę nie mają wyobraźni

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 13:57   #3858
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny a ja nie dawno wróciłam z ktg i nadal cisza, ale cudnie posłuchać serduszka malutkiej.Położnej zależało zeby jak najwięcej się ruszała, a ona jak na złość drzemke sobie ucieła.

Zmykam nadrabiać co tam u Was
jaki spioszek z niej Moj po podlaczeniu do ktg sie rozszalal bo jemu to chyba przeszkadzaly te sluchawki podlaczone i w nie kopal
Stary 2015-02-05, 13:57   #3859
niunia_ona
Zakorzenienie

Jestem po. Ktg ok skurcze sa. Ale lekarka postanowiła ze mam iść najpierw do swojego lekarza a on jest tam ordynatorem. Także zobaczymy w poniedziałek. Chyba ze coś by się działo to mam iść na IP.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:00   #3860
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Nocka super, dawno nie przespałam całej nocy, obudziłam się o 9
Po 11 pojechaliśmy z Tż do Lidla, strasznie chciałam ta narzutkę/kołderkę i kupiłam niebieską jedynie tego było pełno, ubranka wszystkie wielkie rozmiary zostały, chciałam te welurowe dresiki ale w dotyku wcale fajne nie były i kurcze tak wymacane, powyciągane że szkoda słów- Ci ludzie są straszni w tych sklepach... Chciałam skarpetki jeszcze ale zapomniałam wziąć

Zaraz idę wrzucić do pralki tą kołderkę i rożek Bynajmniej będzie mi pachnieć w pokoju mmm uwielbiam zapach loveli

A co do walentynek to ja w tym roku nic nie robię, zostawiam to ukochanemu- jeśli chodzi o prezenty to naszym prezentem jest kupienie resztki wyprawki haha Ale znając mężusia to zrobi dobrą kolację, albo zabierze gdzieś na jedzonko
my też ustaliliśmy, że w tym roku nie robimy prezentów, wydatków jest tyle, że z kasą krucho ale pewnie jakąś kolację przygotuję

Cytat:
Tez nie chce, ale mysle ze to ma dwie strony Same kiedys bysmy chcialy przyjsc w odwiedziny do wnukow do szpitala Nie mowie o narzucaniu sie, bo bedziemy bardzo zmeczone, a wrecz przemeczone porodem itd. ale dziecko to nowy czlonek rodziny, i kazdy ( chodzi mi o najblizszych tylko ) chcialby sie z nim przywitac. I bardzo sie boje tych gosci w klinice jak bede juz po, ale wiem ze wszystko zalezy tez od mojego samopoczucia, i mam nadzieje na krotkie wizyty.
U mnie jest tyle dobrego ze jest zakaz ze przyjdzie kilka osob naraz wiec jak mama przyjdzie mnie odwiedzic na dluzej, to TZ pojedzie do domu odpoczac. a rodzina TZ jak przyjedzie to ich malo tam nie jest, no ale zakaz to zakaz I jesli bede czula sie zmeczona czyjas wizyta to zwyczajnie to powiem, ze chcialabym sie polozyc spac i odpoczac.
jak ostatnio powiedziałam rodzicom, że oni mogą przyjechać, ale teściów nie chce, to mój tata powiedział i w sumie ma rację, że jak mój brat będzie miał dziecko to też będzie chciał je zobaczyć...zawsze jednak rodzice dziewczyny mają lepiej, są trochę inaczej traktowani...w każdym razie zobaczę jak się będę czuła, teściów mam takich, że dopóki nie zadzwonię, to sami nie przyjadą a mamę na pewno będę chciała, pomoże w razie czego

Cytat:
ja teeeeeeeeeż,nie chce

ja też zamierzam wychodzić, karmić będę tylko przy mężu. Na szczęście mamy 3 pokoje, więc spokojnie znajdę sobie miejsce
może po 2-3 miesiącach karmienia będę już się inaczej zachowywać, ale na początku to jednak wolałabym sama
Stary 2015-02-05, 14:00   #3861
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja karmiłam przy wszystkich i tak samo ściągałam laktatorem. Tzn mam na myśli takich gości na pierwsze tygodnie po porodzie typu rodzice, babcia, itp. Zasłaniałam się pieluchą i już. To karmienie trwało prawie non stop, więc jakbym miała gdzieś wychodzić

Super, że są takie zasady i się ich przestrzega, bo niektórzy ludzie naprawdę nie mają wyobraźni
tak, a najbardziej pocieszajace jest dla mnie to, ze raczej mnie w szpitalu rodzina TZ nie odwiedzi bo mieszkaja 5 godzin od nas, wiec chyba beda woleli do domu przyjechac od razu zeby odpoczac itd, bo TZ tata na emeryturze to tez dla niego tyle godzin jazdy bedzie meczace. ale TZ sie nimi bedzie zajmowal a nie ja, cale szczescie ze nie mowie tak dobrze w ich jezyku zeby godzinami rozmawiac o wszystkim ;P I moja siostra to przyjedzie raczej miesiac, dwa po o ile wogole przyjedzie, bo maja w domu dwa ogromne szczeniaki ktorych nie maja komu zostawic a nie przyjada z nimi tutaj

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-05 o 14:02
Stary 2015-02-05, 14:03   #3862
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=y3yFs5LoWYw
to jeszcze posmiece na forum jakis taki dzien na ogladania mam
wzruszające takie momenty naprawdę...

Cytat:
ja teeeeeeeeeż,nie chce

ja na pewno będę karmić w innym pomieszczeniu, bo sama chcę być spokojna podczas kp, żeby dziecko też spokojnie jadło. A nie każdy potrafi to uszanować, z drugiej strony nie będę gości ustawiać, więc dla własnego komfortu wolę kp gdzie indziej.

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
chyba żartujesz, zdradź sposób na ten relaks i spokój w takich chwilach bo ja to dostaje palpitacji serca i ataku paniki po spaniu mam zawsze a te cholerne bóle trzymają kilka godzin
u mnie to przyszło całkiem niedawno, ten spokój. Wcześniej mnie stresowały te bóle, jak był jeszcze 26tc to panikowałam i błagałam w myślach, by sobie poszły. A teraz już wiem,że jest bezpiecznie i jak urodzę, to Mała da sobie świetnie radę i wreszcie mnie bóle i napięcia nie schizują. Ja się uspokoiłam, z kolei tż coraz bardziej przeżywa temat i wciąż każe mi leżeć, chyba się boi porodu. A ja już świadomie wracam do "żywych", po tak długim czasie leżenia zamierzam właśnie nabrać na nowo sił i dziś znowu chcę iść na spacer
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:03   #3863
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rossi Pokaż wiadomość
Nooo to superowo, czyli malowanie cię ominie
Dzięki za kciuki, waśnie dzisiaj mam wizytę, boję się bo jadę sama, mam nadzieję, że dam radę już nie pamiętam kiedy prowadziłam, obym się tylko czuła na siłach, bez bóli...dwa dni było bardzo ok, dzisiaj już gorzej niestety, pobolewa podbrzusze i krzyż, brzuch się stawia. Jak się uda to do Lidla na szybciutko chcę wpaść, może coś jeszcze będzie z ciuszków.
ja prowadzę jeszcze normalnie, dzisiaj rano nawet jechałam ale w sumie powoli trzeba będzie być ostrożnym, bo co jak mnie skurcz złapie za kierownicą

Cytat:
Jestem po. Ktg ok skurcze sa. Ale lekarka postanowiła ze mam iść najpierw do swojego lekarza a on jest tam ordynatorem. Także zobaczymy w poniedziałek. Chyba ze coś by się działo to mam iść na IP.
czyli nie kładziesz się jutro do szpitala??
Stary 2015-02-05, 14:04   #3864
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
ja teeeeeeeeeż,nie chce

Ja na pewno będę teściów wypraszać jeżeli będę chciała nakarmić małego, w ogóle nie chcę przy ludziach karmić, w tym momencie chciałabym aby mały miał spokój W gościach będę wychodzić do innego pomieszczenia, no może jedynie odważę się przy mojej mamie, ale tak to nie I tutaj nie chodzi tylko o blokadę, ale uważam że w takiej chwili jak karmienie lepiej być samemu z maluchem No tatuś może być
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:04   #3865
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Skurcze są? A nie chcą cię zostawić w szpitalu? No i jak z wodami, sprawdzili w szpitalu?
Stary 2015-02-05, 14:04   #3866
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze kochana juz jestes w takim tygodniu ze jesli bedziesz musiala to urodzisz zdrowa dziewczynke
Stary 2015-02-05, 14:05   #3867
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
no to dobrze, że jest ok. Mam nadzieję, że się uspokoiłaś? To znaczy, że jutro do szpitala się nie wybierasz?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:06   #3868
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja na pewno będę teściów wypraszać jeżeli będę chciała nakarmić małego, w ogóle nie chcę przy ludziach karmić, w tym momencie chciałabym aby mały miał spokój W gościach będę wychodzić do innego pomieszczenia, no może jedynie odważę się przy mojej mamie, ale tak to nie I tutaj nie chodzi tylko o blokadę, ale uważam że w takiej chwili jak karmienie lepiej być samemu z maluchem No tatuś może być
to jest zbyt intymne jak dla mnie I nie wyobrazam sobie ze ktos bedzie sie gapil na mojego cycka podczas karmienia, zapadlabym sie pod ziemie
Stary 2015-02-05, 14:10   #3869
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ogólnie to ja tymi rozstępami to się w ogóle nie przejmuję, wyjdą to wyjdą, trudno A przy zrzucaniu wagi pewnie też się nie pojawią bo jak na razie mam szalone 9 kg na plusie.

Zbieram się do tego Lidla, bo mi inne mamusie zwiną sprzed nosa wszystko a zrobiłam przegląd szafy i wiem czego mi brakuje

A macie jakieś pomysły co na Walentynki dla TŻ? W zeszłym roku zrobiłam romantyczną kolację z winkiem, sushi i słodkościami. W tym chyba nie wypali, bo ja na diecie to nie będę się zadręczała widokiem smakołyków
Ja chcialam pościel z biedry ale nie było noo zła jestem

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
no to dobrze, że jest ok. Mam nadzieję, że się uspokoiłaś? To znaczy, że jutro do szpitala się nie wybierasz?
Nie nie wybieram chyba ze by się coś dziaslo brak ruchow czy inne objawy.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:10   #3870
emily863
Zadomowienie

Cytat:
ja teeeeeeeeeż,nie chce

Ja też będę do dziecięcego pokoju wychodzić. Już chyba prędzej wolałabym żeby obce osoby na ławce w parku mnie widziały niż np. teściowie. A tak poza tym inne osoby czy rozmowy pewnie i tak by dziecko rozpraszały przy jedzeniu.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości