|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
)
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2733 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() my za 30 min wyjezdzamy. Trzymajcie kciukasy ale mnie z nerwow brzuch boli tesc przeszkolony wiec chyba sobie da rade...gorzej bo mi bez Julii chyba serce peknie ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- dzieki za o dot. butelek i kubkow. Od poniedzialku pewnie bedziemy probowac przejsc calkiem na 360, zobaczymy czy sie nie bedzie buntowac ![]() Cytat:
skoro zgodzilas sie na szczepienie tylko priorixem to z jakiej paki mmr?![]() Cytat:
na wyjscia oczywiscie ladniej staram się ją ubrac ![]() Cytat:
ale jakos boje sie przerwac ten rytułał ze pije mleczko i od razu idzie nyny---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Julka nie ma takiej sukienki ani jednej ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Ja wlasnie mowilam do P. ze strasznie bym chciala sie z Julcia pozegnac i wiecie co?? wlasnie plakala, weszlam do pokoju i sobie siedziala wiec moglam ją wziasc na raczki poprzytulac jeszcze
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze się Julcię wyprzytulasz
|
|
#2735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w ogole fajnei mieć taka teściową co weźmie wnuczke na dwie nocki końska zabawa to po prostu impreza na sali ubieramy sie na luzaku żadnych ekstra kreacji itd najlepiej jeansy i koszula w krate szczerze to ide pierwszy raz wiec Ci dokładnie nie powiem jak taka zabawa wyglada :P wpisał nas mojej kuzynki mąż i sie wczoraj obudził dopiero no i tak idziemy z zaskoczenia idziemy dzisiaj z sis na miasto zobaczyc za jakas koszula bo my takiej nie mamy :/---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- dzxięki ekstra jest!!![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
Idę w przyszłym tygodniu z ustną skargą do właściciela przychodni. Tyle mogę zrobić dla potomnych. Bo dla syna już nic więcej... Na razie żadnych problemów po szczepieniu nie ma. Gorączki brak, apetyt jest, śpi może odrobinę mniej niż zwykle, ale u niego z tym spaniem to wiecznie są jakieś historie, więc nie sądze, że to od szczepionki. Zachowuje się też w miarę normalnie.
Możecie wrzucić jeszcze raz gdzieś linka do tych garnków? Bo przerzucam tu te strony z forum, żeby znaleźć początek dyskusji na ten temat i coś nie widzę... Może za mało kawy jeszcze.... Co do ciuszków, to mam dla syna ich tyle, że chyba razem z mężem we dwoje takich zasobów nie mamy. Strach pomyśleć, co by było gdyby to była dziewczyna... Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-02-06 o 08:52 |
|
|
|
#2737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co w tym lidlu jest z etak o nim piszecie? czaszka julka da rade btw dzien dobry |
||
|
|
|
#2738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musi ![]() co do ciuchów to masz racje my z męzem mamy jedną szafe wspólną 3drzwiową a nasza córka ma jedną całą dla siebie tez 3 drzwiowa ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
dawno nie byłam ale mnie jakoś nie ciągnie na takie zabawy c do lidla to były ciuchy dla naszych bąbli jeansy, piżamki, bluzki, dresy, bodziaki itd
|
|
#2739 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy juz taki plastikowy koszyk na zakupy na kółkach i synek bardzo lubi go pchać, wrzucać do niego klocki czy inne buble. Myślę, że garnnki będą jeszcze lepsze, szczególnie że mają pokrywki ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
a co do szczepienia... to dzięki, też mam taką nadzieje.. póki co staram się już o tym nie myśleć, a już broń Boże nie czytać na necie o tej szczepionce co dostał... brrrr Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-02-06 o 09:26 |
||
|
|
|
#2740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przynajmniej w moim przypadku....mniej rzeczy jakoś sebciowi ubieram ...pełno kartonów po adim lezy nie otwartych bo wiem że na nic mi to nie potrzebne wiec nie znosze do domu...dwa dni temu segreowałam ubranka sebcia i wyszło że wywaliłam połowe szafki ubran których ani raz nie ubrał wiec teraz zostawiam tylko te praktyczne i moze ze 3 zestawy okazyjnych no chyba że ktoś zamierza na codzień stroić dziecko tak jak ta kobieta u której nena sprzatała tak tez sie da ale mi sie zwyczajnie nie chce bo wiem ze zaraz upaprze tak ze nie wypiore wiec na codzień jakaś starsza koszulka czy bodziak i dresiorki![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
ale ale starszak /w maju 5 lat/ uwielbia ze mna wypieki itp i podstawowe produkty na placki czy pizze mi zawsze wyciąga a ostatnio moja mam sie odwróciął to ten wysypąl mąke i wbił jajko bon robi ciasto |
||
|
|
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też po domu nie ubieram leny w super ciuchy raczej te tańsze których mi nie bedzie szkoda ale z drugiej strony ona raczej nie je sama wiec nie ma kiedy sie ubrudzic no chyba ze zaczyna wypluwac ale wtedy bierze do rączki i mi oddaje :P wiec raczej mało ma okazji do ubrudzenia sie ale i tak te lepsze ciuchy leżą i czekają np na jakieś wyjście do kogoś bądź na niedziele :P
|
|
#2742 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie kiedyś któraś miała lżej, bo jej mąż w niespodziance będzie umiał szarlotkę upiec.. a nie tylko siedział z rękami rozłożonymi i czekał na gotowe ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
jak pije to często buzia dziurawa i coś poleci bokiem.. Dlatego mam tego tony bo jakbym miała prać co drugi dzień to autentycznie doby by mi już zbrakło.. Dziewczyny może są schludniejsze
|
||
|
|
|
#2743 |
|
czyli Endżi
|
Logoasia, Misia, cudownie czyta się Wasze relacje "z frontu"
![]() Nena, jezu, nawet wieszaki z pereł
|
#2744 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Nie ogarniam, Szymek niby 4 dzień na antybiotyku, a ja mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Gorączki nie ma, ale jest tak słaby, że ledwo się na nogach trzyma. Leżeć nie chce, zasnąć nie może, najlepiej by biegał, a że nie ma sił, to co chwilę się przewraca albo chce żeby go nosić. Do tego dalej nic nie je, nawet mm nie chce. Próbowałam go nawet na herbatnika skusić, ale nie ma opcji, więc chyba musi faktycznie źle się czuć. Biedaczek malutki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W lidlu od wczoraj ciuchy dla maluszków są: jeansy, dresy, bodziaki, ogrodniczki, leginsy, bluzeczki itd...http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=546Od 9 lutego kolejna porcja, tym razem jakaś seria z marynarskimi wzorami http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=551 |
|||
|
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mamy zawiązywanych tylko na rzepy wiec jeden jej ruch i sliniaka nie ma no mojej cxzasem i pampersy nie wytrxzymują ale teraz juz rzadkiej jakoś a bywało że co chwile przesiąkła no a co do picia to ona tylko wode wiec zaraz wysycha bluzka i nie trzeba zmieniać
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
ANgelikada, dzięki, fatycznie drogawe te legginsy ale popatrzę na all
![]() Hania ma teraz 82 cm, nosi ubranka na 80cm. więc na 74/80 na pewno będzie za małe na przyszłą zimę, 98/104 jest bardzo duże (moja 3/4 latka je nosi ) więc to musi być 86/92. zresztą dzieci nie rosną już teraz jakoś mega szybko ![]() Dziewczyny, bo te wczorajsze ubranka w lidlu to niemowlęce, te od poniedziałku to już dla starszych dzieci
|
|
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bedzie lezec ale moze i warto chociaz kurcze nie widziałam tego ostatnio u nas..a mogłabys w wolnej chwili fotke zrobić :P wybacz że Cie tak męcze :P
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą on chwilowo przesikuje wszystkie pieluchy jakie są na rynku ![]() Kaśka a ty nie psiocz... Jest tam samo jak pol roku temu na forum... Tylko trzeba pisać a nie marudzic
|
|
|
#2749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciągu dnia jakiś czas temu uzywalismy 3-4 pampki a teraz co najmniej 6....
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia my tez na dobe 7pieluch. I to wlasnie 5 i jeszcze gacie wiec drogo wychodzi.
Bylam u lekarza zeby osluchał Leosia bo jutro wyjeżdżamy no i bałam sie czy możemy. Powiedział ze mozemy bo osluchowo git
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuje żeby którąś z was poleciła mi książkę dla 9 latki (rozpieszczonej do granic możliwości dziewczynki) i 5-6latka jej brata.
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Zniszcz ten dziennik
chociaz mogą juz miec. I teraz jest druga część.
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że spodobał Wam się komplet garnków, który pokazałam.
Dziś widziałam w Leclercu bardzo podobny, za ok. 40 zł. AAaa i w moim Leclercu książki w promocji. Te z serii Popatrz i znajdź po 6 zł, kupiłam też Reksio kolory i kształty za 3.99 zamiast 15
|
#2755 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejooo...
Jak czytam ile macie ubranek to szczena mi opada. Ja ubrania Gosiowe bym w dwóch pudłach po dadach spakowała... Mała w domu również chodzi w jakiś pepcowych dresikach ale jak wychodzimy w odwiedziny to ma dresiki wyjściowe. W ogóle muszę część powyrzucać te mega zurzyte bo resztę i tak oddaje młodszej 9 miesięcy bratanicy. No cóż...nie doczekałam się prmocji na dady i poszłam smętnie po jedną paczkę. mostly- współczuję całej sytuacji. Mam nadzieję, że nie będzie jakiś rewelacji. Mi lekarz powiedziała, że coś może dopiero po tygodniu się pojawić i faktycznie po 7 dniach 1 dzień byłą podwyższona temperatura. Jeśli chodzi o nocne picie- Małgosia pije płyny ze zwykłego kubka więc w nocy jeśli ma ochotę na herbatkę to woła "pije,pije" i jej podaję kubek. logoasia- super wieści !!! Skuszona idę do Lidla zobaczyć co tam na stanie jest.
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy kupywałyście w Arosie książeczki dla dzieciaczków??
Ja mam na oku kilka tytułów, ale z tych tańszych, bo Hubi przegląda ale i drze ksiazeczki
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
http://aros.pl/ksiazka/popatrz-i-znajdz-w-domu http://aros.pl/ksiazka/dom-i-mieszka...dla-maluchow-3 http://aros.pl/ksiazka/wies-obrazki-dla-maluchow Najbardziej się Oli podoba ta popatrz i znajdź i na pewno dokupię kolejne Cloudy współczuję sytuacji ze szczepionką i ja bym na pewno złożyła jakąś skargę. A co do objawów, to u nas po priorixie gorączka wystąpiła dopiero po tygodniu i trwała 3 dni
|
|
#2758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
inna sprawa, że to jest chyba jedyna czynność tj. wspólne czytanie, kiedy mój syn na chwilę przestaje się ruszać, siada ze mną i skupiony faktycznie patrzy, słucha, pokazuje i powtarza.. to mnie napędza chyba do pakowania kasy w literaturę... Mamy całą szwedzką serię "Babo chce", "Binta tańczy", "Lalo gra na bębnie" - strasznie je mały lubi... i drugą "Gdzie idziemy?", "Jest tam kto?" itd. Polecam! Nie są tanie ale jak widzę jak się dziecko cieszy to mi nie szkoda...Teraz rozglądam się za serią na ul. Czereśniowej...ale to już chyba bardziej zaawansowana sprawa. Oczywiście czytamy też książeczki typu 100 zwierzątek, 100 pierwszych słów ale teraz jakoś lubimy takie z jakimś scenariuszem ![]() Co do szczepienia, to dziękuję za przestrogi. Wiem i jestem czujna. że wszystko może dopiero zacząć się dziać. Nawet w ulotce tej gównianej szczepionki piszą, że własnie między 5 a 10 dobą zdarzają się poszczepienne rewelacje... |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas ostatnio właśnie odchodzimy od książek z tekstem, bo Ola chce wszystko palcem pokazywać i rozpoznawać, a jaka dumna, że coś kojarzy. Ja mam katar alergiczny i teraz nie mogę zbytnio brać leków i ciągle kicham, smarkam, więc używam w domu do nosa papieru toaletowego. I Ola zobaczyła w książeczce papier, pokazała palcem, a potem mi podłożyła palec pod nos i powiedziała psik psik
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Podobno ta książka zniszcz ten dziennik jest teraz hitem w podstawówkach, moja mama mówi, że dzieci z tym chodzą na przerwach
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2015-02-06 o 14:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

i się usmiałam 

ale mnie z nerwow brzuch boli
skoro zgodzilas sie na szczepienie tylko priorixem to z jakiej paki mmr?
mysle ze nie zawsze uda mi się ładnie/fajnie ubrać Lene
lub dla bąblów sióstr jesli będą dziewczynki 
no ale piękne. 

:P wybacz że Cie tak męcze :P

[/RIGHT]