Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-06, 19:39   #2461
poldzik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
eee tam nie wolno
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 19:40   #2462
kejtiCe
Zakorzenienie

Widzę, że wałkujecie temat Greya. Ja przeczytałam wszystkie części iiiiii nie wiem co powiedzieć na ten temat
Język mnie trochę drażnił, nie lubię tylu powtórzeń, ciągle tylko "wewnętrzna bogini".. a na sam koniec historia banalna, ot happy end, bardzo przewidywalne

Natomiast podobnie jak alkamor napisała, też nie lubię jakiejś fantasy i w ogóle, ALE Zmierzch przeczytałam kiedyś i nie mam zastrzeżeń co do książki. Film natomiast to już jest inna "bajka"

i drugie ALE jestem ogromną fanką Sagi o Ludziach Lodu, a to zbyt realistyczne też nie jest natomiast cała seria ma 47 części i każdą czytałam z ogromnym zapałem. Pierwszą część przeczytałam jak byłam jeszcze w gimnazjum i krótko po tym pojechałam w góry, to jako taka nastolatka nie mogłam się napatrzeć na te wzgórza i wyobrażałam sobie to samo, co bohaterka książki. I do tej pierwszej części wracałam chyba z 10 razy, znam już ją prawie na pamięć i dopiero dwa lata temu zdecydowałam się przeczytać całość
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 19:43   #2463
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja też

xlander i navingtony to firma delti

a u kogo byłaś w 12tc?

mi wypłacali za dany miesiąc, czyli jeśli w miesiącu miałam dwa l4 po 2 tyg. to kase mi przesyłali w następnym miesiącu w dwóch osobnych przelewach

Wróciłam od fryzjera i jestem już piękna a tak poważnie to od razu lepiej się czuję
U Walczyka w beta dencie na Kościuszki. A Ty chodzisz do któregoś z Kielc?
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Poldzik dziecko rodzi sie zazwyczaj z paznokciami ktore juz kwalifikuja sie do obciecia. Sa bardzo ostre i szkoda zeby sie po buzce drapalo. W szpitalu zabraniaja ale w domu jak najbardziej U nas bylo to zadanie TZ
U nas obcinanie paznokci należało do mnie, Tż-et bał się.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:04   #2464
tassia
Zakorzenienie

Polozna mówiła ze 4 tygodnie nie wolno obcinac.. Mackowi sameschodzily wiec rzeczywiście nie musialam
A u stożek pierwszy raz obcinalam jak miał jakoś 3-4 miesiace

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:07   #2465
201710041131
Konto usunięte

Chlopaaaaaak
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:10   #2466
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Chlopaaaaaak
Gratulacje
Stary 2015-02-06, 20:12   #2467
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Chlopaaaaaak
gratulacje!!!! sisioool !!! bedzie Konrad!!!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:14   #2468
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
przeczytaj ksiazke, jeszcze lepsza jest! chociaz film tez uwielbiam, ale szczegolnie ten stary, czarno bialy (widzialas?)

po wlosku Scarlett przetlumaczyli na Rossella (ze to niby od czerwonego szkarlatnego koloru... po wlosku rosso) i imie weszlo do powszechnego uzytku, znam kilka dziewczyn szczegolnie w naszym pokoleniu, ktore sie tak nazywaja.

no wlasnie co do pazurkow to po to te rekawiczki niedrapki bo pazurow podobno na poczatku obcinac nie wolno... zobaczymyjakie bedzie mialo szpony
Ja widziałam tą wersję ze Starostecką i Teleszyńskim z bodajże 76 roku
A czemu nie wolno obcinać pazurków na początku?

Cytat:
Chlopaaaaaak

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:17   #2469
Cos_
Zakorzenienie

Szuu gratki

Ja też po wizycie Blance nie urósł sisior ważą niecałe pół kilo chłopak cięższy niewiele ale to normalne Dostałam skierowanie na krzywą,ale 50g gin mówi,że mogłabym w sumie tego nie robić no ale wypadałoby. A co do dermatologa muszę jechać do Krakowa na jakiś durny wymaz z paznokcia brrr nie wiem jak wysiedzę w minibusie Aaaaa i następna wizyta 06.03

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-02-06 o 20:25
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:24   #2470
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja widziałam tą wersję ze Starostecką i Teleszyńskim z bodajże 76 roku
A czemu nie wolno obcinać pazurków na początku?

W szpitalu nie wolno bo grozi skaleczebiem i może dziecko się czymś zakazic
A potem nie wolno chyba z powodu tej błonki co łączy paznokieć ze skora i chyba tyle. wg mnie Maciej jej nie miał... Ale fakt ze te paznpkietki jak pergamin były i odchodzily same jak skórki - nie trzeba było obcinac

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cos a czemu moglabys krzywej nie robić?? Bo nie bardzo kumam o co lekarzowi chodziło?

Szuu gratulacje

[/RIGHT]
Stary 2015-02-06, 20:26   #2471
kejtiCe
Zakorzenienie

szuuu gratulacje!!!!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:26   #2472
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
W szpitalu nie wolno bo grozi skaleczebiem i może dziecko się czymś zakazic
A potem nie wolno chyba z powodu tej błonki co łączy paznokieć ze skora i chyba tyle. wg mnie Maciej jej nie miał... Ale fakt ze te paznpkietki jak pergamin były i odchodzily same jak skórki - nie trzeba było obcinac

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cos a czemu moglabys krzywej nie robić?? Bo nie bardzo kumam o co lekarzowi chodziło?

Szuu gratulacje
W sumie to nie wiem
Stary 2015-02-06, 20:28   #2473
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mamuśki-czy po ciąży urosły Wam stopy?! Bo od jakiegoś czasu łapię gdzieś takie informacje, że stopy rosną nawet o rozmiar
tak. nie wiem czy aż o rozmiar, ale po ciąży większości dopasowanych butów już nie założyłam mimo upływu iluś miesięcy od porodu. buty do których musiałam mieć jakieś wkładki zaczęły być na styk.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:31   #2474
Domincia_1987
Zadomowienie

Ale dzis duzo naprodukowalyscie nie bylo mnie od poludnia a tu tyle czytania nadrobione
Ja dzis znowu walczylam ze swoimi rzeczami i szafkami, pewnie jeszcze kilka dni mi to zajmie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
No nie wiem właśnie..jakoś tak...to takie cudowne, bliźnięta

Nie płacisz za te dodatkowe akcesoria, wszystko jest w cenie. Wiem, że od marca Husky będzie rozkompletowany i wszystkie dodatkowe akcesoria płatne.

No,to do roboty!pisz pisz

Lubię to

Super

Jeśli chciałabyś wózek baby design dotty to warto napisać do przedstawiciela tej firmy, może jakiś wózek wyczaruje

Ja też!i zazwyczaj bardzo mocno bronię mego brzuszka!

Hejka!
A my...my wczoraj kupiliśmy wózek Zadzwonił do mnie przedstawiciel firmy Baby Design, że właśnie dowieźli jeden, jedyny wózek Dotty w kolorze szaro-miętowym do sklepu na drugim końcu Warszawy, wózek w moim wymarzonym kolorze! wózka nie widzieliśmy na żywo...ale jest to ostatnia sztuka, nie wiadomo kiedy będą następne, a że uparliśmy się na ten, to mamy cena 1500 zł więc też jakaś nie wygórowana.
Teraz tak myślę, że może kolor trochę za dziewczęcy?ale nic no, jest już i trzeba go przyjąć póki co grzecznie czeka w kartonie na swój debiut.
Piekny jest ten szaro mietowy jak dla mnie hit jesli chodzi o kolor i wydaje mi sie byc dosyc uniwersalny

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Mój to non stop siedzi łapkami w bożenie

Prawdziwy chłop
Hehe
Moja tez tam czesto zaglada

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Kajaa!!! Jeszcze nie ma 22!
Nie pisz nam o badylu Twojego lubego, no błagam!!

Zrobiłam na obiad http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html

z borówkami.
Jakie to pysznee
Wyglada pysznie

Cytat:
Chlopaaaaaak
Super gratulacje

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:32   #2475
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Chlopaaaaaak
Gratulacje

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:36   #2476
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
My do Ikei mamy dość daleko więc zawsze jak już jesteśmy to zbierają nam się wielkie zakupy. Teraz będziemy za miesiąc i już się nie mogę doczekać aż zjem klopsiki i kupię sobie to wino bezalko. No i dla bobasa trzeba będzie zrobić zakupy bo następny raz będziemy dopiero po porodzie. Zastanawiam się czy kupić tą wanienkę bo mi się podoba ale wydaje mi się mała i nie wiem czy potem nie trzeba będzie dokupować większej. Dla synka mieliśmy od początku taką duużą i służyła mu dłuuugo.
my też daleko, całodniowa wycieczka wychodzi

ja się właśnie nastawiam na tą wanienkę z tego względu że mała. mam dużą, ok 100cm i ciężko było kąpać w niej maleństwo, więcej zachodu niż to warte. noworodka kąpie się dosłownie chwilę a do dużej sporo wody trzeba, potem to nosić jeśli kąpie się w pokoju, wylewać. za to wszyscy znajomi, którzy mieli tą małą wanienkę po jakimś czasie kupowali większą albo zaczynali kąpać w wannie, także nie jest to wanienka na długo. w tej 100cm kąpałam syna ponad 1,5 roku i lepsza była na później niż na początek.
Stary 2015-02-06, 20:46   #2477
industria
Zakorzenienie

Cytat:
każdy czyta to co lubi i co chce....dla mnie to chyba proste...
ja np nie mogę pojąć jak ludzie mogą oglądać czy czytać .... Hobbita, Władcę Pierścieni...i te wszystkie rzeczy typu Zmierzch...ja osobiście nie trawię...ale innym widocznie się podoba...

nie to ładne co ładne tylko co się komu podoba
dokładnie, mam takie samo zdanie, i jeśli chodzi o książki i o filmy i o muzyke bez sensu gdyby sie wszystkim to samo podobało
ja greja czytałam w autobusie bo mi koleżanka z pracy dała żebym sie nie nudziła. no to zmęczyłam, choć równie dobrze mogłaby wziąć od cioci harlekina :P drugą część lewo zmęczyłam , trzeciej już nie tknełam. do kina nie miałam zamairu iść ale kumpela organizuje w piątek babski wieczór i kupiła 10 biletów dla swich psiapsiółek- po czym zadzwoniła do mnie i powiedziała że wyciąga mnie z domu i konieć gadki no to co, nie mogłam sie oprzeć

Cytat:

po wlosku Scarlett przetlumaczyli na Rossella (ze to niby od czerwonego szkarlatnego koloru... po wlosku rosso) i imie weszlo do powszechnego uzytku, znam kilka dziewczyn szczegolnie w naszym pokoleniu, ktore sie tak nazywaja.
czyli po polski mogliby przetłumaczyć "Szkarłata" w sumie brzmi podobnie do "Szarlota" hehehe

Cytat:
Chlopaaaaaak
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość

Ja też po wizycie Blance nie urósł sisior ważą niecałe pół kilo chłopak cięższy niewiele ale to normalne
cudnie, gratulacje

Poldzik, mówiłaś o tej swojej liście , ja dziś kupiłam podobne rzeczy
zamówiłam fride do noska, pieluchy tetrowe, pieluchy flanelowe, zestaw butelek aventu ze smoczkami i pojemniki do przechowywania pokarmu

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ja się właśnie nastawiam na tą wanienkę z tego względu że mała. mam dużą, ok 100cm i ciężko było kąpać w niej maleństwo, więcej zachodu niż to warte. noworodka kąpie się dosłownie chwilę a do dużej sporo wody trzeba, potem to nosić jeśli kąpie się w pokoju, wylewać. za to wszyscy znajomi, którzy mieli tą małą wanienkę po jakimś czasie kupowali większą albo zaczynali kąpać w wannie, także nie jest to wanienka na długo. w tej 100cm kąpałam syna ponad 1,5 roku i lepsza była na później niż na początek.
ja wczoraj kupiłam tą wanienke, super jest, bardzo zgrabniutka jak mała przestanie sie w niej mieścic to przeniose ją do naszej wanny, która zresztą też jest niewielka i już . przecież dziecko w tej wanience do 18-stki kąpać sie nie bedzie
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:51   #2478
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Chlopaaaaaak
Cytat:
Szuu gratki

Ja też po wizycie Blance nie urósł sisior ważą niecałe pół kilo chłopak cięższy niewiele ale to normalne Dostałam skierowanie na krzywą,ale 50g gin mówi,że mogłabym w sumie tego nie robić no ale wypadałoby. A co do dermatologa muszę jechać do Krakowa na jakiś durny wymaz z paznokcia brrr nie wiem jak wysiedzę w minibusie Aaaaa i następna wizyta 06.03
Gratulacje dziewczyny!!!

A co do wanienek w toysRus znalazłam za 19e taką

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-02-06 o 20:54
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:55   #2479
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A my dziś zaczynamy 23 tydzień
my teź :0

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny pisze z telefonu i trudno mi cytowac
Marei pisalas o hartanach to sa super wozki, ogladalismy uzywany i gdyby wlasnie nie kolor (byl beżowy w zielone groszki) to bysmy go na pewno wzieli

:
Nam tez polecano hartany i ok nie ma sie czego przyczepic, ale z tego typu landry to teutonia wychodzi na plus - jest zgrabniejsza, latwiej sie sklada a klasa ta sama

Cytat:

Ja do czarnego wozu kupiłam tą szarą torbę i też fajnie wygląda
o jakich torbach piszecie?

Cytat:
To wcale nie taka duża Moja nie pamiętam kiedy zaczęła pupę sama podcierać, ale miała 2 z hakiem jak nauczyła się korzystać z kibelka i chyba wtedy szybko też zaczeła sama się obsługiwac w kibelku. Jak miała 3 lata idąc do przedszkola to już na 100%
wowkl aski: klaski:

Cytat:
jak ja pomysle o tych wszystkich kupach, rzygach itd... to ... nie wiem, moze sie mozna jeszcze wypisac?

Cytat:
Ejjj a tak sie zastanawiam.. jak teraz adaptery do fotelika? Kupuję maxi cosi..
dzis w sklepie pan mi powiedzial do maxi cosi sa takie same adaptery cyt " do tych wszystkich wozkow" nie wiem co to znaczy wszystkich, ale sa po ok130 zeta, uzywki mozna za 50 kupic.

Cytat:
Chlopaaaaaak
graty !

Dziewoje czy ktoras z Was kupuje moze taka skladana wanienke albo taka na wanne ? i jak tak to linki pls
Zastanawiam sie jakby sobie zycie ulatwic i nie kapac w salonie...

Mam pytanie co do bazy do auta. Moj tż upiera sie baze kupic, ja nie. Co myslicie o tym? Drogie to i no niby praktyczne, ale ja juz przeszlam jedno opasanie fotelika moge wiec i drugie

jesli macie zamiasr kupic majtki ciazowe z canpola to odradzam. oj odradzam

aaa wiem co jeszcze ja to miałam :P
czy rozgladacie sie za kocami Minky? Sa fajne spiwory La Millou ale drogieeee, cos ktos?

Edytowane przez groszkolino
Czas edycji: 2015-02-06 o 20:56
groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 21:03   #2480
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupiłam tą wanienke, super jest, bardzo zgrabniutka jak mała przestanie sie w niej mieścic to przeniose ją do naszej wanny, która zresztą też jest niewielka i już . przecież dziecko w tej wanience do 18-stki kąpać sie nie bedzie
nasza wanna z tych większych, więc ile mogłam kąpałam w wanience syna. do dużej wanny zużywa więcej wody niż ja

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
A co do wanienek w toysRus znalazłam za 19e taką
zupełnie mi się to nie widzi miałam osobno tą wkładkę dla dziecka i nigdy nie użyłam. maleństwo kąpałam na leżąco, potem sam siedział, a ta wanienka wymusza pozycję i nie bardzo jest jak przekręcić dziecko żeby plecy umyć. starszak będzie chciał siedzieć, kręcić się, bawić się zabawkami a tu też nie ma możliwości za bardzo..

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do bazy do auta. Moj tż upiera sie baze kupic, ja nie. Co myslicie o tym? Drogie to i no niby praktyczne, ale ja juz przeszlam jedno opasanie fotelika moge wiec i drugie
kupiliśmy. trochę z rozpędu, ale nie żałuję żadnej złotówki wydanej na nią. jak miałam zamontować fotelik u siebie, gdzie nie miałam isofixu byłam cała mokra (na dodatek samochód był 3-drzwiowy więc dostęp do tylnej kanapy koszmarny). za to u tż rewelacja. postawić fotelik, klik i możemy jechać. wg mnie jeśli można sobie na ten wydatek pozwolić to jest to tak duży komfort, że warto.
w późniejszym okresie baza spełniała jeszcze jedną bardzo istotną funkcję, miała regulację pozycji, więc syn jeździł w pierwszym foteliku, ale w pozycji bardziej siedzącej co poprawiało jego komfort jazdy.

a Minky zostawiam na prezent jeśli ktoś nas zapyta co może kupić maleństwu. przy synu byliśmy pytani czy chcemy jakieś pościele, kocyki itp. a wszystko mieliśmy, po kilka kompletów, potem dostawał różne mniej lub bardziej trafione prezenty. póki co w gadżety za bardzo nie inwestuję, jak nie dostanie to pomyślę czy warto kupić.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2015-02-06 o 21:05
Stary 2015-02-06, 21:05   #2481
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wizytę mam we wtorek
ja w czwartek... ale wcale mnie to nie kręci Usg nie będzie raczej więc... nuuuda

Cytat:
A ja w następny poniedziałek Boje sie ze siusiak odpadł
niiieee

Cytat:
Mnie tez meble dziecięce w ikei się nie podobają... Wręcz są tandentne a wcale nie tanie...
Ale kocham kupować tam zabawki... Wszystkie są hiciorami dla mojego syna
W dodatku maja super łyżeczki do karmienia
o tak zabawki są proste i bardzo fajneChoć dziś Leoś wsadził paluszek w imadło na takim stoliku majsterkowicza i sobie przyszczypał i rozryczał się na cały sklep

Cytat:
co do Greya nie chce mi się teraz szukać wypowiedzi poldzik żeby cytować...ja przeczytałam i mi się podoba...choć nie jest to raczej dzieło literackie to jednak niekoniecznie czuję się w obowiązku na czytanie podniosłych dzieł to jest książka która jest bardziej odskocznią niż porywającą literaturą która ma uszlachetniać a propos języka to jak zaczęłam Crossa czytać to dopiero był język... nawet do końca nie doczytałam bo nie dałam rady
no pewnie, każdy czyta co chce, a niektórzy w ogóle nic nie czytają
Mi chodzi nie o treść tylko rozgłos wokół filmu na długo zanim ten ukaże się w kinach. Zniechęca mnie to. Myślę, że wielkie dzieła powstają "w ciszy"

Cytat:
każdy czyta to co lubi i co chce....dla mnie to chyba proste...
ja np nie mogę pojąć jak ludzie mogą oglądać czy czytać .... Hobbita, Władcę Pierścieni...i te wszystkie rzeczy typu Zmierzch...ja osobiście nie trawię...ale innym widocznie się podoba...
ja też nie lubię fantastyki, ani w książce ani w filmie. Choć dla mnie Zmierzch jest dużo ciekawszy niż Władca Pierścieni, ale to jest własnie kwestia indywidualna co się komu podoba.

Cytat:
ja z takich relaksujacych a niespecjalnie ambitnych czytadel od lat uwielbiam tredowata znam na pamiec.
i... tak, imie dla dziewczynki wybrane - Stefania (kto czytal tredowata wie)
czytałam kilka razy
A ja bardzo lubię Małgorzatę Musierowicz Czytałam milion razy Jezycjadę i teraz też właśnie skończyłam "Dziecko piątku".

Cytat:
zrobilam sobie wishliste na tutejszym amazonie i chyba na dniach bede zamawiac. same rzeczy, ktore musze kupic i wybrac ja bo maz nawet chyba nie wie, ze istnieja:
laktator (reczny avent)
dwie butelki (w dwupaku)
takie cos do odciagania kataru z noska
rozek (a raczej pseudorozek, taki kocyk co sie ciasno zawija i zapina)
wkladki do stanika
obcinatko do pazurkow (kto wie kiedy sie zaczyna dziecku obcinac paznokcie? bo wiem, ze noworodkowi calkiem malemu nie wolno, to kiedy?)
obcinaj paznokcie, kiedy uznasz za stosowne
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 21:15   #2482
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
my teź :0

Nam tez polecano hartany i ok nie ma sie czego przyczepic, ale z tego typu landry to teutonia wychodzi na plus - jest zgrabniejsza, latwiej sie sklada a klasa ta sama

o jakich torbach piszecie?

wowkl aski: klaski:

dzis w sklepie pan mi powiedzial do maxi cosi sa takie same adaptery cyt " do tych wszystkich wozkow" nie wiem co to znaczy wszystkich, ale sa po ok130 zeta, uzywki mozna za 50 kupic.

graty !

Dziewoje czy ktoras z Was kupuje moze taka skladana wanienke albo taka na wanne ? i jak tak to linki pls
Zastanawiam sie jakby sobie zycie ulatwic i nie kapac w salonie...

jesli macie zamiasr kupic majtki ciazowe z canpola to odradzam. oj odradzam

aaa wiem co jeszcze ja to miałam :P
czy rozgladacie sie za kocami Minky? Sa fajne spiwory La Millou ale drogieeee, cos ktos?
Ja mam składana wanienke i w sumie nie wiem czemu miałoby ci to ułatwić. Dla mnie oba była istotna bo nie mam gdzie trzymać dodatkowego klakra wiec w związku z tym kupilam rozkladana. Wygodna na podróże

Isofix mam. Generalnie wychodzi w testach zderzeniowych ze bezpieczniej z isofixe.
Ja dużo jeździe autem... W zasadzie non stop. I codziennie robię min 2 trasy z dzieckiem... Jakbym miała wspinać w pasy to chyba bym o.....

[/RIGHT]
Stary 2015-02-06, 21:15   #2483
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Chlopaaaaaak
gratulacje

Cytat:
cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
?
nie prawda. Do samych wózków tako są dwa rodzaje adapterów do maxi cosi.

Ja bazy do auta nie miałam i nie będę kupować.
Stary 2015-02-06, 21:23   #2484
Cos_
Zakorzenienie

Tak patrzę na to moje skierowanie na glukozę i jednak mam 75g
Stary 2015-02-06, 21:46   #2485
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Irmusia - też uwielbiam Jeżycjadę, chyba z tryliard razy ją przeczytałam Marzy mi się kupić całą serię żeby stała na półce.

Groszkolino - ja mam jeden 2 kocyki Minky, jeden La Millou i jeden Belle Petite taki w wersji bez ocieplenia

Ja jutro idę na glukozę, coś tu wspominałyście o tym że trzeba 12 h przed być na czczo a ja się właśnie opijam mlekiem truskawkowym Ale nic mi gin nie mówił o tych 12 h

pierogowamama.com
Stary 2015-02-06, 21:59   #2486
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Chlopaaaaaak
Cytat:
Szuu gratki

Gratulacje!!!!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 22:14   #2487
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia - też uwielbiam Jeżycjadę, chyba z tryliard razy ją przeczytałam Marzy mi się kupić całą serię żeby stała na półce.

Groszkolino - ja mam jeden 2 kocyki Minky, jeden La Millou i jeden Belle Petite taki w wersji bez ocieplenia

Ja jutro idę na glukozę, coś tu wspominałyście o tym że trzeba 12 h przed być na czczo a ja się właśnie opijam mlekiem truskawkowym Ale nic mi gin nie mówił o tych 12 h
Ja bym nie szła w takim razie.
Sprawdź w mecie, ale gin nie powie a to nie id niego zależy tylko od laboratorium
Glupio żeby trzeba było powtarzać potem jakbcos nie teges wyjdzie.
A to badanie to jednak męczące jest

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Pierwsza lepsza strona http://www.szpital.swidnica.pl/index...=1098&Itemid=3

[/RIGHT]
Stary 2015-02-06, 22:33   #2488
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie szła w takim razie.
Sprawdź w mecie, ale gin nie powie a to nie id niego zależy tylko od laboratorium
Glupio żeby trzeba było powtarzać potem jakbcos nie teges wyjdzie.
A to badanie to jednak męczące jest

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Pierwsza lepsza strona http://www.szpital.swidnica.pl/index...=1098&Itemid=3
Nie no, lab jest jutro czynny do 12 jak badanie trwa dwie godziny to najpóźniej muszę mieć pierwsze pobranie o 10, mleko skończyłam pić jakoś 21:45 więc mimo wszystko myślę że jest ok. Jedyne co mi to może zaburzyć to wynik na czczo, chociaż po tylu godzinach nie sądzę
Tylko jutro to mogę załatwić bo w tygodniu Tż musiałby się zwalniać z pracy, a sama nie pójdę na to badanie bo bardzo mi spada cukier i po prostu padnę tam.

pierogowamama.com
Stary 2015-02-06, 22:39   #2489
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie kolekcjonuję. Mam już 10 części Od czasu do czas mówię mężowi, że ostatni numerek to...i on kupuje kolejny
Stary 2015-02-06, 22:41   #2490
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja właśnie kolekcjonuję. Mam już 10 części Od czasu do czas mówię mężowi, że ostatni numerek to...i on kupuje kolejny
Super seria, nawet maturę ustną z Polskiego zdawałam z Jeżycjady bo akurat była na liście tematów Chyba też zacznę sobie zbierać

Która Twoja ulubiona?

pierogowamama.com
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości