|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XI
taa, ale żeby to dostać, to dochód nie może przekraczać 574zł na osobę
więc mało komu te 400zł prysługuje Cytat:
![]() lepiej jak się kokosi, niż jakby była mało ruchliwa, bo wtedy byś marudziła, że sie martwisz ![]() hej ![]() my już po śniadanku, chwila odpoczynku i trzea trochę mieszkanko ogranąć i obiad przygotować
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2015-02-07 o 09:27 |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi tez sie jakos w polowie ciazy zdarzalo miec calkiem mokra wkladke, na szczescie dopiero pozniej sie dowiedzielam, ze to moga byc wody i trzeba sie tym interesowac kurczę, gdyby nie szpital to bym nawet nie wiedziala, ze mi sie lozysko starzeje... Na usg, ktore mialo byc moim ostatnim w ciazy pare dni przed ta akcja z pradem, dostalam tylko opis, ze lozysko jest w normie |
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Rzęsy mam od grudnia i są fajne, tylko, że moje jakoś źle reagują na nie i sporo mi wypadło, niedługo idę znów to zobaczę, co z nimi dalej. Ale np. moja matka pół roku potrafi nosić i nic jej się nie dzieje. Dziś jestem sama ze szczeniaczkiem, zabrałam go do domu i z jamnikiem nie będą przyjaciółmi, ale i tak jestem pełna podziwu, że go nie ugryzł. Mały zaczął szczekać na niego, włazić, chciał się bawić, mój tylko pojeżył się, jak go lekko szczypnął i już, ale za to chciał ukraść małego zabawki a wiem, że by go ugryzł, jakby szczeniak chciał mu zabrać, więc siedzimy z małym zamknięci w pokoju i usnął. Ale będzie problem jak się obudzi, bo będzie chciał się bawić. Nie wiem, co wtedy zrobię, chyba wezmę obu na spacer, na podwórku się nie gryzą... Czajelko - to ja Ci mogę robić mięso a Ty mi ciasta ;D Jedyne ze słodkości to babeczki mi w miare ida |
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no czemu dzwonkiem nie zadzwonil to nie rozumiem, na prawde Cytat:
u mnie z wyzywieniem ok 1000-1200, przedszkole tak samo, prywatne a panstwowe zlobek to nie wiem a przedszkole ok 200 Cytat:
tez ze dwa razy byłam wzywana, niby nic dla mnie istotnego, ale stres i tak byl![]() A z pracą to nie fajnie, czyli jednak zostanie Ci poszukiwanie nowej?a co z macierzyńskim jak jest w upadłości zakład? Majka! Nie dobra jesteś poluje na takie spodenki, ale u mnie od dłuższego czasu tylko 62, a ja chcę większe. Ale strasznie mi sie podobają![]() A pajac i getry po ile? I jakie to rozmiary?jak z jakością?bo tez z pepco nie? Otóż to, do 68/74 u mnie też sporo, ale większych juz mniej... No to super, ze wszystko dobrze jests spokojniejsze, to najważniejsze![]() Znam to. Mi się obiadów w ogóle nie chce jeść, jem bo muszę [/QUOTE]Rozumiem ze do "2 tyg "oznacza ze do 2 tyg po porodzie? |
||||
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
sniło mi się dziś pół nocy, że pływałam w basenie
wszystkimi stylami zdążyłam się napływać nawet ![]() ![]() Hanka-to raczej nie to ale jak masz być niespokojna to ja bym podjechała na ip dla świętego spokoju co do pasków to mi koleżanka mówiła, żeby nie kupować bo mogą przekłamane wyniki dawać i albo uśpić czujność a potem bylby problem albo wywołać niepotrzebne nerwy..dzięki za cynk o tym kremie Tołpy ![]() polecę dziś kupić ![]() ale najpierw działamy dalej z remontem ![]() a co do frencha to lekko mleczny lakier i białe końcówki to chyba można?
|
#4417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja zawsze za wczesnie jestem gotowa :-P Cytat:
Ja mialam porabane sny ze tz mnie chciał zostawic i zeswatac z innym... :-P
|
|
#4418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przed chwila zwymiotowalam
nie wiem czy czymś sie przytrulam czy mi tabletka zle siadla bo przeważnie mi sie odbija po tych Dha czy z nerwów. Może wszystko naraz.Kończę herbatke i idę dalej sprzątać zeby ciśnienie ze mnie zeszło. |
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4421 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Cytat:
![]() Siempre trzymaj sie ![]() Snilo mi sie dzis ze karmilam piersia
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z wanny:p ja sie do M nie odzywam od wczoraj,bo nie mozna mu nic powiedziec jak cos zle zrobi od razu bluzga i trzaska dzrzwiami. Nie bedzie sie na mnie wyzywal i niech spada,poki nie przeprosi.
Mi od wczoraj Malutka tak sie kokosi jak nigdy. Az normalnie zaczynam sie zastanawiac czy tak powinno byc bo az takie dlugie interwaly kokoszenia to dla mnie nowosc a zawsze byla ruchliwa.. |
|
|
|
#4423 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
hejka..
wstałam zawalona na maksa.. w gardle gula że ledwo przełykam, a kaszel taki że aż mnie na wymioty zarzuca.. rany kochany gdzie ja się tak dowaliłam wzięłam efferalgan z wit c, nebulizacje z soli i nastawiłam miksturę z cebuli.. zakręcona się czuję i idę zaraz leżeć tylko musiałam chłopaków ogarnąć bo mąż w robocie i będzie na jakąś 15.. tak więc nic dziś nie robię tylko leżę. Na obiad mam zupę z wczoraj to tylko pomidorówkę zrobię z rosołu i makaronu dogotuję i będzie ok.. sprzątać na siłę nie będę, syfu nie wiadomo jakiego nie ma.. co do przedszkola to w Warszawie bym nie miała szans na państwowe bo za dużo osób na jedno miejsce, po za tym dzielnica słynie z samotnych matek a to one mają pierwszeństwo .. na wsi bez problemu mamy miejsce biorą dzieci od ok 2,5 roczku ale warunek jest taki że dziecko jest odpieluchowane i woła do łazienki (jakkolwiek byle by było wiadomo o co chodzi ) koszt przedszkola miesięczne to 55zł (50 na drugą panią do pomocy a 5 na rzeczy typu herbatka, chusteczki, mydełko jak by brakło czy teatrzyki..). Nie jest to zwykłe przedszkole tylko tzw. punkt przedszkolny w szkole i jest dzieci max 20 w grupie (nie pamiętam ile jest w tym roku ale chyba 16) wiekowo są 2,5 latki, 3 latki i 4 latki wspólnie się ładnie bawią, a 3 i 4 latki mają też zajęcia w książeczkach odpowiednich do swojego wieku. MALINKA nivea baby ma całą serię kremów i nie są to tylko kremy do buzi ale jest też krem do pupy na odparzenia właśnie coś w stylu sudocremu i dla mnie nawet lepszy bo sudocrem się u nas nie sprawdził..VIOLKA ja paracetamolu ani tantum rosy nie kupowałam. Rzeczy typu czopki na gorączkę czy witaminy kupię na świeżo po urodzeniu małej znaczy mąż kupi. Tantum rosa jak dla mnie zbędna jest szare mydełko wystarczająco szybko pomaga z raną krocza
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna. tez na taka poluje
jak ci to cenowo wyszlo?
|
#4426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie nie tylko nie IP ja tam pojadę juz tylko w ostateczności chyba. U mnie w szpitalu jest tak, że zawsze zostawiają mimo że na badaniu wychodzi wszystko dobrze. Juz trzy razy byłam i jeśli miałabym tam znów leżeć to wole juz w domu. W szpitalu tylko więcej stresu się najem. A poza tym powiem Wam co dziwne jak byłam wczoraj u gin to waga wskazała mniej o 1,5 kg. Ostatnio byłam ważona 12 stycznia i było 65 teraz 63,5. Cos nie tak kurde albo mnie źle waży ta położna albo nie wiem co ![]() Cytat:
Mój mały tez od dwóch dni znów szaleje odbija się od jednego boku i na drugim czuję cały brzuch lata hehe. Szkoda ze nie mogę za bardzo dotykać brzuszka bo tak lubię czuć pod skórą jego łapki
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie nie wyobrażam iść z makijażem do porodu bo na bank by ładnie spłynął ze mnie.. jedyne co to mam nadzieję że uda mi się przed porodem umyć głowę co by w strąkach tam nie siedzieć te 3 dni bo raczej się schylać po porodzie nie będę żeby kudły umyć i zrobię to dopiero w domu na spokojnie po szpitalu..
|
#4428 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ze pozostala dziewcynka no i to lepiej, ze bedzie drobniejsza, tobie bedzie latwiej
|
|
#4431 |
|
BAN stały
|
Mi poszły wody na wizycie u gin, wiec czysta byłam
a w szpitalu to się ogaenelam tzn umylam i ogolilam nogi i pipke jak mi dali cos na wywołanie skurczy
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4433 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie miałam pytać Cię boś doświadczona jak to z tym gojenie krocza długo to trwa? Koleżanka doradził a mi żeby często się podmywac po porodzie nawet kilka razy w ciągu dnia ze wtedy lepiej się goi. Sama nie wiem bo w sumie lepiej chyba jak suche to jest? Czy dwa razy dziennie nie wystarczy? ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie lepiej, ale licze na to, ze po ciazy to minie ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- zdrowka dla małego
|
|
#4436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze tyle badań dają na koniec? Strasznie dużo!U mnie w SR mówili żebyśmy pamiętały by zmyć lakier zarówno z rąk i stóp. Więc u mnie by chyba nie przeszło. Może w prywatnych klinikach mają bardziej "lajtowe" podejście ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuruj się!
|
|
#4437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie wydaje, ze u nas tez tak bedzie, ze wyskoczy ktoras niepodziewanie. i to wlasnie ta ktora jest spokojna i nic sie u niej nie dzieje ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
ale ja moge zdecydowanie pierwsza ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
to dopiero byla radosc, szczegolnie po tym pierwszym tescie ahh.. to bylo cos pieknego, siedzialam na kiblu i plakalam
|
|
#4438 |
|
BAN stały
|
Ja planuje jakoś w czerwcu po zapisywać do przedszkoli obydwoje. Tzn pójdą jako 3 latki ale zapisy czym wczesniej tym lepiej. Jakieś 4 w okolicy upatrzylam. Najbardziej by mi pasowało u mnie na wiosce, ale wiadomo ze może się nie dostać.
|
|
|
|
#4439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
czytam na raty, nie dziwic sie
|
|
#4440 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

aż 400 zł miesięcznie

tez ze dwa razy byłam wzywana, niby nic dla mnie istotnego, ale stres i tak byl

nie wiem czy czymś sie przytrulam czy mi tabletka zle siadla bo przeważnie mi sie odbija po tych Dha czy z nerwów. Może wszystko naraz.

miało być rozmazac. Na apce mnie słownik w konia robi , czasami nie zauważe i wychodzą bzdury sorry