Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 15:26   #2761
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Ja w ciąży tylko raz jadłam, więc daję jej drugą szansę

Country moja dzisiejsza pomidorówka zostaje przeniesiona na jutro
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:31   #2762
siacha_ck
Zakorzenienie

A ja nie mogę jeść pizzy, bo mnie bardzo brzuch boli po niej. Za to czymś słodkim albo jakimś dobrym mięskiem to bym nie pogardziła

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:34   #2763
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
A ja nie mogę jeść pizzy, bo mnie bardzo brzuch boli po niej. Za to czymś słodkim albo jakimś dobrym mięskiem to bym nie pogardziła
Mnie boli po sosie czosnkowym zawsze ale bez niego to nie pizza
Stary 2015-02-09, 15:48   #2764
siacha_ck
Zakorzenienie

Ja to już wszystkiego sprawdzałam, myślałam, że ciasto nie dopieczone, że zimną colą popiłam, ale jak wypiłam ciepłą herbatę to też mnie bolał. Ostatecznie padło na to, że po pieczarkach. O sosie nawet bym nie pomyślała a też tylko z czosnkowym jem, ale parówki też czasem jej z tym sosem i nic.
Kiedyś w przejeździe zjedliśmy pizze i po tamtej nic mi nie było. Chyba to od pizzerii zależy.

Słyszałyście o tym noworodku z Florydy co miał prawie 6,5 kilo po urodzeniu?

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-02-09, 16:31   #2765
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
hahha zobaczcie jakie smoczki są, boże czego to nie wymyślą

hahaha, cudne mój mąż jak to zobaczył to od razu zapytał czy kupie taki Gośce ?

dziś cały dzień ogarniam mieszkanie po remoncie.... jestem padnięta i bolą mnie krzyże, tak że chyba na dziś dam sobie już spokój, jutro też jest dzień....

aaaa i moja mama nie wytrzymała i kupiła dla młodej pierwsz a sukienusie noooo to sie zaczyna szaleństwo....

kaja, dopisz mi prosze wizyte na 3.03

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-02-09 o 16:37
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:34   #2766
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się marzy prawdziwy stek. Wypieczony
Cytat:
Ja to już wszystkiego sprawdzałam, myślałam, że ciasto nie dopieczone, że zimną colą popiłam, ale jak wypiłam ciepłą herbatę to też mnie bolał. Ostatecznie padło na to, że po pieczarkach. O sosie nawet bym nie pomyślała a też tylko z czosnkowym jem, ale parówki też czasem jej z tym sosem i nic.
Kiedyś w przejeździe zjedliśmy pizze i po tamtej nic mi nie było. Chyba to od pizzerii zależy.

Słyszałyście o tym noworodku z Florydy co miał prawie 6,5 kilo po urodzeniu?
Teraz w ciąży uwielbiam pizze. I jadłam już parę razy, na szczęście nic mi nie jest po niej.
Za to sos czosnkowy nie jest moim ulubionym, nawet jak robię z samego jogurtu to siedzi mi na żołądku. Za to tz uwielbia!

6,5kg??? Omg...

Mnie też dzisiaj boli brzuch, od rana. Ale nasprzątałam się sporo, bo tz się do tego nie nadaje. Wzięłam magnez i przeszło. I też ten ból jest na dole. Ciekawe co gin jutro powie.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-02-09 o 16:35
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:48   #2767
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Mi się marzy prawdziwy stek. Wypieczony

Teraz w ciąży uwielbiam pizze. I jadłam już parę razy, na szczęście nic mi nie jest po niej.
Za to sos czosnkowy nie jest moim ulubionym, nawet jak robię z samego jogurtu to siedzi mi na żołądku. Za to tz uwielbia!

6,5kg??? Omg...

Mnie też dzisiaj boli brzuch, od rana. Ale nasprzątałam się sporo, bo tz się do tego nie nadaje. Wzięłam magnez i przeszło. I też ten ból jest na dole. Ciekawe co gin jutro powie.
Kobitka myślała, że to bliźniaki i w dodatku urodziła naturalnie. Nawet sobie nie chcę wyobrażać jak wyglądała jej bożena

A mnie teraz strasznie głowa boli, całe skronie i nad oczami, ale ponoć taki dzień. Jeszcze 2h w pracy i łyknę apap to może przejdzie.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-02-09, 16:53   #2768
Selis
Zadomowienie

Witam sie po weekendzie

Przeczytałam wszystko i tak sobię myślę, że z każdym miesiącem mam coraz większy dystans do tej całej wyprawki i innych takich gadżetów na początku myślałam, że kupie dosłownie wszystko, a teraz nawet nie mam parcia żeby iść do sklepu i coś oglądać....

Mam pytanie odnoście wózków, wiecie może czym się różni baby design lupo comfort od husky?? Mi zdecydowanie bardziej podoba się husky, czy on na lato będzie odpowiedni?

rybka, country trzeba się na kawę umówić bo obawiam się, że nie za długo jeszcze we Wrocławiu zabawię
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:58   #2769
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A mi ostatnio na słowo pizza robi się
ja na pizzę mam ochotę ZAWSZE

Ja też nie lubię takich truskawek poza sezonem ale cóż- na zachcianki ciążowe nie ma siły i musiałam kupić
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 17:10   #2770
siacha_ck
Zakorzenienie

Po pracy idę jeszcze na szybkie zakupy i już myślę co by tu kupić. Oczywiście do jedzenia, ale sama nie wiem na co mam ochotę

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-02-09, 17:20   #2771
masija
Zakorzenienie

Selis powiem Ci że u mnie jakoś tez to mija. Kupiłam ubranka, najpotrzebniejsze rzeczy i od tego czasu cisza. Nie przeglądam niczego. W zasadzie dałam sobie trochę spokój aż mnie to przeraża; ) powinnam jeszcze trochę skompletować wyprawke ale nie mam parcia

A w czwartek ojem się paaaaczkow

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 17:24   #2772
siacha_ck
Zakorzenienie

No tak, przecież to już Tłusty czwartek. Muszę faworki zrobić Pączki to część kupię, a na resztę pojedziemy do teściowej.
W piątek na wizycie będę się bała stanąć na wadze

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-02-09, 17:37   #2773
mehja
Zakorzenienie

Dobrze, że ja wizytę mam w środę więc waga mnie nie przerazi. W czwartek idę na pączki do mamy, ona robi przecudowne

ja mam tylko kilka ubranek dla bobasa, poza tym nic. Wezmę się za kompletowanie dopiero po 26tc.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 18:05   #2774
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
24zl-100
Ale za ok 50-60 mozna kupic bardzo dobre jakosciowo
Ja mam 3/4 wyprawki włoskiej wiec z rzeczy które mogę ci polecić to wit e w żelu ....świetną na podraznione sutki od karmienia (nie ma takiej w Polsce)
Świetne są ubranka .... Jakościowo miazdza te dostępne u nas.... Mam rzeczy z różnych sklepów to tylko włoskie... Firma Jana (która podobno nie istnieje juz sama w sobie tylko dołączyła się z inna), chicco ciuszki i ellepi. Pidzamki Disney z najmiekszego pokarmu na świecie

Dodatkowo osłonki na sutki do karmienia z chicco które trudno znaleźć w Polsce.... Czasem są na allegro ale rzadko.
I mój ukochany wózek... Inglesina zippy ale dużo na allegro i na olx jest w dobrych cenach
50-60 zl za sztuke? no to w sumie tak jak tutaj od 13 euro w gore (zalezy ile zamiawiasz na raz) a troche jednak tego trzeba miec, nie?

co do wloskich towarow jest mostwo rzeczy ktore tu sa dobre, nieosiagalne w innych krajach itd ale zeby sie "oplacalo" (w sensie, ze taniej) to chyba nic
olejek witamine e za to zamowilam w tutejszym odpowiedniku "mazidel" (moze na mazidlach tez maja?) jest identyczny (konsystencja itd) jak ten vea oil a kosztuje mniej (w takiej buteleczce brazowej jak z apteki). dalam 16 euro za 100 ml, vea oil 12 euro za tubke 25 ml!

ciuchy wloskie sa super nie tylko te dla dzieci.
niektore kosmetyki (bilba np. do wlosow), jedzenie (sery, szynki, kielbasy salami...), no mnostwo roznych rzeczy,
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 18:08   #2775
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Kobitka myślała, że to bliźniaki i w dodatku urodziła naturalnie. Nawet sobie nie chcę wyobrażać jak wyglądała jej bożena

A mnie teraz strasznie głowa boli, całe skronie i nad oczami, ale ponoć taki dzień. Jeszcze 2h w pracy i łyknę apap to może przejdzie.
Nie wierzę... jaki lekarz prowadził jej ciążę... chociaż w usa niestety nie każdy ma do opieki medycznej dostęp.
Cytat:
No tak, przecież to już Tłusty czwartek. Muszę faworki zrobić Pączki to część kupię, a na resztę pojedziemy do teściowej.
W piątek na wizycie będę się bała stanąć na wadze
Tłusty czwartek? Racja... muszę coś upiec, bo te pączki tutaj to porażka. Marzy mi się taki polski z konfiturą różaną i lukrem... odpływam

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Dobrze, że ja wizytę mam w środę więc waga mnie nie przerazi. W czwartek idę na pączki do mamy, ona robi przecudowne

ja mam tylko kilka ubranek dla bobasa, poza tym nic. Wezmę się za kompletowanie dopiero po 26tc.
Też mam niewiele. jeszcze nie widziałam się z żoną szefa, oni mają jakieś ubranka do sprzedaży, więc wypada, żebym skorzystała
Stary 2015-02-09, 18:10   #2776
masija
Zakorzenienie

Ja chyba zrobię paczki pieczone w piekarniku. Znalazłam ostatnio przepis i mam ochotę spróbować. Ale zobaczę jak się będę czuła. Faworki może mama zrobi.

Stary 2015-02-09, 18:17   #2777
mycha_818
Zadomowienie

Dzień dobry! Witam się po baaaardzo długiej przerwie
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 18:17   #2778
poldzik
Zadomowienie

ja sie wczoraj tak obzarlam ze mi sie chyba tlusty czwartek nie nalezy

czesc mycha
Stary 2015-02-09, 18:18   #2779
mycha_818
Zadomowienie

Oczywiście cały czas Was podczytywałam i wszystko nadrobiłam. Można powiedzieć, że jestem na bieżąco, ale wybaczcie - nie dam rady odnieść się do wszystkiego o czym pisałyście.
Stary 2015-02-09, 18:19   #2780
siacha_ck
Zakorzenienie

Jak tylko Tż-et będzie miał wolne to zaczynam zwozić od teściowej worki z ubrankami i biorę się za przeglądanie, bo później to nie wyrobie.

Pieczonych pączków jeszcze nie jadłam, a z chęcią bym spróbowała, ale nie mam piekarnika

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-02-09, 18:21   #2781
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Oczywiście cały czas Was podczytywałam i wszystko nadrobiłam. Można powiedzieć, że jestem na bieżąco, ale wybaczcie - nie dam rady odnieść się do wszystkiego o czym pisałyście.
wybaczymy...?

Stary 2015-02-09, 18:25   #2782
Marei
Zakorzenienie

Poldzik, wybacz, że się wtrącę, ale jakbym ja miała pojechać do Włoch (nie ukrywam, że jestem tym krajem i kulturą oczarowana), na pewno kupiłabym:
- sery
- salami
- biały nugat!!! Uwielbiam go
- kawę, ale nie wiem jaka jest najlepsza ))
- jak ktoś lubi kosmetyki selektywne, które w pl nie są w dużych promocjach, np chanel, dior, we wloskich drogeriach są ok 10-20% taniej niż w polskich.
- oliwa

Miałam znajomego Włocha i właśnie coś z tych rzeczy nieraz przywoził (za wyjątkiem kosmetyków oczywiście, ale że kocham perfumy, od razu te ceny rzuciły się w oczy).

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ja chyba zrobię paczki pieczone w piekarniku. Znalazłam ostatnio przepis i mam ochotę spróbować. Ale zobaczę jak się będę czuła. Faworki może mama zrobi.
Też ostatnio widziałam taki przepis i myślałam, że można by wypróbować

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-02-09 o 18:28
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 18:28   #2783
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
wybaczymy...?

Stary 2015-02-09, 18:35   #2784
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Poldzik, wybacz, że się wtrącę, ale jakbym ja miała pojechać do Włoch, na pewno kupiłabym:
- sery
- salami
- jak ktoś lubi kosmetyki selektywne, które w pl nie są w dużych promocjach, np chanel, dior, we wloskich drogeriach są ok 10-20% taniej niż w polskich.
- oliwa

Miałam znajomego Włocha i właśnie coś z tych rzeczy nieraz przywoził (za wyjątkiem kosmetyków oczywiście, ale że kocham perfumy, od razu te ceny rzuciły się w oczy).

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

ooo no widzisz, wy lepiej ode mnie wiecie czego w polsce dostac nie mozna... kosmetykow selektywnych raczej nie kupuje wiec w sumie nie wiem czy sa drozsze czy tansze niz w polsce.

bialy nugat mniam mniam. i przyprawy - podobno oregano i bazylia suszone kupione tutaj sa duzo bardziej pachnace.
i ciasteczka migdalowe - to u nas na sycylii. i marcepanowe owoce.

kawa kwestia gustu ja np nie lubie najslynniejszej wloskiej kawy lavazza ale sa rozne dobre. no i oliwa z oliwek tez - ale taka zwykla z marketu nawet dobrej firmy to znajdziesz i w polsce - oplaca sie kupic z wytworni oleju, od mniejszego producenta ("prosto od krowy" hehe ) wtedy jest duzo, duzo lepsza. (to sa oliwy ktore za granice nie docieraja... kupuje sie na litry, mozna isc z wlasna butelka. smak nieporownywalny do tej marketowej.)
i suszone pomidory. i oliwki.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-02-09 o 18:35
Stary 2015-02-09, 18:38   #2785
Marei
Zakorzenienie

No widzisz Poldzik ile się jeszcze znalazło

Oliwy są dobre w pl, np w delimie, ale droższe. Nie wiem jakie przywoził mój znajomy, ale chyba takie o jakich piszesz.
Kawę pyszną piłam nie lavazze, a jakąś na "i"? Srebrna puszka z czerwonymi elementami.
Przyprawy też są lepsze? Ojjj za rok jedziemy do Włoch dużo znajomych z pracy jeździ nad jezioro Garda, ale ponoć to nie są te same gorące Włochy. ja byłam parę dni w Turynie tylko, ale ciekawa jestem innych regionów, tyle się nasłuchałam.
Stary 2015-02-09, 18:44   #2786
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz Poldzik ile się jeszcze znalazło

Oliwy są dobre w pl, np w delimie, ale droższe. Nie wiem jakie przywoził mój znajomy, ale chyba takie o jakich piszesz.
Kawę pyszną piłam nie lavazze, a jakąś na "i"? Srebrna puszka z czerwonymi elementami.
Przyprawy też są lepsze? Ojjj za rok jedziemy do Włoch dużo znajomych z pracy jeździ nad jezioro Garda, ale ponoć to nie są te same gorące Włochy. ja byłam parę dni w Turynie tylko, ale ciekawa jestem innych regionów, tyle się nasłuchałam.
Polnoc wloch i poludnie sa bardzo rozne.

Ta kawa to na pewno ILLY.

no moj tata zawsze chce zeby mu wysylac oregano i bazylie bo lepsze. no i jest mnostwo zapraw wloskich takich w sloiczkach (ostre papryczki, grzybki, oberzyny, karczochy, oliwki, minicebulki w oleju ktore sa przepyszne. ale calkiem dobre mozna je dostac w niektorych polskich marketach.)

ah no i alkohole. Malvasia, Zibibbo, wszelkie likiery typu "amaro" (montenegro, averna, amaro del capo), cytrynowka czyli limoncello (mandarynowka czyli mandarinetto mnaaaam ).
Stary 2015-02-09, 18:44   #2787
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Poldzik, wybacz, że się wtrącę, ale jakbym ja miała pojechać do Włoch (nie ukrywam, że jestem tym krajem i kulturą oczarowana), na pewno kupiłabym:
- sery
- salami
- oliwa

http://margarytka.blogspot.com/2014/...iekarnika.html

Coś takiego?

Stary 2015-02-09, 18:48   #2788
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Chyba tak na pewno były z piekarnika i na bank będą lepsze niż te z mojej okolicy
Stary 2015-02-09, 18:52   #2789
201710041131
Konto usunięte

Dziewczyny, miałyście/macie karuzelę z tej firmy?

http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:7/page:1
Stary 2015-02-09, 19:13   #2790
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałyście/macie karuzelę z tej firmy?

http://canpolbabies.com/pl/produkty/...group:7/page:1
No wlasnie nie a bardzo mi sie podoba i pasuje do pokoju w stylu marynarskim

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości