|
|
#2851 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też właśnie przeczytałam :/ |
||
|
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha nie no ogólnie zamierzam iść na L4 w połowie kwietnia, myślę że to będzie ok..
|
||
|
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucaj!
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja bierze na staż dziewczynę, ale to tak się ciągle przeciąga że ja nie wiem.. A przeciez to ja mam ją uczyć a zanim załapie, zanim będzie na tyle ogarnięta że bedzie mogła sama zostać to się zejdzie a na tą chwilę to ja wszystko ogarniam, rozliczenia, wpłaty, kalkulację itd..
|
|
|
|
|
#2856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym niczym :PCytat:
![]() Cytat:
witamy witamy![]() Witam się ![]() Ja póki co mam 3+....ale zaczynałam ze sporej wagi więc chyba optymalnie... poza tym,strasznie się martwie... Dziecię moje od niedzieli jakieś leniwe, baardzo malo się rusza
|
|||
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2859 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja pączki zostawiam na weekend bo zanim bym w czwartek zrobiła to by były na kolację Moze coś szybszego zrobię, jakieś oponki czy coś tego typu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na przykładzie mojego się nauczyłam, ze przy gorączce nie podaje się mleka, fontanna murowana. Cytat:
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
Ty szczypiorku! Pozazdrościć, ja rosnę od samego początku w zastraszającym tempie
![]() To co powiesz na moje 8-9 kg przy pierwszej ciąży? To jest dużo! Czasem słyszę, że jak na 6 m-c to mam duży brzuch...Ja chyba pobiję jakiś rekord wagowy na tym wątku ![]() Wrzucę wieczorem ![]() Pszczoua, super gratuluję! Też mi się marzy kołyska, coś teściowa wspominała, że kupi w prezencie...
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
oj, współczuje, dużo zdrówka dla małego Cytat:
![]() gratuluje synka cudna ![]() jade zaraz pobuszować po sklepach, może znajde coś fajnego dla młodej i przy okazji zahacze o KFC w porze obiadowej...
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
Ja przytylam jakies 8kg od poczatku ciąży. Poszło w brzuch i cycki
![]() W biodrówki sprzed ciąży wejdę ale boję się że za bardzo opinają ![]() Jak chodziaĺam do pracy to waga była stabilniejsza. Od miesiaca L4, miesiac mialam zalecony kanapowy styl zycia i poszło w górę ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Ładniutka
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a są takie? ja miałam taką, że kręcenie+melodia obligatoryjnie Irmusia, Pszczoua zdrówka dla synków Charlotta nie martw się kochana, będziesz trzymać dietę i będzie dobrze! Kaczuszka witaj! Szuu ja miałam z Canpola butelki, smoczki i inne drobiazgi i były ok. Mały dostał też taką zwykłą karuzelkę plastikową z Canpola (taniocha za 30zł) i po pół roku pękła sprężyna od nakręcania melodyjek. No ale była tania więc i tak długo posłużyła. ta z piratami wydaje się być lepszej jakości |
|
|
|
|
#2865 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Udało mi się Was nadrobić juz wczoraj, ale co mam odpisać, to zawsze coś wyskakuje :/ Cytat:
![]() Tez liczę na to i nie mogę się doczekać kolejnego usg, żeby to potwierdzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po pierwsze osłania dwie szczytowe ściany, po drugie tak jak piszesz nie wypada smok z reszta Kubuś często upadal w łóżeczku i walił główka o szczebelki, w nocy dość zamaszyscie się przekrecal, wiec ochraniacz amortyzowal. Do tego mamy jeden pokój i jak chce sobie wieczorem pooglądać tv, to mu nie świeci po oczach.
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaa
Mam identyczna ![]() Ta o której ci pisalam na naszym wątku. Ale ma proste szczebelki... Tak to wszystko identycznie i nie malowalam jej. Powiedz ile kosztowała? I masz w niej materac? Bo nie ma takiego rozmiaru do kupienia do tych kolysek ale poradzilam sobie bez problemu bo kupilam większy materace i go przycielam ![]() Na szerokość był ok ale musialam chyba 10cm przyciąć z długości. Będę wdzięczna jakbys mi wysłała zdjęcie w jaki sposób jest tam blokada zrobiona.... Bo TŻ zrobił blokadę ale jest o d. Rozbić
|
|
#2867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupowałam w hurtowni z art.dziecięcymi. Cytat:
![]() Bardzo ładna A mnie znów brzuch boli ![]() Co do pracy, to ja zamierzam do kwietnia pracować. W marcu szefowa ma załatwiać stażystke. |
|||
|
|
|
#2868 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przechodziłam przez to w pierwszej ciąży i teraz na 99 % tez mnie to czeka. Wcale to nie jest takie straszne, wiec nie stresuj sie na zapas. Tak jak Tassia pisze dieta cukrzycowa ma swoje plusy. Ja juz od miesiąca jestem na niej tak zapobiegawczo. Kontrolne mierze sobie cukry i ostatnio po śniadaniu miałam 209! Wiec się zaczelo:/ Liczy się dyscyplina, trzeba się zastosować do s diety i to naprawdę nic strasznego ![]() Polecam stronę slodkiemamy.edu.pl Cytat:
Cytat:
![]() A ja się witam w połowie 24 tc z 2kg na plusie w 4 tygodnie schudłam 4 kg :/Dziś dostalam odpowiedz od producenta, że mi zrobią wyższa kolyske i juz nie będę się bała, że mały będzie miał łatwy dostęp do dzidzi
|
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2870 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie dobiłam do wagi sprzed odchudzania 2 lata temu
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przytyłam już prawie 6kg... przy czym skokowo, dwa kg w ciągu trzech dni, bo spuchłam mocno i spadło później tylko pół kg. I tak było dwa razy. Ale swoją drogą jem dużo więcej niż kiedyś. Jakbym wcześniej tyle jadła, to bym pół tony ważyła. Gin mówi, że to 6kg to max i już w ciąży nie mogę nic przytyć i mam przejść na dietę... 6.03 mam ten słynny test obciążenia glukozą o 8, więc od 20 poprzedniego dnia nie mogę już nic a nic jeść, jedynie mogę pić wodę. Ultra mnie chyba o to pytała. Cytat:
Śliczna! |
||
|
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Czesc Dziewczyny. Dlugo mnie nie bylo, ale mialam troche problamow ze zdrowiem. Najpierw zlapalam jakiegos grypopodobnego wirusa. Po 4 dniach, niedoleczona, wrocilam do pracy i skonczylo sie to zapaleniem oskrzeli i antybiotykiem. Od srody nie chodze juz do pracy wiec mam czas zeby sie wyleczyc i w koncu zadbac o siebie bo ostatnio z tym kiepsko. Nie nadrobie ostatnich 2 tyg ale gratuluje wszystkich wizyt. Patrzylam na pierwsza strone to juz prawie wszystkie znamy plec
![]() Brzuch rosnie, jutro koncze 22 tydz. Przytylam jakies 3 kg od poczatku ciazy. Mala warjuje w brzuchu, szczegolnie rano i wieczorem. Wybralismy imie tak na 90% - Emily ( moj Tz jest anglikiem i pewnie tu zostaniemy wiec chcialam imie angielskie, zeby nie miala kiedys problemu z polskim) Kaja jak bys miala czas to dopisz mi prosze imie na pierwsza strone. Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-02-10 o 11:19 |
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ona, fakt, ale jestem pewna że będzie do mnie wydzwaniać, jak zrobic to i tamto.. Powinna sie zabezpieczyć, bo nigdy nie wiadomo co bedzie jutro, no ale cóż Bo ona chodziła do ostatniego dnia ciąży do pracy to i myśli że każdy tak powinien robić Jasne jakbym miała swoje biuro - czemu nie
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka dzięki
![]() Aika zdrówka. I ładna waga tylko 3kg
|
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj takie wydzwanianie jest najgorsze. Może napisz jakieś instrukcje co jak i zapisz na dysku albo schowaj w biurku. Jak zacznie wydzwaniać, to jej powiesz gdzie jest wyjaśnienie. Wszystkiego się nie zapiszee, ale może choć trochę jej pomoże. O ile da się tak w twojej pracy. |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są menadżerowie, którzy wszystko mogła wytłumaczyć i ja dzwoniłam do nich zeby szefowej nie zawracać głowy itd no aleeee Tej dziewczynie mam zamiar wszystko przekazać, zapisać jej w notesiku i niech ona nad tym trzyma rękę
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalam za nia 299 zl wiec tragedii nie ma tym bardziej ze jest odnowiona Materac bede musiala dokupic ale facet mi napisal ze w srodku ma bodajze 90x41 a widzialam materace 90x40. Jesli sie okaze ze wymiar inny to bede kombinowac z przycinaniem ![]() Czy jest tam blokada to nie wiem bo czekam na kuriera a facet wysle mi ja pod koniec tygodnia. Dam znac jak przyjdzie ale wiem ze TZ ma juz jakis pomysl jak dorobic blokade bo cos wczoraj wspominal. Bedziesz podnosic wyzej kosz czy zostawisz na tej wysokosci? Ja, podobnie jak Anutka boje sie ze Julek bedzie mial dziwne pomysly
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

Bo ja mam już 8 - 9 kg na plusie! (w pon mam wizytę do dokładnie się dowiem). A dopiero 24 tc...
), wychodzi na to, że mam sporo wód płodowych, jak stoję przodem to nie widać, że w ciąży jestem, ale bokiem to już inna sprawa 

A przeciez to ja mam ją uczyć 

wczoraj zrobiłam te z białą czekoladą i bananami i wyszły boskie 

To jest małe biuro, jestem w sumie tylko ja i ona z doskoku, i tak rok, i nawet nie przeszło jej przez myśl, że moge np sie rozchorować, nie ma takiej rezerwy. No i przypuścmy że gin tak mówi (chociaz prostę że nie chce ) i co? ręka w nocniku 

) i oczekuję na moją pierwszą córcię
Bo ona chodziła do ostatniego dnia ciąży do pracy to i myśli że każdy tak powinien robić