|
|
#2221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Przez chwilę walczyłam ręcznym, ale Swing to inna liga. W porównaniu z innymi jest dosyc cichy (warczy, ale mniej ) i świetnie ściąga. Dodatkowo jest łatwy w obsłudze i myciu.Spokojnie bym wzięła używkę, i ewentualnie dokupiła nowy lejek, konektor, wężyk i flaszkę, czyli te części przez które mleko leci - wtedy masz pewnośc, że mleko i Twoje piersi nie stykają się z czymś "używanym" Cytat:
A tak z ciekawości, dlaczego szklana butla?
|
||
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny ☺ melduje, że żyję, samopoczucie po weekendzie trochę mam lepsze. Muszę Was nadrobić. Mam jeszcze pytanie jakich kosmetyków używacie pod prysznic, ja mam ten problem, ze strasznie mnie drażnia zapachy, dosłownie niczym nie mogę się umyc
strasznie mnie to meczy. Jeżeli chodzi o miłe rzeczy to wczoraj rozpoczęliśmy 15 tc 😀
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Mms_2, mirabelka, vea, dziękuję za odpowiedź w sprawie badań
![]() nie liczę że dostanę skierowanie na cały pakiet badań, ale może chociaż trochę uda się zaoszczędzić. Dziewczyny jesteście niesamowite z tym kupowaniem ciuszków łóżeczek i wyprawki do szpitala. Co wy będziecie robić pozniej jak w 4 miesiacu wszystko kupicie ![]() Jak ja zaczęłam temat wózka to zostałam obśmiana przez wszystkich w rodzinie że to za wcześnie, więc nie zawracam sobie tym głowy na razie. Planuję się zabrać za szykowanie wyprawki i pokoiku dopiero w 6 miesiącu :thumbup: |
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
vea7 jakbym miała kupić używany swing to właśnie chcę nowy lejek i konektor .
Ja jeszcze nic nie kupuję, ale to tylko kwestia czasu jak zacznę
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-10 o 12:05 |
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- a jak już jesteśmy przy kosmetykach, to jaką firmę kosmetyków pielęgnacyjnych polecacie dla noworodków? Wiem, że jest za wcześnie, ale tak tylko chciałabym się zorientować
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
beaciorq --haha a tam az tyle nie kupujemu jeszcze
hehe vea--- no szklana butelka ma same zalezy dluzej cieplo trzyma to raz dwa dluzej mozna ja miec bo osad mozna zmyc z mleka z niej a z plastikowej ni da sie.. ja zawsze kupowalam szklane plastiki to mialam 1 butle może heh ![]() a alterra wlasnie to szwagierce kupilam zestaw taki pod prysznic plus krem do rak plus balsam do ciala lubie i alterra i alverde maja dobre rzeczy ale pod prysznic uzywam nivea choc teraz to predzej kapiel niz prysznic wgl ja juz tez kupilam sobie plaszczyk wiosenny taki z tylko 2 guzikami ze na brzuchu mam luz
|
#2229 | ||
|
Rozeznanie
|
Też chciałabym z szufladą. Tylko jak mnożę razy dwa to mnie ceny porażają
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla bobasa jak i dla mojego synka uzywam bez parfum bez parafiny ogolnie delikatne rzeczy z babylove z dm albo tez z hipp . moj synek ma neurodermitis wiec nie moze byle czego uzywac a dla bobasa tez dobrze zrobia delikatne produkty tych uzywalam i sa dobre : https://media.meindm.at/asset/dmshop...003106_B_P.jpg http://www.dm.de/linkableblob/de_hom...D1372949723000 a babydream maja tez serie takich produktow tyle ze tam sa drozsze ogolnie polecam hipp z takich znanych ![]() http://hipp.pl/uploads/pics/zestaw_v2.png ale sie rozpisalam
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
It's a boy!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg z tego co zauważyłam, to wiele moich znajomych używa właśnie tych pampersów z biedronki i wszyscy je chwalą a wracając do kosmetyków, to myślałam, żeby na początek kupić jakieś z "wyższej półki", ale też znalazłam inf, że jak się dziecko przyzwyczai do tych "droższych" kosmetyków, to później te wszystkie nivea, ziajka, johnson's baby i inne tego typu mogą uczulać... I badź tu mądrym, jak wszędzie piszą co innego ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- o jaaaaaaaaaaa ![]() ale podglądnęłam pierwszą stronę i widzę, że to już drugi syn ![]() ja mam jutro wizytę
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-10 o 12:29 |
|
|
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny byłam dzis na zakupach w lidlu i były jeszcze ubranka dla dzieciaczków i nie wytrzymałam i kupiłam bodziaki 2pary w paczce było i koszulki 3pary w paczce było haha unices oczywiście bo nie znam płci
rozmiar 50-56 jak rozpakowałam to o matko takie maleńkiwe w poruwnianiu z ubraniami teraz Zuzi juz sie nie mogę doczekać sierpnia
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
wiec sie nie wypowiem bo sie nie znam z wyzszej poki weleda polecana jest ale mega droga hipp husteczki smierdza w szpitalu je maja afuu ![]() nie uzywam ich te babydream albo babylove bez parfum uzywamy ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
hehe
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przy 1 dziecku mialam taka pąpke http://www.ebay.de/itm/NUK-Soft-and-...item1e998bc04d
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi musze isc do rossmana i troche obwachac te żele, ale moze faktycznie wezme cos bezzapachowego. Obecnie nawet dove mi przeszkadza, a wczesniej uwielbialam. Mravka gratulacje
zazdroszczę, że już wiesz, ja prawdopodobnie dowiem się na najbliższej wizycie 11 marca i juz nie mogę sie doczekać, mam nadzieję, że maluch zechce się pokazać ☺ co do ciuszków, urządzania pokoju dziecka to nie mam jeszcze nic, nie wiem ale chyba za bardzo przesądna jestem i nawet musze męża blokować, bo on by chciał mieć już wszystko gotowe ☺
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
![]() Mój powiedział, że jak faktycznie będą dwie dziewczynki to niedługo produkcja chłopaka ![]() a przy okazji, dzisiaj mam wizytę u mojej gin, ciekawe czy coś też podejrzy
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2015-02-10 o 12:52 |
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
teraz rozgladam sie za roznymi firmami..
http://www.babyono.com/produkty/dla-...y-naturel.html tani na ebay jest i widze dobre opinie ma ![]() pomysle nad nim tez
|
#2242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Witaj czoło" dobre Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zaraz wkleję liki, licytacji, które wygrałam GRATULACJE drugi chłopczyk
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
To jest na większe dziecko, ale tak mi się podobało, że musiałam mieć
http://allegro.pl/show_item.php?item=5065296912 http://allegro.pl/show_item.php?item=5052939582 To jest bardzo tematyczne, ale zakochałam się w tym http://allegro.pl/show_item.php?item=5062096692 A dzisiaj wygrałam to http://allegro.pl/show_item.php?item=5055430718 A i wczoraj w lumpku kupiłam 3 body i jeden pajacyk
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2246 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle o kosmetykach dla dzieci polecam blog Sroczki - już się kilka razy przewinął i chyba trzeba go na pierwsza stronę dodac Cytat:
![]() GRATULACJE ![]() ![]() Cytat:
![]() I to nie jest tak, że jak przyzwyczai się do droższych (rozumiem, ze chodzi Ci o emolienty), to inne będą uczulały. Chodzi o o to, że emolienty trochę "rozleniwiają" skórę i może byc potem problem z przejściem na nieemolienty. Poza tym mądrze mi powiedziała położna w szkole rodzenia: "A co Pani zrobi, jak się okaże, że dziecko potrzebuje łagodniejszej pielęgnacji, a Pani używa już emolientów? Lepiej zacząc od "normalnych" kosmetyków i jeśli te się nie przyjmą sięgną po emolient, bo jeśli zacznie się od emolientu i ten się nie przyjmie, to zostają już tylko leki"... Do mnie to przemówiło Posłuchałam, od urodzenia Janka używałam normalnych kosmetyków z prostym składem i w sumie trzech na krzyż: żelu do mycia, kremu do pupy i kremu "do zadań specjalnych" co którąś pieluszkę. Problemów ze skórą Młodego praktycznie nie miałam - poza jakimś lekkim odparzeniem przy biegunce, ale wtedy Sudocrem szedł w ruch i gitara. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Ale ciuszki śliczne |
|||||
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, ze bardziej idziesz w używki i ja mam też taki plan. Można kupić fajne ciuszki za niewielkie pieniądze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

) i świetnie ściąga. Dodatkowo jest łatwy w obsłudze i myciu.
na nowy laktator za malo 

strasznie mnie to meczy. Jeżeli chodzi o miłe rzeczy to wczoraj rozpoczęliśmy 15 tc 😀
28TC