Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 11:38   #2881
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dzieki Marei. Musze sie ogarnac bo sie za mna ciagnie to przeziebienie. Zreszta praca weterynarza i lazenie po zimnych oborach w 5 m- cu ciazy to nie jest najlepszy pomysl.

Wybraliscie wozek?
Ojej... praca weterynarza jest fascynująca, kiedyś mi się marzyła, ale mama zawsze mnie straszyła "a jak ktoś przyniesie ci pająka" albo "będziesz musiała usypiać zwierzęta" to zrezygnowałam. Teraz myślę, że to głupie, co mówiła, ale mój zawód też jest ok.
chodzenie po oborach... na pewno w ciąży nie jest łatwo. A jak dajesz radę z zapachami? W ciąży nie masz z tym problemów? a emocje, nie jest ci bardziej żal chorych zwierząt? (Pytam, bo ja mam teraz problem z chorymi czy biednymi osobami, mimo że wcześniej potrafiłam się emocjonalnie odciąć)

Aaaa wozek to dalej problem. Mam trzy modele nad którymi rozmyślam i zobaczymy, czy zostaniemy w tym mieszkaniu, to wezme droższy lekki, jak znajdziemy bez tylu schodów i górek to tańszy
Ale niektóre dziewczyny tutaj już ładnie się podecydowały

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-02-10 o 11:40
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:47   #2882
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Co do wózka to my ostatnio zatrzymaliśmy się na Tako Sportime, na żywo widziałam kolor nr 4, bardzo nam się spodobał, na obrazku podoba mi się jeszcze kolor 3 i mam dylemat
http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozk...rt_13/city.htm

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2015-02-10 o 11:48
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:47   #2883
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Jak juz napisalas ile twoja ma lat to pomyslalam ze moga byc podobne Dalam za nia 299 zl wiec tragedii nie ma tym bardziej ze jest odnowiona Materac bede musiala dokupic ale facet mi napisal ze w srodku ma bodajze 90x41 a widzialam materace 90x40. Jesli sie okaze ze wymiar inny to bede kombinowac z przycinaniem
Czy jest tam blokada to nie wiem bo czekam na kuriera a facet wysle mi ja pod koniec tygodnia. Dam znac jak przyjdzie ale wiem ze TZ ma juz jakis pomysl jak dorobic blokade bo cos wczoraj wspominal.

Bedziesz podnosic wyzej kosz czy zostawisz na tej wysokosci? Ja, podobnie jak Anutka boje sie ze Julek bedzie mial dziwne pomysly
Może facet zmierzył od gory... Zresztą zobaczysz
Jak będziesz juz miała kołyskę to proszę cie obfoc mi ja
Mój tz zrobił ale metalowa... I jak dziecko zaczęło się ruszać to slyszalam ten koszmarny dźwięk popierającego o siebie metalu... Wiec albo teraz te kliny metalowe karze mu obić guma, albo skorzystać z waszego patentu

Nie planuje podnosić... Wg mnie ona jest całkiem wysoka... Jak będzie zablokowana to myślę ze Maciek nie wiele będzie mógł zdzialac ... Co najwyżej wysadzić ręce przez szczebelki... Co w sumie w lozeczka tez może zrobić...
Może za bardzo mu ufam

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:49   #2884
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Co do wózka to my ostatnio zatrzymaliśmy się na Tako Sportime, na żywo widziałam kolor nr 4, bardzo nam się spodobał, na obrazku podoba mi się jeszcze kolor 3 i mam dylemat
Ładne te wózki i ciekawe są te kontrastowe kolory.
Stary 2015-02-10, 11:52   #2885
201710041131
Konto usunięte

Pszczoua, ale śliczna

Kaja witam w klubie, kolejny dzień z bólem głowy, chyba sobie ją odgryzę...

Dzisiaj znowu laryngolog Ciekawe czy tym razem wizyta dojdzie do skutku
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 11:53   #2886
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Pszczoua, ale śliczna

Kaja witam w klubie, kolejny dzień z bólem głowy, chyba sobie ją odgryzę...

Dzisiaj znowu laryngolog Ciekawe czy tym razem wizyta dojdzie do skutku

Mnie wczoraj trochę pobolewała, ale dziś to już masakra

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 12:09   #2887
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ojej... praca weterynarza jest fascynująca, kiedyś mi się marzyła, ale mama zawsze mnie straszyła "a jak ktoś przyniesie ci pająka" albo "będziesz musiała usypiać zwierzęta" to zrezygnowałam. Teraz myślę, że to głupie, co mówiła, ale mój zawód też jest ok.
chodzenie po oborach... na pewno w ciąży nie jest łatwo. A jak dajesz radę z zapachami? W ciąży nie masz z tym problemów? a emocje, nie jest ci bardziej żal chorych zwierząt? (Pytam, bo ja mam teraz problem z chorymi czy biednymi osobami, mimo że wcześniej potrafiłam się emocjonalnie odciąć)

Aaaa wozek to dalej problem. Mam trzy modele nad którymi rozmyślam i zobaczymy, czy zostaniemy w tym mieszkaniu, to wezme droższy lekki, jak znajdziemy bez tylu schodów i górek to tańszy
Ale niektóre dziewczyny tutaj już ładnie się podecydowały

Z zapachami nie mam problemow, zreszta ja nigdy wrazliwa nie bylam na zapachy. W ciazy tez mi niespecjalnie przeszkadzaly. teraz jestem juz w domu do konca ciazy.
Jesli chodzi o emocje to wydaje mi sie, ze przez wiekszosc czasu sie odcinam od tego chociaz musze przyznac, ze czasem sa takie przypadki ze plakac sie chce. Potem jakos mysle o tym przez kilka dni i jest to w mojej glowie caly czas. Niektorych farmerow to pozabijac mozna, jak tak wogole mozna traktowac zwierze. Psa by do takiego stanu nie doprowadzili ale z krowa nie maja problemu. Przeciez to tez zwierze i tez czuje i je boli. Duzo by o tym pisac. Na szczescie takie przypadki rzadko sie zdazaja. A takiego farmera to ja od razy do sadu podaje za znecanie sie nad zwierzetami.

W sumie macie jeszcze czas z wozkiem. Ja tak mam z pokoikiem, nie wiem czy tu zostajemy czy sie przeprowadzy, wiec narazie nic nie planuje. Zreszta Mala bedzie z nami przez pierwsze kilka miesiecy.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 12:12   #2888
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Ten wózek to był mój top w pierwszej ciąży
Byłam zdecydowana
Ale wózek dostalam
Teraz z racji zmiany podejścia do wózka bym go nie kupiła ale dalej uważam ze jest super

[/RIGHT]
Stary 2015-02-10, 12:15   #2889
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:

Po obrazku to 3 wersja najfajniejsza
Podoba mi się jeszcze 6 ale taka ciemna

Od wczoraj czytam o laktatorach i czytam...kliknęłam laktator Aventu ostatecznie

i znalazłam nawet podróbkę Minky na allegro http://allegro.pl/babyono-kocyk-mikr...045841149.html to już bym wolała dołożyć te kilka zł i kupić normalny
Stary 2015-02-10, 12:27   #2890
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Spokojnie... Grunt to nie stresowac się bo od tego podnosi sie cukier.
Ja miałam cukrzycę ciazowa, groziła mi insulina w okolicach 32 tygodnia ale tak walczylam z dieta ze ustabilizowała cukry!
Dieta jest dość meczaca bo jednak 7posilkow dziennie , sprawdzanie ketonów w moczu, mierzenie cukru jest upierdliwe.
Ale ja pomimo pracy dawalam bez problemu rade.
Po pierwszych dwóch tygodniach dchdzi się do wprawy i jest naprawde ok.

A jest masa plusów!!!!
Super zdrowa dieta
Świetne samopoczucie
I prawdopodobnie do końca ciąży przytyjesz max 3 kg
Przy porodzie będą chuchac na ciebie jak na jajko bo dalej jest przekonanie ze trzeba uważać bardziej

tassia, a dietę ustawiałaś sobie sama, czy zrobił to dietetyk? Kompletnie nie wiem, jak się za to wszystko zabrać i nie zaszkodzić Jasiowi... No i to kłucie mnie przeraża Zaraz idę do ginka, przyśpieszyłam sobie wizytę, zobaczymy co powie. W moczu tez mi różne cuda powychodziły...No nic, dam znać potem co i jak...
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 12:35   #2891
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
tassia, a dietę ustawiałaś sobie sama, czy zrobił to dietetyk? Kompletnie nie wiem, jak się za to wszystko zabrać i nie zaszkodzić Jasiowi... No i to kłucie mnie przeraża Zaraz idę do ginka, przyśpieszyłam sobie wizytę, zobaczymy co powie. W moczu tez mi różne cuda powychodziły...No nic, dam znać potem co i jak...
Dietę ustawialam sama na podstawie wytycznych od diabetologa...
Chodzilam do Collegium medicum uniwersytetu Jagiellońskiego.
Oni prowadzą strone internetowa slodkiemamy.edu.pl która juz tutaj ktoś ci polecił
Ja od nich dostalam glukometr. Książeczki, ulotki, przykładowe jadłospisu.
Dużo z tych rzeczy jest tez na stronie.
Początkowo mierzylam cukier po każdym posiłku wiec ok 8 razy dziennie żeby wiedzieć jak działa na mnie dieta
Później juz tylko na czczo, po pierwszym śniadaniu bo tutaj często był problem u mnie i po jakichś większych posiłkach...
Klucie robi się pistoletem i naprawdę nic nie czuć.... Może parę razy jak sobie jakoś niefartownie przyladowalam to poczulam lekkie ukłucie ale tak to nie czuć nic a NIc
Wiec się na zapas nie obawiaj

[/RIGHT]
Stary 2015-02-10, 12:37   #2892
mycha_818
Zadomowienie

Pszczoua piękna ta kołyskaJa nie planuję, ale gdybym chciała, to właśnie taką. Ideał

Ja wczoraj weszłam do sklepu z wózkami i się zakochałam. Wiem, a pewno że chcę taki i żaden inny. Większości z Was pewnie się nie spodoba, bo już wcześniej krytykowałyście brak skrętnych kół itd. ale ja jestem zakochana!
http://www.sklep-smile.pl/wozki-dzie...-acoustic.html
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 12:51   #2893
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Mycha bardzo ładny! Góra taka sama jak w moim, tylko stelaż i koła inne
Fajne te wozidełka Tako robi, opinie też mają dobre.
Stary 2015-02-10, 12:57   #2894
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Mycha bardzo ładny! Góra taka sama jak w moim, tylko stelaż i koła inne
Fajne te wozidełka Tako robi, opinie też mają dobre.
Dzięki Też czytałam opinie i są bardzo pozytywne Najczęściej powtarzany zarzut, to ciężar, ale wszystko jestem w stanie przeżyć dla takiego wyglądu
Stary 2015-02-10, 13:08   #2895
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Pszczoua piękna ta kołyskaJa nie planuję, ale gdybym chciała, to właśnie taką. Ideał

Ja wczoraj weszłam do sklepu z wózkami i się zakochałam. Wiem, a pewno że chcę taki i żaden inny. Większości z Was pewnie się nie spodoba, bo już wcześniej krytykowałyście brak skrętnych kół itd. ale ja jestem zakochana!
Mycha ja uważam ze wózki taco są ekstra!!
Ale mogę ci opowiedzieć co mi się wczoraj przydarzyło
Wyszlam z domu, ulica nie odsniezona... Przypomniałam sobie ze moge je zablokować
.wózek sunal jak po maśle... Poszlam na pocztę, do lewiatana i do apteki.... Masakra...
Przeżyła gehenne, brzuch mi stwardnial, zlapalynie skurcze... Musialam usiąść i odpocząć
.. Nigdy się tak nie umeczylam z wózkiem
Dopiero w lewiatanie kapnelam się ze to wina zablokowanych kółek....
Taki wózek nie zakręca tylko trzeba go przestawiać... Podnosić tylna lub przednia część ...
Może zanim podejmiesz decyzje pojeździe w sklepie miedzy półkami tym wózkiem

[/RIGHT]
Stary 2015-02-10, 13:09   #2896
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja tez odczuwam wieksze zmeczenie. W poprzedniej ciazy tego nie bylo. Wieczorami wymiekam szybko, a rano z lozka nie moge sie zwlec.
no u mnie to samo - max 22 jestem w lozku, ale ziewam juz od 20. dzis pojde pewnie spac zaraz po pracy, bo inaczej jutro nie wstane

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Też mnie męczą koszmary... na zmianę z bezsennością, a rano jestem nieprzytomna
moj dzisiejszy sen: snilo mi sie ze jest piatek wieczor i ze jutro nie pracuje!! koszmar to byl jak sie obudzilam i zdalam sobie sprawe ze jest dopiero wtorek

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Może troszkę z opóźnieniem, ale nieśmiało zaglądam i zapytam, można jeszcze do Was dołączyć? Mam na imię Karolina, 24 lata (jeszcze :P) i oczekuję na moją pierwszą córcię Termin z USG na 29 maja z OM 4 czerwiec Pozdrawiam
czesc
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

Zjadłam na śniadanie kanapki z chleba na naturalnym zakwasie i mam okropną zgagę. Chyba jestem skazana na wodę i sztuczne bułki z lidla.
mi na zgage gin przepisal omeprazol 20mg - biore od 3 dni i od 2 nie mam prawie wcale a wczesniej to non-stop i nawet w nocy sie budzilam

Cytat:
A jak u Was z wagą?
u mnie na plusie ok 4,5kg.... juz niedlugo dobije do 60... w pierwszej ciazy przytylam 8-9kg, wiec mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie

ehh... wracam do pracy. moja przerwa jest zdecydowanie za krotka
Stary 2015-02-10, 13:12   #2897
k a j a
Zakorzenienie

Moja kumpela ma tako.. ogólnie jest fajny ale dla mnie są za wielkie, za ciężkie.. Ale ona jest zadowolona

Soleil o jeeeju jaki koszmar!

Mi ten tydzień coś bedzie się chyba dłużył patrząc na dzisiejszy dzień..

Lena
Stary 2015-02-10, 13:13   #2898
masija
Zakorzenienie

Hej.

U mnie na + 8kg więc z Wami nie jest jeszcze aż tak źle

Skoczyłam na chwilę do rossa i kupiłam szampon i oliwkę do ciała z Babydream na promocji.
Patrzyłam na szczoteczki do włosów ale nic z nat. włosia nie było.
Widziałam jeszcze podkłady, butelki lovi, avent, wkładki laktacyjne itp. więc wstrzymam się z zamawianiem na allegro skoro będę mogła kupić w rossie.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:14   #2899
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Mycha ja uważam ze wózki taco są ekstra!!
Ale mogę ci opowiedzieć co mi się wczoraj przydarzyło
Wyszlam z domu, ulica nie odsniezona... Przypomniałam sobie ze moge je zablokować
.wózek sunal jak po maśle... Poszlam na pocztę, do lewiatana i do apteki.... Masakra...
Przeżyła gehenne, brzuch mi stwardnial, zlapalynie skurcze... Musialam usiąść i odpocząć
.. Nigdy się tak nie umeczylam z wózkiem
Dopiero w lewiatanie kapnelam się ze to wina zablokowanych kółek....
Taki wózek nie zakręca tylko trzeba go przestawiać... Podnosić tylna lub przednia część ...
Może zanim podejmiesz decyzje pojeździe w sklepie miedzy półkami tym wózkiem
Ok, obiecuję Ci więc, że pojeżdżę sobie jeszcze w sklepie tym wózkiem oraz takim ze skrętnymi kołami przed ostatecznym zakupem
Stary 2015-02-10, 13:16   #2900
Cos_
Zakorzenienie

Hej
Mycha skretne kola to jednak zbawienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-10, 13:17   #2901
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej.

U mnie na + 8kg więc z Wami nie jest jeszcze aż tak źle

Skoczyłam na chwilę do rossa i kupiłam szampon i oliwkę do ciała z Babydream na promocji.
Patrzyłam na szczoteczki do włosów ale nic z nat. włosia nie było.
Widziałam jeszcze podkłady, butelki lovi, avent, wkładki laktacyjne itp. więc wstrzymam się z zamawianiem na allegro skoro będę mogła kupić w rossie.
w rossie nie ma z naturalnym włosem, ja chyba zrobie w maju zamówienie na gemini.. i widze ze tutaj jest z naturalnym http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...m-grzebyk.html

Lena
Stary 2015-02-10, 13:18   #2902
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Moja kumpela ma tako.. ogólnie jest fajny ale dla mnie są za wielkie, za ciężkie.. Ale ona jest zadowolona
To prawda, są duże i dość ciężkie, ale mi to na rękę, dłużej młodego powożę w gondoli (dobrze, że jest regulowane siedzisko), spacerówka jest super zabudowana, więc na jesień/zimę w sam raz, a to, że ciężki to akurat dobrze będzie szedł po śniegu, gdybym musiała go gdzieś wnosić na piętra to bym się rozglądała za lżejszym, ale że mieszkamy w domku to stawiam na masywniejszy

Lecę do fryzjera, a później odbieramy w końcu film z wesela Miłego popołudnia!

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2015-02-10 o 13:19
Stary 2015-02-10, 13:19   #2903
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, obiecuję Ci więc, że pojeżdżę sobie jeszcze w sklepie tym wózkiem oraz takim ze skrętnymi kołami przed ostatecznym zakupem
Hehe mnie nie obiecuj
Po prostu pamiętam jak moja przyjaciółką po 4 miesięcy jazdy wózkiem ze zwykłymi kołami pożyczyła na tydzień wózek ode mnie (nie mieszka w Polsce wiec nie brała do samolotu)
I w szoku była jaka to różnica... Wózek zmieniła od razu... A wczesniej nawet nie zdawała sobie sprawy ze można inaczej wózek pchać
Wiec warto sobie to przetestować .... Nie wiem gdzie mieszkasz
Jak nie masz wąskich uliczek, sklepów, marketów itp to pewnie nie ma aż takiej różnicy... Ale w mieście średnio to widzę

[/RIGHT]
Stary 2015-02-10, 13:22   #2904
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
w rossie nie ma z naturalnym włosem, ja chyba zrobie w maju zamówienie na gemini.. i widze ze tutaj jest z naturalnym http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...m-grzebyk.html
Nie chcę Cię skłamać, ale chyba takie zestawy widziałam w Pepco

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:25   #2905
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

To Tobie ma się podobać a nie nam. Co do kół, to ja przy Wiki nie miałam skretnych i nie narzekałam. Bardzo dobrze prowadził się nawet po śniegu.

Wyszłam godzinę wcześniej z pracy o ten ból brzucha. Teraz leżę i nie boli. Nie mam pojęcia skąd ten ból. Jutro idę na badania, może coś w moczu jest nie tak

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:28   #2906
tassia
Zakorzenienie

Mycha a poza tym ja miaamvtaco jumper, byłam napalona na city move na maksa....
Nie znam tego twojego modelu ale mam pozytywne odczucia co do tej firmy
Duże kola, super amortyzacja, dużą gondola, .... Wózek czołg a wcale nie wazy ponadprzeciętną

[/RIGHT]
Stary 2015-02-10, 13:32   #2907
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Hehe mnie nie obiecuj
Po prostu pamiętam jak moja przyjaciółką po 4 miesięcy jazdy wózkiem ze zwykłymi kołami pożyczyła na tydzień wózek ode mnie (nie mieszka w Polsce wiec nie brała do samolotu)
I w szoku była jaka to różnica... Wózek zmieniła od razu... A wczesniej nawet nie zdawała sobie sprawy ze można inaczej wózek pchać
Wiec warto sobie to przetestować .... Nie wiem gdzie mieszkasz
Jak nie masz wąskich uliczek, sklepów, marketów itp to pewnie nie ma aż takiej różnicy... Ale w mieście średnio to widzę
Kiedy ja właśnie Tobie obiecuję, tak przy świadkach

Ja właśnie mieszkam na wsi, na razie przy głównym chodniku (haha jak to brzmi ), ale w kwietniu się przeprowadzamy na teren budowlany można by rzec. Każdy mnie więc namawiał początkowo na wózek na dużych, pompowanych kołach. Teraz, gdy się zdecydowałam każdy namawia na koła skrętne
Chyba faktycznie sama muszę pojeździć i wtedy zadecydować
Stary 2015-02-10, 13:34   #2908
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, są duże i dość ciężkie, ale mi to na rękę, dłużej młodego powożę w gondoli (dobrze, że jest regulowane siedzisko), spacerówka jest super zabudowana, więc na jesień/zimę w sam raz, a to, że ciężki to akurat dobrze będzie szedł po śniegu, gdybym musiała go gdzieś wnosić na piętra to bym się rozglądała za lżejszym, ale że mieszkamy w domku to stawiam na masywniejszy

Lecę do fryzjera, a później odbieramy w końcu film z wesela Miłego popołudnia!
Mnie się własnie te spacerówki nie podobają..
no ja na 3 piętrze teraz, a za rok się przeprowadzamy na drugie ale w sumie wysokoscią tak jak i teraz 3 wiec dla mnie to jest za wielki kolos. Dla mnie był za duzy xlander xa,a ten dla mnie jeszcze większy jest.. Jak kupowalam xlandera dla Blanki to czaiłam sie na taco Jumper. Ale coś mne w nim się nie podobało..

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię skłamać, ale chyba takie zestawy widziałam w Pepco
bo takie zestawy są w sklepach itd, ale niezawsze sa one z naturalnego..

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-02-10 o 13:34
Stary 2015-02-10, 13:35   #2909
Cos_
Zakorzenienie

A tobie kiedy ten wozek ma przyjsc.?

Stary 2015-02-10, 13:36   #2910
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
A tobie kiedy ten wozek ma przyjsc.?

Wczoraj otrzymała wpłatę, wiec pewnie dziś wyśle.. to pod koniec tyg?

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości