|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
Dziękuję Wam
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, wiem tak tylko żartujemy
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem
Ja też mówię tżtowi, że jak nie urodzę do 1 marca i teściowa już u nas będzie, to może się wybierzemy do kina, bo sto lat nie byliśmy, a ten się pyta, czy chcę znowu wywoływać wilka z lasu jak ostatnio, bo przy porodzie Oli do kina szliśmy, ale nie doszliśmy
|
#454 |
|
Rozeznanie
|
Spakowałam torbę
i do tego kosmetyczka Jak się okazało, ja prawie nic nie muszę brać dla dziecka- ani ubranek, ani pieluch, ani ręcznika, kosmetyków, tylko na wyjście ubranko i krem (a to Tż przywiezie w dniu wyjścia) oraz pampersy i chusteczki nawilżające, także dzięki temu spakowałam się do małej torby Dzisiaj na SR muszę zapytać czy trzeba laktator, bo prawdopodobnie tez nie A jak będzie trzeba to Tż najwyżej kupi Jedynie wezmę butelkę jedną małą, aby w razie braku pokarmu dawały do mojej lovi- żeby od początku ten kształt smoczka miał Ooo właśnie, muszę wygotować buteleczkę
|
|
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pierwszy raz w ciazy zostalam przepuszczona przez Pana +50 w lumpeksie. Zwrocil uwage Pani sprzedajacej, ze jestem w ciazy i zyczy sobie by najpierw obsluzyla mnie. Normlanie tak milo mi sie zrobilo, banan na buzi, podziekowalam serdecznie
za to jak chodzilam po sklepie szperajac w szmatkach, jedna Pani zrzucila sweter z wieszaka i zwraca sie do mnie "zlotko podniesiesz, bo ja mam problemy z kregoslupem..." zasmialam sie do Pani perliście i odeszlam...chyba nie tego sie spodziewala
|
#457 |
|
Rozeznanie
|
Czuję się bardzo niespokojna przed wizytą... zaczęłam przekładać ciuszki małego... Jego torba szpitalna spakowana.
|
|
|
|
#458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ta sprawa z bocianami czy kapusta, to w koncu nie bylby taki glupi pomysl
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu nie wolno ubierac dzidziusia w swoje ubrania. Jedynie każą sobie dać chusteczki nawilżane i ponoć ręcznik do wycierania i pieluszki a tak to nic. Nawet jak się dziecko pobrudzi kupa lub się zsiusia to jest tel i dzwoni się żeby ktoś przyniósł ubranie nowe.. Swojego rozka/kocyka tez nie wolno. Jedynie koleżanka mówiła zeby sobie wygotowac smoczek i mieć w pudeleczku jakby maluch był niespokojny. I nie ma się co szczypac z poloznymi tylko rzadac swoich praw. Eh jestem pełna obaw jak to będzie. Ja na wszystko płaczem reaguje dosłownie. Boje się ze będę tylko płakać a na dzidzi to się odbije przy porodzie.
Matko zjadłam kluski z serem i cukrem i znów mnie plecki i żebra bolą. Alaaaaaa
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Przyszłyyyy
![]()
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
mam identyczne -zakupione w lumpeksie
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
mordka_1985 extra tort i super prezenty
zazdroszczę Wam tych baby shower, bo ja niestety nie będę miała takiej imprezki trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bede sie stroic z córcią
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#466 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was kochane !
Melduje ze u nas wszystko w porządku rozpoczynamy dzis 35 tydzien - jedynie przez remont nie mam czasu na nic ;/ Od 6 do 23 na nogach - pózniej prysznic i ogarnięcie sie przed spaniem Mam jednak nadzieje ze do soboty to całe szaleństwo sie skończy bo pasuje cos zacząć myślec o przygotowaniach do powitania nowego członka rodziny . Mamy 3 pomieszczenia zajęte przez robotników łącznie w korytarZem - wiec wyobraźcie sobie jaki bałagan po takich gladziach :- / wszytko białe jak pomyśle o sprzątaniu to az mnie mdliiii Buziaki ogromne dla Was ;* |
|
|
|
#467 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/czekoladowe-pancakestylko na malutkim ogniu smaż, bo muszą mieć chwilę na bąbelkowanie ![]() korzystaj, bo się Tż rozmyśli i będzie smutno zamiast przyjemnie:P Cytat:
A dzisiaj maż mnie obudził czułościami![]() I nie wiem co go przekonało dzisiaj... może podziałała weekendowa rozmowa, albo to że następnego dnia wypytywałam i dawałam przykłady jak możemy zrobić sobie przyjemność by nie kolidowało to z jego blokadą:P Grunt, że coś zadziałało Cytat:
aż chce się zachodzić w ciążę Co do fiku miku, mój w weekend powiedział tak samo, ale chyba zrozumiał, jak bardzo mi tego brakuje i dzisiaj się przełamał Próbuj i Ty![]() Cytat:
a i nerwów byś takich nie miała po fiku miku![]() Cytat:
![]() Co ciekawe, możliwe, że tak się objawia temperament Twojego synka. U mojej mamy się sprawdziło- jak była ze mną w ciąży, to mogła góry przenosić, ciągle gdzieś chodziła. I ja się okazałam taką energiczna osobą, której wszędzie pełno. Z kolei w ciąży z moją siostrą było jej ciężko, ciągle coś bolało i mogła pomarzyć o długich przechadzkach jak przy mnie. I siostra jest bardziej domownikiem, jest spokojniejsza. Także może synek będzie na tyle grzeczny, że będziesz mogła przesypiać noce ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak mi się nie chce, że szok ![]() Już w tej niemocy i senności coś mnie wzięło na pomalowanie korytarza na coś w tym kolorze niebieskiego: sciany.jpg mam już kupione duże lustro w antycznym stylu i srebrnej ramie, więc pasowałoby idealnie Ale czy ten kolor rzeczywiście mi się podoba..? ![]() Kiedy ten remont się skończy
|
|
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
pomalowałam kaloryfery, zrobiłam pranie i obiad. kręgosłup mi odpada, więc leżę. Później jeszcze łazienkę posprzątam, a reszta to już jutro
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#470 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakie czadowe!!! Cytat:
Cytat:
Skorzystam na pewno ![]()
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
a Wy ciągle o tym samym
a potem znów przerwa na połóg.. widziałyście instagram Wendzikowskiej???? dopiero co urodziła i to cc a już na siłowni ćwiczy
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to się marzy taki fajny ostry sex a nie jakieś tam pitu pitu ani pozmieniać pozycji bo ledwo się gibam heh.. Po połogu mam nadzieje ze sobie odbije ;D
Jadę z psem do fryzjera.. Baj baj
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehhh te gwiazdy wszystkie mają powywracane w głowie do góry nogami...jak ma siłę niech ćwiczy...a dzieciątko maleńkie pewnie z nianią...
|
|
#474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że kto wie, kiedy by się ten strajk skończył.kruszynkaa, jakiego wielorybka?? pięknie wyglądasz! mordka, wow ![]() Cytat:
zresztą ja już sobie odarowałam trzymanie siku do badania aż, bo i tak rady nie dawałam, to uroki ciąży są, ze się chodzi co chwilę a infekcje i tak wychodzą.z tego wszystkiego zapomniała zrobić badania na przeciwciała ale oboje z TŻtem mamy rh+, więc to chyba nie jest jakieś wielkie zaniedbanie??crystal, podziel się lodami! jeeej wanilioweeee ![]() Cytat:
i też już chciałabym być po. a jak to będzie?? dobrze będzie! wyboru nie ma. dasz radę. teraz większość Twoich humorów to skutek hormonów w ciąży ![]() Cytat:
![]() super trampki kupiłaś ![]() meganka, nie zazdroszczę remontu. nie cierpię ich. wloką się zawsze niesamowicie. a Ty jeszcze w ciąży i to na końcówce... masakra mi przyszła już wanienka oraz przewijak z prześcieradełkiem a pospałam 2,5h, jak mnie listonosz obudził tak teraz się jakoś słabo czuję i poszłabym dalej spać. ale będą twarda, flaczki sobie wstawiłam i muszę niedługo iść z psem na spacer. oby nie było zabawnie. nie wiem czy Wam pisałam, ale u mnie w klatce są 2 agresywne psy, z czego jeden często chodzi bez smyczy, szczególnie wieczorem. i właściciele są świadomi, że psy są agresywne, ale najwyraźniej się nie przejmują. między świętami a nowym rokiem spotkanie z nimi skończyło się dla mojej psiny traumą, a dla mnie siniakami, bo wieczorem wyszły z nimi dwie babinki ok.70tki i jednego psa nie utrzymały, wyrwał się i do mojego startuje, oplątał się wokół moich nóg i wyrżnęłam. na szczęście nie na brzuch i nic się nie stało, ale kiedyś wydarzy się nieszczęście ![]() też mam jutro 2 pobrania u gina, wymaz na posiew z kanału rodnego i GBS. znów będę musiała wyskoczyć z kasy
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2015-02-10 o 15:40 |
||||
|
|
|
#475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a pessar w 38 tyg...
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widać na co mamy największe chęci ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Zgadzam się, konkretny sex też mi się marzy. Teraz to każda pozycja robi się niewygodna.
|
|
#477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pobrali mi w szpitalu, wiec moj lekarz mial z glowy. A poza tym mam miec CC, wiec wynik dodatni jest tu bez roznicy tak czy siak
|
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
no to już będzie ciąża donoszona i bezpieczna, więc zdążysz z
No to na umyte okna zawiesiłam wyprane firanki, pachnie w domu świeżością. Ręce mi opadają, bo niewygodna pozycja, wiadomo, ale poleżę trochę i przejdzie. Niedługo wraca tż, ma po drodze kupić nutellę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

Ja też mówię tżtowi, że jak nie urodzę do 1 marca i teściowa już u nas będzie, to może się wybierzemy do kina, bo sto lat nie byliśmy, a ten się pyta, czy chcę znowu wywoływać wilka z lasu jak ostatnio, bo przy porodzie Oli do kina szliśmy, ale nie doszliśmy
i do tego kosmetyczka
A jak będzie trzeba to Tż najwyżej kupi

Mój po ostatnim razie jak mnie troszkę bolało i powiedziałam, że jednak wolę poczekać, to teraz jak ja mówię o fiku miku to mówi, że nie, bo mnie będzie bolało, i że po porodzie nadrobimy... I kurcze skubany tak to do serduszka wziął, że nawet nic o fiku miku mówić nie chce, nawet jak się przymilam to nic z tego ahh... Dobrze, że chociaż mnie tuli i całuje bo bym chyba się zapłakała 
a potem znów przerwa na połóg.. widziałyście instagram Wendzikowskiej???? dopiero co urodziła i to cc a już na siłowni ćwiczy
ale oboje z TŻtem mamy rh+, więc to chyba nie jest jakieś wielkie zaniedbanie??
i muszę niedługo iść z psem na spacer. oby nie było zabawnie. nie wiem czy Wam pisałam, ale u mnie w klatce są 2 agresywne psy, z czego jeden często chodzi bez smyczy, szczególnie wieczorem. i właściciele są świadomi, że psy są agresywne, ale najwyraźniej się nie przejmują. między świętami a nowym rokiem spotkanie z nimi skończyło się dla mojej psiny traumą, a dla mnie siniakami, bo wieczorem wyszły z nimi dwie babinki ok.70tki i jednego psa nie utrzymały, wyrwał się i do mojego startuje, oplątał się wokół moich nóg i wyrżnęłam. na szczęście nie na brzuch i nic się nie stało, ale kiedyś wydarzy się nieszczęście 

Alicja i Piotruś