wieczny bałagan w domu - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 16:22   #2941
Konwalia11
Zadomowienie

Dot.: wieczny bałagan w domu

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ja bym bardzo chciała taki samojezdny odkurzacz.
A ja jestem ciekawa, czy to sie w ogole sprawdza, bo jednak to dosyc spora inwestycja (a przynajmniej kiedys sporo kosztowalo to cudo). Po pierwsze ciekawiloby mnie, jaka jest zywotnosc takiego sprzetu. Moj maz wyczytal, ze nie ma dostepu do czesci zamiennych i to jest problem - jak sie zepsuje i nie jest na gwarancji - trzeba kupic nowy. Po drugie - jaka jest skutecznosc, przeciez toto dziala na zasadzie przypadku. Ciekawi mnie, czy moze byc tak, ze niektore miejsca zrobi 100 razy a inne wcale?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem zdziwiona że trzymacie przyprawy przesypane do słoiczków.

30 słoiczków... nie mam słów żeby opisać, jaki bym miała w nich pierdzielnik.
Chybaby były wszędzie i wszystkie dodatkowo upaciane.
Nie miałabym cierpliwości ciągle tego myć.
O to, to. Upaciane z zewnatrz a i w srodku trzeba po uzyciu myc, potem dokladnie wysuszyc, potem bawic sie w przesypywanie... Nie ma szans! Moze wczesniej, jak tradycyjna polska kuchnia bazowala na soli, pieprzu i niewielu innych przyprawach, no moze wtedy to sie sprawdzalo. Ale teraz jest pierdylion przypraw z calego swiata! Nie mialabym nerwow do sloiczkow.
Ja dodam od siebie, ze mam do kazdej torebki taka mala klamerke, zeby mi sie w torebce nic nie wysypywalo, albo, o zgrozo, nie zaleglo. Trzymam to w szufladzie, sprawdza sie bardzo dobrze.
No i mam jeszcze ziola w doniczkach- bazylie, szczypior, rozmaryn. Ale zaczne z tym od wiosny.

Be the change you want to see in the world!
Konwalia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:51   #2942
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Ja mam w słoiczkach te przyprawy, których używam często bo jest wygodniej i więcej się mieści. Z torebek mi się ciężko dozuje a poza tym ciągle się z nich sypie i wszystko jest potem upaćkane.
Stary 2015-02-09, 16:52   #2943
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Serio, odradzam trzymanie tego gdzieś na widoku na półkach/blatach. Szlag może trafić jak te fyfnaście pojemniczków co chwila trzeba zmywać, bo to się tak lepi strasznie. Nie wiem, chyba że to tylko może ja tak mam, ale po tygodniu normalnego używania kuchni wiadomo blaty są czyste, bo są często przecierane, ale jakieś rzeczy stojące na wierzchu na pólkach są oblepione takim tłustym kurzem. Ograniczyłam dlatego butelki/pojemniki do niezbędnego minimum, stał przy kuchni jakiś olej i chyba tyle. Resztę miałam w szafkach.

Teraz mając możliwość zrobienia sobie kuchni dokładnie tak jak chcę w bliskim sąsiedztwie płyty zrobię sobie szafki cargo i szuflady i tam będę trzymała przyprawy, chciałabym wtedy w szklanych słoiczkach żeby było widać od góry co jest w środku, a w cargo właśnie olej, jakieś większe dodatki do gotowania, np. pojemnik z solą i pieprzem (te zawsze mam większe) i nie wiem co tam jeszcze. A na widoku tylko czajnik Staram się ograniczać sobie konieczność wycierania takich małych popierdółek

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Czytanie ze zrozumieniem mi się kłania jakoś mi się zlepiły wypowiedzi i zrozumiałam że masz je z przezroczystymi wieczkami, a takie bym chciała.

U mnie sloiczki na polkach sa czyste, ale za to sloiki z makaronami itp, ktore stoja na blacie sa tluste..

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 17:21   #2944
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Serio, odradzam trzymanie tego gdzieś na widoku na półkach/blatach. Szlag może trafić jak te fyfnaście pojemniczków co chwila trzeba zmywać, bo to się tak lepi strasznie. Nie wiem, chyba że to tylko może ja tak mam, ale po tygodniu normalnego używania kuchni wiadomo blaty są czyste, bo są często przecierane, ale jakieś rzeczy stojące na wierzchu na pólkach są oblepione takim tłustym kurzem. Ograniczyłam dlatego butelki/pojemniki do niezbędnego minimum, stał przy kuchni jakiś olej i chyba tyle. Resztę miałam w szafkach.
Nie pomyślałam o tym faktycznie chyba odpuszczę. Do szału doprowadza mnie wycieranie bibelotow. Na wierzchu w domu mam tylko to co muszę. Ciężko mi wytrzeć półkę z książkami. A co dopiero pełno małych słoiczków. Zacmila mnie wizja widoku pięknych przypraw po wejściu do kuchni.
Stary 2015-02-09, 19:07   #2945
Hibiku
Zakorzenienie

To można nie mieć przypraw w słoiczkach? Przecież w torebkach wszystko wietrzeje:< U mnie jest tego masa i jakoś nie ma problemów, rzadziej używane schowane w szafce, reszta na półce. A mam nie tylko kupne, ale i zbierane przez siebie niecierpki, płatki chabrów, róży, taszniki i tonę innych cudów więc siłą rzeczy i tak nie było by opcji trzymania tego w torebkach.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:29   #2946
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
O Boże, jestem jak Twój mąż. Zawsze zastanawiam się, jakim cudem w zlewie jest stos garow skoro gotowałam tylko jedno proste danie. Kuchnia po głupim robieniu spaghetti z sosem ze słoika wygląda jak po przejściu huraganu. Nie wiem jak to robie. Potem sama omijam to miejsce bo nie mogę na to patrzeć. Sprzątam dopiero jak znowu idę coś gotować, bo lubię chociaż zaczynać w czystej kuchni. Czasem gonie tż, bo on nie gotuje (maksimum jego możliwości to jajko sadzone) więc niech chociaż raz na jakiś czas posprzata ten syf

W pojemnikach przechowuje tylko mąkę, cukier, sól i kawę. Marzy mi się masa kolorowych przypraw w pojemniczkach. Chyba sobie zafunduje super półkę z taką wystawą
My jesteśmy tacy oboje, to jest tragedia
Gary po obiedzie stoją w zlewie zwykle do wieczora, ewentualnie są zmywane wcześniej, jak potrzebny jest garnek. Teraz też stoją i czekają na powrót małżonka, bo ja nienawidzę zmywać, wczoraj pozmywałam stertę i mi wystarczy. Wiem, straszne to, ale mogę robić wszystko w domu tylko nie zmywać gary Pierwszy sprzęt jaki zakupimy na swoim to będzie zmywarka, nie ma innej opcji.

Co do słoiczków na przyprawy, tż się marzą takie na półeczce, zapowiedział że będzie je odkurzał, ale już to widzę Też mi się to podoba, nie powiem, ale jestem realistką Póki co mam tak jak większość z was w koszyczku w szafce, ale pomysł z szufladą na słoiczki bardzo mi się podoba.
Do dużych słoików mam natomiast przesypane takie rzeczy jak kasze, otręby, płatki, suszone owoce.
Stary 2015-02-09, 19:43   #2947
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
My jesteśmy tacy oboje, to jest tragedia
Gary po obiedzie stoją w zlewie zwykle do wieczora, ewentualnie są zmywane wcześniej, jak potrzebny jest garnek. Teraz też stoją i czekają na powrót małżonka, bo ja nienawidzę zmywać, wczoraj pozmywałam stertę i mi wystarczy. Wiem, straszne to, ale mogę robić wszystko w domu tylko nie zmywać gary Pierwszy sprzęt jaki zakupimy na swoim to będzie zmywarka, nie ma innej opcji.

Co do słoiczków na przyprawy, tż się marzą takie na półeczce, zapowiedział że będzie je odkurzał, ale już to widzę Też mi się to podoba, nie powiem, ale jestem realistką Póki co mam tak jak większość z was w koszyczku w szafce, ale pomysł z szufladą na słoiczki bardzo mi się podoba.
Do dużych słoików mam natomiast przesypane takie rzeczy jak kasze, otręby, płatki, suszone owoce.
U mnie stoją czasem kilka dni gotuję jak mam wolne, nie chce nam się potem zmywać zazwyczaj więc leży. Następne 2-3 dni jesteśmy w pracy, tż wychodzi o 6, ja przed 8, wracamy razem po 21. Nie chce nam się. Potem jak mam cały dzień wolny to zmywam żeby mieć gdzie ugotować. Jak to piszę to uświadamiam sobie jacy jesteśmy leniwi.
Stary 2015-02-09, 20:25   #2948
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
U mnie stoją czasem kilka dni gotuję jak mam wolne, nie chce nam się potem zmywać zazwyczaj więc leży. Następne 2-3 dni jesteśmy w pracy, tż wychodzi o 6, ja przed 8, wracamy razem po 21. Nie chce nam się. Potem jak mam cały dzień wolny to zmywam żeby mieć gdzie ugotować. Jak to piszę to uświadamiam sobie jacy jesteśmy leniwi.
Jakbym pracowała od 6-8 do 21, to tez by mi się garów nie chciało myć.
Raczej bym dążyła do tego, żeby mieć gosposię na chociaz te 2 razy w tygodniu po 3 godziny, żeby z grubsza ogarnęła chociaż.
Serio.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:52   #2949
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym pracowała od 6-8 do 21, to tez by mi się garów nie chciało myć.
Raczej bym dążyła do tego, żeby mieć gosposię na chociaz te 2 razy w tygodniu po 3 godziny, żeby z grubsza ogarnęła chociaż.
Serio.
Na szczęście nie pracuję codziennie zazwyczaj jakieś 15 dni w miesiącu. Staramy się robić grafik tak żeby każda miała po 2 dni wolne z rzędu, wtedy w jeden dzień sprzątam a w drugi odpoczywam czyli bałaganie na nowo
Tż też pracuje po 12h ale zdecydowanie częściej niż ja. Wolne ma sporadycznie. Normalnie jest w domu koło 19. Jak ja jestem w pracy to czeka na mnie u swoich rodziców do tej 21, bo autobusem bym była dopiero po 22 w domu a samochodem to 15 minut. No i tak szkoda mi go gonić jakoś szczególnie do sprzątania.
Stary 2015-02-09, 21:22   #2950
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nissia90x Pokaż wiadomość
Powiedźcie mi jakiś fajny sposób na przechowywanie przypraw. Bo w tych torebkach to nie bardzo. Macie jakieś fajne słoiczki?? co proponujecie ;-)?? Miłego dnia wam życzę
Ja mam 2 zestawy takich: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20152870/
i jeden taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40064702/
fajny młynek: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10152875/

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Inachis Pokaż wiadomość
Tylko ja mąki to kupuję w czterokilowych torbach albo taką zgrzewkę 10kg zafoliowane i znów - musiałabym przesypywać co rusz.

Bułka tarta, tak!
No dobra, jeszcze dwa pojemniki stoją puste i się kurzą. Pomysły? Kto da więcej?
Mak, kasza jaglana sypka, kasze w woreczkach przekładam do jednego pojemnika i nie trzymam kartonów (po ataku moli mam wszystko pozamykane tfu tfu nie wracają).

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Jestem zdziwiona że trzymacie przyprawy przesypane do słoiczków.

30 słoiczków... nie mam słów żeby opisać, jaki bym miała w nich pierdzielnik.
Chybaby były wszędzie i wszystkie dodatkowo upaciane.
Nie miałabym cierpliwości ciągle tego myć.
Jak szukam czegoś upacianą ręką w czystym koszyczku to po 2 gotowaniach mam wolę słoiczek który przetrę szmatką i jest czysty. Rzadziej używane przyprawy mam w 22 koszyczkach (też podział na słone/słodkie do słodkich trafiają też budynie, kisiele, proszki do pieczenia itp i pilnuję by brać czystymi rękami. Ale jakbym miała myć ręce, bo chcę sól czy pieprz to masakra

Edytowane przez Glodomorek
Czas edycji: 2015-02-09 o 20:55
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 22:21   #2951
kalincia
BAN stały

A ja lubię mieć w słoiczkach na półkach na wierzchu. Podoba mi się tak. W ogóle lubię mieć na wierzchu na półkach i mam te półki wszędzie. W kuchni nad blatem 3 rzędy jeden nad drugim na przyprawy i w płynie i w słoiczkach, z drugierj strony w kuchni, która jest też jadalnią dwa rzędy i tam się mieszczą książki z przyprawami i pojedyncze rodzaje przetworów, żeby wiedzieć, co mamy (reszta w szafkach), te na półkach są pięknie opisane na nalepkach i dodatkowo ze szmatką wokół zakrętki. W pokojach na książki i rośliny (w kuchni też). Dużo mam na ścianach na zewnątrz, bo lubię, a mój mężczyzna zgodził się, bym to ja decydowała, bo on mniej przykłada wagi do tego, jak ma wyglądać. Miły rozgardiasz lubię. W miarę poukładany, ale jednak sporo na wierzchu.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 23:24   #2952
Nameria
Zadomowienie

podłoga miała lśnić a nie zrobiłam nic.

Ja nie lubię mieć na wierzchu rzeczy. Niby są pod ręką ale mam wrażenie, że jest chaos. Wolę zamknąć rzeczy w szafce.
Stary 2015-02-10, 03:44   #2953
201604191001
Konto usunięte

Mialam siedziec, chorowac i ogladac seriale. Wieczorem dowiedzialam sie, ze bedziemy mieli gosci na kolacje, noc i sniadanie. I tylko ja jedna do sprzatania. Na szczescie sasiad udostepnil nam swoj dom i goscie spia tam, wiec ogarnelam tylko dol i obie lazienki, nie musialam sprzatac gory. Tylko dzieki temu sie wyrobilam. Ale ogarnelam wszystko w godzine, zdolna jestem i mam czysto Tylko teraz musze za pamieci wyjac wazne papiery, ktore w panice zgarnelam do przypadkowej szuflady.

Sent from my mind using the Force.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:20   #2954
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tallan Pokaż wiadomość
Ja mam takie. Sztuk 30. Dodatkowo rzadziej używane przyprawy są schowane w torebkach w pojemniku do szafki... Gdybym się miała za każdym razem przebijać przez ok. 50 torebeczek z przyprawami to bym nerwicy dostała.
Tallan, podpytam Cię o te pojemniki.
Nie masz problemów z otwieraniem ich, są wygodne pod tym względem? I czy ta gumowa uszczelka dobrze chroni przed wilgocią, nie "kawalą" ci się sypkie przyprawy?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Tylko teraz musze za pamieci wyjac wazne papiery, ktore w panice zgarnelam do przypadkowej szuflady.
Skąd ja to znam...

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 13:50   #2955
Ilsa Lund
Zakorzenienie

U mnie nie byłoby miejsca na tyle słoiczków z przyprawami Trzymam je normalnie w torebkach w podłużnym pudełku, które wypełniają w całości. Są w porządku alfabetycznym - oczywiście do czasu aż korzysta z nich mój Mąż

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 14:01   #2956
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Konwalia11 Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa, czy to sie w ogole sprawdza, bo jednak to dosyc spora inwestycja (a przynajmniej kiedys sporo kosztowalo to cudo). Po pierwsze ciekawiloby mnie, jaka jest zywotnosc takiego sprzetu. Moj maz wyczytal, ze nie ma dostepu do czesci zamiennych i to jest problem - jak sie zepsuje i nie jest na gwarancji - trzeba kupic nowy. Po drugie - jaka jest skutecznosc, przeciez toto dziala na zasadzie przypadku. Ciekawi mnie, czy moze byc tak, ze niektore miejsca zrobi 100 razy a inne wcale?
Mam iRobota od dwóch lat, jeszcze nic nie wymieniałam. U rodziców jeździ siedmioletni, wiem że przyjeżdżał serwisant (ten sam serwis co odkurzaczy Rainbow) i coś w nim było wymieniane, gumy bodajże, no i akumulator (w moim jeszcze nie zmieniałam). Warto się dowiedzieć przy zakupie gdzie jest najbliższy serwis i jeśli jest dość daleko to czy jeżdżą do klientów.
Generalnie wynalazek sympatyczny, o dziwo całkiem dokładny, do takiego codziennego ogarnięcia np piasku czy sierści jest niezły, ale gruntownego sprzątania nie zastąpi. No i niestety, dywany/wykładziny lubią być konkretnie wyczochrane, a nie miziane z wierzchu

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
U mnie nie byłoby miejsca na tyle słoiczków z przyprawami Trzymam je normalnie w torebkach w podłużnym pudełku, które wypełniają w całości.
U mnie też nie ma opcji słoiczkowej niestety, a szkoda, bo bardzo mi się takie przechowywanie podoba.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-02-10 o 14:04 Powód: zobaczyłam literówki i się załamałam :P
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 14:08   #2957
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mam iRobota od dwóch lat, jeszcze nic nie wymieniałam. U rodziców jeździ siedmioletni, wiem że przyjeżdżał serwisant (ten sam serwis co odkurzaczy Rainbow) i coś w nim było wymieniane, gumy bodajże, no i akumulator (w moim jeszcze nie zmieniałam). Warto się dowiedzieć przy zakupie gdzie jest najbliższy serwis i jeśli jest dość daleko to czy jeżdżą do klientów.
Generalnie wynalazek sympatyczny, o dziwo całkiem dokładny, do takiego codziennego ogarnięcia np piasku czy sierści jest niezły, ale gruntownego sprzątania nie zastąpi. No i niestety, dywany/wykładziny lubią być konkretnie wyczochrane, a nie miziane z wierzchu

Sprawdziłam co to.
Mój kot by skonał na zawał

No ale fajne, mógłby mi taki jeździć po korytarzu.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 14:11   #2958
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mój kot by skonał na zawał
Moja kiedyś próbowała fukać i boksować, jak ją z podłogi przeganiał Teraz się przenosi wyżej i patrzy z wyższością
Ale yt jest pełen filmów z kotami jeżdżącymi na tych odkurzaczach
Stary 2015-02-10, 14:29   #2959
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki masz model?

Cytat:
Moja kiedyś próbowała fukać i boksować, jak ją z podłogi przeganiał Teraz się przenosi wyżej i patrzy z wyższością
Ale yt jest pełen filmów z kotami jeżdżącymi na tych odkurzaczach
Ja jestem ciekawa jak moje psy będą reagowały. Zakładam że suczka ucieknie na drugi koniec mieszkania, a pies zedrze gardziel szczekając

A filmiki widziałam, pocieszne są te koty

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:23   #2960
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Tallan, podpytam Cię o te pojemniki.
Nie masz problemów z otwieraniem ich, są wygodne pod tym względem? I czy ta gumowa uszczelka dobrze chroni przed wilgocią, nie "kawalą" ci się sypkie przyprawy?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Skąd ja to znam...
Są wygodne i szczelne. Nic się nie kawali, nie wietrzeje.
Dolna część, jak się przyprawa skończy, ląduje w zmywarce (na górze mam ponaklejane karteczki z nazwami) i też w żaden sposób nie protestuje. Ja jestem bardzo zadowolona
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:58   #2961
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Skąd ja to znam...
Ale zachowałam tyle przytomności umysłu, że wszystko zgarnęłam do jednej, nawet jak miałam daleko
Cytat:
A wiesz może jak sobie radzi ze schodami? Bardzo głośny jest?

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Nie no, ja tego nie mogę mieć. Już mi się go szkoda zrobiło jak się męczył z tym stoperem drzwi :< http://youtu.be/o_KJNQ7BEV8
Stary 2015-02-10, 15:59   #2962
zakonna
Naczelna Nastolatka

a ha ha ha, judith miałabyś kolejne "zwierzątko" do kochania . Ja bym chciała takie między innymi po to żeby koty na nim jeździły... Wiem, bardzo dojrzałe.
Stary 2015-02-10, 16:08   #2963
201604191001
Konto usunięte

Mój kot by to olał, zdecydowanie. Jakieś bezpieczne miejsce i "wcale tego nie ma, nic się nie dzieje, nic nie jeździ po podłodze". Za to psa musiałabym oswoić, bo chciałby albo zagryźć, albo się bawić.
Stary 2015-02-10, 17:01   #2964
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez nissia90x Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mój dziś rano zrobił śniadanie i posprzątał i odkurzył całe mieszkanie i jak wychodził do śmieci wyniósł ;-) jestem w szoku.
Przykre jest to, że Cię to szokuje. Rozumiem, że jeśli Ty to robisz, to też następuje zachwyt z jego strony?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 17:13   #2965
Rena
Zakorzenienie

Moj codziennie robi sniadanie rano (do mnie nalezy kolacja) plus wyrzuca smieci wychodzac do pracy. Odkurza u nas irobot. I tez polecam ta zabawke.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 17:37   #2966
201604191001
Konto usunięte

Jeszcze jedno pytanie co do irobota. Jak z zabezpieczeniem podlog, listew, scian i drzwi i ogolnie mebli? Kocham moje biale listwy i drzwi i nozki od mebli i martwie sie czy mi to nie obije ich za mocno. Albo czy nie zostawi np. czarnych sladow.

Stary 2015-02-10, 17:55   #2967
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
U mnie nie byłoby miejsca na tyle słoiczków z przyprawami Trzymam je normalnie w torebkach w podłużnym pudełku, które wypełniają w całości. Są w porządku alfabetycznym - oczywiście do czasu aż korzysta z nich mój Mąż
Ja zadbałam o to, żeby było (3 półki nad blatem, z desek), bo tak właśnie lubię. Za to nie potrafię sobie wyobrazić układania ich w porządku alfabetycznym.
Co kto lubi.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:02   #2968
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Też myślę o iRobocie, bo latanie z odkurzaczem mnie dobija. Wczoraj po powrocie do domu odkurzałam i myłam podłogi, dziś dokładnie to samo Takie błoto wszędzie, że pies po spacerze poleciał pod prysznic. Wypłukałam z niego masę piachu...

Robocik przynajmniej by wciągał piasek mniej więcej.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:25   #2969
201604191001
Konto usunięte

Mi glownie zalezy na tym zeby zbieral siersc. Psa moge wyczesac a i tak sporo z niego leci. Ale kota nie da sie dotknac szczotka i jak sie podrapie to o klab klakow mozna sie potknac.

Lexie, suszysz psy suszarka? Ja sie boje mojego prac w zimie bo boje sie, ze sie zaziebi. A przed suszarka ucieka.

Edytowane przez 201604191001
Czas edycji: 2015-02-10 o 18:27
Stary 2015-02-10, 18:28   #2970
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Ja zadbałam o to, żeby było (3 półki nad blatem, z desek), bo tak właśnie lubię. Za to nie potrafię sobie wyobrazić układania ich w porządku alfabetycznym.
Co kto lubi.
Mamy naprawdę dużo przypraw więc dla mnie jest to logiczny układ Inaczej bym się pogubiła

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości