Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 18:13   #1231
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Dziewczyny, interesuje się któraś fotografią? Pamiętam, że mamy żonę fotografa poszukuję fajnego aparatu typu lustrzanka, dotychczas używałam olympus pen z wymiennymi obiektywami, byłam mega zadowolona, ale trochę zdjęć już wypstrykałam nim i trochę już szaleje niestety a i wymienna optyka do niego też nie jest taka najtańsza i kombinuję nad jakimś fajnym body i dobrymi obiektywami (w tym do portretów), bo jak mi się Młoda urodzi to przecież oszaleję bez robienia Jej zdjęć tamtego chyba szkoda naprawiać, nie wiem jak mu sprawdzić przebieg migawki ale na oko to będzie na pewno 30 tys.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
A my mamy je zrobione razem z halogenami dookoła schodow bo na poddasze mamy takie drewniane wiszące no i już od 5ciu lat są zamontowane i nigdy nie było problemu haha są jaja
nasze zepsuły się w drugim miesiacu od wprowadzenia sie mamy za dużo pary w kuchni chyba

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
I tak Was podczytuję i stwierdzam że należę do tej grupy sikających mam - chyba dzidziuś siedzi na pęcherzu albo go jakoś bardzo uciska bo w sumie sikać mogłabym cały czas czy to w nocy czy w dzień, zawsze parę kropelek, męczące bo teraz gdzie się nie ruszę to pierwsze moje kroki kieruję do łazienki

i tak mnie strasznie w pracy wkurzyli że wracając myślałam że się popłacze, niby nic takiego ale jakoś teraz wszystkiego mam spiętrzenie, wszystko na wczoraj i jeszcze mówili że można po godzinach zostawać,a później sobie odebrać oby do marca wytrwać, jeszcze tylko 3 tygodnie i 3 dni i laba!

A i jeszcze fajne zdjęcia brzuszkowe - można się zabawnie zainspirować http://joemonster.org/art/31041/Zdje...rodzin_dziecka
Super łaskawi, że możesz zostać po godzinach
najlepsze "eating for two/drinking for two"
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:20   #1232
kefii
Wtajemniczenie

Przyszło mi zamówienie z apteki z Geminii i wszytko oki tylko nie popatrzyłam sobie jak zamawiałam sterylizator parowy do mikrofali na jego wymiary. Na szerokość się zmiesci ale na wysokosć już nie. Zapomnialam ze mam małą mikrofale. Niech to ...

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:22   #1233
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Doświadczone mamy, mam pytanie, a wlaściwie dwa.

Czy warto kupić podgrzewacz do butelek?
Czy sterylizator jest konieczny, czy mogę po prostu myć w płynie do naczyń i wyparzać wrzątkiem?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:31   #1234
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość

Czy sterylizator jest konieczny, czy mogę po prostu myć w płynie do naczyń i wyparzać wrzątkiem?
Ja mam podgrzewacz i u nas super się sprawdził. Mały jadł na roaty wiec prawie miał chwilkę pzrewy a mleczko do podgrzewacza. W nocy stała butelka z woda potem sypałam tylko mleko. Ale można tez termos z ciepłą woda na noc zostawić i też szybko zrobić sie mleko. Podgrzewam tez w nim obiadki.
Sterylizator dla mnie super sprawa choć mały po szpitalu nie były nauczony tak super czystycz butelek wiec nie używałam. Laktator tez w nim wypażałam w szpitalu. w domu nie miałam ale teraz kupie napenwo.
Są tez użądzenia dwa w jednym czyli podgrzewacz ze sterylizatorem na 1 butelkę. Ale nei wiem jak to się sprawdza.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Edytowane przez kefii
Czas edycji: 2015-02-10 o 18:34
Stary 2015-02-10, 18:34   #1235
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja mam podgrzewacz i u nas super się sprawdził. Mały jadł na roaty wiec prawie miał chwilkę pzrewy a mleczko do podgrzewacza. W nocy stała butelka z woda potem sypałam tylko mleko. Ale można tez termos z ciepłą woda na noc zostawić i też szybko zrobić sie mleko. Podgrzewam tez w nim obiadki.
Sterylizator dla mnie super sprawa choć mały po szpitalu nie były nauczony tak super czystycz butelek wiec nie używałam. Laktator tez w nim wypażałam w szpitalu. w domu nie miałam ale teraz kupie napenwo.
Dziękuje

Nad sterylizatorem się zastanowię, ale podgrzewacz kupię na 90 %
W ogóle pytanie jeszcze z serii tych głupich, jeśli będę pokarm ściągać do butelki, a Mała wszystkiego nie wypije, to co wtedy? Wylać, czy moge potem jeszcze go podgrzać?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:37   #1236
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Samochód zarejestrowany i ubezpieczony. Jemy tynk do końca miesiąca.
Dobrze, że luty krótki
Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Mam wyniki z glukozy - na czczo 74, po 2 godz 88. Przynajmniej to jedno z głowy

Cytat:
scotasia
Ja idę za tydzień w środę na glukozę
Więc sama nie będziesz

Bolesne, przejdę się z pokoju do łazienki i już się brzuch robi twardy, a brzuch w dole i kręgosłupie boli cały czas, ale z różnym nasileniem.
Jestem w kontakcie cały czas z położną. Zwiększyłam dawkę magnezu i no spy, czekamy.
fistaszek

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
I tak Was podczytuję i stwierdzam że należę do tej grupy sikających mam - chyba dzidziuś siedzi na pęcherzu albo go jakoś bardzo uciska bo w sumie sikać mogłabym cały czas czy to w nocy czy w dzień, zawsze parę kropelek, męczące bo teraz gdzie się nie ruszę to pierwsze moje kroki kieruję do łazienki

i tak mnie strasznie w pracy wkurzyli że wracając myślałam że się popłacze, niby nic takiego ale jakoś teraz wszystkiego mam spiętrzenie, wszystko na wczoraj i jeszcze mówili że można po godzinach zostawać,a później sobie odebrać oby do marca wytrwać, jeszcze tylko 3 tygodnie i 3 dni i laba!

A i jeszcze fajne zdjęcia brzuszkowe - można się zabawnie zainspirować http://joemonster.org/art/31041/Zdje...rodzin_dziecka
hehe, fajne zdjęcia
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:52   #1237
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje

W ogóle pytanie jeszcze z serii tych głupich, jeśli będę pokarm ściągać do butelki, a Mała wszystkiego nie wypije, to co wtedy? Wylać, czy moge potem jeszcze go podgrzać?
Albo podać w tem pokojowej tak jak stoi albo z podgrzewacza tylko uważać żeby nie przegrzać pokarmu

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2015-02-10, 19:10   #1238
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Myszonka kiedy wyniki?
Dzięki dziewczyny za gratki Ja się strasznie zdziwiłam, że poza słodkim smakiem nie miałam żadnych przykrych dolegliwości Wyniki będę miała jutro

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
I ja.
Mam dola finansowego .
Ja też... Czekam na kasę z zusu

Cytat:
Mam wyniki z glukozy - na czczo 74, po 2 godz 88. Przynajmniej to jedno z głowy

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Hejoooo Wkońcu udało mi się wejść na kompa... echhh cały dzień w biegu...
Dziewczyny .... przeżyłam zawał w nocy
02:59 budzę się w nocy nagle chce mi się strasznie siQ no to lece do lazienki patrze a tu nad schodami zapalone ledy no ale rozespana bylam pomyslalam że sis byla przede mną w łazience... połozyłam się do łozka a drzwi do pokoju miałam otwarte.. patrze a tu znow same się zaświeciły i zaczely mrugać nagle się wyłączyły.. chwile potem znów to samo... normalnie mnie oblało zimnym potem a serce to miałam chyba już na języku... zapalilam lampkę i czekalam do 4 rano aż mój mąż wróci z pracy ... rano opowiadam to tacie a babcia mówi że też się obudziła i widziała to. Mój mąż śmieje się ze mnie i mowi że gdzieś pewnie robi się zwarcie
O masakra! Też bym zeszła na zawał... Mój Tż jedzie w delegację, na 3 dni, aż zaczęłam się bać

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Moja mała też dziś tańcuje w brzuszku Jak położyłam się żeby połozna sprawdziła serduszko to prawa strona była wypchnięta kilka cm ponad lewą Uwielbiam jak tak się przemieszcza i widzę gdzie jest
Ja też, cudowne uczucie

Cytat:
Dziewczyny, interesuje się któraś fotografią? Pamiętam, że mamy żonę fotografa poszukuję fajnego aparatu typu lustrzanka, dotychczas używałam olympus pen z wymiennymi obiektywami, byłam mega zadowolona, ale trochę zdjęć już wypstrykałam nim i trochę już szaleje niestety a i wymienna optyka do niego też nie jest taka najtańsza i kombinuję nad jakimś fajnym body i dobrymi obiektywami (w tym do portretów), bo jak mi się Młoda urodzi to przecież oszaleję bez robienia Jej zdjęć tamtego chyba szkoda naprawiać, nie wiem jak mu sprawdzić przebieg migawki ale na oko to będzie na pewno 30 tys.
Prawda jest taka, że fotograf nigdy dobrze nie doradzi Ci sprzętu, bo Tobie na czym innym zależy, a jemu na czym innym Nie wiem jaki masz budżet, ale ja szukałabym bezlusterkowca z wymienną optyką, teraz popularne są sony alfa, choć tego fenomenu nie rozumiem

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:15   #1239
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Dalej nie śpię bo biegam sikać co chwila mógłby młody zejść mi z pęcherza, bo ide do toalety to parę kropli i finito, a jak tylko się spowrotem ułoże to znów mi się chce... I tak w koło macieju... Mam już dzisiaj tego serdecznie dość, a co będzie potem?? W 8-9 msc? ja się zalamie chce spać!
Współczuję

Ja to się "śmieję", że ta szyjka mi się przyplątała bo zbyt łagodnie znosiłam ciążę:P

Poza traumą do 14 tygodnia bo wymiotowałam i miałam mdłości czuję się fajnie. Zero zgagi, bólu kręgosłupa, problemów ze snem, dużego przyrostu wagi, obrzęków. Brzuszek na razie mały w niczym mi nie przeszkadza. No to się szyjka skracająca przypałętała. Tak dla równowagi pewnie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Cześć chyba przyda się kubek gorącej kawy od rana bo nie wyspałam się
dziękuję za gratulację

powiem Wam że to moje babki od pazurków mnie chyba wykończą, dzwonią na ostatnią chwilę i liczą na to że ja się rozdwoję i zrobię im pazurki wtedy kiedy one chcą, a nie wtedy kiedy ja mam czas

a teraz rano jedna z nich do tego kuzynka, do mnie pisze czy nie może przyjść wcześniej bo do lekarza z dzieckiem musi iść (no ok rozumiem) ale dlaczego chore dziecko mi do domu chce przyprowadzić to już nie rozumiem raz że ja totalnie nie mam nic w domu dla 2-latka nie będzie miała się czym bawić co robić, a dziecko chore to marudne, a dwa że jest chora a ja jestem do jasnej anielki w ciąży co chwilę coś łapię

ok wyżaliłam się, przepraszam, lecę się szykować
Współczuję...

Sorry za stwierdzenie, ale dla mnie to typowa matka - idiotka... Ani o własnym dziecku nie myśli, ani o cudzym. Jedyne co ją interesuje to własna dupa.

A ja dziś przespałam 3/4 dnia. Ciśnienie u mnie chyba na łeb na szyję poleciało na dworze i taki senny dzień mam.
Stary 2015-02-10, 19:16   #1240
goskie89
Rozeznanie

Ale mnie teściowa w☠☠☠☠... aż się popłakałam. Już nie wiem czy to te hormony czy ta kobieta jest tak nieczuła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:19   #1241
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Prawda jest taka, że fotograf nigdy dobrze nie doradzi Ci sprzętu, bo Tobie na czym innym zależy, a jemu na czym innym Nie wiem jaki masz budżet, ale ja szukałabym bezlusterkowca z wymienną optyką, teraz popularne są sony alfa, choć tego fenomenu nie rozumiem
No właśnie Pen jest bezlusterkowcem z wymienną optyką, tylko cena tej optyki powala na dłuższą metę, a chciałabym się coś rozwinąć (czysto amatorsko, ale jednak - nie można wiecznie robić zdjęć w trybie auto), niby Pen dawał dużo możliwości, ale chciałabym czegoś więcej. Przede wszystkim wizjer Na serio to uwielbiam olympsa i nowe om-d są boskie, ale za tą cenę mogłabym mieć normalne lustro, tylko nie wiem czy warto? Np nikona d7000 lub 7100 z kitowym obiektywem i dokupić stałkę? Bo Pen się po prostu psuje już po tych kilku latach (mam go od 2010) - przedtem źle naświetlał, teraz nagle miał problem z wyświetlaczem... No i nie wiem
Stary 2015-02-10, 19:28   #1242
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
Ale mnie teściowa w☠☠☠☠... aż się popłakałam. Już nie wiem czy to te hormony czy ta kobieta jest tak nieczuła

Co się stało

Cytat:
No właśnie Pen jest bezlusterkowcem z wymienną optyką, tylko cena tej optyki powala na dłuższą metę, a chciałabym się coś rozwinąć (czysto amatorsko, ale jednak - nie można wiecznie robić zdjęć w trybie auto), niby Pen dawał dużo możliwości, ale chciałabym czegoś więcej. Przede wszystkim wizjer Na serio to uwielbiam olympsa i nowe om-d są boskie, ale za tą cenę mogłabym mieć normalne lustro, tylko nie wiem czy warto? Np nikona d7000 lub 7100 z kitowym obiektywem i dokupić stałkę? Bo Pen się po prostu psuje już po tych kilku latach (mam go od 2010) - przedtem źle naświetlał, teraz nagle miał problem z wyświetlaczem... No i nie wiem
To ja proponuję Ci najpierw nauczyć się na swoim starym aparacie trybu manualnego, a później przesiadkę na lustrzankę Bo bezlusterkowcem zrobisz zdjęcie na auto i będzie dla twoich potrzeb ok, a lustrzanką o jakiej piszesz już tego nie zrobisz i aby się zrazisz

Stary 2015-02-10, 19:31   #1243
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Co się stało

To ja proponuję Ci najpierw nauczyć się na swoim starym aparacie trybu manualnego, a później przesiadkę na lustrzankę Bo bezlusterkowcem zrobisz zdjęcie na auto i będzie dla twoich potrzeb ok, a lustrzanką o jakiej piszesz już tego nie zrobisz i aby się zrazisz
Nie no Myszonku zrobiłam wiele zdjęć na manualu nadal amatorsko i spokojnie go ogarniam, tylko mi nie wystarcza
Stary 2015-02-10, 19:33   #1244
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam lustrzankę SOny alfa chyba 390.
No troche to potrwalo ale jak mam czas to udaje się z niego super zdjecia wyciagnąć. Teraz przy małym nie mam jak cwiczyc więc poszedł w odstawkę ale czasem trzeba i jemu zdjecia porobić to wtedy jest wyzwanie

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2015-02-10, 19:36   #1245
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no Myszonku zrobiłam wiele zdjęć na manualu nadal amatorsko i spokojnie go ogarniam, tylko mi nie wystarcza
Aaaa... bo napisałaś, że robisz zdjęcia tylko na auto!
Mój Tż stwierdził, że najlepiej jak pójdziesz do jakiegoś sklepu typowo fotograficznego (nie jednego, bo każdy sklep nastawiony jest na inną markę i będą ją wciskać za wszelką cenę) i powiesz co konkretnie potrzebujesz i oni Ci doradzą.

Stary 2015-02-10, 19:40   #1246
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja mam lustrzankę SOny alfa chyba 390.
No troche to potrwalo ale jak mam czas to udaje się z niego super zdjecia wyciagnąć. Teraz przy małym nie mam jak cwiczyc więc poszedł w odstawkę ale czasem trzeba i jemu zdjecia porobić to wtedy jest wyzwanie
Kojarzyłam coś i sprawdziłam, ze własnie wchodził jak kupowałam swój... teraz już nawet nie jest dostępny... podobały mi sie kolory w alfach Teraz alfy są już najczęściej "zaawansowane" czytaj drogie, albo typu nex : http://www.sony.pl/electronics/apara...mi-obiektywami a reszty jakoś nie znam i nie wiem. no nic, dalej szukam.
Stary 2015-02-10, 19:41   #1247
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Co się stało

Robimy remont w mieszkaniu. I teściowa się zapowiedziała że jak skończymy to przyjedzie na inspekcje. Więc mówię że się dobrze składa to może mi okna pomorze umyć bo mi jest już ciężko. To ta mi pojazd zrobiła że ona swój dom ma do sprzątania itp. Zrozumiałam aluzje więc mówię że jednak nie trzeba wynajmę kogoś kto mi pomorze to zaczęła mówić że pieniądza nie szanujemy i jacy to jesteśmy nieodpowiedzialni. A mąż się dziwi że nie chcè tam jeździć. Chaotycznie to opisałam ale zdenerwpwała mnie 😠

goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:41   #1248
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Bez podgrzewacza się obeszłam ale miałam czajnik z funkcją regulacji temperatury a sterylizator jak dla mnie must have .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:46   #1249
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa... bo napisałaś, że robisz zdjęcia tylko na auto!
Mój Tż stwierdził, że najlepiej jak pójdziesz do jakiegoś sklepu typowo fotograficznego (nie jednego, bo każdy sklep nastawiony jest na inną markę i będą ją wciskać za wszelką cenę) i powiesz co konkretnie potrzebujesz i oni Ci doradzą.
Dzięki a wiesz jak jest w sklepach, w większości i tak jak zacznę od tego, że ja na fotografii nigdy nie będę chciała zarabiać i chcę tylko na własny użytek, to właśnie zaproponują bezlusterkowca. I one są super, ale już mam i nie wiem czy jest sens kupowania tego samego tylko drożej (bo nowszy). Czeka mnie przeczytanie internetu

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Robimy remont w mieszkaniu. I teściowa się zapowiedziała że jak skończymy to przyjedzie na inspekcje. Więc mówię że się dobrze składa to może mi okna pomorze umyć bo mi jest już ciężko. To ta mi pojazd zrobiła że ona swój dom ma do sprzątania itp. Zrozumiałam aluzje więc mówię że jednak nie trzeba wynajmę kogoś kto mi pomorze to zaczęła mówić że pieniądza nie szanujemy i jacy to jesteśmy nieodpowiedzialni. A mąż się dziwi że nie chcè tam jeździć. Chaotycznie to opisałam ale zdenerwpwała mnie 😠

o żesz ty. No mnie by też wkurzyła. Z reszta moja też taka chętna do pracy że jak nie chce pomagać to kij jej w oko, a niech tylko wspomni, że brudne! w ciąży okien się nie myje, koniec kropka.
Stary 2015-02-10, 19:47   #1250
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Trzeba jej było powiedzieć to co mój tż mówi bogaci się bawią bo bogatemu wolno .
Stary 2015-02-10, 19:57   #1251
ruskaa
Wtajemniczenie

kurde jakoś dziś jestem jakaś niedorozwinięta i nie umiem się do żadnej z wypowiedzi odnieść
mam dzień idioty chyba

Landrynki se jem a co się będę !

kurde no i się zaczęło, jest mi coraz ciężej, podnieść się to ciężko już, z boku na bok muszę delikatnie bo tak to brzuch napinam i boli..
Ciąża piękny stan

ale mam lenia..

i nie wiem co miałam pisać

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:00   #1252
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
kurde jakoś dziś jestem jakaś niedorozwinięta i nie umiem się do żadnej z wypowiedzi odnieść
mam dzień idioty chyba

Landrynki se jem a co się będę !

kurde no i się zaczęło, jest mi coraz ciężej, podnieść się to ciężko już, z boku na bok muszę delikatnie bo tak to brzuch napinam i boli..
Ciąża piękny stan

ale mam lenia..

i nie wiem co miałam pisać
Trzeba było sobie z rana glukozkę dziabnąć, ja dziś tak walnęłam i proszz... aktywna jestem jak nigdy
Landrynki to to samo, więc czekamy aż rozkręcisz tą imprezę
Stary 2015-02-10, 20:03   #1253
loluska
Zakorzenienie

goskie89
szkoda nerwów na teściową Wierzę że cię z równowagi wyprowadziła ale chyba trzeba wpuścić jednym i wypuścić drugim uchem

No i zostałam bez Tż do piątku, oby wszystko pozałatwiał i oby udało mu się w końcu wywalczyć kasę którą my gość leci
Jutro wbija do mnie koleżanka z byłej pracy a pojutrze widzę się z przyjaciółką W międzyczasie gdzieś upchnę naukę i czas zleci

AAAA i zapomniałam wam powiedzieć że zaliczyłam dzisiaj fosę jak wracałam od położnej Nic się nie stało autu ani mi więc się śmieję, ale kurde Tż się wściekał że nie wie jakim cudem mogło mnie ściągnąć, no ale ściągło

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2015-02-10 o 20:05
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:10   #1254
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Kojarzyłam coś i sprawdziłam, ze własnie wchodził jak kupowałam swój... teraz już nawet nie jest dostępny... podobały mi sie kolory w alfach Teraz alfy są już najczęściej "zaawansowane" czytaj drogie, albo typu nex : http://www.sony.pl/electronics/apara...mi-obiektywami a reszty jakoś nie znam i nie wiem. no nic, dalej szukam.
No ja go kupowałam jakies 4 lata temu i kosztował coś koło 1700-1800zł. Ja go lubie ale czasem przydała by mi sie taki mały do kieszeni.
A no i mojemu kuzynowi uratowałam zdjecia z wesele. Fotograf sie zgubil i nie mieli by zdjec z domów. Porobiłam zdjecia i im dałam to sobie uzupełnili.

Cytat:

a co w tym złego ze kotoś przyjdzie i pomoze? Ja teraz nie myłam okien przed zimą, maz nie dał rady bo ciągle w pracy mieli urwanie włacznie z sobotami to poprosilam taką pania co sprząta czasem u mojego taty (wiadomo jak to chlop ogólenie ogarnie i ma czysto ale brak kobiecej reki takiego dopieszczenia to wtedy prosi tą babke to ona tak wysprzata je mozna sie pzreglądać) i ona umyła mi okna. Za prawie 3 godziny zapłaciłam jakieś 50zł. A mam tak 3 okna, jedno balkonowe, 2 dachowe i dwa takie malutkie. Teraz po remoncie tez chyba ja poprosze żeby mi pomogła ogarnąć wszytko.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Ja już na szczęście po glukozie. Wynik mam oki nawet niski ten cukier (pewnie znowu będę wcinać cukierni do konca ciąży). A po badaniu cały dzień czułam się fatalnie. Po badnaiu ledwo dojechałam do domu jak mi spadł cukier to trzęsły mi się ręce, slabo mi sie robiło a ciśnienei miałam jak niboszczyk. Dobrze że już mam za sobą

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2015-02-10, 20:16   #1255
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli planujesz karmić piersią uważam, że nie warto. Nie miałąm podgrzewacza a butelkę, jeśli juz była w użyciu, przelewaliśmy wrzątkiem. Wg mnie dziecko nie musi mieć sterylnego smoczka czy butelki, trochę zarazków nie zaszkodzi
Cytat:
Mleko, które miało kontakt ze śliną nie nadaje się do ponownego podgrzewania. Trzeba wylać niestety, dlatego lepiej podać mniej i ewentualnie dogrzać niż później wylewać takie cenne mleczko druga sprawa - w ogóle mleka nie powinno się 2x podgrzewać.

Leje mi się z nosa ciurkiem byłam z mamą w tesco - ale cudna nowa kolekcja ciuszków - czekam na obniżki

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:25   #1256
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

phi, nie dość, że sama pomóc nie chce to jeszcze pilnuje Waszych pieniędzy...taaa najlepiej, żebyś w 7 m-cu ciąży myła okna
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:29   #1257
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
dla niektórych Pań posiadania zrobionych paznokci to jest sprawa zycia albo śmierci a żebyście wiedziały ile można sie zastanawiać nad kolorem 1 cyrkonii uhuhu
a tu jeszcze kształt dochodzi ... To się warzą losy całego świata, co tam chore dziecko i czyjaś ciążą phi
strzał w dziesiątkę! ja tego nie rozumiem, ale dokładnie tak jest jak piszesz

Cytat:
Ludzie są bezmózgowcami . Ja jak mam chore dziecko to odwołuje paznokcie albo mowie wprost, że chora i czy nie ma nic przeciwko i organizuje opieke do dziecka.
Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
świetnie Cie rozumiem
robiłam paznokcie ok 5 lat, w domu
a wiadomo skoro w domu to przeciez mogę 24h na dobę
i 'a nie da sie mnie jakoś wcisnąć' tak jakby to trwało 5 min
ja nigdy przenigdy chora nie poszłabym do kobiety w ciąży czy z małym dzieckiem w domu, jak jeszcze w ciąży nie byłam i jeździłam po domach i robiłam pazurki, a przypętało się chociażby drobne przeziębienie zawsze dzwoniłam do tych klientek które miały małe dzieci i pytałam czy mogę przyjechać w takiej sytuacji...
no ale co zrobisz, baby nie zrozumiesz, przyszła mała się nudziła, co chwilę na kolana chciała, albo siusiu.... ale przeżyłam a jak zachoruję znajdę i zatłukę

Cytat:
BGŻ nie wchodzi w gre.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Mam kupiona cegłe ale nie chce by bank o tym wiedzial .

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Teść jest elektrykiem więc materiał już mam i robocizna darmo. Znajomi mają sklep z płytkami a ciotka z armaturą. Chcemyukryć część kosztów i zostawić kasę w razie potrzeby.
hej, my braliśmy w zeszłym roku kredyt w ING i ich właśnie nie interesowały faktury (bo sami mamy znajomości w budowlance i możemy sobie taniej załatwić towar bez faktury) przed podpisaniem umowy mieliśmy dostarczyć tylko jedną fakturę, na łączny zakup czegokolwiek na budowę za 5tys... kredyt nam wypłacają w 2 transzach, pierwszą dostaliśmy już po tygodniu od podpisania umowy, i była to połowa wartości kredytu, a przy 2 to musimy dokładnie wszystko policzyć i zdeklarować się co do złotówki ile chcemy, czy całą drugą połowę, czy mniej, bo więcej dobierać nie będzie można.
A i jeszcze możecie wybrać się do doradcy, który załatwi za was wszystkie formalności i dostaniecie od niego kilka ofert z różnych banków, a wy sobie wybierzecie to co będzie wam odpowiadało my byliśmy w 2 różnych firmach i mogę polecić Open finance

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:33   #1258
Nadzieja87
Zakorzenienie

Kurna, co jest?? Pół dnia próbuje na wizaż zajrzeć i ani z telefonu, ani z laptopa sie wcześniej nie dało

uwaga! będę sie teraz żalić...więc kto nie chce czytać moich gorzkich żali może swobodnie ominąć mój post...nie pogniewam się...ja po prostu muszę sie wygadać, bo inaczej będę wyć do jutra....

To jest zdecydowanie nie mój dzień bez kitu, ręce nogi cycki opadają czuje sie jak *******onej w ukrytej kamerze...

TŻ dziś w domu i gra sobie na konsoli w GTA V, buczenia, strzelanie, co chwile jakieś syreny policyjne wyja i takie tam, generalnie łeb mi zaraz rozwali w drobny mak...
Swoją droga sama mu kupiłam to GTA na dzień chłopaka w 2013...wiec sama sobie jestem winna.
Nic to... zeby nie słuchać poszłam do kuchni przygotowałam wszystko pod obiado-kolacje no, ale ile można stać w zimnej kuchni??(ta, zimnej bo jakiś dekiel nie założył w kuchni ogrzewania) To ja już wole nie spać przez K niż przez przeziebienie lub nery....to wróciłam do pokoju....no ale po chwili nudno...
to sie z tych nudów wzięłam za przeglądanie ebay, bo mówię matki boskiej pieniężnej sie zbliża, wiec w gruncie rzeczy mogę swobodnie karta zapłacić a potem wpłacić to co wydała.... no nie ważne...
odpalam ebay, przeglądam i myślę....
no tak, smoczki lovi retro chciałam ( fajne takie z polski za 6 euro 2 sztuki plus 4 e wysyłka...dla mnie bomba) no to wybieram te co mnie interesują, rozmiar najmniejszy i co? i brak...nie maja....Myślę szkoda, ale trudno wybiorę inne, fajne takie marynarskie z napisem chyba love my mum i drugi taki sam tylko napis love my dad...i co? I kufno! taka sama sytuacja.... i już ciśnienie skacze, *******eni niemcy z polski sobie smoczki zamówili , a ja sie moge smakiem obejść... no to szukam innych aukcji, myślę jest nadzieja, bo jest jeszcze jedna aukcja z lovi.... no i co? i TO SAMO. No po prostu szczyt, szczytów....

ale OK, przetrawiłam... mówię to chociaż apteczne rzeczy te co to sobie pare dni temu wrzuciłam do warenkorb dziś zapłace i przyjadą do piątku. Wchodze na strone apteki i oczom nie wierze. Wyczyścili mi moje zamówienie.... no nie ma, null! i od nowa moge sobie kopać w rzeczach i składać zamówienie. strzele se w łeb jak boga kocham!

coś mnie przy tym tchnęło i sobie myślę...może tak chociaż materac na ebay zamówię, co to sobie go upatrzyłam do łóżeczka nim go wykupią...extra materac, dwustronny dla maleństw i potem starszaka...macałam go nawet w jakimś sklepie....wchodze na ebay, patrze, no gratuluje, udało ci sie rzutem na taśme, bo materac jutro kończy swa akucje. Wchodze na ta aukcje i wybuchłam śmiechem. TO NIE MOŻE BYĆ PRAWDA!! Aukcja trwa, ale materace wykupione!!! No kpiny....wklepałam szybko w wyszukiwarkę i patrze ufff są te materace na inncych aukcjach...ale znowu oczom nie wierze, bo już 10 euro droższe i to od tego samego sprzedawcy..

Czarna rozpacz, bez kitu... dosłownie w tej chwili nasuwa mi sie myśl, chcesz rozśmieszyć Pana Boga opowiedz mu o swoich planach.....to co ja sobie upatrzyłam, to chyba ma najwieksze wzięcie....

W ramach pocieszenia, TŻ wykopał mi murzynki z szafy...pycha z wiórkami kokosowymi....wpierdzieli łam całe opakowanie!! 18 sztuk! Przy czym śmiałam sie i wyłam na przemian. Potem poprawiłam obiado kolacja! A co! bede gruba, ale przynajmniej szczęśliwa

Pomarudziłam, to teraz ide zamówić ten droooogi materac

Acha i jeszcze jedno! Oddychać nie moge czuje jakby mi ktoś próbował rozepchać macice po całym brzuchu , w efekcie siedzę i ledwo dysze. A Kacperski odsypia właśnie harce...noooo coś mi sie widzi ze czeka nas długa noc
Ochooo, właśnie wywołałam wilka z lasu.... czka.... ale chyba sie odwrócił buzią do środka, bo taka wygłuszona ta czkawka

Myko, fajne to z linka! blog, albo? W każdym badź razie chyba nie odpocznę sobie przy moim bokserze
Stary 2015-02-10, 20:41   #1259
weron1
Rozeznanie

Hej dziewczyny. Jestem już po wizycie. Niby wszystko ok, ale szyjka niestety nadal się skraca- dostałam zwiększone dawki magnezu, nospy i luteiny. A co do małej to waży 1052g i ma za mały obwód brzuszka o 2 tygodnie. Lekarz zapisał jakies dodatkowe witaminy, żeby mała przybrała...Powiedział oczywiście żebym się nie martwiła, no ale tak trudno się nie martwić...Mam nadzieję, że za 3 tygodnie przypakuje, albo, że to jakis błąd pomiaru czy coś. Lekarz cały czas powtarzał, że to może być uroda dziecka, że po mamusi może być szczupła i wysoka, ale ja w tej ciąży może jestem jeszcze wysoka, ale już nie szczupła. Przybieram na wadze regularnie. Az odechciało mi się z tego wszystkiego chodzić po sklepach...
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 21:10   #1260
fistaszek24
Zakorzenienie

Nadzieja jutro spróbuj albo wybierz w Polsce a ja Ci je wyśle .
Werona lekarz ma racje nie stresuj się poczekaj do wizyty.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości