Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 10:03   #3061
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Hej

Wczoraj się nacytowałam i jak chciałam odpowiedzieć, to mi wizaż padł i już przez cały wieczór nie działał
nie chce mi się teraz cytować, więc odpowiem tak hurtem

Szuuu to ubranko z next jest śliczne za to to inne co pokazałaś typowe na chrzciny to porażka, nie wyobrażam sobie wsadzić w to dziecka, tym bardziej w sierpniu czy wrześniu.

Ja tak sobie skromnie już planuję ochrzcić dziecko pod koniec wakacji lub we wrześniu, ale przed tym ważne jest dla mnie, żebyśmy mieli wypracowany rytuał i że będę wiedziała, że o tej godzinie będzie spał, a nie będzie domagał się jedzenia

Moja siostra też rodziła w czerwcu, akurat 21.06, a to jest mój planowany termin i chrzciła małą w październiku, ale całą mszę trzymała na rękach i było jej trochę ciężko już ale ogólnie Oliwia nie płakała, była baaaardzo grzeczna

Charlotta gratuluję 25tc!! Boże, ale ten czas leci.. Ale ja już nie mogę się doczekać Małego

Wczoraj robiłam przegląd ubrań dla Wojtka, nie mam ich zbyt dużo, bo dopiero czekamy na dostawę , aleeeeee byłam zachwycona jak je oglądałam
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:04   #3062
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
akurat praca biurowa jest dla kręgosłupa najgorsza ( pozycja siedząca) więc może to też dlatego Cię tak boli?

Charlotta współczuję tych problemów z cukrzycą

Szuu to już marcówki rodzą a ja kurcze cały czas lutówki podczytuję, muszę się przerzucić na jeszcze jeden wątek widzę

U mnie z wagą to dziwnie, miałam już 4kg na plusie, a na poniedziałkowej wizycie już tylko 3kg może przez to choróbsko.

alkamor gratuluję córeczki to teraz zasypuj nas różem

Co do chrzcin, to ja planuje dosyć szybko. Młodą chrzcilismy jak miała 2 miesiące i praktycznie całą mszę i potem przyjęcie przespała, z przerwą na karmienie i przewijanie.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

to chyba zależy też od norm w labie, bo się rożnią metody badań. U mnie norma na czczo jest do 99

A ja zaczynam dzisiaj 24 tydzień, szok kiedy to zleciało
Ale norma w Łabie to norma nie dla ciężarnych poza tym to norma z pobierania krwi.
Ja mowie o normie mierzenia w domu glukometrem będąc w ciąży

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:07   #3063
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
helloł

nadrobiłam ale w sumie to nie wiem co napisać

co do chrzcin...ja planuję dopiero po nowym roku Kuba miał 7 miesięcy i teraz nie zamierzam wcześniej

byłam dzisiaj na wizycie...normalnie nie robiłaby mi USG ale poprosiłam ze względu na brak 100% potwierdzenia płci ostatnio. Jak tylko przyłożyła głowicę to wiedziałam, że się dowiem bo ustawienie idealne ginka powiedziała, że to na pewno dziewczynka bo chłopca to z tego nie będzie...widać było wargi sromowe cieszę się niesamowicie chociaż nadal nie do końca chyba to do mnie dociera

co do wagi to już mam +7 kg ale po moim ostatnim apetycie było to do przewidzenia

no i dostałam na krzywą
Super, że wizyta udana i potwierdzona została dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej, byłam u gińcia, on raczej uważa, że to nietolerancja glukozy, niż cukrzyca ciążowa. kazał mi trzymać dietę i powtórzyć glukozę w sobotę. Jeśli będzie poniżej 140 to ok, 140-160 dalej trzymać dietę, powyżej 160- przyjść po skierowanie do endokrynologa. Dał mi trochę nadziei, wszystko wyjaśni się w sobotę. Najgorsze, że mężuch gania mnie po domu z glukometrem, żeby na wszelki wypadek wprawić się w kłuciu, a ja za nic nie mogę się przełamać Nie dam rady wcisnąć tego pistoletu i już
Poza tym z Jaśkiem wszystko ok, nie udało się zrobić zdjęcia buźki, bo odwrócił się twarzą do mojego kręgosłupa Poza tym Furosept na złe wyniki sików.
Szczerze to dziwne mi się wydaje rozumowanie Twojego lekarza. Mój by kazał przejść na dietę, mierzyć cukier i absolutnie nie powtarzać krzywej, bo to bardzo obciążajace badanie.
Skoro w sobotę masz powtarzać krzywą, to ja do tego czasu bym sobie mierzyła cukier na czczo i po posiłkach i zobaczyła jak wygląda sytuacja z Twoimi cukrami.
Cóż jeżeli ciężko Ci się przemoc to pomyśl, że musisz to zrobić dla dobra dziecka, bo niestety cukrzyca ma na maleństwo negatywny wpływ
Trzymaj się, nie jest wcale tak źle, ja to drugi już raz przechodzę.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a jakoś niedawno nie zmieniły się u nas normy? na innym wątku spotkałam się ze stwierdzeniami o wynikach, że wg starych norm cukrzyca, wg nowych na granicy dokładnie nie pamiętam, generalnie chodzi mi o normy, czy są jakieś inne
A nie odwrotnie? Bo chyba jakiś czas temu zaostrzono o ile się nie mylę normy. Kiedyś było chyba do 140 1h po posiłku, a teraz do 120.

Ja o chrzcinach jeszcze nie myślę na razie chciałabym szczęśliwie donosic chociaż do polowy maja
ale na pewno będziemy chrzcic, tylko pewnie będą w mniejszym gronie niż u Kubusia

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
helloł

nadrobiłam ale w sumie to nie wiem co napisać

co do chrzcin...ja planuję dopiero po nowym roku Kuba miał 7 miesięcy i teraz nie zamierzam wcześniej

byłam dzisiaj na wizycie...normalnie nie robiłaby mi USG ale poprosiłam ze względu na brak 100% potwierdzenia płci ostatnio. Jak tylko przyłożyła głowicę to wiedziałam, że się dowiem bo ustawienie idealne ginka powiedziała, że to na pewno dziewczynka bo chłopca to z tego nie będzie...widać było wargi sromowe cieszę się niesamowicie chociaż nadal nie do końca chyba to do mnie dociera

co do wagi to już mam +7 kg ale po moim ostatnim apetycie było to do przewidzenia

no i dostałam na krzywą

Cytat:
Hej, byłam u gińcia, on raczej uważa, że to nietolerancja glukozy, niż cukrzyca ciążowa. kazał mi trzymać dietę i powtórzyć glukozę w sobotę. Jeśli będzie poniżej 140 to ok, 140-160 dalej trzymać dietę, powyżej 160- przyjść po skierowanie do endokrynologa. Dał mi trochę nadziei, wszystko wyjaśni się w sobotę. Najgorsze, że mężuch gania mnie po domu z glukometrem, żeby na wszelki wypadek wprawić się w kłuciu, a ja za nic nie mogę się przełamać Nie dam rady wcisnąć tego pistoletu i już
Poza tym z Jaśkiem wszystko ok, nie udało się zrobić zdjęcia buźki, bo odwrócił się twarzą do mojego kręgosłupa Poza tym Furosept na złe wyniki sików.
Szczerze to dziwne mi się wydaje rozumowanie Twojego lekarza. Mój by kazał przejść na dietę, mierzyć cukier i absolutnie nie powtarzać krzywej, bo to bardzo obciążajace badanie. Dodatkowo skierowane do diabetologa, a nie endokrynologa.
A skoro w sobotę masz powtarzać krzywą, to ja do tego czasu bym sobie mierzyła cukier na czczo i po posiłkach i zobaczyła jak wygląda sytuacja z Twoimi cukrami.
Cóż jeżeli ciężko Ci się przemoc i kłuc- pomyśl, że musisz to zrobić dla dobra dziecka, bo niestety cukrzyca ma na maleństwo negatywny wpływ

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a jakoś niedawno nie zmieniły się u nas normy? na innym wątku spotkałam się ze stwierdzeniami o wynikach, że wg starych norm cukrzyca, wg nowych na granicy dokładnie nie pamiętam, generalnie chodzi mi o normy, czy są jakieś inne
A nie odwrotnie? Bo chyba jakiś czas temu zaostrzono o ile się nie mylę normy. Kiedyś było chyba do 140 1h po posiłku, a teraz do 120.

Ja o chrzcinach jeszcze nie myślę na razie chciałabym szczęśliwie donosic chociaż do polowy maja
ale na pewno będziemy chrzcic, tylko pewnie będą w mniejszym gronie niż u Kubusia
Stary 2015-02-11, 10:09   #3064
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja biorę pod uwagę maj acz bardzo chciałabym jednak wytrzymać do czerwca

Brawo za wyniki
Noo ja też bym chciała do czerwca dotrwać Moja mama się śmieje żebym tylko nie rodziła 1czerwca żeby dziecko miała jednak dwa świeta

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:10   #3065
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
suuper
Ja też chcę córeczkę buuu... chyba spróbujemy trzeci raz Albo lepiej nie, bo jak kolejny chłop wyjdzie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Czuć to czuję się całkiem niezle poza bólem pleców, który daje się we znaki i dlatego też pracuję praca biurowa więc nie ma tragedii.
Kurcze tak czytam że Wy 4-5 kg do przodu.. a ja juz 8 no ale cóż... rodzimy w tak fajnym okresie że spacery z maluchami na pewno będą nam pomagać miłego dnia!
nie martw się ja mam +7 i się wcale nie martwię

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
A ja właśnie wyglądam okropnie.... Cera szara, siniaki pod oczami, włosy jakieś sterczące nie wyglądam korzystnie w ciaży no a chłopak będzie na bank...
nie ma zasady ja ostatnio byłam wieczorem na zakupach i spotkałam byłą kierowniczkę...pogadałam z nią trochę a ona na to "chyba chłopak będzie bo tak ładni wyglądasz, co?" a ja się tylko zaśmiałam i mówię "ładnemu we wszystkim ładnie...a ma być dziewczynka "

Cytat:
alkamor gratuluję córeczki to teraz zasypuj nas różem
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nooo mnie też zaskoczyło, że już trzecia marcówka ma dzieciątko, w maju to już trzeba będzie być w gotowości
ja też "była marcówka" jestem i u nas na tym etapie też już miałyśmy 3 jak nie 4 mamusie

co do chrzcin to już pisałam...my mieliśmy w piątek po mszy o 18...ale tak chcieliśmy...nie chciałam w niedziele moja siostra obydwie chrzciła w sobotę jeszcze nie widziałam u nas problemu żeby to koniecznie musiała być niedziela.

helloł
piję kawę...opałaszowałam pączka z wanilią pyysznyy mąż ma nocki i zrobił takie aaahhh

wczoraj wchodzę po wizycie do domu i mówię do chłopaków "będzie remis!! " a mój Kuba " jak to ?? chłopak i dziewczyna??" na to syynuu nie przesadzaj

W każdym razie już przyjął do wiadomości, że będzie miał siostrę a najwięeksza radość jest taka, że nikt mu zabawek nie będzie zabierał

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:11   #3066
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Szczerze to dziwne mi się wydaje rozumowanie Twojego lekarza. Mój by kazał przejść na dietę, mierzyć cukier i absolutnie nie powtarzać krzywej, bo to bardzo obciążajace badanie.
Skoro w sobotę masz powtarzać krzywą, to ja do tego czasu bym sobie mierzyła cukier na czczo i po posiłkach i zobaczyła jak wygląda sytuacja z Twoimi cukrami.
Cóż jeżeli ciężko Ci się przemoc to pomyśl, że musisz to zrobić dla dobra dziecka, bo niestety cukrzyca ma na maleństwo negatywny wpływ

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Szczerze to dziwne mi się wydaje rozumowanie Twojego lekarza. Mój by kazał przejść na dietę, mierzyć cukier i absolutnie nie powtarzać krzywej, bo to bardzo obciążajace badanie. Dodatkowo skierowane do diabetologa, a nie endokrynologa.
A skoro w sobotę masz powtarzać krzywą, to ja do tego czasu bym sobie mierzyła cukier na czczo i po posiłkach i zobaczyła jak wygląda sytuacja z Twoimi cukrami.
Cóż jeżeli ciężko Ci się przemoc i kłuc- pomyśl, że musisz to zrobić dla dobra dziecka, bo niestety cukrzyca ma na maleństwo negatywny wpływ

Tak też robię, już się przełamałam, tzn. mąż mnie kłuje, żeby nakłuć się sama potrzebuję jeszcze trochę czasu. Pomierzę te cukry do soboty, jak będą ok to nie będę powtarzać krzywej, tylko w pon zadzwonię do gina. Póki co trzymam dietę.
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:33   #3067
poldzik
Zadomowienie

juz stukam z biura.

masija na szczescie tym razem nic powaznego, dlatego pojechal sam (az do ravenny! od nas to kawal drogi!). maja mu wszczepic podskorny loop recorder czyli przenosne ekg ktory bedzie nagrywal prace jego serca przez rok.. niestety musi byc monitorowany. zabieg jest 10minutowy w znieczuleniu lokalnym, trzy dni w szpitalu trzeba lezec niestety (tak jak w polsce! inaczej nfz nie zwroci kosztow) a ze samoloty nie pasowaly to lecial juz dzisiaj i wroci w niedziele (no tak, bede sama w walentynki! ale my w sumie nigdy specjalnie nie swietowalismy walentynek..)

mi sie w ciazy bardzo pogorszyla cera, nie wiem czy to hormony czy fakt, ze ulegam slodyczowo-glutenowo-nabialowym pokusom..? postanowilam, ze teraz koniec ze smieciami w jedzeniu, zobaczymy jak wyjdzie, zaczelam od poniedzialku. najglupsze jest to, ze jak nie bylam w ciazy, to jedyna pokusa jakiej ulegalam i przeszkadzala mi w trzymaniu "czystej diety" to alkohol (wino) do kolacji (ahhh wlochy... nie trzeba miec "okazji" zeby pic wino do posilku..). teraz alkoholu nie pije to teoretycznie moje odzywianie powinno byc idealne. a tu sie okazuje, ze argument zdrowia i dobrego samopoczucia az tak do mnie nie przemawia jak przedciazowy argument odchudzania i trzymania linii... to sie musi skonczyc!!!!

co do chrzcin tu tez ludzie robia czesto imprezy porownywalne z weselami. my nie zamierzamy, bedzie tylko dla rodziny (uzbiera sie nas pewnie ze 25 osob), jeszcze nie wiemy kogo wybierzemy na chrzestnych,bedzie z tym problem, dluga historia...
calkiem bez alkoholu sie nie da u nas - tzn wodki i tak nie ma na takich imprezach ale do jakiegokolwiek uroczystego obiadu wino musi byc. i bedzie.
oczywiscie zrobimy w knajpie.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:36   #3068
k a j a
Zakorzenienie

Ja tez mam brzydką cere.. Taka nierówna się zrobiła, peelingi nie pomagają, maseczki też nie, mega nawilżenie tez nie.. nie mam syfów ani nic, ale taka.. ziemista, brzydka.. i włosy.. z Blanką miałam piękne włosy a teraz.. od połowy długości wiszą mi takie piórka

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:38   #3069
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja tez mam brzydką cere.. Taka nierówna się zrobiła, peelingi nie pomagają, maseczki też nie, mega nawilżenie tez nie.. nie mam syfów ani nic, ale taka.. ziemista, brzydka.. i włosy.. z Blanką miałam piękne włosy a teraz.. od połowy długości wiszą mi takie piórka
mi zawsze od polowy dlugosci wisza piorka takie mam wlosy. buu.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:40   #3070
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
mi zawsze od polowy dlugosci wisza piorka takie mam wlosy. buu.
Noo cienkie ja tez mam, takie pióreczka Ale w październiku wyrównalam je i były ładne, takie noo włosy.. a teraz jakby się powyrywały, poszarpały.. i żeby obciać na równo to musiałabym chyba do brody ściąć
Ale teraz nic nie robię z nimi, za miecha moze sobie rozjaśnie i wtedy pójdą do ścięcia..

Lena
Stary 2015-02-11, 10:44   #3071
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Moja cera też niezbyt ładnie wygląda, szczególnie na policzkach, gdzie zrobiły mi się takie czerwone plamki :/ byłam nawet z tym u znajomej kosmetyczki, ale mówi, że może efekt hormonów i po ciąży wszystko wróci do normy a jak nie to coś będziemy myslec

Jedna z wielu
Stary 2015-02-11, 10:45   #3072
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja już dobiłam do 4 kg
Oooo, Ty grubasie!
Cytat:
A ja właśnie wyglądam okropnie.... Cera szara, siniaki pod oczami, włosy jakieś sterczące nie wyglądam korzystnie w ciaży no a chłopak będzie na bank...
Aaa bo to takie zabobony Ale akurat ten mnie śmieszy
Cytat:

Bierz witaminę C. Ja połykałam kilka i już niiic mi nie leci.
Serio? Popytam gina bo dzisiaj mam wizytę
Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

No te które mają termin zwłaszcza na początku czerwca, to mogą się liczyć z majem, zdecydowanie!
No super, super! Dzięki za pocieszenie!
Ja coś właśnie czuję, że moje dziecię będzie majówkowe
Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
juz stukam z biura.

masija na szczescie tym razem nic powaznego, dlatego pojechal sam (az do ravenny! od nas to kawal drogi!). maja mu wszczepic podskorny loop recorder czyli przenosne ekg ktory bedzie nagrywal prace jego serca przez rok.. niestety musi byc monitorowany. zabieg jest 10minutowy w znieczuleniu lokalnym, trzy dni w szpitalu trzeba lezec niestety (tak jak w polsce! inaczej nfz nie zwroci kosztow) a ze samoloty nie pasowaly to lecial juz dzisiaj i wroci w niedziele (no tak, bede sama w walentynki! ale my w sumie nigdy specjalnie nie swietowalismy walentynek..)

mi sie w ciazy bardzo pogorszyla cera, nie wiem czy to hormony czy fakt, ze ulegam slodyczowo-glutenowo-nabialowym pokusom..? postanowilam, ze teraz koniec ze smieciami w jedzeniu, zobaczymy jak wyjdzie, zaczelam od poniedzialku. najglupsze jest to, ze jak nie bylam w ciazy, to jedyna pokusa jakiej ulegalam i przeszkadzala mi w trzymaniu "czystej diety" to alkohol (wino) do kolacji (ahhh wlochy... nie trzeba miec "okazji" zeby pic wino do posilku..). teraz alkoholu nie pije to teoretycznie moje odzywianie powinno byc idealne. a tu sie okazuje, ze argument zdrowia i dobrego samopoczucia az tak do mnie nie przemawia jak przedciazowy argument odchudzania i trzymania linii... to sie musi skonczyc!!!!

co do chrzcin tu tez ludzie robia czesto imprezy porownywalne z weselami. my nie zamierzamy, bedzie tylko dla rodziny (uzbiera sie nas pewnie ze 25 osob), jeszcze nie wiemy kogo wybierzemy na chrzestnych,bedzie z tym problem, dluga historia...
calkiem bez alkoholu sie nie da u nas - tzn wodki i tak nie ma na takich imprezach ale do jakiegokolwiek uroczystego obiadu wino musi byc. i bedzie.
oczywiscie zrobimy w knajpie.
Oby było z Twoim tż wszystko dobrze
A walentynki sobie odbijecie

My nie obchodzimy

Co do cery to ja jestem bardzo zadowolona.
Mniej się przetłuszcza, wyprysków praktycznie zero, bardziej promienna, mnie zaskórników albo prawie wcale.. Jeszcze żeby taka została

Otrzymałam właśnie mail z rossa, że przy nast. zakupach olejek na rozstępy z babydream będę miała za 1 grosz Zawsze coś

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:47   #3073
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Oooo, Ty grubasie!

Aaa bo to takie zabobony Ale akurat ten mnie śmieszy

Serio? Popytam gina bo dzisiaj mam wizytę

No super, super! Dzięki za pocieszenie!
Ja coś właśnie czuję, że moje dziecię będzie majówkowe

Oby było z Twoim tż wszystko dobrze
A walentynki sobie odbijecie

My nie obchodzimy

Co do cery to ja jestem bardzo zadowolona.
Mniej się przetłuszcza, wyprysków praktycznie zero, bardziej promienna, mnie zaskórników albo prawie wcale.. Jeszcze żeby taka została

Otrzymałam właśnie mail z rossa, że przy nast. zakupach olejek na rozstępy z babydream będę miała za 1 grosz Zawsze coś
Serio, serio
Miałam strasznie dużo siniaków niewiadomo skąd, krew z nosa itd. połykałam kilka dni po 2wit c i siniaki znikły momentalnie, i krew z nosa też już wgl nie leci

Lena
Stary 2015-02-11, 10:47   #3074
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Tak też robię, już się przełamałam, tzn. mąż mnie kłuje, żeby nakłuć się sama potrzebuję jeszcze trochę czasu. Pomierzę te cukry do soboty, jak będą ok to nie będę powtarzać krzywej, tylko w pon zadzwonię do gina. Póki co trzymam dietę.
Współczuję tego zamieszania wokół cukru i życzę powodzenia
Alkamor - u mnie też twierdzą że ładnie ze jak na chłopca w pierwszej ciąży tez tak mówili -ja odpowiem wtedy ze moje córki biorą sobie urodę od taty ;-)
Wasi partnerzy /mężowie tez z wami tyja? My wazylismy się dzisiaj rano ja 3,7 a mój tz prawie 3 kg

Co bierzecie na problemy moczowe bo u mnie coś zaczyna się dziać???
Miłego dnia
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:50   #3075
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Serio, serio
Miałam strasznie dużo siniaków niewiadomo skąd, krew z nosa itd. połykałam kilka dni po 2wit c i siniaki znikły momentalnie, i krew z nosa też już wgl nie leci
Dzięki
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Alkamor - u mnie też twierdzą że ładnie ze jak na chłopca w pierwszej ciąży tez tak mówili -ja odpowiem wtedy ze moje córki biorą sobie urodę od taty ;-)
Wasi partnerzy /mężowie tez z wami tyja? My wazylismy się dzisiaj rano ja 3,7 a mój tz prawie 3 kg

Miłego dnia
Mąż mi utył na początku ciąży. A teraz schudł co mnie dobija

Ja brałam urofuragina - to mi lekarz zalecił + fenisept uro.
A, i piłam czysty sok z żurawiny

Stary 2015-02-11, 10:52   #3076
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Noo mój TŻ też wraz ze mną teraz przytył, ale teraz zmobilizował się i wrócił na siłownie Tycie zostawił tylko mi

Jedna z wielu
Stary 2015-02-11, 10:54   #3077
k a j a
Zakorzenienie

Mój tż przytył rekordowo Ale to raczej nie z ciąży, a z leżenia na L4 przekroczył swoje 70kg
Teraz poszedł do pracy, mówi ze najpierw masa a teraz rzeźba

Lena
Stary 2015-02-11, 10:57   #3078
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Mój tż przytył rekordowo Ale to raczej nie z ciąży, a z leżenia na L4 przekroczył swoje 70kg
Uuuu to rzeczywiście utył
To co ja mam powiedziec o moim TŻ jak waży ponad dobra 100 - we

Jedna z wielu
Stary 2015-02-11, 10:58   #3079
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
waże tyle co twój Tż
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 10:58   #3080
fartuch
Zakorzenienie

Dziewczyny widziałyście na tv24? od 200 lat w rodzinie rodzili się sami chłopcy. Dopiero teraz pierwsza dziewucha
Stary 2015-02-11, 10:59   #3081
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Miłego dnia
neofuraginę

Fartuch mama mi mówiła o tym, jestem załamana
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:01   #3082
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Uuuu to rzeczywiście utył
To co ja mam powiedziec o moim TŻ jak waży ponad dobra 100 - we
Haha no mój Tz jest drobny teraz ma jakieś 73kg żywej wagi
Ale nie wygląda jak jakas suchota

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
waże tyle co twój Tż
Ja w pierwszej ciaży wązyłam tyle co Tz, a on wazył wtedy.. 65kg

Cytat:
Dziewczyny widziałyście na tv24? od 200 lat w rodzinie rodzili się sami chłopcy. Dopiero teraz pierwsza dziewucha

Lena
Stary 2015-02-11, 11:01   #3083
Aika213
Wtajemniczenie

Dzien Dobry
Dzisiaj koncze 22 tydz i tak patrzylam na moja aplikacje w tel i mi pokazuje, ze od poczatku ciazy przytylam 1.8 kg hmmmm a mi sie wydawalo, ze wiecej.
Wlosy i cera w sumie takie same jak sprzed ciazy, moze wlosy sie mniej przetluszczaja.

Alkamor gratuluje coreczki
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:02   #3084
masija
Zakorzenienie

Cytat:
To ja ważę 73 haha

Idę do lekarza.. Zobaczyć wadżajnę u mego dziecia...

Stary 2015-02-11, 11:04   #3085
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Miłego dnia

Moj nie przytyl ale on duzo trenuje, biega po 10-15 km z 15 kg obciazeniem. Dzisiaj rano mial wstac o 6:00 na silownie ale mu nie wyszlo hehe. Mowi, ze jutro pojdzie. Ehhh zobaczymy
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:05   #3086
myboyismine
Zakorzenienie

kiedyś powiedziałam mojemu Tż że pewnie go dogonię z wagą, to trochę się przestraszył D: ale oczywiście nie zamierzam
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:06   #3087
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
To ja ważę 73 haha

Trzymam

Lena
Stary 2015-02-11, 11:12   #3088
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Haha no mój Tz jest drobny teraz ma jakieś 73kg żywej wagi
Ale nie wygląda jak jakas suchota

Ja w pierwszej ciaży wązyłam tyle co Tz, a on wazył wtedy.. 65kg

Mój, że tak powiem to "kawał chłopa"

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
To ja ważę 73 haha

Kciukasy

Jedna z wielu
Stary 2015-02-11, 11:19   #3089
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale norma w Łabie to norma nie dla ciężarnych poza tym to norma z pobierania krwi.
Ja mowie o normie mierzenia w domu glukometrem będąc w ciąży
aaa..to źle Cię zrozumiałam, sorki

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Noo ja też bym chciała do czerwca dotrwać Moja mama się śmieje żebym tylko nie rodziła 1czerwca żeby dziecko miała jednak dwa świeta
ja też chcę doczekać, bo czerwiec bardziej mi się podoba

Cytat:

nie martw się ja mam +7 i się wcale nie martwię

nie ma zasady ja ostatnio byłam wieczorem na zakupach i spotkałam byłą kierowniczkę...pogadałam z nią trochę a ona na to "chyba chłopak będzie bo tak ładni wyglądasz, co?" a ja się tylko zaśmiałam i mówię "ładnemu we wszystkim ładnie...a ma być dziewczynka "

ja też "była marcówka" jestem i u nas na tym etapie też już miałyśmy 3 jak nie 4 mamusie

co do chrzcin to już pisałam...my mieliśmy w piątek po mszy o 18...ale tak chcieliśmy...nie chciałam w niedziele moja siostra obydwie chrzciła w sobotę jeszcze nie widziałam u nas problemu żeby to koniecznie musiała być niedziela.

helloł
piję kawę...opałaszowałam pączka z wanilią pyysznyy mąż ma nocki i zrobił takie aaahhh

wczoraj wchodzę po wizycie do domu i mówię do chłopaków "będzie remis!! " a mój Kuba " jak to ?? chłopak i dziewczyna??" na to syynuu nie przesadzaj

W każdym razie już przyjął do wiadomości, że będzie miał siostrę a najwięeksza radość jest taka, że nikt mu zabawek nie będzie zabierał
u nas też radość z powodu zabawek nie będzie zabierania lalek, chociaż kto wie gender i te sprawy

Cytat:
ja cerę mam ok, żadnych zmian, ale o ile jeszcze rano jakoś wyglądam ( po make upie oczywiście ) to po południu już mam wrażenie, że jestem taka zmarniała, zmęczona na twarzy

Cytat:
Dzięki

Mąż mi utył na początku ciąży. A teraz schudł co mnie dobija

Ja brałam urofuragina - to mi lekarz zalecił + fenisept uro.
A, i piłam czysty sok z żurawiny

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
waże tyle co twój Tż
dobre
Kaja niezłe chucherko musi być z tego Twojego tż

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 11:22   #3090
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
aaa..to źle Cię zrozumiałam, sorki

ja też chcę doczekać, bo czerwiec bardziej mi się podoba

u nas też radość z powodu zabawek nie będzie zabierania lalek, chociaż kto wie gender i te sprawy

ja cerę mam ok, żadnych zmian, ale o ile jeszcze rano jakoś wyglądam ( po make upie oczywiście ) to po południu już mam wrażenie, że jestem taka zmarniała, zmęczona na twarzy

dobre
Kaja niezłe chucherko musi być z tego Twojego tż
Ee tam, wcale nieee nie jest też taki jakiś strasznie wysoki, no jest szczupły, ma mięśnie itd i nie ma grama tłuszczu, ciekawe jakby go zbadał ile ma % Ale nie jest taki chudy ze sama skóra i kości o nieeee

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości