|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Hej
![]() Co do naklejek na ściane-uważam,że to dobry sposób i u nas takie na pewno zagoszczą ![]() Ubranka z next boooskie ![]() My póki co o chrzcinach wiemy tylko tyle, że będą zrobione dla najbliższej rodziny (rodzice,rodzeństwo,dziad kowie) a i tak będzie około 20 osób... Hmm w sumie to nie wiem co jeszcze... Przytyłam przez 2,5 tyg 1,5 kg!!! Miłego dnia! |
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Konto usunięte
|
Ja mojego Tż nie dogonię choćbym bardzo się starała
![]() A z tą siłownią to mój mąż dzień w dzień siedzi na siłce
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, że ta krew z nosa w ciąży może się zdarzać, sama też jak używam chusteczki mam na niej troszkę krwi, a nigdy nie miałam problemów z wrażliwością naczyń w nosie. Ale jak to jest silne to może warto zapytać lekarza.
Masija mi też się brzuch zatrzymał, sąsiadka pytała gdzie ten szósty miesiąc, skoro wcześniej miałam zawsze bardziej widoczny. Szuuu mi też paznokcie się poprawiły. Są super. Cera szara, niby nie ma pryszczy, ale są na czole grudki pod skórą. A włosy... w sumie nie są złe ![]() Gabisun gratulacje, ja też 24 ![]() Szuuu u nas wszystkie komunie też były w domu. Na 18-tkach mam była mądrzejsza ![]() Alkamor dopóki jest wybór dnia na chrzest to ok, myślę jednak, że jeśli narzucony jest on dla nieślubnych dzieci, to juz nie tak fajnie. Za to fajny ten ksiądz, którego szef zabronił chrzcić takie dzieci ![]() Haniula, mój tz przytył ostatnio 2kg, ale znając go zaraz zrzuci. Ma 1,94m i waży 79-80 i je mnóstwo niezdrowych tuczacych rzeczy. Wczoraj kupił paczkę 5 pączków i zjadł 4... zjadłby i 5, ale niestety na jednego się skusiłam. Przy czym te tutaj są trochę mniejsze i jakby z waty, więc też inaczej się je je. Mimi wszystko 4... Domincia, 100 zalezy jaki wzrost, ale misiaczek jak się patrzy. Nigdy nie bylam chudzinka dlatego wolałam mieć chłopaków misiaków, żeby kontrastów nie było takich. A tu ciągle mi się chudzinki trafiały ![]() Tak się bałam, że urodzę w maju jak tz nie będzie... ale okazuje się, że jego kolega przełożył ślub na następny rok. uffff
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-02-11 o 12:15 |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Moj brzuch teraz rosnie w zastraszajacym tempie z dnia na dzien jest wiekszy jeszcze gin mowil ze na marcowej wizycie byc moze bedzie dwa razy wiekszy!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Mój też rośnie strasznie szybko... Aż się zaczęłam zastanawiać jak ja będę wyglądać za te 10-15 tyg przed samym porodem
Chyba ostatni miesiąc to się z domu nie ruszę
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonus ani nawet nie mow bo jak sobie pomysle jaki mam miec bebenek to az strach :P
|
|
|
|
#3099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3100 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje są już czwarty rok na ścianie i jak ostatnio jedną testowo odklejałam to bez problemu schodziła, ale młody nie pozwala mi ich zerwać I tak planujemy remont w jego pokoju przed porodem to się ich pozbędę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj mam wizytę
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Abz
|
|
|
|
#3102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
juz mi niewygodnie troche, to pod koniec ale musi byc...
|
|||
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Też sobie nie umiem wyobrazić jaki ten brzuchol będzie. Ale pamietam jak ciężko było się "tam" ogolić po omacku z lusterkiem albo pomalować paznokcie u stóp, normalnie wyginam śmiało ciało
![]() Ja dziś rano mialam problem z ogoleniem sie a brzuszek jeszcze mały w sumie. Zresztą ja się tu golę, kąpie, balsamuję a on i tak mi zrobi szybkie usg przez brzuch jak zwykle No, ale wolę żeby mnie nie zaskoczył.
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapewne będę leżeć i leżeć,bo od 30 tyg już szczególnie będę musiała uważać chociaż nie wiem czy da się uważać jeszcze bardziej :P
|
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kaja, a jaki wózek zamówiłaś? Bo mi umknęło przez nieobecności... |
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł do mamy do pracy, mówi że taaaakiiiiieee wielkie pudła 3, nie wie jak to przewiezie na chatę, a jeszcze dla taty 4 alufelgi dziś wiezei kurier
Chyba po pracy polecę do mamy do pracy po auto, wpadnę do brata po Blankę i pojedziemy do mnie na chatę, wypakuje wszystko. a mama niech se alusy zostawi w pracy, i tak nie ma teraz taty Tylko kurde Tża nie ma, jak ja to wniosę
|
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W poniedziałek idę do kosmetyczki na oczyszczanie manualne i maskę jakąś, to może będzie lepiej. teraz jak na razie nie mam problemów z pęcherzem, ale w poprzedniej ciąży łykałam żuravit.
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawiałam navington cadet |
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy sąsiad
u mnei takie seksy sąsiady - http://bi.gazeta.pl/im/ea/7e/10/z172...-Huczynski.jpg Ale mama powiedziała że przyjdzie mój brat, po klucze do domu i teraz mi go zawiezie do domu bo to samemu ciężko jechac i nei ma miejsca na Blankę
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz możliwość zadzwonić do jakiejś poradni diabetologicznej? skonsultować wynik z kimś to się na tym na prawdę zna?też jestem zdania, że mieszkanie, zwłaszcza jak u nas, 2 pokoje za małe, ale byłam na takich chrzcinach, w takim mieszkaniu jak nasze. masakra. ok 20 osób, jakieś pożyczone stoły, ławy, jak się siadło to nie było jak wyjść bo ileś osób musiało wstać i przepuścić. ja w ciąży, jakieś babcie wśród gości, ani się gdzie ruszyć, ani co. był zamówiony katering, ale i tak ktoś musiał to wszystko podgrzać, podać itp., nie wyrabiali się. koszmarne to było logistycznie. niby zanim tam poszłam wiedziałam, że my zdecydowanie w lokalu będziemy robić, a tamta "impreza" tylko mnie w tym utwierdziła. nie wiem czy te zaoszczędzone parę zł są warte nerwów, szarpaniny, przygotowywania, ustawiania, sprzątania, zmywania, podawania itp. z małym dzieckiem na rękach... |
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam xlandera xpulse ale ich nie ma używek a mi szkoda 2k na wózek na trochę
i znalazłam tego
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

I tak planujemy remont w jego pokoju przed porodem to się ich pozbędę 
syynuu nie przesadzaj 

juz mi niewygodnie troche, to pod koniec ale musi byc...