|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50169673]Hej...
Dzisiaj dostałam telefon z Poznania, określili płeć. Było za mało dna, żeby określić wady genetyczne... Wnioskuję, że mieliśmy synka Anitka współczuję przeżyć. Perse dobrze, że wszystkie zęby całe. Pani trzymaj tam Olkę w środku Dwakolory dobrze, że krwawienie przechodzi. Monia jeszcze trochę i przyjdzie czerwiec ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Tosia "samodzielna" o ile Kasia ją nie zaatakuje a atakuję ją ciągle![]() w ogóle one się uwielbiają co faktu nie zmienia, że Kasi na moment samej przy Tosi zostawić nie można. rena- moja gin uspokajałam mnie ciągle, że ruchy tow 22tc czuć, i faktycznie w 22tc poczułam bez wątpienia, że czuję ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
od dwóch dni karmię za każdym razem mm potem ewentualnie (prawie zawsze) trochę (.) aby dać sygnał mleczarni, że mniej towaru trzeba do tego szałwia 3x dziennie - mam nadzieję, ze do przyszłego tygodnia produkcja zmniejszy się (chciałabym karmić 2 razy dziennie)
|
|
#4653 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło tak jak chcecie
Ja wczoraj zaliczyłam mały upadek jak szłam do pracy, chyba coś sobie zrobiłam w stawie łokciowym, bo boli jak cholera przy prostowaniu Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane nadrobilam Was wczoraj
costam naskrobalam z komputera, wkleje jak bede na komputerze.ale chcialam teraz o cos zapytac, bo mam problem z cukrami Jestem w szpitalu i tutejsza diab dolozyla mi insuline od wczoraj. Dawka znikoma ale odkad ja wzielam wywala mi wszystkie cukry ![]() Ja juz mialam ladne cukry rano... moglam sobie coraz smielej jadac do poludnia i cukry ladne. Ewidentnie wywalalo mi podwieczorki, moja diab polecila mi wiecej zjesc na obiad a mniej na podwieczorek i zobaczyc jak bedzie. Zarowno ja jak i moja diab nie chcialysmy na koniec wprowadzac insuliny skoro to ju koncowka ciazy. No i nawet nie zdazylam dieta tego sprobowac bo tafilam tutaj z malowodziem i tu na konsultacji diab mimo ze jej mowilam ze takie byly plany to mi dolozyla do obiadu? I moje kolejne pytanie, czy skoro wywalalo mi podwieczorki a obiady byly malo kiedy zle to dobrze ze dala do obiadu a nie do podwieczorku ? Ja juz nie wiem. Bylabym juz wypisana bo nic nie rusza, wyniki ok, ale przez ta wlaczona insuline tu zostaje. Badz przekleta insulino |
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
bądź. zwłaszcza taka w homeopatycznych dawkach
...tylko bruździ... miałam insulinę (2 jednostki) do posiłków, po których zdarzały się wyższe cukry (śniadanie, obiad). jak Ci tak świrują, to widocznie kiepsko dobrane dawki/pory ![]() Jak małowodzie??? nagle? wcześniej jakie miałaś AFI? Fiol, nie kontroluję cukrów, bo już nie mam pasków. Dietuję. Dość bezsensownie bez pomiaru
|
|
#4656 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
słodki synek Cytat:
Cytat:
jaki słodziak ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50169673] Dzisiaj dostałam telefon z Poznania, określili płeć. Było za mało dna, żeby określić wady genetyczne... Wnioskuję, że mieliśmy synka [/QUOTE] ![]() pamiętam to uczucie, serce mi wtedy pękło po raz kolejny.... [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50176314] Ja wczoraj zaliczyłam mały upadek jak szłam do pracy, chyba coś sobie zrobiłam w stawie łokciowym, bo boli jak cholera przy prostowaniu [/QUOTE] oby to tylko stłuczenie Cytat:
oby się unormowało Ja czekam jak na szpilkach na jutrzejszą wizytę. Mam nadzieję ze po tej stymulacji coś rośnie
|
||||||
|
|
|
#4657 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadlo mi posta
To napisze w skrocie: bylam teraz na usg. Nagle afi nie 5 a 10 czyli malowodzie wykluczone. Wszystko ok. Wyszlabym do domu, gdyby nie ta zasrana insulina! Bo po jej wlaczeniu teraz chca obserwowac cukry. A one takie piekne... W domu bym miala i swoje jedzenie, i wiecej ruchu to i cukry do opanowania. A tutaj to widac swoja lodowke musze zainstalowac bo mnie czestuja takim jedzeniem ze masakra. Kupie pieczywo tu sklepiku to i tak skladu nie pisze. Na slowo musze wierzyc ze to zytnie czy razowe. Aaa.... ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Nie wiem czy isc alarmowac mojego gina o tej insulinie i mu mowic ze to bylo niepotrzebnie, bo mi rozwala cukry. Nie wiem na ile on wezmie moje zdanie pod uwage, wiecej sie spodziewam ze nie bedzie chcial sie wcinac w robote diabetologa i powie: jak dala to masz brac. Mam 4j do obiadu. Plus jedzenie tutejsze to po prostu jest cudownie mimo swoich produktow. Nie wiem czy mam ich wszystkich oszukac ze mam dobre cukry i uciekac do domu czy nie brac tej insuliny ![]() Tak tak wiem wiem, glupie zarty... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że szybko cię wypuszczą
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pisałam wczoraj posta ale mnie wywaliło z forum
![]() Anitko współczuję przeżyć ![]() Rena, Alfa jakie piękne brzuszki Berbie Krzyś to cała Ty Dwakolory przytulam mocno ![]() Pani niech Olka jeszcze trochę posiedzi w brzuszku ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50169673] Dzisiaj dostałam telefon z Poznania, określili płeć. Było za mało dna, żeby określić wady genetyczne... Wnioskuję, że mieliśmy synka ![]() Cytat:
Cytat:
z tym AFI to jest różnie ale dobrze, że sprawdzają ja miałam przed porodem AFI w normie a jak mi lekarka przebiła pęcherz to stwierdziła, że wcale tych wód tak dużo nie było... Cytat:
![]() My miałyśmy wczoraj pierwsze szczepienie, Madzia po nim przespała mi cały dzień... bałam się, że w nocy nie będzie spać ale jakoś udało się jej zasnąć po północy i nawet ładnie pospałyśmy z przerwami na karmienie do 9 Miała w łóżeczku pluszaka prosiaczka z bajki o Kubusiu Puchatku i kilka dni temu nakryłam ją rano jak się w niego wpatruje i uśmiecha
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja już po wizycie. Z dzieckiem wszystko w porządku, NT w normie, jest kość nosowa, nóżki, rączki, żołądek. UFF. Następna wizyta dokładnie za miesiąc. No i od jutra leżakuję na L4, a od soboty zaczyna m kurs językowy.
Hope współczuję kłopotów ze zdrowiem. Trzymaj się kochanieńka, i życzę jak najszybszego powrotu do domu Jojla super, że Madzia dobrze zniosła szczepienie. |
|
|
|
#4661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już jestem spokojniejsza ![]() Cytat:
żeby się unormowało wszystko! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2015-02-10 o 17:29 |
||||||
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne wiadomości
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Nadrabiam wszystko tylko na tym telefonie ciężko się pisze.
W skrócie Renia spokojnie masz jeszcze czas na ruchy Pani trzymam kciuki za Ole i szyjke Gryziu kiedy będziesz wiedzieć napewno jaka płeć? Picaso gratulacje. Ja właśnie siedzę w poczekalni do gina. Mam do niego dziś dużo pytań. Musze się o wszystko zapytać.
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać po wizycie co i jak. a jak mama?
|
|
#4666 |
|
Konto usunięte
|
Pikaso super wieści
![]() Dwakolory do czwartku powinnam mieć wynik na piśmie i wtedy będę wiedzieć. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podobno szczuplejsze osoby wcześniej czują i chyba to się sprawdza ![]() Pikaso super że wizyta udana |
|||
|
|
|
#4668 |
|
Konto usunięte
|
Pikaso
Dwakolory kciuki ![]() Przeczytałam książkę. Berbie, jestem Ci dozgonnie wdzięczna za polecenie jej i nic tylko się wkurzam, że przeczytałam ją dopiero teraz. Jest przecudowna. Polecam ją KAŻDEJ Z WAS! Bo oprócz problemu niejadków rozwiązuje również bardzo ważny i częsty problem - a mianowicie "moje dziecko się nie najada z piersi". Autor nie ukrywa, że jest wielkim zwolennikiem kp i bardzo dużo miejsca poświęca tym wszystkim "mam za mało mleka, moim mlekiem się nie najada, moje mleko to już sama woda" itd. Szczerze planowałam te rozdziały ominąć, ale nic z tego - książka jest rewelacyjnie napisana i czytałam nawet te mniej interesujące mnie części. Czasami śmiałam się do rozpuku. Może nie rozwiązuje wszystkich problemów świata, ale uspokaja, daje wiarę we własne dziecko i jego wybory (ja - matka roku, która jej nie ma ![]() Taki pediatra to skarb. Jutro posyłam Monii, a sama zaraz opłacam koszyk w Arosie, to jest rzecz, która musi być w mojej biblioteczce. Wyczuwam, że doktorek jest bardzo AP-friendly, bardzo przyjemnie i szybko mi się go czytało. Mimo wielu łez nad samą sobą. |
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
perse bardzo się cieszę, że lektura książki Ci wiele dała. mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej i Wasze życie nie będzie się kręcić wokół jedzenia
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie muszę kupić tą książkę. A czy jest coś o żywieniu dzieci mm?
Pikaso
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
jaka cisza nastała...
Krzyś dziś wstał z katarem
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
my zaliczyliśmy z rana bawialnię, ale tyle dzieci było... prędko nie pojedziemy kolejny raz, za dużo, za tłoczno, J. się nie podobało. w poniedziałek byliśmy w innej, większej i był tylko J. i E.
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. My dzis na kontroli u chirurga z pupcia. Niby ok ale doktor chce to zbadac dokladniej i za miesiac kontrola tylko przed nia musze mu zrobic lewatywe
bo bedzie go badal wizernikiem... nie wiem jak to zniesiemy. Dzis tak sie trzeslam po wizycie ze gdyby byl ktos ze mna to kupilabym sobie piwo i wypila duszkiem. Kamil jak zwykle prze kochany ale przy zdejmowaniu rajstop pdzypomnial sobie po co przyszlismy j tak je szarpal z wrzaskiem a co dopiero jak bedzie te wizernik.Monika juz pare razy mialam pytac. Jak sobie siostra radzi z E.? Nigdy Cj jej nie podsyla, nie pilnujesz jej? Bo moja genialna co chwile. Czasami mam dosc K. i patrze tylko zeby odpoczac to jeszcze musze sie jej dziecmi zajmowac a ona K. pilnowala tylko raz! Ale to chyba jest dziwny przypadek...
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2015-02-11 o 14:10 |
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___________ J. ostatnio non stop tylko jęczy mama... nie wiem kiedy przychodzi do mnie w nocy bo nie słyszę, dopiero nad ranem słyszę że jęczy to już leży obok i próbuje mnie znaleźć z zamkniętymi oczami, potem jeszcze leżymy razem. cały dzień mama i mama, nie wiadomo o co mu chodzi. tż wraca z pracy a on dalej mama, całą drogę w samochodzie na zakupy, na spacerze, w domu, wszędzie. w bawialniach już nie wiele go interesuje, nie odstępuje mnie na krok, nigdzie sam nie pójdzie i cały czas jęczy |
|
|
|
|
#4675 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
My po ostatnim szczepieniu 3 wkłucia, ale Artuś płakał Potem się uspokoił, ale jak mu w domu ściągałam plasterki, to znowu zaczął płakać i pokazywać, że boli go rączka Jak dobrze, że to już koniec i następne szczepienie jak będzie miał 5 lat.. Waży 10130 g (czyli eeee jakieś 300 g w ciągu prawie 2 miesięcy przybrał, bosko , ale w siatkach nie wygląda najgorzej, poza tym ja już w niego jedzenia wciskać nie będę, taka natura. Doktorek mnie przekonał do swoich racji. Monia książka wyszła).
|
|
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przypomnijcie jaki tytul ma ta ksiazka o niejadku??!!
Ja w pracy, zarobiona po pachy pozdrawiam Was wszystkie ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50198071]Hej. My po ostatnim szczepieniu 3 wkłucia, ale Artuś płakał Potem się uspokoił, ale jak mu w domu ściągałam plasterki, to znowu zaczął płakać i pokazywać, że boli go rączka Jak dobrze, że to już koniec i następne szczepienie jak będzie miał 5 lat.. Waży 10130 g (czyli eeee jakieś 300 g w ciągu prawie 2 miesięcy przybrał, bosko , ale w siatkach nie wygląda najgorzej, poza tym ja już w niego jedzenia wciskać nie będę, taka natura. Doktorek mnie przekonał do swoich racji. Monia książka wyszła).[/QUOTE]a szczepiliscie sie na pneumokoki, meningokoki, ospe??
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
luna to czemu ty od czasu do czasu nie zostawisz siostrze Kamila pod opieką? niech zobaczy jak to jest z dwójką.
monika przygotowujecie Jakuba na pojawienie się siostry? może to u niego Twoja ciąża wywołuje jakąś niepewność i potrzebę ciągłego bycia z Tobą. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50198071]Waży 10130 g (czyli eeee jakieś 300 g w ciągu prawie 2 miesięcy przybrał, bosko , ale w siatkach nie wygląda najgorzej, poza tym ja już w niego jedzenia wciskać nie będę, taka natura. Doktorek mnie przekonał do swoich racji. Monia książka wyszła).[/QUOTE] "moje dziecko nie chce jeść"
|
#4678 |
|
Konto usunięte
|
Na pneumokoki tak, na meningo nie i się zastanawiam nad tym szczepieniem, na ospę nie i raczej nie będę go szczepić. My nie żłobkowi, gdybyśmy byli, to na meningo bym szczepiła prędzej. Na ospę może też, u nas żłobkowe dzieci mają ospę za darmo.
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50198071]Waży 10130 g (czyli eeee jakieś 300 g w ciągu prawie 2 miesięcy przybrał, bosko
, ale w siatkach nie wygląda najgorzej, poza tym ja już w niego jedzenia wciskać nie będę, taka natura. Doktorek mnie przekonał do swoich racji. Monia książka wyszła).[/QUOTE]nie waży źle. my zamieramy przy ważeniu, zawsze jest więcej niż obstawiamy. to czekam na książkę. |
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny możecie polecić jakąś książkę, którą mogłabym przeczytać dla przyjemności, ale żeby nie była stratą czasu?
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

...
dr zmierzył brzuszek, główkę i kość udową i jest dobrze 
wiem wiem - niektóre z Was taki brzuch miały w 9m-cu