Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 14:59   #1021
rona1906
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

zielone oko, smv, aneta, Magnifica, tout-petit-fille, Michiru, papalinka dziekuje
aroli no czasami ledwo moge sie obrocic na lewy bok

luzna dokladnie 19 mam sie stawic do szpitala, bo moze sie zaczac wczesniej niz 27, wiec jak odpoczniesz to postaram sie Was odwiedzic

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2015-02-12 o 15:01
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 14:59   #1022
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
crystal, aaakarolina, EdithS, dziękuję nakładłam tam tego tyle, że już mały lokator by się nie zmieścił
może rzeczywiście powinnaś tylko co on na to??

smv mnie natchnęła, żeby wejść i zobaczyć jak u mnie mieszkania 3pokojowe stoją... i aż się wkurzyłam, że teraz nie da rady żadnego takiego kredytu wziąć bo okazji jest sporo.
on się tak boi ostatnio przed porodem o moje zdrowie i Małą, że sam na pewno weźmie kołdrę i wyniesie się do pokoju obok na noc.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
u mnie też stanik sportowy to podstawa do szpitala też wezmę, bo taki normalny do karmienia mam tylko jeden.
Ile macie staników do karmienia??
ja jeszcze żadnego, kupię dopiero po porodzie, bo nie mam doświadczenia jak się zmienią moje piersi. A do szpitala zabieram taki bardziej miękki, łatwo się go z cycucha odchyla

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami

marcia45 u mnie też juz 17 kg na plusie, kurcze nigdy bym nie pomyślała , że tyle przytyje w ciąży.

Odnosnie kupowania pieluch jednorazowych w wiekszych ilosciach to ja tez mam z tym problem i sie zastanawiam czy kupowac wieksze paki jak sa w promocji, np teraz w tesco sa pampersy w promocji, ale obawiam sie czy nie bedzie miał synek uczulenia na nie.
Mam narazie kupiona tylko małą pacze pampersów tych białych. No ale i tak musze kupic cos wiecej 1 , bo tych co mam to starczy raptem na pobyt w szpitalu, i nie wiem czy dady brac czy pampersa biale czy zielone... ehh

Ja dziś po małych zakupach. Zaszłam do Tesco , jest promocja na wybrane ubranka dla niemowlat -30%.
I kupiłam 3 bluzeczki za pare złotych.
Zólta - przecieniona z 16 zł na 4,8
bezowo-pomaranczowa - przeceniona z 24zł na 5
granatowa na dł rekawek - przeceniona z 19zł na 9,50

A dwa ostatnie zdj to zakupy z sh, jedne body za 5 drugie za 6 zł
super zakupy!!!

Cytat:
Magnifica, dzięki

tout-petit-fille, a myślisz, że może tak być??

poka, poka! dla maluszka rzeczy, nie suszarkę oczywiście
co do suszenia to rzeczywiście trzeba pomyśleć, bo my oprócz naszych i dziecka ciuchów to będziemy suszyć pieluszki. chyba zamontujemy kilka sznurków w łazience, tam jest najcieplej to najszybciej będzie schło

tak z ciekawości, ile macie kosmetyków dla maluszków?? bo ja mam jakąś ziajkę od 1.dnia życia, emolient i z babydream jakieś mydełko w kostce, krem ochronny przed wiatrem i zimnem, krem na odparzenia, puder i krem z filtrem +50 i nie wiem czy coś jeszcze muszę dokupić??

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

emilia, super ciuszki tesco ma naprawdę ładne to rzeczy dla dzieci
ja mam płyn do kąpieli i oliwkę do smarowania z hippa, szampon (który tż kupił przez pomyłkę, bo myślał że to płyn do kąpieli) z hippa i nic więcej. Dostałam 20 próbek kremów do buzi od 1 dnia życia mustela i 20 próbek kremu na odparzenia do pupy, więc póki co nie kupuję. Kupię później.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jeden. Kupie wiecej, po porodzie, moze cycki urosna jeszcze albo nie bede miec pokarmu.... wiec nie chce tracic pieniedzy na staniki przed, no ale jeden jest, taki ze nawet jak troche mi urosna piersi to bedzie dobry

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

ja caly 1 trymestr wymiotowalam i caly 3 tez wymiotuje i mnie mdli na zapachy rozne itd, ale nie tak ostro jak w pierwszym
dzis do usmiechow mi daleko, bo mam dupk*a w domu a nie meza....
Kochana nie denerwuj się, podeślij nam tż, my go odpowiednio wyszkolimy
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:00   #1023
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
ja oliwke mam do kapieli, i bede kropelke dodawac zamiast zelu, i balsamu wtedy nie bede uzywac tyle tego, ze balsam to sama na siebie zuzyje hihi, bo mam dwa wielkie butle, a kosmetyki przeciez date waznosci maja ogolnie jak najmniej to najlepiej. no i kwestia tego, ze maluszek moze dostac uczulenia, albo miec sucha skore, wiec lekarz wtedy przepisze specjalny apteczny, dlatego nie ma co za duzo kupowac

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

ale one super wygladaja takie kolorowe Ja sie zastanawialam nad nimi, fakt ze jednak sama wole jednorazowe, ale zastanawialam sie ze wzgledow oszczednosciowych, no ale TZ zdecydowanie powiedzial nie i na tym temat sie skonczyl
teraz droga, ale to pozniej oszczedniej wyjdzie chyba co nie?
no jeśli mój maluch odziedziczy skórę po rodzicach po przerąbane, będą kwiatki jak <cholera> dlatego też chyba już dam sobie na razie spokój z kupowaniem dla niego kosmetyków i zobaczę jak sprawdzi się to, co już mam chyba po prostu od tego wszystkiego dla maluchów mieni mi się w oczach i się czasami zastanawiam, czy te wszystkie rzeczy naprawdę są potrzebne.

chyba któraś już to polecała, ale ja od siebie też polecę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html
taki fajny balsam do kąpieli dla kobiet w ciąży z babydream. ja tego używam od końca grudnia. wlewam do kąpieli i się moczę, używam zamiast żelu, zmywam tym często makijaż, a nawet zdarza mi się użyć go zamiast szamponu i powiem Wam, sprawdza się rewelacyjnie, a za dużą butlę 500ml zapłaciłam w rossmannie tylko 10zł. wezmę go do szpitala jako produkt 2w1 zamiast osobno brać żel pod prysznic i szampon
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:01   #1024
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Ale pochłaniacie te pączuśki
Mi dzisiaj niedobrze i zjadłam tylko jednego :O
Oddałam rano krew i jutro po wyniki.Coś ostatnio mam taki skurcze po lewej tylko stronie ,co chwilkę,to co to,już jakieś przepowiadacze?Ale tylko po jednej stronie?Mała daje mi popalić po żebrach,niesamowicie się wije tam ku górze. Taki mnie strach oblatuje bo nie mam zrobionego jeszcze remontu tego spalonego pokoju,dopiero dzisiaj robi się komin,a w poniedziałek będzie odbiór komina ....do końca przyszłego tygodnia może ze wszystkim skończą.OBY bo ja to siedzę jak na szpilkach tym bardziej,że coraz bliżej jest do porodu:/ I wiecie co ?
Boję się już porodu.Zaczynam się cykać konkretnie:conf used:

tez sie boje porodu! ale ta mysl, ze spotkam sie na zywo z synkiem, przytule go, dotkne moje wlasne dziecko.... to jest silniejsze niz ten caly strach przed bolem itd....
Oby jak najszybciej to sie skonczylo u was, cieplo musicie miec, ale nie stresuj sie malenstwo jeszcze nie wyszlo napewno zaczeka po remoncie
jaki to bol przy zebrach, bo moj synek to chyba nie lubi tam kopac, nic nie czuje w tych miejscach wogole
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:02   #1025
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Oddałam rano krew i jutro po wyniki.Coś ostatnio mam taki skurcze po lewej tylko stronie ,co chwilkę,to co to,już jakieś przepowiadacze?Ale tylko po jednej stronie?Mała daje mi popalić po żebrach,niesamowicie się wije tam ku górze. Taki mnie strach oblatuje bo nie mam zrobionego jeszcze remontu tego spalonego pokoju,dopiero dzisiaj robi się komin,a w poniedziałek będzie odbiór komina ....do końca przyszłego tygodnia może ze wszystkim skończą.OBY bo ja to siedzę jak na szpilkach tym bardziej,że coraz bliżej jest do porodu:/ I wiecie co ?
ale jesteś dzielna i tak z tym wszystkim, dobrze, że już w poniedziałek odbiór komina, a tż kiedy wraca? Na pewno to wszystko szybko ogarnie, nie martw się
Stary 2015-02-12, 15:05   #1026
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no jeśli mój maluch odziedziczy skórę po rodzicach po przerąbane, będą kwiatki jak <cholera> dlatego też chyba już dam sobie na razie spokój z kupowaniem dla niego kosmetyków i zobaczę jak sprawdzi się to, co już mam chyba po prostu od tego wszystkiego dla maluchów mieni mi się w oczach i się czasami zastanawiam, czy te wszystkie rzeczy naprawdę są potrzebne.

taki fajny balsam do kąpieli dla kobiet w ciąży z babydream. ja tego używam od końca grudnia. wlewam do kąpieli i się moczę, używam zamiast żelu, zmywam tym często makijaż, a nawet zdarza mi się użyć go zamiast szamponu i powiem Wam, sprawdza się rewelacyjnie, a za dużą butlę 500ml zapłaciłam w rossmannie tylko 10zł. wezmę go do szpitala jako produkt 2w1 zamiast osobno brać żel pod prysznic i szampon
ja niestety nie mam tej firmy u siebie tez czasami mam wrazenie ze wiele rzeczy jest nie potrzebnych na poczatek, a wiadomo przyszli rodzice chca kupic wszystko najlepsze i duzo bo to dla przyszlego dziecka ja mam chyba z 10 kosmetykow dla synka, a bede uzywac trzech, i bepanthenu tylko jesli bedzie taka potrzeba.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

Kochana nie denerwuj się, podeślij nam tż, my go odpowiednio wyszkolimy
chetnie!!! przydaloby mu sie czasami.....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:10   #1027
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
ale one super wygladaja takie kolorowe Ja sie zastanawialam nad nimi, fakt ze jednak sama wole jednorazowe, ale zastanawialam sie ze wzgledow oszczednosciowych, no ale TZ zdecydowanie powiedzial nie i na tym temat sie skonczyl
teraz droga, ale to pozniej oszczedniej wyjdzie chyba co nie?
podobno ale, żeby nie prać codziennie muszę mieć jakieś 25szt, jak mi się mały mega-sikacz mega-kupkarz trafi to nawet więcej się przyda. zresztą tak będzie lepiej dla małego, z jego obciązeniem genetycznym alergiami i innymi kłopotami skórnymi. wydaliśmy już na nie ponad 300zł i zakładam, że na ten cel pójdzie kolejne 300,-

Cytat:
Napisane przez crystal
szkoda mi slow na niego...... bo kazda z was nazwalaby go tak samo jak ja.... jakbym mogla to bym sie wyniosla na jakis czas z tego domu, zeby popamietal, ale jestem na koncowce ciazy, bez pracy, wiec bede bardziej rozsadniejsza w tej chwili i poprostu nic z tym nie zrobie.
nie przejmuj się, bo jeszcze przedwcześnie urodzisz to potem go

Cytat:
Napisane przez mordka_1985
Michru- kosmetyki mam z hipp i babydream które sama kupiłam ale na babyshower dostałam jeszcze z nivea od 1 miesiaca jakies mleczko, żel, oliwke, puder, szampon. Jak mały źle zareaguje to córka zużyje.
albo Ty te kosmetyki sa na tyle łagodne, ze i dorosły spokojnie mozę z tego skorzystać.

Cytat:
Napisane przez EdithS
on się tak boi ostatnio przed porodem o moje zdrowie i Małą, że sam na pewno weźmie kołdrę i wyniesie się do pokoju obok na noc.
nie dziwię mu się, tym bardziej, że masz ciążę z komplikacjami. dodatkowe Ci nie są potrzebne
Stary 2015-02-12, 15:14   #1028
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Ooo wypróbuję ten balsam na pewno. mam skóre atopową i csły czas szukam odpowiedniego produktu dla siebie. Tylko, że wczoraj byłam w ross. Ech!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:17   #1029
smv
Zakorzenienie

Crystal kochana pogodzicie się .

Ja wrocilam ze spaceru dalej mnie tak potwornie mdli ehh ;/
Stary 2015-02-12, 15:19   #1030
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
kurcze wstyd sie pokazac z takim brzuchem, ale co mi tam, tyle kg szczescia nosic pod sercem to wyczyn dzis na plusie 30 kg, wiec nawet sie nie dziwie, ze taku brzuchol mam zdjecie zrobilam na szybkosci, wiec przepraszam za jakosc
Duży i okrąglutki ale tak jak dziewczyny piszą wszystkie kilogramy poszły Ci w brzuszek
Stary 2015-02-12, 15:25   #1031
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ooo wypróbuję ten balsam na pewno. mam skóre atopową i csły czas szukam odpowiedniego produktu dla siebie. Tylko, że wczoraj byłam w ross. Ech!
poluj na niego następnym razem, bo naprawdę warto wiem, że jest jeszcze oliwka (tj. jest, ale często jest wykupiona) z tej samej linii i też podobno jest rewelacyjna, więc jak będziesz miała szczęście na nią trafić to się nie zastanawiaj. u mnie zawsze brak jej na stanie, a z chęcią bym wypróbowała. ja co prawda skóry atopowej nie mam, ale mam bardzo dużą skłonność do alergii i wszelkich podrażnień, więc jak coś mi służy to się tego długo trzymam, żeby nie ryzykować.
Stary 2015-02-12, 15:27   #1032
smv
Zakorzenienie

A to na dziale dla mam jest czy na dziale dziecięcym? Nigdy nie widziałam..
Stary 2015-02-12, 15:31   #1033
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A to na dziale dla mam jest czy na dziale dziecięcym? Nigdy nie widziałam..
powinno być na dziale dla mam, bo to linia babydream fur mama a mogłaś nie widzieć, bo z tego co się orientuję schodzi jak ciepłe bułeczki i wcale się temu nie dziwię. ja przy tym zostanę nawet po ciąży.
Stary 2015-02-12, 15:33   #1034
smv
Zakorzenienie

To jak będę w rossie to aż zobaczyć musze
Stary 2015-02-12, 15:34   #1035
zielone_oko
Zakorzenienie

Crystal nie denerwuj się

Ja mam dzisiaj dzień z dupy i chodzę strasznie rozdrażniona i popłakuje sobie. Jest mi dzisiaj cholernie ciężko, brzuch mi okropnie ciąży, nie jest twardy ale dziwnie spięty, Mała szaleje co mnie po prostu boli, ciągle chce mi się siku

Kosmetyków dla Małej jeszcze nie mam, ale zdecyduje się na Hippa raczej..
Stary 2015-02-12, 15:38   #1036
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Crystal nie denerwuj się

Ja mam dzisiaj dzień z dupy i chodzę strasznie rozdrażniona i popłakuje sobie. Jest mi dzisiaj cholernie ciężko, brzuch mi okropnie ciąży, nie jest twardy ale dziwnie spięty, Mała szaleje co mnie po prostu boli, ciągle chce mi się siku

powtarzaj sobie, że już niedługo. a na szaleństwa dzieciaczków podobno czasem pomaga położenie obu dłoni na brzuchu i spokojny masaż, a raczej głaskanie. niektóre się po tym uspokajają
Stary 2015-02-12, 15:47   #1037
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Crystal nie denerwuj się

Dziewczynki, mam nadzieję, że te nastroje Wam miną. Sama miałam taki ostatnio 2 dni, od wczoraj humor mi wrócił, ale i tak wewnętrznie jestem poddenerwowana, więc gdyby ktoś mi teraz coś niemiłego powiedział, to by wystarczyło, żebym znowu wpadła w rozdrażnienie lub smutek i płacz. Hormony chyba na koniec ciąży też wariują bardziej. Ściskam Was
Stary 2015-02-12, 16:00   #1038
tout-petit-fille
Zadomowienie

Przez jakiś czas znów mnie nie było, musiałam wyskoczyć na miasto zalatwić coś jeszcze i już jestem z powrotem.
Taka śliczna pogoda, że nie chciało mi się wracać do domu
I dzięki temu mam tyle energii, że mogłabym obskoczyć całe mieszkanie farbą do ścian

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ślicznie Ci to wyszło
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami

marcia45 u mnie też juz 17 kg na plusie, kurcze nigdy bym nie pomyślała , że tyle przytyje w ciąży.

Odnosnie kupowania pieluch jednorazowych w wiekszych ilosciach to ja tez mam z tym problem i sie zastanawiam czy kupowac wieksze paki jak sa w promocji, np teraz w tesco sa pampersy w promocji, ale obawiam sie czy nie bedzie miał synek uczulenia na nie.
Mam narazie kupiona tylko małą pacze pampersów tych białych. No ale i tak musze kupic cos wiecej 1 , bo tych co mam to starczy raptem na pobyt w szpitalu, i nie wiem czy dady brac czy pampersa biale czy zielone... ehh

Ja dziś po małych zakupach. Zaszłam do Tesco , jest promocja na wybrane ubranka dla niemowlat -30%.
I kupiłam 3 bluzeczki za pare złotych.
Zólta - przecieniona z 16 zł na 4,8
bezowo-pomaranczowa - przeceniona z 24zł na 5
granatowa na dł rekawek - przeceniona z 19zł na 9,50

A dwa ostatnie zdj to zakupy z sh, jedne body za 5 drugie za 6 zł
Niezłe przeceny

Co do pieluch nasza położna an SR powiedziała ciekawą rzecz.
Mianowicie jeśli zaczniemy używać pieluchy jednej marki, to powinniśmy tą markę już kontynuować, bo pieluchy coś takiego zawierają, że inne mogą uczulać. Nie wglębiałam się za bardzo w temat, bo mam kupione już jedną paczkę pampers, następne będą Dada.
Ale może któraś z Was też o czymś takim słyszała??

Cytat:
Magnifica, dzięki

tout-petit-fille, a myślisz, że może tak być??

poka, poka! dla maluszka rzeczy, nie suszarkę oczywiście
co do suszenia to rzeczywiście trzeba pomyśleć, bo my oprócz naszych i dziecka ciuchów to będziemy suszyć pieluszki. chyba zamontujemy kilka sznurków w łazience, tam jest najcieplej to najszybciej będzie schło

tak z ciekawości, ile macie kosmetyków dla maluszków?? bo ja mam jakąś ziajkę od 1.dnia życia, emolient i z babydream jakieś mydełko w kostce, krem ochronny przed wiatrem i zimnem, krem na odparzenia, puder i krem z filtrem +50 i nie wiem czy coś jeszcze muszę dokupić??

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

emilia, super ciuszki tesco ma naprawdę ładne to rzeczy dla dzieci
Raczej nie śledzi moich poczynań na wizażu, nie wiedziałby pewnie jak te forum ogarnąć ;P

Ja mam malutko kosmetyków dla brzdąca. Na początku będę kąpać w samej wodzie, ponadto mam olej kokosowy na wszelką ewentualność, olej arganowy na ciemieniuchę, octenisept do pępka i cała moja filozofia. Nie chcę katować małej chemią od urodzenia. Później zacznę

A pościel zamówiłam najzwyklejszą na świecie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4924147617
z tej aukcji szare zygzaki
i wypełnienie:

jak już malunia będzie na świecie i tak nie trzeba będzie od razu przykrywać ją kołdrą i kłaść na poduszce, chciałam mieć więc na wszelki wypadek zestaw.
Potem dopiero będzie zabawa, jak się urodzi

I tak swoją drogą przeżyłam szok szybkości realizacji zamówienia- rano zamówiłam pościel, zapłaciłam przez PayU i właśnie dostałam mail, że paczka została wysłana. Szok

Cytat:
ja krem z filtem kupiłam od razu, bo podobno tak małe dziecko powinno być nim posmarowane nawet jak słońca nie ma, więc tak na wszelki wypadek wzięłam razem z innymi kosmetykami. a już się zastanawiałaś na jaki się zdecydujesz i jak wysoki filtr?? ja mam go też z babydream

wiem, że jestem tu chyba jedyna co zaopatrzyła się w wielorazówki, ale są tak ładniutkie i dizajnerskie, że aż się muszę nimi pochwalić.
od góry 10szt jednokolorowych, a na dole takie minky z fajnymi wzorkami 5szt muszę dokupić jeszcze 10szt, żeby nie prać codziennie i ze 20 wkładów z mikrofibry albo bambusowych, także droga taka impreza
Jakie cudne cudowności
Ja też chciałam używać wielorazówek, ale niestety zakup byłby tylko na rok, bo potem trzeba uciekać do pracy, a w żłobku załamaliby ręce na moje upodobania. Więc wolałam od maleńkości przyzwyczajać skórę do tych nieszczęsnych jednorazówek

Cytat:
za super zakupy Ja mam jedna mala paczke od 2 do 5 kg, druga taka sama dostane w szpitalu, a pozniej sama nie wiem, jakie beda potrzebne czy juz od 3 do 6 kg czy jeszcze te same, wiec bede wysylac rodzine do sklepu po porodzie

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

slicznie no no TZ bedzie zachwycony
dziękuję

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz, brzuszek duży ale wydaje mi się, że większość kg właśnie w brzuch poszło. Na pewno ciężko Ci już teraz na końcówce

Ja bym chciała posiedzieć trochę w wannie, wezmę koszulkę taką z lycry- opina i można ją podwinąć, a jak będę wychodziła to z powrotem w koszulę- co by z gołym tyłkiem nie paradować :P

Bardzo fajne menu/kartka walentynkowa- TŻ na pewno się ucieszy

Super promocja w TESCO ! Ja na nic tam nie mogę trafić, nie wiem...jakos u mnie nie ma takich fajnych promocji

Rano byłam na badaniach, krew itp później do cukierni i co najlepsze o godz. 11 w dwóch cukierniach nie było już faworków musiałam zadowolić się pączkami...

Czy któraś z Was zdecydowała się na wózek Maxi Cosi Mura 4 plus ? Byłam zdecydowana w 100%, ale zaczęła mnie przerażać ta teleskopowa rączka- wydaje mi się , że torba może się z niej zsuwać... i teraz nie wiem

Smv Trzymam kciuki za mieszkanko- oby wszystko było ok, fajnych masz teściów
Na olx jest często oferta na używkę Maxi Cosi Mura 4, ale nie interesowałam się nia za bardzo, bo dla mnie ma za małe koła i nie nadaje się do moich terenów..

Cytat:
Po jednej stronie, to może dzidzia się wypycha pupą?
Fajnie, że naprawiają Wam komin Teraz będzie bezpiecznie i ciepło.

A porodu też się zaczynam cykać. Moja koleżanka jest 7 miesiącu ciąży i dziś z nią rozmawiałam. Pytała jak tam się czuję. Pierwszy raz wtedy przyznałam, że zaczyna mnie to przerażać powoli:P
Ona przyznała, że będzie tak samo mówić za miesiąc.

Cytat:
szkoda mi slow na niego...... bo kazda z was nazwalaby go tak samo jak ja.... jakbym mogla to bym sie wyniosla na jakis czas z tego domu, zeby popamietal, ale jestem na koncowce ciazy, bez pracy, wiec bede bardziej rozsadniejsza w tej chwili i poprostu nic z tym nie zrobie.
Bidulo

Wierzę, że facet potrafi wkurzyć. Ale to oznacza, że ich tak mocno kochamy.

Ja najczęściej wkurzam się na TŻ i na niego się drę, ale to dlatego, że tak bardzo mi na nim zależy i chcę, żeby wiedział kiedy mnie denerwuje i co mi się nie podoba.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:09   #1039
nusiekowa
Wtajemniczenie

Wiecie co ja jakaś dziwna jestem ale ja się wogóle nie boję porodu... bardziej obawiam się,ze mój szpital bedzie tak zatłoczony ,ze mnie odeślą do innego ... a w sumie innego żadnego nie mam odwiedzonego i tak sie zastanawiam czy przypadkiem w weekend nie zrobić rundki po innych szpitalach

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Wydrukowałam też i ozdobiłam menu walentynkowe, które zaserwuje mężusiowi. Mam nadzieję w podzięce dostać chociaż kwiaty, bo brakuje mi roślin w mieszkaniu. Będę musiała zacząć polować na jakieś ładne okazy, bo od razu powietrze stanie się przyjemniejsze i klimat bardziej magiczny

Tadaaam:

Załącznik 5913388

Załącznik 5913387

Jeśli to nie będzie dla TŻ niespodzianka to będzie znaczyło, że śledzi mnie na wizażu
mogłabym iść na taką walentynkową kolacje super Ci to wyszło!

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
silna bądź ! zlej łosia i zrób coś przyjemnego dla siebie
Stary 2015-02-12, 16:21   #1040
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Przez jakiś czas znów mnie nie było, musiałam wyskoczyć na miasto zalatwić coś jeszcze i już jestem z powrotem.
Taka śliczna pogoda, że nie chciało mi się wracać do domu
I dzięki temu mam tyle energii, że mogłabym obskoczyć całe mieszkanie farbą do ścian

Mianowicie jeśli zaczniemy używać pieluchy jednej marki, to powinniśmy tą markę już kontynuować, bo pieluchy coś takiego zawierają, że inne mogą uczulać. Nie wglębiałam się za bardzo w temat, bo mam kupione już jedną paczkę pampers, następne będą Dada.
mi też położna mówiła o tym i odniosła się nie tylko do pieluch ale też chusteczek nawilżonych, żeby trzymać się jednej serii, bo zmiana powoduje uczulenie. Ale nie wiem ile w tym prawdy. Z tż kupiliśmy te białe pampersy, ale z czasem chcielibyśmy wypróbować dadę...
Śliczna pościel
Pogoda dziś piękna, taka mogłaby nam towarzyszyć, jak będziemy szpitale opuszczać i potem na spacerki z maluchami

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Wiecie co ja jakaś dziwna jestem ale ja się wogóle nie boję porodu... bardziej obawiam się,ze mój szpital bedzie tak zatłoczony ,ze mnie odeślą do innego ... a w sumie innego żadnego nie mam odwiedzonego i tak sie zastanawiam czy przypadkiem w weekend nie zrobić rundki po innych szpitalach

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

a mogą Cię odesłać? Takie macie tam oblężenie? Ja nie brałam tego w ogóle pod uwagę...
Stary 2015-02-12, 16:22   #1041
87marta78
Zadomowienie

Rany, nie zazdroszcze Wam tych akcji z TŻtami
Mój jakby mógł to by nosił mnie na rękach. Co nie powiem to robi od razu, nie muszę prosić.Sam przychodzi czy czegos nie chce.My w ogóle się nie kłócimy, czasami tylko się sprzeczamy o głupoty,ale po chwili i tak wychodzi na moje Taki fajny okaz mi się trafił
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:26   #1042
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

a mogą Cię odesłać? Takie macie tam oblężenie? Ja nie brałam tego w ogóle pod uwagę...
jak będzie małe rozwarcie to mogą odesłać....jak przyjade z rozwarciem"dziecko do łapania" too muszę mnie przyjać. Jak leżałam w szpitalu to dziewczyny z maluszkami na patologii leżały bo na poporodowych salach już miejsc nie było masakra z tymi szpitalami we Wrocławiu
Stary 2015-02-12, 16:27   #1043
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
nie słyszałam nic takiego zresztą na logikę to chyba zależy po prostu od materiału i składników chemicznych zawartych w danych pieluszkach a nie od faktu, czy zmieniłaś na inne czy nie. to tak jak z kosmetykami. uczula skład, ale nie dlatego, że skóra się przyzwyczaiła do jednej marki i na inną po prostu źle reaguje.

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
A pościel zamówiłam najzwyklejszą na świecie:
z tej aukcji szare zygzaki
i wypełnienie:
sliczne te pościele ja też już mam jedną (tylko jedną i aż jedną), ale jak tu nie kupić jak są takie ładne. te z disneya mi wpadły w oko

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
Ja też chciałam używać wielorazówek, ale niestety zakup byłby tylko na rok, bo potem trzeba uciekać do pracy, a w żłobku załamaliby ręce na moje upodobania. Więc wolałam od maleńkości przyzwyczajać skórę do tych nieszczęsnych jednorazówek
a wiesz, że o tym nie pomyślałam?? ale co tam, w razie czego dostaną zapasowe wkłady i jednorazowe woreczki, żeby miały w co zawartość pakować, przebieranie takiej pieluszki wcale nie jest bardziej czasochłonne. niech mnie cmokną ja się najpierw martwię, czy mój się w ogóle w jakiś normalnym czasie do żłobka dostanie, a potem będę się martwić co z pieluchami

Cytat:
Napisane przez nusiekowa
weź mnie nie strasz u mnie w mieście jest tylko jeden szpital położniczy, a potem mam do wyboru zabrze, rudę śl i knurów. ale żeby się tam dostać trzeba znów skombinować samochód, a to za dużo zachodu

a tak przy okazji, dobrze pamiętam, że Wy z TŻtem też nie jesteście po ślubie?? załatwialiście już sprawy urzędowe związane z dzidziusiem, np. uznanie ojcostwa??
Stary 2015-02-12, 16:27   #1044
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Mój jakby mógł to by nosił mnie na rękach. Co nie powiem to robi od razu, nie muszę prosić.Sam przychodzi czy czegos nie chce.My w ogóle się nie kłócimy, czasami tylko się sprzeczamy o głupoty,ale po chwili i tak wychodzi na moje Taki fajny okaz mi się trafił
Ależ mój również taki jest

Drapie po pleckach, spełnia zachcianki, ubóstwia, prawie na rękach nosi, śpiewa, zaczepia etc.
Ale to ja jestem taka wredotka, to już przyzwyczajenie z domu co do besztania mężczyzn

Musiałam to napisać, żeby oddać honor

Stary 2015-02-12, 16:31   #1045
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Mój to też taki okaz, taka moja ciepła klucha
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:32   #1046
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

weź mnie nie strasz u mnie w mieście jest tylko jeden szpital położniczy, a potem mam do wyboru zabrze, rudę śl i knurów. ale żeby się tam dostać trzeba znów skombinować samochód, a to za dużo zachodu

a tak przy okazji, dobrze pamiętam, że Wy z TŻtem też nie jesteście po ślubie?? załatwialiście już sprawy urzędowe związane z dzidziusiem, np. uznanie ojcostwa??
Co śmieszniejsze w mniejszych miasteczkach koło Wrocławia tego problemu nie ma...więc jak coś to przyjdzie nam jechać do Trzebnicy albo Oleśnicy

Tak byliśmy w USC załatwiać uznanie ojcostwa jedna rzecz z głowy
Stary 2015-02-12, 16:38   #1047
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:

Dziękuję
Mam nadzieję, że równie dobrze będzie smakować.

My mamy jeszcze jeden szpital do odwiedzenia, ale jakoś nie możemy tam dotrzeć

Cytat:
mi też położna mówiła o tym i odniosła się nie tylko do pieluch ale też chusteczek nawilżonych, żeby trzymać się jednej serii, bo zmiana powoduje uczulenie. Ale nie wiem ile w tym prawdy. Z tż kupiliśmy te białe pampersy, ale z czasem chcielibyśmy wypróbować dadę...
Śliczna pościel
Pogoda dziś piękna, taka mogłaby nam towarzyszyć, jak będziemy szpitale opuszczać i potem na spacerki z maluchami

Jak będziemy rodzić, to na pewno będzie słoneczko
A z odsyłaniem to podobno jest praktykowane, jeśli nie ma miejsc..

Cytat:
nie słyszałam nic takiego zresztą na logikę to chyba zależy po prostu od materiału i składników chemicznych zawartych w danych pieluszkach a nie od faktu, czy zmieniłaś na inne czy nie. to tak jak z kosmetykami. uczula skład, ale nie dlatego, że skóra się przyzwyczaiła do jednej marki i na inną po prostu źle reaguje.

sliczne te pościele ja też już mam jedną (tylko jedną i aż jedną), ale jak tu nie kupić jak są takie ładne. te z disneya mi wpadły w oko

a wiesz, że o tym nie pomyślałam?? ale co tam, w razie czego dostaną zapasowe wkłady i jednorazowe woreczki, żeby miały w co zawartość pakować, przebieranie takiej pieluszki wcale nie jest bardziej czasochłonne. niech mnie cmokną ja się najpierw martwię, czy mój się w ogóle w jakiś normalnym czasie do żłobka dostanie, a potem będę się martwić co z pieluchami
I w dodatku na maxa tanie te pościele

Dobrze, że nie myślałaś o tych pieluchach, bo pewnie wyjdzie Ci to na dobre. Ja za dużo się nazastanawiałam i wreszcie kupiłam jednorazówki

Stary 2015-02-12, 16:40   #1048
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Co śmieszniejsze w mniejszych miasteczkach koło Wrocławia tego problemu nie ma...więc jak coś to przyjdzie nam jechać do Trzebnicy albo Oleśnicy

Tak byliśmy w USC załatwiać uznanie ojcostwa jedna rzecz z głowy
to mówisz, że tylko my jesteśmy z tym do tyłu?? cóż, ale ja jestem zameldowana jeszcze w zabrzu i jakoś nie chciało nam się tam jechać, myśleliśmy że do tej pory zdołam się przemeldować, ale mama z ojczymem mnie nie zameldują, a żeby odezwać się do ojca to muszę dumę do kieszeni schować :/
Stary 2015-02-12, 16:41   #1049
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej słodkie mamusie- cudny dziś dzien, już przyjęłam 4 pączki i czekam, aż TŻ wróci z pracy i pochłoniemy resztę z tego, co rano kupiłam

Pojechałam do cukierni, która jest podobno najlepsza w mieście i jak zobaczyłam kolejkę, poszłam sobie szybko dalej. Przysięgam, że chyba na otwarcie nowego centrum handlowego nie ma takich kolejek

Wydrukowałam też i ozdobiłam menu walentynkowe, które zaserwuje mężusiowi. Mam nadzieję w podzięce dostać chociaż kwiaty, bo brakuje mi roślin w mieszkaniu. Będę musiała zacząć polować na jakieś ładne okazy, bo od razu powietrze stanie się przyjemniejsze i klimat bardziej magiczny

Tadaaam:

Jeśli to nie będzie dla TŻ niespodzianka to będzie znaczyło, że śledzi mnie na wizażu
Super wyszło

Cytat:

Ja też jak na razie się nie boję i im więcej oglądam tych porodów, porodówek, położnych i innych programów w internecie tym bardziej jestem spokojna. Właśnie najbardziej się obawiam, że mnie odeślą ze szpitala do innego bo miejsc nie będzie. A żeby trafić na mojego lekarza dyżur graniczy z cudem bo jest w szpitalu raz w miesiącu Jutro muszę się go zapytać kiedy dokładnie, to może się wstrzelę

Odebrałam wyniki krwi i z tego co widzę to wszystko ok

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:44   #1050
aroli
Zadomowienie

Cytat:
ja krem z filtem kupiłam od razu, bo podobno tak małe dziecko powinno być nim posmarowane nawet jak słońca nie ma, więc tak na wszelki wypadek wzięłam razem z innymi kosmetykami. a już się zastanawiałaś na jaki się zdecydujesz i jak wysoki filtr?? ja mam go też z babydream

wiem, że jestem tu chyba jedyna co zaopatrzyła się w wielorazówki, ale są tak ładniutkie i dizajnerskie, że aż się muszę nimi pochwalić.
od góry 10szt jednokolorowych, a na dole takie minky z fajnymi wzorkami 5szt muszę dokupić jeszcze 10szt, żeby nie prać codziennie i ze 20 wkładów z mikrofibry albo bambusowych, także droga taka impreza
Fajne te pieluszki, moja mama ostatnio do mnie, żebym nie kupowała tych jednorazówek... tylko tetry...to ją moja babcia ochrzaniła, że wymyśla A te wkłady pochłaniają wilgoć itp, bo najbardziej to bym się bała czy mały nie będzie miał zaraz odparzeń itp

tout-petit-fille hmmm właśnie koła w maxi cosi wydają mi się bardzo "terenowe" przód średnica 25 cm a tylne 30 cm.
A na olx czy gumtree faktycznie jest ich sporo, ale ja póki co trafiłam tylko na starą wersję, a koniecznie chcę nową, bo jest ulepszona i ma piankowe koła z bąbelkami powietrza.

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości