Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 21:52   #3421
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Zamówiłam dzisiaj ten termometr :
http://www.sklepmedyczny.net/towar/2...isana-ftn.html

Mam z ich firmy wagę elektroniczną i waży idealnie jak u gina, ale póki co mam ją parę miesięcy więc nie mogę jeszcze zdecydowanie polecać.
Aaa i zamówiłam laktator z avent elektroniczny. Wreszcie jakieś postępy zakupowe
Stary 2015-02-12, 22:21   #3422
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Zamówiłam dzisiaj ten termometr :
http://www.sklepmedyczny.net/towar/2...isana-ftn.html

Mam z ich firmy wagę elektroniczną i waży idealnie jak u gina, ale póki co mam ją parę miesięcy więc nie mogę jeszcze zdecydowanie polecać.
Aaa i zamówiłam laktator z avent elektroniczny. Wreszcie jakieś postępy zakupowe
oo ten ma fajną cenę Ciekawe jak z dokładością pomiaru...
za zakupy
U mnie też do przodu w tym temacie
Dziś przyszła mi paczka z dużym zamówieniem, ale jeszcze nie otworzyłam Na pewno są tam pieluchy tetrowe, podkłady do łóżeczka, wkładki laktacyjne i inne takie. A wczoraj kupiłam butelki i smoczki avent, prześcieradła frotte i rogal do karmienia
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 22:36   #3423
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Chciałbym taki na podczerwień, ale ten z biedronki ma mierzyć z dokładnością do 0,3 st.C, a mi się wydaje że to dość duży margines, zwłaszcza przy malym dziecku i lepiej poszukać czegoś dokładniejszego.

Melduje sie po wizycie. Wszystko ok, parametry książkowe - dokładnie takie jakie powinny być w 21t2d ciąży, idealnie! Waga 409 gram. Jestem bardzo zadowolona :-D
Jak zaczynało się badanie to dzieciątko leżało na pleckach, a potem uklękło sobie na moim kręgosłupie i już nie chciało pokazać co ma między nogami. Ale lekarz wcześniej zdążył zauważyć, z tym że nie dał żadnej gwarancji i będzie musiał sprawdzić na kolejnym usg. Najprawdopodobniej jednak będzie to córeczka :-D

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dopiero dogrzebałam się do kompa po wizycie
Generalnie wszystko ok 2,5 kg na plusie od początku ciąży
Cytologia zrobiona (teraz trochę plamię i brzuch boli jak na @, ale jutro powinno być lepiej). Szyjka zmierzona i jest wystarczająco długa. Mam zrobić obciążenie glukozą na następny raz. Ale kolejna wizyta dopiero za 5 tyg, więc nie będę sobie na razie psuć humoru tym badaniem
Dopiero 2,5 kg :P powolutku przybierasz.
Stary 2015-02-12, 22:50   #3424
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jeszcze nie kupiłam. Leoś ma 2 zwykłe kąpielowe z Ikea i po wielu praniach wciąż są jak nowe. Do tego ma 2 z kapturkiem i też są w świetnym stanie, ale te są z USA. Tych z Ikea używamy odkąd się urodził, a tych z kapturkiem od jakiś 2 lat. Dlatego maluszkowi chyba też kupię 2 kąpielowe z Ikea, tylko inne kolory i coś z kapturkiem do tego.
ikea poza zasięgiem. chcę z kapturkiem, ale duże, 100x100.

dzięki za opinie o ręcznikach.

szalejecie z zakupami. u mnie nadal nic...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 23:04   #3425
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ikea poza zasięgiem. chcę z kapturkiem, ale duże, 100x100.
..
rozumiem Ja już sama nie wiem, jakie kupić.. Ale jak coś będzie nie tak, to kupię inne najwyżej.

Marei po Twoim wpisie zagłębiłam się w poszukiwanie termometru
Daj znać, jak dostaniesz ten, który kupiłaś. Czy jest dokładny..

Widzę, że ten ma dobre opinie...

http://allegro.pl/termometr-elektron...mometry-122588
Wstrzymam się jeszcze trochę, choć nie powiem akurat teraz, jak L jest chory przydałby się
Stary 2015-02-12, 23:10   #3426
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Widzę, że ten ma dobre opinie...

http://allegro.pl/termometr-elektron...mometry-122588
Wstrzymam się jeszcze trochę, choć nie powiem akurat teraz, jak L jest chory przydałby się
gdzieś czytałam chyba właśnie o tym modelu że ma głośny sygnał gorączki i nie da się tego wyłączyć, więc odpada mierzenie w czasie snu.
Stary 2015-02-12, 23:11   #3427
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Wyniki chyba dobre?

Kurcze, to nie wiem teraz. A jak Wam tłumaczyli lekarze wzięcie antybiotyku? Można? Bardzo wpływa na dziecko?

Czuję się coraz gorzej ale zawsze tak chyba jest, bliżej wieczoru jest gorzej..:/
Piję mleko, wodę z sokiem z malin od rodziców, jem czosnek, biorę hallsy i wzięłam od wczoraj już 2 tantum verde ale jakoś nic nie pomaga

Ja nie wyobrażam sobie do malucha innego.
Nawet miałam Was pytać który polecacie
Ja na przeziębienie polecam do wrzącej wody wrzucić dwa plastry imbiru, łyżeczkę miodu i wycisnąć pół cytryny. Mi to bardzo pomogło i obyło się bez leków.
Stary 2015-02-12, 23:17   #3428
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
za zakupy
Dziś przyszła mi paczka z dużym zamówieniem, ale jeszcze nie otworzyłam Na pewno są tam pieluchy tetrowe, podkłady do łóżeczka, wkładki laktacyjne i inne takie. A wczoraj kupiłam butelki i smoczki avent, prześcieradła frotte i rogal do karmienia
To pochwal się jak otworzysz

jutro powinien być, będę mierzyć tz. Mamy tylko zwykle elektroniczne i one mi nigdy nie mierzą.. zawsze poniżej 36st a analogowy 37,5 potrafił pokazać. Tz mierzy normalnie. te z alkoholem tylko na zamówienie (bo rtęciowe wycofali) a ja ten jeden który miałam rozbiłam :/
Stary 2015-02-12, 23:22   #3429
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś czytałam chyba właśnie o tym modelu że ma głośny sygnał gorączki i nie da się tego wyłączyć, więc odpada mierzenie w czasie snu.
właśnie przejrzałam instrukcję i nie ma nic o możliwości wyłączenia tego sygnału dźwiękowego.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
To pochwal się jak otworzysz

jutro powinien być, będę mierzyć tz. Mamy tylko zwykle elektroniczne i one mi nigdy nie mierzą.. zawsze poniżej 36st a analogowy 37,5 potrafił pokazać. Tz mierzy normalnie. te z alkoholem tylko na zamówienie (bo rtęciowe wycofali) a ja ten jeden który miałam rozbiłam :/
my mamy dwa elektroniczne i oba są do d...
Zawsze pokazują niską temperaturę... Dlatego im nie wierzę. Takiego zwykłego nie mamy od dawna, bo rozbiłam niestety, więc nawet nie mam z czym porównać wyniku.
Stary 2015-02-12, 23:29   #3430
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Bardzo polecam reczniki polskiej firmy ,Zwoltex. Używam już prawie 1,5 roku przy Julku i jest super, gruby, chlonny i dość duży na pewno dokupie dla Maluszka ze dwa

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

O taki:

http://allegro.pl/recznik-bawelniany...062031610.html

Tylko słaby wybór wzorów, my mamy ten z misiem
bez zawachania mogę polecić te ręczniki, gdyż korzystam z nich już sporo czasu i są bardzo dobre. Nie miałam jednak pojęcia ze są również dla dzieci, ale teraz już wiem jakie wybiorę
Co do pokazanych dzisiaj wózków to bardzo fajne. Aczkolwiek dziewczynka na zdjęciu (chyba córka Kai) mnie jakoś urzekła śliczna dziewczynka a ja na widok dzieci reaguje ostatnio bardzo rozklejajaco

Edytowane przez kika1989wroc
Czas edycji: 2015-02-13 o 00:45
kika1989wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 07:10   #3431
karolajna90rp
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Kurcze od 6 nie śpię, ból pleców pamięta o mnie nawet jak śpię
Też właśnie rozgladam się za termometrem bezdotykowym, także z chęcią poslucham waszych opinii
Dzisiaj piątek i jadę z TŻem do mojej mamy, przypomnę sobie jak to jest mieć wszystko podstawione pod nos
Muszę dziś też zadzwonić do luxmedu z potwierdzeniem badań, które chcę wykonać... m.in..krzywa cukrowa -.-
Miłego dnia ja zbieram się do pracy
karolajna90rp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 07:42   #3432
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzień dobry
No ja też się rozglądam za termometrem dla maleństwa
Przy okazji też chciałam kupić elektryczny odciągacz kataru do nosa zamiast tradycyjnej fridy
Miłego dnia wam życzę

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 08:03   #3433
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Uff wróciłam
Śliczne !

Cytat:
Chciałbym taki na podczerwień, ale ten z biedronki ma mierzyć z dokładnością do 0,3 st.C, a mi się wydaje że to dość duży margines, zwłaszcza przy malym dziecku i lepiej poszukać czegoś dokładniejszego.

Melduje sie po wizycie. Wszystko ok, parametry książkowe - dokładnie takie jakie powinny być w 21t2d ciąży, idealnie! Waga 409 gram. Jestem bardzo zadowolona :-D
Jak zaczynało się badanie to dzieciątko leżało na pleckach, a potem uklękło sobie na moim kręgosłupie i już nie chciało pokazać co ma między nogami. Ale lekarz wcześniej zdążył zauważyć, z tym że nie dał żadnej gwarancji i będzie musiał sprawdzić na kolejnym usg. Najprawdopodobniej jednak będzie to córeczka :-D
klask i:
Cytat:
Cytologia zrobiona (teraz trochę plamię i brzuch boli jak na @, ale jutro powinno być lepiej). Szyjka zmierzona i jest wystarczająco długa. Mam zrobić obciążenie glukozą na następny raz. Ale kolejna wizyta dopiero za 5 tyg, więc nie będę sobie na razie psuć humoru tym badaniem

To tylko ja będę w miarę miło wspominała glukozę?

Cytat:
za zakupy
A jaki rogal?

Cytat:
Napisane przez karolajna90rp Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Kurcze od 6 nie śpię, ból pleców pamięta o mnie nawet jak śpię
Też właśnie rozgladam się za termometrem bezdotykowym, także z chęcią poslucham waszych opinii
Dzisiaj piątek i jadę z TŻem do mojej mamy, przypomnę sobie jak to jest mieć wszystko podstawione pod nos
Muszę dziś też zadzwonić do luxmedu z potwierdzeniem badań, które chcę wykonać... m.in..krzywa cukrowa -.-
Miłego dnia ja zbieram się do pracy
Proś tż'ta o masaż W końcu jutro walentynki to niech Ci zrobi prezent

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
No ja też się rozglądam za termometrem dla maleństwa
Przy okazji też chciałam kupić elektryczny odciągacz kataru do nosa zamiast tradycyjnej fridy
Miłego dnia wam życzę
Ja chyba się skuszę najpierw na zwykłą gruszkę a później na wkład do odkurzacza

Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za rady nt. przeziębienia
Dzisiaj już jest trochę lepiej. Katar dalej męczy ale gardło już w miarę ok. Jest zdarte ale nie boli tak, że aż łzy same lecą
Co do hallsów to Irmusia no wiem, że nie lekarstwo ale ja jakoś zawsze stosuję jako taki wspomagacz, żeby za dużo nie brać innych leków. Najmocniejsze mam więc przeciągają trochę gardło i nos
A tantum verde też nie chcę przesadzić..

Kolejna noc nieprzespana ale cały słoik soku z malin poszedł, 3 cytryny, 1 litr kakao i główka czosnku- tż ani razu mnie w nocy nie przytulił świnia albo wampir

Odnośnie ręcznika pszczoua bo on wydaje się taki miękki i mało chłonny na oko Ale skoro polecasz to może go zamówię

Nie mam pomysłu na obiad:/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 08:30   #3434
kaczuszka1986
Zadomowienie

Heeej
Wczoraj zapisałam się z TŻem na warsztaty odnośnie bezpieczeństwa Malucha
http://bezpieczny-maluch.com.pl/ z tego co wiem to warsztaty kończą się drobnymi upominkami, aczkolwiek to tylko dodatek ja biorę udział w Lublinie, może będzie mi dane z którąś z Was się spotkać Popatrzcie może w Waszym mieście też będą się odbywać takie warsztaty
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 08:34   #3435
pszczoua
Zakorzenienie

Masija mam 5 roznych recznikow dla Julka i ten rządzi

Co do gruszki to nie polecam. Ja się brzydzilam tych wszystkich aspiratorow, katarkow itp. Pierwszy katar jak Julek miał 3 tygodnie... Masakra była...gruszka nie dawala rady, wyslalam męża po fride i w końcu mój synus mógł oddychać. A bylo tak źle że w nocy się dusił ta wydzielina...
Stary 2015-02-13, 08:51   #3436
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Uff wróciłam
ale niebieskoooooooo

Cytat:

wstydliwa gratuluję

Cytat:
pffffff, co to jest 2,5kg

Cytat:
aaa bo to chodziło o marzec Ja myślałam, ze chodzi Ci o końcówkę ciąży.

nie kupuję wcale Wolę śpiworki.

a właśnie, ja też mam załamywaną rączkę w tako

boski pasuje kotkowi

też mamy takie kołdry własnie i są ok dla nas Tylko łóżko zrobiło się za wąskie.... Bo Leoś często przychodzi w nocy i śpi w poprzek. Między naszymi głowami

oż Tyyyyy Daj trochę tego ciepełka!

ja też nie mogę uzywać kosmetyków z rumiankiem. Ani z ogórkiem. Generalnie używam raczej takich do skóry wrażliwej.

najważniejsze, że przetrwałaś
ja nie jestem przekonana do śpiworków, ale ostatnio widziałam w lumpie dużo i były w bardzo ładnym stanie, więc może kupię chociaż na próbę jeden

ja mam kołdrę 2x2,20 i jest cudowna ale poszewka z lidla do dupyyyy..

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

co do termometru... mam zwykły rtęciowy w szpitalach przychodniach owszem wymienili termometry ale niech Ci tylko pokaże, że masz temp. to Ci dadzą rtęciowy który mają przynajmniej jeden zakamuflowany i każą sprawdzić

mąż znowu na noc poszedł idę kolację sobie zrobić
i takiemu maluszkowi też mierzyłaś zwykłym rtęciowym?
Cytat:
za zakupy
skąd zamówiłaś to wszystko? bo widzę, że paczuszka bogata

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Masija mam 5 roznych recznikow dla Julka i ten rządzi

Co do gruszki to nie polecam. Ja się brzydzilam tych wszystkich aspiratorow, katarkow itp. Pierwszy katar jak Julek miał 3 tygodnie... Masakra była...gruszka nie dawala rady, wyslalam męża po fride i w końcu mój synus mógł oddychać. A bylo tak źle że w nocy się dusił ta wydzielina...
dobrze, że to piszesz. ja mam na liście zwykłą gruszkę ale może zmienię na fridę, chociaż też mnie to trochę brzydzi..

Witam się rano u mnie na śniadanie spagetti
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:14   #3437
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Uff wróciłam
Ale piękne Aż mam ochotę znów wybrać się na zakupy!

Cytat:
Cytat:
Dziewczyny gratuluję wizyt

Cytat:
Właśnie się zastanawiałam nad zakupem laktatora, ale koleżanka która rodziła w pół roku temu odradziła, ona kupiła i się nie przydał, nie miała nawału itd. Już mężowi pokazałam jak to wygląda i gdzie kupić, więc jak będę w szpitalu i okaże się niezbędny to poleci kupić

Cytat:
Ale super paczka! Ja na razie tylko ciuszki kupowałam, ale chyba zacznę się rozglądać już za czymś więcej, ostatnio oglądałam butelki właśnie z aventu

Wczoraj któraś z Was wrzucała link do rożka, baaardzo mi się spodobał, oprócz tego u tego sprzedawcy upatrzyłam komplet pościeli z ochraniaczem na łóżko - już mam wizję kącika dla Malucha, białe łóżeczko niebiesko szary rożek i taka sama pościel, do tego szyte literki
rożek ostatni, nr 27 http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...958022992.html
poszewki i ochraniacz w formie poduszek - spodobał mi się ten pomysł bo poduchy można później wykorzystać wzór nr 2 http://allegro.pl/3el-piekna-posciel...934951810.html
Na aukcjach mają też te fajne kocyki minky, pewnie też się skuszę bo Młody będzie spał najpierw pod kocykiem

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2015-02-13 o 09:17
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:16   #3438
Cos_
Zakorzenienie

Dzien dobry.
Te reczniki z kapturkiem podobno krotko sluza w sensie ze dziecko szybko wyrasta chyba ze sa jakies duze
Stary 2015-02-13, 09:17   #3439
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Gruszka nic nie wyciagnie przy katarze. Jak wiekszy to i frida nie bardzo daje rade. U nas glownie katarek do odkurzacza, szybki jest, nie meczymy siebie ani dziecka. Jak ktos ma regulacje sily ssania w odkurzaczu to juz w ogole nie ma sie nad czym zastanawiac.
Stary 2015-02-13, 09:21   #3440
anutka171
Rozeznanie

Witam się po tłustym czwartku
Zgrzeszylam i zjadłam 1 malego domowego paczka, cukier po był 140, wiec za wysoki, ale nie aż tak bardzo.
Mój tż waży po wczorajszym dniu 2 kg więcej, ja się śmiałam, że ja tyle od początku ciąży przytyłam

Cytat:
Oooo, jak tak samo!!

Gin się mnie pytał czy nie byłam przeziębiona ostatnio więc może też z tego powodu.. Kazał leżeć jak najwięcej, dużo cytrusów (ale to akurat wcinam dzień na dzień) no i żelazo

No, wróciłam
Bożena jest nadal bożeną chociaż na zdjęciu.. dziwnie to wygląda
Tż stał jak zahipnotyzowany Mała zrobiła z siebie akrobatkę, takie wygięcia dziwne robiła, że co chwilę się tylko gin śmiał.
Wszystko dobrze, mała wcale nie mała bo 660 g

Biedny tż musiał być świadkiem badania szyjki
Wiedział jak się to odbywa ale wiecie.. żeby tak być przy tym.. no, za kotarą ale ... obcy facet dotyka żony..
za udaną wizyte

Cytat:
Ja tak samo i myślę, jakim cudem dotrą do niej świeże?

powodzenia

Nie mam siły.. Gardło mnie tak napieprza jak jeszcze nigdy, katar okropny, czuję się jakby mnie czołg rozjechał:/
Robiłam płukanie gardła z wodą utlenioną, zjadłam 1 tantum verde i halls'y , a no i okład na gardło ze spirytusu z czymś tam

Najchętniej poszłabym do łóżka.

i po pączki też nie pójdę ani nikt mi nie przywiezie super
zdroweczka

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane za opinie na temat chusteczek
Każde sugestie dla niedoświadczonej mamuśki mile widziane
Ja ostatnio odkryłam chusyeczki w netto. Są rewelacyjne mają bardzo dobry skład,są naprawdę mokre i cena za chyba 80 szt poniżej 4 zł sroka ma o nich bardzo dobra opinie.
Az żałuję, że do tej pory Stosowałam głównie pampersy :/

Kaja i Szuuu super macie wózki

Cytat:
Do ciała?

Kuzyn pokazywał mi bajer- termometr na podczerwień. Są za ok 105zl (w aptekach internetowych i smyku chyba tez). Czy któraś ma z tym doświadczenie?
Moja siostra ma thermoflash lx 26 i jak dla mnie porażka. Mierzyłam sobie i z każdej strony był inny wynik różnica była duża - 36,8 a 37,4. A ma bardzo dobre opinie, cena chyba powyżej 120 zł.
Ja dla swojego malucha mam rteciowy, kupiłam na allegro i co tu dużo mówić nie ma lepszego. Wcześniej małemu mierzyłam w pupie a teraz pod paszka. Choć nie jest łatwo to nie mam zaufania do innych.
Ostatnio jak mały mi chorował chciałam kupić na podczerwień. Zgłębiłam temat, pytałam o opinie pediatre, byłam w aptekach i wszyscy mówili to samo - rteciowy/ spirytusowy.
wiec odpuściłam.

Cytat:

za wizytę

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2015-02-13 o 09:23
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:22   #3441
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Uff wróciłam

Cytat:

Ooo graty

Cytat:
która kupowała już ręczniki? dla syna miałam z biedronki i jakość fatalna, już po pierwszym praniu wyglądały średnio. drugi raz na pewno bym nie kupiła, ale co w zamian? oglądałam te ze strony smyka w promocji, ciekawe jak z jakością..
Ja przy Blance miałam ze smyka, długo nam służyły, jeden mam do dziś

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Te reczniki z kapturkiem podobno krotko sluza w sensie ze dziecko szybko wyrasta chyba ze sa jakies duze
Ee tam.. Blanka i 2 lata miała jak się wycierała kapturkowym

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:23   #3442
myboyismine
Zakorzenienie

dzień dobry

dzisiaj koniec 24 tc i wizyta u gin
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:24   #3443
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Ooo graty

Ja przy Blance miałam ze smyka, długo nam służyły, jeden mam do dziś

Ee tam.. Blanka i 2 lata miała jak się wycierała kapturkowym
No to niewiem

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
dzień dobry

dzisiaj koniec 24 tc i wizyta u gin
No to
Stary 2015-02-13, 09:26   #3444
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
i takiemu maluszkowi też mierzyłaś zwykłym rtęciowym?
ja nie musiałam na szczęście zbyt często ale tak mierzyłam takim bo jakim jak tylko ten mam

Cytat:
Dzien dobry.
ee no taki 100x100 to chyba nie aż taki mały

helloł

aa i co do gruszki też miałam taką najzwyklejszą tyle, że nie tą z plastikową końcówką tylko taką starego typu z cieniutką gumową nie widzę w tym nic obrzydliwego mnie osobiście obrzydza frida...fuj

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:27   #3445
201710041131
Konto usunięte

Dzięki za miłe słowa odnośnie zakupów, na razie mam dość, choć prawie nic nie mam na 54, dopiero w domu zobaczyłam

Cytat:
baardzo fajny ten Batmobil jedyne do czego bym się przyczepiła to jak dla mnie za mały kosz na zakupy...ale tak to naprawdę super
No dwa kosze, a jeden mniejszy od drugiego Ten jeden to w ogóle chyba tylko po to, żeby wypchać go moskitierą i folią p/deszcz. i tyle, nie popisali się hiszpanie

Cytat:
właśnie przejrzałam instrukcję i nie ma nic o możliwości wyłączenia tego sygnału dźwiękowego.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

my mamy dwa elektroniczne i oba są do d...
Zawsze pokazują niską temperaturę... Dlatego im nie wierzę. Takiego zwykłego nie mamy od dawna, bo rozbiłam niestety, więc nawet nie mam z czym porównać wyniku.
A ja myślałam, że będę mierzyć elektronicznym od npr... Nawet nie wiedziałam o istnieniu bezdotykowych
Cytat:
ale niebieskoooooooo
Posłuchałam Doriski z youtube i strałam się brać dopasowane kolorystycznie rzeczy, żeby łatwo składać zestawy ale rodzinka i ich prezenty pewnie i tak "zrobią kolor"

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość

Właśnie się zastanawiałam nad zakupem laktatora, ale koleżanka która rodziła w pół roku temu odradziła, ona kupiła i się nie przydał, nie miała nawału itd. Już mężowi pokazałam jak to wygląda i gdzie kupić, więc jak będę w szpitalu i okaże się niezbędny to poleci kupić
Teściowa dzwoniła wczoraj do Tż i mówiła, że warta uwagi jest TYLKO Medela i tylko taki mamy brać, ale... ja teraz odkładam kasę na Epino i jej o tym nie mówiliśmy, więc chyba nie będę szalała z wydawaniem kasy na laktator, który nie wiem czy użyję...

Tzn. mówiła coś jeszcze ale o tym nie tutaj
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:27   #3446
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry.
Ja miałam wcześniej 75x75 i faktycznie w miarę szybko wyrósł Kubuś. Teraz kupie większy

Cytat:
Gruszka nic nie wyciagnie przy katarze. Jak wiekszy to i frida nie bardzo daje rade. U nas glownie katarek do odkurzacza, szybki jest, nie meczymy siebie ani dziecka. Jak ktos ma regulacje sily ssania w odkurzaczu to juz w ogole nie ma sie nad czym zastanawiac.
Zgadzam się. Tez bez Katarka nie dałabym rady, bo mały miał tak bardzo zawalony nos
Stary 2015-02-13, 09:33   #3447
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie musiałam na szczęście zbyt często ale tak mierzyłam takim bo jakim jak tylko ten mam

ee no taki 100x100 to chyba nie aż taki mały

helloł

aa i co do gruszki też miałam taką najzwyklejszą tyle, że nie tą z plastikową końcówką tylko taką starego typu z cieniutką gumową nie widzę w tym nic obrzydliwego mnie osobiście obrzydza frida...fuj
bo ja właśnie też bym chciała mieć taki najzwyklejszy

mnie właśnie też frida obrzydza i wlaśnie teraz nie wiem co kupić..

Cytat:

Posłuchałam Doriski z youtube i strałam się brać dopasowane kolorystycznie rzeczy, żeby łatwo składać zestawy ale rodzinka i ich prezenty pewnie i tak "zrobią kolor"
a ja mam niebieską tylko jedną bluzeczkę a wszystkie body które mam są białe
te ciuchy co dostaniemy to na pewno będą bardzo zróżnicowane kolorystycznie. po domu mi to w sumie różnicy nie robi, ale na wyjście i do lekarza, i na przyjęcie gości musi być PRZYSTOJNIAK
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:34   #3448
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za miłe słowa odnośnie zakupów, na razie mam dość, choć prawie nic nie mam na 54, dopiero w domu zobaczyłam

No dwa kosze, a jeden mniejszy od drugiego Ten jeden to w ogóle chyba tylko po to, żeby wypchać go moskitierą i folią p/deszcz. i tyle, nie popisali się hiszpanie

A ja myślałam, że będę mierzyć elektronicznym od npr... Nawet nie wiedziałam o istnieniu bezdotykowych

Teściowa dzwoniła wczoraj do Tż i mówiła, że warta uwagi jest TYLKO Medela i tylko taki mamy brać, ale... ja teraz odkładam kasę na Epino i jej o tym nie mówiliśmy, więc chyba nie będę szalała z wydawaniem kasy na laktator, który nie wiem czy użyję...

Tzn. mówiła coś jeszcze ale o tym nie tutaj

Fajnie własnie dobierać ciuszki tak żeby wszystko do siebie pasowało
Ja też tak staram sie przy Blance robić (chociaż teraz to trudniej o to ) i przy Franiu

Blanka wczoraj była u mojej mamy w pracy i czekała aż skończy szczepić i siedziała z innymi babkami. Ma teraz bunt ze spaniem w przedszkolu, a do tego ma coś z siusianiem więc staram się ją odbierać wcześniej zeby nie spała jak nie ma zajęć dodatkowych. No i jak to w przychodni, pełno gazetek z małymi dziećmi, kobietami w ciązy itd. I Blanka siedzi przy stoliku i pakuje wszystkie do torby z komentem "Muszę to wziąć dla mamy, bo ona jest w ciąży to sobie poczyta jak zająć się małym Flanciskiem"
A te babki podłapały i dopytują, to co będzie chłopczyk czy dziewczynka? A jak bedzie siostrzyczka to co? Nagle zmiażdzyła je wzrokiem i mówi " No chyba Flancisek to nie jest dziewczynka tylko chłopczyk prawda?ahh co za głupoty"

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:35   #3449
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
bo ja właśnie też bym chciała mieć taki najzwyklejszy

mnie właśnie też frida obrzydza i wlaśnie teraz nie wiem co kupić..

a ja mam niebieską tylko jedną bluzeczkę a wszystkie body które mam są białe
te ciuchy co dostaniemy to na pewno będą bardzo zróżnicowane kolorystycznie. po domu mi to w sumie różnicy nie robi, ale na wyjście i do lekarza, i na przyjęcie gości musi być PRZYSTOJNIAK
normalnie w tyłek wsadzałam przy czym ja chyba jak miał ze 3 miesiące użyłam pierwszy raz

no nie wiem jak to z tymi fridami, katarkami etc....jak już pisałam miałam gruszkę i ja nie miałam problemu żeby odciągać i dla mnie to było naprawdę wygodne

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 09:36   #3450
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Fajnie własnie dobierać ciuszki tak żeby wszystko do siebie pasowało
Ja też tak staram sie przy Blance robić (chociaż teraz to trudniej o to ) i przy Franiu

Blanka wczoraj była u mojej mamy w pracy i czekała aż skończy szczepić i siedziała z innymi babkami. Ma teraz bunt ze spaniem w przedszkolu, a do tego ma coś z siusianiem więc staram się ją odbierać wcześniej zeby nie spała jak nie ma zajęć dodatkowych. No i jak to w przychodni, pełno gazetek z małymi dziećmi, kobietami w ciązy itd. I Blanka siedzi przy stoliku i pakuje wszystkie do torby z komentem "Muszę to wziąć dla mamy, bo ona jest w ciąży to sobie poczyta jak zająć się małym Flanciskiem"
A te babki podłapały i dopytują, to co będzie chłopczyk czy dziewczynka? A jak bedzie siostrzyczka to co? Nagle zmiażdzyła je wzrokiem i mówi " No chyba Flancisek to nie jest dziewczynka tylko chłopczyk prawda?ahh co za głupoty"
i utarla nosa wscibskim moherom
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości