|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Zamówiłam dzisiaj ten termometr :
http://www.sklepmedyczny.net/towar/2...isana-ftn.html Mam z ich firmy wagę elektroniczną i waży idealnie jak u gina, ale póki co mam ją parę miesięcy więc nie mogę jeszcze zdecydowanie polecać.Aaa i zamówiłam laktator z avent elektroniczny. Wreszcie jakieś postępy zakupowe
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupyU mnie też do przodu w tym temacie ![]() Dziś przyszła mi paczka z dużym zamówieniem, ale jeszcze nie otworzyłam Na pewno są tam pieluchy tetrowe, podkłady do łóżeczka, wkładki laktacyjne i inne takie. A wczoraj kupiłam butelki i smoczki avent, prześcieradła frotte i rogal do karmienia
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za opinie o ręcznikach. szalejecie z zakupami. u mnie nadal nic... |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem
Marei po Twoim wpisie zagłębiłam się w poszukiwanie termometru ![]() Daj znać, jak dostaniesz ten, który kupiłaś. Czy jest dokładny.. Widzę, że ten ma dobre opinie... http://allegro.pl/termometr-elektron...mometry-122588 Wstrzymam się jeszcze trochę, choć nie powiem akurat teraz, jak L jest chory przydałby się
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro powinien być, będę mierzyć tz. Mamy tylko zwykle elektroniczne i one mi nigdy nie mierzą.. zawsze poniżej 36st a analogowy 37,5 potrafił pokazać. Tz mierzy normalnie. te z alkoholem tylko na zamówienie (bo rtęciowe wycofali) a ja ten jeden który miałam rozbiłam :/ |
|
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() Zawsze pokazują niską temperaturę... Dlatego im nie wierzę. Takiego zwykłego nie mamy od dawna, bo rozbiłam niestety, więc nawet nie mam z czym porównać wyniku.
|
|
#3430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pokazanych dzisiaj wózków to bardzo fajne. Aczkolwiek dziewczynka na zdjęciu (chyba córka Kai) mnie jakoś urzekła śliczna dziewczynka a ja na widok dzieci reaguje ostatnio bardzo rozklejajaco
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-02-13 o 00:45 |
|
|
|
|
#3431 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Kurcze od 6 nie śpię, ból pleców pamięta o mnie nawet jak śpię
![]() Też właśnie rozgladam się za termometrem bezdotykowym, także z chęcią poslucham waszych opinii ![]() Dzisiaj piątek i jadę z TŻem do mojej mamy, przypomnę sobie jak to jest mieć wszystko podstawione pod nos Muszę dziś też zadzwonić do luxmedu z potwierdzeniem badań, które chcę wykonać... m.in..krzywa cukrowa -.- Miłego dnia ja zbieram się do pracy
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() No ja też się rozglądam za termometrem dla maleństwa ![]() Przy okazji też chciałam kupić elektryczny odciągacz kataru do nosa zamiast tradycyjnej fridy Miłego dnia wam życzę
|
|
#3433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne !
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() To tylko ja będę w miarę miło wspominała glukozę? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W końcu jutro walentynki to niech Ci zrobi prezent![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za rady nt. przeziębienia ![]() Dzisiaj już jest trochę lepiej. Katar dalej męczy ale gardło już w miarę ok. Jest zdarte ale nie boli tak, że aż łzy same lecą ![]() Co do hallsów to Irmusia no wiem, że nie lekarstwo ale ja jakoś zawsze stosuję jako taki wspomagacz, żeby za dużo nie brać innych leków. Najmocniejsze mam więc przeciągają trochę gardło i nos ![]() A tantum verde też nie chcę przesadzić.. Kolejna noc nieprzespana ale cały słoik soku z malin poszedł, 3 cytryny, 1 litr kakao i główka czosnku- tż ani razu mnie w nocy nie przytulił świnia albo wampir![]() Odnośnie ręcznika pszczoua bo on wydaje się taki miękki i mało chłonny na oko Ale skoro polecasz to może go zamówię![]() Nie mam pomysłu na obiad:/
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
Heeej
![]() Wczoraj zapisałam się z TŻem na warsztaty odnośnie bezpieczeństwa Malucha ![]() http://bezpieczny-maluch.com.pl/ z tego co wiem to warsztaty kończą się drobnymi upominkami, aczkolwiek to tylko dodatek ja biorę udział w Lublinie, może będzie mi dane z którąś z Was się spotkać Popatrzcie może w Waszym mieście też będą się odbywać takie warsztaty
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Masija mam 5 roznych recznikow dla Julka i ten rządzi
![]() Co do gruszki to nie polecam. Ja się brzydzilam tych wszystkich aspiratorow, katarkow itp. Pierwszy katar jak Julek miał 3 tygodnie... Masakra była...gruszka nie dawala rady, wyslalam męża po fride i w końcu mój synus mógł oddychać. A bylo tak źle że w nocy się dusił ta wydzielina... |
|
|
|
#3436 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ale niebieskoooooooo
![]() Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam kołdrę 2x2,20 i jest cudowna ale poszewka z lidla do dupyyyy..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się rano u mnie na śniadanie spagetti
|
|
#3437 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale piękne
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj któraś z Was wrzucała link do rożka, baaardzo mi się spodobał, oprócz tego u tego sprzedawcy upatrzyłam komplet pościeli z ochraniaczem na łóżko - już mam wizję kącika dla Malucha, białe łóżeczko niebiesko szary rożek i taka sama pościel, do tego szyte literki rożek ostatni, nr 27 http://allegro.pl/rozek-usztywniany-...958022992.html poszewki i ochraniacz w formie poduszek - spodobał mi się ten pomysł bo poduchy można później wykorzystać wzór nr 2 http://allegro.pl/3el-piekna-posciel...934951810.htmlNa aukcjach mają też te fajne kocyki minky, pewnie też się skuszę bo Młody będzie spał najpierw pod kocykiem
Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2015-02-13 o 09:17 |
||||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Te reczniki z kapturkiem podobno krotko sluza w sensie ze dziecko szybko wyrasta chyba ze sa jakies duze
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Gruszka nic nie wyciagnie przy katarze. Jak wiekszy to i frida nie bardzo daje rade. U nas glownie katarek do odkurzacza, szybki jest, nie meczymy siebie ani dziecka. Jak ktos ma regulacje sily ssania w odkurzaczu to juz w ogole nie ma sie nad czym zastanawiac.
|
|
|
|
#3440 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się po tłustym czwartku
![]() Zgrzeszylam i zjadłam 1 malego domowego paczka, cukier po był 140, wiec za wysoki, ale nie aż tak bardzo. Mój tż waży po wczorajszym dniu 2 kg więcej, ja się śmiałam, że ja tyle od początku ciąży przytyłam ![]() Cytat:
za udaną wizyteCytat:
Cytat:
sroka ma o nich bardzo dobra opinie. Az żałuję, że do tej pory Stosowałam głównie pampersy :/ Kaja i Szuuu super macie wózki Cytat:
Ja dla swojego malucha mam rteciowy, kupiłam na allegro i co tu dużo mówić nie ma lepszego. Wcześniej małemu mierzyłam w pupie a teraz pod paszka. Choć nie jest łatwo to nie mam zaufania do innych. Ostatnio jak mały mi chorował chciałam kupić na podczerwień. Zgłębiłam temat, pytałam o opinie pediatre, byłam w aptekach i wszyscy mówili to samo - rteciowy/ spirytusowy. wiec odpuściłam. Cytat:
za wizytę
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2015-02-13 o 09:23 |
|||||
|
|
|
#3441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dzisiaj koniec 24 tc i wizyta u gin |
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to
|
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() helloł ![]() aa i co do gruszki też miałam taką najzwyklejszą tyle, że nie tą z plastikową końcówką tylko taką starego typu z cieniutką gumową
|
|
|
|
|
#3445 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzięki za miłe słowa odnośnie zakupów, na razie mam dość, choć prawie nic nie mam na 54, dopiero w domu zobaczyłam
Cytat:
Ten jeden to w ogóle chyba tylko po to, żeby wypchać go moskitierą i folią p/deszcz. i tyle, nie popisali się hiszpanie Cytat:
![]() Posłuchałam Doriski z youtube i strałam się brać dopasowane kolorystycznie rzeczy, żeby łatwo składać zestawy ale rodzinka i ich prezenty pewnie i tak "zrobią kolor" ![]() Cytat:
Tzn. mówiła coś jeszcze ale o tym nie tutaj
|
|||
|
|
|
#3446 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie właśnie też frida obrzydza i wlaśnie teraz nie wiem co kupić.. Cytat:
![]() te ciuchy co dostaniemy to na pewno będą bardzo zróżnicowane kolorystycznie. po domu mi to w sumie różnicy nie robi, ale na wyjście i do lekarza, i na przyjęcie gości musi być PRZYSTOJNIAK
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie własnie dobierać ciuszki tak żeby wszystko do siebie pasowało ![]() Ja też tak staram sie przy Blance robić (chociaż teraz to trudniej o to ) i przy Franiu ![]() Blanka wczoraj była u mojej mamy w pracy i czekała aż skończy szczepić i siedziała z innymi babkami. Ma teraz bunt ze spaniem w przedszkolu, a do tego ma coś z siusianiem więc staram się ją odbierać wcześniej zeby nie spała jak nie ma zajęć dodatkowych. No i jak to w przychodni, pełno gazetek z małymi dziećmi, kobietami w ciązy itd. I Blanka siedzi przy stoliku i pakuje wszystkie do torby z komentem "Muszę to wziąć dla mamy, bo ona jest w ciąży to sobie poczyta jak zająć się małym Flanciskiem" A te babki podłapały i dopytują, to co będzie chłopczyk czy dziewczynka? A jak bedzie siostrzyczka to co? Nagle zmiażdzyła je wzrokiem i mówi " No chyba Flancisek to nie jest dziewczynka tylko chłopczyk prawda?ahh co za głupoty" |
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy czym ja chyba jak miał ze 3 miesiące użyłam pierwszy raz ![]() no nie wiem jak to z tymi fridami, katarkami etc....jak już pisałam miałam gruszkę i ja nie miałam problemu żeby odciągać |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

więc nie mogę jeszcze zdecydowanie polecać.

za zakupy

ja zbieram się do pracy 

klask i:

Daj trochę tego ciepełka!
idę kolację sobie zrobić 

powodzenia