![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Witam się. Noc do połowy bardzo fajna, a potem jak już czytałyście na fb!
Powiem Wam, że znowu zaczął mnie ten świat przerażać- a teraz oprócz zamartwiania się o siebie czy męża, mam jeszcze największy skarb- Borysa. Jak sobie pomyślę, co mogłoby się stać, to aż mnie ciarki przechodzą. Jakoś nie mogę pozbyć się tego napięcia ![]() Na razie tyle, idę na kawę, bo od 4 nie spałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
hej
![]() odebrałam wyniki krwi Jurka i trochę się zmartwiłam, bo wynika z nich, że ma infekcję i anemię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zadomowienie
|
Bogini Bastet ma nadzieję, że to nic groźnego
![]() ![]() Pradip ja to bym gdziekolwiek poszła ![]() ![]() ![]() Od rana walczę z tym Polmedem moją nieszczęsną wizytą i odnoszę wrażenie, że albo pracują tam idioci, albo nikt nie słucha co ja do nich mówią, albo po prostu robią to wszystko specjalnie! Ręce opadają, ale nie popuszczę! zophiee jak przeczytałam co się stało to aż mnie ciarki przeszły. Aż strach pomyśleć, jakby ci włamywacze nie uciekli tylko pomyśleli, że jesteś sama w domu i Cię zaatakowali... Boże już nigdzie nie można być bezpiecznym! Dzwoniłaś na policję? Wiesz kto to mógł być? ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Dziś pomyślałam, że będę liczyć ile razy wstaję w nocy do małego. Liczyłam każde moje wstanie z łóżka, nawet po co żeby tylko go pogłaskać jak jojczy, przełożyć na boczek itd. W ogóle to on teraz lunatykuje wstaje na czworaki i wali głową o szczebelki, ale jak go położę to śpi. Wiecie ile mi wyszło? 17!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
Hej
zophiee wspolczuje to się musialas wystraszył ! Teraz wszędzie pełno jest idiotów ! Kasy szukają..kup sobie paralizator dla swojego bezpieczeństwa.. pater tez muszę kiedyś policzyć ![]() bogini trzymam kciuki oby wszystko dobrze było A anemia jest powszechna bo wzrasta zapotrzebowanie na żelazo u takich maluchow Ehh jakoś nie mam weny na nic Poklocilam sid z TŻ mamy teraz ciche dni- bo nawet mi się nie chce z nim gadac I na dodatek malo zawału ostatnio nie dostalam! Bo N mi się zakrztusil chyba swoja ślina albo cos mu się oderwało ! I nie mogłam go odkrztusic cały siny się zrobił i piana szła z buzi .. Masakra oby jak najmniej takich sytuacji
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
PaterWspółczuję nocek, ale u nas też tak było jak mała zaczęła raczkować teraz już lepiej budzi się tylko kilka razy
![]() Boginii Zdrowia dla Jureczka ![]() Ja chwalę się Zosinymi umiejętnościami : Stała wczoraj sama przez 20 sekund ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem ze w okolicy 3 miesiąca życia kończą się fizjologiczne zapasy żelaza po życiu plodowym a mleko matki jesli jest kp nie zaspokaja potrzeb na żelazo stąd w tym wieku może być i Miłosz wtedy miał anemię. Ale po 7 miesiącu to nie wiem.
![]() |
![]() |
#697 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie był spocony i już kilkakrotnie przyuważyłam że ma ciepłe dookoła głowy z wyłączeniem czoła ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50222775]Pradip ja mam microlife nc 150. Jestem bardzo zadowolona ![]() Jutro kontrola z Olkiem o 9. Trzymajcie kciuki [/QUOTE] Dzieki ![]() Jak po kontroli? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ze ile razy???? bez kartki i długopisu nawet bym do tylu w nocy nie doliczyła a jak już to bym po 10 wstawaniu zamiast kresek na kartce to własnymi zębami na ręku zaznaczała żeby nie wyć ![]() Cytat:
![]() Dobrze ze małemu nic się nie stało Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wierz mi, że czasami w nocy to aż mam ochotę wyjść z domu ![]() Mąż dziś kupił od znajomego dwa króliki, tzn. zabite do jedzenia... Ja to w ogóle jakoś nie mogę się przemóc, no ale kupiliśmy sprawdzone żeby małemu dać. No i niestety jutro na obiad będzie królik... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
Peter86 i jak przygotujesz tego króliczka małemu?
Moja dopiero zasnela, bo znowu nam sie dzien poprzestawial. Delikatne zawirowanie w porach drzemek i caly schemat dnia sie przestawia. Zasnela dzis po 16 i spala prawie do 18. Nie wiem do ktorej by spala, ale ja obudzilam. A i tak późno zasnela przez to. Jak ona dlugo nie spi i muszę z nia siedziec to mąż tak mi dziala na nerwy, ze wyrzucilabym go z domu! Ja po calym dniu mam dosc, jestem poirytowana, ze jest pozno a ta nie śpi a on wlacza sobie muzyke, naklada sluchawki i leży. Masakra... faceci sa z innej planety.. nigdy tego nie ogarne. Ja w ogóle sie nie nadaje do małżeństwa. Mama Ssaka
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja królika małemu mam zamiar po prostu gotować i mieszać z warzywami, tak robię z indykiem i rybą, ale czy się przyjmie to zobaczymy. Na razie mam na jutro napanierowane udka bez soli do upieczenia, więc małemu dam spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Konto usunięte
|
Z Olkiem lepiej. Ma brać antybiotyk do poniedziałku i tyle. W marcu szczepienie jakieś zaległe, którego w pl nie robią. Ale na co to nie mam pojęcia, bo tż sam był...
Moje dzieci były dla mnie wyjątkowo łaskawe i dzięki temu udało mi się ogarnąć całe mieszkanie, zrobić pranie i gołąbki na jutro. Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcale się nie dziwie że masz takie myśli... ja też czekam na kolejne noce z nadzieją że wróci mój cudowny chłopczyk z jednym karmieniem i wiesz co? dziś po raz pierwszy od mniej więcej 4 miesięcy Kuba odłożony do łóżeczka nie krzyczał, nie rzucał się, nie trzeba było go wyjmować tylko spał sobie do 2:30 ![]() ![]() ![]() Podrzuć mi trochę królika ![]() ![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50239111]Z Olkiem lepiej. Ma brać antybiotyk do poniedziałku i tyle. W marcu szczepienie jakieś zaległe, którego w pl nie robią. Ale na co to nie mam pojęcia, bo tż sam był... Moje dzieci były dla mnie wyjątkowo łaskawe i dzięki temu udało mi się ogarnąć całe mieszkanie, zrobić pranie i gołąbki na jutro. Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ale fajnie że z Olkiem dobrze i że chłopaki tacy łaskawi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:14 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Pradip a z kim mąż będzie szalał pod sceną, tańczył i skakał jak Ty będziesz chora?!
![]() A nie może Ci ktoś już tego królika oprawić? Ja bym w życiu tego nie zrobiła, my kupiliśmy już oprawionego, ale i tak mąż się nim zajął ![]() Mam nadzieję, że ta nocka to początek dobrego i teraz będzie już tak zawsze, a nawet lepiej ![]() Podrzuć mi trochę królika ![]() ![]() Berenika bardzo się cieszę, że wychodzicie na prostą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Jeszcze się pochwalę, że byliśmy na basenie i było super! Małemu bardzo się podobało, więc będziemy jeździć co tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie ma kto mi tego królika przygotować :/ W ogóle to raz w życiu próbowała królika i po pierwszym kęsie urósł mi w ustach i więcej nie chciałam ![]() Dziś już niestety nocka taka jak przez ostanie 4 miesiące ale miło sobie przypomnieć że są jeszcze noce bez setek pobudek i mieć nadzieję że one wrócą ![]() Super że wypad na basen udany ![]() Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2015-02-15 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Pradip mam nadzieję, że choroba nie pokrzyżowała Ci planów i właśnie świetnie się bawisz na koncercie
![]() Organizacyjnie na basenie poszło nam super. W szatni rodzinnej był przewijak , ale chyba nie wybrałabym się na basen sama z małym ![]() ![]() ![]() ![]() Przed wyjściem oglądałam między innymi ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=Zl3BisjwFIU |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Żyjemy.
![]() Tomasz na czworakach juz obszedl cały dom i zawsze gdzieś się wcisnie i potem szukam po płaczu. Teraz Śpi. Ja tez idę w kime. Mały w nocy miał kryzys. Co chwila tż mnie budził i go poprawialismy. Bo albo w nogach albo stoi albo uwaga: spal na siedząco albo nie spał tylko rozmawiał bóg wie z kim. Przy drugiej drzemce coś naskrobie i wrzucę przepis na tort dla Kamili ![]()
![]() |
#708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To prawda że dzieci jak zaczynają raczkować to gorzej sypiają? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
Pradip też myślałam, żeby zapisać się na takie profesjonalne zajęcia z pływania dla maluchów, ale u nas to kosztuje 350zł za 10 zajęć dla jednego rodzica i do tego trzeba opłacić sobie basen
![]() ![]() ![]() ![]() I potwierdzam, że mały odkąd nauczył się raczkować śpi jeszcze gorzej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Konto usunięte
|
Czy tylko mój Olek jeszcze nie raczkuje.? Jest jednym z najstarszych na wątku, a pod tym względem jest daleko w tyle.... Czy ja coś robię źle?
![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50266143]Czy tylko mój Olek jeszcze nie raczkuje.? Jest jednym z najstarszych na wątku, a pod tym względem jest daleko w tyle.... Czy ja coś robię źle?
![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Każdy rozwija się w swoim tempie i wielu rzeczy nie można przyspieszyć ![]() ![]() Opowiadaj jak tam Wam jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Zadomowienie
|
Aż nie wierzę w swoje szczęście - moje dzieci postanowiły zasnąć w tym samym czasie
![]() ![]() Ogólnie u nas średnio. Radek dzisiaj już nie ma gorączki na szczęście, ale za to ma okropny katar i przez ten zapchany nos nie może spać - nie dość, że na brzuchu jest jeszcze gorzej, a on tylko tak śpi, to jeszcze smoczek przeszkadza mu w oddychaniu przez usta ![]() ![]() ![]() ![]() Pater ![]() ![]() ![]() Berenika nie sądzę, żebyś robiła coś nie tak w kwestii raczkowania. Raczej nie mamy na to wpływu i są przecież dzieci, które nie raczkują. A Oluś spędza czas na brzuszku? Radek jeszcze nie raczkuje, ale dzisiaj zaczął się bujać na czworakach, więc może niedługo zacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
/
![]() Wrzucam zdjęcie przepisu na tort. I ruszam na komputer, odpiszę więcej. O matko, przepraszam za wielkość zdjęcia. Berenika spokojnie, Oluś się rozkręci. On nadrabia zębami, a u nas będzie trzeba zamówić sztuczną szczękę ![]() Pradip u nas ze spaniem nie było problemu, a raczkuje od +/- 3 tygodni. Dopiero dziś miał 'wybryk' w sumie nie wiem ile nie spał, bo się bawił w łóżeczku i rozmawiał z duchami ( w pokoju było ciemno) a my spaliśmy, potem jak zaczął popłakiwać to go położyłam, smoczek i lulu, było koło 3.30. Karolina Chwilo trwaj! ![]() Po chorubskach moich już nie ma śladu, ale Tomasz nadal ma katar. Na szczęście syropki, kropelki bez antybiotyku. Dostaliśmy na to Neosine, Hederasal, Clemastinum i Pulneo. I w takiej kolejności też podaje, bo mniej więcej ma od najsmaczniejszego. ![]() Wczoraj mieliśmy troszkę ścięcie z Tżtem odnośnie małego. Ubieraliśmy się do teściów na obiad i mały nam marudził a nawet zaczął płakać. Bo mój kochany Tż ubrał go całego, zadekował kocem, zapiął osłonkę i nie wyjechał na werandę tylko zaczął się ubierać sam. Nic dziwnego, że mały się denerwował bo mu było za ciepło, w domu 21-22 stopnie a on kombinezon, wózek, osłonka. Trochę mu pozrzędziłam i kazałam małego wystawić na werandę i samemu się ubrać na wyjście i siedzieć 10 minut w domu. Po 2 minutach przyznał mi racje. A najlepiej mnie rozbraja jak mówi: a czemu Tomek pod spodniami nie ma rajstop w domu? Rozkładam ręce i pytam co robi jak wraca z pracy i ma pod spodniami kalesony? (budowlaniec) Odpowiada, że mu za ciepło i zdejmuje i urywa się temat. Ale muszę też go pochwalić ![]() ![]() Mamusie mm, ile Wasze dzieci piją mleczka na noc? My jeszcze nie mamy na dobrą sprawę wprowadzonej kolacji, ostatni jest podwieczorek w okolicach 16-17. O 19 jest mleko na noc i wyciąga 240 i -czasami jest mu mało. W nocy raz 210. Jedzeniowy plan dnia wygląda tak: ok. 8 - kaszka ok. 11-banan/jabłko/lub inny owoc/jogurt z owocem (słoiczek) ok. 13,30-14 - obiadek ok. 15- 150 mleka ( nie zawsze, zależy o której je obiadek) ok. 16-17 najczęściej jabłko z biszkoptem/banan (inny niż rano) 19mm na noc: 240 ok.2 w nocy 210 mm Myślicie, że mogę małemu zrobić od razu jajecznicę bez wcześniejszego podawania jajka? Idę, Amigo się obudził.
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 ![]() Fasola czekamy ![]() Edytowane przez alingles Czas edycji: 2015-02-16 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50266143]Czy tylko mój Olek jeszcze nie raczkuje.? Jest jednym z najstarszych na wątku, a pod tym względem jest daleko w tyle.... Czy ja coś robię źle?
![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Myślę że Oli skupił się na ząbkach u nas od momentu jak zaczęły wychodzić to też jakby przystopowała z innymi umiejętnościami. Nie wiem ale wydaje mi się że dla takiego malucha pojawianie się zębów w buźce to też przeżycie i nie ma ochoty na inne nowości. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dziecko nie lubi zimowych spacerów. Chyba jej niewygodnie w kombinzonie w sumie nie dziwię się... Czekam na wiosnę i mniejszą ilosć ciuchów. W niedzielę byliśmy w Kazimierzu połaziliśmy chwilę ale Z. się buntowała ani w wózku anie na rękach ani w nosidle... Ale ogólnie wyjazd uważam za udany ![]() ![]() Mamy basenowe a jak z organizacją przebrać siebie i dziecko? Bo jakoś sobie tego nie wyobrażam a męża nie wezmę do damskiej szatni... Mamy smoczkowe oduczacie dzieciaczki ssanie smoków czy jeszcze trochę? U nas mała w sumie na spanie albo na spacer czasem ale jak zaśnie nie udaje się wyjąć bo się budzi... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie pocieszyłaś mnie z tym spaniem [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50266143]Czy tylko mój Olek jeszcze nie raczkuje.? Jest jednym z najstarszych na wątku, a pod tym względem jest daleko w tyle.... Czy ja coś robię źle? ![]() [/QUOTE] Tak robisz źle ![]() ![]() ![]() Jak się czuje chorowitek? i jak Ty się odnajdujesz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż jest strasznie ciepłolubny i też opatuli Kube a potem dopiero sam sie zbiera, szuka portfela, idzie podłożyć do pieca ehhh. Ale Twój plusów widzę nałapał ![]() ![]() Kubę żółtko chyba uczuliło więc ja bym spróbowała najpierw oddzielnie. Karmicie maluchy raczej przed czy po drzemkach? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Pradip model termometru to mikrolife nc100 do ucha i czoła
Alingles- Borys na noc je 210 ml, i nie zawsze to zje. Ale on od jakiegoś czasu na bakier z mm. Ogólnie najczęściej pije mm na noc, i w nocy raz. W ciągu dnia- raz, albo w ogóle. A menu mamy podobne ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Pradip Borys zazwyczaj je po spaniu. Ale on śpi do 40 minut ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Kupiłam mu kurteczkę puchową na wyprzedaży w zarze. I jak ręką odjął. Do teg mamy kilka par ocieplanych spodni odziedziczonych po rodzinnych dzieciach- wkładam w ocieplacz i jedziemy. Ja daję jeszcze czas na smoka- generalnie u mnie w użyciu jest na drzemach w ciągu dnia, czasami w nocy. Nie daję mu w ciągu dnia, jak się bawi czy na spacerze. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50266143]Czy tylko mój Olek jeszcze nie raczkuje.? Jest jednym z najstarszych na wątku, a pod tym względem jest daleko w tyle.... Czy ja coś robię źle? ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Berenika- może w ogóle nie będzie raczkował? Jest to bardzo możliwe. Staraj się by jak najwięcej czasu był na macie, kocu na podłodze- zabawki dalej od niego- i może się zmotywuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
U nas smoczek tylko na drzemki. W dzień sam wyciąga i na spacerze tez.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
karolkya u nas na basenie jest taka szatnia rodzinna, właśnie z przewijakiem i tam można wejść razem z mężem i dziećmi
![]() Super, że wyjazd się Wam udał i że jesteście zadowoleni ![]() Ja na razie nic ze smoczkiem nie robię, używamy go tylko i wyłącznie do spania ![]() Ka rolina oj jak dobrze, że dzieciaki się zlitowały i dały Ci troszkę odpocząć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę wypadu do Kazimierza ![]() Z mężem korzystam z rodzinnej przebieralni a jak jestem sama to pożyczam krzesełko do karmienia z szatni i jak ogarnę Kubę to wsadzam go do niego i w trybie ekspresowym naciągam na mokre ciało ubranie ![]() ![]() Kuba niesmoczkowy wiec nie pomogę Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.