Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 13:58   #2161
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ufff nadrobiłam, ale cytować nie będę bo resztę dnia mi to zajmie

Widzę, że co druga z nas ma ciężkie noce, a nawet większa część z nas- ja niestety też

Tż pojechał do pracy a ja w końcu mam czas z Wami posiedzieć

Właśnie jedzie do mnie paczka z Holandii- mam nadzieję że do 22 dojdzie i puszczę chociaż jedno pranko już się nie mogę doczekać Jak wszystko popiorę, poprasuję i dam do komody to zrobię zdjęcia mojej zawartości Wszyscy załamani, że moje dziecko połowy nie ubierze, ale mamusia się już postara aby synuś zmieniał bodziaki po każdej kupce

Ponuro i szaro za oknem...
W nocy bolało mnie podbrzusze, se myślę "ohoo... i mi zaczynają się bóle" a gdzie tam, popuszczałam bączki, rano posiedziałam na tronie i nic już nie boli
Ja to nie pamietam kiedy na tronie siedzialam a baczki to sa, ale wtedy kiedy czuje ze synek sie do czegos przytula
Przed praniem poprosimy o zdiecia super ze juz jada do ciebie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
Córcia Ogólnie ok ale dziś w nocy miałam skurcze bólesne jakby miesiączkowe. To te przepowiadające ?
mysle ze to te przepowiadajce
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:59   #2162
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Nam na SR położna środowiskowa mówiła, aby poprosić mamy, teściowe o porobienie paru dań, pomrożenie, żebyśmy mogły spędzać z cycem cały dzień, bo tak będą wyglądały pierwsze dni, że będziemy siedziały co chwilę z rozwalonym cycem na wierzchu I żeby się nie przejmować brudem Tż raz w tygodniu niech przejedzie kurze, przejedzie odkurzaczem

I tu na szczęście mieszkamy z teściami, więc mąż mi z głodu nie umrze, a i posprzątać będzie miał kto
U nas tak samo położna mówiła. I żeby od razu gości nie przyjmować, bo musimy się z maluszkiem poznać. Nie przejmować się, że brudno w domu, tylko opiekować się dzieckiem My również z teściami mieszkamy więc problem obiadów z głowy
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:01   #2163
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Witaj

dla mnie rowerek to szczyt wysiłku hehe na razie leży złożony na strychu

Ja mam takie skurcze od kilku dni rano. Jeśli nie są regularne i nie nasilają się to znaczy, że to przepowiadające

ja z dnia na dzien wsiadlam na rower i jezdzilam po 10 km pozniej po 20 i czasami 30 kazdego dnia dzieki temu duzo schudlam bedac dodatkowo na diecie, a jak poszlam na silownie to juz nie to samo, dluzej chudlam, i nie bylo tego efektu jak po rowerze a na takim rowerze domowym to nie nawidze jezdzic nie ma takiego wysilku tak naprawde i kto wie czy na rower nie wroce jak TZ wieczorami bedzie w domu a narazie lezy i czeka grzecznie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:03   #2164
kruszynkaa88
Rozeznanie

[QUOTE=crystal25;50267537]Ja to nie pamietam kiedy na tronie siedzialam a baczki to sa, ale wtedy kiedy czuje ze synek sie do czegos przytula
Przed praniem poprosimy o zdiecia super ze juz jada do ciebie [COLOR="Silver"]

Taaaa pytam Tż, skąd tu można paczkę odebrać, bo pocztą za drogo, a ten mój się obudził i mówi, że jego sąsiad z nad przeciwka ma firmę przewozową No i zabić to mało, a teraz dumny, bo to on tak szybko załatwił i raz dwa i jedzie Tylko gdyby obudził się wcześniej to bym już dawno te rzeczy miała poukładane w szafie
Za karę będzie na zmianę ze mną prasować, a co

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
U nas tak samo położna mówiła. I żeby od razu gości nie przyjmować, bo musimy się z maluszkiem poznać. Nie przejmować się, że brudno w domu, tylko opiekować się dzieckiem My również z teściami mieszkamy więc problem obiadów z głowy
Chociaż jeden PLUS, że mieszkamy z teściami
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:04   #2165
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ja z dnia na dzien wsiadlam na rower i jezdzilam po 10 km pozniej po 20 i czasami 30 kazdego dnia dzieki temu duzo schudlam bedac dodatkowo na diecie, a jak poszlam na silownie to juz nie to samo, dluzej chudlam, i nie bylo tego efektu jak po rowerze a na takim rowerze domowym to nie nawidze jezdzic nie ma takiego wysilku tak naprawde i kto wie czy na rower nie wroce jak TZ wieczorami bedzie w domu a narazie lezy i czeka grzecznie
Ja mam taki stacjonarny, wiadomo mniej się męczę niż na zwykłym. Chociaż na zwykłym przejeździłam do października pewnie
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:06   #2166
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Ja przed porodem ćwiczyłam 3 miesiące z Jillian Michaels (jest na yt), ćwiczenia z każdej dziedziny i na każde mięśnie- rewelacja, pół godziny dziennie przez 30 dni, a później robiłam jej dłuższe cykle- przez niecałe 3 miesiące schudłam 10kg teraz jestem 17kg na plusie, ale myślę, że na przyszłe wakacje (bo w te aż tak katować się nie będę ) dojdę do formy
Polecam ją
Stary 2015-02-16, 14:07   #2167
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
u nas w rodzinie ślub mieszany, ona prawosławna on katolik i przed ślubem i w cerkwi i w kościele kazali podpisać jakiś papierek że jak się dziecko pojawi to chrzest u nich i koniec kropka, podpisali i tu i tu sami zmuszają do grzechu, kłamania..

ja z TŻem na cywilnym, ciekawe jakie przeboje nas czekają odnośnie chrzcin
Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Jesteśmy obie z Białegostoku jak widzę, czekam na info
My z mężem jesteśmy "mieszanym" małżeństwem i w dodatku tylko po cywilnym, więc przy kolędzie podpytałam księdza odrobinę. W parafii na Białostoczku nie robią problemów dla takich jak my. Raz w miesiącu są specjalne spotkania po mszy i wtedy można o wszystko zapytać. Ogólnie to byliśmy zaskoczeni, bo ksiądz nie pytał gdzie chcemy ochrzcić tylko ogólnie prosił, by z tym nie zwlekać dla dobra dziecka. W sumie to na obu kolędach byliśmy tak pozytywnie zaskoczeni, bo żaden nie namawiał na swoją stronę, a na odchodne nawet nie wzięli pieniędzy, bo uznali, że mamy teraz bardzo dużo wydatków.

Cytat:
Nam na SR położna środowiskowa mówiła, aby poprosić mamy, teściowe o porobienie paru dań, pomrożenie, żebyśmy mogły spędzać z cycem cały dzień, bo tak będą wyglądały pierwsze dni, że będziemy siedziały co chwilę z rozwalonym cycem na wierzchu I żeby się nie przejmować brudem Tż raz w tygodniu niech przejedzie kurze, przejedzie odkurzaczem

I tu na szczęście mieszkamy z teściami, więc mąż mi z głodu nie umrze, a i posprzątać będzie miał kto
Heheh ja też liczę na rodzinkę Na pewno obiady będą przywozić na zmianę: mama, teściówka i babcia
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:10   #2168
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
wierze ze wszystko bedzie dobrze a to tylko zwykla waga i nic wiecej Wiecie, czasami nie moge uwierzyc ze jestem taka szczesciara ze cala ciaze przenosilam dobrze, synek zdrowy i nic a nic zadnych problemow, bo znajac mojego pecha, to zawsze cos bylo nie tak, jak mialo byc cos dobrego, jak z czegos bylam szczesliwa z TZ, zawsze sie nie udawalo....
edithS masz skracajaca sie szyjke moze szybciej kto wie napewno juz niedlugo, juz polowa lutego minela
to tym razem musisz uwierzyć, że Wasze Szczęście jest zdrowe i niebawem będzie z Wami i ciesz się tym Kochana, a nieszczęść nie upatruj, bo nie warto, niech omijają Was i każdą z nas szerokim łukiem Lepiej wszystkie myśli skierować na te optymistyczne wizje i po prostu się nimi cieszyć

Napisałam siostrze smsa, że chyba jakaś część czopa mi wypadła i teraz żałuję, bo biedna przeżywa za mnie bardziej wszystko i już mi napisała, że jak tylko w pracy będzie mieć chwilę to zadzwoni taka podekscytowana jest, bardziej niż ja
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:17   #2169
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
u nas niby też, co nie zmiania faktu że bym sama wolała wybrać ubranko, albo przynajmniej coś zasugerować, żeby nie było tych "ciulowych" błyszczących falbanek
a swoją drogą tak z ciekawości to ile teraz chrzest kosztuje? orientuje się któraś?
U nas tez niby jest tradycja ze chrzesta ubiera, chrzestny oplaca chrzest,kupuje swiece itp, chociaz ja jestem z tych nietradycyjnych, nie zamierzam nikomu narzucac by cos kupował, lub za cos placił, ja organizuje chrzest wiec ubiore i opłace uroczystosc.
Co do cen to zalezy od koscioła.. W naszym chyba 100zł chrzest kosztuje

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:26   #2170
antoxa
Rozeznanie

Cytat:

aż na necie buszuje i znalazłam jakąś tabelkę z różnych miast i te większe to co łaska to 500 zł troche dużo
Tyle to ja za ślub płaciłam a i tak podobno przepłaciliśmy

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Jak czytam, że w niektórych parafiach żądają 2.000 zł za chrzest to nóż mi się w kieszeni otwiera. Sami zniechęcają ludzi do kościoła i wiary
Racja ale uważam też, że to ludzie sami nauczyli księży pobierania większej ilości pieniędzy - szczególnie te starsze babcinki

Cytat:
Hej dziewczyny Mogę do Was dołączyć? Wiem, że trochę późno ale potrzebuje waszego wsparcia. Termin mam na 13 marca
Witamy

Cytat:
Uwielbiam jeździć na rowerze w plenerze bo na stacjonarnym to szybko mi się nudzi
Stary 2015-02-16, 14:30   #2171
asiulek8
Wtajemniczenie

W środę przyjeżdża do mnie siostra i zrobi nam sesję z brzuszkiem. Byle tylko Młoda nie szalała za bardzo bo będę miała pamiątkę z trapezowym brzuchem

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:31   #2172
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
żona_marcina my z tż planujemy właśnie niedługo zrobić kilka rodzajów mięs (jakieś mielone, rolady itp.) i troszkę zamrozić, żeby jednak na te pierwsze tygodnie było nam lżej chociaż z tym smażeniem i smrodkiem oleju a resztę tż będzie sobie robić na bieżąco
nam mówili na sr że na początku nie wolno (bardziej w sensie że się nie powinno) jeść nic smażonego bo ciężkostrawne jest.
u nas w ruch pójdzie (o ile kupimy) parowar - jak nie to pozostanie stara metoda z gotowaniem na sitku

Cytat:
dziekuje mamusie! bo ja to wlasnie sobie wkrecilam ze jak dziecko malutkie to moze po porodzie miec problemy ze zdrowiem albo z oddychaniem, nie wiem czemu ja tak sobie wkrecilam glupia jestem
to nic, bedzie maly chudziutki pulpecik

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

byl objaw! pisalas jakis czas temu ze spokojniejsza sie jakas zrobilas, a tak ponoc przed porodem jakis dziwny spokoj jest, wyczytalam to u dziewczyn na styczniowkach i lutowkach i w internecie wiec cos w tym jest ale zelek odpadl to czuj sie juz gotowa do porodu kochana
serio spokój jest objawem? Bo ja jestem jakoś mega wyluzowana ostatnio, za to Tż to kłębek nerwów
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:31   #2173
MaMusKA29
Wtajemniczenie

EdithS - coś o tym wiem jak tylko dzwonię do siostry, to na dobry początek tekst typu rodzisz, już mam tego dosyć, więc stwierdziłam że teraz to poinformuję wszystkich dopiero po narodzinach małego, bo jak jechałam rodzić córkę to mama, siostra, teściowa i szwagierka bombardowały mnie telefonami typu jak tam, co tam się dzieje, najbardziej to wkurzała mnie teściowa oczywiście więc w końcu wyłączyłam telefon, niem niej jednak trzymam kciuki za ciebie, niech chociaż jedna z nas która miała problemy ze skracającą się szyjką urodzi, bo wyjdzie na to że straszyli nas przedwczesnym porodem a urodzimy ostatnie

pisałyście o Chrzcie Św ja jak chrzciłam córkę to dałam księdzu 100 zł, teraz nie zamierzam dać więcej nić 150 zł, u nas szatkę kupuje matka chrzestna a świecę chrzestny ale ja kupiłam wszystko sama.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:32   #2174
Lila_17
Rozeznanie

Witam Nową Mamusię
Kochane wreszcie wzięłam się za tą torbę do szpitala i spakowałam jeszcze muszę podkłady na łóżko kupić i już, nie zmieściły mi się pampersy, ale walizkę miałam dość małą, a jeszcze spakuję torbę z rzeczami na wyjście i będzie z głowy;PAle obym tylko nie musiała już z tą torbą zostać w środę w szpitalu

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

EdithS ale fajnie Ciekawe, czy to będzie lada chwila, czy jednak dni, a może tyg
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:34   #2175
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
nam mówili na sr że na początku nie wolno (bardziej w sensie że się nie powinno) jeść nic smażonego bo ciężkostrawne jest.
u nas w ruch pójdzie (o ile kupimy) parowar - jak nie to pozostanie stara metoda z gotowaniem na sitku

serio spokój jest objawem? Bo ja jestem jakoś mega wyluzowana ostatnio, za to Tż to kłębek nerwów
Wiesz jeśli chodzi o jedzenie to różnie bywa bo ja np bardzo panikowałam co jem jak się mała urodziła, o smażonym nie było mowy, a moja siostra jak zaczęła kp drugiego synka to jadła dosłownie wszystko i małemu nigdy nic nie dolegało, więc myślę że to zależy od organizmu dziecka, bo moja to była wrażliwcem od samego początku raz jedyny zjadłam coś lekko podsmażonego i zafundowałam małej ból brzuszka w 3 tygodniu życia
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:35   #2176
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
To moja pierwsza ciąża i szczerze to jestem przerażona, niby już bym chciała urodzić a z drugiej strony boję się. A co np byście chciały wiedzieć?
Witam
widzę,że ten sam rocznik i pierwsza dzidzia córcia witam w gronie ja termin mam podobnie bo na 11 marca i tez niedawno dołączyłam w dobre miejsce trafiłaś super tu dziewczyny są.. Ty jesteś w 37 tyg a jedna z położnych mojej gin mi wyliczyła 30 grudnia,że jestem w 29 i do teraz mi liczą tzn do 4 lutego,że mam 34 i mi wychodziło,że 35 i widzę,że ty masz termin 2 dni później i jesteś w 37 i też z moich wyliczeń tak wychodzi więc kurcze jak to jest ona się popieprzyła bo wcześniej mi wychodziło dokładnie tak jak tej pierwszej ale jak ta druga mi obliczyła to już coś nie hallo mam teraz mętlik a zawsze zapominam na wizycie to poruszyć
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:37   #2177
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny Mogę do Was dołączyć? Wiem, że trochę późno ale potrzebuje waszego wsparcia. Termin mam na 13 marca
witaj
Stary 2015-02-16, 14:38   #2178
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

mi bardziej chodziło o obiady tż, nie moje, on będzie sobie tylko wyjmował wieczór przed, rozmrozi się i rano może zabrać do pracy, a na świeżo ugotuje sobie pyrki, czy kaszę, a ja nie będę musiała wąchać smażonego mięsa i oleju, którego nie cierpię teraz w ciąży i potem wietrzę mieszkanie do upadłego
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:40   #2179
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Moj buczy, ale zasysa elegancko, chociaz lejek jest za maly, nawet mleko lecialo. Moze dalas niska moc?
moc niby ustawiona na max, naczytałam się że czasami się te laktatory "zalewają" i wtedy słabo ssie, albo to ja za dużo wymagam bo teraz rozmawiałam z dziewczyną, która stwierdziła że jak już mleko będzie to wystarczy że lekko pociągnie i leeeeeeeci że heej, wyjdzie w praniu wszystko
Stary 2015-02-16, 14:41   #2180
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
A w niektórych parafiach stawka wzrasta jak rodzice dziecka nie są po ślubie albo tylko po cywilnym Pytanie tylko, co dziecko winne?
Powinni się cieszyć że ktoś chce chrzcić, biorąc pod uwagę obecne czasy i to ile ludzi teraz chodzi do kościoła

Cytat:
mily sprzedawca krem do pupy mam bepanthen i probke sudocremu ogolnie to u nas wszyscy mowia naokolo zeby niczym nie smarowac jak nie ma potrzeby, moze zwyklym ochronnym z witamina, ale nie na odparzenia ktorych jeszcze nie ma
też bym najchętniej niczym nie smarowała - tak jak chcę uniknąć od razu kąpania w emolientach...

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

Dziewczyny miałam właśnie na wkładce misia haribo, ale bez niteczek krwi, więc nie wiem, czy to jakaś część czopa czy nie, w każdym razie zdecydowanie inne to w wyglądzie niż dotychczasowe upławy, taka galaretka
Aaaa, czyżby się powoli na wątku rozkręcały porody?

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
crystal - naprawdę tak tą wagą się nie przejmuj. Moja jest mniejsza od Twojego chłopaczka i do tego ja na diecie, ale dziecko zawsze sobie pobierze od mamusi to co mu potrzebne.

Co do chrzcin, to my się dopiero zastanowimy jak Jagódka już będzie z nami. U nas są takie obwarowania w parafii, że szkoda gadać. Ksiądz tylko raz w miesiącu udziela chrztów bo to dla niego jest za męczące przedsięwzięcie.
On jeden jest na parafii czy jak?
W większości się spotykałam albo z dwoma niedzielami na chrzty albo można było indywidualnie np. w sobotę wieczorem ochrzcić - wtedy sama komunia i chrzest jest - 20 minut i po wszystkim
Stary 2015-02-16, 14:44   #2181
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Witam
widzę,że ten sam rocznik i pierwsza dzidzia córcia witam w gronie ja termin mam podobnie bo na 11 marca i tez niedawno dołączyłam w dobre miejsce trafiłaś super tu dziewczyny są.. Ty jesteś w 37 tyg a jedna z położnych mojej gin mi wyliczyła 30 grudnia,że jestem w 29 i do teraz mi liczą tzn do 4 lutego,że mam 34 i mi wychodziło,że 35 i widzę,że ty masz termin 2 dni później i jesteś w 37 i też z moich wyliczeń tak wychodzi więc kurcze jak to jest ona się popieprzyła bo wcześniej mi wychodziło dokładnie tak jak tej pierwszej ale jak ta druga mi obliczyła to już coś nie hallo mam teraz mętlik a zawsze zapominam na wizycie to poruszyć
na internecie jest bardzo dużo kalkulatorów ciążowych, wpisujesz date ostatniej miesiączki i ci wylicza, popatrz sobie, a swoją drogą to ja też mam termin na 11 i jestem w 37 tc, skończony będzie w środęęę

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
też bym najchętniej niczym nie smarowała - tak jak chcę uniknąć od razu kąpania w emolientach...
ooo piątke przybijam dla kolejnej przeciwniczki emolientów

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-02-16 o 14:46
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:46   #2182
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Ehh ja tak zawsze robię..obserwuję aukcję nie licytuje,ale jak aukcja się kończy to pod koniec a najczęściej w ostatniej minucie licytuję i w taki sposób jest większa szansa na wygraną brat mi tak doradził i powiem szczerze,ze jeszcze nie zdarzyło mi się przegrać
Rozumiem, ale ta aukcja nie miała nawet żadnych obserwatorów i dlatego tak się wkurzyłam. Ale już mi przeszło Znajdę coś fajniejszego
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:49   #2183
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
On jeden jest na parafii czy jak?
W większości się spotykałam albo z dwoma niedzielami na chrzty albo można było indywidualnie np. w sobotę wieczorem ochrzcić - wtedy sama komunia i chrzest jest - 20 minut i po wszystkim
Jest sam, ale przyjeżdża do pomocy młody ksiądz, któremu proboszcz nie daje nic robić pomimo, ze bardzo by chciał odciążyć starego. My mieliśmy z nim przejścia jak organizowaliśmy ślub. Chodziliśmy kilka razy, datę znał, no i poszliśmy w końcu żeby nas wpisał do tego swojego kalendarza. Na co usłyszeliśmy, że ślubu nam nie da bo będzie zmęczony po wcześniejszej mszy. Od tamtej pory jestem na niego strasznie cięta i nie chodzę do parafialnego kościoła. Ponadto zażyczył sobie za wypisanie tzw. pozwolenia na zawarcie małżeństwa w innym kościele 2000 zł bo cytuję "on nie może być stratny przez to i jak sobie taka datę wymyśliliśmy to zapłacimy mu jak za normalny ślub".

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:49   #2184
smv
Zakorzenienie

Tez nic do smarowania nie mam ;ł
Stary 2015-02-16, 14:51   #2185
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
na internecie jest bardzo dużo kalkulatorów ciążowych, wpisujesz date ostatniej miesiączki i ci wylicza, popatrz sobie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Patrzyłam i raz wychodzi jak ja myślę a raz jak ona więc heh może masz jakiś fajny link bo jak teraz to poruszę to nie chcę wyjść na głupka a nie odzywałabym się ale wiesz jak może będę mieć wcześniej cesarkę a okaże się,że mnie wyśle na nią a mnie akurat weźmie i sie już zacznie akcja to co w tedy a teraz przez to spojenie boje się rodzić naturalnie
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:52   #2186
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Wyżaliłam się wam i od razu mi lepiej.

Powiedzcie mi czy zamierzacie przed porodem porobić jakieś zapasy jedzenia? Tak się zastanawiam, czy może zrobić pierogi ruskie i je zamrozić? Żeby było co zjeść po powrocie ze szpitala w razie gdybym nie miała siły na gotowanie. Mięsa czy ciężkostrawnych rzeczy nie ma sensu szykować, chyba że dla męża.
Ja dzisiaj kupiłam kilka mrożonych mieszanek warzywnych, szpinak, mintaja, ryż, kuskus, makron, kasze. Tak sobie pomyślałam, że jeść trzeba, a do sklepu 2 km więc lepiej mieć zapasy.

Idę lepić uszka, bo mi się barszczyku z uszkami zachciało
Ja nie zamierzam robic zadnych zapasów. Pewnie bede na diecie w zwiazku z kp. A mąż? poradzi sobie

aaakarolina ja mam w planach chrzcic czerwiec- lipiec
My w czerwcu 2014 za slub płacilismy 800 zł + 300 zł dla organisty... Taki maja cennik..

crystal25 waga mała dziecka sie nie przejmuj, ja jak sie urodziłam to wazyłam 2900, mąz 2800 i bylismy, jestesmy zdrowi zadnych problemów nie było z nami. Ja sama przyznam ze wolałabym urodzic synka z taka waga 2900- max 3100,

malinka612z kremów do pupu mam alantan plus masc i krem oraz bepanthen

maniamaniusia1987 Witamy kolejna mamusie marcowa

powiedzcie mi jak sie cytuje kilka roznych postów w jednej wiadomosci? moze głupie pytanie ale ja nie umiem :p

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:54   #2187
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Patrzyłam i raz wychodzi jak ja myślę a raz jak ona więc heh może masz jakiś fajny link bo jak teraz to poruszę to nie chcę wyjść na głupka a nie odzywałabym się ale wiesz jak może będę mieć wcześniej cesarkę a okaże się,że mnie wyśle na nią a mnie akurat weźmie i sie już zacznie akcja to co w tedy a teraz przez to spojenie boje się rodzić naturalnie
u mnie się z tego sprawdza https://mamotoja.pl/kalkulator-tygodnia-ciazy.html z tym, że u mnie regularne miesiączki były, może jak u ciebie dłuższe cykle to wtedy się zmienia? nie mam pojęcia
Stary 2015-02-16, 14:58   #2188
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
na internecie jest bardzo dużo kalkulatorów ciążowych, wpisujesz date ostatniej miesiączki i ci wylicza, popatrz sobie, a swoją drogą to ja też mam termin na 11 i jestem w 37 tc, skończony będzie w środęęę

W czym będziesz myła? Ja na razie stawiam albo na samą wodę albo na wodę z dodatkiem rossmanowskiego żelu babydream
Stary 2015-02-16, 15:01   #2189
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
za wizyte ja mysle ze moj synek bedzie mial ok 3 kg do konca chyba ze nadgoni jakims dziwnym cudem Pocieszam sie ze doktorek moze sie mylic w pomiarach
Waga malego sie nie martw, moj tz i jego kuzyni rodzili sie z waga 2,900 i byli zdrowi, taka mieli urode w rodzinie.

Cytat:
Witaj

Cytat:
a ja pamietam i widzialam ze nas podczytywalas
to prawda co napisalas, najwazniejsze ze zaczelismy o tym rozmawiac, i przestalismy traktowac siebie jak wrogow jesli chodzi o temat wychowania dzieci Oby tak bylo juz zawsze bo ciezko mi bedzie jak bedzie nasz synek z nami kazdego dnia i on bedzie chcial rozpieszczac a ja bede zla bo jako jedyna bede zakazywac albo tlumaczyc jak glupia ze cos jest wazniejsze od czegos innego
sprawdzalam, czy ktoras rodzi Pewnie trudno bedzie mu zmienic przyzwyczajenia, ale dobrze, ze rozmawiacie.

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam Twój avatar to pomyślałam, że pewnie pochwalisz się że urodziłaś
Hehe na szczescie nie.

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Witam Nową Mamusię
Kochane wreszcie wzięłam się za tą torbę do szpitala i spakowałam jeszcze muszę podkłady na łóżko kupić i już, nie zmieściły mi się pampersy, ale walizkę miałam dość małą, a jeszcze spakuję torbę z rzeczami na wyjście i będzie z głowy;PAle obym tylko nie musiała już z tą torbą zostać w środę w szpitalu[COLOR="Silver"]
A ile bierzesz pieluch? Myslalam, zeby wziąć ze soba taka mala paczke, zawsze tz moze dokupic.

Edith, czop odszedl, to juz pewnie zaraz bedzie porod. Wrzucilas kiedys przepis na mannowca, zrobilam tzowi i teraz mnie caly czas molestuje, zebym mu robila

Dziewczyny kupujecie zasypke/puder. Czy takie cos jeszcze sie stosuje. Pamietam, ze jak bylam mala, to mama dla nas miala, ale na co to i czy konieczne, to nie wiem.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 15:05   #2190
kruszynkaa88
Rozeznanie

Chciałam się zdrzemnąć, ale ochota na słodkie zwyciężyła- lody karmelowo- śmietankowe i do tego ciastka hity zgaga mnie zeżre ale co tam

U nas chrzestna kupuje tą szatkę, a chrzestny świecę Ale raczej my wszystko kupimy, nie chcemy na koszta naciągać, a to co dadzą od siebie to już od nich zależy Chrzestną mamy wybraną, ale o chrzestnego zapytamy po narodzinach synka- kuzyn męża My chcemy ochrzcić jak będzie już ciepło i piękna będzie pogoda- czerwiec prawdopodobnie, ale pewnie ledwo się urodzi i już będą pytać co i kiedy, ale nam się nie śpieszy. W ogóle jesteśmy po ślubie cywilnym i mam nadzieję, że ksiądz nie będzie problemowy. A koszt co łaska, więc pewnie damy z 200zł...

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Dziewczyny kupujecie zasypke/puder. Czy takie cos jeszcze sie stosuje. Pamietam, ze jak bylam mala, to mama dla nas miala, ale na co to i czy konieczne, to nie wiem.[/QUOTE]

Ja już kupiłam puder, alantan, ale malutki, w sumie mam krem alantan i maść z witaminą A, ale puder będę stosować naprzemiennie z kremami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości