Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 13:17   #2131
irish cream
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
no to chyba ida do gory u mnie tez takie mam wrazenie a myslalam ze wiekszych sie miec nie da ale to nic, one beda jasniutkie po jakims czasie wiec nie jest najgorzej , tylko zeby z brzucha sie worek na ziemniaki nie zrobil to dopiero bedzie
wyczytalam ze moze byc tylko w miejscu rozstepow wlasnie 3mam kciuki za wizyte
ja jak sobie pomyślę o brzuszkach, bez których się zapewne nie obędzie po porodzie to to jest dla mnie najgorsze ćwiczenie z możliwych

Cytat:
ja nie zaloze malenstwu garniturka bardziej bede myslala o bialych lub czarnych spodniach i koszula do tego i jakis sweterek poprostu elegancko
ja też coś w tym stylu myślę, ale ciężko jest dorwać takie coś
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:17   #2132
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
oo ja po sklepach nie latam to nawet nie wiem co mają w nich, a teraz to już chęci ani sił brak a po porodzie to wogle wykluczam jakiekolwiek zakupy za sukieneczkami itp. :P
a chrzcić planujemy pod wielkanoc

300 zł za ślub? to baaaaaaardzo tanio

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

nie mam żadnej maści nigdy niczego takiego nie miałam buu
chrzest na Wielkanoc to szybko my planujemy w ostatnią niedzielę kwietnia bo to przed długim weekendem to może się zjadą siostry jak wezmą 4 dni wolnego
Stary 2015-02-16, 13:17   #2133
EdithS
Zadomowienie

żona_marcina my z tż planujemy właśnie niedługo zrobić kilka rodzajów mięs (jakieś mielone, rolady itp.) i troszkę zamrozić, żeby jednak na te pierwsze tygodnie było nam lżej chociaż z tym smażeniem i smrodkiem oleju a resztę tż będzie sobie robić na bieżąco
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:18   #2134
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

Dziewczyny miałam właśnie na wkładce misia haribo, ale bez niteczek krwi, więc nie wiem, czy to jakaś część czopa czy nie, w każdym razie zdecydowanie inne to w wyglądzie niż dotychczasowe upławy, taka galaretka
ooo ktoś tu się szykuje do porodu , no czas najwyższy
Stary 2015-02-16, 13:18   #2135
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
chrzest na Wielkanoc to szybko my planujemy w ostatnią niedzielę kwietnia bo to przed długim weekendem to może się zjadą siostry jak wezmą 4 dni wolnego
my planujemy dokładnie ten sam termin
Stary 2015-02-16, 13:19   #2136
smv
Zakorzenienie

EdithS kochana się chyba nie ma zasady z ta krwią... Informuj jak coś
Stary 2015-02-16, 13:21   #2137
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
żeby za dużo się nie pomylił bo wyskoczy "maluszek" 5 kg
mi pasuje miec malego pulpecika
cos mi w glowie siedzi ze jak ponizej 3 kg to za malo jest
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:23   #2138
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
szybko podtuczysz maluszka i będzie tak jak chcesz, mały pulpecik
proszę nie wymyślać!!
Stary 2015-02-16, 13:23   #2139
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh...w tym naszym kraju rodziny mają naprawdę ciężką sytuację. Nie wspominając już o tym, że kobieta najczęściej już też musi na pełen etat pracować, by rodzina z dziećmi się utrzymała, a potem te maluszki biedne dzieciństwo spędzają z obcymi np. opiekunkami, jeśli oczywiście rodzina nie może pomóc. U nas tak będzie i już mi serce pęka.

z wielkim luzem do tego podchodzą, w moim przypadku kiedy trafiłam do szpitala z zagrażającym porodem przedwczesnym w powodu szyjki i rozwarcia u Ciebie już bym pewnie nieświadoma niczego urodziła w tym 26tc.

ja też szukam czegoś prostego i funkcjonalnego, a wszędzie prawie te okropniaste bufy i mega kokardy

to fajnie macie

ja szatkę będę miała jeszcze po mojej mamie i jej braciach, taka pokoleniowa prosta z delikatną koronką i wiecie co jest najlepsze? Że przez te 50 lat nawet nie jest pożółkła... normalnie bielutka, szok

Dziewczyny miałam właśnie na wkładce misia haribo, ale bez niteczek krwi, więc nie wiem, czy to jakaś część czopa czy nie, w każdym razie zdecydowanie inne to w wyglądzie niż dotychczasowe upławy, taka galaretka

mis haribo!!!!! zaczyna sie czop ci odpada czytalam ze nie musi byc krwi przygotuj sie kochana bo to moze byc juz dzisiaj a moze byc za tydzien dwa
Stary 2015-02-16, 13:24   #2140
asiulek8
Wtajemniczenie

crystal - naprawdę tak tą wagą się nie przejmuj. Moja jest mniejsza od Twojego chłopaczka i do tego ja na diecie, ale dziecko zawsze sobie pobierze od mamusi to co mu potrzebne.

Co do chrzcin, to my się dopiero zastanowimy jak Jagódka już będzie z nami. U nas są takie obwarowania w parafii, że szkoda gadać. Ksiądz tylko raz w miesiącu udziela chrztów bo to dla niego jest za męczące przedsięwzięcie.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:25   #2141
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
nie Kochana, nie denerwuj się w mojej rodzinie rodziły się Maluszki z wagą 2600 i 2800 i były to normalne zdrowe dzieci a jak szybko potem nadrobiły z wagą
Stary 2015-02-16, 13:25   #2142
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
ja jak sobie pomyślę o brzuszkach, bez których się zapewne nie obędzie po porodzie to to jest dla mnie najgorsze ćwiczenie z możliwych

ja też coś w tym stylu myślę, ale ciężko jest dorwać takie coś
bedzie trzeba szukac ja najpierw sie wezme za odchudzanie a pozniej za robienie miesni brzucha i dupki, ale nie takich miesni jak z ulotek to sa lalunie bo tak to ja nie umiem, no ale ujedrnic, itd przy takich cwiczeniach duza roznica jest, a ciezko schudnac jak sie cwiczy miesnie rower mi pomogl bardzo na uda ale na brzuch to juz gorzej nigdy nie robilam brzuszkow
Stary 2015-02-16, 13:26   #2143
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
ooo ktoś tu się szykuje do porodu , no czas najwyższy
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
EdithS kochana się chyba nie ma zasady z ta krwią... Informuj jak coś
Cytat:
mis haribo!!!!! zaczyna sie czop ci odpada czytalam ze nie musi byc krwi przygotuj sie kochana bo to moze byc juz dzisiaj a moze byc za tydzien dwa
no to zobaczymy, co czas pokaże, póki co innych objawów zero a ja nie mam żadnych przeczuć
Stary 2015-02-16, 13:29   #2144
crystal25
Zakorzenienie

dziekuje mamusie! bo ja to wlasnie sobie wkrecilam ze jak dziecko malutkie to moze po porodzie miec problemy ze zdrowiem albo z oddychaniem, nie wiem czemu ja tak sobie wkrecilam glupia jestem
to nic, bedzie maly chudziutki pulpecik

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
no to zobaczymy, co czas pokaże, póki co innych objawów zero a ja nie mam żadnych przeczuć
byl objaw! pisalas jakis czas temu ze spokojniejsza sie jakas zrobilas, a tak ponoc przed porodem jakis dziwny spokoj jest, wyczytalam to u dziewczyn na styczniowkach i lutowkach i w internecie wiec cos w tym jest ale zelek odpadl to czuj sie juz gotowa do porodu kochana
Stary 2015-02-16, 13:34   #2145
maniamaniusia1987
Przyczajenie

Hej dziewczyny Mogę do Was dołączyć? Wiem, że trochę późno ale potrzebuje waszego wsparcia. Termin mam na 13 marca
Stary 2015-02-16, 13:38   #2146
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje mamusie! bo ja to wlasnie sobie wkrecilam ze jak dziecko malutkie to moze po porodzie miec problemy ze zdrowiem albo z oddychaniem, nie wiem czemu ja tak sobie wkrecilam glupia jestem
to nic, bedzie maly chudziutki pulpecik

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

byl objaw! pisalas jakis czas temu ze spokojniejsza sie jakas zrobilas, a tak ponoc przed porodem jakis dziwny spokoj jest, wyczytalam to u dziewczyn na styczniowkach i lutowkach i w internecie wiec cos w tym jest ale zelek odpadl to czuj sie juz gotowa do porodu kochana
to niepotrzebnie sobie wkręciłaś, synuś jest zdrowy, tylko może na początku będzie kruszynką
No zobaczymy, co czas pokaże, Mamusiom u nas już poodpadały częściowo i czekamy z nimi, a ile to potrwa u mnie

Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mogę do Was dołączyć? Wiem, że trochę późno ale potrzebuje waszego wsparcia. Termin mam na 13 marca
witaj! Dołączaj
Jak się czujesz? Jak nastroje przed zbliżającym się tp?
Stary 2015-02-16, 13:40   #2147
emily863
Zadomowienie

Cytat:
to nic, bedzie maly chudziutki pulpecik [COLOR="Silver"]
Niepotrzebnie wiążesz wagę ze zdrowiem. Aż zajrzałam do lutówek, żeby u nich te wagi zobaczyć. Rozrzut od 2200-4550 g. Nawet to najmniejsze to ciąża donoszona i dostało 9 pkt. Mój w 33t4d miał troszkę ponad 2 kg i w ogóle mnie to nie martwi skoro się prawidłowo rozwija.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:43   #2148
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Pochwal się synuś czy córcia? Jak się czujesz?
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:44   #2149
jalouse
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny ! Dawno mnie nie bylo, pewnie mnie nawet nie pamietacie, ale po slubie czas spedzalam z swiezo poslubionym mezem i nie wizazowalam. U nas ogolnie ok, ja mam na plusie 8 kg, mala wazy 2, 250 i prawdopodobnie urodzi sie z waga ok. 3,5 kg. Wyniki mam dobre, zaczela spadac hemoglobina, ale pilam codziennie koktajl z pietruszki i z 12 podskoczla o 2 pkt. Jedyne co mnie martwi, to ze mala ma polozenie posladkowe

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

a jakby rodziła w 36t to też by nie przyjęli?? dramat jak się tego słucha

ważne, że sprawdzone i wszystko jest ok! a waga nie jest zła, widziałam w innych wątkach, że dziewczyny rodziły zdrowe, silne dzieci poniżej 3 kg, po prostu taka jej uroda.
Ciekawe ile moja ma,
Moj lekarz powiedzial, ze jakbym zaczela rodzic przed 37 tygodniem, to beda mnie odsylac do szpitala w innej miejscowosci, bo tam maja lepszy oddzial neonatologiczny.

Cytat:
pewnie tak, ale ja z tym probuje walczyc zawsze. Jest u nas od piatku, a juz miala lodowisko mc donaldsa, kino, mnostwo slodyczy, typowych cukierkow, batonikow, caly dzien przed tv najlepiej od rana do wieczora, nawet glupie 20 minut w samochodzie to od razu daje jej swoj telefon bo przeciez ona zajecia nie ma.....a mnie to az trzesie..... lubie rozpieszczac ale bez przesady. a najbardziej to denerwuje mnie to ze jesli ja cos zaczynam mowic, to jestem ta zla dla niej tez.... bo widze ze juz nie jest taka radosna np. rozmawiajac ze mna, czy jak ma powiedziec dobranoc, to takie od niechcenia strasznie. a mnie to az boli......
Woda nam sie odklada chyba, bo ja tez wygladam jak balon i to nie tylko w kostkach
Musisz koniecznie z nim na spokojnie porozmawiac, albo podrzuc mu jakas ksiazke o wychowaniu. Zaprocentuje to przy waszym dziecku, bo podwazanie nawzajem swojego autorytetu spowoduje tylko, ze dziecko nie bedzie wiedzialo kogo sluchac. Niestety czesto sie spotykam z tym, ze rodzic, ktory rzadziej jest z dzieckiem, rozpieszcza go. Spotykam sie z tekstami, ze on przez ten krotki czas nie ma kiedy wychowywac go, wiec rozpieszcza, zeby dziecko zapamietywalo go pozytywnie.

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dziękuje za miłe słowa
ja już mam dość tego stresu z ciążą że czy aby napewno jest z małą wszystko ok, tym bardziej że była to ciąża blizniacza..
temu tak to na mnie wszystko działa.
Wiadomo jak jest z usg, lekarz machnie kursorem o kilka mm zle w jedna, albo druga i juz waga inna. Jeszcze mala podrosnie, wiec nie martw sie. Teraz kolezanka rodzila, dziecko mialo miec 4 kg, a urodzilo sie waga 3, 300.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A jakie macie szyjki? Moja 1,5-2cm podomiez i kanał na 1 palec- to już nie wiem co znaczy ale mam tak na karcie z ip.
Ja mam 4,4 cm, twarda, zmknieta, tylko ze do rowiazania ponad miesiac.

Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość

Wczoraj zamawiałam jeszcze brakujące rzeczy na alledrogo i byłam w szoku gdy nagle zadzwonił jeden ze sprzedawców u którego kupowałam, że jak do konkretnej godziny wyślę mu jakie kolory/wzory chcę niektórych rzeczy to on w poniedziałek z rana je wyśle i we wtorek już je będę mieć
Brakuje mi już tylko kremu do pupy (bo wymagają go do szpitala) (co polecacie???) oraz gazików.
Ja mam alantan plus

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
U nas nie sprawdzają ani szyjki ani rozwarcia, takie dziwne zasady mają jak na ostatnim usg zapytałam sie o szyjkę to kobieta stwierdziła, ze skoro syna urodziłam po terminie to nie ma podstaw, aby teraz sprawdzać mi jej długość
U mnie lekarz powiedzial, ze po raz ostatni sprawdza szyjke. Mowi, ze po 33 tygodniu nie sprawdzaja, bo nawet jak juz sie cos dzieje, to nie powstrzymuja porodu, bo lepiej sobie poradza z dzieckiem w szpitalu, niz w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
ja też mam ten laktator (rozmiar lejka ten standardowy, chyba M) i pisałam już, że jak go podłączyłam to bolało...! oj bolało! Mam nadzieję, ze nie będzie takiego bólu przy kp i ewentualnym odciąganiu. Dzisiaj idę do apteki po maść jakąś do piersi a co do buczenia to mój też tak dziwnie buczy jakby miała mu się wyładowywać bateria, chociaż był podłączony do prądu
Tez mam ten laktator i lejek o tym rozmiarze. Bolalo jak probowalam, czy lejek jest dobry i niestety widze, ze jest za maly, wiec zamowilam wiekszy rozmiar, jak przyjdzie, to zobacze, czy juz jest lepiej.

Cytat:
czyli te buczenie to ich taki urok, chociaż i tak mam wrażenie że jakoś słabo zasysał, może to dlatego że lejek źle dobrany? nie chce mi się dzisiaj już na niego patrzeć żeby się nie denerwować
Moj buczy, ale zasysa elegancko, chociaz lejek jest za maly, nawet mleko lecialo. Moze dalas niska moc?

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2015-02-16 o 13:48
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:46   #2150
maniamaniusia1987
Przyczajenie

Jestem w 37 tygodniu i dziś w nocy miałam bolesne skurcze (bóle) brzucha jakby miesiączkowe. Też tak miałyście?
Stary 2015-02-16, 13:46   #2151
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie ze mozesz opowiedz cos o sobie
Stary 2015-02-16, 13:47   #2152
maniamaniusia1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Witaj Pochwal się synuś czy córcia? Jak się czujesz?
Córcia Ogólnie ok ale dziś w nocy miałam skurcze bólesne jakby miesiączkowe. To te przepowiadające ?
Stary 2015-02-16, 13:48   #2153
kruszynkaa88
Rozeznanie

Ufff nadrobiłam, ale cytować nie będę bo resztę dnia mi to zajmie

Widzę, że co druga z nas ma ciężkie noce, a nawet większa część z nas- ja niestety też

Tż pojechał do pracy a ja w końcu mam czas z Wami posiedzieć

Właśnie jedzie do mnie paczka z Holandii- mam nadzieję że do 22 dojdzie i puszczę chociaż jedno pranko już się nie mogę doczekać Jak wszystko popiorę, poprasuję i dam do komody to zrobię zdjęcia mojej zawartości Wszyscy załamani, że moje dziecko połowy nie ubierze, ale mamusia się już postara aby synuś zmieniał bodziaki po każdej kupce

Ponuro i szaro za oknem...
W nocy bolało mnie podbrzusze, se myślę "ohoo... i mi zaczynają się bóle" a gdzie tam, popuszczałam bączki, rano posiedziałam na tronie i nic już nie boli
Stary 2015-02-16, 13:49   #2154
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ! Dawno mnie nie bylo, pewnie mnie nawet nie pamietacie, ale po slubie czas spedzalam z swiezo poslubionym mezem i nie wizazowalam. U nas ogolnie ok, ja mam na plusie 8 kg, mala wazy 2, 250 i prawdopodobnie urodzi sie z waga ok. 3,5 kg. Wyniki mam dobre, zaczela spadac hemoglobina, ale pilam codziennie koktajl z pietruszki i z 12 podskoczla o 2 pkt. Jedyne co mnie martwi, to ze mala ma polozenie posladkowe

Musisz koniecznie z nim na spokojnie porozmawiac, albo podrzuc mu jakas ksiazke o wychowaniu. Zaprocentuje to przy waszym dziecku, bo podwazanie nawzajem swojego autorytetu spowoduje tylko, ze dziecko nie bedzie wiedzialo kogo sluchac. Niestety czesto sie spotykam z tym, ze rodzic, ktory rzadziej jest z dzieckiem, rozpieszcza go. Spotykam sie z tekstami, ze on przez ten krotki czas nie ma kiedy wychowywac go, wiec rozpieszcza, zeby dziecko zapamietywalo go pozytywnie.

Wiadomo jak jest z usg, lekarz machnie kursorem o kilka mm zle w jedna, albo druga i juz waga inna. Jeszcze mala podrosnie, wiec nie martw sie. Teraz kolezanka rodzila, dziecko mialo miec 4 kg, a urodzilo sie waga 3, 300.

Ja mam 4,4 cm, twarda, zmknieta, tylko ze do rowiazania ponad miesiac.

Ja mam alantan plus

U mnie lekarz powiedzial, ze po raz ostatni sprawdza szyjke. Mowi, ze po 33 tygodniu nie sprawdzaja, bo nawet jak juz sie cos dzieje, to nie powstrzymuja porodu, bo lepiej sobie poradza z dzieckiem w szpitalu, niz w brzuchu.

Tez mam ten laktator i lejek o tym rozmiarze. Bolalo jak probowalam, czy lejek jest dobry i niestety widze, ze jest za maly, wiec zamowilam wiekszy rozmiar, jak przyjdzie, to zobacze, czy juz jest lepiej.

Moj buczy, ale zasysa elegancko, chociaz lejek jest za maly, nawet mleko lecialo. Moze dalas niska moc?

a ja pamietam i widzialam ze nas podczytywalas
to prawda co napisalas, najwazniejsze ze zaczelismy o tym rozmawiac, i przestalismy traktowac siebie jak wrogow jesli chodzi o temat wychowania dzieci Oby tak bylo juz zawsze bo ciezko mi bedzie jak bedzie nasz synek z nami kazdego dnia i on bedzie chcial rozpieszczac a ja bede zla bo jako jedyna bede zakazywac albo tlumaczyc jak glupia ze cos jest wazniejsze od czegos innego
Stary 2015-02-16, 13:50   #2155
maniamaniusia1987
Przyczajenie

Cytat:
pewnie ze mozesz opowiedz cos o sobie
To moja pierwsza ciąża i szczerze to jestem przerażona, niby już bym chciała urodzić a z drugiej strony boję się. A co np byście chciały wiedzieć?
Stary 2015-02-16, 13:53   #2156
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Niepotrzebnie wiążesz wagę ze zdrowiem. Aż zajrzałam do lutówek, żeby u nich te wagi zobaczyć. Rozrzut od 2200-4550 g. Nawet to najmniejsze to ciąża donoszona i dostało 9 pkt. Mój w 33t4d miał troszkę ponad 2 kg i w ogóle mnie to nie martwi skoro się prawidłowo rozwija.
Cytat:
to niepotrzebnie sobie wkręciłaś, synuś jest zdrowy, tylko może na początku będzie kruszynką
No zobaczymy, co czas pokaże, Mamusiom u nas już poodpadały częściowo i czekamy z nimi, a ile to potrwa u mnie

witaj! Dołączaj
Jak się czujesz? Jak nastroje przed zbliżającym się tp?
wierze ze wszystko bedzie dobrze a to tylko zwykla waga i nic wiecej Wiecie, czasami nie moge uwierzyc ze jestem taka szczesciara ze cala ciaze przenosilam dobrze, synek zdrowy i nic a nic zadnych problemow, bo znajac mojego pecha, to zawsze cos bylo nie tak, jak mialo byc cos dobrego, jak z czegos bylam szczesliwa z TZ, zawsze sie nie udawalo....
edithS masz skracajaca sie szyjke moze szybciej kto wie napewno juz niedlugo, juz polowa lutego minela
Stary 2015-02-16, 13:54   #2157
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam Twój avatar to pomyślałam, że pewnie pochwalisz się że urodziłaś
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 13:55   #2158
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
To moja pierwsza ciąża i szczerze to jestem przerażona, niby już bym chciała urodzić a z drugiej strony boję się. A co np byście chciały wiedzieć?
Jak twoja ciaza dokucza ci? synek czy corka? gdzie bedziesz rodzic? moze spotkasz ktoras z nas na porodowce
kazda z nas sie boi jak pisalam ja zaczynam jeczec od 1 marca, ale jeszcze rodzic nie chce chociaz samej ciazy mam dosc, dzis sie poryczalam TZ, ze mam dosc i to ostatni miesiac.
Stary 2015-02-16, 13:56   #2159
kruszynkaa88
Rozeznanie

Nam na SR położna środowiskowa mówiła, aby poprosić mamy, teściowe o porobienie paru dań, pomrożenie, żebyśmy mogły spędzać z cycem cały dzień, bo tak będą wyglądały pierwsze dni, że będziemy siedziały co chwilę z rozwalonym cycem na wierzchu I żeby się nie przejmować brudem Tż raz w tygodniu niech przejedzie kurze, przejedzie odkurzaczem

I tu na szczęście mieszkamy z teściami, więc mąż mi z głodu nie umrze, a i posprzątać będzie miał kto
Stary 2015-02-16, 13:56   #2160
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
Cytat:
bedzie trzeba szukac ja najpierw sie wezme za odchudzanie a pozniej za robienie miesni brzucha i dupki, ale nie takich miesni jak z ulotek to sa lalunie bo tak to ja nie umiem, no ale ujedrnic, itd przy takich cwiczeniach duza roznica jest, a ciezko schudnac jak sie cwiczy miesnie rower mi pomogl bardzo na uda ale na brzuch to juz gorzej nigdy nie robilam brzuszkow
dla mnie rowerek to szczyt wysiłku hehe na razie leży złożony na strychu
Cytat:
Jestem w 37 tygodniu i dziś w nocy miałam bolesne skurcze (bóle) brzucha jakby miesiączkowe. Też tak miałyście?
Ja mam takie skurcze od kilku dni rano. Jeśli nie są regularne i nie nasilają się to znaczy, że to przepowiadające
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości