Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 08:31   #3391
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Tak, ja z tych niepracujących natomiast jakbym w dzien sie przespała to mam cała noc nie przespana wiec od początku ciazy moze raz w dzien cos chwile przysnelam... Wiec niestety ale często w dzien chodze jak zombie :P

Ja dzisiaj juniorowi daje dzien wolnego jeszcze, musimy sie trochę poogarniac, od jutra ruszy do zerowki

No mi lekarz mowil jak pytałam o ten wyjazd i kąpiele w basenach, ze owszem - baseny tak ale omijać jacuzzi wiec tylko mowie co wiem

Ja mam dzisiaj ręce pełne roboty ale tez jeszcze odpuszczam, najpierw około 9/10 dzwonię pytac o te wyniki i zobaczę co mi powiedzą...

Ide robic śniadanie, mam ochotę na frankfuterki
Dawaj szybciutko znać...
Ja na śniadanie dziś zaszaleję.
Od początku ciąży mam meeega wstręt do wędlin. I od grudnia ani gramika wędliny nie zjadłam. Na osiedlu nie mam dobrego sklepu z wędlinami, najbliżej jest Frac ale po samą wędline nie chce mi się tam lecieć. A dziś coś mnie natknęło ... A po drodze z przedszkola Lewiatan tylko i wiecie... te fioletowo, różowe świecące na zielono wędliny po 9,99zł za kg w większości...
Wpadłam i mówię poproszę najdroższą szynkę 10 plasterków. Babka na mnie z byka, ja z bananem bo okazało się że mają szynkę za 39zł kg i wyglądem nawet tą szynkę przypomina ... Ukroiłam mi i pyta czy nie chcę najdroższego kurczaka bo w promocji za 11,99zł z 15,99zł ... tak w sumie tylko lekko na fioletowo świecił ale nie skusiłam się
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:34   #3392
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Dawaj szybciutko znać...
Ja na śniadanie dziś zaszaleję.
Od początku ciąży mam meeega wstręt do wędlin. I od grudnia ani gramika wędliny nie zjadłam. Na osiedlu nie mam dobrego sklepu z wędlinami, najbliżej jest Frac ale po samą wędline nie chce mi się tam lecieć. A dziś coś mnie natknęło ... A po drodze z przedszkola Lewiatan tylko i wiecie... te fioletowo, różowe świecące na zielono wędliny po 9,99zł za kg w większości...
Wpadłam i mówię poproszę najdroższą szynkę 10 plasterków. Babka na mnie z byka, ja z bananem bo okazało się że mają szynkę za 39zł kg i wyglądem nawet tą szynkę przypomina ... Ukroiłam mi i pyta czy nie chcę najdroższego kurczaka bo w promocji za 11,99zł z 15,99zł ... tak w sumie tylko lekko na fioletowo świecił ale nie skusiłam się
no nie przy śniadaniu ...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:38   #3393
roxana_lu
Zakorzenienie

Ja jem wędlinę ale tylko ze "sprawdzonego" źrodła (czyt. Ze sklepów, z ktorych wydają mi sie najbardziej ok)... Ostatnio w krakowskim kredensie kupowałam takie po ponad 50zl/kg ale smak od razu inny :P co prawda i tak nie wiem co w niej jest no ale...
Teraz poprzywozilam sobie wędliny z Austrii... Aż sie ślinie na sama myśl ale dzisiaj frankfuterki i koniec
Jem śniadanie i dzwonię...

Wdech...wydech...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:40   #3394
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Wdech...wydech...
Będzie dobrze

Igorek

Stary 2015-02-17, 08:44   #3395
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jem wędlinę ale tylko ze "sprawdzonego" źrodła (czyt. Ze sklepów, z ktorych wydają mi sie najbardziej ok)... Ostatnio w krakowskim kredensie kupowałam takie po ponad 50zl/kg ale smak od razu inny :P co prawda i tak nie wiem co w niej jest no ale...
Teraz poprzywozilam sobie wędliny z Austrii... Aż sie ślinie na sama myśl ale dzisiaj frankfuterki i koniec

Wdech...wydech...
Uwielbiam wędliny z Kredensu. Ale mogę je u siebie jedynie zamówić przez internet w Alma. Więc mało kiedy to robię.
Ale we Fracu są pyszne też, i jest ,,swojski,, dział, Nawet po 70 zł i droższe i serio wyglądem i smakiem jak te robione przez tatusia
Stary 2015-02-17, 08:47   #3396
dinusia08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Jakuzzi powinno się omijać w ciąży ze względu na bakterie i zanieczyszczenia

Miłego dnia laski, uciekam do pracy...
Witam w nowym dniu
Zgadza się basen i jakuzzi to siedlisko bakterii, jeśli jesteśmy podatne na infekcje intymne to najlepiej omijać, w ciąży ph w pochwie jest nieco wyższe i tym bardziej mamy skłonność do infekcji.

Cytat:

Wdech...wydech...
Czekamy na wieści.

Zazdroszczę, mnie odrzuciło od wędlin i innych mięs, tylko salami może być i na nabiale żyję

Edytowane przez dinusia08
Czas edycji: 2015-02-17 o 08:51
dinusia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:54   #3397
roxana_lu
Zakorzenienie

No teraz to juz w ogole chyba sie poplacze...

Dzwonię, pytam a ona mi mowi, ze akurat przyszedł dzisiaj wynik i dr życzy sobie osobiście przekazać wyniki jesli wizyta jest w tak krótkim odstępie czasu (wizyta w czwartek)... I jesli do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnego meila...

Mowi, ze wiedza, ze wyniki na pewno sa ale dr zabrał do gabinetu i dowiem sie wszystkiego w czwartek...

Pytam czy to oznacza, ze sa zle czy dobre a ona mowi, ze dr osobiście bedzie w czwartek rozmawiać i omawiać...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-17, 08:57   #3398
vea7
Zakorzenienie

majka nie pochwalę się, bo coś mi siada aparat w telefonie... ale wyszły bardzo ładne Miały być kolorowe albo pastele, ale generalnie fiu-bździu, a stanęło na klasycznej czerwieni i napatrzeć się nie mogę

Papusia
, super

fiona, kurcze, gdzie Ty masz taki fajny lumpek?
No i gratuluję Gwiazdki

sandeo, zdrówka

Mirabelka, z gryką jest śliska sprawa, bo lubią się w niej zalęgnąć robaczki... no i problem jest z wysuszeniem, jak maluch ulewa czy nasika. Ja zdecydowanie polecam lateks (chociaż drogi) albo pianka+lateks Fajne i w dobrej cenie ma Ikea
Piękne koszule

asienka, bardzo ładne łóżeczko, ale jeśli mogę coś doradzić, proponuję kupić samo łóżeczko, ewentualnie łóżeczko plus materac, bo większość rzeczy z zestawu totalnie Ci się nie przyda A to co się przyda taniej kupisz osobno.

mms, sprawdź tylko, czy Ci fotelik z wózkiem pasuje A w ogóle wóz fajny - totalnie nie w moim stylu, ale mega wygodny dla dziecia. Podobny trochę do Marity, która jest hitem wśród moich znajomych
Mój się nie dał przekonać Za to od taty dostałam śliczny wisiorek, który praktycznie cały czas nosze

dinusia cześć
Zrobiłaś "comeing out", to będziesz miała przechlapane No i witam Wrocławiankę A w którym szpitalu pracujesz?
Dinusia, czemu rodzinny nie? Ja rodziłam synka z mężem i szczerze mówiąc, gdyby nie on, to było by bardzo, ale to baaardzo trudno.
Doczytałam. I zgadzam się w 100% wszystko zależy od faceta i jego nastawienia - nic na siłę. ale jestem zdania, ze warto spróbować - zawsze, kiedy poczuje, ze go to przerasta, może wyjść i poczekać na Malucha na korytarzu

roxana, spokojnie Omówi z Tobą wyniki, które mogą być dobra albo złe - nie wiesz, nie nakręcaj się. Może się okazać, że coś źle pobrali i im głupoty wyszły. Albo mogą chcieć zrobić dodatkowe, żeby się upewnić. A w ogóle to jest tylko prawdopodobieństwo - nie pewność.

ankaa
gratuluję wizyty

Lulla kciuki mocne

beaciorq

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:59   #3399
dinusia08
Raczkowanie

Cytat:

Dzwonię, pytam a ona mi mowi, ze akurat przyszedł dzisiaj wynik i dr życzy sobie osobiście przekazać wyniki jesli wizyta jest w tak krótkim odstępie czasu (wizyta w czwartek)... I jesli do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnego meila...

Mowi, ze wiedza, ze wyniki na pewno sa ale dr zabrał do gabinetu i dowiem sie wszystkiego w czwartek...

Pytam czy to oznacza, ze sa zle czy dobre a ona mowi, ze dr osobiście bedzie w czwartek rozmawiać i omawiać...

Nie martw się na zapas, taka odpowiedź wcale nie musi oznaczać, że coś jest nie tak, nie wiem jaki tam jest zwyczaj ale pewnie nie mogą przez telefon powiedzieć nic

vea7 również witam wrocławiankę szpiatal Kamieńskiego

Czas edycji: 2015-02-17 o 09:04
Stary 2015-02-17, 09:02   #3400
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

wiem, że to zabrzmi teraz banalnie, ale spróbuj się nie denerwować... może te pielęgniarki (?), panie z recepcji, czy ktokolwiek nie są upoważnione do podawania wyniku, tym bardziej telefonicznie? Ja ostatnio jak leżałam w szpitalu, to miałam na sali dziewczynę, której też robili badania(tylko dotyczyły czegoś innego). I jak wynik przyszedł, to pielęgniarki nie powiedziały jej jaki jest (mimo, że był taki jak chciała żeby był) tylko biedna musiała czekać aż ordynatorka skończy wszystkie operacje i zabiegi i poproszono ją do gabinetu... to są dwa różne badania i dwa różne "przypadki", ale może w Twoim jest tak samo Może też tak być, że kobieta z którą rozmawiałaś to nie ta sama osoba, która przyjmowała i przekazywała lekarzowi wyniki i najzwyczajniej w świecie może nie wiedzieć co tam było, dlatego nie chciała Cię ani straszyć, ani robić nadziei...

Igorek

Stary 2015-02-17, 09:04   #3401
roxana_lu
Zakorzenienie

Powiedziała jasno, ze dobre wyniki przychodzą na meila...
Nie nakręcam sie tylko wcale nie łatwo otrzymuje sie takie wiadomosci, ze cos moze byc nie tak... Wiem, ze to prawdopodobieństwo ale przeziernosc karkowa tez juz wyszła zawyżona wiec stad mój strach.

Na inne badania i tak sie nie zgodzę wiec jesli faktycznie wyszło spore prawdopodobieństwo to bede tylko sie modlić do konca ciazy bo żadnych inwazyjnych badan nie pozwolę sobie zrobic...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-17, 09:05   #3402
mms_22
Zakorzenienie

dzisiaj już wtorek, więc do czwartku niedaleko

Igorek

Stary 2015-02-17, 09:07   #3403
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
dzisiaj już wtorek, więc do czwartku niedaleko

To mnie jakos podtrzymuje... Na szczęście wizyta z samego rana wiec przetrwać dzis i jutro..

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-17, 09:09   #3404
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nakręcam sie tylko wcale nie łatwo otrzymuje sie takie wiadomosci, ze cos moze byc nie tak... Wiem, ze to prawdopodobieństwo ale przeziernosc karkowa tez juz wyszła zawyżona wiec stad mój strach.

Na inne badania i tak sie nie zgodzę wiec jesli faktycznie wyszło spore prawdopodobieństwo to bede tylko sie modlić do konca ciazy bo żadnych inwazyjnych badan nie pozwolę sobie zrobic...
Mysle, ze jakby bylo cos nie tak to lekarz juz wczesniej zadzwonilby do Ciebie, a nie kazal czekac do nastepnej wizyty...

A z tymi wynikami na maila to nawet jakby wyslali to nie wiem czy sama bylabys w stanie je odczytac...

Wiem, ze straszne jest takie czekanie, ale musisz teraz byc silna i odczekac do wizyty Nie masz telefonu bezposrednio do lekarza?
Jeszcze tylko dzisiejszy dzien i jutro

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-17 o 09:10 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:09   #3405
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Przypuszczam, że na Twoim miejscu denerwowałabym się tak samo o ile nie bardziej, bo straszną panikarą jestem... Ale z tego co pamiętam, ta przezierność karkowa też Ci jakoś dziwnie wyszła, bo była niska, niska, aż skoczyła wysoko... Na razie, póki nie masz pewności, że wyniki są złe, to się nie nakręcaj... Mówili, że dobre wyniki przychodzą mailem, ale mówili też, że jak są złe, to lekarz dzwoni osobiście... Bądź dobrej myśli

Igorek

Stary 2015-02-17, 09:12   #3406
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Mysle, ze jakby bylo cos nie tak to lekarz juz wczesniej zadzwonilby do Ciebie, a nie kazal czekac do nastepnej wizyty...

A z tymi wynikami na maila to nawet jakby wyslali to nie wiem czy sama bylabys w stanie je odczytac...

Wiem, ze straszne jest takie czekanie, ale musisz teraz byc silna i odczekac do wizyty Nie masz telefonu bezposrednio do lekarza?

Mam do niego nr i pewnie bym dzwoniła gdybym miała z tydzien czekac... Ale do czwartku jakos muszę dać rade...

Dziekuje za wsparcie

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-17, 09:13   #3407
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
roxanu lu - kurczę no wierzę,że sie stresujesz kochana. Nie tracimy nadziei!!! może tak jak mówi mms_22 może badania wziął od razu lekarz i nie mają wglądu. No niby blisko do czwartku ale pewnie i tak będzie się dłużyć.. damy radę. Jak chcesz już nie będziemy o tym pisać, siedz z nami żebyś nie zwariowała od tych myśli
Stary 2015-02-17, 09:14   #3408
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

dokładnie poza tym (nie znam tej przychodni), ale wydaje mi się, że skoro wizytę masz w tym tyg, to pewnie nie chciało im się tego wysyłać... bo przecież trzeba znaleźć maila, wpisać go, być może jeszcze zeskanować... dużo roboty, a panie z recepcji (bo przeważnie one się tym zajmuja) najczęściej robią wszystko na odczepne... nie wszystkie, ale najczęściej tak jest... przynajmniej ja mam takie wrażenie... z drugiej strony im roboty też nie brakuje...

Igorek

Stary 2015-02-17, 09:14   #3409
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Przypuszczam, że na Twoim miejscu denerwowałabym się tak samo o ile nie bardziej, bo straszną panikarą jestem... Ale z tego co pamiętam, ta przezierność karkowa też Ci jakoś dziwnie wyszła, bo była niska, niska, aż skoczyła wysoko... Na razie, póki nie masz pewności, że wyniki są złe, to się nie nakręcaj... Mówili, że dobre wyniki przychodzą mailem, ale mówili też, że jak są złe, to lekarz dzwoni osobiście... Bądź dobrej myśli

No wlasnie dlatego jestem taka skołowana... Tu dziwnie z przeziernoscia, tutaj z wynikami nie wiadomo co i jak...
Ogólnie jestem zawsze pozytywnie nastawiona do wszystkiego i w tej sytuacji rowniez wierze i czuje to, ze bedzie dobrze ! Natomiast no takie niedomowienia, dziwne sytuacje no i to juz długie czekanie to człowieka gdzies tam dobija...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-17, 09:16   #3410
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez dinusia08 Pokaż wiadomość
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nikogo nie chcę zniechęcać do porodu rodzinnego.
Moim zdanie pierwsza zasada jest taka-jeśli mężczyzna nie chce uczestniczyć to nie powinno się go namawiać i przekonywać na siłę.
Jak wiadomo mężczyźni są wzrokowcami,a poród sam w sobie nie jest pięknym widokiem, piękny jest tylko nowo narodzony dzidziuś, którego tulimy w ramionach. Wiadomo,że nikt nie stawia faceta celowo w koczu i nie twierdzę, że wasi mężczyźni będą celowo "tam" zerkać, ale nie da się z góry niczego zaplanować, tym bardziej, że rodzimy dziś w różnych pozycjach (oczywiście jeśli tego chcemy).
Kobieta podczas porodu jest odarta z intymności nawet jeśli położna czy inny personel bardzo o to dba, kobieta może się wypróżnić podczas porodu nawet jeśli miała lewatywę, może zrobić siusiu, zwymiotowć. Ja n ie chciałabym aby mój partner to oglądał jeśli nie musi.
Jest jeszcze taki fakt, że zdarzają się mężczyźni, którzy mają problem ze współżyciem ze swoją partnerką po uczestnictwie przy porodzie.
Wiem wymieniłam same negatywy ale nie chciałam nikogo urazić.
Każdy oczywiście decyduje sam co jest dla niego najlepsze.

fiona gratuluję dziewczynki mi dwa razy śniło się że urodzę chłopca ciekawe czy sięsprawdzi.....
Zgadzam się we wszystkim co napisałaś.
Mój mąż sam chciał uczestniczyć w porodzie, ale nie chciał przecinać pępowiny. Jak przyszło co do czego to pierwszy był do jej odcięcia , jak wyszła główka, a on stał koło moich nóg i mnie motywował do parcia, to zerknął na krocze.... ten widok prześladował go przez długi czas po porodzie.
Teraz ani ja, ani on nie chcemy porodu rodzinnego( będzie do momentu, aż zaczną się parte i wychodzi z sali).

Cytat:

Zazdroszczę, mnie odrzuciło od wędlin i innych mięs, tylko salami może być i na nabiale żyję
Sny powinno odczytywać się na odwrót. Mi też ciągle śni się, że mam drugiego synka, a ma być córa

Mnie też odrzuciło od mięsa i wędlin, więc zobaczymy czy u Ciebie to też zwiastun dziewczynki chociaż wiadomo, że u każdej z nas jest inaczej
Chcesz rodzić w szpitalu w którym pracujesz? Ja to bym nie chciała

Cytat:

Oj wiem, że się martwisz , ale to że nie chcieli powiedzieć wyniku przez tel nie musi oznaczać najgorszego.Wiem łatwo pisać, ale znowu pozostało czekać do wizyty . Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Bąbelka

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-02-17 o 09:20
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:17   #3411
dinusia08
Raczkowanie

Cytat:

Jeżeli to Cię chociaż odrobinę podniesie na duchu to powiem, że czę
sto tam gdzie jest podwyższone ryzyko okazuje się później, że jest wszystko dobrze, bo wiele kobiet robi dodatkowe badania i w nich wychodzi ok.
Mam znajomą u której wyszło podwyższone ryzyko tak się wystraszyła, że wysłała dodatkowe badania aż do Stanów i przysłali jej, że wszystko dobrze.
Twój lekarz na wizycie wszystko Ci wyjaśni, nie denerwuj się dbaj o dzidziusia
Stary 2015-02-17, 09:18   #3412
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie poza tym (nie znam tej przychodni), ale wydaje mi się, że skoro wizytę masz w tym tyg, to pewnie nie chciało im się tego wysyłać... bo przecież trzeba znaleźć maila, wpisać go, być może jeszcze zeskanować... dużo roboty, a panie z recepcji (bo przeważnie one się tym zajmuja) najczęściej robią wszystko na odczepne... nie wszystkie, ale najczęściej tak jest... przynajmniej ja mam takie wrażenie... z drugiej strony im roboty też nie brakuje...

Tłumacze sobie, ze to tylko i wyłącznie dlatego tak jest, ze juz za chwile wizyta... Dlatego nie było juz sensu wysylac a tak jak mówicie - przynajmniej bede miała wszystko wyjaśnione... W brak chęci pielęgniarki i położnej (bo zawsze jest jedna położna i jedna pielęgniarka na zmianie) nie wierze bo każde wyniki zawsze o czasie wysyłają...

Ide sie czymś zając, mam tyle roboty w domu, ze nie wiem w co ręce wsadzić ...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-17, 09:18   #3413
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do niego nr i pewnie bym dzwoniła gdybym miała z tydzien czekac... Ale do czwartku jakos muszę dać rade...

Dziekuje za wsparcie

No wlasnie kochana do czwartku wytrzymasz, juz tyle czekalas , a te 2 dni szybko mina
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:20   #3414
roxana_lu
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziekuje za wszystkie dobre słowa !!!

Lece ogarniać ! Odezwe sie pozniej

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-17, 09:24   #3415
beaciorq
Zadomowienie

ROXANA jeśli w jakis sposób uda mi sie ciebie pocieszyc to powiem ci, ze nawet jak przychodzą wyniki z laboratorium to panie z recepcji cxy nawet pielegniarki nie beda wiedzialy o co chodzi bo taki ilosciowy wynik musi zostać jeszcxe dodatkowo obliczony przez lekarza i skonfrontowany z wynikami usg. Na tej podstawie oblicza sie ostateczne prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. Wiec podejrzewam ze lekarz w tym wlasnie momencie tym sie zajmuje i przekaze ci wiadomosc na wizycie. Nie sadze zeby latał i rozpowiadal w recepcji jaki wyszedł ci wynik bo przeciez mamy ochronę danych osobowych i nawet trzeba specjalny formularz podpisać jezeli chcesz upoważnić kogos z rodziny.

Jestem z tobą myślami
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:26   #3416
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Zgadzam się we wszystkim co napisałaś.
Mój mąż sam chciał uczestniczyć w porodzie, ale nie chciał przecinać pępowiny. Jak przyszło co do czego to pierwszy był do jej odcięcia , jak wyszła główka, a on stał koło moich nóg i mnie motywował do parcia, to zerknął na krocze.... ten widok prześladował go przez długi czas po porodzie.
Teraz ani ja, ani on nie chcemy porodu rodzinnego( będzie do momentu, aż zaczną się parte i wychodzi z sali).

Sny powinno odczytywać się na odwrót. Mi też ciągle śni się, że mam drugiego synka, a ma być córa

Mnie też odrzuciło od mięsa i wędlin, więc zobaczymy czy u Ciebie to też zwiastun dziewczynki chociaż wiadomo, że u każdej z nas jest inaczej

Oj wiem, że się martwisz , ale to że nie chcieli powiedzieć wyniku przez tel nie musi oznaczać najgorszego.Wiem łatwo pisać, ale znowu pozostało czekać do wizyty . Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Bąbelka

Pewnie wzrok mu tam uciekł a szkoda gdyby nie to, to pewnie poród by wspominal dobrze. Ja też się balam,że mój zerknie ale byl caly czas obok głowy. W jednym momencie jak szedl do umywalki namoczyć okład musiał przejśc obok moich nóg i normalnie patrzyłma czy nie zerknie ale twardo patrzył sie na podłogę przechodząc uff

kochana mówisz,że sny na odwrót? mi się śniło już 5 razy,że urodziłam chłopca, dziewczynka ani razu..
Stary 2015-02-17, 09:30   #3417
dinusia08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

Zobaczymy czy to "na odwrót" się sprawdzi
Też miałam taka myśl żeby nie rodzić u siebie, ale mam lekarza prowadzącego z mojego szpitala, i nie jestem zdrowa a oni znają moją historię choroby i czuję się bezpiecznie, w innym miejscu musiałabym tłumaczyć wszystko od nowa.

Dziś mam wizytę, a usg najprawdopodobniej w czwartek, ale na płeć muszę jeszcze trochę poczekać, jutro będzie 15 tygodni.

Czas edycji: 2015-02-17 o 09:37
Stary 2015-02-17, 09:31   #3418
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze raz dziekuje za wszystkie dobre słowa !!!

Lece ogarniać ! Odezwe sie pozniej

Będzie dobrze
Ważne żebyś się nie stresowała. Bo dzidzia poczuje Twój stres.
Trzymam kciuki mooocno
Stary 2015-02-17, 09:57   #3419
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Pewnie wzrok mu tam uciekł a szkoda gdyby nie to, to pewnie poród by wspominal dobrze. Ja też się balam,że mój zerknie ale byl caly czas obok głowy. W jednym momencie jak szedl do umywalki namoczyć okład musiał przejśc obok moich nóg i normalnie patrzyłma czy nie zerknie ale twardo patrzył sie na podłogę przechodząc uff

kochana mówisz,że sny na odwrót? mi się śniło już 5 razy,że urodziłam chłopca, dziewczynka ani razu..
W moim przypadku z tym sprawdzaniem snów na odwrót, to sie zazwyczaj sprawdza Nie wiem jak u Was

Bardzo dobrze, że nie zerknął, bo mój właśnie jakoś odruchowo to zrobił, a na pewno nie był to miły widok.

Cytat:
Też miałam taka myśl żeby nie rodzić u siebie, ale mam lekarza prowadzącego z mojego szpitala, i nie jestem zdrowa a oni znają moją historię choroby i czuję się bezpiecznie, w innym miejscu musiałabym tłumaczyć wszystko od nowa.

Dziś mam wizytę, a usg najprawdopodobniej w czwartek, ale na płeć muszę jeszcze trochę poczekać, jutro będzie 15 tygodni.
Nie no to już w takim wypadku, to pewnie tez bym tak zrobiła. Plus taki, że będziesz tam miała specjalne przywileje hehe
Stary 2015-02-17, 10:03   #3420
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

kto wie może się dowiesz a na kiedy masz termin bo jakoś mi umknęło

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości