|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
...... zapisałam się na dzisiaj na 18:45 do ginka z lux medu.. nazywa się Wojciech Rawski. Z tego co piszą na Znanym Lekarzu - lekarz miły, sympatyczny... Myślę, że może jak z nim porozmawiam to da to skierowanie... nie będę czekać na wizytę u swojego prowadzącego... a co najważniejsze - on też, oprócz lux medu, przyjmuje w tym szpitalu co Roszkowski.. proszę zatem trzymać kciukasy, by wszsystko poszło po mojej myśli
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-02-17 o 08:13 |
|
|
|
|
#2132 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
MarudexuS dobrze robisz, najpierw nawilżenie, potem oliwka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2133 |
|
Raczkowanie
|
niezalogowana - Zakupiłam w komisie jeszcze coś więc pokażę jak już będę miała
bo mają mi dostarczyć. Własnie myślę, że sama oliwka chyba nie zda się na wiele. Przeziębienie mnie wzięło...wrrrr. |
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2135 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
widzę, że trochę mam do nadrbienia ![]() Cytat:
Cytat:
Na Twoim miejscu zrobiłabym wszystko aby dostać się do Roszkowskiego (już chyba gda o tym wspominała). Ja i tak wierzę, że wszystko będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
. Przyjaciolka była u nfz u endokrynologa z wynikami, ktore wskazywaly na Hashimoto. Lekarz tylko na nie spojrzal, powiedzial, ze jest zdrowa i schudnie kiedy zacznie grać w tenisa . Oczywiscie poszła prywatnie i usg potwierdziło jej "autodiagnozę" i jest na lekach. Cytat:
![]() Zrobiłam wczoraj badania i mimo paniki nie mam toksoplazmozy, za to morfologia "kolorowa". Dobrze, że za tydzień idę do lekarza. Mimo to hemoglobina elegancka- 12,1 ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Cytat:
. Zemści się to na mnie, jak w ostatnim trymestrze przytyje 30kg i będę mieć rozstępy nawet pod oczami ![]() możesię zmotywuję- co wybrać: Palmers, Hipp czy Tołpa? Mam bardzo suchą skórę.
|
|
#2136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz, może teraz tak ruszyło, a potem ciut przystopuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja jestem juz po pobraniu krwi i dziś na 15 mam wizytę... oby dzieć chciał sie pokazać co tam ma miedzy nóżkami... ![]() albo nieee, oby gin chciał w ogóle zrobić usg, bo to taki buc, że szkoda gadać, dzis idę ostatni raz do niego, bo chcę skierowania na badania, a potem sie przepisuje do prywatnego...
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
ja tez z chudych a u mnie rosnie tylko brzuch i to jest dosyc spory a cycki jakie byly takie sa.. marny rozmiar A;D tzn sa pelniejsze ale rozmairu nie zmienily bo w stare staniki sie mieszcze i tak sie zastanawiam jak mi urosna w miesiac o 3 rozmiary to moj biust bedzie jednym wielkim rozstepem
![]() a ja dzis mam na 19 wizyte dopiero buu!;/ Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-02-17 o 09:28 |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Cicha polowkowe?
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biust urósł o 2 rozmiary, szczególnie po porodzie podczas nawału, wtedy najwięcej rozstępów zyskałam - byłam w takim stanie po cesarce plus zaaferowanie noworodkiem i nie smarowalam w ogóle (bałam się też smarować biust, żeby podczas karmienia synek tego nie zjadał).Teraz już się pogodziłam z tym, że zostaną ślady po moich ciążach. |
|
|
|
|
#2140 | |
|
Rozeznanie
|
chyba tak:P niby lekarka nic mi nie mowila ze to polowkowe ale chodze prywatnie i zapewne dzis mi zrobi bo na kolejnej wizycie to bedzie za pozno juz
nie pomyslalam wczesniej i nawet nie pytalam czy mozna nagrac badanie ja gapa;D ale dzis wezme pendraiva i mam nadzieje ze nagra mi badanie![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście trzeba mieć jeszcze tendencje, bo są szczęściary bez ani jednego rozstępu
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Co do rozstępów, to mój Mąż, chudzielec na potęgę też ma rozstępy, ale zdecydowanie w inną stronę niż ja... u mnie są z góry na dół a On ma poprzecznie... wyskoczyły Mu jak zaczął mocno rosnąć pod koniec podstawówki...
Ja teraz mocno pilnuję i za radą Niezalogowanej smarują najpierw balsamem (neutrogena, bo lubię i zawsze dobrze na mnie działał) a po kilku minutach oliwką z babydreama... i wiecie co? pięknie mi się wygładzają rozstępy, które mam po ciąży z Hanią... no i nie widzę nic nowego.... a nic na nie nie pomagało po ciąży - używałam różnych specyfików, nawet niedawno i były takie siwe, a teraz ładnie bledną. Młoda poszła dziś do przedszkola, bo pani doktor stwierdziła, że się nadaje. Mają dzisiaj bal karnawałowy a w zasadzie ostatkowy. Wybrała sukienkę, kazała sobie zrobić różdżkę z motylkami i opaskę... do tego kupiłam Jej motylkowe skrzydełka i będzie Motylkową Księżniczką. Wczoraj szła do lekarza z myślą, że otworzy buzię i pani doktor da Jej lizaka - nawet mi pokazywała jak będzie otwierała. Po otwarciu buzi pani doktor nie zaproponowała lizaka tylko naklejkę, którą Hania chętnie wzięła a potem popatrzyła w stronę szafki i powiedziała: "a tam są lizaki" |
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, od początku był do przodu .. na genetycznym tylko 5 dni a teraz już 2 tyg ... Żadnych witamin nie będę jadła żeby go jeszcze bardziej nie upaść ![]() Cytat:
rozstępy robią się od gwałtownego rośnięcia w obie strony
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry,
witam się już w lepszym humorku. ![]() Dla Dziewczyn, które mają dziś wizyty, życzę samych doskonałych wiadomości.
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
Mnie niestety nie oszczedzily w czasie dojrzewania, mam na boczkach i udach. Szczerze mowiac sa niewidoczne i sie opalaja wiec niech sobie beda. Denerwuje mnie tylko cellulit
brzuch i biust na razie bez rozstepow i mam cicha nadzieje, ze mnie omina bo przed ciaza delikatnie mowiac chuda nie bylam i ta skora moze za bardzo sie nie rozciagnie A co myslicie o wozku fyn? http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_s...=1&keyword=fyn Modele z zeszlego roku i tegoroczne roznia sie w zasadzie tylko kolami wiec dla mnie zadna roznica, a ten nam nawet odpowiada rozmiarami, pojemnoscia kosza, latwo sie prowadzi, w bagazniku ladnie miesci, gondola z podnoszonymi plecami i spacerowka z regulowanymi nogami+spiwor na nogi. Daszek tez mozna prawie do konca w gondoli zakryc. Cena tez nie jest jakas z kosmosu
Edytowane przez martynka2812 Czas edycji: 2015-02-17 o 10:17 |
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2148 |
|
Rozeznanie
|
mnie przeraza troche wazenie xD ciekawe ile przytylam chociaz i tak to wazenie nie jest miarodajne bo wizyty mam wieczorne tak jak dzis na 19.. pojde objedzona i jeszcze w ubraniach waza.. no ale zapewne przytylam juz z jakies 6kg..;D
|
|
|
|
#2149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
omg! chyba bym zatłukła ja to teraz taka wybuchowa że bym mu powiedziałą do śłuchu co za palan.t
|
|||
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popatrz na ten wózek ale na wersję 2015, bo starsze są trochę inne. Mnie się bardzo podoba i jest trochę tańszy
|
|
#2151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale za to jak urodziłam to miałąm takie bimbamboły że ho ho ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
u nas dziś tez bal ... młoda wybrała sobie strój kota zapewne już po balu bo zaczął się o 9 mam nadzieje ze się udał ![]() hahahahaha Hania bardzo zaradna! tak trzymać
|
||
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wózek wygląda na naprawdę porzadnie zrobiony. Do tego jest bardzo popularny, jest dużo pozytywnych opinii gdybym się decydowała na wózek ze skrętnymi kołami to bym pewnie wzięla FYN'a ![]() Co do moich osobistych wyborów zdecydowałam się ostatecznie na Roana Maritę. Trochę mi się wydała lżejsza i taka "poręczniejsza" od Bartatiny. No i jest tańsza o te 400 złotych. Normalnie płynie się tym wózeczkiem Teraz tylko pozostaje kwestia wyboru koloru... Tż chce czarny bądź granat. A ja bym chciała coś weselszego.
|
|
|
|
|
#2153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz idę 28 lutego i powiem Wam, że nie nastawiam się jakoś na poznanie płci - chyba mi przeszło W sumie też byłoby fajnie mieć niespodziankę przy porodzie Cytat:
Ja przyznam, że przez nie mój pierwszy trymestr tak źle wspominam![]() Dzień dobry Dzisiaj mam wolne Stanęłam na wagę i przez 6 tygodni przytyłam 4,7kg myślicie, że to normalne Jak u was kwestia wagowa? Bo przyznam, że obawiam się czy nie za szybko przybieram (niby mówi się, że 0,5kg powinno być na tydzień a tutaj nijak się to ma do rzeczywistości )
|
|
#2154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie jeszcze na dodatek w butach ważą, a kozaki trochę tej wagi mają... ;/ Cytat:
![]() jak Ci się podoba spacerówka na żywo? ![]() bo gondola jest piękna ale ta spacerówka przynajmniej na zdjeciach taka średnia mi się wydaje i to mnie hamuje przed kupnem tego wózka...i możesz mi napisać z jakiego wzgledu decydujecie sie na wózek bez skętnych kół? ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- kurde już się stresuję dzisiejszą wizytą... ;/
|
|
|
#2156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko bedzie cacy ja dzis zabieram pendraiva ze wczesniej na to nie wpadlam;/ i mam nadzieje ze mi nagra mojego dzidziola
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
A ja wlasnie robię pulpety w sosie pomidorowym bo mój synek uwielbia mięso z indyka
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Pokasowały mi się cytaty i nie pamiętam co chciałam pisać
Wczoraj napisałam do was na wizażu na kompie, przyszedł mąż, zapytał czy już dodałam i jak potwierdziłam to mnie zaprowadził do łóżka mówiąc, że nie będzie patrzył jak mi się szyjka skraca :p poleżałam chwilę i usnęłam na krótką drzemkę
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wózek i tak podoba mi się szary, ciuszki można kupić uniwersalne, pokój pomalować na żółto itp chociaż tak głupio bezosobowo do dziecka mówić ![]() Ale moja mama by się ucieszyła bo chce niespodziankę mimo, że czeka chyba na wnuczkę bo ma na razie 2 wnuków tylko ![]() Ja ostatnio miałam okazję się zważyć ok 4 tygodnie po genetycznym (w klinice też mnie ważyli) i tak samo, w butach i ciuchach i w sumie wyszło, że od genetycznego tylko +1kg .. a od początku też niewiele, wprawdzie nie wiem ile ważyłam ale myślę, że max +3, może +4 ..
|
|
#2160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spacerówka na żywo podoba mi się średnio Tzn no wygląda tak jak na zdjeciach. Jeszcze w opcji z tym pokryciem na nóżki jako tako. No napewno są wózki z ładniejszymi spacerówkami. Tak więc no to jest, że tak powiem kwestia gustu Na wózek bez skrętnych kół się decyduję głównie dlatego, że czytałam i słyszałam, że wózeczki ze skrętnymi kołami nawet jak są zablokowane to lubią się blokować na jakichś kamykach, patykach itd. A ja będę głównie spacerować po tego typu wertepach..... oprócz tego łatwiej mi będzie manewrować wózkiem bez skrętnych kół mając psa na smyczy miałam okazje prowadzić wózki z prostymi kołami i skrętnymi i jakoś łatwiej mi z prostymi... ![]() Chociaż sama nie wiem czy dobrze robię no ale coś w końcu wybrać trzeba---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Jest taka mięciutka, nawilżona i napięta
i koloryt jej jakby się poprawił... Po oliwce aż takiego efektu nie miałam... może warto w takim razie zmieniać te kosmetyki raz na jakiś czas?
hurra... a już się bałam że wydam fortunę na łóżeczko takie

Ale niby na 100% chłopak.
. Przyjaciolka była u nfz u endokrynologa z wynikami, ktore wskazywaly na Hashimoto. Lekarz tylko na nie spojrzal, powiedzial, ze jest zdrowa i schudnie kiedy zacznie grać w tenisa
. Zemści się to na mnie, jak w ostatnim trymestrze przytyje 30kg i będę mieć rozstępy nawet pod oczami 

Jak u was kwestia wagowa? Bo przyznam, że obawiam się czy nie za szybko przybieram (niby mówi się, że 0,5kg powinno być na tydzień a tutaj nijak się to ma do rzeczywistości
przynajmniej na zdjeciach taka średnia mi się wydaje i to mnie hamuje przed kupnem tego wózka...