|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII
Cytat:
a ta podusia to jest pewnie gruba nie? Nie nadaje się do wózka? Chodzi mi o tę kwadratową
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem mieszkanie osiągnięte teraz obiad ehhh
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Aaaaa co to ma być.? Jaka linia kurde tak wyglądać w ciąży to naprawdę cud. Pięknie
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle bez jaj... Normalnie nie wyglądasz na ciążę
tez bym tak chciała nie miałabym problemu z ubraniami a tu Teraz jedna bluza na mnie dobra a reszta ciasna. Ale na dworku zimno okropnie, wieje aż głowę urywa. Zjadłam czekoladę aż mi lżej
|
#2674 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Rozeznanie
|
Nouvelle - gdzie Ty masz brzuszek??? Ja go nie widzę. I współczuję choróbska
Cytat:
![]() Ja już wiem, czego mi brakowało - stanika do karmienia. Kurier mi go przed chwilą dostarczył i sobie o nim przypomniałam. Ale ja mam sklerozę. Powiem wam, że zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy. Rozmawiałyśmy o tym wolnym stanowisku, co wam kiedyś pisałam. Konkurencja jest silna i niestety już wiem, że ciężko będzie mi się przebić. A właściwie to chyba jestem bez szans na awans. Problemem jest moja nieobecność w pracy. Bo nie liczy się, że od wielu lat tutaj pracuję tylko to, że teraz nie ma mnie w pracy od 4 miesięcy, a potem szykuje mi się macierzyński. Tak to teraz niestety jest. Wszędzie słychać, że ciąża to nie choroba, że kobieta na L4 to nierób nielojalny wobec pracodawcy i współpracowników. Lepiej wziąć faceta, kogoś bez rodziny. Wiem, że mogłam jeszcze popracować ten miesiąc czy dwa, ale nie żałuję, że poszłam na L4 pod koniec 5 miesiąca. Męczyłam się strasznie, stresowałam, nie spałam po nocach, ciągle chorowałam, pojazdy męczyły mnie... a potem wylądowałam w szpitalu. Nie darowałabym sobie, gdyby coś się stało synkowi. Tylko mam żal, bo w pewnym momencie poświęciłam się tej pracy aż do tego stopnia, że nie liczyło się nic więcej. Obudziłam w szoku, że moje małżeństwo się prawie rozpadło a czasu na dzieci wcale nie pozostało mi dużo. Ech, ale już o tym nie myślę.
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu ten brzuch nie jest taki piłkowaty, tylko zaczyna się już pod cyckami, a kończy na samym dole, mała na baczność stoi![]() A jak dużo chodzę w ciągu dnia to ona chyba zjeżdża na dół, bo brzuch jest wtedy większy i nie czuję takiego ucisku pod cyckami Przedziwne dziecko, od samego początku![]() kruszynkaa88 piekne te rzeczy |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja teraz zamówiłam u mamy kocyk 80x100 cm z bawełny i grubszej dresówki. Cały czas się zastanawiam, czy dać jeszcze wypełnienie do środka. Mama zaproponowała, żeby na dole kocyka wszyć zamek i jakby co będzie można włożyć ocieplinkę do środka.
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja taką właśnie zamierzałam kupić do gondoli, ale ostatecznie zdecydowałam się na co innego.---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
dziękuję wszystkim za komplementy (i zdziwienie zrobię kiedyś fotkę wieczorem, wtedy jest większy. Ale to muszę być na nogach cały dzień, żeby młoda się uleżała na dole
|
||
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie !
Witam się po weekendzie, ledwo nadrobiłam ![]() Walentynki udane, ale niestety nie zdążyliśmy zamówić wózka , w piątek miałam mega stres... musiałam jechać do pracy i dzięki Bogu, że TŻ pojechał ze mną bo "cała akcja" trwała do 2 w nocy...ehhh, opowiem Wam innym razem bo nie chcę nawet do tego wracać ![]() Dzisiaj mam wizytę na 19 Obiadek został z wczoraj także luzik, zostało tylko sprzątanie. W weekend dowiedziałam się , że rodzice będą robić u nas remont łazienki i wc , więc na cały lipiec przenosimy się do nich ![]() Jednak zdecydowałam się, że będę rodzić na Inflanckiej, za bardzo boję się, że na Żelaznej nie było by miejsc i wolę sobie oszczędzić dodatkowego stresu. Widziałam 2 bobaski, śliczności Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- nouvelle2 Super brzuszek ja taki miałam jakoś w 6-7 msc
|
#2680 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Juz duzy brzuch, sliczny. Cytat:
Cytat:
Gratulacje, super waga. Edytowane przez jalouse Czas edycji: 2015-02-17 o 12:52 |
|||||||
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zjadlam zwymiotowalam i juz mi lepiej ![]() az sobie kawke wypije obiadek pyszny zrobilas! ja tam ze wczoraj im dalam a sama salatki zjadlam gotowej kupnej hehehehehea na kolacje chociaz cos zrobie nalesniki moze
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a rozmiar to 75x 100cm
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po nabiale to od razu wymiotuje |
|
|
|
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki miłego dnia, nadrobię Was wieczorem, zaraz uciekam do rodziców, potem SR i do domu po 22 wrócę a wtedy prasowanie
![]() |
|
|
|
#2685 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! ale nas dzisiaj dużo
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo sie szykuje, i bedziesz miec nie male zaskoczenie moj TZ zobaczyl twoje zdiecie to spytal w ktorym miesiacu jestes a ja mowie ze marcoweczka jestes jak my
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Raczkowanie
|
witam się po weekendzie i nową Mamusie pozdrawiam
![]() u mnie dziś pracowicie od rana piękna pogoda więc się za wiosenne porządki wzięłam i poprzesadzałam wszystkie kwiaty ostatnio mówiłyście że wieczorem nogi Wam dokuczają i "zespół niespokojnych nóg" Was dopada. Teraz jak byliśmy u szwagierki to jej się pożaliłam że mnie męczą i dała mi super maść TRAUMEL S można ją stosować w ciąży i mi naprawdę pomaga![]() kruszynkaa88 piękna podusia i kocyk |
|
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie to samo, co u ciebie ale w ostatniej pracy w Polsce tez to odczulam, odchodzac z niej. Zostalam potraktowana w ostatnie dni jak nikt wazny chociaz mialam pod soba 15 osob to moj przelozony mi swoje pokazal.... bolalo bardzo, bo chociaz sama z tej pracy odchodzilam, poniewaz wyjechalam do meza, to dawalam z siebie wszystko az do konca. I takie mialam podziekowanie. Nie ma cie wiec dla pracodawcy jestes juz nikim potrzebnym. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
daj pomacac ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- wypije kawe i ide na domowe spa do wanny
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-02-17 o 13:01 |
||
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy zamierzacie odstawić magnez? bo zastanawiam się nad odstawieniem? podobno to też może przyspieszyć poród, bo nie blokuje tak ewentualnych skurczów
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grubciu to jestem ja
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja magnezu w ogóle nie biorę, więc nie wiem kiedy trzeba odstawiać
|
|
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha i powodzenia na wizytach mamuśki trzymam kciuki Edytowane przez MaMusKA29 Czas edycji: 2015-02-17 o 13:15 |
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
to w takim razie odstawiam ten magnezior
niech się dzieje co chce, chociaż ja i tak jestem pewna, że przenoszę---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- a te specyfiki wspomagające laktację pijecie przed porodem czy już po? o ile w ogóle zamierzacie bo kupiłam jakąś herbatkę na laktację i Femaltiker
|
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak mi się te kocyki podobają, że zaczęłam znowu przeglądać allegro a kasy nie ma
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
nouvelle2 Ty w ciąży jesteś?
posprzątałam pół kuchni tj. zrobiłam przegląd w szafkach i je umyłam ale na drugą połowę zabrakło mi już sił, więc jutro dokończę ![]() Wiecie jaka szalona jestem? W niedzielę organizuję urodziny męża na 13 osób
|
|
#2697 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby jednak pomogłoJa też dopakowuje torbę... codziennie ale myślami. to złe samopoczucie, sprawia, że ciężko mi.... wogóle, zrobić krok ![]() Cytat:
i wszystkim dziś wizytującym trzymam kiucki ![]() ja też pójdę spr co tam u Zosi. wydzielina wydzieliną.. wody wodami. ale spr trzeba. potem to tylko pukać się w głowę będę ![]() a co do plam brązowych na szyi i twarzy takowe macie? ciażowe znamia? ja mam... wygląda to jakbym miała brudną rzepę na twarzy i szyi ![]() Cytat:
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Połowa dnia a ja się czuje jakby to wieczór juz był. O losie no... Ale obiad się robi to jest ważne tz się cieszy ze dziś znowu obiadek
|
#2699 | ||
|
Zadomowienie
|
Miałam i było wszystko ok. Ale czytałam bloga jednej dziewczyny, gdzie wszystkie badania były ok, a dziecko urodziło się chore.
Cytat:
Cytat:
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
|
|
|
#2700 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ktg też jeszcze nie miałam i podejrzewam, że tego badania mieć nie będę przed porodem. w ogóle powiem Wam, ze im dłużej o tym myślę tym bardziej jestem niezadowolona z mojego lekarza prowadzącego. jednak się okazuje, ze dobre opinie na internecie oraz niska cena niczego nie gwarantują. ostatnio mu zgłosiłam, że swędzi mnie skóra na nogach, stwierdził, że zleci odpowiednie badania, ale najwyraźniej o tym zapomniał zaraz potem, bo te, które ostatecznie zlecił, nijak mają się do tego, co mu zgłosiłam z całą pewnością, przy następnej ciąży wybiorę innego prowadzącego.Anneet, ja Was podziwiam. nie dałabym rady z taką teściową mieszkać, a nawet jeśli teraz jest odrobinkę lepiej to pewnie i tak nigdy bym nie zapomniała jej słów i zachowania. nie sądzę też, żeby jej ew.pomaganie przy dziecku było wiele warte. naprawdę. na początku na pewno jest ciężko, ale pamiętaj, że wiele osób mieszka samemu, bez rodziców, mężowie/partnerzy też w pracy i kobiety dają sobie spokojnie radę. Ty też sobie radę dasz bez pomocy wrednej teściowej Cytat:
tym bardziej, że już byłaś tak wysoko w ciąży ![]() niestety ze ślubem wiąże się też masa stresu, kto wie jak to może wpłynąć na przebieg ciąży. moi rodzice też zaczęli szaleć, że dziecko w drodze a my bez ślubu, no bo jak to?? no to moglibyśmy ten ślub wziać i w ogóle. do tej pory wielce obrażeni, że jednak się nie ugięliśmy i szczerze mówiąc, nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało już z maluszkiem na świecie, bo obawiam się, że mój synek będzie miał takich trochę nieobecnych dziadków z mojej strony Cytat:
super!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też takie mam, póki co bezbolesne, ale takie dziwne, czasami nawet nieprzyjemne i niewygodne.smv dasz radę. a TŻ te pojedyncze kubki mógłby po sobie jednak zmyć. kurcze, te ciążowe hormony to naprawdę na Ciebie bardzo wpływają, bo rodzimy niemal w tym samym czasie i poza takimi momentami załamania i kilkoma gorszymi dniami no i oczywiście typowymi dolegliwościami końcówki ciąży to czuję się w zasadzie ok i psychicznie, i fizycznie. a serialem się nie przejmuj! to jest scenariusz, wymyślony od a do z przez twórców tego tasiemca Ty chyba nie wierzysz, że ma to jakieś przełożenie na Twoje życie ![]() bożena_87, ale słodziak wiesz już, kiedy wychodzicie z małym do domu??a co do Owsiaka... wylewają na faceta pomyje, a tak naprawdę nie chce mi się myśleć, jak wyglądałaby opieka lekarska, gdyby nie było kogoś takiego jak on. nic by nie było w szpitalach takich specjalistycznych, żadnej normalnej aparatury, bo kasa z NFZ płynie nie tam, gdzie trzeba
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

tez bym tak chciała nie miałabym problemu z ubraniami a tu Teraz jedna bluza na mnie dobra a reszta ciasna. Ale na dworku zimno okropnie, wieje aż głowę urywa. Zjadłam czekoladę aż mi lżej 

, w piątek miałam mega stres... musiałam jechać do pracy i dzięki Bogu, że TŻ pojechał ze mną bo "cała akcja" trwała do 2 w nocy...ehhh, opowiem Wam innym razem bo nie chcę nawet do tego wracać 

Wszystko ze mną jest w porządku ale lekarz chce mnie poobserwować .