Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-17, 11:45   #2671
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Przyszły kocyki i podusie- są naprawdę warte swojej ceny
Zdjęcie rzeczy z Holandii zrobię jak wyschną i pościągam z suszarki, bo mnie mężuś poganiał i szybko do pralki wsadziłam
śliczne a ta podusia to jest pewnie gruba nie? Nie nadaje się do wózka? Chodzi mi o tę kwadratową

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:11   #2672
niunia_ona
Zakorzenienie

Jestem mieszkanie osiągnięte teraz obiad ehhh

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ćwiczyłam ale nie jakoś zawodowo, po protu na zajęcia fitness chodziłam

bożena Twój maluch jest boski

Spójrzcie na 1 strone, dwie z naszych mamuś urodziły o 9.55, jakaś magiczna godzina
He cos w tym musi być xd

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Heja podczytuje Was i jestem na bieżąco, ale nie mam weny i siły na cytowanie :-( choruje sobie, gardło bardzo mnie boli i katar mam przeokropny. A to my
Aaaaa co to ma być.? Jaka linia kurde tak wyglądać w ciąży to naprawdę cud. Pięknie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:14   #2673
smv
Zakorzenienie

Nouvelle bez jaj... Normalnie nie wyglądasz na ciążę tez bym tak chciała nie miałabym problemu z ubraniami a tu Teraz jedna bluza na mnie dobra a reszta ciasna. Ale na dworku zimno okropnie, wieje aż głowę urywa. Zjadłam czekoladę aż mi lżej
Stary 2015-02-17, 12:24   #2674
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
śliczne a ta podusia to jest pewnie gruba nie? Nie nadaje się do wózka? Chodzi mi o tę kwadratową
Ona się wydaje gruba, ma bardzo podatne w środku wypełnienie i właśnie będzie mi służyć do gondoli
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:25   #2675
żona_marcina
Rozeznanie

Nouvelle - gdzie Ty masz brzuszek??? Ja go nie widzę. I współczuję choróbska

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Oj.. zabrałam się do wałka i farby, pomalowałam dwie ściany i robię przerwę dłuższą.. Mimo, że wydaje mi się, że mam siłę, to malutka jednak pokazuje, że to już nie ten czas na takie czynności..
Zaczął mi się spinać brzuch i ona zaczęła się wyginać bidulka moja kochana..
Siedzę więc i odpoczywam. Wałek umyłam, dziś już nic nie robię.
Żebyś nie była następna w kolejce do rodzenia

Ja już wiem, czego mi brakowało - stanika do karmienia. Kurier mi go przed chwilą dostarczył i sobie o nim przypomniałam. Ale ja mam sklerozę.

Powiem wam, że zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy. Rozmawiałyśmy o tym wolnym stanowisku, co wam kiedyś pisałam. Konkurencja jest silna i niestety już wiem, że ciężko będzie mi się przebić. A właściwie to chyba jestem bez szans na awans. Problemem jest moja nieobecność w pracy. Bo nie liczy się, że od wielu lat tutaj pracuję tylko to, że teraz nie ma mnie w pracy od 4 miesięcy, a potem szykuje mi się macierzyński. Tak to teraz niestety jest. Wszędzie słychać, że ciąża to nie choroba, że kobieta na L4 to nierób nielojalny wobec pracodawcy i współpracowników. Lepiej wziąć faceta, kogoś bez rodziny.
Wiem, że mogłam jeszcze popracować ten miesiąc czy dwa, ale nie żałuję, że poszłam na L4 pod koniec 5 miesiąca. Męczyłam się strasznie, stresowałam, nie spałam po nocach, ciągle chorowałam, pojazdy męczyły mnie... a potem wylądowałam w szpitalu. Nie darowałabym sobie, gdyby coś się stało synkowi.
Tylko mam żal, bo w pewnym momencie poświęciłam się tej pracy aż do tego stopnia, że nie liczyło się nic więcej. Obudziłam w szoku, że moje małżeństwo się prawie rozpadło a czasu na dzieci wcale nie pozostało mi dużo.

Ech, ale już o tym nie myślę.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:29   #2676
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Nouvelle bez jaj... Normalnie nie wyglądasz na ciążę tez bym tak chciała nie miałabym problemu z ubraniami a tu Teraz jedna bluza na mnie dobra a reszta ciasna. Ale na dworku zimno okropnie, wieje aż głowę urywa. Zjadłam czekoladę aż mi lżej
wbrew pozorom ja naprawdę w niewiele ciuchów się mieszczę Po prostu ten brzuch nie jest taki piłkowaty, tylko zaczyna się już pod cyckami, a kończy na samym dole, mała na baczność stoi Mam problem ze zgięciem się przy stole nad talerzem, w samochodzie też muszę jeździć prawie na leżąco, bo czuję jak mi syry w żebra wbija
A jak dużo chodzę w ciągu dnia to ona chyba zjeżdża na dół, bo brzuch jest wtedy większy i nie czuję takiego ucisku pod cyckami Przedziwne dziecko, od samego początku

kruszynkaa88 piekne te rzeczy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:30   #2677
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Zdjęcie rzeczy z Holandii zrobię jak wyschną i pościągam z suszarki, bo mnie mężuś poganiał i szybko do pralki wsadziłam
Śliczne kocyki. Dobrze widzę, że jeden kocyk jest cieńszy a drugi z wypełnieniem? I jaki rozmiar?

Ja teraz zamówiłam u mamy kocyk 80x100 cm z bawełny i grubszej dresówki. Cały czas się zastanawiam, czy dać jeszcze wypełnienie do środka. Mama zaproponowała, żeby na dole kocyka wszyć zamek i jakby co będzie można włożyć ocieplinkę do środka.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:34   #2678
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ona się wydaje gruba, ma bardzo podatne w środku wypełnienie i właśnie będzie mi służyć do gondoli
ta poduszka typu wings też może być chyba fajna do gondoli na sam początek, no nie? ja taką właśnie zamierzałam kupić do gondoli, ale ostatecznie zdecydowałam się na co innego.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Ja już wiem, czego mi brakowało - stanika do karmienia. Kurier mi go przed chwilą dostarczył i sobie o nim przypomniałam. Ale ja mam sklerozę.

Powiem wam, że zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy. Rozmawiałyśmy o tym wolnym stanowisku, co wam kiedyś pisałam. Konkurencja jest silna i niestety już wiem, że ciężko będzie mi się przebić. A właściwie to chyba jestem bez szans na awans. Problemem jest moja nieobecność w pracy. Bo nie liczy się, że od wielu lat tutaj pracuję tylko to, że teraz nie ma mnie w pracy od 4 miesięcy, a potem szykuje mi się macierzyński. Tak to teraz niestety jest. Wszędzie słychać, że ciąża to nie choroba, że kobieta na L4 to nierób nielojalny wobec pracodawcy i współpracowników. Lepiej wziąć faceta, kogoś bez rodziny.
Wiem, że mogłam jeszcze popracować ten miesiąc czy dwa, ale nie żałuję, że poszłam na L4 pod koniec 5 miesiąca. Męczyłam się strasznie, stresowałam, nie spałam po nocach, ciągle chorowałam, pojazdy męczyły mnie... a potem wylądowałam w szpitalu. Nie darowałabym sobie, gdyby coś się stało synkowi.
Tylko mam żal, bo w pewnym momencie poświęciłam się tej pracy aż do tego stopnia, że nie liczyło się nic więcej. Obudziłam w szoku, że moje małżeństwo się prawie rozpadło a czasu na dzieci wcale nie pozostało mi dużo.

a no tak to niestety jest, młoda kobieta, na dodatek z rodziną nie jest atrakcyjna dla pracodawcy. Przykre to :-( ale przynajmniej masz czas dla domu i rodziny

dziękuję wszystkim za komplementy (i zdziwienie) zrobię kiedyś fotkę wieczorem, wtedy jest większy. Ale to muszę być na nogach cały dzień, żeby młoda się uleżała na dole

Stary 2015-02-17, 12:41   #2679
aroli
Zadomowienie

Hej mamusie !

Witam się po weekendzie, ledwo nadrobiłam

Walentynki udane, ale niestety nie zdążyliśmy zamówić wózka , w piątek miałam mega stres... musiałam jechać do pracy i dzięki Bogu, że TŻ pojechał ze mną bo "cała akcja" trwała do 2 w nocy...ehhh, opowiem Wam innym razem bo nie chcę nawet do tego wracać

Dzisiaj mam wizytę na 19
Obiadek został z wczoraj także luzik, zostało tylko sprzątanie.
W weekend dowiedziałam się , że rodzice będą robić u nas remont łazienki i wc , więc na cały lipiec przenosimy się do nich

Jednak zdecydowałam się, że będę rodzić na Inflanckiej, za bardzo boję się, że na Żelaznej nie było by miejsc i wolę sobie oszczędzić dodatkowego stresu.

Widziałam 2 bobaski, śliczności
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

nouvelle2 Super brzuszek ja taki miałam jakoś w 6-7 msc

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:50   #2680
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Cześć ciocie Zobaczcie jaki duży już jestem Ale jeszcze w szpitalnym łóżeczku Wszystko ze mną jest w porządku ale lekarz chce mnie poobserwować .
Jaki przystojniak i jeszcze oczy tak szeroko otwarte.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ale on cudny i te oczka Trzymam kciuki, żebyście szybko mogli wrócić do domku.

A ja wstałam i się denerwuje od rana. Na usg gdy lekarz stwoierdził, że mała jest spora wyszło dużo wód płodowych, jak byłam na ip z plamieniem lekarka tez mi usg robiła i wyszło afi 22, mówiła, że duzo i trzeba kontrolować, ale że niebezpiecznie się robi przy afi27. A teraz czytam, że norma to afi do 20 i ze wielowodzie moze oznaczac wady wrodzone płodu nawet zespół Downa. Wiedziałam, że ta ciąża coś za bezproblemowo przebiega Dobrze, że jutro usg, po co to czytałam
Nie czytaj nic, nigdy nic dobrego z tego nie wynika. Bedzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Witam się z wami szykując się do szpitala. Jeszcze nie do porodu,ale nie wiem co mnie czeka. Muszę się zgłosić przez ciśnienie. Leki niestety nie pomagają i leżenie też nie
To trzyma-m kciuki, zeby ulozylo sie po Twojej mysli.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
piszecie o sniadaniach no to zrobilam budyn waniliowy pewnie go zwroce ale co mi tam, bo jogurtow i mleka wogole nie moge przetrawic ostatnio nawet wieczorem potrafie zwymiotowac jogurt
Chyba nabial ma to do siebie, ja zazwyczj tez po nim wymiotuje.

Cytat:
Napisane przez zona_marcina Pokaż wiadomość
A i jeszcze mam pytanie - bierzecie jeszcze jakieś witaminy?

Skończyły mi się Omega med Optima (żelazo, jod, kwas foliowy, wit. D) i nie wiem, czy jest sens kupować kolejne opakowanie. Mam kwas DHA, biorę tardeferon i magnez.
W pierwszym trymestrze bralam kwas, pozniej tez Omege med, na sam koniec przerzucilam sie na Femibion natal 2.

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
No to my je he
Juz duzy brzuch, sliczny.

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mi od wczoraj mokro.....
nie mam ani jakiś chluśnięć, ani powodzi.
Tylko mokro... delikatnie poczuję, ze cos mi uleci.. ale nic. i nadal mi mokro... dzisiaj rano poszła mi taka delikatna galaretka ale biała.. potem takie jakby mleko... a teraz jak dotknę, to mam rękę w mokra jakby od wody i bezbarwną.

czy to sączące się wody ?

kurde... ok. 12.30 wpakuje sie w auto. i pojadę do ginki spr.
ale jak ona stwierdzi czy to sączące sie wody? jak nie leci mi z kranu? tylko czuje jak mam ciągle wilgotną pipkę.

a i Zosia jakaś leniwa
Moze tylko wuecej wydzieliny, a do lekarza zawsze warto podjechac.

Cytat:
Heja podczytuje Was i jestem na bieżąco, ale nie mam weny i siły na cytowanie :-( choruje sobie, gardło bardzo mnie boli i katar mam przeokropny. A to my
Jaka z Ciebie drobina.

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
po wczorjaszym usg mogę oznajmić iż moja dzidzia w 37tym tyg waży 3230g ;p;p no to już mogę chyba zacząć się domagać jej wyjścia co bym potem ponad 4 kilowego kloca nie musiała wypychać ale lekarz mówi że na szczęście ta waga wynika z długosci
Gratulacje, super waga.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2015-02-17 o 12:52
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:51   #2681
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Do pleców jak do pleców ale do du najwyżej hehe.
Tak mnie na wymioty ciągnie ze tragedia. A nie chce ;(

Ja też jesten jakaś mokrzejsza między nogami
Wpadajcie na obiadek noł problem

a ja zjadlam zwymiotowalam i juz mi lepiej az sobie kawke wypije
obiadek pyszny zrobilas! ja tam ze wczoraj im dalam a sama salatki zjadlam gotowej kupnej hehehehehea na kolacje chociaz cos zrobie nalesniki moze
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:52   #2682
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Śliczne kocyki. Dobrze widzę, że jeden kocyk jest cieńszy a drugi z wypełnieniem? I jaki rozmiar?

Ja teraz zamówiłam u mamy kocyk 80x100 cm z bawełny i grubszej dresówki. Cały czas się zastanawiam, czy dać jeszcze wypełnienie do środka. Mama zaproponowała, żeby na dole kocyka wszyć zamek i jakby co będzie można włożyć ocieplinkę do środka.
Tak jeden cienki a drugi z wypełnieniem a rozmiar to 75x 100cm
Stary 2015-02-17, 12:53   #2683
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Jaki przystojniak i jeszcze oczy tak szeroko otwarte.

Nie czytaj nic, nigdy nic z tego nie wynika. Bedzie dobrze.

To trzyma-m kciuki, zeby ulozylo sie po Twojej mysli.

Chyba nabial ma to do siebie, ja zazwyczj tez po nim wymiotuje.

W pierwszym trymestrze bralam kwas, pozniej tez Omege med, na sam koniec przerzucilam sie na Femibion natal 2.

Juz duzy brzuch, sliczny.

Moze tylko wuecej wydzieliny, a do lekarza zawsze warto podjechac.

Jaka z Ciebie drobina.

Gratulacje, super waga.

po nabiale to od razu wymiotuje ale jeszcze miesiac dwa temu to tak sie zajadalam jogurtami, w duzych ilosciach a dzis ciezko mi polowe zjesc do konca a wogole to co ja nie zjem to synkowi chyba nie lezy bo wszystko zwracam. jedynie wieczorem moge jesc normalnie.
Stary 2015-02-17, 12:54   #2684
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewczynki miłego dnia, nadrobię Was wieczorem, zaraz uciekam do rodziców, potem SR i do domu po 22 wrócę a wtedy prasowanie
Stary 2015-02-17, 12:54   #2685
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
nouvelle2 O MAJ GAD naprawdę przysięgam, nigdy nie widziałam takiego brzusia w ciąży tak zaawansowanej! Serio masz chyba mięśnie ze stali

Ja mam na 17:30, więc będziesz pierwsza! Czekam na wieści
będę pisać!!

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
uuuuuuuuuuu spora dzidzia

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

to ja bede pierwsza bo na 15.30 ide
kciuki!

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witajcie ciezaroweczki my tez dzis wizyta,ale jedynie na ktg. Co do wydzieliny to tez mam jej wiecej niz normalnie.a snilo mi sie dzisiaj ze krwawilam :/
kolejna wizytująca! też trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A jeszcze takie pytanko-o co chodzi z tym planem porodu? bo nikt mi nic nie wspominał,zeby takie coś przygotować ?
wiem, że można wypełnić, ale ja tego nie robię, byłam w szpitalu to nic o tym nie mówili, ale prosili żeby jak najwięcej mówić o naszych oczekiwaniach, bo nie zawsze personel wie, czego byśmy chcieli.

Cytat:
piękne są podasz jeszcze raz proszę stronę gdzie zamawiałaś??

Cytat:

nie martw się kochana, teraz już nic nie zrobisz wrócisz po macierzyńskim do pracy o powalczysz o swoje. Niestety taka już nasza rola teraz, nic nie zrobimy

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej mamusie !

Witam się po weekendzie, ledwo nadrobiłam

Walentynki udane, ale niestety nie zdążyliśmy zamówić wózka , w piątek miałam mega stres... musiałam jechać do pracy i dzięki Bogu, że TŻ pojechał ze mną bo "cała akcja" trwała do 2 w nocy...ehhh, opowiem Wam innym razem bo nie chcę nawet do tego wracać

Dzisiaj mam wizytę na 19
Obiadek został z wczoraj także luzik, zostało tylko sprzątanie.
W weekend dowiedziałam się , że rodzice będą robić u nas remont łazienki i wc , więc na cały lipiec przenosimy się do nich

Jednak zdecydowałam się, że będę rodzić na Inflanckiej, za bardzo boję się, że na Żelaznej nie było by miejsc i wolę sobie oszczędzić dodatkowego stresu.

Widziałam 2 bobaski, śliczności
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

nouvelle2 Super brzuszek ja taki miałam jakoś w 6-7 msc
za wizytę! ale nas dzisiaj dużo
Stary 2015-02-17, 12:55   #2686
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
jak jutro nie zacznie mi się poprawiać, to chyba się przejdę do lekarza, bo przecież się wykończę

miałam w tym tygodniu ostatecznie dopakować torbę, ale póki co wszystko leży rozbebeszone

pisałyście o zwiększonej ilości wydzieliny, ja u siebie nic takiego jeszcze nie zauważyłam czyli pewnie jeszcze nic się nie szykuje...

albo sie szykuje, i bedziesz miec nie male zaskoczenie
moj TZ zobaczyl twoje zdiecie to spytal w ktorym miesiacu jestes a ja mowie ze marcoweczka jestes jak my
Stary 2015-02-17, 12:59   #2687
gosiaczek221
Raczkowanie

witam się po weekendzie i nową Mamusie pozdrawiam
u mnie dziś pracowicie od rana piękna pogoda więc się za wiosenne porządki wzięłam i poprzesadzałam wszystkie kwiaty ostatnio mówiłyście że wieczorem nogi Wam dokuczają i "zespół niespokojnych nóg" Was dopada. Teraz jak byliśmy u szwagierki to jej się pożaliłam że mnie męczą i dała mi super maść TRAUMEL S można ją stosować w ciąży i mi naprawdę pomaga Mam do niej pełne zaufanie jest farmaceutką
kruszynkaa88 piękna podusia i kocyk ja sama będę szyła i jestem bardzo ciekawa czy wyjdzie tak ładnie jak Twoje

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:02   #2688
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

to nie to samo, co u ciebie ale w ostatniej pracy w Polsce tez to odczulam, odchodzac z niej. Zostalam potraktowana w ostatnie dni jak nikt wazny chociaz mialam pod soba 15 osob to moj przelozony mi swoje pokazal.... bolalo bardzo, bo chociaz sama z tej pracy odchodzilam, poniewaz wyjechalam do meza, to dawalam z siebie wszystko az do konca. I takie mialam podziekowanie. Nie ma cie wiec dla pracodawcy jestes juz nikim potrzebnym.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
przesliczne daj pomacac

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

wypije kawe i ide na domowe spa do wanny

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-02-17 o 13:01
Stary 2015-02-17, 13:03   #2689
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
albo sie szykuje, i bedziesz miec nie male zaskoczenie
moj TZ zobaczyl twoje zdiecie to spytal w ktorym miesiacu jestes a ja mowie ze marcoweczka jestes jak my
a mój tż wciąż się nie może nadziwić jaki mam ogrooomny brzuch i od dłuższego czasu pieszczotliwie mówi do mnie "Gruby" ale może dlatego, że on nigdy nie miał na co dzień styczności z kobietą w ciąży i nie bardzo wie jak brzuch ciążowy ma wyglądać

a kiedy zamierzacie odstawić magnez? bo zastanawiam się nad odstawieniem? podobno to też może przyspieszyć poród, bo nie blokuje tak ewentualnych skurczów

Stary 2015-02-17, 13:08   #2690
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a mój tż wciąż się nie może nadziwić jaki mam ogrooomny brzuch i od dłuższego czasu pieszczotliwie mówi do mnie "Gruby" ale może dlatego, że on nigdy nie miał na co dzień styczności z kobietą w ciąży i nie bardzo wie jak brzuch ciążowy ma wyglądać

a kiedy zamierzacie odstawić magnez? bo zastanawiam się nad odstawieniem? podobno to też może przyspieszyć poród, bo nie blokuje tak ewentualnych skurczów
ja mialam magnez dwa razy dziennie przepisany, a wypijam jak pamietam bo jakos mi smierdzi
grubciu to jestem ja ty chudziutka jak nie wiem pokaz swojemu TZ zdiecia na google kobiet w 9 miesiacu ciazy hihihihihi
Stary 2015-02-17, 13:10   #2691
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

to może pokaż mu nasze zdjęcia

a ja magnezu w ogóle nie biorę, więc nie wiem kiedy trzeba odstawiać
Stary 2015-02-17, 13:11   #2692
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi gin kazała odstawić magnez w 37 tc, czyli jak ciąża była donoszona, powiedziała mi żeby już nie brać bo poród wtedy się zatrzymuje i jak odstawiłam magnez to po dwóch dniach pojawiły się konkretne skurcze ale niestety tylko przepowiadające

Aha i powodzenia na wizytach mamuśki trzymam kciuki

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2015-02-17 o 13:15
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:21   #2693
nouvelle2
Zakorzenienie

to w takim razie odstawiam ten magnezior niech się dzieje co chce, chociaż ja i tak jestem pewna, że przenoszę

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

a te specyfiki wspomagające laktację pijecie przed porodem czy już po? o ile w ogóle zamierzacie bo kupiłam jakąś herbatkę na laktację i Femaltiker

Stary 2015-02-17, 13:26   #2694
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
to w takim razie odstawiam ten magnezior niech się dzieje co chce, chociaż ja i tak jestem pewna, że przenoszę

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

a te specyfiki wspomagające laktację pijecie przed porodem czy już po? o ile w ogóle zamierzacie bo kupiłam jakąś herbatkę na laktację i Femaltiker
Moja siostra piła herbatkę BOCIANEK i była zadowolona i na pewno działała bo kp nadal a mały ma 13 m-c więc ja też będę nią piła
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:27   #2695
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja w razie czego będę pić po, jak będą jakieś problemy, na razie nawet nie kupiłam

tak mi się te kocyki podobają, że zaczęłam znowu przeglądać allegro
a kasy nie ma
Stary 2015-02-17, 13:40   #2696
antoxa
Rozeznanie

nouvelle2 Ty w ciąży jesteś?

posprzątałam pół kuchni tj. zrobiłam przegląd w szafkach i je umyłam ale na drugą połowę zabrakło mi już sił, więc jutro dokończę teraz pozostało jeszcze obiad ugotować

Wiecie jaka szalona jestem? W niedzielę organizuję urodziny męża na 13 osób więc nie zdziwię się jak później znajdę się na porodówce
Stary 2015-02-17, 13:43   #2697
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
jak jutro nie zacznie mi się poprawiać, to chyba się przejdę do lekarza, bo przecież się wykończę

miałam w tym tygodniu ostatecznie dopakować torbę, ale póki co wszystko leży rozbebeszone

pisałyście o zwiększonej ilości wydzieliny, ja u siebie nic takiego jeszcze nie zauważyłam czyli pewnie jeszcze nic się nie szykuje...
pewnie, jak nie ma poprawy to trzeba atakować wirusa/bakterie intensywniej oby jednak pomogło
Ja też dopakowuje torbę... codziennie ale myślami. to złe samopoczucie, sprawia, że ciężko mi.... wogóle, zrobić krok

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witajcie ciezaroweczki my tez dzis wizyta,ale jedynie na ktg. Co do wydzieliny to tez mam jej wiecej niz normalnie.a snilo mi sie dzisiaj ze krwawilam :/
Gratki za ktg!
i wszystkim dziś wizytującym trzymam kiucki

ja też pójdę spr co tam u Zosi. wydzielina wydzieliną.. wody wodami. ale spr trzeba. potem to tylko pukać się w głowę będę

a co do plam brązowych na szyi i twarzy takowe macie? ciażowe znamia?

ja mam... wygląda to jakbym miała brudną rzepę na twarzy i szyi

Cytat:
rewelacja
Stary 2015-02-17, 13:47   #2698
niunia_ona
Zakorzenienie

Połowa dnia a ja się czuje jakby to wieczór juz był. O losie no... Ale obiad się robi to jest ważne tz się cieszy ze dziś znowu obiadek

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:49   #2699
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
a miałaś robione usg genetyczne między 12 a 14 tygodniem?
Miałam i było wszystko ok. Ale czytałam bloga jednej dziewczyny, gdzie wszystkie badania były ok, a dziecko urodziło się chore.

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
a jak Ci spr ze to nie wody
ciekawa jestem, jak toi jest przy sączących się
Mi test kolorowy robili, że się miesza z czymś i płyn zmieni kolor, ale wyszło, że nic się nie sączy. Pewnie działa jak te paski z aptek.

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Crystal, nowłaśnie w dwupaku już mnie nie wypuszczą raczej

Proszę o kciuki,żeby nic złego się nie działo i żeby nie musieli mi robić cc,bo ja nie chcę

Nusiekowa,kciuki za wizytę I u Ciebie coraz więcej dolegliwości. Mnie juz tak pachwiny bolą, że nie daję rady. Najbardziej w nocy i wiązadła macicy
Kciuki za WasBędzie dobrze

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:58   #2700
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maniamaniusia1987 Pokaż wiadomość
Martwię się bo wizytę mam za 10 dni a nic nie wiem. Ostatnie usg było 2 miesiące temu. Nie wiem ile mała waży i jak jest ułożona
całkowicie Cię rozumiem. ja ostatnie usg na wizycie miałam 14 stycznia. następną wizytę miałam 11 lutego, już bez usg, sprawdził tylko stan szyjki i pobrał posiew i gbs, więc na dobrą sprawę o maleństwie nie wiem nic, poza tym, że się rusza, to jest najważniejsze teraz wizytę mam zaplanowaną na 11 marca, kiedy będę w 38tc jakby się teraz miało coś dziać to ostatni wydruk z usg mam z końca listopada i nie mam wyników bardzo ważnych badań.

a ktg też jeszcze nie miałam i podejrzewam, że tego badania mieć nie będę przed porodem. w ogóle powiem Wam, ze im dłużej o tym myślę tym bardziej jestem niezadowolona z mojego lekarza prowadzącego. jednak się okazuje, ze dobre opinie na internecie oraz niska cena niczego nie gwarantują. ostatnio mu zgłosiłam, że swędzi mnie skóra na nogach, stwierdził, że zleci odpowiednie badania, ale najwyraźniej o tym zapomniał zaraz potem, bo te, które ostatecznie zlecił, nijak mają się do tego, co mu zgłosiłam a wyczytałam, że to może być objaw cholestazy i że jest ona niebezpieczna dla dzidziusia z całą pewnością, przy następnej ciąży wybiorę innego prowadzącego.

Anneet, ja Was podziwiam. nie dałabym rady z taką teściową mieszkać, a nawet jeśli teraz jest odrobinkę lepiej to pewnie i tak nigdy bym nie zapomniała jej słów i zachowania. nie sądzę też, żeby jej ew.pomaganie przy dziecku było wiele warte. naprawdę. na początku na pewno jest ciężko, ale pamiętaj, że wiele osób mieszka samemu, bez rodziców, mężowie/partnerzy też w pracy i kobiety dają sobie spokojnie radę. Ty też sobie radę dasz bez pomocy wrednej teściowej współczuję Wam, że nie możecie tak po prostu spakować manatków i się wynieść

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek
My byliśmy ze sobą 7 lat kiedy zaszłam w ciążę. Byliśmy również zaręczeni i planowaliśmy Ślub na 2013 rok. W ciążę zaszłam w kwietniu ale powiedzieliśmy Naszym rodzicom dopiero w Lipcu po mojej obronie. Z mojej strony nie było żadnych problemów, ale rodzice Tż zaczęli szaleć - dziecko bez ślubu ??? jak tak można ??? co ludzie powiedzą !!! . W sierpniu wzięliśmy Ślub Cywilny a w październiku kościelny . W 3 miesiące zorganizowaliśmy wszystko sami ... Ile było nerwów tylko My wiemy. Biorąc Ślub byłam w 6 m-cu ciąży. Dwa tygodnie po Ślubie trafiłam do szpitala - straciliśmy Synka. Nawet nie chcę wiedzieć ile byłoby gadania gdyby nie było Ślubu. Pewnie ludzie by gadali że bez ślubu to dlatego dzieciątko umarło Uważam, że to wszystko było za szybko. Mogliśmy poczekać - czasu nie cofnę, nie żałuję Ślubu bo poślubiłam Najcudowniejszego Mężczyznę na świecie, chodzi mi tylko o to że nic by się nie stało gdyby Ślub był w 2013 roku tak jak to planowaliśmy na początku. Zabrakło mi asertywności...
bardzo Ci współczuję tym bardziej, że już byłaś tak wysoko w ciąży

niestety ze ślubem wiąże się też masa stresu, kto wie jak to może wpłynąć na przebieg ciąży. moi rodzice też zaczęli szaleć, że dziecko w drodze a my bez ślubu, no bo jak to?? no to moglibyśmy ten ślub wziać i w ogóle. do tej pory wielce obrażeni, że jednak się nie ugięliśmy i szczerze mówiąc, nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało już z maluszkiem na świecie, bo obawiam się, że mój synek będzie miał takich trochę nieobecnych dziadków z mojej strony

Cytat:
Napisane przez luzna25
dzisiaj mieliśmy ostatnią wizytę przed porodem usg nie zrobiła mi, bo miałam tydzień temu. Dostałam skierowanie na ostatnie badania Zapis ktg, który robiłam w środę prawidłowy A i rozwarcie mam na jeden palec- no ale to w sumie bez znaczenia, pod warunkiem że mi wody nie odejdą Pani doktor życzyła nam powodzenia i zaprosiła na wizytę kontrolną 4 tygodnie po cesarce
super!

Cytat:
Napisane przez crystal
prawda jest ze przed ciaza lamowalam sobie codziennie, pozniej nie moglismy bralam antybiotyki kilka miesiecy, a jak sie okazalo ze moge to on jakas ochote stracil no i ja zaczelam sobie wkrecac nie wiadomo co.... ale powiedzialam dzis zeby sie czasem nie zdziwil jak po ciazy to ja strace ochote juz na stale dzis byl dzien rozmow wiele wyjasnilismy wiec celibat sie skonczyl ;P
to dobrze, że porozmawialiście i wszystko sobie wyjaśniliście takie kłótnie i nerwy na sam koniec ciąży to coś strasznego. od tej pory się zachowywać

Cytat:
Napisane przez kasia_adm
U mnie dużo się dzieje. Syn już dobrze, ale Tż na L4, zapalenie oskrzeli
U babci też poprawa, choć ciągle pod tlenem w szpitalu.
zdrówka dla babci i TŻta żeby mu szybko przeszło, zanim się dzidziuś urodzi

Cytat:
Napisane przez crystal
no ale to twardnienie to nie maluszki bo ja wlasnie czuje kiedy synek sie wypina, a to twardnienie to caly brzuch jak skala mam, i to przechodzi po chwili, a synek calego brzuszka to nie ogarnia az tak
to raczej masz skurcze już, a nie żadne wypinanie ja też takie mam, póki co bezbolesne, ale takie dziwne, czasami nawet nieprzyjemne i niewygodne.

smv dasz radę. a TŻ te pojedyncze kubki mógłby po sobie jednak zmyć. kurcze, te ciążowe hormony to naprawdę na Ciebie bardzo wpływają, bo rodzimy niemal w tym samym czasie i poza takimi momentami załamania i kilkoma gorszymi dniami no i oczywiście typowymi dolegliwościami końcówki ciąży to czuję się w zasadzie ok i psychicznie, i fizycznie. a serialem się nie przejmuj! to jest scenariusz, wymyślony od a do z przez twórców tego tasiemca Ty chyba nie wierzysz, że ma to jakieś przełożenie na Twoje życie

bożena_87, ale słodziak współczuję Ci tej sytuacji, na pewno, że widzisz małego tylko kilka godzin w ciągu dnia wiesz już, kiedy wychodzicie z małym do domu??
a co do Owsiaka... wylewają na faceta pomyje, a tak naprawdę nie chce mi się myśleć, jak wyglądałaby opieka lekarska, gdyby nie było kogoś takiego jak on. nic by nie było w szpitalach takich specjalistycznych, żadnej normalnej aparatury, bo kasa z NFZ płynie nie tam, gdzie trzeba
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości