|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
W sumie to zdarza mi się po cmentarzu spacerować i widuję mamy z wózkami.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
BAN stały
|
Ja tak robię, ale nie po to, żeby zatamować ruch czy zrobić na złość kierowcom za mną, tylko jak wjadę na większość progów z prędkością 20 km/h to aż wszystko się w samochodzie trzęsie. Tak samo jak omijam dziury na drodze i tak, przed takimi wielkimi wyrwami, których nie można ominąć też się zatrzymuje. Może to dla kogoś dziwne, ale nie wyobrażam sobie nie zwracać na to uwagi i co chwilę naprawiać zawieszenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
nie musisz wjeżdać 20 km/h. Możesz naprawdę zredukować śmiało do 10. Nie trzeba hamować i ruszać z jedynki. Nie niszczysz zawieszenia i nie tamujesz płynności ruchu. Nigdy w życiu nie miałam problemów z zawieszeniem a raczej jeżdżę jednym z "delikatniejszych" aut, tzw, babskich. Wyrwy i głębokie dziury to 9inna sprawa, wiadomo, że może się skończyć urwanym kołem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"prawdopodobnie przez progi zwalniające'' - zepsuło Ci się zawieszenie w nowym samochodzie bo wjeżdżałas z predkoscia 10-15 km/h na progi zwalniające? Zdobyłaś medal pechowca roku ![]() I skoro już się tak cackasz ze swoim samochodem to powinnaś wiedzieć, że dla silnika, sprzęgła i skrzyni biegów najlepsza jest płynna jazda, a nie stop-wio-stop-wio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Konto usunięte
|
No ale chyba nie sądzicie, że chodziłam codziennie na plac zabaw i codziennie się wkurzałam, że dzieci krzyczą?
![]() Ja już tu kiedyś pisałam - u mnie praktycznie nie ma miejsc do spacerowania z wózkiem. Wszędzie uliczki, bloki, markety, jedna prosta i w miarę spokojna dróżka - i po niej zrobiłam niezliczone ilości km, jak Mały był mały i spał mi po 3 h na dworze (już pomijam fakt, że musiałam omijać na niej co chwila psie miny mimo, że co 100 m jest kosz z woreczkami na te cudowności). Jak się zdarzało, że go ktoś obudził, to się wkurzałam, no i trudno, każda mama się wkurza, jak ktoś jej budzi dziecko, ale nie słyszałam, żeby ktoś kogoś zamordował z tego powodu. Z dzieckiem wychodzić trzeba, codziennie, a jeśli jest małe, to z dużym prawdopodobieństwem zaśnie na spacerze, bo zasypia często. Tyle, to proste, tu nie ma żadnej filozofii hejtowania całego świata, bom matka i mi się należy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Konto usunięte
|
Czemu trzeba wychodzic na spacer codziennie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Konto usunięte
|
Bo to zdrowe dla dziecka. Z wyłączeniem tragicznej pogody, wychodzę codziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Konto usunięte
|
Ale wychodzisz na spacer czy z dzieckiem bo to roznica. Czasem jak widze te blokowe mamy co pchaja ten wozek bez sensu przed siebie przez zaspy kaluze i burze piaskowe to obraz nedzy i rozpaczy jakby wykonywaly przykry obowiazek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
lise-kotta
|
no wietrzyć dziecko trzeba
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Konto usunięte
|
hue hue hue, se wywieś na balkon, hue hue hue
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami to przykry obowiązek. Masz dzień, kiedy nic Ci się nie chce, boli Cię głowa itp, ale trzeba wyjść na spacer i koniec. Jak dziecko ma plytki sen to trzeba z nim chodzić, a gdy zapadnie w głęboki, to dopiero można postawić wózek i usiąść z książką na ławce(o ile pogoda temu sprzyja).
![]() |
#2503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że co innego iść z dzieckiem na spacer, kiedy dziecko samo już chodzi a co inneog pchać ten wózek w deszcze bo dziecko musi się przewietrzyć.
![]() |
#2504 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Masz wyjsc z usmiechem na ustach, nie wolno czuc zlosci ![]() A co jak pada deszcz i musze wyjsc z domu? Moge sobie przeklnac pod nosem czy nie, bo to przezciez normalne, ze czasem pada deszcz ![]() A co jak czekasz na tramwaj ktory sie spoznia? Tez nie wolno sie wkurzyc, bo to przeciez normalne? To juz jest dla mnie najwyzszy poziom absurdu, zabranianie komus byc niezadowolonym, bo to przeciez sa normalne zjawiska czy sytuacje zyciowe ![]() Powiedzialaby, ze taka postawa to tez jakies ZP ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Naczelna Nastolatka
|
Moona, po tym twoim poście to widzę, że mnie kompletnie nie zrozumiałaś.
#2506 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
przy trzecim dziecku zatrudniłam emerytkę do wózkowania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Konto usunięte
|
I takie rozwiazanie mi sie podoba xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Naczelna Nastolatka
|
Bo ja tak uważam, ja mam takie odczucia.
Że jak wychodzę sama to jest git, a jak wiozę w wózeczku swoje dziecię, to odgłosy są be. I jak idę z wózkiem to się mnie nagle wyostrzają zmysły i to co słyszę jest denerwujące. To dla mnie jest objaw OZM.
![]() |
#2510 |
Konto usunięte
|
Ale przeciez inne dziewczyny, te bezdzietne pisaly, ze tez tak maja czasem. Czyli jakie one maja ZM wedlug Ciebie? Bo dla mnie jest to najnormalniejsze w swiecie zachowanie. Zadne ZM.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Naczelna Nastolatka
|
CZASEM, CZASEM, MIEWAĆ. Słowa klucze. Ja też tak MIEWAM. Natomiast nie mam tak, że za każdym razem jak wychodzę z psem na smyczy to mi się włącza inna osobowość i się wkurzam na rzeczy zwykle obojętne. A matce z wózkiem się włącza, ZAWSZE jak wychodzi na spacer i dziecko zaśnie.
#2512 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;50297855]bo to nudne strasznie,
przy trzecim dziecku zatrudniłam emerytkę do wózkowania[/QUOTE] chyba muszę podkupić ten patent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włącza się jak juz się coś wydarzy...
![]() |
#2514 |
Naczelna Nastolatka
|
Kilka razy pisałam, że psy, inne dzieci i kierowcy wydają te odgłosy. tego nie zauważyłaś? Możesz sobie na pieski mówić co ci się podoba, lata mnie to koło odwłoka generalnie.
#2515 |
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, ale pomyślałam, że może to przez psy tak się ciskasz bez powodu.
#2516 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja się wcale nie ciskam. Opisuję swoje wrażenia a propos tej kwestii.
#2517 | |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5029439 6]Co jest dla Ciebie dziwne?[/QUOTE]
że się wkurza na odgłosy z zewnątrz.Dla mnie to normalne odgłosy natury albo i nie natury. ![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5029802 3]To wytlumacz prosze, bo nijak nie moge zrozumiec dlaczego ktos ma OZM bo wkurzyl go szczekajacy obok wozka pies. I dlaczego ten ktos musi sie przyzwyczaic bo szczekajace psy to norma.[/QUOTE] bo dzieci wcale nie są lepsze jak wrzeszczą. ![]() Obrazek poniżej ![]() Desperacja hard level.Znam taką jedną,czy deszcz czy nie,ona wyłaziła z tym dzieckiem bo jej lepiej sypia na dworze niż w domu.I łazi tak pół dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Naczelna Nastolatka
|
No psy szczekają, po prostu. A już to, że sobie szczekają na spacerze to już chyba nie jest nic złego. Więc jak ktoś mieszka między ludźmi to lepiej żeby się przyzwyczaił, że psy szczekają, ludzie krzyczą, dzieci płaczą, kierowcy trąbią a pociągi robią huk.
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | ||
Konto usunięte
|
Ojej. Przykro mi, że nie jestem wzorem cnoty i wkurzają mnie rzeczy. No taka ze mnie wredota.
Cytat:
A tak to lubię wychodzić z dzieckiem mimo, że po spacerze mam uwalone pół mieszkania w piachu i soli z kół wózka :/ Poza tym mój TŻ długo pracuje, więc jak nie mam super zaopatrzonej lodówki, to muszę wyjść i koniec, nie ma zmiłuj. Poczytaj sobie o werandowaniu :P To takie wychodzenie z dzieckiem na balkon. Cytat:
![]() Nie wiem, czy OZM czy zwykła głupota, ale mi normalnie szczęka opadła. Miejsce akcji: Biedronka. Mama z córką na oko 2-letnią, ale dość spokojną. Przy kasie wypakowuje rzeczy, wyciąga czosnek i mówi pod nosem: coś ty mi tu wpakowała. I wrzuca ten czosnek do koszyka z lakierami do paznokci. ![]() Jak dla mnie to jest po prostu wieśniactwo poziom master. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.