Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 09:50   #2971
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dzień dobry

u mnie nocka niezła, poza bólem bioder i zatkanym nosem, ale nie wstawałam na siku więc nie narzekam

idę dziś do kosmetyczki na brwi, a na 17 do kina więc przynajmniej nie będę cały dzień przed tv leżeć

nie pozbyłam się ich dla mnie ale pewnie dzisiaj już znikną

ja nie rodzę w tym szpitalu co lekarz prowadzący, wybrałam szpital, który ma najlepsze opinie i warunki, zresztą jaka jest szansa, że jak zaczniemy rodzić akurat nasz lekarz będzie miał dyżur??

mi się wydaje, że waga super za wizytę!
ja wizyta co 4 tygodnie więc jeszcze gorzej...i tak mam nadzieję, że do kolejnej już nie wytrzymam

za 39 tydzień!

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

kciuki za wizytę!!
naleśniki za mną chodzą od paru dni, ale u mnie dziś racuchy z jabłkami

na co idziesz do kina ja w weekend bym chciala pojsc jesli TZ zmeczony nie bedzie
racuchy bym zjadla a nalesniki wczoraj zepsulam, mam czasami takie dni ze psuje wszystko co robie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:52   #2972
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A to nie takie drgawki związane z niedojrzałością ośrodkowego układu nerwowego? Wydaje mi sie ze gdzieś o tym czytałam i ze to normalne ze moga występować
Kurcze, brzmi rzeczywiście strasznie... muszę poczytać o tym w necie, bo nic na ten temat nie wiem, a nie mam teraz kogo zapytać, bo wizyta dopiero 24.02...

Dzień dobry Mamusie,

znowu dziś zmiana pogody i szaro bez słońca, idzie się wykończyć. Ale ma mnie odwiedzić koleżanka z 2 dzieci, więc już się cieszę
Dziękuję za komplementy odnośnie mojej "kopułki"
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 09:53   #2973
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
dzieeń dobry
wy nie możecie spać, a ja nie mogę się obudzić, spanie po 8-9 godzin a ja dalej neprzytomna z piżamki nawet nie wyskakuje, dopiero na 14 SR to mam jeszcze wolne
ii melduje że zaczynamy z córcią 38 tydzień
za 38 tydzień!!

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Cześć
Na razie nigdzie sie nie wybieram.
Wczoraj doszła paczka z apteki to pakowałam torby i wielka paka ubrań od szwagierki ale na 2-4 lat to musiałam to przebrac. Potem obiad i kawa z siostra i jej córka w mc, no a że mieszkam obok to jeszcze przyszły do mnie. Wieczorem wzięłam sie za zmiane firan i zasłon u córki.
Wypiłam pierwsza filiżankę liści malin- dobra i zaczęłam łykać olej z wiesiołka. Choć nie wiem czy nie za późno.

Dziewczyny co bierzecie na przekaski do szpitala?
ja myślałam o biszkoptach i bułeczkach maślanych takich małych pakowanych chyba po 10. No i woda oczywiście. Na razie nie mam nic bo bym pewnie zjadła w razie czego mąż będzie jeździł i kupował

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ładniutkie

Bozena_87 masz ślicznego synka Trzymam kciuki byś jak najszybciej zabrała go do domku

Ładne macie brzuszki dziewczyny Aneta_s13 wyglądasz bosko!

Lesyeux super, że będziesz znała datę przyjścia na świat Zosi , zazdroszczę Bo ja codziennie moją proszę, żeby już wyszła a ona matki w ogóle nie słucha

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Sama dzisiaj wizytuję i będę się wstydzić.. Miałam zrobić badania , morfo i mocz, wczoraj rano idę do laboratorium a tam kartka "nieczynne do 10.03 " No trudno, mam nadzieję, że z☠☠☠ki nie dostanę heh...
Ja rodzę w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz

W ogóle w nocy bolał mnie brzuch i często napięty był.. Teraz też mnie pobolewa jak na @.. I w ogóle sukces pierwsza noc bez zgagi, za to 5 razy siku

Miłego dnia Wam życzę
kciuki za wizytę!
Stary 2015-02-18, 09:57   #2974
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Piję kawę, a nie mam nic słodkiego buuuuu

Mi podobnie spadało po 1 ciąży, aż stanęło po zrzuceniu 12 kg i dalej samo nie poszło

A ja już kurcze nie pamiętam tego oddychania tylko pamiętam, że przeponą, ale czy na skurczu czy między skurczami?

Ja tak
ja mam slodycze wpadaj do mnie
woow, mam nadzieje ze mi tez tak zejdzie z wagi po porodzie bo mam juz 16 na plusie
Stary 2015-02-18, 10:00   #2975
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Zrobiłamz 2 jajek, 2 szkl. mleka i z 2,5 szkl mąki i wyszły mi dwa duże talerze, z czego racuchy układałam po 2 piętra, więc myślę, że z 40szt. Nie do przejedzenia
dzięki to ja zdecydowanie muszę mniejszą porcję, bo to tylko dla mnie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
na co idziesz do kina ja w weekend bym chciala pojsc jesli TZ zmeczony nie bedzie
racuchy bym zjadla a nalesniki wczoraj zepsulam, mam czasami takie dni ze psuje wszystko co robie
idę na tego opisywanego wszędzie greya, chociaż szczerze to mi się nawet nie chce ale idziemy w 4 dziewczyny, w tym 3 ciężarówki, więc będzie pewnie fajnie
Stary 2015-02-18, 10:01   #2976
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Cześć
Na razie nigdzie sie nie wybieram.
Wczoraj doszła paczka z apteki to pakowałam torby i wielka paka ubrań od szwagierki ale na 2-4 lat to musiałam to przebrac. Potem obiad i kawa z siostra i jej córka w mc, no a że mieszkam obok to jeszcze przyszły do mnie. Wieczorem wzięłam sie za zmiane firan i zasłon u córki.
Wypiłam pierwsza filiżankę liści malin- dobra i zaczęłam łykać olej z wiesiołka. Choć nie wiem czy nie za późno.

Dziewczyny co bierzecie na przekaski do szpitala?
mi ta herbatka nie smakuje ale pije raz dziennie czasami dwa a na co ten wiesiolek jest, moze go sobie kupie
na przekaski zakupie batoniki takie z dluga data ze zbozami co sa, z dwa opakowania i wode 2litrowa to na poczatek, jakby dlugo trwalo to u nas sa budki ze mozna cos kupic,a w dzien sklep na dole wiec mam nadzieje ze wystarczy dla tz
Stary 2015-02-18, 10:02   #2977
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Właśnie zblendowalam lody z mlekiem - shake jak z mc donalds mniam heh
Ale mi dobry pomysł podrzuciłaś. Nigdy tak nie robiłam, a lody zajmują mi miejsce w zamrażalniku i pojemnik po nich na zapasy się przyda
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:02   #2978
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
ja mam slodycze wpadaj do mnie
woow, mam nadzieje ze mi tez tak zejdzie z wagi po porodzie bo mam juz 16 na plusie
Mi się wydaje, że nam waga spokojnie zejdzie przy dzieciach dostaniemy większych obrotów, a jak maluchy zaczną raczkować i chodzić to dopiero dostaniemy ruchów i nie będzie potrzeba nam żadnych ćwiczeń
Stary 2015-02-18, 10:03   #2979
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ładniutkie

Bozena_87 masz ślicznego synka Trzymam kciuki byś jak najszybciej zabrała go do domku

Ładne macie brzuszki dziewczyny Aneta_s13 wyglądasz bosko!

Lesyeux super, że będziesz znała datę przyjścia na świat Zosi , zazdroszczę Bo ja codziennie moją proszę, żeby już wyszła a ona matki w ogóle nie słucha

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Sama dzisiaj wizytuję i będę się wstydzić.. Miałam zrobić badania , morfo i mocz, wczoraj rano idę do laboratorium a tam kartka "nieczynne do 10.03 " No trudno, mam nadzieję, że z☠☠☠ki nie dostanę heh...
Ja rodzę w szpitalu gdzie pracuje mój lekarz

W ogóle w nocy bolał mnie brzuch i często napięty był.. Teraz też mnie pobolewa jak na @.. I w ogóle sukces pierwsza noc bez zgagi, za to 5 razy siku

Miłego dnia Wam życzę

3mam kciuki za wizyte tez nie lubie sama chodzic, a zdarzalo sie ze Tz nie mogl
Stary 2015-02-18, 10:04   #2980
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Moja to przylazi do mnie co chwila Bez zapowiedzi. Ostatnio spałam i wydzwania domofonem a jej wizyta trwa 5-10min...jakbyn wiedziała że to taki pić na wodę to bym się nie zapisywala zwłaszcza ze mam ja na głowie od 20tyg ;/
To ta moja zadzwoniła wczoraj. Już ma plus A że pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić to wypytam ja o kilka rzeczy, bo szpital ma stronę na której nie ma potrzebnych informacji. Tylko nie wiem czy ona tylko pogada, czy badać jakoś będzie?
Stary 2015-02-18, 10:05   #2981
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zblendowalam lody z mlekiem - shake jak z mc donalds mniam heh
pycha ja uwielbiam truskawki albo banany z mlekiem, ale nie mam takiego miksera do tego , pilam to u swojej nie doszlej tesciowej kiedys, musze sobie zakupic
Stary 2015-02-18, 10:06   #2982
nouvelle2
Zakorzenienie

Heja śniło mi się dzisiaj, że sobie cycki zrobiłam azurki:
Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czujecie czasem takie ruchy dziecka jakby trzepotanie, otrząsanie czy coś w tym stylu? Takie jakby drgania?
Tez mam coś takiego i na innych wątkach dziewczyny tez to miały czyli raczej normalne
Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Idę wstawić A co do snu to ja i przed ciążą tak wcześnie wstawałam... mam nadzieje, że to zostanie mi i po porodzie ... co przy dzidziusiu się przyda

Dziewczyny bedziecie rodzić w szpitalach , w których przyjmują wasi lekarze prowadzący ? Czy nie kierujecie się tym przy wyborze porodówki ?
Ja będę rodziła w szpitalu, w którym pracuje mój lekarz ale w moim mieście jest tylko jeden szpital z powodówka
Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
nie ma sprawyala: któreś pomogło??

EdithS, jaki brzusio przy nouvelle to my wszystkie wyglądamy jakbyśmy wieloraczki miały

dobra jesteś

mój lekarz pracuje w rudzie śl., a my nie dość że słabo rudę znamy to jeszcze na razie bez samochodu jesteśmy. zresztą po co sobie życie komplikować, ja mam szpital niecałe 10min drogi pieszo od domu i tam będę rodzić już tu leżałam i mniej więcej orientuję się, co i gdzie, jak, kto, choć leżałam na ginekologii a nie na porodówce. większość położnych, z którymi się stykałam, było bardzo miłych i ordynator wydał mi się w porządku. poza tym też jest tu dobry sprzęt dla noworodków, jakby coś się działo, a nie wiem jak w rudzie.

jak ja Ci zazdroszczęrosi: nie mam obok żadnej ciężarówki, ani wśród znajomych, ani na osiedlu. fajnie by było się na takie wypady wybierać od czasu do czasu

piękna waga.

co do słodkiego... ja wczoraj zakończyłam dzień na 2 princessach, a dziś rozpoczęłam czekoladą mleczną i już 14kg na plusie od początku ciąży ale też nie wiem gdzie, bo wyskoczył brzuszek i trochę zaokrągliłam się w udach, a tak to nic ale też mi zrobiłyście smaka na kawę

wczoraj wieczorem przyszła paczka z tą pościelą do wózka. bardzo ładna, jedyny minus to to, że to nie bawełna czy jakaś mieszanka z bawełną tylko 100% poliester ale pocieszam się, że to tylko do wózka komplet. no nic, zobaczymy jak się sprawdzi.

TŻ ma dziś zabawny dzień. pojechał na 10 do zakładu i czeka go 8h tzw.spotkania. zbierze się 10os z kierownikiem działu na czele i będą słuchać jego wywodów a facet to taka pierdoła, że szok. a o 18 ów kierownik wpadł na pomysł, żeby poszli na piwo. najzabawniejsze, że nieobecność jest niemile widziana. normalnie człowiek by był zadowolony, ale cały dzień i wieczór z tego typu ludźmi... TŻ szedł dosłownie jak na skazanie
To raczej odwrotnie, ja przy Was wyglądam jakbym co najwyzej chomika pod sercem nosiła

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:07   #2983
debraM
Wtajemniczenie

Hejo
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi odnośnie ruchów i opryszczki. Ech... ostatnie dni nie mogą być spokojne

Ja jako przekąski spakowałam biszkopty, lizaki i żelki, a do picia wodę z dzióbkiem. Butelka z dzióbkiem przyda się później do podmywania tantum rosa

Ja mam lekarza tam gdzie będę rodzić, ale najpierw wybrałam szpital, a dopiero później lekarza. Oni zawsze jak tam jestem to pytają kto jest lekarzem prowadzącym i jak powiem to nagle wszystko idzie załatwić

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:07   #2984
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
pycha ja uwielbiam truskawki albo banany z mlekiem, ale nie mam takiego miksera do tego , pilam to u swojej nie doszlej tesciowej kiedys, musze sobie zakupic
kocham truskwy
Stary 2015-02-18, 10:07   #2985
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki to ja zdecydowanie muszę mniejszą porcję, bo to tylko dla mnie

idę na tego opisywanego wszędzie greya, chociaż szczerze to mi się nawet nie chce ale idziemy w 4 dziewczyny, w tym 3 ciężarówki, więc będzie pewnie fajnie
tez chce isc na to albo na jupitera, o grey akorat dla ciezarowek w sam raz
Stary 2015-02-18, 10:08   #2986
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie: czy wszystkie miałyście badanie Hbs? Bo ja w poprzedniej ciąży miałam, a teraz mi ginka nie zleciła, a widzę, że na liście badań do szpitala jest

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:08   #2987
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że nam waga spokojnie zejdzie przy dzieciach dostaniemy większych obrotów, a jak maluchy zaczną raczkować i chodzić to dopiero dostaniemy ruchów i nie będzie potrzeba nam żadnych ćwiczeń
no te 10 kg to powinno, juz nie wiem jak reszta ale pewnie po czasie zejdzie a przy maluszkach czasami jest taki stres zmeczenie ze sie nawet o jedzeniu nie mysli, to jakos ta waga schodzi i jeszcze spacerki obowiazkowo
Stary 2015-02-18, 10:12   #2988
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
tez chce isc na to albo na jupitera, o grey akorat dla ciezarowek w sam raz
Ja jestem Grey'em rozczarowana może gdybym nie czytała książki to może bardziej by mi się podobał bo spodziewałam się czegoś więcej a dobór aktorów to dla mnie katastrofa na widok głównego bohatera wg książki powinno nam się robić mokro w majtkach a tu zero zachwytu
Stary 2015-02-18, 10:16   #2989
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
nieeezle
Cytat:
haha niezły sen to musiał być
byl bo wstalam zadowolona i czulam sie jak w jakims filmie

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
nie ma sprawy któreś pomogło??

EdithS, jaki brzusio przy nouvelle to my wszystkie wyglądamy jakbyśmy wieloraczki miały

dobra jesteś

mój lekarz pracuje w rudzie śl., a my nie dość że słabo rudę znamy to jeszcze na razie bez samochodu jesteśmy. zresztą po co sobie życie komplikować, ja mam szpital niecałe 10min drogi pieszo od domu i tam będę rodzić już tu leżałam i mniej więcej orientuję się, co i gdzie, jak, kto, choć leżałam na ginekologii a nie na porodówce. większość położnych, z którymi się stykałam, było bardzo miłych i ordynator wydał mi się w porządku. poza tym też jest tu dobry sprzęt dla noworodków, jakby coś się działo, a nie wiem jak w rudzie.

jak ja Ci zazdroszczę nie mam obok żadnej ciężarówki, ani wśród znajomych, ani na osiedlu. fajnie by było się na takie wypady wybierać od czasu do czasu

piękna waga.

co do słodkiego... ja wczoraj zakończyłam dzień na 2 princessach, a dziś rozpoczęłam czekoladą mleczną i już 14kg na plusie od początku ciąży ale też nie wiem gdzie, bo wyskoczył brzuszek i trochę zaokrągliłam się w udach, a tak to nic ale też mi zrobiłyście smaka na kawę

wczoraj wieczorem przyszła paczka z tą pościelą do wózka. bardzo ładna, jedyny minus to to, że to nie bawełna czy jakaś mieszanka z bawełną tylko 100% poliester ale pocieszam się, że to tylko do wózka komplet. no nic, zobaczymy jak się sprawdzi.

TŻ ma dziś zabawny dzień. pojechał na 10 do zakładu i czeka go 8h tzw.spotkania. zbierze się 10os z kierownikiem działu na czele i będą słuchać jego wywodów a facet to taka pierdoła, że szok. a o 18 ów kierownik wpadł na pomysł, żeby poszli na piwo. najzabawniejsze, że nieobecność jest niemile widziana. normalnie człowiek by był zadowolony, ale cały dzień i wieczór z tego typu ludźmi... TŻ szedł dosłownie jak na skazanie
chyba potrzebne mi porzadne bicie dziekuje
ja do wozka nic nie mam jedynie kocyk a ten komplet przesliczny jest co masz
Stary 2015-02-18, 10:16   #2990
debraM
Wtajemniczenie

Lecę zbierać się na ostatnią wizytę, bo mam na 12. Później już będę chodzić tylko na ktg do szpitala.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:18   #2991
smv
Zakorzenienie

Moja mierzy ciśnienie, spr tętno Dziecka i daje mi czyste kartki do podpisu - pewnie coś potem zapisuje w tych swoich notatkach.
Stary 2015-02-18, 10:25   #2992
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Lecę zbierać się na ostatnią wizytę, bo mam na 12. Później już będę chodzić tylko na ktg do szpitala.
kciuki za wizytę!! ale Ty masz już blisko
ciekawe czy ktoś się w końcu rozpakuje przed Tobą??
Stary 2015-02-18, 10:27   #2993
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja się witam z poczekalni u lekarza. Jak ja kocham naszą służbę zdrowia. Siedze tu od 8, a jeszcze trzy osoby przede mną. Pocieszam sie, że to już chyba przedostatnia wizyta. Chyba, ze zdążę urodzić

Cytat:
najgorzej ze jestem do nich przyzwyczajona i nie umiem sobie wyobrazic jak nagle zaczynam jesc wszystko co przed ciaza i nie wymiotuje no ale oby mi to nie zostalo
Żebyś w bulimie nie wpadła... Zdrowa dieta ma być po porodzie

Cytat:
nutella
A ja dziwna jestem, bo za nutellą nie przepadam, wolę te podrabiane, bo nie są tak slodkie

Cytat:
Dziewczyny, a czujecie czasem takie ruchy dziecka jakby trzepotanie, otrząsanie czy coś w tym stylu? Takie jakby drgania?
Ja też tak czuje i myślałam, że to normalne. Nawet sie ginanie pytałam o to

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny

Trzymam kciuki za wizytę

Pochwal się prezentem I powodzenia na jutrzejszej wizycie

Śliczny brzuszek

Ja w koszulce i bez majtek Czekam na zdjęcia z sesji

Tak, mój lekarz pracuje w szpitalu w którym będę rodzić. Przy pierwszym synku mnie szył przy drugim nawet nie zdążyli go obudzić bo akcja szła tak szybko. Teraz licze na to, że weźmie nas na swój dyżur.

Jestem bardzo ciekawa

Tak to ten sam wózek, różni się tylko kolorem Brawa za wagę maluszka

Trzymam kciuki za wizytę U mnie też dzisiaj naleśniki
Stary 2015-02-18, 10:29   #2994
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
3mam kciuki za wizyte

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

antoxa
myslalam ze aktor jakis super seksowny ale tyle ludzi poszlo, to chyba jednak musze to zobaczyc tez

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
kocham truskwy
ja tez czasem jeszcze kupie ale male pudeleczko moze z 200 gram w takiej cenie ze glowa boli czekac trzeba na sezon
Stary 2015-02-18, 10:30   #2995
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: czy wszystkie miałyście badanie Hbs? Bo ja w poprzedniej ciąży miałam, a teraz mi ginka nie zleciła, a widzę, że na liście badań do szpitala jest
Może na najbliższej wizycie Ci zrobi, bo to rzeczywiście obowiązkowe w szpitalu. Pewnie zapomniała. Mój mi ostatnio nie wystawił żadnego skierowania na badania. Wiedziałam, że coś mi nie pasowało w tej wizycie, czegoś brakowało, ale dopiero wieczorem zorientowałam się o co chodzi. Zrobię przed kolejną wizyta sama z siebie morfologie i mocz.
Stary 2015-02-18, 10:30   #2996
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja to o tej nieszczęsnej lewatywie myśle kiedy zrobić a ta mi tu z przekąskami a tak serio to nic nie akuje, tż doniesie jak coś to obok szpitala jest sklep całodobowy
Ja licze że mój organizm sam się oczyści, zawsze tak mam przed ważniejszymi wydarzeniami

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
czułam kilka razy, troszkę w momencie się zaniepokoiłam,ale później są normalne ruchy więc się nie przejmuje

ja rodzę tam gdzie mój lekarz pracuje i następnym razem też na ewno wybiorę najpierw szpital a później lekarza prowadzącego co w nim pracuje. Rodzę w szpitalu wojewódzkim, gdzie jest bardzo dużo lekarzy, zamęt straszny dobrze jest mieć swojego który przyjdzie zapytać nawet między obchodami jak się czujesz itp

Ja kupię bonitki zbożowe z biedronki i nie wiem co jeszcze. Na początek na pewno coś zdrowego żeby mała dobrze trawiła.

Wczoraj zjadłam na obiad kotlety mielone i miałam taką straszliwą zgagę wieczorem i w nocy że mi się chciało wymiotować ale jakoś pospałam.
Właśnie nie lubie tych batonów zbożowych, mieli mi się to w buzi ble!
Cytat:
za 38 tydzień!!

ja myślałam o biszkoptach i bułeczkach maślanych takich małych pakowanych chyba po 10. No i woda oczywiście. Na razie nie mam nic bo bym pewnie zjadła w razie czego mąż będzie jeździł i kupował

kciuki za wizytę!
O biszkopty i bułeczki zapusuje i herbatniki petit berry. Mój tż to by mi pewnie marsy i snikersy przyniósł
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:30   #2997
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Heja śniło mi się dzisiaj, że sobie cycki zrobiłam azurki:

Tez mam coś takiego i na innych wątkach dziewczyny tez to miały czyli raczej normalne

Ja będę rodziła w szpitalu, w którym pracuje mój lekarz ale w moim mieście jest tylko jeden szpital z powodówka

To raczej odwrotnie, ja przy Was wyglądam jakbym co najwyzej chomika pod sercem nosiła

fajny sen chomika rozbawilas mnie
Stary 2015-02-18, 10:31   #2998
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam a chodzisz na nfz czy prywatnie, bo nie pamiętam, a często właśnie lekarze na nfz nie zlecają części badań.

Cytat:
Napisane przez nouvelle
a tam chomika ale jakbym ja bym miała taki maleńki brzuszek to nikt by nie uwierzył, że jestem w ciąży

debraM no to później możesz rodzić

Cytat:
Napisane przez crystal
chyba potrzebne mi porzadne bicie dziekuje
trzeba Ci po prostu wybić z głowy przejmowanie się

Cytat:
Napisane przez crystal
ja do wozka nic nie mam jedynie kocyk a ten komplet przesliczny jest co masz
dzięki hehe rzeczywiście bardzo ładnie wygląda, i a czapeczka z uszkami mam tylko nadzieję, że to nic nie zaszkodzi, że to tylko poliester i będzie się go dobrze użytkowało. z resztą nie wiem czego się spodziewałam po komplecie 4 częściowym za 50zł jasne, ze to nie bawełna i jedwabie... mam jeszcze w zanadrzu 2 kocyki i na zimę i tak docelowo planujemy kupić śpiworek
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 10:36   #2999
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja się witam z poczekalni u lekarza. Jak ja kocham naszą służbę zdrowia. Siedze tu od 8, a jeszcze trzy osoby przede mną. Pocieszam sie, że to już chyba przedostatnia wizyta. Chyba, ze zdążę urodzić

Żebyś w bulimie nie wpadła... Zdrowa dieta ma być po porodzie

A ja dziwna jestem, bo za nutellą nie przepadam, wolę te podrabiane, bo nie są tak slodkie

Ja też tak czuje i myślałam, że to normalne. Nawet sie ginanie pytałam o to

kciuki za wizyte
nie wpadne w bulimie bo nie potrafilabym sie zmusic do wymiotow fuuuuuj co jedynie uwazam ze latwo mozna wpasc w glodzenie sie, bedac na diecie, w pewnym momencie zapomnialam o tym ze trzeba cos jesc, i jadlam tak nie wiele, ze szkoda slow.... a to zdrowe nie jest.... tak sobie pracowalam 7 dni w tygodniu, od rana do wieczora to sie zapominalam....

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
ja miałam a chodzisz na nfz czy prywatnie, bo nie pamiętam, a często właśnie lekarze na nfz nie zlecają części badań.

a tam chomika ale jakbym ja bym miała taki maleńki brzuszek to nikt by nie uwierzył, że jestem w ciąży

debraM no to później możesz rodzić

trzeba Ci po prostu wybić z głowy przejmowanie się

dzięki hehe rzeczywiście bardzo ładnie wygląda, i a czapeczka z uszkami mam tylko nadzieję, że to nic nie zaszkodzi, że to tylko poliester i będzie się go dobrze użytkowało. z resztą nie wiem czego się spodziewałam po komplecie 4 częściowym za 50zł jasne, ze to nie bawełna i jedwabie... mam jeszcze w zanadrzu 2 kocyki i na zimę i tak docelowo planujemy kupić śpiworek

nie wazne w jakiej cenie Malenstwo nie rozrozni materialu czy cos kosztowalo tysiac czy sto zl jemu ma byc przytulnie, ma sie czuc dobrze, a jak material nie jest gryzacy to jest ok

ciezko mi cos z glowy wybic uparta jestem z natury hihi
Stary 2015-02-18, 10:36   #3000
ewka5891
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie w nocy milion pobudek na toaletę uwielbiam ten etap w końcówce ciazy
Na dworzu strasznie wieje wiec bedziemy gnic z synkiem w domu

za kolejne tygodnie

U mnie jest tylko jeden szpital, do którego mam kawałek. Mam tylko nadzieje, ze nie zacznę rodzic w godzinach szczytu no i fajnie by było jakbym trafiła na swoją położną, choc one tu w większości są spoko i mają dobre podejście do rodzących

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości