![]() |
#721 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas jest problem z zaśnięciem w dzień i bez Cytat:
![]() [QUOTE=zophiee;5026914Bere nika- może w ogóle nie będzie raczkował? Jest to bardzo możliwe. Staraj się by jak najwięcej czasu był na macie, kocu na podłodze- zabawki dalej od niego- i może się zmotywuje ![]() On w ogóle nie chce na brzuchu leżeć. Od razu krzyczy. Na macie siedzi ciągle i jak coś ma daleko, to tak się potrafi zgiac w pół... albo siedzi i podpiera się rękoma tak z boku i buja się tak jakby podskakuje na tyłku tak bokiem i wtedy sięga. Jak nie może sięgnąć to tak na tyłku podskakuje, ze dosuwa się w końcu do tego miejsca. Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a Czas edycji: 2015-02-16 o 20:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Beronika, każde dziecko rozwija się inaczej. To co mogę Ci doradzić, to byś starała się spędzać z Olkiem maksymalnie dużo czasu na podłodze. Angazuj też do tego Adasia. Ja od 4miesiąca "mieszkam" z Ewą na podlodze. Najpierw mata, dywan, puzzle a teraz już całe mieszkanie. To na pewno pomaga. Sadzasz go czy sam siada? Jeśli sadzasz to zrezygnuj z tego, niech lezy na brzuchu, ale nie sam, baw sie z nim, by sie mu to podobalo, niech sie obraca, przekreca z zabawka i trenuje wszystkie mięśnie. Ja niczego nie przyspieszalam. Ale tez nie ograniczam jej, jedynie ubezpieczam. Ald ona jest bardzo ciekawa, wszystko ja interesu☠☠☠itd. Wczoraj przeszla kilka metrow pchajac pchacz.
Mam pytanie.. kiedy nalezy odwrocic materaz ze str kokosowej na gryke? Wie ktoś? Przepraszam, ze nie cytuje, ale padam na twarz, weszlam poczytac, ale oczy na zapalkach już.. Mama Ssaka
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | ||
Zadomowienie
|
hej
![]() u nas wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() czego użyć na odparzenie jak już pojawiła się malutka ranka? ![]() Jurek eksploruje całe mieszkanie. cwaniak, jeszcze nie raczkuje a już porusza się po całym m ![]() ![]() ![]() BLW sprawdza się rewelacyjnie. Mały dojrzał już do kubka doidy i pije z niego jak szalony, oczywiście wylewając zawartość na 4 strony świata ![]() ![]() ![]() Berenika super, że jesteś zadowolona z przeprowadzki ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Cytat:
a nie planujecie braciszka/siostrzyczki dla Kacperka? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50275169] Olek ma 8 zębów ![]() On w ogóle nie chce na brzuchu leżeć. Od razu krzyczy. Na macie siedzi ciągle i jak coś ma daleko, to tak się potrafi zgiac w pół... albo siedzi i podpiera się rękoma tak z boku i buja się tak jakby podskakuje na tyłku tak bokiem i wtedy sięga. Jak nie może sięgnąć to tak na tyłku podskakuje, ze dosuwa się w końcu do tego miejsca. [/QUOTE] Oby małego choroby odpuściły już całkiem ![]() Wiesz co z tego co piszesz skoro Oliś opanował już swój sposób przemieszczania- komiczny z tego co opisujesz ![]() ![]() ![]() A jak Adaś? Nie tęskni? Cytat:
![]() ![]() Nie jestem pewna ale chyba po pół roku się przekręca materac Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem że jeszcze wcześnie ale myślałyście już o prezentach na roczek bo męża teściowa zapytała co chcemy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Adaś czasem mówi, że "ciuci niem, buba niem" - cioci nie ma, Kuby nie ma. I cokolwiek ma na skórze, np siniak czy zadrapanie, to jest, że "mijał tam guga" - kotek zrobił gagu. Bo siostra ma kota. Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Pradip na razie nie myślałam wcale o roczku
![]() ![]() Bogini Bastet kiedyś jedna lekarka mówiła mi że można takie ranki na pupie psikać Octeniseptem, ja nie próbowałam, ale może warto. Poza tym u mnie na odparzenia najlepiej działa mąka ziemniaczana, tylko wtedy trzeba często zmieniać pieluszkę. Mam nadzieję, że się szybko z tym problemem uporacie. Ciesze się, że obeszło się bez antybiotyku! A od czego ta anemia? Kiedyś mama mi mówiła, że żelazo niszczy ząbki, ale dawniej to chyba podawało się w kropelkach i trzeba było uważać właśnie na ząbki, ale nie wiem ile w tym prawdy. Wyobraź sobie co się będzie działo jak mały zacznie raczkować ![]() No i brawo za BLW! A rodzeństwo planujemy jak mi wiatr zawieje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() U ns kolejna fajna noc. Od 20 do 24, jedzonko, chwilka przytulenia i spał do 6.c0 ![]() ![]() Berenika- Prowansja bardzo dobrze radzi. Ja też już dziurę w macie od siedzenia wyrobiłam hihi, jadłam obiad, piłam kawę, wszystko obok niego, gadając, robiąc głupie miny, dając zabawkę, prowokując do aktywnosci! Niestety takie maluchy żadko kiedy same się pobawią dłuższą chwilę. Co do noszenia, to wiem to doskonale- słodki ciężar. Współczuję braku wóżka- jakie perspektywy> Przyślą Wam go z domu? Czy kupicie coś na miejscu? Bogini- u mnie z doidy pije jak mu poda do dzioba, a jak dam mu z niewielką ilością wody, to się bawi w wylewanie i jest śmiech a nie picie ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Od kilu dni Borys podchodzi do wszystkiego co jest wyższe i z klęku próbuje wstać. wcześniej udawało mu się to tylko w łóżeczku. Teraz to już nie ma opcji, muszę być koło niego, bo już nie raz noga mu się poślizgnęła i łapałam go w locie ![]() A dni u mnie lecą jak szalone- choć w dzień bardzo jęczy, szybko się nudzi- i chce być non stop ze mną! No więc jest ciężko, i wszystkie czynności porządkowe robię wieczorem, jak tż wróci, albo Borys śpi. Ja też już nie mogę się wiosny doczekać! Spacery bez tylu warstw, przenikliwego wiatru! choć jest słońce, więc nie ma co narzekać ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na odparzoną pupę najlepsze wietrzenie ![]() I dołączam do grona wykończonych ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli tak jest, to Radek chyba w ogóle przestanie sypiać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ubierania to mój Tż ma właśnie na odwrót- jemu wiecznie jest gorąco, więc dzieci tez by rozbierał. To chyba takie odreagowanie po dzieciństwie z teściową, która mu ubierała 50 warstw ![]() U nas jakoś tak pomiędzy wypada jedzenie. Tzn nie od razu po przebudzeniu - no chyba, że mały się głośno domaga ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Zophiee ![]() ![]() Muszę już lecieć, bo mój chorowitek już śpiewa w łóżeczku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Konto usunięte
|
zophiee chcemy kupić tutaj wózek, ale póki co najpierw musimy poczekać aż wszystkie rachunki przyjdą, bo nie wiadomo ile tego wyjdzie i czy będziemy sobie mogli pozwolić na ten wydatek. Jestem aktualnie na etapie poszukiwań. Ale od razu mówię, że nie mam kasy na coś znanego, więc nazwą nic wam nie powie. A muszę mieć jeszcze kasę na dwa foteliki i chce coś lepszego.
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:12 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50282043]sadzam go. Ale tak jak pisałam, on nie cierpi ostatnio leżenia na brzuchu od razu krzyczy. Jego nie da sie czymś na tyle zająć, jeśli mu jest źle to drze się dopóki nie dostanie tego co chce. Więc albo siedzenie albo noszenie. No A 11-kilogramowego dziecka nie jestem w stanie nosić dłużej niż 15min, a w chuście jakieś pół godziny, bo dla odmiany on się wścieka,bo mu ruchy krępuje.
Nie wiem czy mi się uda nagrać bo to zazwyczaj długo trwa i po drodze zdąży złapać, pomemlać w buzi i wyrzucić kilka innych rzeczy.. Adaś czasem mówi, że "ciuci niem, buba niem" - cioci nie ma, Kuby nie ma. I cokolwiek ma na skórze, np siniak czy zadrapanie, to jest, że "mijał tam guga" - kotek zrobił gagu. Bo siostra ma kota. [/QUOTE] A jak chcesz żeby Olek nauczył sie raczkować czy siadać jak go w tym wyręczasz? Kochany Adaś pewnie układa sobie wszystko na nowo w swojej główce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo dla Borysa ![]() ![]() Ja też uwielbiam poranki kiedy mały rechocze się ze mną w łóżku, przewala się po mnie i różne cuda wyczynia ![]() Nawet tak nie pisz... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Konto usunięte
|
Pradip to mam czekać i patrzeć jak płacze?
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Berenika, u nas było podobnie, Kacper jak czegoś nie mógł dostać, to jak leżał na brzuchu to zaczynal krzyczeć, ale parę razy w ogóle nie reagowaliśmy na krzyk, zaczęliśmy mu pokazywać różne rzeczy tak z większej odległości, zabawiać i z dnia na dzień zaczął pełzać.
Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2015-02-18 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Ja tylko przelotem na chwilę, dzięki uprzejmości mojej siostry, daję znać że żyjemy i odezwie się na dłużej pewnie w weekend. Przez ostatni tydz najpierw laptop odmówił posłuszeństwa a teraz dzięki panom energetykom nie mamy prądu co drugi dzień do wieczora, więc nadrabiam wtedy prace domowe ![]() Gratuluję ząbków, umiejętności, miesięcznic ![]() ![]() ![]() ![]() Berenika bardzo się cieszę, że Wam tam dobrze ![]() ![]() ps. kupiliśmy auto ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
My również żyjemy
![]() Dzidzio śpi. Ale coś się ma na rzeczy bo w nocy staje i porusza się wokół łóżeczka. A jak go położyć to śpi dalej. W sobotę jedziemy do Torunia na zakupy (lub jak mój dziadek mawiał kupić kunia ![]() Po fotelik, wózek spacerowy, do leroy Merlin, makro i galerii. Napięty grafik. Dzidzio z nami. Berenika, jak u Was z Tz po przeprowadzce? Poprawiły się stosunki ![]()
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 ![]() Fasola czekamy ![]() Edytowane przez alingles Czas edycji: 2015-02-18 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Konto usunięte
|
alingles no narazie jest dobrze
![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Berenika zrób sobie kokarde na głowie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#739 | |||||
Zadomowienie
|
czołem
![]() wczoraj z koleżanką, też mamą, zrobiłyśmy sobie ostatki ![]() ![]() ![]() nocka,niestety, w tej materii nic się nie zmieniło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak radzisz sobie ze zmęczeniem? u mnie 3 kawy + tona słodyczy. no i spacery na otrzeźwienie ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sola, jak zwykle skromnisia, nie chwaliłaś się, że Ola raczkuje ![]() ![]() ![]() ten czas tak szybko leci, będę wyła jak Jurek skończy rok ![]() ![]() ![]() Karolina może u Was dobrym rozwiązaniem byłby sztywny podział obowiązków. u nas się sprawdza. mamy nowe rozwiązanie - każde z nas co drugi dzień ma wolne od dziecka tj. może wyjść na chwilę, zaszyć się w łazience, pobuszować w necie, pozamulać na kanapie, poczytać, cokolwiek. weekend rodzinny. to rozwiązanie ma być lekarstwem na nasze sfrustrowanie, że kompletnie nie mamy czasu tylko i wyłącznie dla siebie. zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, bo to bardzo świeży pomysł ![]() Majkela super, że się odezwałaś. gratuluję nowej bryki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
To najlepszy prezent dla faceta
![]() ![]()
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Bogini jak sobie radze ze zmeczeniem? Ostatnio spacery nie dość,bo rzadko przez gorączkę Radka to w dodatku srednio relaksujące,bo Iza ciągle się buntuje, ucieka , rzuca na ziemię itp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A oprócz tego jak tylko mogę to leżę.Kanapa w salonie jest od kilku dni ciagle rozłożona i stanowi centrum zabaw z dziećmi ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Mówisz,ze Jurek ma w nosie cycka w ciągu dnia? Mój Radek wręcz odwrotnie- ale to pewnie przez zęby i przeziębienie ![]() Myślę,że basenik to bardzo fajny pomysł na prezent ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- A co do podziału obowiązków to nawet nie o to mi najbardziej chodzi. Mnie boli to,ze po całym dniu poza domem Tz nawet nie czuje potrzeby,żeby spędzić czas z dziećmi,czy ze mną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:11 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Sola
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- No chyba,ze przychodza takie dni jak dzisiaj i nawet siostra jest bee i pomagają tylko rączki mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:13 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Konto usunięte
|
Sola trzymam kciuki, żeby jednak nie było powtórki
A u mnie Adaś rzadko kiedy bawi się z Olkiem. Zazwyczaj koło pół godziny a potem idzie bawić się sam autkami i zupełnie nie zwraca na nas uwagi. Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
szkoda. mężczyznom często się wydaje, że wystarczy, że są w domu, obok. Cytat:
ojej, oby Ola nie musiała poddawać się ponownie temu zabiegowi ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50307352] A u mnie Adaś rzadko kiedy bawi się z Olkiem. Zazwyczaj koło pół godziny a potem idzie bawić się sam autkami i zupełnie nie zwraca na nas uwagi. [/QUOTE] o to tym bardziej poświęć chwilę dziennie na leżakowanie na podłodze z Olkiem. ja, podobnie jak dziewczyny, większość dnia spędzam na macie i są efekty ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Jak dobrze czasami ponarzekać na faceta i postraszyć rozwodem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
Witam się z doskoku! U nas bez zmian, tzn. znowu jesteśmy chorzy
![]() ![]() ![]() Z dobrych wiadomości to Mała zaczęła raczkować, no i wyszły jej 2 dolne dwójki ![]() ![]() ![]() ![]() Pradip pytałaś o prezenty - ja na pewno zrobię zrzutę od rodzeństwa i rodziców i kupimy coś do ogrodu: albo taki domek plastikowy, albo zjeżdżalnię, albo piaskownicę z przykrywką. Jak zabraknie to resztę dołożymy. Taki jest plus posiadania starszego rodzeństwa - ona zabawek ma pełno po bracie i nawet nie wiem co bym miała wymyślać na siłę, a potem to i tak leży. W zeszłym roku dla mojej chrześniaczki kupowaliśmy lego duplo, taki zestaw od 1,5 roku, a dla męża chrześniaka taki samochodzik, który można pchać z tyłu, też to było fajne, podobało mu się. Uciekam spać, bo głowa mi pęka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50293478]Pradip to mam czekać i patrzeć jak płacze? [/QUOTE]
Ale ja wcale nie pisałam złośliwie... Sama nie mogę dźwigać Kuby i jak coś bywa nie po jego myśli muszę odwracać jego uwagę na inne sposoby niż biorąc na ręce i wcale nie siedzę patrząc jak się złości. Osobiście jestem przeciwna sadzaniu dziecka zanim nie zrobi tego samo i pomimo że czytając o umiejętnościach innych maluchów niecierpliwiłam się ale nie sadzałam. No i dziś w końcu weszłam do pokoju a Kuba siedział ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Też myślałam o rowerku biegowym (choć roczek to dość wcześnie chyba) albo zabawce do ogrodu tylko że mamy już taki dmuchany helikopter z klukami i Kuba usilnie ostrzył sobie na nim kły więc spuściłam powietrze :/ jeszcze kosz albo bramka ze smyka mi się podobają Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.