Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-18, 20:28   #3241
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
mocne a czy to, że Ci przybyło wód to źle?

to nie dobrze ponoc ale cale szczescie nic nie jest powiedziane ze zaraz sie bedzie cos dziac, moze wywolaja porod przy duzej ilosci wodach czy cos, grunt ze bedzie pod obserwacja od jutra
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:29   #3242
MaMusKA29
Wtajemniczenie

marcia45- trzymam kciuki kochana, na pewno będzie dobrze

Powiem wam jedno, że moja gin mi tylko narobiła nadziei że do terminu nie dotrwam i zaczynam się zastanawiać po co była ta panika ze skracającą się szyjką, jak tu juz jutro zaczynam 39 tc i nic się nie zapowiada, tzn skurcze są codziennie ale nic poza tym, mam jednak nadzieję że przynajmniej nie przenoszę ciąży bo pamiętam jak 5 lat temu minął mi tp to wtedy dopiero stałam się nerwowa i bardzo nieprzyjemna szczególnie dla męża
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:32   #3243
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
za grubaska to bym go patelnia trzepla ale serio ja mam dosc, a widze ze TZ sie tez udziela, bo widac po nim, ze ma dosc mojego wielkiego brzucha i tego jak wolno chodze, itd. no ale oczywiscie rozumie jestem w koncowce ciazy nawet w nocy marudze, bo spimy zazwyczaj wtuleni, a teraz co chwile mi cos przeszkadza w spaniu w takiej pozycji, bo ja tu o brzuszku mysle zeby bylo wygodnie a nie TZ
heh znam ten ból też się wiercę i bywa, ze przeszkadzam TŻtowi w spaniu, a on ma problemy ze snem i jak się obudzi to ciężko mu zasnąć. no ale co ja zrobię, jak mi non stop niewygodnie. to mu powiedziałam, żeby spróbował przez wiele miesięcy spać tylko na jednym albo na drugim boku, do tego mieć masę dolegliwości i na dodatek nie móc się napić. takie dowalenie pół-żartem, pół-serio, ale żeby było jasne, że nie robię tego czy tamtego ze złośliwości czy lenistwa. choć tak naprawdę nie mam co narzekać. nabijać się nabija, zawsze tak było, ale rozumie sytuację. co nie zmienia faktu, że ja bym chciała mieć ten brzuszek odpinany
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:33   #3244
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
no właśnie, ta cena... mam za to przynajmniej 2 chusty. jasne, bardziej skomplikowane, bo trzeba się wiązać nauczyć, ale niestety nie możemy za bardzo liczyć na niczyją pomoc w kwestii finansów, więc wiadomo.

no właśnie. niby piwo, wypad na miasto, ale co z tego, skoro przymusowy i ekipa nie ta poszło 10os, z czego TŻ dogaduje się z 3ma.

pamietam jak my zostawalismy, to kazdy grupami przy stolikach, bo to po pracy w jadalni zawsze szef piwa stawial, napoje jakies przekaski typu chipsy itd. a tam gdzie przy stolikach polacy to, kazdy marudzil ze chce do domu, ale glupio wyjsc bo sobie pomysla ( pracowalam jakis czas przy rozach na szklarniach )
Stary 2015-02-18, 20:36   #3245
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość

Powiem wam jedno, że moja gin mi tylko narobiła nadziei że do terminu nie dotrwam i zaczynam się zastanawiać po co była ta panika ze skracającą się szyjką, jak tu juz jutro zaczynam 39 tc i nic się nie zapowiada, tzn skurcze są codziennie ale nic poza tym, mam jednak nadzieję że przynajmniej nie przenoszę ciąży bo pamiętam jak 5 lat temu minął mi tp to wtedy dopiero stałam się nerwowa i bardzo nieprzyjemna szczególnie dla męża
kochana, na tym etapie, przy samej końcówce, jak już masz ciążę donoszoną i na dodatek to nie jest Twój pierwszy raz, to możesz mieć przecież tak, że dziś nic, jutro nic, a pojutrze wylądujesz na porodówce także nie martw się

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
pamietam jak my zostawalismy, to kazdy grupami przy stolikach, bo to po pracy w jadalni zawsze szef piwa stawial, napoje jakies przekaski typu chipsy itd. a tam gdzie przy stolikach polacy to, kazdy marudzil ze chce do domu, ale glupio wyjsc bo sobie pomysla ( pracowalam jakis czas przy rozach na szklarniach )
to podejrzewam, że teraz jest podobnie na tej jego popijawie ale chciałabym, żeby wrócił o jakiejś normalnej porze, bo mam problem ze spaniem samemu i będę siedzieć i czekać jak idiotka
Stary 2015-02-18, 20:38   #3246
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
heh znam ten ból też się wiercę i bywa, ze przeszkadzam TŻtowi w spaniu, a on ma problemy ze snem i jak się obudzi to ciężko mu zasnąć. no ale co ja zrobię, jak mi non stop niewygodnie. to mu powiedziałam, żeby spróbował przez wiele miesięcy spać tylko na jednym albo na drugim boku, do tego mieć masę dolegliwości i na dodatek nie móc się napić. takie dowalenie pół-żartem, pół-serio, ale żeby było jasne, że nie robię tego czy tamtego ze złośliwości czy lenistwa. choć tak naprawdę nie mam co narzekać. nabijać się nabija, zawsze tak było, ale rozumie sytuację. co nie zmienia faktu, że ja bym chciała mieć ten brzuszek odpinany
zgadzam sie we wszystkim co napisalas moj TZ tak samo. a u nas jest tak, ze ja mam problemy ze spaniem i to duze. fakt ze potrafie spac cala noc i caly dzien, ale z zasnieciem mam problem, a np. moj TZ dwie minuty i glosno chrapie a ja czasami dwie godziny potrzebuje, a do tego jak jest wtulony, nie panuje nad swoimi miesniami, i nie wiem jak to nazwac, taki dziwny scisk ma, i jak chce zmienic pozycje a lezy przytulony do mnie to ja to czuje i sie dre chociaz on spi

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
kochana, na tym etapie, przy samej końcówce, jak już masz ciążę donoszoną i na dodatek to nie jest Twój pierwszy raz, to możesz mieć przecież tak, że dziś nic, jutro nic, a pojutrze wylądujesz na porodówce także nie martw się

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

to podejrzewam, że teraz jest podobnie na tej jego popijawie ale chciałabym, żeby wrócił o jakiejś normalnej porze, bo mam problem ze spaniem samemu i będę siedzieć i czekać jak idiotka

mam glupi pomysl zadzwon ze rodzisz : hahaha: a pozniej mozna powiedziec ze tak tylko ci sie zdawalo
Stary 2015-02-18, 20:39   #3247
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
to nie dobrze ponoc ale cale szczescie nic nie jest powiedziane ze zaraz sie bedzie cos dziac, moze wywolaja porod przy duzej ilosci wodach czy cos, grunt ze bedzie pod obserwacja od jutra
ojej za mało źleza duzo też niedobrze, bądź tu mądry i pisz wiersze
Stary 2015-02-18, 20:39   #3248
mama_kasia88
Raczkowanie

Gosiaczek- kurcze !! jak już masz wysokie ciśnienie i boli Cię głowa to serio na IP, wiem żadna nie chce jechać „bez powodu” ale z ciśnieniem nie ma żartów, wiem co mówię- w pierwszej ciązy miałam.... raz ze jest to niebezpeiczne dla Ciebie, ale przede wszytskim dla maluszka!! Zwłaszcza pod koniec.... Proszę nie obrażaj się i nie gniewaj na mnie, ale stan przedrzucawkowy atakuje nagle i jest mega niebezpieczny, a konsekwencje mogą być tragiczne... nie chce straszyć, denerwowac i itp, ale do sprawy trzeba podejść poważnie i meić rękę na pulsie bynajmniej oby nigdy więcej Ci nie podskoczyło wysoko!!
Lillkaa piękny brzusio! Heh wszytskie takie zgrabniutkie jesteście, ze w kompleksy popadam
Olasia- piękny kotek Romby nie są idealne? Jak dla mnei perfekcyjne!! Artyska jesteś i tyle, mega wyczucie stylu, gratuluję...
Morful masz 4 cm rozwarcia i nic nei czujesz pozazdrościć, trzymam kciuki mocno i do boju mała
Crystal25- ale chyba bardziej Cię ta sytuacja z kołyszącym tż rozbawiła niż zdenerwowała, co?! Fajnie trochę czasem pożartować jejku ja też jak pingwin chodze i emeryci z laskami wygrywają na kazdej prostej, ba na krzywej też ale co tam, już nie długo wiem ze ostatnie miesiace najgorsze, ale jak będziemy pozytywnie podchodzić do sprawy będzie nam łatwiej Mi ostatnio mój kochany synek powiedział że mama ma duży brzuch i do windy się nie zmieści i mam isć schodami.... oczywiscie ze się zmieściłam, ale śmialiśmy się z tż meeega
Marcia45- jejku trzymam kciuki!! I będize dobrzę! Musi, juz końcówką, moze będa wywoływac szybciej? a lekarz mówił od czego więcej wód? i czy to niebezpieczne?

aaaa jeszcze co do lewatywy- nie strachajcie się dziewczyny w niektórych szpitalach widnieją "stare" listy rzeczy potrzebnych do szpitala, bądź procedur okołoporodowych... ja np z starszakiem dostałam tabletkę, normalną do połknięcia i ta miała mnie "oczyścić" i nie było tragedii Moze Wam też tak się trafi

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:40   #3249
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość

bedzie dobrze kochana moze sie dzis w nocy juz zacznie kto wie?
ja jeszcze sie nie przeterminowalam, ale mam dziwne przeczucie ze do terminu to ja nie dotrwam, nie wiem czuje to po sobie, byc moze sie myle a nerwowa chodze jakas od tygodnia, niby humor mi dopisuje, ale czuje sie jakbym byla przed miesiaczka.
Stary 2015-02-18, 20:41   #3250
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki
Ja już po wizycie

Wróciliśmy do domu i mówię do siostry: mam 2cm rozwarcia
Ona takie oczy i pyta: to kiedy poród?
A mój mąż taki dumny z siebie: za 8cm

Ginka mi chyba zrobiła masaż szyjki, bo jak mnie tam powyciskała na fotelu to powiedziała, że to przyspieszy poród, ale chyba nie bardzo jej wyszło, bo nic mnie to nie bolało, a chyba powinno... no chyba, że przy tak małym rozwarciu to nie boli albo to nie był jeszcze ten masaż. Powiedziała, że mogę zacząć plamić po tym. Mała już jest bardzo nisko i trudno było zmierzyć główkę, ale waży ok 3200g. Jutro idę na pierwsze ktg
A 24.02 kładę się do szpitala czekając na poród, ale ginka powiedziała, że po weekendzie samo się zacznie Taka z niej wróżbitka Jeszcze powiedziała, że na jej oko mój poród pójdzie sprawnie i szybko (wiem, że to pewnie po to żeby mi dodać otuchy). Do szpitala chcę się położyć, bo jestem bojuch przez tą pępowinę dwunaczyniową, a nie chce mi się jeździć codziennie na ktg.

To które z Was spotkam na Ujastku jakbym nie zaczęła rodzić do tego 24?

Lecę nadrabiać co napisałyście przez 5 godzin
Za wizytę

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
brawa za wizytę Mnie spotkasz na Ujastku, bo ja 23.02 mam ciachu ciachu i będę tulić synusia
Ale zazdroszczę Ci

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
dużo ciuszków mówicie że macie Ja się ilością prania przeraziłam. Na szczęscie babcia lubi prasować, więc przyjechała i mnie wyręczyła... ale w szafie wygląda to tak :

łaaaaaaaaaaaał

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
boję się że ja właśnie wróciłam z wizyty... 4cm rozwarcia, a po ktg regularne skurcze co 3min i żadnego nie czułam :/
To wpadam w panikę:P wolałabym nie wiedzieć.
Jeszcze mnie gin załamała, że może lepiej że wcześniej, bo ona ciężko widzi mój poród sn, bo drobna i niska jestem
Trzymam kciuki
Niezłe rozwarcie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Chcialam tylko pokazac obrazek i zapytac czy nie.jest wiocha? Muche skopalam, wiem... romby mnie wykonczyly... nie wiem czy poprawiac ??
Śliczny

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
My jestesmy wlasnie o wizycie i ogolnie zalamka szyjka twarda, wszystko zamkniete, i dr mowi, ze raczej przenosze...nosz kuzwa! Dzis mamy 37 tydzien i 5 dni, taka bylam pelna nadzieji, ze tak byle do 1 marca, a lekarz usg mi jeszcze wyznaczyl na 9.03! Eh nie wiem czemu, ale zmartwilo mnie to wszystko..
Nie martw się , ja mam 38+3 dni i też nic się nie dzieje..

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Byłam na usg, wód jeszcze przybyło. Jutro mam sie zgłosić na oddział. Trzymajcie za nas kxiuki, tak strasznie się boje.
Trzymam

My też po wizycie. Szyjka bez zmian, żadnego rozwarcia dzidzia siedzi wysoko, wód dużo tzn. w normie, łożysko dojść dojrzałe wpisał mi II st / IIIst. No nic czekamy , trochę mnie to zmartwiło Ale no cóż ..
Stary 2015-02-18, 20:42   #3251
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
kiedys robilam te kuleczki ale cos zepsulam bo to byly kule mocy a nie kuleczki i zbyt slodkie
To ja ide na wegetarianizm jak mowisz ze tyle schudlas moge jesc tylko zielone chcialabym 55, ale najpierw jak dojde do 63, 65 bede przeszczesliwa
Oj, przynajmniej jak były bardzo słodkie to nie można było dużo zjeść, a to zawsze plus Moje może bardzo słodkie nie są, ale za to bardzo tłuste. bo śmietanka 36%
A co do wegeatrianizmu to się naprawdę chudnie tylko trzeba jeść dużo warzyw, owoców, ziaren itd. Żadnych makaronów, chlebów i tym podobnych

Ja na chwilę obecną też marzę o 60-63 kg i zgrabnym brzuszku i pośladkach
Stary 2015-02-18, 20:44   #3252
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiaczek- kurcze !! jak już masz wysokie ciśnienie i boli Cię głowa to serio na IP, wiem żadna nie chce jechać „bez powodu” ale z ciśnieniem nie ma żartów, wiem co mówię- w pierwszej ciązy miałam.... raz ze jest to niebezpeiczne dla Ciebie, ale przede wszytskim dla maluszka!! Zwłaszcza pod koniec.... Proszę nie obrażaj się i nie gniewaj na mnie, ale stan przedrzucawkowy atakuje nagle i jest mega niebezpieczny, a konsekwencje mogą być tragiczne... nie chce straszyć, denerwowac i itp, ale do sprawy trzeba podejść poważnie i meić rękę na pulsie bynajmniej oby nigdy więcej Ci nie podskoczyło wysoko!!
Lillkaa piękny brzusio! Heh wszytskie takie zgrabniutkie jesteście, ze w kompleksy popadam
Olasia- piękny kotek Romby nie są idealne? Jak dla mnei perfekcyjne!! Artyska jesteś i tyle, mega wyczucie stylu, gratuluję...
Morful masz 4 cm rozwarcia i nic nei czujesz pozazdrościć, trzymam kciuki mocno i do boju mała
Crystal25- ale chyba bardziej Cię ta sytuacja z kołyszącym tż rozbawiła niż zdenerwowała, co?! Fajnie trochę czasem pożartować jejku ja też jak pingwin chodze i emeryci z laskami wygrywają na kazdej prostej, ba na krzywej też ale co tam, już nie długo wiem ze ostatnie miesiace najgorsze, ale jak będziemy pozytywnie podchodzić do sprawy będzie nam łatwiej Mi ostatnio mój kochany synek powiedział że mama ma duży brzuch i do windy się nie zmieści i mam isć schodami.... oczywiscie ze się zmieściłam, ale śmialiśmy się z tż meeega
Marcia45- jejku trzymam kciuki!! I będize dobrzę! Musi, juz końcówką, moze będa wywoływac szybciej? a lekarz mówił od czego więcej wód? i czy to niebezpieczne?

aaaa jeszcze co do lewatywy- nie strachajcie się dziewczyny w niektórych szpitalach widnieją "stare" listy rzeczy potrzebnych do szpitala, bądź procedur okołoporodowych... ja np z starszakiem dostałam tabletkę, normalną do połknięcia i ta miała mnie "oczyścić" i nie było tragedii Moze Wam też tak się trafi

rozbawilo rozbawilo ale przestalo byc smiesznie kiedy sie przebieralam w inne ubrania, a tam lustro stoi
dzieci to dopiero cos smiesznego potrafia powiedziec a najlepsze jest to ze nie zdaja sobie z tego sprawy
chcialabym lewatywe ale u nas nie robia musze poczytac co i jak i kupic w aptece czopki albo ta lewatywe i sobie sama zrobic jesli sie nie oczyszcze a poczuje ze to juz sie zaczyna

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ojej za mało źleza duzo też niedobrze, bądź tu mądry i pisz wiersze
najwazniejsze ze lekarz nie bagatelizuje sprawy i wysyla do szpitala zeby byc pod kontrola i decyduje co dalej
Stary 2015-02-18, 20:44   #3253
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Oby w moim szpitalu też tak było
Stary 2015-02-18, 20:46   #3254
smv
Zakorzenienie

Lewatywy nie ma co się bać. To taka biegunka mega mega hihi
Stary 2015-02-18, 20:47   #3255
Anneet
Raczkowanie

Tak czytam o tych mezach i oni naprawde udani sa,ale jakby im przyszlo to przechodzic jak nam,to az strach pomyslec jakby sie zachowywali,moj steka razem ze mna jak sie schyle,czy na lozku bok zmienie

Naprwde te nasze dzieciaczki dat sie trzymia rekami i nogami ja tam sie boje,ze moze mnie wziasc przed skierowaniem na cesarke
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:58   #3256
crystal25
Zakorzenienie

lewatywa pewnie nie jest zla ale ta biegunka jak mnie przeczyscilo, kiedy poronilam, to wiecie co..... zuzylam chyba wszystkie rolki papieru w kilka godzin, a bylo ich nie malo, ledwo z wc wyszlam a tu juz biec na tron trzeba bylo i tak caly dzien, nie wazne ze juz nie mialam po co tam biegac ale biegalam

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

My też po wizycie. Szyjka bez zmian, żadnego rozwarcia dzidzia siedzi wysoko, wód dużo tzn. w normie, łożysko dojść dojrzałe wpisał mi II st / IIIst. No nic czekamy , trochę mnie to zmartwiło Ale no cóż ..

za wizyte nie martw sie kochana moze wiecej ruchow i lamowanie pomoze cos
Stary 2015-02-18, 20:58   #3257
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Byłam na usg, wód jeszcze przybyło. Jutro mam sie zgłosić na oddział. Trzymajcie za nas kxiuki, tak strasznie się boje.
Trzymam kciuki kochana!!!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 20:59   #3258
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
trzymam mocno kciuki
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:02   #3259
nouvelle2
Zakorzenienie

Marcia trzymam za Was kciuki

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:02   #3260
87marta78
Zadomowienie

Zaczyna mnie boleć jak na okres i to mocno, mam wrażenie jakby ktoś chciał mi biodra rozerwać :/
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:03   #3261
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie we wszystkim co napisalas moj TZ tak samo. a u nas jest tak, ze ja mam problemy ze spaniem i to duze. fakt ze potrafie spac cala noc i caly dzien, ale z zasnieciem mam problem, a np. moj TZ dwie minuty i glosno chrapie a ja czasami dwie godziny potrzebuje, a do tego jak jest wtulony, nie panuje nad swoimi miesniami, i nie wiem jak to nazwac, taki dziwny scisk ma, i jak chce zmienic pozycje a lezy przytulony do mnie to ja to czuje i sie dre chociaz on spi

dobra jesteś

Cytat:
Napisane przez crystal
mam glupi pomysl zadzwon ze rodzisz : hahaha: a pozniej mozna powiedziec ze tak tylko ci sie zdawalo
a po co, dorosły jest, powinien wiedzieć kiedy wyjść

Cytat:
Napisane przez zielone_oko

Cytat:
Napisane przez Anneet
Naprwde te nasze dzieciaczki dat sie trzymia rekami i nogami
mój lepiej, żeby się trzymał terminu, a nie stwierdził, ze mu tak dobrze w brzuszku u mamy, ze sobie jeszcze posiedzi nadprogramowy tydzień z hakiem nie chcę rodzić JUŻ, ale tym bardziej nie chcę czekać na poród w szpitalu, bo takie mam skrzywienie po leżeniu po poronieniu z ciężarnymi czekającymi na poród oprócz tego, ze będę sama w domu/na mieście jak się poród rozkręci to to jest mój największy koszmar.
Stary 2015-02-18, 21:03   #3262
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Oj, przynajmniej jak były bardzo słodkie to nie można było dużo zjeść, a to zawsze plus Moje może bardzo słodkie nie są, ale za to bardzo tłuste. bo śmietanka 36%
A co do wegeatrianizmu to się naprawdę chudnie tylko trzeba jeść dużo warzyw, owoców, ziaren itd. Żadnych makaronów, chlebów i tym podobnych

Ja na chwilę obecną też marzę o 60-63 kg i zgrabnym brzuszku i pośladkach
za slodkie byly pamietam jak sie odchudzalam to jadlam tylko surowki salatki, kazdego dnia owoce, a ze byl sezon to nie zalowalam sobie, no i rano obowiazkowo byl czarny chlebek bo jak rano nie zjadlam to w ciagu dnia bym nadrobila, a tak to nie czulam glodu dzieki sniadaniom ciezko sie na poczatku przestawic ale mozna wierze w swoje sily i nie moge sie doczekac a pozniej dolacze do tego cwiczenia i jakos sie zrzuci 60 kg jezuuu jak to brzmi a ja 88 na dzien dzisiejszy no i pewnie z 80 bede miala miesiac po porodzie ostatnio jak sie za siebie wzielam to mialam 72 albo 74 jakos i to bylo za wiele jak na moje samopoczucie
Stary 2015-02-18, 21:04   #3263
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Zaczyna mnie boleć jak na okres i to mocno, mam wrażenie jakby ktoś chciał mi biodra rozerwać :/
Ojojoj..... zaczyna się?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:05   #3264
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak czuje od tygodnia juz, cmi mnie, normalnie sie czuje jakbym miala wybuchnac tam i stwierdzilam ze luz pewnie sie organizm przygotowuje do wiekszego wysilku
Stary 2015-02-18, 21:07   #3265
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ojojoj..... zaczyna się?
No wlasnie nie wiem, na dodatek strasznie mi niedobrze
Do terminu 11 dni, więc kto to wie...

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
ja tak czuje od tygodnia juz, cmi mnie, normalnie sie czuje jakbym miala wybuchnac tam i stwierdzilam ze luz pewnie sie organizm przygotowuje do wiekszego wysilku
dawno tak nie miałam czyżby...
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:10   #3266
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

mój lepiej, żeby się trzymał terminu, a nie stwierdził, ze mu tak dobrze w brzuszku u mamy, ze sobie jeszcze posiedzi nadprogramowy tydzień z hakiem nie chcę rodzić JUŻ, ale tym bardziej nie chcę czekać na poród w szpitalu, bo takie mam skrzywienie po leżeniu po poronieniu z ciężarnymi czekającymi na poród oprócz tego, ze będę sama w domu/na mieście jak się poród rozkręci to to jest mój największy koszmar.

Oby sie rozkrecilo w nocy w domu kiedy jest TZ

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

No ja to tak sobie wmawiam ze to takie przygotowania, ale jak widze co mamusie tu wypisuja to sama nie wiem co to bo ja mam jeszcze 4 tygodnie do terminu i przez to smieje sie do TZ ze nie wytrzymam czterech jesli ja sie tak czuje
Stary 2015-02-18, 21:10   #3267
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
za slodkie byly pamietam jak sie odchudzalam to jadlam tylko surowki salatki, kazdego dnia owoce, a ze byl sezon to nie zalowalam sobie, no i rano obowiazkowo byl czarny chlebek bo jak rano nie zjadlam to w ciagu dnia bym nadrobila, a tak to nie czulam glodu dzieki sniadaniom ciezko sie na poczatku przestawic ale mozna wierze w swoje sily i nie moge sie doczekac a pozniej dolacze do tego cwiczenia i jakos sie zrzuci 60 kg jezuuu jak to brzmi a ja 88 na dzien dzisiejszy no i pewnie z 80 bede miala miesiac po porodzie ostatnio jak sie za siebie wzielam to mialam 72 albo 74 jakos i to bylo za wiele jak na moje samopoczucie
Będziemy "dietować" Też się doczekać nie mogę
Stary 2015-02-18, 21:24   #3268
morful
Raczkowanie

oo pewnie! śmiejcie się Ja tu już w panice, wszystkie bagaże, dokumenty przy drzwiach, fotelik zamontowany w aucie. Najgorsze że ja tych skurczy w ogóle nie czułam ani położna ani moja dr nie mogły uwierzyć :P bo jeden zarejestrowało taki porządny, a ja nic przegapię poród...

Ja w ogóle do pt nie mogę rodzić!! Trzy paczki mają jeszcze przyjść do domu !

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-18, 21:27   #3269
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
oo pewnie! śmiejcie się Ja tu już w panice, wszystkie bagaże, dokumenty przy drzwiach, fotelik zamontowany w aucie. Najgorsze że ja tych skurczy w ogóle nie czułam ani położna ani moja dr nie mogły uwierzyć :P bo jeden zarejestrowało taki porządny, a ja nic przegapię poród...

Ja w ogóle do pt nie mogę rodzić!! Trzy paczki mają jeszcze przyjść do domu !
To dobrze, może czeka Cię bezbolesny poród
Stary 2015-02-18, 21:32   #3270
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
boję się że ja właśnie wróciłam z wizyty... 4cm rozwarcia, a po ktg regularne skurcze co 3min i żadnego nie czułam :/
To wpadam w panikę:P wolałabym nie wiedzieć.
Jeszcze mnie gin załamała, że może lepiej że wcześniej, bo ona ciężko widzi mój poród sn, bo drobna i niska jestem
no to Kochana trzymam kciuki
Cytat:

możliwe, ze się rozkręca

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

marcia daj jutro znac oc i jak :8 i nie martw się Kochana. wszystko jest w porządku

ciekawe co tam u Aluni, jak jej ciśnienie i czy nadal w dwupaku.

a ja po SR, jutro jade się na CC umówić po 12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości