|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Maseczka nawilżająca wskazana. Co by buźki nie odwodnić a w taka pogodę można szybko. Ja nakladam maske nawilżającą 2 razy w tygodniu i mam super krem maska którą dodatkowo raz w tygodniu nakładam i zostawiam na całą noc... Moge ją polecić bo rano skóra jest
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
Mravka moj maly też ma zasinione pod oczami od tego kataru:-/ w jeden dzień to tak wyglądał jakby go ktoś pobił. Odciągasz mu nos też tym aspiratorkiem podłączanym pod odkurzacz- bardzo polecam!
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale film był spoko Co do witamin, to może zmień na inne, bo mi to właśnie pomogło
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
mms - to prawda zależy kto ma jaką cerę i jak hormony u niego szaleją. W poprzedniej ciązy używalam takiego tłustego ziaji i byłam bardzo zadowolona. Opalona może nie chodziłam ale nie byłam chociąz przezroczysta
Chyba jutro sobie go zakupie
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
no to są moje już drugie, najpierw brałam prenatal a teraz mama dha i to samo
wiesz, żeby te witaminy były tańsze to mogłabym posmakować różnych
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ja zawsze miałam skłonności do przetłuszczania się skóry, teraz w ciąży mam suchą Kupiłam sobie maseczkę soraya i tak się zastanawiam czy nałożyć![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
no wiem... a sprawdź sobie ile masz żelaza w tych witaminach. Bo mi gin mówiła, że po tych pierwszych może być mi nie dobrze, bo tam jest dużo żelaza. Teraz mam Pregne plus (gdzie żelaza jest faktycznie mniej) i już mnie tak nie mdli jak wcześniej... Tylko fakt faktem ja nie wymiotowałam ani raz podczas tej ciąży...
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
Można dołączyć? Podczytuję wątek od jakiegoś czasu, ale jakoś brak czasu na klikanie
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
Wczoraj jak wrocilam z pracy tak mnie zaczął żołądek boleć że ryczałam w głos a byłam sama z dzieckiem bo mąż w pracy. Już miałam dzwonic na pogotowie bo takiego bólu w życiu nie miałam ale po 2 godzinach przeszło i dzisiaj też jest ok. Proszę mi tu dzisiaj nie wrzucać żadnych zdjęć obiadów Wczoraj tak miałam ochotę na jajo z ziemniakami i mizerią ale nie miałam siły po pracy tego robić więc zadowoliłam sie pomidorowka od mamusi.roxana - też mam ochotę wybrac sie na ten film. Daj znać czy warto mms - ja bym nakładała maseczkę bez zastanowienia. Ja musze włosy pofarbować bo wyglądam strasznie ale moja farba tak śmierdzi ze przy tych mdłosciach nie wytrzymam w niej 30 min |
|
|
|
#4180 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz co, ja jak już tak konkretnie poczułam, to się za głowę złapałam, bo się okazało, że czułam już dużo wcześniej, ale nie potrafiłam zidentyfikować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupuję wędzone brzuszki, na patelnię, do tego śmietana, koperek, trochę pieprzu i makaron ![]() Ooo... gratulować? ![]() Ja nosiłam na serdecznym prawej ręki, a podczas ślubu Bartek mi przełożył na serdeczny lewej - na prawej nosze obrączkę ![]() Cytat:
![]() Sny na odwrót się sprawdzają - będzie wszystko dobrze, a sen świadczy o tym, że się o zdrowie Młodego martwisz Cytat:
A w ogóle mamy na wątku kilka specjalistek - m.in. Gosię, może by je podpytać? majka, zakupu fajne Szmatka ze słoniami jest mega, ale niedrapki wg. mnie to ZUO ![]() Aaa... i mam przewijak z tej samej firmy, tyle, ze w żaglówki ![]() Właśnie mnie jedna larwa z pracy wkurzyła tak, że szok... normalnie mam ochotę za kudły wytargać i patrzeć jak latają ![]()
|
|||||||
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Vea no Bartuś chory jest teraz w nocy kaszel go meczy wiec twoje tłumaczenie snu jak najbardziej się zgadza
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w 15tyg ciąży, termin mam na pierwszy tydzień sierpnia
co wizyta wychodzi mi inny dzień, więc jeszcze lekarz nie określił dokładnego ostatnio z prenatalnych wyszło 3sierpień Płci ktosia, jeszcze nie poznałam, ale czuję, że będzie chłopak Przed zajściem w ciążę bardzo chciałam dziewczynkę, a odkąd jestem ciężarówką (ja to mówi mój TŻ) cały czas mam przeczucia, że będzie chłopczyk![]() Jestem w pierwszej ciąży, więc wszystko jest dla mnie nowością. Dlatego podczytuję Was
Edytowane przez belleza_ines Czas edycji: 2015-02-19 o 09:17 |
|
|
|
#4184 | |
|
Zadomowienie
|
Hej !
Cytat:
|
|
#4185 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie natomiast męczą wzdęcia. Chyba czas zacząć pić koper włoski |
||
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko coś mi się nie zgadza, bo ja mam termin na 2 sierpnia, a jestem już w 17 tc...
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem w 14 tc a termin mam na 24.08. Jak to możliwe ze Ty jesteś o tydzien bardziej zaawansowana a mamy taką różnice w terminie porodu?
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo własnie
mam taki problem, że nie pamiętam dokładnie kiedy miałam ostatnią miesiączkę.... miałam taki zamłyn w pracy, że zapomniałam sobie zaznaczyć w kalendarzyku więc wiem co w USG wyszło.... aale geba jestem, źle napisałam nie 15 tylko 17tc dopiero teraz zauważyłam.A dziewczyny powiedzcie mi w którym tc robi się badanie prenatalne drugiego trymestru? Mnie umówiono dopiero na 27marca, i zastanawiam się, czy to nie będzie późno. Edytowane przez belleza_ines Czas edycji: 2015-02-19 o 09:35 |
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taką zwykłą maseczkę można, ja używam wszystkiego co do tej pory Cytat:
|
|
#4191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama jesteś, to i się martwisz, a zmartwienia niestety w snach często wychodzą Cytat:
No to Ci ładnie maluch rośnie, jak tak Ci termin przyspieszył ![]() Cytat:
Termin z om, jest orientacyjny - nie zawsze i nie każdy cykl jest taki sam, a i owulacja różnie wypada ![]() Poza tym jak Dziec szybko rośnie, to może być różnica w terminie z om i terminie z usg Drugie prenatalne między 18 a 22 tc - ponoć optymalnie 20. Więcej o badaniach prenatalnych Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2015-02-19 o 09:44 |
|||
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Które serum? To ich nowe z serii mezo?
|
|
#4194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hej dziewczynki ja po sniadaniu mała po nasiadówce niby juz ja nie pisze ale nie raz jest tak że woła siku i idzemy ale się nie wysika ;/ w poniedziałek mam jej zrobic badanie moczu zobaczymy mam nadzieje że bedzie ok właśnie jeżeli chodzi o badania połówkowe to w którym tyg robicie mi gin kazała miedzy 18 a 19 a z zuzia miałam chyba po 20 wiem że tak w ostatniej chwili mi się udalo zapisać co dziś robicie na obiad?? ja nie mam pomysłu zostało mi troche ryby z wczoraj to pewnie to dokonczymy kurcze ale wam fajnie kupujecie juz wyprawki a ja tylko kupilam body i bluzeczki narazie nie wiem co kupowac jak bedzie dziewczynka to wszystko mam a jak chłopczyk to też coś dostane od sis i bratowej pewnie jedynie co to musze kupic nowy laktator jakies butelki i podgrzewacz i sterylizator a własnie jakie butelki polecacie?? ja zuzi miałam avent i przyzam ze sa wytrzymałe w tej duzej do dzis pije mleko i jak nowa a tyle razy spadła i wg teraz zastanawiam sie nad tommy tippi ale u mnie nigdzie tego nie widzialam ;/
|
|
#4195 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie czwartkowo
![]() u nas pogoda do bani, szaro i buro... a mam chwilkę relaxu bo Junior za odkurzaczem goni hihih ten IROBOT to ulubiona zabawka pełzającego szkraba
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
27 będziesz gdzieś w 22tc, więc nie za późno, bo przeważnie tak lekarze zalecają no w tej mojej jest napisane tak : oleje avokado i makadamia dostarczają niezbędnych nasyconych kwasów tłuszczowych(...) naturalna odżywka dla naskórka czyli masło Shea zapewnia szybką regenerację... itd
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
A tak wogóle to gdzie się podziewa niespodziewajka25? Pisała regularnie i nagle zamilkła. Ostatni raz się odzywała jak miała wyjeżdżać od tesciów.
|
|
|
|
#4198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć gaduły jedne
![]() Cytat:
![]() Szalejesz z zakupami, ale miło po patrzeć na to wszystko Ja mam laktator ręczny medela, ale jakoś wolę elektryczny. Niezły pomysł z tym sprawdzaniem czy działa ![]() Ciekawe jak długo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Połówkowe będę miała 23 marca, a mam termin na 31.07. Ile Wy piszecie dziewczyny
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z TT jest taki problem, ze one niestandardowo szeroki są i nie do każdego podgrzewacza (o ile chcesz używać), czy opakowania termicznego (to się akurat wg. mnie baaardzo przydaje) pasują. |
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

u mnie tylko ubranka jak na razie
ale Gosia rozwiała nasze wątpliwości i można na rzęsy nakładac ten olejek. Pić to wiem,że nie można było bo może wywolac przedwczesny poród. Ja ostatnio już też czytam skład bo chcialabym zacząc używać kremu do twarzy takiego co trochę mnie "opali"
Jestem tak nieziemnsko blada,że chyba czas zacząć używać balsamu przyciemniającego Lirene
Ale z chęcią posłucham Twojej opinii
muszę chyba odstawić te witaminy! Jak brałam w dzień tak cały dzień było mi źle, jak biorę na noc to w nocy mnie budzą mdłości i wymioty

Wczoraj tak miałam ochotę na jajo z ziemniakami i mizerią ale nie miałam siły po pracy tego robić więc zadowoliłam sie pomidorowka od mamusi.