Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 08:49   #4171
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie: czy w ciąży można robić sobie wszystkie maseczki na twarz? Pytam, bo od kiedy jestem w ciąży myłam twarz mydełkiem hipoalergicznym "biały jeleń" i nakładałam tylko krem nawilżający, ale od 3 dni mam dość suchą skórę i chciałabym nałożyć jakąś maseczkę, ale po tym jak pisałyście, że nie można nakładać olejki rycynowego na rzęsy, to nic mnie nie zdziwi
na twarz możesz nakładać wszystko ... Wiadomo prócz kwasów i takich hardcorów .
Maseczka nawilżająca wskazana. Co by buźki nie odwodnić a w taka pogodę można szybko.
Ja nakladam maske nawilżającą 2 razy w tygodniu i mam super krem maska którą dodatkowo raz w tygodniu nakładam i zostawiam na całą noc... Moge ją polecić bo rano skóra jest cuuudowna
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 08:51   #4172
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Mravka moj maly też ma zasinione pod oczami od tego kataru:-/ w jeden dzień to tak wyglądał jakby go ktoś pobił. Odciągasz mu nos też tym aspiratorkiem podłączanym pod odkurzacz- bardzo polecam!
Stary 2015-02-19, 08:52   #4173
dd1dd
Zakorzenienie

majka242007 ale nakupiłaś już rzeczy u mnie tylko ubranka jak na razie
Stary 2015-02-19, 08:57   #4174
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
haha mnie już też ale Gosia rozwiała nasze wątpliwości i można na rzęsy nakładac ten olejek. Pić to wiem,że nie można było bo może wywolac przedwczesny poród. Ja ostatnio już też czytam skład bo chcialabym zacząc używać kremu do twarzy takiego co trochę mnie "opali" Jestem tak nieziemnsko blada,że chyba czas zacząć używać balsamu przyciemniającego Lirene
ja bym uważała na te wszystkie kremy i balsamy koloryzujące, bo słyszałam, że w ciąży mogą po nich zostawać różne przebarwienia...

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Ale Ci mówię jak mnie na nią suszyło jakbym wczoraj nieźle popiła

Mnie tak korci ten grey ale chyba nie pójdę, jak będzie w necie to obejrzę mąż powiedział, że ze mną nie pójdzie. Myślałyśmy z siostrą iść ale jej męża wiecznie nie ma a ona ma dwójkę dzieci i nie ma z kim za bardzo zostawić Ale z chęcią posłucham Twojej opinii Ten aktor mi nie podchodzi na mojego greya z wyobraźni

A ja na obiad muszę mieć jakąś lekką zupkę muszę chyba odstawić te witaminy! Jak brałam w dzień tak cały dzień było mi źle, jak biorę na noc to w nocy mnie budzą mdłości i wymioty
Co do Greya, to dla mnie też nie kipi seksem ale film był spoko to postaw męża pod ścianą : niech idzie z Tobą, albo niech zostanie z dziećmi siostry

Co do witamin, to może zmień na inne, bo mi to właśnie pomogło

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:00   #4175
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

mms - to prawda zależy kto ma jaką cerę i jak hormony u niego szaleją. W poprzedniej ciązy używalam takiego tłustego ziaji i byłam bardzo zadowolona. Opalona może nie chodziłam ale nie byłam chociąz przezroczysta Chyba jutro sobie go zakupie
Stary 2015-02-19, 09:02   #4176
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

Co do witamin, to może zmień na inne, bo mi to właśnie pomogło
no to są moje już drugie, najpierw brałam prenatal a teraz mama dha i to samo wiesz, żeby te witaminy były tańsze to mogłabym posmakować różnych ale nakupuję pozostawiam i co z tym zrobię
Stary 2015-02-19, 09:06   #4177
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Maseczka nawilżająca wskazana. Co by buźki nie odwodnić a w taka pogodę można szybko.
Ja nakladam maske nawilżającą 2 razy w tygodniu i mam super krem maska którą dodatkowo raz w tygodniu nakładam i zostawiam na całą noc... Moge ją polecić bo rano skóra jest cuuudowna
Dzięki to napisz co to za maska chociaż ja na noc nic prócz kremu nie nakładam na twarz, bo Tż byłby cały brudny (mimo 2m łóżka śpimy praktycznie na sobie ) ja zawsze miałam skłonności do przetłuszczania się skóry, teraz w ciąży mam suchą Kupiłam sobie maseczkę soraya i tak się zastanawiam czy nałożyć

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
mms - to prawda zależy kto ma jaką cerę i jak hormony u niego szaleją. W poprzedniej ciązy używalam takiego tłustego ziaji i byłam bardzo zadowolona. Opalona może nie chodziłam ale nie byłam chociąz przezroczysta Chyba jutro sobie go zakupie
a no jeśli masz sprawdzony i nic Ci po nim nie było, to nie ma sie czego obawiać

Cytat:
no to są moje już drugie, najpierw brałam prenatal a teraz mama dha i to samo wiesz, żeby te witaminy były tańsze to mogłabym posmakować różnych ale nakupuję pozostawiam i co z tym zrobię
no wiem... a sprawdź sobie ile masz żelaza w tych witaminach. Bo mi gin mówiła, że po tych pierwszych może być mi nie dobrze, bo tam jest dużo żelaza. Teraz mam Pregne plus (gdzie żelaza jest faktycznie mniej) i już mnie tak nie mdli jak wcześniej... Tylko fakt faktem ja nie wymiotowałam ani raz podczas tej ciąży...

Igorek

Stary 2015-02-19, 09:09   #4178
belleza_ines
Wtajemniczenie

Witam Was Można dołączyć? Podczytuję wątek od jakiegoś czasu, ale jakoś brak czasu na klikanie
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:09   #4179
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Wczoraj jak wrocilam z pracy tak mnie zaczął żołądek boleć że ryczałam w głos a byłam sama z dzieckiem bo mąż w pracy. Już miałam dzwonic na pogotowie bo takiego bólu w życiu nie miałam ale po 2 godzinach przeszło i dzisiaj też jest ok.

Proszę mi tu dzisiaj nie wrzucać żadnych zdjęć obiadów Wczoraj tak miałam ochotę na jajo z ziemniakami i mizerią ale nie miałam siły po pracy tego robić więc zadowoliłam sie pomidorowka od mamusi.

roxana - też mam ochotę wybrac sie na ten film. Daj znać czy warto

mms - ja bym nakładała maseczkę bez zastanowienia. Ja musze włosy pofarbować bo wyglądam strasznie ale moja farba tak śmierdzi ze przy tych mdłosciach nie wytrzymam w niej 30 min
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:09   #4180
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja drugiego prenatalnego nie będę robić, jedynie zwykłe usg połówkowe.
Połówkowe to właśnie prenatalne

Cytat:
Słuchajcie tak sobie leżałam na plecach z rękami na brzuchu i coś poczułam... Tak jakby coś tam tak z 6 cm pod pępkiem z prawej strony się ruszało... Przez moment ucieszyłam się, że to Maleństwo, ale tak sobie myślę, czy to nie te jelita ...
Kurcze jak odróżnić jedno od drugiego?
A bardzo możliwe
Wiesz co, ja jak już tak konkretnie poczułam, to się za głowę złapałam, bo się okazało, że czułam już dużo wcześniej, ale nie potrafiłam zidentyfikować

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Jestem !
No i lekarz powiedział że się nie stresować bo sie wszystko rozciąga i idzie w górę także jestem zadowolona
No to super

Cytat:
A mój mąż właśnie wrócił z pracy i przywiózł mi lody algida waniliowo-śmietankowe i m&m's "na ten mój ból głowy"
Dobry Mąż

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ale zwykłego czy wędzonego ? Bo ja robiłam kiedys makaron z sosem z wędzonego łososia, śmietany i koperku :P ale to teraz niestety nie moje smaki...
Kocham makaron z wędzonym łososiem
Kupuję wędzone brzuszki, na patelnię, do tego śmietana, koperek, trochę pieprzu i makaron

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY !
na którym palcu nosi się pierścionek zaręczynowy?
Ooo... gratulować?
Ja nosiłam na serdecznym prawej ręki, a podczas ślubu Bartek mi przełożył na serdeczny lewej - na prawej nosze obrączkę

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja noszę na serdecznym palcu prawej dłoni. Po ślubie przełoże na lewą
Boże jaki miałam koszmar, że mój synek umarł i leżał w małej trumnie pierwszy raz w życiu mi się coś takiego śniło i mam nadzieje, ze ostatni..
Sen mara... tfu, tfu...
Sny na odwrót się sprawdzają - będzie wszystko dobrze, a sen świadczy o tym, że się o zdrowie Młodego martwisz

Cytat:
a ja mam pytanie: czy w ciąży można robić sobie wszystkie maseczki na twarz? Pytam, bo od kiedy jestem w ciąży myłam twarz mydełkiem hipoalergicznym "biały jeleń" i nakładałam tylko krem nawilżający, ale od 3 dni mam dość suchą skórę i chciałabym nałożyć jakąś maseczkę, ale po tym jak pisałyście, że nie można nakładać olejki rycynowego na rzęsy, to nic mnie nie zdziwi
Można, ale bez retinoidów, z tego co pamiętam
A w ogóle mamy na wątku kilka specjalistek - m.in. Gosię, może by je podpytać?

majka
, zakupu fajne
Szmatka ze słoniami jest mega, ale niedrapki wg. mnie to ZUO
Aaa... i mam przewijak z tej samej firmy, tyle, ze w żaglówki

Właśnie mnie jedna larwa z pracy wkurzyła tak, że szok... normalnie mam ochotę za kudły wytargać i patrzeć jak latają

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:10   #4181
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Witam Was Można dołączyć? Podczytuję wątek od jakiegoś czasu, ale jakoś brak czasu na klikanie
Witaj Napisz coś o sobie
Stary 2015-02-19, 09:12   #4182
MsLullaby
Zakorzenienie

Vea no Bartuś chory jest teraz w nocy kaszel go meczy wiec twoje tłumaczenie snu jak najbardziej się zgadza

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:13   #4183
belleza_ines
Wtajemniczenie

Jestem w 15tyg ciąży, termin mam na pierwszy tydzień sierpnia co wizyta wychodzi mi inny dzień, więc jeszcze lekarz nie określił dokładnego ostatnio z prenatalnych wyszło 3sierpień
Płci ktosia, jeszcze nie poznałam, ale czuję, że będzie chłopak Przed zajściem w ciążę bardzo chciałam dziewczynkę, a odkąd jestem ciężarówką (ja to mówi mój TŻ) cały czas mam przeczucia, że będzie chłopczyk

Jestem w pierwszej ciąży, więc wszystko jest dla mnie nowością. Dlatego podczytuję Was

Edytowane przez belleza_ines
Czas edycji: 2015-02-19 o 09:17
Stary 2015-02-19, 09:16   #4184
sandeo
Zadomowienie

Hej !

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Jaka jestem zła...
Dzwonił osobiście lekarz, gadac nie umiał... I mowi, ze wizyta jutro odwołana bo chory... Dopiero na sobotę
Pytałam o wyniki mowi ze nie rozmowa na telefon i, ze wszystko przeanalizujemy na wizycie... I zas kolejne dni czekania ;(
Czytam i niewierze.... trzymaj sie i byle do soboty! Bedzie dobrze!
Stary 2015-02-19, 09:17   #4185
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczynki
Cytat:
hmm a ja się właśnie zastanawiałam czy mogę na buzię nakładać serum z Bielendy.. hmm
Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Wczoraj jak wrocilam z pracy tak mnie zaczął żołądek boleć że ryczałam w głos a byłam sama z dzieckiem bo mąż w pracy. Już miałam dzwonic na pogotowie bo takiego bólu w życiu nie miałam ale po 2 godzinach przeszło i dzisiaj też jest ok.

Proszę mi tu dzisiaj nie wrzucać żadnych zdjęć obiadów Wczoraj tak miałam ochotę na jajo z ziemniakami i mizerią ale nie miałam siły po pracy tego robić więc zadowoliłam sie pomidorowka od mamusi.

roxana - też mam ochotę wybrac sie na ten film. Daj znać czy warto

mms - ja bym nakładała maseczkę bez zastanowienia. Ja musze włosy pofarbować bo wyglądam strasznie ale moja farba tak śmierdzi ze przy tych mdłosciach nie wytrzymam w niej 30 min
A od czego ten żołądek? Wymiotowałaś czy co? Może zrób sobie kurację z siemienia lnianego.

Mnie natomiast męczą wzdęcia. Chyba czas zacząć pić koper włoski
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:18   #4186
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Jestem w 15tyg ciąży, termin mam na pierwszy tydzień sierpnia co wizyta wychodzi mi inny dzień, więc jeszcze lekarz nie określił dokładnego ostatnio z prenatalnych wyszło 3sierpień
Płci ktosia, jeszcze nie poznałam, ale czuję, że będzie chłopak Przed zajściem w ciążę bardzo chciałam dziewczynkę, a odkąd jestem ciężarówką (ja to mówi mój TŻ) cały czas mam przeczucia, że będzie chłopczyk

Jestem w pierwszej ciąży, więc wszystko jest dla mnie nowością. Dlatego podczytuję Was
Witaj Fajnie, że dołączyłaś, jest nas coraz wiecej
Tylko coś mi się nie zgadza, bo ja mam termin na 2 sierpnia, a jestem już w 17 tc...

Igorek

Stary 2015-02-19, 09:19   #4187
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

no wiem... a sprawdź sobie ile masz żelaza w tych witaminach. Bo mi gin mówiła, że po tych pierwszych może być mi nie dobrze, bo tam jest dużo żelaza. Teraz mam Pregne plus (gdzie żelaza jest faktycznie mniej) i już mnie tak nie mdli jak wcześniej... Tylko fakt faktem ja nie wymiotowałam ani raz podczas tej ciąży...
nie ma żelaza
Cytat:
hej
Stary 2015-02-19, 09:19   #4188
sandeo
Zadomowienie

Cytat:

Witamy ja jestem w 14 tc a termin mam na 24.08. Jak to możliwe ze Ty jesteś o tydzien bardziej zaawansowana a mamy taką różnice w terminie porodu?
Stary 2015-02-19, 09:32   #4189
belleza_ines
Wtajemniczenie

Noo własnie mam taki problem, że nie pamiętam dokładnie kiedy miałam ostatnią miesiączkę.... miałam taki zamłyn w pracy, że zapomniałam sobie zaznaczyć w kalendarzyku więc wiem co w USG wyszło.... a
ale geba jestem, źle napisałam nie 15 tylko 17tc dopiero teraz zauważyłam.

A dziewczyny powiedzcie mi w którym tc robi się badanie prenatalne drugiego trymestru?
Mnie umówiono dopiero na 27marca, i zastanawiam się, czy to nie będzie późno.

Edytowane przez belleza_ines
Czas edycji: 2015-02-19 o 09:35
Stary 2015-02-19, 09:37   #4190
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Można, byle tam kwasów nie było ale taką zwykłą maseczkę można, ja używam wszystkiego co do tej pory
Cytat:
haha mnie już też ale Gosia rozwiała nasze wątpliwości i można na rzęsy nakładac ten olejek. Pić to wiem,że nie można było bo może wywolac przedwczesny poród. Ja ostatnio już też czytam skład bo chcialabym zacząc używać kremu do twarzy takiego co trochę mnie "opali" Jestem tak nieziemnsko blada,że chyba czas zacząć używać balsamu przyciemniającego Lirene
Samoopalacze też można, bo działają na poziomie naskórka, do skóry właściwej nic się nie przedostaje

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:38   #4191
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Vea no Bartuś chory jest teraz w nocy kaszel go meczy wiec twoje tłumaczenie snu jak najbardziej się zgadza
No właśnie pamiętałam, że pisałaś, że choruje
Mama jesteś, to i się martwisz, a zmartwienia niestety w snach często wychodzą

Cytat:

O, witaj
No to Ci ładnie maluch rośnie, jak tak Ci termin przyspieszył

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Witamy ja jestem w 14 tc a termin mam na 24.08. Jak to możliwe ze Ty jesteś o tydzien bardziej zaawansowana a mamy taką różnice w terminie porodu?
Możliwe, możliwe
Termin z om, jest orientacyjny - nie zawsze i nie każdy cykl jest taki sam, a i owulacja różnie wypada
Poza tym jak Dziec szybko rośnie, to może być różnica w terminie z om i terminie z usg

Drugie prenatalne między 18 a 22 tc - ponoć optymalnie 20. Więcej o badaniach prenatalnych

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2015-02-19 o 09:44
Stary 2015-02-19, 09:38   #4192
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Noo własnie mam taki problem, że nie pamiętam dokładnie kiedy miałam ostatnią miesiączkę.... miałam taki zamłyn w pracy, że zapomniałam sobie zaznaczyć w kalendarzyku więc wiem co w USG wyszło.... a

A dziewczyny powiedzcie mi w którym tc robi się badanie prenatalne drugiego trymestru?
wczoraj też o to pytałam i dostałam odp., że między 18 a 22 tc
Stary 2015-02-19, 09:43   #4193
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam żelowa maskę z Eveline z kwasem hialuronowym <3 nakładam zawsze kiedy jadę gdzieś autobusem i wiem ze będę pod klimą przez kilka godzin, wtedy skóra nie jest taka zmęczona podróżą, a że jest przezroczysta to nic nie widać

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki

hmm a ja się właśnie zastanawiałam czy mogę na buzię nakładać serum z Bielendy.. hmm

A od czego ten żołądek? Wymiotowałaś czy co? Może zrób sobie kurację z siemienia lnianego.

Mnie natomiast męczą wzdęcia. Chyba czas zacząć pić koper włoski
Które serum? To ich nowe z serii mezo?

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:52   #4194
Papusia28
Raczkowanie

Cytat:
witaj
hej dziewczynki ja po sniadaniu mała po nasiadówce niby juz ja nie pisze ale nie raz jest tak że woła siku i idzemy ale się nie wysika ;/ w poniedziałek mam jej zrobic badanie moczu zobaczymy mam nadzieje że bedzie ok

właśnie jeżeli chodzi o badania połówkowe to w którym tyg robicie mi gin kazała miedzy 18 a 19 a z zuzia miałam chyba po 20 wiem że tak w ostatniej chwili mi się udalo zapisać
co dziś robicie na obiad?? ja nie mam pomysłu zostało mi troche ryby z wczoraj to pewnie to dokonczymy
kurcze ale wam fajnie kupujecie juz wyprawki a ja tylko kupilam body i bluzeczki narazie nie wiem co kupowac jak bedzie dziewczynka to wszystko mam a jak chłopczyk to też coś dostane od sis i bratowej pewnie jedynie co to musze kupic nowy laktator jakies butelki i podgrzewacz i sterylizator
a własnie jakie butelki polecacie?? ja zuzi miałam avent i przyzam ze sa wytrzymałe w tej duzej do dzis pije mleko i jak nowa a tyle razy spadła i wg teraz zastanawiam sie nad tommy tippi ale u mnie nigdzie tego nie widzialam ;/
Stary 2015-02-19, 09:54   #4195
12mu05
Rozeznanie

Witam sie czwartkowo

u nas pogoda do bani, szaro i buro...

a mam chwilkę relaxu bo Junior za odkurzaczem goni hihih ten IROBOT to ulubiona zabawka pełzającego szkraba
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:55   #4196
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

A to teraz się zgadza
27 będziesz gdzieś w 22tc, więc nie za późno, bo przeważnie tak lekarze zalecają

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Można, byle tam kwasów nie było ale taką zwykłą maseczkę można, ja używam wszystkiego co do tej pory

Samoopalacze też można, bo działają na poziomie naskórka, do skóry właściwej nic się nie przedostaje
no w tej mojej jest napisane tak : oleje avokado i makadamia dostarczają niezbędnych nasyconych kwasów tłuszczowych(...) naturalna odżywka dla naskórka czyli masło Shea zapewnia szybką regenerację... itd

Igorek

Stary 2015-02-19, 09:55   #4197
magdowe
Zadomowienie

A tak wogóle to gdzie się podziewa niespodziewajka25? Pisała regularnie i nagle zamilkła. Ostatni raz się odzywała jak miała wyjeżdżać od tesciów.
Stary 2015-02-19, 09:57   #4198
fiona27
Zakorzenienie

Cześć gaduły jedne

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą,glowa przestaje już bolec,lecze sie czosnkiem ,prenalenem i apapem extra
na jedzenie nie mam specjalnie ochoty,przybralam 1kg ,
niby bym cos zjadla ale sama nie wiem co?
bobas wypiąl sie na mame i nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami, rozwija sie swietnie.z racji infekcji kazal powtorzyc badania moczu,najblizsza wizyte mam 11marca.

witam nową mamusie!
Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze

Cytat:

zakupy
Szalejesz z zakupami, ale miło po patrzeć na to wszystko
Ja mam laktator ręczny medela, ale jakoś wolę elektryczny.
Niezły pomysł z tym sprawdzaniem czy działa

Cytat:
majka242007 ale nakupiłaś już rzeczy u mnie tylko ubranka jak na razie
Ciekawe jak długo
Cytat:
Pewnie można
Cytat:

Wczoraj już pisałam, że mój lekarz uważa, ze najlepszy termin to 22 tc, ale z tego co czytam to robią tak średnio od 20 tc .
Połówkowe będę miała 23 marca, a mam termin na 31.07.

Ile Wy piszecie dziewczyny
Stary 2015-02-19, 09:58   #4199
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
witaj
hej dziewczynki ja po sniadaniu mała po nasiadówce niby juz ja nie pisze ale nie raz jest tak że woła siku i idzemy ale się nie wysika ;/ w poniedziałek mam jej zrobic badanie moczu zobaczymy mam nadzieje że bedzie ok

właśnie jeżeli chodzi o badania połówkowe to w którym tyg robicie mi gin kazała miedzy 18 a 19 a z zuzia miałam chyba po 20 wiem że tak w ostatniej chwili mi się udalo zapisać
co dziś robicie na obiad?? ja nie mam pomysłu zostało mi troche ryby z wczoraj to pewnie to dokonczymy
kurcze ale wam fajnie kupujecie juz wyprawki a ja tylko kupilam body i bluzeczki narazie nie wiem co kupowac jak bedzie dziewczynka to wszystko mam a jak chłopczyk to też coś dostane od sis i bratowej pewnie jedynie co to musze kupic nowy laktator jakies butelki i podgrzewacz i sterylizator
a własnie jakie butelki polecacie?? ja zuzi miałam avent i przyzam ze sa wytrzymałe w tej duzej do dzis pije mleko i jak nowa a tyle razy spadła i wg teraz zastanawiam sie nad tommy tippi ale u mnie nigdzie tego nie widzialam ;/
Mój Księciunio zaakceptował tylko smoki NUKa, wiec i butle do nich dokupiliśmy. Ale w sumie dobrze się stało - jestem z nich bardzo zadowolona - i ze smoków, i z butli Mam też ich płyn do mycia butelek i dzięki niemu nie mam problemów z osadem po mleku.

Z TT jest taki problem, ze one niestandardowo szeroki są i nie do każdego podgrzewacza (o ile chcesz używać), czy opakowania termicznego (to się akurat wg. mnie baaardzo przydaje) pasują.

WYMIENIĘ

Stary 2015-02-19, 10:01   #4200
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
ja jestem kompletnie zielona w tym temacie, ale coś kojarzę, że chyba są jakieś butelki "specjalnie profilowane " i ze specjalnymi smoczkami, na tyle dopasowanymi, że dziecko pijąc z butelki nie łapie powietrza, a co za tym idzie ma mniejsze ryzyko kolek... ale jak to dokładnie działa to nie wiem... zaraz poszukam jakiś inf na necie

Igorek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości