|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
O. Kolejna matka z misja robiaca kilometrowy off.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Osobiście nie lubię takiego pieniactwa, wodolejstwa. Poza tym to jest forumm dyskusyjne: dla jednego matka, któą drazni hałas ma OZM dla innych nie. Zwyczajnie o tym można rozmawiać. Jak dla mnie to nie jest kwestia OZM, tylko nadwrażliwość na pewne bodźce (bywa, ze związane z macierzyństwem, stanem zdrowia czy PMSem). O co więc chodzi w tym twoim poście przydługim uderzającym w osoby bedzietne? Jak już chcesz tak rozkminiac to zaczni się odnosić do konkretnych przykładów. Proste.
![]() |
#2583 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem nie wiesz, ze na plaży bedą psy. Zazwyczaj nie ma. A w godzinach przedpołudniowych dzieci powyżej 4 roku życia sa w szkole, wiec płaza jest dość spokojnym miejscem. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Naprawdę trudno mi sie ustosunkować, bo moje rodzeństwo tez ma OZM i mojego męża tez ma OZM i wszędzie jestesmy zaproszeni we 3. Ale gdyby to była taka sytuacja to myśle, ze zatrudniłabym nianie i wynajęła pokój. Poszłabym na cześć oficjalna, wręczyła prezent, a potem sprawdziła samopoczucie małej i od tego by zależało, co robimy.
![]() |
#2584 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok. Spróbuje nie podawać przykłady następnym razem. Zeby było łatwiej dyskutować. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Napisałaś, ze matki łażą tam gdzie sa psy. Odpisałam, ze nie wszystkie. Ja wybieram spokojne miejsca a niestety tez sie czasem spotykamy. Wyjaśniłam, ze nikt nie złości sie na psa tylko na taki zbieg okoliczności. Powtórzę, ze dla mnie to nie jest żadne OZM.
![]() |
#2586 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 |
damn good coffee
|
Jesteście połączeni wszyscy troje pępowiną?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciolka byla jakis czas temu na weselu, gdzie z dzieci byly tylko dziecko mlodej pary i dzieci siostry panny mlodej, reszta gosci byla zapraszana bez dzieci.
![]() |
#2591 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
A co w tym złego, że na początku chcą być jak najczęściej razem?Dzieci są małe tylko przez krótką chwilę, warto czerpać z tego czasu pełnymi garściami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Raczkowanie
|
Mentalna. I o zgrozo: lubimy być razem. A jeśli nie jestesmy, to chociaż mieć pewność, ze każde z nas ma sie dobrze. Nie zostawiamy małej z nieznajomymi. Ale do tego już doszliśmy chyba wspólnymi siłami, ze u mnie w rodzinie wszyscy maja OZM. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
To ewidentnie mamy obie OZM. Bo podobno ludzie bez OZM cały czas myślą komu by dziecko podrzucić i jak tu wyjsć z domu bez dziecka. A tak serio dziwne by było dla mnie gdyby moje rodzeństwo nie zaprosiłaby małej. Głownie dlatego, ze jakoś ja lubią.
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Ale może chcą być na nim całą rodziną, może chcą przedstawić swoje dziecko innym członkom rodziny, których na co dzień nie widzą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle,mając dziecko mieliśmy zaproszenie na ślub,wesele od brata męż,dostaliśmy zaproszenie we 3.Noi paczta niewzieliśmy go,bo został z dziadkami w domu.Mieliśmy chęc się sami pobawić,tym bardziej że dziecie miało wtedy z 1,5 roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakos lubia. Podobno bez ozm... Ohoho. Jesteś taka chłodna i ironiczna. Wiesz. Na tym forum nawet jak sie nie zgadzamy, to potrafimy ze soba rozmawiać. A Luba akurat ma z kopulka wszystko ok. Także nie rownaj. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-02-19 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Rany, jak dobrze to słyszeć ![]() Już myślami, ze tylko ja tak myśle. Wiem, ze znowu napisze, ze jak sie nie ma swoich bla bla bla... Ale to jest naprawdę super być razem. I trudno to opisać dlaczego. To jest po prostu bardzo przyjemny okres w życiu mimo wszystko. I we 2 można sie bawić super, ale we 3 bawiliśmy sie genialnie. Wszyscy 3 i każde z osobna. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Ja nie mam nic, do matek, które chcą wyjsć bez dziecka. Różni ludzie rożne potrzeby. Cała dyskusja jest o tym, dlaczego jeśli ktoś lubi wychodzić z dzieckiem, a nie lubi bez, to od razu ma OZM. Wtedy to juz nie jest różnica poglądów tylko właśnie to dość obraźliwie sformułowane określenie, które zaczyna mieć na tym wątku coraz szersze znaczenie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Wredny kotecek
|
Mamy trójcę wątkową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
Wziełam to z innego wątku. https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...f3&oe=554AFF33
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
damn good coffee
|
Ić stont, wyrodna matko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawe kto na to pozwolił. W jakim szpitalu sie odbył taki poród.
![]() |
#2604 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i z pewnością starsze dzieci robiące demolki na weselach i przeszkadzające wszystkim (wątek o zachowaniu gości i niechęci do dzieci na weselu), to są dzieci tych rodziców, którzy własnie bawią się z osobna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakoś moi rodzice rozumieli że dziecka nie trzeba wszędzie ze sobą ciągnąć i na wesela, imprezy, sylwestry zostawałam u dziadków. A bardzo się kochamy ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
damn good coffee
|
Uważam za bardzo nieładne i bardzo nie fair wobec młodych, nie przychodzić na wesele bo dziecka nie zaprosili. Wszyscy wiemy jak wyglądają wesela, to nie są kinderbale. Pchanie się dosłownie wszędzie z dzieckiem to straszne OZM.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie ma co porównywać leniwej, wspólnej niedzieli do wesela w towarzystwie niemowlęcia: w kontekście fajnego jakościowo rodzinnego czasu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 |
Konto usunięte
|
Ja tam rozumiem, ze dziecko jest potrzebne, żeby zrozumieć co to jest zmęczenie, ale zeby miało mi sie na tyle odmienić, ze stałabym sie bezczelna i psuła komuś tzw najpiękniejszy moment w życiu to nie rozumiem. Dziecko to ciężka praca, zmęczenie i nowy rodzaj miłości, ale nie rozklad wartości i manier.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja uważam, ze wesele to tylko jeden dzien z życia i nie ma co z niego znowu robi takiego wydarzenia jakby sie nie wiadomo co działo. Po to sie na wesele zaprasza wcześniej, zeby goście mogli potwierdzić lub odmówić. Nie wydaje mi sie, zeby przyjście na cudze wesele było czyimś obowiązkiem. Kwestia priorytetów w tej sytuacji. Ja bym nie poszła. Kropka. Wole być matka z OZM niż zmuszać sie do obecności na ślubie kogos z WZM ( welonowe zapalenie mózgu).
![]() |
#2610 |
wańka wstańka
|
To jest poród lotosowy. Bardzo popularny w pewnych kręgach.
Myślę, ze jest jedną z opcji porodu w domu. Jakbym tak rodziła to bym nie rozpowszechniała takich zdjęć. (swoją drogą wg mnie fota dość tandetna).
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.