Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 18:35   #2701
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Cytat:
Napisane przez Lady Jane Pokaż wiadomość
Rozumiem. Nie masz dzieci, ślubu nie brałaś, nie masz nawet partnera, ale jesteś specjalistka w tych kwestiach.
Jesteś tyle lat na wizażu i jeszcze nie zauważyłaś tego tabunu ,,najmądrzejszych" na świecie...wron. Wron ,bo kraczą i kraczą, byle zakrakać, nieważne, że o kwestii kompletnie odległej od ich wiedzy, ale najwyraźniej nie zainteresowań

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:03   #2702
Nameria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
A ja uważam, ze wesele to nie jest miejsce dla dzieci. Alkohol, tlum, halas... Zwłaszcza alkohol. Dzieci młodsze niż szkolne w ogóle nie powinny (moim zdaniem) mieć styczności z zakrapianymi imprezami.
zgadzam się z tym. Może nie tyle alkohol ale dzieciaki na weselu zwłaszcza te najmniejsze tylko przeszkadzają. To impreza bardziej dla dorosłych.
Stary 2015-02-19, 19:33   #2703
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Jesteś tyle lat na wizażu i jeszcze nie zauważyłaś tego tabunu ,,najmądrzejszych" na świecie...wron. Wron ,bo kraczą i kraczą, byle zakrakać, nieważne, że o kwestii kompletnie odległej od ich wiedzy, ale najwyraźniej nie zainteresowań
musisz brać narkotyki, żeby wiedzieć jak szkodzą? musisz jechać po pijaku i spowodować wypadek, żeby wiedzieć jakie są skutki?
Niestety golgie, bardzo mi przykro, ale czasem nie trzeba się o czymś przekonywać osobiście, żeby wiedzieć jakie są konsekwencje/skutki/następstwa.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:36   #2704
Lady Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
musisz brać narkotyki, żeby wiedzieć jak szkodzą? musisz jechać po pijaku i spowodować wypadek, żeby wiedzieć jakie są skutki?

Niestety golgie, bardzo mi przykro, ale czasem nie trzeba się o czymś przekonywać osobiście, żeby wiedzieć jakie są konsekwencje/skutki/następstwa.

Ale wolałabyś, zeby zoperował Cię chirurg z doświadczeniem, a nie tylko taki, który trochę poczytał na ten temat, nie? Albo w ogóle ktoś kto tylko trochę sie interesuje?
Z tego powodu bardziej cenie wypowiedzi matek i zon w kwestiach ślubne- dziecięcych. Amen.

Lady Jane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:36   #2705
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ale na wesele nie zaprasza sie tylko rodziny, ale tez przyjaciol.
Dla mnie przyjaciele to rodzina z wyboru

Cytat:
Przeciez dla np twojej przyjaciolki twoje dziecko moze byc praktycznie obca osoba, ot to dziecko ktore zna, ale nikt wazny.
To jeśli dla np. przyjaciółki mój partner jest praktycznie obcą osobą, to nie ma powodu, by go zapraszać?
Stary 2015-02-19, 19:37   #2706
zakonna
Naczelna Nastolatka

No w zasadzie to ślubu brać nie trzeba, żeby wiedzieć czy byłby to super ważny dzień czy po prostu formalność do przejścia. Więc ja wesela nie planuję, ale gdybym planowała to zdecydowanie bez dzieci, zaznaczyłabym to wyraźnie.
Tak samo jak nie trzeba mieć dziecka, wystarczy mieć zdrowy rozsądek, żeby wiedzieć, że cudzej przestrzeni i komfortu się nie powinno naruszać.
Stary 2015-02-19, 19:40   #2707
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Ale wolałabyś, zeby zoperował Cię chirurg z doświadczeniem, a nie tylko taki, który trochę poczytał na ten temat, nie? Albo w ogóle ktoś kto tylko trochę sie interesuje?
Z tego powodu bardziej cenie wypowiedzi matek i zon w kwestiach ślubne- dziecięcych. Amen.
średnio widać.

Swoja drogą uważam, że jednym z bezprzecznych objawów OZM jest postawa, że z momentem narodzin dziecka matka rozumy pozjadała.
Jakby podczas porodu człowiek oświecenia doznawał.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 19:41   #2708
zakonna
Naczelna Nastolatka

Czyli dopóki nie wyjdę za mąż to nie wiem czy chciałabym żeby się dzieci plątały po mojej sali weselnej? Aha...
Stary 2015-02-19, 19:43   #2709
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
ale ja mam zamiar być żoną.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:46   #2710
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Swoja drogą uważam, że jednym z bezprzecznych objawów OZM jest postawa, że z momentem narodzin dziecka matka rozumy pozjadała.
Jakby podczas porodu człowiek oświecenia doznawał.
Ale jednak, z drugiej strony, czlowiek nie uczy sie tylko w szkole ale tez przez doswiadczanie roznych rzeczy. Nie twierdze, ze kazdy zawsze madrzeje ale jednak majac na koncie doswiaczenie czegos mozemy sie wypowiadac juz nie jako teoretyk, co czasem glupie nie jest.

Wystarczy wejsc na jakikolwiek watek dotyczacy kosciola katolickiego i nie raz mozna przeczytac, ze co ksiadz moze powiedziec o malzenstwie i rodzicielstwie, jesli tego nie doswiadcza.
I w tamtych watkach ten argument funkcjonuje doskonale

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2015-02-19 o 19:48
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:50   #2711
201705121341
Konto usunięte

Różnica polega na tym że ksiądz nie mając żadnego doświadczenia mówi małżeństwom jak mają żyć. Ja nie mówię matkom jak mają wychowywać swoje dzieci Jedyne o co proszę to żeby opanowały te dzieci żeby mnie nie zaczepialy, nie kopaly w fotel w kinie itd.

Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:51   #2712
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ale jednak, z drugiej strony, czlowiek nie uczy sie tylko w szkole ale tez przez doswiadczanie roznych rzeczy. Nie twierdze, ze kazdy zawsze madrzeje ale jednak majac na koncie doswiaczenie czegos mozemy sie wypowiadac juz nie jako teoretyk, co czasem glupie nie jest.

Wystarczy wejsc na jakikolwiek watek dotyczacy kosciola katolickiego i nie raz mozna przeczytac, ze co ksiadz moze powiedziec o malzenstwie i rodzicielstwie, jesli tego nie doswiadcza.
I w tamtych watkach ten argument funkcjonuje doskonale
Luba jak ktoś ma samo doświadczenie to widać.
Wystarczy wejść na MzK czy na stronę Beka z mam czy coś w tym sensie.
Urodziły i co: kolczyki, TV dla niemowlęcia, kisiel przed 4 miesiącem życia i inne cuda.
Bo to nie jest tak, ze jak ktos nigdy nie czytał, nie dowiadywał się to nagle piorun wiedzy na niego zstąpi i matka wie.

Jedyne co,to się w trakcie dowie, że z dzieckiem to nie jak z lalką, że połozysz i leży; że dzieciak płacze, ma potrzeby itd.

Z tym, że to ludzie bez dzieci też wiedzą.
Stary 2015-02-19, 19:53   #2713
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
noo, na pewno
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 19:54   #2714
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Różnica polega na tym że ksiądz nie mając żadnego doświadczenia mówi małżeństwom jak mają żyć.
Ja nie mówię matkom jak mają wychowywać swoje dzieci Jedyne o co proszę to żeby opanowały te dzieci żeby mnie nie zaczepialy, nie kopaly w fotel w kinie itd.
Serio? No, czasem sie tu trafi jednak jakas wskazowka dla mam, co moga a czego nie moga robic ze swoimi dziecmi
A roznica polega na tym, ze do ksiedza sie idzie dobrowolnie, a tu mozna byc przypadkiem przeszkolonym przez wizazanki

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Luba jak ktoś ma samo doświadczenie to widać.
Wystarczy wejść na MzK czy na stronę Beka z mam czy coś w tym sensie.
Urodziły i co: kolczyki, TV dla niemowlęcia, kisiel przed 4 miesiącem życia i inne cuda.
Bo to nie jest tak, ze jak ktos nigdy nie czytał, nie dowiadywał się to nagle piorun wiedzy na niego zstąpi i matka wie.

Jedyne co,to się w trakcie dowie, że z dzieckiem to nie jak z lalką, że połozysz i leży; że dzieciak płacze, ma potrzeby itd.

Z tym, że to ludzie bez dzieci też wiedzą.
A to juz duzo, bo nie, nie wszyscy bez dzieci to wiedza
Wydaje mi sie, ze nawet w tym watku przewinely sie zdziwienia pt "to niemowlak nie tylko je, spi i wydala?"

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2015-02-19 o 19:55
Stary 2015-02-19, 20:44   #2715
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
A ja uważam, ze wesele to nie jest miejsce dla dzieci.
A ja uważam dokładnie odwrotnie
Wesele jest to dość ważna uroczystość rodzinna.
I dlatego zapraszamy najbliższą rodzinę ,nieważne czy ta osoba ma lat 70- siąt czy 5 lat.
Nigdy mi dzieci na imprezach nie przeszkadzały.
uwaga- nawet wtedy gdy mi się nie śniło ze sama będe mieć
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 20:58   #2716
coconaughty
Raczkowanie

Cytat:
A ja uważam, ze wesele to nie jest miejsce dla dzieci. Alkohol, tlum, halas... Zwłaszcza alkohol. Dzieci młodsze niż szkolne w ogóle nie powinny (moim zdaniem) mieć styczności z zakrapianymi imprezami.
Zgadzam się. Ktoś wcześniej napisał, że wesele to impreza rodzinna. I tu też się zgodzę. Może być imprezą rodzinną, dla dorosłych członków rodziny, by wszyscy mogli się spotkać, pogadać, odprężyć się w rodzinnym gronie, czegoś napić się Niekoniecznie latać za didkami. Jako dziecko rodzice chyba zabrali mnie ze 2 razy na wesele, gdzie zwyczajnie się nudziłam, bo było długo, męcząco i niewiele z tego rozumiałam.
Cytat:
Napisane przez Lady Jane

Idąc Twoim tokiem myślenia, matki i żony to oświecone praźródła wszelkiej wiedzy, które nabywają wraz z założeniem złotka na palec i urodzeniem dziecka, tajemnej i niesamowitej życiowej wiedzy niedostępnej dla bezdzietnych puchów marnych Życiowa wiedza nabywana jest w wielu sytuacjach, nie tylko tych dwóch wyżej wymienionych. A wręcz bym stwierdziła, że aby te dwie wyżej wymienione sytuacje ogarnąć bez szkody dla siebie i innych, trzeba życiowej wiedzy i ogólnego doświadczenia.

biegam więc jestem .
hairmaniac
coconaughty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:08   #2717
201710120930
Konto usunięte

...co śmieszne na ślubach prawdziwych księzniczek i książąt jakoś dzieci nie przeszkadzają
a tym naciąganym księzniczkom jakoś bardzo ;d

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell
I kiedy biorą ten ślub z kochanym człowiekiem, to są szczęśliwe i dumne. I w tym dniu są księżniczkami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 81bce9b87f563faffcb933d351dde569.jpg (109,0 KB, 90 załadowań)

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2015-02-19 o 21:17
Stary 2015-02-19, 21:11   #2718
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
...co śmieszne na ślubach prawdziwych księzniczek i książąt jakoś dzieci nie przeszkadzają
No dalej dalej, opowiedz nam coś jeszcze o nas już jesteśmy bridezillami i księżniczkami, co jeszcze?

Za to kocham wizaż, mogę się dowiedzieć tylu rzeczy o sobie

Stary 2015-02-19, 21:12   #2719
laisla
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50313238]laisla, ja jak już wiedziałam, że jesteśmy "bezpieczni" - tzn. nigdy na ani przy ulicy, w miejscach mocno uczęszczanych itd., to zakładałam słuchawki i odlatywałam, to były cudowne chwile, też taki reset I też dużo czytałam, aż mi ręce odmarzały.[/QUOTE]
U nas podobnie było A teraz muszę się prosić o głupi spacer cały dzień
Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
(...)

Dziewczyno, skoro widzisz, że każda jak jeden mąż nie zgadza się z Twoimi mongolskimi teoriami, to nie przeszło Ci przez móżdżek, że może się mylisz?

(...)
No bez przesady. Można swoje argumenty przecież po ludzku wyłożyć, a nie najeżdżać w ten sposób. Rozumiem, że drażnią co niektórych pewne osoby czy opinie, które może nie mieszczą się w głowie, ale nie próbujcie ich zakrzyczeć i zadziobać, może istnieje szansa na porozumienie jednak

Co do ślubu i obecności dzieci na nim to właściwie zdania nie mam więc się zdecydowanie nie wypowiem. To znaczy rozumiem obie strony sporu poniekąd więc nie widzę złotego środka. Bo faktem jest, że dzieci siostry czy przyjaciółki to są także bliskie mi osoby więc chciałabym aby były w tym dniu, z drugiej strony bywają dzieci diabły wcielone i wtedy i na miejscu młodych i rodziców tych dzieci chciałabym się od nich odseparować w takim dniu
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 21:15   #2720
Lady Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coconaughty Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Ktoś wcześniej napisał, że wesele to impreza rodzinna. I tu też się zgodzę. Może być imprezą rodzinną, dla dorosłych członków rodziny, by wszyscy mogli się spotkać, pogadać, odprężyć się w rodzinnym gronie, czegoś napić się Niekoniecznie latać za didkami. Jako dziecko rodzice chyba zabrali mnie ze 2 razy na wesele, gdzie zwyczajnie się nudziłam, bo było długo, męcząco i niewiele z tego rozumiałam.

[/I]
Idąc Twoim tokiem myślenia, matki i żony to oświecone praźródła wszelkiej wiedzy, które nabywają wraz z założeniem złotka na palec i urodzeniem dziecka, tajemnej i niesamowitej życiowej wiedzy niedostępnej dla bezdzietnych puchów marnych Życiowa wiedza nabywana jest w wielu sytuacjach, nie tylko tych dwóch wyżej wymienionych. A wręcz bym stwierdziła, że aby te dwie wyżej wymienione sytuacje ogarnąć bez szkody dla siebie i innych, trzeba życiowej wiedzy i ogólnego doświadczenia.

Nie idź juz tym tokiem, bo on na pewno nie jest moj, a zaczynasz w nim błądzić :-D
Zgadzam sie absolutnie, ze do obu sytuacji przydałaby sie wiedza życiowa, zeby je ogarnąć bez szkody dla wszystkich. Nie zmienia to faktu jednak, ze obie sytuacje dają tez wiedzę, której nie da sie nabyć inaczej jak tylko przez znalezienie sie w obu rzeczonych polozeniach. I to sie nie dzieje wraz z pierwszym krzykiem dziecka lub nałożeniem obrączki. To przychodzi z czasem razem z wieloma nieprzewidywalnymi sytuacjami jakie ze sobą oba stany niosą. Albo mówiąc prościej, po prostu bycie matka stawia Cię nie raz w tak dziwnej sytuacji, której nie byłabyś w stanie przewidzieć 'na sucho', ze ostatecznie wiele sie uczysz o sobie i innych ludziach. I nie, to, ze ktoś kiedyś widział dziecko, albo nawet sie nim chwilowo zajmował, nie powoduje, ze on tez juz wie. To jest zupełnie inaczej jak musisz kogos wychować i jesteś za niego odpowiedzialna na stałe.
Dlatego tez podtrzymuje, ze matki, które maja wiedzę i doświadczenie sa lepszymi partnerami do rozmowy niż ktoś kto ma wiedzę, ale zupełny brak praktyki.

Stary 2015-02-19, 21:16   #2721
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Księżniczki mają zapewne cały sztab służących do zajmowania się tą czeredą gdy tylko znudzi im się obecność małych party killerów
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:19   #2722
coconaughty
Raczkowanie

Cytat:
Naciągane księżniczki mają ten przywilej, że mogą zrobić wesele po swojemu i na ile pozwala im budżet i fantazja. A prawdziwe muszą trzymać się protokołu i nie mają za wiele do powiedzenia. Żeby nie było, jestem w tej chwili raczej negatywnie nastawiona o ślubów i całej okołoślubnej szopki, ale kompletnie nie rozumiem, jak można państwu młodym wymawiać fakt, że nie chcą dzieci na swoim weselu. To ich dzień i mają do tego pełne prawo.

biegam więc jestem .
hairmaniac
Stary 2015-02-19, 21:19   #2723
zakonna
Naczelna Nastolatka

A w sumie, opadły mi ręce, nogi i inne części ciała. Czytanie niektórych postów mnie przyprawia o słabość.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-19, 21:21   #2724
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coconaughty Pokaż wiadomość
Naciągane księżniczki mają ten przywilej, że mogą zrobić wesele po swojemu i na ile pozwala im budżet i fantazja. A prawdziwe muszą trzymać się protokołu i nie mają za wiele do powiedzenia. Żeby nie było, jestem w tej chwili raczej negatywnie nastawiona o ślubów i całej okołoślubnej szopki, ale kompletnie nie rozumiem, jak można państwu młodym wymawiać fakt, że nie chcą dzieci na swoim weselu. To ich dzień i mają do tego pełne prawo.
No bo didy są takie kochane i nikomu nie przeszkadzają loooool a jak ci przeszkadzają to jesteś księżniczka a w ogóle się nie znasz i ci sie odmieni jak urodzisz pierwszego dida

Stary 2015-02-19, 21:24   #2725
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coconaughty
Naciągane księżniczki mają ten przywilej, że mogą zrobić wesele po swojemu i na ile pozwala im budżet i fantazja. ..... ale kompletnie nie rozumiem, jak można państwu młodym wymawiać fakt, że nie chcą dzieci na swoim weselu. To ich dzień i mają do tego pełne prawo.
no i dobrze
ale zapomniałaś o jednym.przywilej mają dwie strony
'księżniczka' może sobie zrobić ślub pod wodą w stroju nurka a ja mogę zaproszenia na tę imprezkę nie przyjąć
chyba to jest proste do zrozumienia
Stary 2015-02-19, 21:25   #2726
coconaughty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Księżniczki mają zapewne cały sztab służących do zajmowania się tą czeredą gdy tylko znudzi im się obecność małych party killerów
O, to, to , to

biegam więc jestem .
hairmaniac
Stary 2015-02-19, 21:27   #2727
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym, ze te mniej prawdziwe ksiezniczki tez moga zaplanowac jakas opieke dla dzieci, jesli chca miec dzieci na swoim weselu, ja bym tak zrobila gdybym zapraszala jakies maluchy

Stary 2015-02-19, 21:31   #2728
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
wiesz, na wizazu obowiazuje zasada, zaproszenie nalezy wyslac minimum 2lata przed slubem, wiec masz czas odlozyc na nianke
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:34   #2729
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

u mnie na weselu dzieci byly, nikomu jakos szczegolnie nie przeszkazdaly bo rodzice zajmowali sie nimi a nie udawali ze to nie ich takze byly prawie niezauwazalne...

Sama chetnie poszlabym na jakies wesele sie pobawic bez cory no ale jest jeszcze za mala, zeby zostawic ja gdzies na noc i ubzdurala sobie ze usypiac moze tylko mama takze na dzien dzisiejszy jakby ktos mnie zaprosil na wesele bez dziecka no to bym najzwyczajniej w swiecie nie poszla ale bron boze nie mialabym do nikogo o to pretensji, jego kasa i impreza i kazdy robi co mu sie podoba
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:42   #2730
Lady Jane
Raczkowanie

Cytat:
no i dobrze
ale zapomniałaś o jednym.przywilej mają dwie strony
'księżniczka' może sobie zrobić ślub pod wodą w stroju nurka a ja mogę zaproszenia na tę imprezkę nie przyjąć
chyba to jest proste do zrozumienia

<brawo> lepiej bym tego nie ujęła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości