|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
zgadzam się z tym. Może nie tyle alkohol ale dzieciaki na weselu zwłaszcza te najmniejsze tylko przeszkadzają. To impreza bardziej dla dorosłych.
#2703 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety golgie, bardzo mi przykro, ale czasem nie trzeba się o czymś przekonywać osobiście, żeby wiedzieć jakie są konsekwencje/skutki/następstwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wolałabyś, zeby zoperował Cię chirurg z doświadczeniem, a nie tylko taki, który trochę poczytał na ten temat, nie? Albo w ogóle ktoś kto tylko trochę sie interesuje? Z tego powodu bardziej cenie wypowiedzi matek i zon w kwestiach ślubne- dziecięcych. Amen.
![]() |
#2705 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2706 |
Naczelna Nastolatka
|
No w zasadzie to ślubu brać nie trzeba, żeby wiedzieć czy byłby to super ważny dzień czy po prostu formalność do przejścia. Więc ja wesela nie planuję, ale gdybym planowała to zdecydowanie bez dzieci, zaznaczyłabym to wyraźnie.
Tak samo jak nie trzeba mieć dziecka, wystarczy mieć zdrowy rozsądek, żeby wiedzieć, że cudzej przestrzeni i komfortu się nie powinno naruszać.
#2707 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
******* Swoja drogą uważam, że jednym z bezprzecznych objawów OZM jest postawa, że z momentem narodzin dziecka matka rozumy pozjadała. Jakby podczas porodu człowiek oświecenia doznawał.
![]() |
#2708 |
Naczelna Nastolatka
|
Czyli dopóki nie wyjdę za mąż to nie wiem czy chciałabym żeby się dzieci plątały po mojej sali weselnej? Aha...
#2709 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wystarczy wejsc na jakikolwiek watek dotyczacy kosciola katolickiego i nie raz mozna przeczytac, ze co ksiadz moze powiedziec o malzenstwie i rodzicielstwie, jesli tego nie doswiadcza. I w tamtych watkach ten argument funkcjonuje doskonale ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-02-19 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Konto usunięte
|
Różnica polega na tym że ksiądz nie mając żadnego doświadczenia mówi małżeństwom jak mają żyć. Ja nie mówię matkom jak mają wychowywać swoje dzieci
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Wystarczy wejść na MzK czy na stronę Beka z mam czy coś w tym sensie. Urodziły i co: kolczyki, TV dla niemowlęcia, kisiel przed 4 miesiącem życia i inne cuda. Bo to nie jest tak, ze jak ktos nigdy nie czytał, nie dowiadywał się to nagle piorun wiedzy na niego zstąpi i matka wie. Jedyne co,to się w trakcie dowie, że z dzieckiem to nie jak z lalką, że połozysz i leży; że dzieciak płacze, ma potrzeby itd. Z tym, że to ludzie bez dzieci też wiedzą.
![]() |
#2713 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A roznica polega na tym, ze do ksiedza sie idzie dobrowolnie, a tu mozna byc przypadkiem przeszkolonym przez wizazanki ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi sie, ze nawet w tym watku przewinely sie zdziwienia pt "to niemowlak nie tylko je, spi i wydala?"
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-02-19 o 19:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Konto usunięte
|
A ja uważam dokładnie odwrotnie
![]() Wesele jest to dość ważna uroczystość rodzinna. I dlatego zapraszamy najbliższą rodzinę ,nieważne czy ta osoba ma lat 70- siąt czy 5 lat. Nigdy mi dzieci na imprezach nie przeszkadzały. uwaga- nawet wtedy gdy mi się nie śniło ze sama będe mieć |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Idąc Twoim tokiem myślenia, matki i żony to oświecone praźródła wszelkiej wiedzy, które nabywają wraz z założeniem złotka na palec i urodzeniem dziecka, tajemnej i niesamowitej życiowej wiedzy niedostępnej dla bezdzietnych puchów marnych ![]()
![]() |
#2717 | |
Konto usunięte
|
...co śmieszne na ślubach prawdziwych księzniczek i książąt jakoś dzieci nie przeszkadzają
a tym naciąganym księzniczkom ![]() Cytat:
Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Za to kocham wizaż, mogę się dowiedzieć tylu rzeczy o sobie ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50313238]laisla, ja jak już wiedziałam, że jesteśmy "bezpieczni" - tzn. nigdy na ani przy ulicy, w miejscach mocno uczęszczanych itd., to zakładałam słuchawki i odlatywałam, to były cudowne chwile, też taki reset
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do ślubu i obecności dzieci na nim to właściwie zdania nie mam więc się zdecydowanie nie wypowiem. To znaczy rozumiem obie strony sporu poniekąd więc nie widzę złotego środka. Bo faktem jest, że dzieci siostry czy przyjaciółki to są także bliskie mi osoby więc chciałabym aby były w tym dniu, z drugiej strony bywają dzieci diabły wcielone i wtedy i na miejscu młodych i rodziców tych dzieci chciałabym się od nich odseparować w takim dniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie idź juz tym tokiem, bo on na pewno nie jest moj, a zaczynasz w nim błądzić :-D Zgadzam sie absolutnie, ze do obu sytuacji przydałaby sie wiedza życiowa, zeby je ogarnąć bez szkody dla wszystkich. Nie zmienia to faktu jednak, ze obie sytuacje dają tez wiedzę, której nie da sie nabyć inaczej jak tylko przez znalezienie sie w obu rzeczonych polozeniach. I to sie nie dzieje wraz z pierwszym krzykiem dziecka lub nałożeniem obrączki. To przychodzi z czasem razem z wieloma nieprzewidywalnymi sytuacjami jakie ze sobą oba stany niosą. Albo mówiąc prościej, po prostu bycie matka stawia Cię nie raz w tak dziwnej sytuacji, której nie byłabyś w stanie przewidzieć 'na sucho', ze ostatecznie wiele sie uczysz o sobie i innych ludziach. I nie, to, ze ktoś kiedyś widział dziecko, albo nawet sie nim chwilowo zajmował, nie powoduje, ze on tez juz wie. To jest zupełnie inaczej jak musisz kogos wychować i jesteś za niego odpowiedzialna na stałe. Dlatego tez podtrzymuje, ze matki, które maja wiedzę i doświadczenie sa lepszymi partnerami do rozmowy niż ktoś kto ma wiedzę, ale zupełny brak praktyki.
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2723 |
Naczelna Nastolatka
|
A w sumie, opadły mi ręce, nogi i inne części ciała. Czytanie niektórych postów mnie przyprawia o słabość.
#2724 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale zapomniałaś o jednym.przywilej mają dwie strony 'księżniczka' może sobie zrobić ślub pod wodą w stroju nurka a ja mogę zaproszenia na tę imprezkę nie przyjąć chyba to jest proste do zrozumienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, ze te mniej prawdziwe ![]()
![]() |
#2728 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
u mnie na weselu dzieci byly, nikomu jakos szczegolnie nie przeszkazdaly bo rodzice zajmowali sie nimi a nie udawali ze to nie ich
![]() Sama chetnie poszlabym na jakies wesele sie pobawic bez cory no ale jest jeszcze za mala, zeby zostawic ja gdzies na noc i ubzdurala sobie ze usypiac moze tylko mama ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
<brawo> lepiej bym tego nie ujęła.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.