Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 22:23   #2431
Sarrai
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Piękna sukienka!

Dziewczyny, mam pytanie: co sadzicie o noszeniu dzieci w chustach? Zamierzacie? Planujecie?
Jak wybrać odpowiednią na początek?
Ja planuję kupić na początek nosidło Marsupi... czyli takie dla niemowlaków.. a potem w nosidło ergonomiczne typu Tula.
Chust się boję... podobno najlepsza na początek dla początkujących jest chusta elastyczna, ale ona szybko "traci ważność", bo dzieci rosną... a jej koszt niemały... chyba najlepsza jest chusta tkana, ale z nią problem jest taki, że motasz ją jednocześnie trzymając dziecko... tak wyczytałam
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 22:30   #2432
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A my bylismy u ksiezulka data zarezerwowana na 11.04 godz 16 , patrzylam na sukienki na necie dzis pokaze Wam zaraz co sobie upatrzylam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

O taka
http://4mums.pl/p/169/12975/9fashion...z-ciazowa.html
Sukienka piękna. Gratuluję zarezerwowania daty.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Piękna sukienka!

Dziewczyny, mam pytanie: co sadzicie o noszeniu dzieci w chustach? Zamierzacie? Planujecie?
Jak wybrać odpowiednią na początek?
Ja się zastanawiam. Muszę jakąś przymierzyć na próbę i zobaczyć czy jest w niej wygodnie.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Uwaga, uwaga... będę mieć synka!

Lecę nadrabiać co tam pisałyście.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 23:03   #2433
fuertka88
Rozeznanie

Cześć
Udzielam się mało, bo od 5 dni walczę z katarem i kaszlem - póki co próbuję domowych sposobów; jeśli nie przejdzie to chyba w pon pójdę do lekarza. Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo tak mnie bolała głowa; na szczęście bez gorączki :/

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

Gratulacje!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 23:04   #2434
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Cześć
Udzielam się mało, bo od 5 dni walczę z katarem i kaszlem - póki co próbuję domowych sposobów; jeśli nie przejdzie to chyba w pon pójdę do lekarza. Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo tak mnie bolała głowa; na szczęście bez gorączki :/[
Zdrówka życzę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 23:04   #2435
elinka21
Zakorzenienie

A mnie infekcja dopadla dobrze ze mam pimafucin bo inaczej musiala bym cos kombinowac

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 23:38   #2436
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza....angina dostałam antybiotyk, ale mam poczekać jeszcze do soboty, może się poprawi.... Cholera,to już trzeci raz angina w ciąży czy dbam o siebie, czy nie, zawsze choruje od października do marca, non stop
Szybkiego powrotu do zdrowia!! Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj post sobie odpuściłam, miałam takiego smaka na fastfooda że nie mogłam się powstrzymać
Ja też już po wizycie, nic się nie zmieniło chłopczyk nadal na 100%. Łożysko mam za nisko i lekarz mówił, że trzeba obserwować,ale jest duża szansa że się podniesie. No i najdziwniejsze wg miesiączki termin mam na o5.07 a wg usg na 24.06

a tp zmieniamy ??

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Melduje się po wczorajszej wizycie i z chłopca widzianego w 12 tyg jest dziewczynka tak na 90%. Od dzisiaj jestem na L4 i zostałam bardzo brzydko potraktowana przez szefową. Dostalam zwolnienie ze względu na panujący wirus, który objawia się m.in.wysoka temp., a ze pracuję w urzędzie i mam kontakt z wieloma interesantami to lepiej zapobiegac niż leczyć. No i po 5 latach pracy za marne grosze uslyszalam, ze nie będzie dla mnie miejsca po powrocie, i skoro mam l4 na miesiąc to zakłada że już nie wrócę. Szkoda tylko, ze nikt nie docenił tego jak chodzilam w pierwszym trym z ciaglymi mdlosciami i wymiotami. Ehh... Szkoda gadać... i tak wygląda praca na panstwowce.
Jedynie pocieszajace jest to, ze z malenstwem wszystko ok nastepna wizyta 17.03.
Wow! Gratuluję!

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie, podglądam wątek od dluższego czasu, ale nie mialam głowy żeby odezwać się wcześniej
Mam na imie Agnieszka i czekam na swojego pierwszego synka który planuje pojawić się na samym początku lipca, ok 1wszego
Witamy

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie od jutra jestem już na l4
Wróciłam niedawno od gina ,badania (mocz ,glukoza) wyszły bardzo dobrze słuchaliśmy bicia serduszka małego coś pięknego badanie na fotelu też ok .
Czekałam w kolejce jakieś 3h , dzieciaczkowi się nie bardzo podobało bo się ciągle rozciągał i kopał . W przychodni dzisiaj był meksyk lekarz spóznił się 1,5h (odbierał poród ) a baby jak na targu się przepychały jedna między drugą .

Kolejna wizyta 11.03 usg 20.05 planuje iść wcześniej prywatnie na 3d
Cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
AAAAA zapomniałam napisać, że dzisiaj jestem w równo połowie ciąży. Dokładnie 20 tydzień i 1 dzień !
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
ja też dziś zaczynam 21tc!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-02-20, 00:11   #2437
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Tez jestem na bebetto nastawiona i tez szary kolor
Ja póki co też Bebetto i kolor szary ale wersja bliźniacza

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
I już po wizycie , wszystko ok, synek mały bo na 19t.5dz. waży 230 gr.Byliśmy z córką i to pierwszy i ostatni raz , nudziła się przy badaniu i kombinowała , tak mnie rozśmieszała ,że musiał mąż z nią wyjść bo nie można było badania dokończyć. Dostaliśmy filmik z badania , więc mamy pamiątkę. Jedno mnie zastanawia , czy Wy macie na wizytach też badanie ginekologiczne? Ja nie miałam jeszcze ani razu , a to już przecież połowa ciąży , nie wiem może nie jest konieczne , zawsze mam tylko usg. Spytam za miesiąc gina.
Najważniejsze, że wszystko ok

Badanie na fotelu mam na każdej wizycie.

Cytat:
ale
Ogólnie na wizycie wszystko ok, zbadał mnie, zrobił usg, ale na tak dupnym sprzęcie że szoook... normalny jest w naprawie i mają jakiś stary rzęch w zastępstwie ledwo co tam główke można było zobaczyć, o płci już nic nawet nie wspomnę... za 2 tygodnie mam połówkowe, będzie juz dobry sprzęt i niby sie dowiem jaka płeć... nooo zobaczymy..
Najważniejsze, że wszystko ok a płeć poznasz następnym razem

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A u mnie powtórka z wczoraj - obudziłam się i na dzień dobry dostałam kopniaka no to pukam delikatnie do małego a on znów - bach! i tak kilka razy sobie popukaliśmy na dzień dobry w końcu mu się znudziło pewnie sobie pomyślał "durna matka, ile można"
Super!!

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie polowkowejCo do mnie szyjka dluga twarda i zamknieta niestety juz 5kg na plusie ale dla lekarki to wogole nic bo jestem szczupla;D
Mikolaj zostaje Mikolajem ulozony byl poprzecznie wiec niestety zadnego zdjecia z proflilu nie mam ani nic mam pelno zdjec ale srednio widac co jest co;D przez cale badanie wiercil sie niemilosiernie pod sonda usg nawet czulam przez brzuch jak mnie kopie skubany! Caly zdrowy! Serduszko i wszystko inne zdrowe! i wazy 400g
nastepna wizyta 17marca!
i piękna waga!

Cytat:
Fuertka proszę o dopisanie wizyt:

3.03. - usg połówkowe
17.03. (normalna wizyta)
Gotowe

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Hej Ja też już po wizycie! Są dobre i złe wieści. Zacznę od dobrych.

Moje maleństwo ma 280g i jest zdrowiutkie. Lekarz sprawdził brzuszek, główkę, ale z twarzą miał problemy, bo dziecko było zwinięte w piłeczkę i twarz zasłoniło obiema rączkami i nóżkami. Długość też z tego względu podał na oko ok. 14-15cm. Za to tyłkiem się tak ładnie wypięło, że powiedział po raz drugi - jedno jest pewne - kobietka pytam się go, czy są szanse, że się jeszcze okaże chłopcem. Mówi, że widzi dokładnie i nic się już nie zmieni

Złe wiadomości są takie, że po 1 - mam jakąś infekcję, której w ogóle nie czułam, jak poprzednio i globulki dopochwowe. No a po 2 - i tu gorzej - moje łożysko się nie podniosło. Jest przy szyjce. W związku z tym w razie krwawienia zasuwam do szpitala, nawet nie dzwoniąc do niego, od razu na oddział. No i będę mieć cesarkę, mówi że zwykle robią ją w takich sytuacjach już po 34 tygodniu znaczy mogę urodzić nawet początek czerwca leżeć na razie nie muszę, ale mam się oszczędzać i jak coś w domu robię, czy gotuję, czy sprzątam to z przerwami. Tak, żeby nie czuć zmęczenia.

No więc czas najwyższy zacząć kompletować wyprawkę, bo mogę być pierwsza chociaż minimalna szansa, że się jeszcze to łożysko trochę przesunie jest. Za miesiąc już będzie wiadomo. Jak się nie podniesie to znaczy, że jest przyklejone i już tak zostanie.

fuertka proszę o dopisanie kolejnej wizyty: 17.03.2015 i płeć potwierdzona dziewczynka Zosia

Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt!!!
Fischerka gratuluję córeczki i trzymam kciuki za podniesienie łożyska

tyszka_ , Patiko82 , Anex a jak u Was po wizytach ??
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2015-02-20 o 00:28
Stary 2015-02-20, 07:39   #2438
aknaa
Raczkowanie

Witam się z samego rana.
Wczoraj wybrałam się do smyka oglądać wózki i tak jak nastawiłam się na bebetto Silvia, to gondola jest dla mnie taka za bardzo plastikowa, sztywna, więc chyba odpada. Spacerówka lepiej się prezentuje. Z bebetto chyba bardziej przytulnym wózkiem jest Luca. Jeszcze zastanawiał się nad Riko nano ale nie mieli go w sklepie. I tak jak byłam pewna bebetto silvia i nim zachwycona, tak teraz znowu mam mętlik z wózkiem
Dobrze ze z lozeczkiem zadecydował za mnie mąż, kupił i leży w kartonie pod naszym łóżkiem, jakieś niestandardowe, które rośnie razem z dzieckiem. Kolor uniwersalny bo biały Gdyby to ode mnie zależało to pewnie byśmy go jeszcze nie mieli... Nie wiem czy za to moje niezdecydowanie można winic hormony? Bo przed ciążą tak nie miałam

Edytowane przez aknaa
Czas edycji: 2015-02-20 o 07:49
aknaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 07:56   #2439
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Cześć
Udzielam się mało, bo od 5 dni walczę z katarem i kaszlem - póki co próbuję domowych sposobów; jeśli nie przejdzie to chyba w pon pójdę do lekarza. Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo tak mnie bolała głowa; na szczęście bez gorączki :/

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Gratulacje!
Ja z kaszlem i katarem walczę od ponad tygodnia. No cóż, nie jest gorzej.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 08:40   #2440
elinka21
Zakorzenienie

Aknaa no to posmutnialam ja rez na silvia mega nastawiona az podjedziemy dzis do smyka

25.03.14
Stary 2015-02-20, 08:46   #2441
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Cześć
Udzielam się mało, bo od 5 dni walczę z katarem i kaszlem - póki co próbuję domowych sposobów; jeśli nie przejdzie to chyba w pon pójdę do lekarza. Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo tak mnie bolała głowa; na szczęście bez gorączki :/[COLOR="Silver"]
Tez to przechodzilam. Pomogło mi picie 3 razy dziennie korzenia prawoslazu, dwa razy dziennie robiłam inhalacje z rumianku i szalwi. Do tego syrop prenalen, prenalen katar i 3 razy dziennie jadlam lyzke miodu z mniszka lekarskiego. Po 4 dniach przeszło, a miałam już receptę na antybiotyk

happiness is on the way.

Edytowane przez mcdulka
Czas edycji: 2015-02-20 o 08:48
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 08:47   #2442
aknaa
Raczkowanie

To jest moja opinia spacerówka jest ok ale gondola za bardzo plastikowa, może Tobie to nie będzie przeszkadzać, dla mnie juz nie jest ideałem ten wózek, nie jest zły bo lekki itd. ale jednak nie dla mnie.
Stary 2015-02-20, 08:52   #2443
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Aknaa no to posmutnialam ja rez na silvia mega astawiona az podjedziemy dzis do smyka
Ja mimo wszystko obstaje przy silvi. Jest zgrabna, a gondola jest długa. Mam małe mieszkanie i ważne są dla mnie wymiary wózka

Straciłam wczoraj połowę zęba . Ulamal mi się korzeń w szóstce. Dentysta usunął bez znieczulenia ( bo nie chciałam ). Nie muszę mówić, ze bolalo jak cholera . Na szczescie ząb uratowany i za 2 tyg ide odbudowywac koronę.

happiness is on the way.

Edytowane przez mcdulka
Czas edycji: 2015-02-20 o 09:01
Stary 2015-02-20, 08:53   #2444
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Ja mimo wszystko obstaje przy silvi. Jest zgraba, a gondola jest długa. Mam małe mieszkanie i ważne są dla mnie wymiary wózka
A widzialas na zywo? I jak?

25.03.14
Stary 2015-02-20, 08:56   #2445
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
To jest moja opinia spacerówka jest ok ale gondola za bardzo plastikowa, może Tobie to nie będzie przeszkadzać, dla mnie juz nie jest ideałem ten wózek, nie jest zły bo lekki itd. ale jednak nie dla mnie.
No właśnie ja wczoraj na spacerku widziałam Riko Nano i mnie zachwycił Do tej pory przymierzałam się do Bebetto Holland- oglądałaś go też może?

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:07   #2446
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
A my bylismy u ksiezulka data zarezerwowana na 11.04 godz 16 , patrzylam na sukienki na necie dzis pokaze Wam zaraz co sobie upatrzylam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

O taka
http://4mums.pl/p/169/12975/9fashion...z-ciazowa.html

piękna,elegancka sukienka. A to chyba Wielkanoc? Czy tydzien po?

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Ta bajkę tez by mógł cały czas oglądać a co do spania to minęła 20 a on sie bawi w najlepsze i ani myśli spac moze po 21 zaśnie
Twój synek zawsze tak się kładł? Bo mój to po 18 już oczka trze, robi się tulący i marudny, przeważnie po 19 śpi i śpi ostatnio do 7, czasem trochę wcześniej. Próbuję coś zrobić by szedł spać później bo liczę, że będzie spał dłużej z godzinkę może dwie ale się nie daje:p

Chwyciło mnie przeziębienie gardło, głowa, wstęp do kataru. Młodemu lepiej choć ma kaszel brzydki

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:11   #2447
elinka21
Zakorzenienie

Natetitka tydzien po

25.03.14
Stary 2015-02-20, 09:13   #2448
gkatarzynka
Zadomowienie

Witam się z rana. Odwieźliśmy Młodą do przedszkola. Mężuś już powędrował do łóżka a ja biorę się powoli za ogarnianie siebie i mieszkania, bo te dwa ostatnie dni były koszmarne i mam mase prania i zmywania do ogarnięcia...
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Masz już upatrzoną taką mapę magnetyczną? Bardzo podoba mi się ten pomysł Sama jestem fanką Montessori, synek idzie od kwietnia do przedszkola Montessori
Hania jest w moim przedszkolu, które w przyszłym roku ma już mieć grupy Montessori. Teraz ta grupa nie jest tak do końca Montessori bo nie ma trzech roczników tylko dwa. Co do mapy, to wpisz sobie w wyszukiwarce mapa magnetyczna janod - niestety nie mają kolorów jak w Montessori jeśli chodzi o kolory kontynentów... mam też mapę filcową taką dokładnie MOntessori i tu planuję dorobić do niej karty z odpowiednimi kodami kolorystycznymi i do tego figurki zwierząt, zabytków. Jestem po szkoleniu Montessori w Łodzi więc mogę działać i staram się jak najwięcej z Młodą korzystać z tego, co już wiem. I przy Maluszku teraz też będę mądrzejsza i wiele rzeczy zamierzam wprowadzić od początku.
Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Mój tż się wkurzał,że mu nie wychodzi. Potem już przy suficie bez taśmy robił, krzywizny nam nie przeszkadzają :p
zaczęliśmy wokół okien i poschodziły płaty farby, nawet jak się chwilę po malowaniu zdzierało.brakujące miejsca pomalował pędzelkiem i nie jest tak źle ale nie wiem jak to zrobimy z ozdobnymi pasami

poza tym odrywaniem to jest super, bardzo ładnie kryje. a kolorki są super. Podobno dobrze się czyści. Mam nadzieję... Teraz tż postanowił, że będzie krótkie kawalki przyklejał tej taśmy i odrywał zaraz i zobaczymy jak się uda :p manufaktura u nas

super te pompony! Miałam pytać jak ssię je robi ale widziałam dalej instrukcję.zaraz pomyślałam o pokoju dziecięcym. Może zrobię takie w kąciku dziecięcym w naszej sypialni...

Ja o chrzcinach też myślę. Wstępnie o wrześniu myślę ale teściowa coś mówiła o swoim leciu a we wrześniu brali ślub. To mi nie na rękę. Chciałam nawet salę rezerwować przy okazji roczku ale się wstrzymałam. Nie chcę jak będzie zimno chrzcić ani nir chcę jak będzie dziecko pół roku czy więcej miało to musimy się streścić. No i na pewno w restauracji. U młodego mieliśmy zaproszonch ok 50 osób ostatecznie było kolo 40. Teraz planuję podobnie może kilka osób mniej, zobaczymy. Mamy możliwości w domu zrobić, takie na dworze też mi się marzy ale ogarnąć sprawy organizacyjne+jedzenie+ma leństwo to bardzo trudne. Dlatego placki zamówię u kucharki. Torta z cukierni. Jedzenie i lokal restauracja. Pamiętajcie, że różnie możecie znosić połóg

a skąd mu się wlaściwie to wzięło bo brzmi poważnie?

gda, a jeszcze KP, czy synek się odstawił? dobrze pamiętam, że to Ty czy pomieszałam

Dziś przyszła do mnie książka "w Paryżu dzieci nie grymaszą". Byłam zaciekawiona fragmentami w m jak mama i w ogóle reklamami. Pochłonełam 1/3 ale jeszcze nic bardzo odkrywczego nie przeczytałam
No właśnie nie wiadomo skąd się to dziadostwo wzięło. Był przecież w poniedziałek u lekarza i wstępna diagnoza to była, ze zatoki, a w środę już Go głowa masakrycznie zaczęła boleć i ucho... no i w nocy coś się z jednego ucha zaczęło wylewać... Teraz szukamy laryngologa, który go przyjmie w przyszłym tygodniu...
A co do paryża... to generalnie więcej odkrywczych rzeczy jest przy temacie zasypiania i chyba karmienia... aczkolwiek dla mnie to tylko potwierdzenie gdzieś tam moich intuicyjnych przemyśleń po podrośnięciu pierwszego dziecięcia...
Cytat:

Gratki!!!
Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Gratuluje! Mój synek właśnie leży na kanapie, ogłada bajki i nóżki trzyma na mnie. Wyglada mega słodko . Synkowie sa super!

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ja planuję kupić na początek nosidło Marsupi... czyli takie dla niemowlaków.. a potem w nosidło ergonomiczne typu Tula.
Chust się boję... podobno najlepsza na początek dla początkujących jest chusta elastyczna, ale ona szybko "traci ważność", bo dzieci rosną... a jej koszt niemały... chyba najlepsza jest chusta tkana, ale z nią problem jest taki, że motasz ją jednocześnie trzymając dziecko... tak wyczytałam
Marsupi jest właśnie dla takich Maluszków, ale tu i tak warto uważać, bo jednak nosidła są dla dzieci już siedzących i trzeba pilnować, żeby dobrze dociągać Maluszka, żeby miał dobrze podparte plecki i pilnować boków, żeby się nie przechylał.
Ja mam chustę i tkaną i elastyczną i kupiłam całkiem niedrogo na allegro bodajże natibaby. Młoda się wkurzała przy wiązaniu, ale jak już zawiązałam, to ślicznie zasypiała i mogliśmy wędrować.
Szczerze mówiąc też się zastanawiam nad marsupi, bo ergonomiczne dla większego dziecia mamy... a wiem z doświadczenia, że przychodzi taki moment, że wózek gryzie i wtedy pcha się przed sobą wózek, niesie dziecia i tu mi jeszcze dojdzie Hania, która zbiera patyczki, kamyczki i inne takie... dlatego w takim momencie nosidło, które zdecydowanie szybciej się zakłada niż mota chustę może być wybawieniem.
Ale wychodzę z założenia, że ma to być wersja awaryjna a nie do noszenia po parę godzin dziennie.
Cytat:
Cześć

Gratulacje!
Zdrówka!!!
Cytat:
Tez to przechodzilam. Pomogło mi picie 3 razy dziennie korzenia prawoslazu, dwa razy dziennie robiłam inhalacje z rumianku i szalwi. Do tego syrop prenalen, prenalen katar i 3 razy dziennie jadlam lyzke miodu z mniszka lekarskiego. Po 4 dniach przeszło, a miałam już receptę na antybiotyk
Miodek z mniszka lekarskiego naprawdę działa cuda na bolące gardło... polecam

Aaaa.... i chciałam napisać, że ja głupia i nadwrażliwa Matka martwiłam się o moje dziecię (to biegające już), że nie je i chciałam kupować jakieś badziewia na apetyt, a tu choróbsko się skończyło a Hania wczoraj zjadła dwie pełne miski rosołu z duuuuużą ilością klusek, które uwielbia... poprawiła ziemniakami z kefirem i zjadła z nami domową pizzę.No i oczywiście trzy gałki domowej roboty lodów. Na śniadanie dziś wsunęła miskę płatków pełnoziarnistych z mlekiem i zażyczyła sobie na obiad ziemniaczki z rybką... i ogólnie widzę, że apetyt wrócił, choć ciągle ma te swoje, że czegoś nie lubi i nie chce jeść.. Ale przynajmniej motywacja na deser znów zaczęła działać - dobry deser pokazany przed obiadem oznacza zjedzony obiad.
Dziś mam w planach zupę z soczewicy i rybkę zapiekaną z ziemniaczkami i suróweczkę z pomidorków...bo od kapusty kiszonej mnie odrzuciło i od ogórków kiszonych
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:16   #2449
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Witam się z samego rana.
Wczoraj wybrałam się do smyka oglądać wózki i tak jak nastawiłam się na bebetto Silvia, to gondola jest dla mnie taka za bardzo plastikowa, sztywna, więc chyba odpada. Spacerówka lepiej się prezentuje. Z bebetto chyba bardziej przytulnym wózkiem jest Luca. Jeszcze zastanawiał się nad Riko nano ale nie mieli go w sklepie. I tak jak byłam pewna bebetto silvia i nim zachwycona, tak teraz znowu mam mętlik z wózkiem
Dobrze ze z lozeczkiem zadecydował za mnie mąż, kupił i leży w kartonie pod naszym łóżkiem, jakieś niestandardowe, które rośnie razem z dzieckiem. Kolor uniwersalny bo biały Gdyby to ode mnie zależało to pewnie byśmy go jeszcze nie mieli... Nie wiem czy za to moje niezdecydowanie można winic hormony? Bo przed ciążą tak nie miałam
Ja tez sie zastanawiam nad rico nano, ma piekne kolory dobrze wiedziec, bo za rada dziewczyn tez biore pod uwage bebetto silvia, do tego mi sie podoba tez fyn 2014 ale z tej calej trojki jest najdrozszy
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:23   #2450
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
A widzialas na zywo? I jak?
mnie się podoba . owszem, dół jest plastikowy, ale mnie to nie przeszkadza. Wymiary gondoli i to jak lekko wózek się prezentuje to rekompensuje mi inne jego wady. Ale gdybym miała większe mieszkanie to pewnie patrzyłabym za innym, chociażby bebetto holland.

Chociaż jak patrzę teraz na rico nano to muszę go koniecznie na żywo zobaczyć

happiness is on the way.

Edytowane przez mcdulka
Czas edycji: 2015-02-20 o 09:24
Stary 2015-02-20, 09:36   #2451
Strobiluska
Zadomowienie

co do wózków, ja już mam dość grzebania w necie... nie wiem co wybrać.... chyba TAKO Baby Heaven, bo ma największą gondolę... echhhh większy problem z wózkiem, niż z samochodem

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:37   #2452
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
co do wózków, ja już mam dość grzebania w necie... nie wiem co wybrać.... chyba TAKO Baby Heaven, bo ma największą gondolę... echhhh większy problem z wózkiem, niż z samochodem
Dokładnie tak . samochód szybko wybraliśmy. z wózkiem gorzej. a i jedno i drugie trzeba kupic

happiness is on the way.
Stary 2015-02-20, 09:41   #2453
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak . samochód szybko wybraliśmy. z wózkiem gorzej. a i jedno i drugie trzeba kupic
My tez samochod szybko ale jeszcze nie kupiony

25.03.14
Stary 2015-02-20, 09:42   #2454
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
do mnie właśnie dzwoniła kumpela (rodzi w marcu), ze kupili fotelik samochodowy i.... nie da się go zamontować - auto ma za krótkie pasy.... o matkooooo byłam zdecydowana na maxi cosi a teraz się zastanawiam, czy to w ogóle się zapnie w aucie co za głupota, pasy powinny mieć standardową długość....

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:45   #2455
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
piękna,elegancka sukienka. A to chyba Wielkanoc? Czy tydzien po?

Twój synek zawsze tak się kładł? Bo mój to po 18 już oczka trze, robi się tulący i marudny, przeważnie po 19 śpi i śpi ostatnio do 7, czasem trochę wcześniej. Próbuję coś zrobić by szedł spać później bo liczę, że będzie spał dłużej z godzinkę może dwie ale się nie daje:p

Chwyciło mnie przeziębienie gardło, głowa, wstęp do kataru. Młodemu lepiej choć ma kaszel brzydki

Mój synek zawsze mało sypiał ale teraz jak zaśnie po 21 to wstaje miedzy 8-9 rano wiec super. A gdyby mi usnął o 18 to by pół nocy buszował i sie bawił
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:55   #2456
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
do mnie właśnie dzwoniła kumpela (rodzi w marcu), ze kupili fotelik samochodowy i.... nie da się go zamontować - auto ma za krótkie pasy.... o matkooooo byłam zdecydowana na maxi cosi a teraz się zastanawiam, czy to w ogóle się zapnie w aucie co za głupota, pasy powinny mieć standardową długość....
z tego powodu zmieniamy samochod, zeby byl system isofix .
aczkolwiek w lecie kolezanka w mojej ibizie zapiela fotelik maxi cosi pasem. Ciezkwe czy w sklepie pozwola pozyczyc fotelik zeby sprawdzic czy pas w samochodzie obejmie fotelik?

happiness is on the way.
Stary 2015-02-20, 09:57   #2457
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Ja póki co też Bebetto i kolor szary ale wersja bliźniacza

Najważniejsze, że wszystko ok

Badanie na fotelu mam na każdej wizycie.

Najważniejsze, że wszystko ok a płeć poznasz następnym razem

Super!!

i piękna waga!

Gotowe

Fischerka gratuluję córeczki i trzymam kciuki za podniesienie łożyska

tyszka_ , Patiko82 , Anex a jak u Was po wizytach ??
Hej, przepraszam ale cierpię na niesamowity brak czasu więc nadrobię zaległe posty kiedy indziej i wpadam tylko żeby napisać o wczorajszej wizycie. Ogólnie wszystko dobrze: lekarz sprawdził wyniki morfologii, moczu, zbadał tętno malucha detektorem i tyle. Proponował zwolnienie ale odmówiłam, bo jak to się mówi: wypadłabym z obiegu ;-) Mam do niego dzwonić na początku marca żeby umówić się na usg na nfz-myślę, że to będzie ok.6-9marca (chyba w końcu poznam płeć, jupi!)
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 09:57   #2458
aknaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
No właśnie ja wczoraj na spacerku widziałam Riko Nano i mnie zachwycił Do tej pory przymierzałam się do Bebetto Holland- oglądałaś go też może?
Bebetto Holland nie widziałam na żywo ale na fotkach też się ładnie prezentuje. Ogólnie przy bebetto rama jest fajna lekka, duże koła, wydaje się lepsza niż np. u mutsy.
Stary 2015-02-20, 09:59   #2459
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
A może na przednim siedzeniu próbowali i nie przesunęli fotela do tyłu? my tak pierwszą próbę zrobiliśmy i pas krótki byl,a potem odsunęliśmy fotel i było dobrze. Ale to chyba może zależeć od auta,słyszałan, że matizy mają za krótkie pasy. My nasze maxi cosi montowaliśmy w peugeoutach i bmw i było ok

Ewelina,widać co dziecko to inaczej. W sumie i tak muszę kolo 8 wstawać, więc żaden interes jakby mały pospał a już po tej 18 nie mam sily za nim latać. Pewnie podrośnie to mu się pozmienia

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka

Edytowane przez natetitka
Czas edycji: 2015-02-20 o 10:01
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 10:08   #2460
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Bebetto Holland nie widziałam na żywo ale na fotkach też się ładnie prezentuje. Ogólnie przy bebetto rama jest fajna lekka, duże koła, wydaje się lepsza niż np. u mutsy.
Ja widziałam na żywo i właśnie wtedy przykuł moją uwagę, wyróżnia się materiałem (nie świeci się jak psu jaja, tak bardzo elegancko wyglądał) i w sumie wielkością gondoli (duża).
I tylko dlatego jestem na niego napalona
TŻ też zwrócił uwagę na niego, pomacał, powiedział, ze solidnie wygląda. W sumie szkoda szukać dalej, bo wyglądana solidny, jest ładny no i cena przystępna.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości