Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-20, 10:37   #2461
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Odwieźliśmy Młodą do przedszkola. Mężuś już powędrował do łóżka a ja biorę się powoli za ogarnianie siebie i mieszkania, bo te dwa ostatnie dni były koszmarne i mam mase prania i zmywania do ogarnięcia...

Hania jest w moim przedszkolu, które w przyszłym roku ma już mieć grupy Montessori. Teraz ta grupa nie jest tak do końca Montessori bo nie ma trzech roczników tylko dwa. Co do mapy, to wpisz sobie w wyszukiwarce mapa magnetyczna janod - niestety nie mają kolorów jak w Montessori jeśli chodzi o kolory kontynentów... mam też mapę filcową taką dokładnie MOntessori i tu planuję dorobić do niej karty z odpowiednimi kodami kolorystycznymi i do tego figurki zwierząt, zabytków. Jestem po szkoleniu Montessori w Łodzi więc mogę działać i staram się jak najwięcej z Młodą korzystać z tego, co już wiem. I przy Maluszku teraz też będę mądrzejsza i wiele rzeczy zamierzam wprowadzić od początku.

No właśnie nie wiadomo skąd się to dziadostwo wzięło. Był przecież w poniedziałek u lekarza i wstępna diagnoza to była, ze zatoki, a w środę już Go głowa masakrycznie zaczęła boleć i ucho... no i w nocy coś się z jednego ucha zaczęło wylewać... Teraz szukamy laryngologa, który go przyjmie w przyszłym tygodniu...
A co do paryża... to generalnie więcej odkrywczych rzeczy jest przy temacie zasypiania i chyba karmienia... aczkolwiek dla mnie to tylko potwierdzenie gdzieś tam moich intuicyjnych przemyśleń po podrośnięciu pierwszego dziecięcia...

Gratki!!!

Marsupi jest właśnie dla takich Maluszków, ale tu i tak warto uważać, bo jednak nosidła są dla dzieci już siedzących i trzeba pilnować, żeby dobrze dociągać Maluszka, żeby miał dobrze podparte plecki i pilnować boków, żeby się nie przechylał.
Ja mam chustę i tkaną i elastyczną i kupiłam całkiem niedrogo na allegro bodajże natibaby. Młoda się wkurzała przy wiązaniu, ale jak już zawiązałam, to ślicznie zasypiała i mogliśmy wędrować.
Szczerze mówiąc też się zastanawiam nad marsupi, bo ergonomiczne dla większego dziecia mamy... a wiem z doświadczenia, że przychodzi taki moment, że wózek gryzie i wtedy pcha się przed sobą wózek, niesie dziecia i tu mi jeszcze dojdzie Hania, która zbiera patyczki, kamyczki i inne takie... dlatego w takim momencie nosidło, które zdecydowanie szybciej się zakłada niż mota chustę może być wybawieniem.
Ale wychodzę z założenia, że ma to być wersja awaryjna a nie do noszenia po parę godzin dziennie.

Zdrówka!!!

Miodek z mniszka lekarskiego naprawdę działa cuda na bolące gardło... polecam

Aaaa.... i chciałam napisać, że ja głupia i nadwrażliwa Matka martwiłam się o moje dziecię (to biegające już), że nie je i chciałam kupować jakieś badziewia na apetyt, a tu choróbsko się skończyło a Hania wczoraj zjadła dwie pełne miski rosołu z duuuuużą ilością klusek, które uwielbia... poprawiła ziemniakami z kefirem i zjadła z nami domową pizzę.No i oczywiście trzy gałki domowej roboty lodów. Na śniadanie dziś wsunęła miskę płatków pełnoziarnistych z mlekiem i zażyczyła sobie na obiad ziemniaczki z rybką... i ogólnie widzę, że apetyt wrócił, choć ciągle ma te swoje, że czegoś nie lubi i nie chce jeść.. Ale przynajmniej motywacja na deser znów zaczęła działać - dobry deser pokazany przed obiadem oznacza zjedzony obiad.
Dziś mam w planach zupę z soczewicy i rybkę zapiekaną z ziemniaczkami i suróweczkę z pomidorków...bo od kapusty kiszonej mnie odrzuciło i od ogórków kiszonych
Nie wiem o co Ty sie martwilas. Mała i tak jadła duzo więcej jesli chodzi o ilośc i jesli chodzi o różnorodność niż mój 4-latek. No cóz, taki z niego typ. Próbowałam od poczatku BLW. Karmiłam do 3 roku zycia. I mam niejadka.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 10:52   #2462
Aviskowa
Zadomowienie

Dzień Dobry.
Chyba się przeziębiłam.
Może dzisiaj uda nam si kupić łóżeczko dla brzdąca. Znalazłam fajne na OLX, ale jeszcze się nie dodzwoniłam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 10:52   #2463
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
gda, oby małemu jak najdłużej smakowało. Chyba że chcesz odpocząć.

A oto moja kolacyjka mmm znacie taki smażony chleb? Mój przysmak z dzieciństwa. Lekko czerstwy chleb się zamacza na chwilunie w mleku z obu stron i smaży na patelni z olejem. Potem można np. posypać cukrem, ja posypałam też mrożonymi jagodami.

A teraz mi się przypomniał chleb z kwaśną smietana i cukrem! Jutro
Ja w dzieciństwie jadałam chleb zamoczony w jajku i smażony na patelni

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga... będę mieć synka!

Lecę nadrabiać co tam pisałyście.

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A my bylismy u ksiezulka data zarezerwowana na 11.04 godz 16 , patrzylam na sukienki na necie dzis pokaze Wam zaraz co sobie upatrzylam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

O taka
http://4mums.pl/p/169/12975/9fashion...z-ciazowa.html
sukienka ekstra, bardzo elegancka!

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Piękna sukienka!

Dziewczyny, mam pytanie: co sadzicie o noszeniu dzieci w chustach? Zamierzacie? Planujecie?
Jak wybrać odpowiednią na początek?
nam by się bardzo przydała, bo my wielcy grzybiarze jestesmy i chcielibysmy z dzidzia do lasu chodzić, a tam wózkiem się nie wjedzie. Pewnie sie zdecydujemy. Chociaż ostatnio na zajeciach jakaś babeczka mówiła, że te chusty wcale takie ok nie są, i absolutnie nie nadają sie, żeby długo w nich dzieci nosić. Chodzi niby o to, że taka chusta bardzo krępuje ruchy dziecka, nie pozwala mu ruszać rączkami, nóżkami, a to wpływa na rozwój... Nie wiem ile w tym prawdy?

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy jak czuję w brzuchu takie "pulsowanie" to to są ruchy? powiedzcie że taaaaak
myślę, że tak. Bo ja takie czuję, niby pulsowanie/pukanie i jestem pewna że to dzieć. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Ja mimo wszystko obstaje przy silvi. Jest zgrabna, a gondola jest długa. Mam małe mieszkanie i ważne są dla mnie wymiary wózka

Straciłam wczoraj połowę zęba . Ulamal mi się korzeń w szóstce. Dentysta usunął bez znieczulenia ( bo nie chciałam ). Nie muszę mówić, ze bolalo jak cholera . Na szczescie ząb uratowany i za 2 tyg ide odbudowywac koronę.
uuu jesteś hardkorem jak dałaś raę bez znieczulenia!
dobrze, że zeba da sie uratować
Stary 2015-02-20, 10:54   #2464
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dzień Dobry.
Chyba się przeziębiłam.
Może dzisiaj uda nam si kupić łóżeczko dla brzdąca. Znalazłam fajne na OLX, ale jeszcze się nie dodzwoniłam.
to trzymam kciuki aby udalo sie dodzwonic!
u mnie lozeczko bedzie po mnie tata powiedzial ze jak bedzie cieplo to je odnowi i wywietrzy i tylko materacyk sie dokupi ale tka naprawde mozna tanio kupic uzywane lozeczko a wygladajace jak nowe
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:20   #2465
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
to trzymam kciuki aby udalo sie dodzwonic!
u mnie lozeczko bedzie po mnie tata powiedzial ze jak bedzie cieplo to je odnowi i wywietrzy i tylko materacyk sie dokupi ale tka naprawde mozna tanio kupic uzywane lozeczko a wygladajace jak nowe

u nas też będzie łóżeczko po mnie tylko chyba przemalujemy je na biało
Stary 2015-02-20, 11:21   #2466
PalinKa_88
Rozeznanie

Tak właśnie siedzę i przeglądam wizaż i wiecie co??
SĄ JUŻ LISTOPADÓWKI 2015 Dopiero się rozkręcają, ale już są

Kurczę ale zleciało, już praktycznie połowa za Nami
Dopiero betę robiłam...
Teraz już z górki i musi być dobrze
Stary 2015-02-20, 11:24   #2467
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość

Dopiero betę robiłam...
strasznie ten czas leci! Dopiero był 24 października i robiłam testy. Aż mi się łezka w oku kręci, jak przypomnę sobie te emocje czy na teście pojawią się dwie kreseczki. Strasznie żałuję, że nie zostawiłam żadnego testu na pamiątkę
a teraz moja mała już puka.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:27   #2468
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

Dopiero betę robiłam...

też wczoraj zwróciłam uwagę na to, że się pojawiły masz rację, czas pędzi jak oszalały jeszzce trochę i będziemy tulic nasze maleństwa
a ja jeszzce w październiku całkiem inaczej wyobrażałam sobi nasze życie, w ogóle w planach nie uwzględniałam dziecka,a teraz nie wyorażam sobie tego, że mogłoby go nie być..
Stary 2015-02-20, 11:27   #2469
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Nie wiem o co Ty sie martwilas. Mała i tak jadła duzo więcej jesli chodzi o ilośc i jesli chodzi o różnorodność niż mój 4-latek. No cóz, taki z niego typ. Próbowałam od poczatku BLW. Karmiłam do 3 roku zycia. I mam niejadka.
Hmm... może dlatego, że z dnia na dzień nastąpiła taka zmiana w ilości jedzenia i w różnorodności... ale jak już stwierdziłam, że gotuję normalnie i nie patrzę czy zje czy nie i przygotowuję zdrowe desery, żeby przynajmniej w tym było trochę zdrowia, to i Młoda ruszyła z jedzeniem...
A to martwienie się to chyba dlatego, że miałam trochę czasu i mogłam sobie analizować co i ile Ona je... bo jak pracowałam, to jakoś nie przywiązywałam do tego aż takiej wagi widząc jak jedzą przedszkolaki i jakoś są zdrowe i dobrze się rozwijają... A teraz siedziałam w domu, i chciałam w końcu być perfekcyjną panią domu i chciałam mieć porządek, dwudaniowe obiadki+deserki i chciałam przy tym wyglądać kwitnąco...a tu były mdłości i ogólny brak sił, Młoda jeść nie chciała więc i mi się gotować nie chciało, już nie mówiąc o tym, że najchętniej bym leżała i się z łóżka nie ruszała
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja w dzieciństwie jadałam chleb zamoczony w jajku i smażony na patelni

sukienka ekstra, bardzo elegancka!

nam by się bardzo przydała, bo my wielcy grzybiarze jestesmy i chcielibysmy z dzidzia do lasu chodzić, a tam wózkiem się nie wjedzie. Pewnie sie zdecydujemy. Chociaż ostatnio na zajeciach jakaś babeczka mówiła, że te chusty wcale takie ok nie są, i absolutnie nie nadają sie, żeby długo w nich dzieci nosić. Chodzi niby o to, że taka chusta bardzo krępuje ruchy dziecka, nie pozwala mu ruszać rączkami, nóżkami, a to wpływa na rozwój... Nie wiem ile w tym prawdy?

myślę, że tak. Bo ja takie czuję, niby pulsowanie/pukanie i jestem pewna że to dzieć. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam

uuu jesteś hardkorem jak dałaś raę bez znieczulenia!
dobrze, że zeba da sie uratować
hmmm... ja się trochę orientowałam jak to jest z tymi chustami... No i uważam (jak z wieloma rzeczami), że przesada w każdą stroną jest niedobra. A chusta (czy nosidło ergonomiczne) jest bardzo przydatna a niejednokrotnie ratująca życie i zdrowie psychiczne nie tylko mamy, ale i taty i sąsiadów dokoła. Hania podczas ząbkowania czy chorób super spała w nosidle (to już jak siedziała stabilnie), bo katar nie spływał i czuła bicie serca a ja mogłam w tym czasie cokolwiek zrobić. A nie dawała się położyć i od razu się budziła. A spacery po lesie w chuście czy nosidle (oczywiście ergonomicznym a nie wisiadle) są cudowne.
A co do krępowania ruchów, to o ile dobrze kojarzę, to rączki są unieruchomione chyba do momentu siadania dziecka - potem już można wiązać dziecia tak, żeby rączki miał na zewnątrz chusty - poprawcie mnie jeśli się mylę. Polecam grupę na fb "Nosimy w tula" i "Chusty-Polska..." Można o wszystko wypytać i umówić się z jakąś mamą chustującą, która pomoże i nauczy wiązać. Są też organizowane spotkania tzw "chustomam" w różnych miastach i można nawet pożyczyć chustę, żeby popróbować zanim się kupi swoją, bo to jednak wydatek jest. No i są przypadłości, które np powodują, że chustowanie jest niewskazane albo wręcz zabronione, jak np zaburzenia napięcia mięśniowego...
Ja ze swojej strony polecam chustowanie albo nosidło ergonomiczne, ale to decyzja każdej z nas.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:28   #2470
PalinKa_88
Rozeznanie

Też nie mam testu (nawet sikańca nie robiłam :P )
Mam za to kilka wyników bety, bo latałam jak rabnięta

Mój Syn niestety strajkuje i NIC, a NIC nie chce dać o sobie znać
Podejrzewam, że przez łożysko, bo mam z przodu, a i sadełka mam też troszkę
Już nawet Tż, który dotąd twierdził, że przyjdzie czas na ruchy, co dzień rano głaszcze brzuch i gada do Franka, coby się poruszył :P
Stary 2015-02-20, 11:28   #2471
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Dopiero betę robiłam...
Czas szybko leci.

My mamy testy na pamiątkę, ale z biegiem czasu bledną i nie wiem czy za pól roku będzie choćby ślad po czerwonych kreseczkach.

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-02-20 o 11:31
Stary 2015-02-20, 11:29   #2472
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
strasznie ten czas leci! Dopiero był 24 października i robiłam testy. Aż mi się łezka w oku kręci, jak przypomnę sobie te emocje czy na teście pojawią się dwie kreseczki. Strasznie żałuję, że nie zostawiłam żadnego testu na pamiątkę
Oj, i ja pamiętam - co to był za czas
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:31   #2473
elinka21
Zakorzenienie

Ja mam test ktoru zrobilam 29 pazdziernika, a na bete to tak jak Palinka latalam jak oszalala

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:36   #2474
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja mam test ktoru zrobilam 29 pazdziernika, a na bete to tak jak Palinka latalam jak oszalala
Ja też zostawiłam sobie na pamiątkę dwa testy, które robiłam 3 i 4 listopada. Beta-Hcg robiłam 3 listopada
Stary 2015-02-20, 11:37   #2475
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie mam testu (nawet sikańca nie robiłam :P )
Mam za to kilka wyników bety, bo latałam jak rabnięta

Mój Syn niestety strajkuje i NIC, a NIC nie chce dać o sobie znać
Podejrzewam, że przez łożysko, bo mam z przodu, a i sadełka mam też troszkę
Już nawet Tż, który dotąd twierdził, że przyjdzie czas na ruchy, co dzień rano głaszcze brzuch i gada do Franka, coby się poruszył :P

to ja mam na odwrót - testy mam dwa, ale za to bety żadnej, bo nie byłam nawet zrobić krechy były wyraźne, temp podwyższona tak że szkoda kasy mi było
Stary 2015-02-20, 11:45   #2476
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
też wczoraj zwróciłam uwagę na to, że się pojawiły masz rację, czas pędzi jak oszalały jeszzce trochę i będziemy tulic nasze maleństwa
a ja jeszzce w październiku całkiem inaczej wyobrażałam sobi nasze życie, w ogóle w planach nie uwzględniałam dziecka,a teraz nie wyorażam sobie tego, że mogłoby go nie być..
u mnie tez tak bylo.. test zrobilam 20pzadziernika i jak zobaczylam dwie kreski to sie poryczalam.. bo dzidzia nie planowana itd.. pierwsze dwa tygodnie to ja i moj srednio sie z tego cieszylismy byly rozmowy typu jak my sobie poradzimy itd.. ale pozniej po pierwszym uslyszeniu serduszka juz przepadlam.. i moj tez wiec od tamtej pory teraz jestesmy zakochani w malym i moj mowi ze chcialby juz wziac na rece szkraba i przytulic
Stary 2015-02-20, 11:51   #2477
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
u mnie tez tak bylo.. test zrobilam 20pzadziernika i jak zobaczylam dwie kreski to sie poryczalam.. bo dzidzia nie planowana itd.. pierwsze dwa tygodnie to ja i moj srednio sie z tego cieszylismy byly rozmowy typu jak my sobie poradzimy itd.. ale pozniej po pierwszym uslyszeniu serduszka juz przepadlam.. i moj tez wiec od tamtej pory teraz jestesmy zakochani w malym i moj mowi ze chcialby juz wziac na rece szkraba i przytulic
Jak zobaczyliśmy 2 kreski to również były przerażeni jak sobie poradzimy.

Stary 2015-02-20, 11:52   #2478
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

oj taaak... pamietam jak robiłam test
w ogóle ja cos przeczuwałam chyba, bo tydzień przed testowaniem byłam na imprezie i jakoś % nie chciałąm pić. Piłam, ale nie w takiej ilości jak zwykle... Potem w pon kazałam tżowi kupić test jak będzie wracał z pracy, to mnie wyśmiał, że przesadzam i histeryzuje. W czwartek też trąbiłam o teście i nie kupił ,ale w piątek chyba juz miał dość mojego marudzenia i dla swiętego spokoju kupił. Pamietam jak zamknęłam sie w łazience a tż siedział na łóżku i chyba mocno się denerwował, bo taką mine to pierwszy raz u niego widziała...
nasiusiałam, położyłam test na umywalce i tylko widziałam jak ta kropla sie przesuwa. Najpierw pojawiła sie ta pierwsza kreska i praktycznie od razu druga, mocno czerwona.. serce mi waliło jak oszalałe i rozryczałam sie tak że nie mogłam się potem uspokoic... cały wieczór przeryczałam, a tż o dziwo dobrze to przyjął i tylko mnie pocieszał i mówił że damy radę. No i damy, teraz juz to wiem!
Stary 2015-02-20, 11:59   #2479
PalinKa_88
Rozeznanie

U nas z kolei było tak.
2 listopada zrobiłam betę rano, wieczorem miałam wizytę (tak wiem zaduszki, ale dr przyjmuje cały czas, na okrągło :P )
Zadzwoniłam do lab, koło południa i pytam się o wynik, a Pan do mnie, że wynik 289, a ja mu "Achaaaa, dziękuję".
Poleciałam, do Tż i mu mówię co i jak, a on mi się pyta czy to dobrze ?? A ja do niego w szoku, że nie wiem, nie znam się

Długo staraliśmy się o dziecko (ponad 2 lata) i w sumie nie wierzyłam, ze tym razem się uda. Nawet miałam kolejne zastrzyki zamówione na następny cykl
Stary 2015-02-20, 12:07   #2480
Strobiluska
Zadomowienie

Ja mam dwa testy,na razie wyglądają ok
U nas było tak...po roku starań, w lipcu #, gin poleciła odczekać 3 miesiące. Na poczatku października byłam u niej na wizycie i dała nam zielone światło. Zleciła szereg badań, w tym badanie nasienia (oj biedny maz). Nadszedł Ostatni tydzień października, a ja jakoś dziwnie się czułam, trochę jakby mi było niedobrze, dziwny posmak, ale pomyslałam, ze okres się zbliża. Ostatniego października nie wytrzymałam, zrobiłam po pracy test i dwie grube czerwone krechy udało się w pierwszym cyklu maz wrócił z pracy, nic nie powiedziałam,tylko dałam mu test. Zobaczył dwie krechy, wyszczerzył zeby o tak ---> i pobiegliśmy do rossmana po drugi test

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2015-02-20 o 12:11
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:11   #2481
elinka21
Zakorzenienie

Hehe to u mnie bylo smiesznie okresu powonnam dostac 4.11 a 28.10 tak sie zle czulam temperatuta ciala podwyzszona na 37.4, bol brzucha jak na okres i niedobrze mi, mysle sobie na okres za wczesnie, na objawy ciazowe tez , ostatnio kolezanka pisala o zapalrniach przydatkow wiec wpisalam w wujka google objawy zapalenia przydatkow no i wszysyko sie zgadza hehe, wiec dzeonie do gin ze chyba mam zapalenie przydatkow ona no to przyjdz jutro wiec ok, rano wstalam szykuje sie do pracy coraz bardziej chora hehe, prasuje koszule a pomyslalam sobie mam test w domu zrobie go no i zrobilam i wyszlo jaka ja chora hehe

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:12   #2482
niezalogowana
Rozeznanie

Na testowe-wspomnienia się zebrało, świetne historie to i ja się przyłączę moja historia ciut przydługa
Mój organizm już od 4 dnia po zapłodnieniu czuł, że jest coś nie tak, bo taaaaaak baaaardzo mnie piersi bolały, a nigdy nie bolą no i ja już w głowie miałam, że to może być to. Test zrobiłam szybko, bo po 6 dniach = wynik negatywny. Następny zrobiłam po 10 dniach = wynik negatywny. A ja wiedziałam że jestem w ciąży! I mówię mojemu, że w ciąży jestem a testy dalej negatywne (za wcześnie było) i ten patrzy na mnie jak na wariatkę: no bo jak to w ciąży mam być skoro test negatywny. Wyśmiał mnie na maxa i zarządził wieczór wyluzowania z piwkiem. Ja sobie kupiłam Lech Free bo nie chciałam ryzykować. 14 dni po zapłodnieniu zrobiłam kolejny test i druga kreska była baaaaardzo blada, ale była! No i mój mąż znowu uparcie twierdził, że tam nic nie ma, że to cień No i 15 dnia zrobiłam test i ukazały się DWIE GRUBE KRECHY, już musiał uwierzyć Cieszyliśmy się bardzo, ale mojemu mężowi cały czas wydawało się to dziwne skąd ja to wiem, a testy nie wiedzą

Będę Mamą

Edytowane przez niezalogowana
Czas edycji: 2015-02-20 o 12:13
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:12   #2483
agunineczka
Zakorzenienie

Ja to jestem ciekawa ile u nas na wątku jest dzieci planowanych, a ile takich niespodziewanych
Stary 2015-02-20, 12:14   #2484
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Ja zachowałam na pamiątkę po synku i teraz też chociaż nie wiem do końca po co tylko tż to pokazałam, kiedyś niechcący znalazłam u mamy dwa takie testy pewnie po mnie i bracie ale nie byłam wzruszona, rraczej obrzydzona to pewnie swoim dzieciom się nimi nie pochwalę raczej :p ale ja to ja

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:14   #2485
agunineczka
Zakorzenienie

niezalogowana to ja jestem ciekawa czy przeczucie o płci Ci sie też sprawdzi?
Stary 2015-02-20, 12:16   #2486
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Ja to jestem ciekawa ile u nas na wątku jest dzieci planowanych, a ile takich niespodziewanych
u mnie dzidzia miala byc jakos za 2/3lata^^
Stary 2015-02-20, 12:18   #2487
Truskawka31
Rozeznanie

Ja zorientowałam się jakoś tydzień przed okresem, że moje brodawki mają ciemne obwódki i już odrazu wiedziałam, że coś jest na rzeczy
Stary 2015-02-20, 12:18   #2488
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
U nas było i planowane i niespodziewane jednocześnie Bo planowaliśmy, żeby je mieć, kochaliśmy się w dni płodne pierwszy raz bez zabezpieczeń, a nie spodziewaliśmy się, że uda nam się za pierwszym razem

Będę Mamą
Stary 2015-02-20, 12:21   #2489
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dzidzia miala byc jakos za 2/3lata^^

u nas tak za 1,5-2 lata
w ogóle śmiesznie bo w październiku była u nas kuzynka tża i tak sobie z nia planowałam kiedy musimy zaciażyć, żeby być razem w ciaży i urodzic w tym samym czasie, żeby nasze dzieci były rówieśnikami. Już się dogadałyśmy żeby zajść na poczatku 2016roku i nie wyszło
heh a jak sie tak umawiałysmy to ja już w ciaży byłam

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
U nas było i planowane i niespodziewane jednocześnie Bo planowaliśmy, żeby je mieć, kochaliśmy się w dni płodne pierwszy raz bez zabezpieczeń, a nie spodziewaliśmy się, że uda nam się za pierwszym razem

no ale to taka planowana niespodziana

u mnie nieplanowana niespodzianka
Stary 2015-02-20, 12:23   #2490
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
niezalogowana to ja jestem ciekawa czy przeczucie o płci Ci sie też sprawdzi?
fajnie by było wywołam płeć myślami

ps. kupiłam wczoraj ubranko typowo dla chłopca, więc nie może być dziewczynka za 2 złote w lumpie to szkoda było nie wziąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090151.jpg (81,0 KB, 10 załadowań)

Będę Mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości