|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
dopiero za drugim razem jak spojrzalam na zdj zorientowalam sie, ze to wizualizacja
|
|
|
|
|
#4682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
![]() U Was też tak ładnie świeci słoneczko ? Ja też już wysprzątałam w domku, drugie pranie wstawione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz też marzyłam o córce, ale jakoś do tej pory nie mogę uwierzyć, że będę ją miała ![]() Cytat:
![]() U mnie to samo .
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale nawet na spacer się nie wybiorę, bo wzięłam się za porządki, a po południu mamy gości. |
||
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no z tym trzecim podejściem to się zobaczy - nie mówię nie. ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- no i dziewczyny... mówcie co chcecie ale ja już zdania nie zmienię - właśnie zdecydowałam się już na 100% na wózek i fotelik samochodowy ![]() wózek X-LANDER XA (black) gondola + spacerówka fotelik samochodowy MAXI-COSI PEBBLE PLUS (brack raven) + baza 2WAYFIX. tak chciałam na początku i tak już zostanie, prawdopodobnie będę się już rozglądać za nimi i może za miesiąc/półtora kupimy.
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
ddidd wrzuć link jaki macie upatrzony wózek plisss
|
#4688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale ze względu na wagę musiałam zrezygnować. Ja będę zawsze wnosić i znosić na 2 piętro, taka okolica, że nie można zostawić na 5 min.Kupiłam używany Mutsy Evo bo trafiła mi się okazja jest w bardzo dobrym stanie no i lżejszy od X-landera. Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-20 o 11:32 |
|
|
|
|
#4690 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie tez dziś początek 15t ![]() Cytat:
i tex się boje tego sikania do gory, nigdy nie wiadomo kiedy wystrzeli fontanna, ale znalazłam cos takiego:DASZEK NA PTASZEK ![]() http://dzieciowo.pl/wp-content/uploa.../03/daszek.jpg Co sadzicie? Cytat:
Widzialam wcześniej temat kuchni, to ja tez się pochwale, jestem z niej strasznie dumnq bo sama zaprojektowalam pod moje potrzeby i spełnia je całkowicie Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-02-20 o 11:37 |
|||||
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
mój będzie taki
http://www.x-lander.pl/product,xmove.htmlkolor terra (futerko można odpiąć
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rowniez bardzo ladna widze, ze wszystkie mamy biale kuchnie
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry ale nazwa mnie rozwaliła |
|
|
|
|
#4695 |
|
Raczkowanie
|
beaciorq kuchnia super
, bardzo ładne meble.Daszek na ptaszek
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a fotelik ten - link plus pod niego baza ta - link. też kolor black ![]() DASZEK NA PTASZEK JEST BOSKI
|
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super kuchnia, bardzo mi się podoba.
|
||
|
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
roxana tak mi te X-landery po głowie chodziły, bardzo żałuje,że nie będę go miała
na pewno będzie Ci świetnie służył
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4700 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak wam idzie?
U mnie kuchnia, łazienka, ubikacja i przedpokój lśnią... Więc idę na ploty do Was ![]() Cytat:
zołza hahahPrzestałam chyba po bierzmowaniu lubić księdza i kościół po jednej z mszy... Ksiądz opowiadał że dostał list od Biskupa.... cos w tym stylu : ,, Dostałem list od Biskupa, ale Wam nie przeczytam bo i tak nic nie zrozumiecie ludzie za wsi ,, ![]() Cytat:
-Będziemy mieli dzidziusia Na co teściowa -HURRRRAAAA będzie wesele!!!! I tak szybko poleciało że obudziłam się w końcu z dzieckiem na ręce, obrączką na palcu ![]() Teraz po czasie jak o tym myślę to teście sami wszystko zorganizowali, w sumie to teściowa. Kupili mężowi pierścionek zaręczynowy i kazali się zaręczać na święta... Jak kazali tak zrobiliśmy.... Date ślubu wyznaczyli, salę znaleźli, zapłacili, menu wybrali, gości zaprosili... Tzn my zapraszaliśmy ale oni powiedzieli kogo ... hmmm Ależ głupia byłam godząc się na to wszystko. Cytat:
Nie widzę potrzeby. Kocham go bardzo, nie wyobrażam sobie być bez niego, on też jest za mną, dobry, uczynny, pomocny, kochany, w środku nocy mogę go obudzić i opowiedzieć koszmarny sen ... Ale po cholerę od razu się pobierać? Chyba tylko po to żeby mozna bylo wspólnie PIT wypełnić... Bzdura Cytat:
więłam te dwa apapy, przylożyłam buzię do poduszki i czekałam i się kręciłam, ale chyba przestało boleć bo nie wiem kiedy zasnęłam, obudzilam się bez bólu ale nie jem i nie pije bo zimne i gorące mnie wykańcza. Zjadlam słabe śniadanie i czekam na wizyte,, Cytat:
świeci świeci aż się chce coś robić Cytat:
Śliczna kuchnia, bardzo podoba mi się taka podłoga... Też taka będę chciała... Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam dla córci, ale był strasznie ciężki... no i drogi niestety...
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę,że jeden zakup z głowy( tzn nie muszę już szukać )![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
muszę jeszcze jechać do sklepu, owocki mi się pokończyły
|
||
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was i spadam dalej, ogarnę się, lece po małą do przedszkola i do dentysty na 14 ... Trzymajcie kciuki bo nienawidzę stomatologów boję się ich dziadów wstrętnych...
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
majka miałam podobnie, teściowie zaczęli planować, a ja jakaś taka odrętwiała byłam, ale ocknęłam się w porę i kazałam im wszystko odwołać (w końcu ślub bez panny młodej to trochę kiepsko
) i powiedziałam,że wezmę ślub jak zechcę.
Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-20 o 11:57 |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam mogę chodzić ale to ile $$ się u nich zostawia... to chyba najgorsze
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
majka, uważam, że niedrapki to ZUO (czyli po polsku zło
), bo ograniczają jeden z podstawowych i najlepiej na początku wykształconych zmysłów malucha, czyli dotyk. Dzieć jeszcze średnio widzi, owszem węch i słuch ma niezły, ale przede wszystkim poznaje świat dotykiem - sam dotyka i jest dotykany. Skóra ma ogromne ilości receptorów, a i tak sporo z nich jest zakryte przez chociażby ubranko. Dlatego uważam (a z tego co wiem, to nie tylko moja opinia ), że nie należy dziecku ograniczać kontaktu ze światem i możliwości poznawania ![]() Aaa... bo to kocyk jest Widzisz, myślałam, że szmatka sensoryczna ![]() Anevo, wierzę dinusia, gratuluję Chłopa ![]() mms, mit z inką Mleko z krwi się bierze, a nie z mleka, herbatki, etc... Idąc tym tropem krowy muszą pić mleko, skoro mleko dają Owszem, przy laktacji trzeba dużo pić, żeby uzupełniać wodę, którą tracimy i owszem, są specjalne mieszanki ziół czy leki, które laktację pobudzają, ale to nie taki prosty mechanizm że 1 inka=cyc mleka ![]() Jess, usg na półmetku (takie zwykłe), to właśnie jedno z badań prenatalnych Lekarz sprawdza na nim stan rozwoju dziecia - prywatnie na II prenatalnym zrobią Ci to samo - ewentualnie dokładniej i na lepszym sprzęcie ![]() Niespodziewajka, biedny Adaś AnnaMr witaj W kwestii kawy, zdrowsza jest z ekspresu lub parzona - rozpuszczalna jednak więcej świństwa ma. Nadrobiłam ile mogłam i zmykam, bo muszę Młodego ze żłoba odebrać |
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
MAJKA szykuj sie na codzienne mycie podlogi (na mokro i na sucho) i częste szorowanie bialych fug. I nie kupuj gresu polerowanego, tylko szkliwiony, ten pierwszy wchłania plamy na zawsze
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak z innej beczki - słyszałyście o filmie "SNAJPER"? dziś wchodzi do kin, wydaje się, że będzie dobry... chętnie bym go zobaczyła tylko czy przypadkiem nie za mocny dla /strachliwej,wrażliwej/ babeczki w ciąży?... poszłabym ale wychodzić w połowie filmu bym nie chciała
|
#4709 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
wlasnie gotuje obiad,pomidorowa z makaronem,ew.grzanki,a na drugie naleśniki co do Kosciola Kat. to nigdy tam slubu nie wezme,mamy cywilny, wystarczy.nie bede komentowac dlaczego,wybaczcie..,syne k byl ochrzczony praktycznie dla papierka.. czy drugie bedzie watpie jesli juz to tez dla papierka byle szybko. majka tzrymam kciuki za wizyte roxana_lu widze ze decyzja co do wózka podjeta,a co z kolorsytyka sypialni? beaciorq fajna kuchnia ja tez swoja sama projektowalam ..tylko plytki musimy kiedys wymienic bo wprowadzalismys ie na szybko i zostaly takie byle jakie..ale ranty mamy zaokrglone coby nikt nie przyhaczyl kolanem czy inna czescia ciala..i plytki tez antyposlizgowe takie chropowate ,bo u rodzicow w kuchni idzie orła wiwynąć a przy małych dzieciach to lepiej zbudowac bezpieczny dom..my mielismy 7 i 4 to juz jest wieksza samokontrola.
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

. Myślę,że można poszalec

dopiero za drugim razem jak spojrzalam na zdj zorientowalam sie, ze to wizualizacja 

)...

Anevo u mnie 15 tyg 1 dzień, w sumie to na początku dzidziuś nie chciał się pokazać, w ostatniej chwili się ujawnił jak moja doktor chciała już odpuścić.

sorry ale nazwa mnie rozwaliła 

ja tam mogę chodzić ale to ile $$ się u nich zostawia... to chyba najgorsze