Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 20:25   #3751
Michiru
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez nouvelle
Aktualizacja jak się dużo ruszam i dużo powyginam to jest mi lepiej. Caly czas boli mnie ten kregoslup tak umiarkowanie, jedynie przy wstawaniu mam tak, ze mnie z bolu zatyka. Pokrecilam się na dywanie pół godziny i wujek zawiózł mnie do rossmana, dokupiłam całą resztę rzeczy do torby szpitalnej, jestem spokojna kupiłam tez gaziki leko, te przez Was polecane.
to chyba rzeczywiście czujesz się lepiej :P
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 20:27   #3752
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość

to pewnie na 8h?? mój niestety na 12h. i teraznocw d. i dzień w d. bo przecież musi odespać
Tak ale przychodzi po 6 i do 11 śpi. Później idzie robić "fuchy" do warsztatu i przychodzi około 18-19, więc prawie w ogóle go nie mam
Stary 2015-02-19, 20:28   #3753
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
haha z tym zobaczeniem tego i owego ja się goliłam "na czuja" nie powiem, wyszło mi ok. a te podrażnienia to niestety, ja taką akurat skórę mam skłonną do podrażnień i alergiczną, a jak się jeszcze zapuszczę, ze tak powiem, to potem kilka pierwszych podejść właśnie skutkuje takimi wykwitami :/ a jaką golarkę masz, że taka dobra??

nouvelle, a może po prostu poród tuż tuż??
E no chyba jeszcze za wcześnie póki co żadnych dolegliwości w okolicach brzucha nie mam, jedynie kręgosłup. I oby tak jeszcze przez co najmniej tydzień zostało

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 20:32   #3754
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jutro 36 tydzien
jak mogłam to przeoczyć
no na tel nie widzę niestety ale dobrze ze weszłam na lapka;p
super wyglądasz , brzusio piękny i opadł

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 20:33   #3755
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Tak ale przychodzi po 6 i do 11 śpi. Później idzie robić "fuchy" do warsztatu i przychodzi około 18-19, więc prawie w ogóle go nie mam
to rzeczywiście do bani. pewnie przyjdzie, zje, wykąpie się itd i przygotowuje się ew.do kolejnej nocki, albo do snu :/ nie zazdroszczę.

Cytat:
Napisane przez nouvelle
E no chyba jeszcze za wcześnie póki co żadnych dolegliwości w okolicach brzucha nie mam, jedynie kręgosłup. I oby tak jeszcze przez co najmniej tydzień zostało
czasami bóle kręgosłupa też zwiastują rychły poród, więc bądź czujna choć to głównie lędźwie.
Stary 2015-02-19, 20:34   #3756
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Dziś byłam ze swoim na ostatnich zakupach dla małej i powiem wam,że naprawdę trafiają się ludzie na tym świecie w biedronce stałam przy kasie z pampersami i chusteczkami a mąż z dużym proszkiem i całą zgrzewką picia a starsza kobieta przed 70 nas puściła mimo,ze miała tylko 4 kostki masła..nie chciałam iść przed nią przecież ona starsza i nie była taka kolejka długa..ale tak nalegała,że musieliśmy wejść przed nią...
Nic mykam robić kolację spaghetti z kurczakiem w sosie śmietanowo serowym,może nie zpiszecie kolejne 10 stron bo jeszcze nie zdążyłam wszystkie oblukać
ooo cuda się zdarzają heheh;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 20:39   #3757
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
haha z tym zobaczeniem tego i owego ja się goliłam "na czuja" nie powiem, wyszło mi ok. a te podrażnienia to niestety, ja taką akurat skórę mam skłonną do podrażnień i alergiczną, a jak się jeszcze zapuszczę, ze tak powiem, to potem kilka pierwszych podejść właśnie skutkuje takimi wykwitami :/ a jaką golarkę masz, że taka dobra??

nouvelle, a może po prostu poród tuż tuż??

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...la-kobiet.html taka, kupuje do niej wklady wymienne ( tylko jak sa na promocji ) , ale ogolnie starcza mi na bardzo dlugo a nie na dwa trzy razy jak czytalam kiedys w opiniach....
ja mam niby delikatne jasne wlosy, ale jak nie znalam tej golarki to kupowalam rozne najrozniejsze i zawsze mialam czerwona skore zwlaszcza na pipce, nogi tez podraznione troche.... i nawet nawilzanie po nie pomagalo. ostatnio jak sie golilam na czuja, zobaczylam na drugi dzien w lustrze to zobaczylam duzo krzaczkow nie zgolonych dobrze ze tylko ja to widzialam

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jak mogłam to przeoczyć
no na tel nie widzę niestety ale dobrze ze weszłam na lapka;p
super wyglądasz , brzusio piękny i opadł

dziekuje
jak milo slyszec ze opadl bo to znaczy ze niedlugo urodze , a jakos wciaz nie moge w to uwierzyc tak do konca
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 20:39   #3758
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
przynies bigos na wizaz ja komputery mam tylko w kuchni wiec jak chce sie przed komputerem posiedziec to niestety ale nie wygodnie bo to nie lozko albo kanapa

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

bo to jest smutny widok, no ale jutro bedzie lepiej

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

biedna ale po d.... cie bic ze do rosmanna to polecialas przy tych bolach :P

poczęstowałabym oczywiście tym bardziej że wyszło jak zawsze dużo;p miary nie mam:P
ziemniaki jak gotuję na obiad to też mi ciężko wymierzyć przeważnie zostaje;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 20:43   #3759
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
to rzeczywiście do bani. pewnie przyjdzie, zje, wykąpie się itd i przygotowuje się ew.do kolejnej nocki, albo do snu :/ nie zazdroszczę.
Dokładnie ale co zrobić takie czasy, że trzeba dorabiać ale przecież górnicy tak świetnie zarabiają, że żyjemy jak w krainie mlekiem i miodem płynącej najlepsze w tym wszystkim, że on uwielbia te swoje fuchy i z przyjemnością idzie do warsztatu zajmuje się kowalstwem artystycznym
Stary 2015-02-19, 20:44   #3760
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...la-kobiet.html taka, kupuje do niej wklady wymienne ( tylko jak sa na promocji ) , ale ogolnie starcza mi na bardzo dlugo a nie na dwa trzy razy jak czytalam kiedys w opiniach....
ja mam niby delikatne jasne wlosy, ale jak nie znalam tej golarki to kupowalam rozne najrozniejsze i zawsze mialam czerwona skore zwlaszcza na pipce, nogi tez podraznione troche.... i nawet nawilzanie po nie pomagalo. ostatnio jak sie golilam na czuja, zobaczylam na drugi dzien w lustrze to zobaczylam duzo krzaczkow nie zgolonych dobrze ze tylko ja to widzialam

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

dziekuje
jak milo slyszec ze opadl bo to znaczy ze niedlugo urodze , a jakos wciaz nie moge w to uwierzyc tak do konca
ja zastosowałam taką metodę, że zanim skończyłam golenie to przejechałam sobie w te i we wte po skórze w poszukiwaniu krzaczków i w razie czego poprawiałam ale może mnie pokarało, bo do tej pory używałam maszynek z BIC'a Miss Soleil ale tych niebieskich (nie ma ich w kwc), nie były idealne, ale się sprawdzały, nie miałam tych podrażnień aż takich. a teraz tych nie było to kupiłam w rossmannie jakieś maszynki z isany. no i klops.
a tą Twoją wypróbuję skoro polecasz
Stary 2015-02-19, 20:46   #3761
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

poczęstowałabym oczywiście tym bardziej że wyszło jak zawsze dużo;p miary nie mam:P

ja tez zawsze zrobie za duzo nawet jak wymierze wg tego co w internecie pisze na osobe, to i tak dodam, bo wg mnie za malo a bigos to jak robie to najwiekszy garnek bo on dlugo sie gotuje i szkoda byloby zrobic tylko na raz
Stary 2015-02-19, 20:49   #3762
antoxa
Rozeznanie

Cytat:

Też tak na początku miałam Teraz już wiem, że jak ugotuję 3 średnie ziemniaki to wystarczy a bigos można zamrozić
Stary 2015-02-19, 20:50   #3763
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie ale co zrobić takie czasy, że trzeba dorabiać ale przecież górnicy tak świetnie zarabiają, że żyjemy jak w krainie mlekiem i miodem płynącej najlepsze w tym wszystkim, że on uwielbia te swoje fuchy i z przyjemnością idzie do warsztatu zajmuje się kowalstwem artystycznym
to ciekawe ma to zajęcie przynajmniej tia, górnicy świetnie zarabiają, Ci na górze, kierownicy itp. a nie szary górnik na dole. ale fama w świat idzie, jak to górnicy mają dobrze

ja się o tyle cieszę, że mój jak robi te 12tki to jednak potem tego wolnego skumulowanego trochę ma. ale nie lubię jak ma nocki, pomimo, że jest z tego jakiś dodatek. bardzo źle wtedy śpię, gorzej niż normalnie :/
Stary 2015-02-19, 20:50   #3764
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja zastosowałam taką metodę, że zanim skończyłam golenie to przejechałam sobie w te i we wte po skórze w poszukiwaniu krzaczków i w razie czego poprawiałam ale może mnie pokarało, bo do tej pory używałam maszynek z BIC'a Miss Soleil ale tych niebieskich (nie ma ich w kwc), nie były idealne, ale się sprawdzały, nie miałam tych podrażnień aż takich. a teraz tych nie było to kupiłam w rossmannie jakieś maszynki z isany. no i klops.
a tą Twoją wypróbuję skoro polecasz
z Bica to mnie podraznia raz kupilam i TZ do tej pory mi marudzi czemu z bica nie uzywam bo on ich uzywa wg niego sa dobre no to jemu kupuje z tej firmy a nawet nie spojrzalam ze one sa w kwc, chcialam tylko zdiecie pokazac hehehehehe
Ja odkad nie widze co mam pod brzuszkiem to poprawiam po goleniu, ale to takie do d.... to moje poprawianie jak zawsze sie cos znajdzie
Stary 2015-02-19, 20:51   #3765
Michiru
Zakorzenienie

niunia, zapakuj w pojemniczki i nam powysyłaj mniaaam! smaka mi zrobiłaś
Stary 2015-02-19, 20:52   #3766
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe zajecie Kurcze nie zazdroszcze wam ze pracuje w gornictwie niby nic ale ja to chyba bym sie bala o swojego TZ codziennie.
Stary 2015-02-19, 20:54   #3767
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
to ciekawe ma to zajęcie przynajmniej tia, górnicy świetnie zarabiają, Ci na górze, kierownicy itp. a nie szary górnik na dole. ale fama w świat idzie, jak to górnicy mają dobrze

ja się o tyle cieszę, że mój jak robi te 12tki to jednak potem tego wolnego skumulowanego trochę ma. ale nie lubię jak ma nocki, pomimo, że jest z tego jakiś dodatek. bardzo źle wtedy śpię, gorzej niż normalnie :/
Dzięki temu hobby śpimy na łóżku kutym, które sam wykonał

Ja o dziwo w tym tygodniu nocek świetnie się wysypiam bo mam całe łoże dla siebie
Stary 2015-02-19, 20:56   #3768
niunia_ona
Zakorzenienie

bigos zrobiony teraz relaks w lozku z laptopem;p
jeszcze myc sie a tak mi sie nie chce

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 20:57   #3769
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
ciekawe zajecie Kurcze nie zazdroszcze wam ze pracuje w gornictwie niby nic ale ja to chyba bym sie bala o swojego TZ codziennie.
Hmm kwestia przyzwyczajenia i nastawienia. Wychodzę z założenia, że co się ma stać to i tak się stanie
Stary 2015-02-19, 21:01   #3770
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak na początku miałam Teraz już wiem, że jak ugotuję 3 średnie ziemniaki to wystarczy a bigos można zamrozić
właśnie go robię by potem tż miał coś porządnego do zjedzenia ;p bo nie bede miala czasu mu obiadki gotowac wgl na początkuu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 21:01   #3771
EdithS
Zadomowienie

Michru ja jak się ogolę w okolicach intymnych, to na 2 lub góra 3 dzień już mam uczulenie, czerwone krosteczki. I tak mam od zawsze... I używam lepszych maszynek i mi to nie pomaga. Taka wrażliwa po prostu jestem, taka skóra.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:03   #3772
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
nie miałam jeszcze ani jednego KTG na ip się póki co nie wybieram

o kurcze to tylko 1 cm został? a maluchy to widze, ze ładną wagę juz mają, razem wychodzi ok.6 kg

kurcze to już nie wiem może on sam nie wie jak wyglądaja skurcze w koncu to chłop
I co mi z tego 1 cm jak pozamykane. A ja od 2 tygodni czuje sie jakbym miala rodzic

crystal no tak mi kazali, zeby poobserwowac i ewentualnie zrobic CC wczesniej. ale poki co sie na to nie zapowiada.
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:07   #3773
irish cream
Raczkowanie

Cytat:

Mój TŻ po 24h pracuje ale za to później 48h wolne międzyczasie jak wypadnie jakiś urlop lub odsiadka to jest git. Np. ostatnio w pracy był 12.03 i teraz idzie dopiero w sobotę

Cytat:
Dzięki temu hobby śpimy na łóżku kutym, które sam wykonał

Ja o dziwo w tym tygodniu nocek świetnie się wysypiam bo mam całe łoże dla siebie
Uuuu takie łóżko mi się marzy można by wtedy było przykuwać się kajdankami tak jak w Greyu hehe sorry za te świństwa, ale brak lamowania robi z mojego mózgu kalafior do kwadratu
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:08   #3774
EdithS
Zadomowienie

szkrabeniek a co tam u Was???
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 21:08   #3775
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Mój TŻ po 24h pracuje ale za to później 48h wolne międzyczasie jak wypadnie jakiś urlop lub odsiadka to jest git. Np. ostatnio w pracy był 12.03 i teraz idzie dopiero w sobotę

Uuuu takie łóżko mi się marzy można by wtedy było przykuwać się kajdankami tak jak w Greyu hehe sorry za te świństwa, ale brak lamowania robi z mojego mózgu kalafior do kwadratu
haha myśmy dzisiaj nawet w dzień lamowali a dokładnie po kawie ;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 21:10   #3776
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm kwestia przyzwyczajenia i nastawienia. Wychodzę z założenia, że co się ma stać to i tak się stanie
tez prawda Moj czesto lata samolotami, z poczatku bardzo sie balam, ale juz sie nie boje

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
I co mi z tego 1 cm jak pozamykane. A ja od 2 tygodni czuje sie jakbym miala rodzic

crystal no tak mi kazali, zeby poobserwowac i ewentualnie zrobic CC wczesniej. ale poki co sie na to nie zapowiada.
to dobrze odpoczywaj wylez sie kochana bo po cc bedziesz miala super piekne podwojne zajecie
Stary 2015-02-19, 21:15   #3777
niunia_ona
Zakorzenienie

padam na pysk znowuuu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-19, 21:27   #3778
smv
Zakorzenienie

Niunia niewyzyta kobieta z Ciebie hehe
Stary 2015-02-19, 21:37   #3779
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
zjadlam rybke z ziemniaczkami
I love it fish
ale Zosia chyba nie, bo jak tylko albo rybę zjadłam to witałam się w wc mi tez wyszedł jeden rozstęp. tzn. do starego bladego rozstępa doczepiła się nowa krecha w kolorze czerwieni jakaś kontynuacja czy co rozstępów hihi

Cytat:
boziu, to ja się 2 dni temu ogoliłam :O wiadomo, wszędzie na nogach żadne nowe podrażnienia nie wyszły, ale strefy intymne to masakra podrażnione, piecze, obciera... skóra mi się odzwyczaiła i teraz mam za swoje.

u mnie naturalnie

ale jutro koszę Bożenę bo nie wiadomo teraz kiedy to trzeba ja będzie pokazać

Cytat:
padam na pysk znowuuu
po co tyle lamujesz
hihi
Stary 2015-02-19, 21:40   #3780
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość

Nie trzeba się przykuwać mi jakoś same ręce idą do tyłu i jak się chwycę to nie puszczę ale w tym tygodniu to jakiś post w

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości