|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Na opakowaniu jest ze wlasnie najeieksza dawke jaka mozna przyjmowac to 3 razy 2, wiec ja tyle biore. Myslalam o zmianir na inny ale jaki? Aspatgin podobno dobry moze to?
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
A jaka to jest dawka forte? Ja biorę magne b6 2 tabletki= 100mg ale teraz kupie Magnelle, bo ma 200mg. Gin dała mi wybór,wzięłam pierwszy lepszy, ale powinnam była chyba wziąć większa dawkę, bo ostatnio mam dziwny skurcz pod brzuchem. Nie chodzi mi o takie jak na @, ale jest to skurcz mięśnia, taki jak np skurcz łydki przy bieganiu, boli jeden konkretny mięsień i nie mogę się wyprostować
kupie Magnelle i jakoś przeczekam do 2/03 kiedy mam wizytę.
|
#2764 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to jestem umówiona z teściową, że przyjedzie pod koniec ciąży na jakiś miesiąc żeby pomóc przy maluszku. Sama ją o to poprosiłam. Ale ja mam teściową z tych normalnych, z kazdą sprawą można do niej zadzwonić i nie wtrąca się w nasze sprawy, zresztą często na skype sobie gadamy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy możecie polecić coś na uspokojenie co można brać w ciąży? Zapomniałam zapytać gina. Ostatnio jestem strasznie nerwowa, aż mnie telepie nieraz z nerwów :-( Myślałam o ziołowych, np. Neospazminia, Extraspasmina ale czy na pewno można? |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Asmag forte jedna tabletka zawiera 34 mg jonow magnezu czyli biorac dwie to 68 razy 3 bo 3 razy dziennie ja biore, to malo?
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie, pośniadaniowo, z mdłościami
Widzę, że ja mam idealną sytuację po porodzie- mój mąż ma zostać w domu rok ( do tej pory od prawie dwóch lat siedzi na kontraktach). Nie wiem czy aż tyle wysiedzi, ale myślę, że przez pół roku będę go miała non stop w domu ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Witam z łóżka, przytulona do kartona z husteczkami. Wczoraj mały dał mi fory, szybko i ładnie usnął więc jak pisałam w łóżku oglądałam serial. Łóżeczko stoi w sypialni naszej jeszcze, nigdy tu nir oglądam nic, teraz wyjątkowo. W pewnym momencie usiadłam na łóżku, spojrzałam do łóżeczka a mój synek leży na brzuszku, głowę na ręcach podpiera i ogląda serial
potem jak mnie dojrzal to tak się śmiał, nie chciał usnąć. Mąż go przejął, ja uciekłam zobaczyć jak bruce i ben ratują ziemię ale nie miałam siły tam leżeć, marzyłam tylko o łóżku. Ale jalby mnie mały zobaczył to by tylko paluchem pokazywał mama i by się śmiał. Jak tata wchodzi to jest ok. No to tż zasłonił mnie pierzyną i tak za zasłoną przeszłam do łóżka niezauważona i mogłam spać
|
#2769 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój Mąż będzie miał urlop cały sierpień +dwa tygodnie tatusiowego+urlop okolicznościowy + zaległe dni za wyjazdy, które Mu się gromadzą więc ten najtrudniejszy czas będę Go miała przy sobie. Muszę tylko nagotować wcześniej i pomrozić i zrobić zapasy mięska i warzyw i listy, co można kupować i jeść bez obaw o brzuszek Maluszka i nauczyć Go obsługi varomy (gotowanie na parze przy sprzęcie, który mamy). Zamierzam się przygotować do tego czasu, żeby mieć max czasu dla Maluszka a do tego siłę i możliwość pobycia razem z Hanią... ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry. Ja również po śniadanku.
Od dzisiaj zaczynam jeść zdrowo.
Moje 2900 g i 49 cm szczęścia. 04.07.2015 http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png Edytowane przez Aviskowa Czas edycji: 2015-02-22 o 12:14 |
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
Widziałam, że była mowa o pomocy w opiece nad maluchem. My z mężem obydwoje pracujemy w domu (mąż w okresie zimowym wyjeżdża na obozy). Osobiście planuję wrócić do pracy po miesiącu od narodzin, mąż będzie musiał przejąć obowiązki w opiece nad synkiem. W planach wygląda to ok, zobaczymy jak z rzeczywistością ![]() Jeśli chodzi o ubranka to mam już większość Co jakiś czas szaleje w lumpeksach
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a my dzis jedziemy do tesciow jutro wrocimy bo M musi zalatwic jakis dokument o chrzscie do slubu, mieszkaja od nas 60 km i na droge stwierdzilam ze shejka chce mniaaaam ale to zdrowe nie hehe
|
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja raczej jem zdrowo, domowo, dużo warzyw i owoców, ryby często. Sokowirówkę mamy ale ostatnio nie chce się jej używać często rybę na parze jemy a klopsiki z piekarnika zamiast na patelni
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie zajadam się winogronkiem. Ale nie umiem się oprzeć batonikowi co parę dni. Zawsze byłam łasuchem :P
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle że jest w tym dużo prawdy moja mama jak była w ciaży z moim bratem to jadła bardzo dużo słodyczy. A teraz przed K żaden smakołyk sie nie uchowa, takim jest łasuchem na słodkie...
|
|
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
Co do nawyków żywieniowych, to moja dieta od zawsze była bardzo różnorodna, w związku z tym niewiele musiałam zmieniać
![]() Wczoraj udało mi się zakupić dwie pary leginsów w New Yorkerze - cieplejsze z kantem i złotymi suwaczkami Wygodne i rewelacyjne - proponujcie, żebyście tam się przeszły W środę mam już połówkowe... Coraz bliżej
|
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Może nie do końca niezdrowo, ale pozwalałam sobie na kawałek domowego ciasta, lody czy pizze, a to puste kalorie i masa cukru.
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
Był taki czas, ze dużo pisałyście o delikatnych prążkach czy też dużych rozstępach. Ja takie zauważyłam w poniedziałek na swoich piersiach (które bardzo urosły w krótkim czasie). Odrazu zareagowałam - robiłam masaże kilka razy dziennie z oliwką Hipp, dwa dni smarowałam Palmersem, teraz przerzucam się na lotion Babydream plus Hipp. Rezultaty są naprawdę rewelacyjne - są coraz mniej widoczne. Liczę, że będzie tak dalej. Mam obsesję na punkcie swoich piersi, zawsze bardzo mi się podobały, dlatego też ak o tnie walczę
Oczywiście w zgodzie ze zdrowiem malucha - same naturalne składniki. Także polecam masaże dziewczyny
|
|
|
|
#2781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ile przyjemności naSR babka nam mówiła, że jak już mamy chęć na coś słodkiego to wybierać domowe ciasta ale nie takie właśnie puste kalorie jak jakieś z kremem z masła czy śmietany a na przykład sernik. Ja sobie postanowiłam,że w poście nie piekę żadnych ciast, ciasteczek
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Natetitka, nie-ciążowe, ale mają w nich rozmiarówkę do 44, z wysokim stanem
Jeden kolor - szary był przeceniony na 39,90 zł![]() I co ważne nie są to leginsy typu rajstopy, tylko grube jak normalne spodnie, ponadto wyjątkowo wygodne
Edytowane przez Truskawka31 Czas edycji: 2015-02-22 o 13:30 |
|
|
|
#2783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak w 2011 r kupowałam to rzeczywiscie cena ponad 100 zł
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Na Allegro znalazłam za 78 zł.
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Ale macie zdrowe postanowienia. A ja właśnie pieje szarlotkę! Miałam masę jabłek. Ale na mące razowej.
|
|
|
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
polecam pierogi z jablkami! mniam i do ciasta można dodać trochę mąki razowej lub pełnoziarnistej pszennej to fajnie się lepią + smakują inaczej
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam szarlotke pychaaaaa
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym żywieniem zdrowym nie wiem czy bym dała radę
nie odżywiam się mega zdrowo ale chyba też nie przeginam z niezdrowym, słodkiego i chipsów jem mało, staram się jeść owoce za to, jem trochę ryb, trochę kaszy, trochę fasoli itp rzeczy ale i smażone jemy i duszone, może mało warzyw ale tu mi ciężko się przemóc, lubię brokuły, pomidory, paprykę, buraczki ćwikłowe, ogórka kiszonego ... dosyć ograniczony mam repertuar warzywny .. Jem też trochę nabiału, serki, jogurty .. no chyba dosyć różnorodnie. Fastfoody czasem też ale okazyjnie .. więc chyba wielkiej krzywdy nie ma
|
#2790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka wyszła ze szpitala na żądanie i chce odczekać niby do jutra, żeby zobaczyć co się będzie działo. Próbuję Ją namówić, żeby dopóki brzuch masakrycznie nie boli i nie krwawi, to zrobiła betę i po dwóch dniach znów, no i żeby poszukała jakiegoś gina z super usg i może jednak na lepszym sprzęcie coś zobaczą. Albo lekarz inaczej wyliczy wiek dzidziusia... ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Za to codziiennie pilnuję koktaili owocowych z jogurtem naturalnym, bo mleka pić nie mogę... i nabiał to tylko sery, i właśnie jogurt naturalny, bo od słodkich mnie odrzuciło w ciąży... No i ostatnio mam fazę na kaszę jaglaną, polecam... A ostatnio robiłam też placki ziemniaczane z marchewką... wszystko tak samo jak normalnie placki, tylko dodałam marchewkę i odrobinę oliwy z oliwek i potem wsadziłam je do piekarnika... przepyszne wyszły |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

kupie Magnelle i jakoś przeczekam do 2/03 kiedy mam wizytę.

W sumie to sama nie wiem, czy ja z nim wytrzymam cały miesiąc 

nie odżywiam się mega zdrowo ale chyba też nie przeginam z niezdrowym, słodkiego i chipsów jem mało, staram się jeść owoce za to, jem trochę ryb, trochę kaszy, trochę fasoli itp rzeczy ale i smażone jemy i duszone, może mało warzyw ale tu mi ciężko się przemóc, lubię brokuły, pomidory, paprykę, buraczki ćwikłowe, ogórka kiszonego ... dosyć ograniczony mam repertuar warzywny ..