Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 08:59   #2761
elinka21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Na opakowaniu jest ze wlasnie najeieksza dawke jaka mozna przyjmowac to 3 razy 2, wiec ja tyle biore. Myslalam o zmianir na inny ale jaki? Aspatgin podobno dobry moze to?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 09:21   #2762
Strobiluska
Zadomowienie

A jaka to jest dawka forte? Ja biorę magne b6 2 tabletki= 100mg ale teraz kupie Magnelle, bo ma 200mg. Gin dała mi wybór,wzięłam pierwszy lepszy, ale powinnam była chyba wziąć większa dawkę, bo ostatnio mam dziwny skurcz pod brzuchem. Nie chodzi mi o takie jak na @, ale jest to skurcz mięśnia, taki jak np skurcz łydki przy bieganiu, boli jeden konkretny mięsień i nie mogę się wyprostować kupie Magnelle i jakoś przeczekam do 2/03 kiedy mam wizytę.

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 09:34   #2763
agunineczka
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie i uciekam na śniadanko!
Stary 2015-02-22, 09:46   #2764
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
U mnie mąż ma wziąć aż 4 tygodnie wolnego, więc żadnej więcej pomocy nie potrzebuję... W sumie to sama nie wiem, czy ja z nim wytrzymam cały miesiąc Ale przynajmniej nie będę musiała myśleć o wychodzeniu z psem no i dojdę do siebie, złapiemy we trójkę jakiś rytm... więc mamusia i teściowa bardzo proszę - ale na krótką wizytę.
U mnie Tż dostanie urlop okolicznościowy na pewno no i ma zaplanowany normalny urlop na sierpień, ale w tym czasie będzie robił praktyki w szpitalu bo studiuje ratownictwo medyczne.
Za to jestem umówiona z teściową, że przyjedzie pod koniec ciąży na jakiś miesiąc żeby pomóc przy maluszku. Sama ją o to poprosiłam. Ale ja mam teściową z tych normalnych, z kazdą sprawą można do niej zadzwonić i nie wtrąca się w nasze sprawy, zresztą często na skype sobie gadamy

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Moja kolezanka w 7tc3d wyladowala w szpitalu,bo dostala lekkiego plamienia i lekarz na usg nie widzial akcji serca. Dzis ma to obejrzec inny lekarz,ale strasznie sie martwie... najgorsze jest to,ze ona nie ma okresu,bo jeszcze intensywnie karmi piersia i ciezko Jej okreslic dokladnie wiek,a lekarz z usg mowi,ze serce juz powinno bic. Tak sie zastanawiam czy np nie mogl sie pomylic w pomiarach i o jakis mm przesunac kursora i juz bedzie zly wynik jesli chodzi o wiek dziecka... ehh... czekam na wiadomosci od Niej i sie martwie i przezywamm to razem z Nia...
Ja miałam taki problem, poprzednia gin mnie tak nastraszyła że serduszka jeszcze nie ma, dodatkowo plamiłam i miałam niski przyrost bety, czyli wszystko wskazywało na najgorsze. Jak się okazało, panika była niepotrzebna, bo Gucio rośnie i ma się dobrze więc nie martwcie się n zapas.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 09:55   #2765
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
(...)
ze skierowaniem miałam połówkowe na nfz; ale wybieram się na jeszcze jedno prywatnie i wtedy jest to koszt 270zł (dla bliźniaków) lub 370zł (jeśli będziemy chcieli podgląd w 4d oraz filmik).
Także będę miała połówkowe na nfz w przychodni przyszpitalnej przy szpitalu w którym chcę rodzić ale oprócz tego kusi mnie zrobić sobie je prywatnie wcześniej
Czy możecie polecić coś na uspokojenie co można brać w ciąży? Zapomniałam zapytać gina. Ostatnio jestem strasznie nerwowa, aż mnie telepie nieraz z nerwów :-( Myślałam o ziołowych, np. Neospazminia, Extraspasmina ale czy na pewno można?
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 09:58   #2766
elinka21
Zakorzenienie

Asmag forte jedna tabletka zawiera 34 mg jonow magnezu czyli biorac dwie to 68 razy 3 bo 3 razy dziennie ja biore, to malo?

25.03.14
Stary 2015-02-22, 10:00   #2767
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Witam niedzielnie, pośniadaniowo, z mdłościami

Widzę, że ja mam idealną sytuację po porodzie- mój mąż ma zostać w domu rok ( do tej pory od prawie dwóch lat siedzi na kontraktach). Nie wiem czy aż tyle wysiedzi, ale myślę, że przez pół roku będę go miała non stop w domu

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Także będę miała połówkowe na nfz w przychodni przyszpitalnej przy szpitalu w którym chcę rodzić ale oprócz tego kusi mnie zrobić sobie je prywatnie wcześniej
Czy możecie polecić coś na uspokojenie co można brać w ciąży? Zapomniałam zapytać gina. Ostatnio jestem strasznie nerwowa, aż mnie telepie nieraz z nerwów :-( Myślałam o ziołowych, np. Neospazminia, Extraspasmina ale czy na pewno można?
wg mojej farmaceutki można tylko pić melisę. w tych syropach jest alkohol. co prawda niewielka ilość, ale ja bym nie ryzykowała mimo wszystko.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 10:51   #2768
natetitka
Zadomowienie

Witam z łóżka, przytulona do kartona z husteczkami. Wczoraj mały dał mi fory, szybko i ładnie usnął więc jak pisałam w łóżku oglądałam serial. Łóżeczko stoi w sypialni naszej jeszcze, nigdy tu nir oglądam nic, teraz wyjątkowo. W pewnym momencie usiadłam na łóżku, spojrzałam do łóżeczka a mój synek leży na brzuszku, głowę na ręcach podpiera i ogląda serial potem jak mnie dojrzal to tak się śmiał, nie chciał usnąć. Mąż go przejął, ja uciekłam zobaczyć jak bruce i ben ratują ziemię ale nie miałam siły tam leżeć, marzyłam tylko o łóżku. Ale jalby mnie mały zobaczył to by tylko paluchem pokazywał mama i by się śmiał. Jak tata wchodzi to jest ok. No to tż zasłonił mnie pierzyną i tak za zasłoną przeszłam do łóżka niezauważona i mogłam spać

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 10:58   #2769
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
U mnie Tż dostanie urlop okolicznościowy na pewno no i ma zaplanowany normalny urlop na sierpień, ale w tym czasie będzie robił praktyki w szpitalu bo studiuje ratownictwo medyczne.
Za to jestem umówiona z teściową, że przyjedzie pod koniec ciąży na jakiś miesiąc żeby pomóc przy maluszku. Sama ją o to poprosiłam. Ale ja mam teściową z tych normalnych, z kazdą sprawą można do niej zadzwonić i nie wtrąca się w nasze sprawy, zresztą często na skype sobie gadamy

Ja miałam taki problem, poprzednia gin mnie tak nastraszyła że serduszka jeszcze nie ma, dodatkowo plamiłam i miałam niski przyrost bety, czyli wszystko wskazywało na najgorsze. Jak się okazało, panika była niepotrzebna, bo Gucio rośnie i ma się dobrze więc nie martwcie się n zapas.
No właśnie pamiętam, że tu na wątku były takie historie i nawet Jej o tym mówiłam jak rozmawiałyśmy... ale dziś dwóch lekarzy robiło Jej usg i nie ma akcji serduszka i nie ma żadnych przepływów. A Ona dodatkowo zaczęła plamić i chcą Jej dać tabletkę na wywołanie #. Kurcze, mam ochotę Jej powiedzieć, żeby się nie poddawała i poszła jeszcze do jakiegoś speca od USG np pod koniec tygodnia...ale z drugiej strony w szpitalu powiedzieli Jej, że już jest stan zapalny jakiś i się boją, żeby jakiegoś krwotoku nie dostała.
Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość

Widzę, że ja mam idealną sytuację po porodzie- mój mąż ma zostać w domu rok ( do tej pory od prawie dwóch lat siedzi na kontraktach). Nie wiem czy aż tyle wysiedzi, ale myślę, że przez pół roku będę go miała non stop w domu

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

wg mojej farmaceutki można tylko pić melisę. w tych syropach jest alkohol. co prawda niewielka ilość, ale ja bym nie ryzykowała mimo wszystko.
No to rzeczywiście masz idealną sytuację.
Mój Mąż będzie miał urlop cały sierpień +dwa tygodnie tatusiowego+urlop okolicznościowy + zaległe dni za wyjazdy, które Mu się gromadzą więc ten najtrudniejszy czas będę Go miała przy sobie.
Muszę tylko nagotować wcześniej i pomrozić i zrobić zapasy mięska i warzyw i listy, co można kupować i jeść bez obaw o brzuszek Maluszka i nauczyć Go obsługi varomy (gotowanie na parze przy sprzęcie, który mamy). Zamierzam się przygotować do tego czasu, żeby mieć max czasu dla Maluszka a do tego siłę i możliwość pobycia razem z Hanią...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Witam z łóżka, przytulona do kartona z husteczkami. Wczoraj mały dał mi fory, szybko i ładnie usnął więc jak pisałam w łóżku oglądałam serial. Łóżeczko stoi w sypialni naszej jeszcze, nigdy tu nir oglądam nic, teraz wyjątkowo. W pewnym momencie usiadłam na łóżku, spojrzałam do łóżeczka a mój synek leży na brzuszku, głowę na ręcach podpiera i ogląda serial potem jak mnie dojrzal to tak się śmiał, nie chciał usnąć. Mąż go przejął, ja uciekłam zobaczyć jak bruce i ben ratują ziemię ale nie miałam siły tam leżeć, marzyłam tylko o łóżku. Ale jalby mnie mały zobaczył to by tylko paluchem pokazywał mama i by się śmiał. Jak tata wchodzi to jest ok. No to tż zasłonił mnie pierzyną i tak za zasłoną przeszłam do łóżka niezauważona i mogłam spać
haha... fajne są takie historie... Młoda zanim się przeprowadziła do swojego pokoju też mi czasem robiła takie akcje, że się budziła w środku nocy i była gotowa do zabawy... a jak przychodził Mężuś, to się przestawała bawić i zasypiała, ale to chyba dlatego, że ja się rzeczywiście przejmowałam i Nią zajmowałam a On się kładł koło Niej i przysypiał, więc Młoda się nudziła i zasypiała
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:13   #2770
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie i uciekam na śniadanko!
Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry. Ja również po śniadanku.

Od dzisiaj zaczynam jeść zdrowo. Żadnych niezdrowych zachcianek, pizzy czy lodów. Gdzieś czytam, że nawyki żywieniowe dziecka wykształcają się jeszcze w czasie ciąży. W 21 tygodniu wykształcają się kubki smakowe u bąbelków. Jeśli w ciąży je się niezdrowo, to dziecko w późniejszym czasie również będzie preferowało śmieciowe jedzenie. Możliwe, że to bzdury, ale nie zawadzi się postarać. Więc zaczynam jeść tylko zdrowo i bardzo warzywnie. Jestem ciekawa ile wytrzymam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png

Edytowane przez Aviskowa
Czas edycji: 2015-02-22 o 12:14
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:14   #2771
gapulinka
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie Widziałam, że była mowa o pomocy w opiece nad maluchem. My z mężem obydwoje pracujemy w domu (mąż w okresie zimowym wyjeżdża na obozy). Osobiście planuję wrócić do pracy po miesiącu od narodzin, mąż będzie musiał przejąć obowiązki w opiece nad synkiem. W planach wygląda to ok, zobaczymy jak z rzeczywistością
Jeśli chodzi o ubranka to mam już większość Co jakiś czas szaleje w lumpeksach
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:15   #2772
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość

Od dzisiaj zaczynam jeść zdrowo. Żadnych niezdrowych zachcianek, pizzy czy lodów. Gdzieś czytam, że nawyki żywieniowe dziecka wykształcają się jeszcze w czasie ciąży. Jeśli w ciąży je się niezdrowo, to dziecko w późniejszym czasie również będzie preferowało śmieciowe jedzenie. Możliwe, że to bzdury, ale nie zawadzi się postarać. Więc zaczynam jeść tylko zdrowo i bardzo warzywnie. Jestem ciekawa ile wytrzymam.
Dzisiaj nawet o tym czytalam ze tak jest , a my dzis jedziemy do tesciow jutro wrocimy bo M musi zalatwic jakis dokument o chrzscie do slubu, mieszkaja od nas 60 km i na droge stwierdzilam ze shejka chce mniaaaam ale to zdrowe nie hehe

25.03.14
Stary 2015-02-22, 12:18   #2773
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Od dzisiaj zaczynam jeść zdrowo. Żadnych niezdrowych zachcianek, pizzy czy lodów. Gdzieś czytam, że nawyki żywieniowe dziecka wykształcają się jeszcze w czasie ciąży. W 21 tygodniu wykształcają się kubki smakowe u bąbelków. Jeśli w ciąży je się niezdrowo, to dziecko w późniejszym czasie również będzie preferowało śmieciowe jedzenie. Możliwe, że to bzdury, ale nie zawadzi się postarać. Więc zaczynam jeść tylko zdrowo i bardzo warzywnie. Jestem ciekawa ile wytrzymam.
My zainwestowaliśmy w sokowirówkę i codziennie piję wyciskane soki warzywne i owocowe. Staram się też unikać słodyczy, jak nie kupuje to się udaje, gorzej jak kupie "dla gości" (wciągnięte przy pierwszej lepszej okazji)
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:20   #2774
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
My zainwestowaliśmy w sokowirówkę i codziennie piję wyciskane soki warzywne i owocowe. Staram się też unikać słodyczy, jak nie kupuje to się udaje, gorzej jak kupie "dla gości" (wciągnięte przy pierwszej lepszej okazji)
O sokach z sokowirówki nie pomyślałam, a to jest dobry pomysł.

Stary 2015-02-22, 12:22   #2775
natetitka
Zadomowienie

Cytat:

a do tej pory jadłaś niezdrowo? i jeszcze zrzucasz wagę! Niesprawiedliwe! ja raczej jem zdrowo, domowo, dużo warzyw i owoców, ryby często. Sokowirówkę mamy ale ostatnio nie chce się jej używać często rybę na parze jemy a klopsiki z piekarnika zamiast na patelni

FB

Stary 2015-02-22, 12:23   #2776
Kropek22225
Raczkowanie

Ja właśnie zajadam się winogronkiem. Ale nie umiem się oprzeć batonikowi co parę dni. Zawsze byłam łasuchem :P
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:48   #2777
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

myśle że jest w tym dużo prawdy
moja mama jak była w ciaży z moim bratem to jadła bardzo dużo słodyczy. A teraz przed K żaden smakołyk sie nie uchowa, takim jest łasuchem na słodkie...
Stary 2015-02-22, 12:50   #2778
Truskawka31
Rozeznanie

Co do nawyków żywieniowych, to moja dieta od zawsze była bardzo różnorodna, w związku z tym niewiele musiałam zmieniać
Wczoraj udało mi się zakupić dwie pary leginsów w New Yorkerze - cieplejsze z kantem i złotymi suwaczkami Wygodne i rewelacyjne - proponujcie, żebyście tam się przeszły W środę mam już połówkowe... Coraz bliżej
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:51   #2779
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
a do tej pory jadłaś niezdrowo? i jeszcze zrzucasz wagę! Niesprawiedliwe! ja raczej jem zdrowo, domowo, dużo warzyw i owoców, ryby często. Sokowirówkę mamy ale ostatnio nie chce się jej używać często rybę na parze jemy a klopsiki z piekarnika zamiast na patelni
Może nie do końca niezdrowo, ale pozwalałam sobie na kawałek domowego ciasta, lody czy pizze, a to puste kalorie i masa cukru.

Stary 2015-02-22, 13:05   #2780
Truskawka31
Rozeznanie

Był taki czas, ze dużo pisałyście o delikatnych prążkach czy też dużych rozstępach. Ja takie zauważyłam w poniedziałek na swoich piersiach (które bardzo urosły w krótkim czasie). Odrazu zareagowałam - robiłam masaże kilka razy dziennie z oliwką Hipp, dwa dni smarowałam Palmersem, teraz przerzucam się na lotion Babydream plus Hipp. Rezultaty są naprawdę rewelacyjne - są coraz mniej widoczne. Liczę, że będzie tak dalej. Mam obsesję na punkcie swoich piersi, zawsze bardzo mi się podobały, dlatego też ak o tnie walczę Oczywiście w zgodzie ze zdrowiem malucha - same naturalne składniki. Także polecam masaże dziewczyny
Stary 2015-02-22, 13:20   #2781
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Co do nawyków żywieniowych, to moja dieta od zawsze była bardzo różnorodna, w związku z tym niewiele musiałam zmieniać
Wczoraj udało mi się zakupić dwie pary leginsów w New Yorkerze - cieplejsze z kantem i złotymi suwaczkami Wygodne i rewelacyjne - proponujcie, żebyście tam się przeszły W środę mam już połówkowe... Coraz bliżej
A te leginsy to ciążowe czy normalne? Mają w newyorkerzr dział ciążowy?

Cytat:
Może nie do końca niezdrowo, ale pozwalałam sobie na kawałek domowego ciasta, lody czy pizze, a to puste kalorie i masa cukru.

a ile przyjemności naSR babka nam mówiła, że jak już mamy chęć na coś słodkiego to wybierać domowe ciasta ale nie takie właśnie puste kalorie jak jakieś z kremem z masła czy śmietany a na przykład sernik. Ja sobie postanowiłam,że w poście nie piekę żadnych ciast, ciasteczek

FB

Stary 2015-02-22, 13:26   #2782
Truskawka31
Rozeznanie

Natetitka, nie-ciążowe, ale mają w nich rozmiarówkę do 44, z wysokim stanem Jeden kolor - szary był przeceniony na 39,90 zł
I co ważne nie są to leginsy typu rajstopy, tylko grube jak normalne spodnie, ponadto wyjątkowo wygodne

Edytowane przez Truskawka31
Czas edycji: 2015-02-22 o 13:30
Stary 2015-02-22, 14:01   #2783
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
No wlasnie...te,ktore mialy wiaderko,to sobie chwala...a mojaz stwierdzil,ze to za duzy wydatek,no i od poczatku w planach byly kapiele z tatusiem wiec On tu mial decydujace zdanie.. u nas wanienka sie sprawdzila,zwlaszcza,ze uzywamy jej do tej pory,bo Mloda lubi sie w niej kapac i wylewac wode do duzej wanny
teraz te wiaderka chodza po ok 50 zł, więc cena nie jest straszna jak w 2011 r kupowałam to rzeczywiscie cena ponad 100 zł

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:19   #2784
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
teraz te wiaderka chodza po ok 50 zł, więc cena nie jest straszna jak w 2011 r kupowałam to rzeczywiscie cena ponad 100 zł
Na Allegro znalazłam za 78 zł.

Stary 2015-02-22, 14:33   #2785
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Natetitka, nie-ciążowe, ale mają w nich rozmiarówkę do 44, z wysokim stanem Jeden kolor - szary był przeceniony na 39,90 zł
I co ważne nie są to leginsy typu rajstopy, tylko grube jak normalne spodnie, ponadto wyjątkowo wygodne
super, muszę tam kiedyś zajrzeć, w h&m były takie spodniowate leginsy ale za 100zł, więc tylko się skrzywiłam

FB

Stary 2015-02-22, 14:57   #2786
Harrods
Zadomowienie

Ale macie zdrowe postanowienia. A ja właśnie pieje szarlotkę! Miałam masę jabłek. Ale na mące razowej.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 15:00   #2787
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ale macie zdrowe postanowienia. A ja właśnie pieje szarlotkę! Miałam masę jabłek. Ale na mące razowej.
polecam pierogi z jablkami! mniam i do ciasta można dodać trochę mąki razowej lub pełnoziarnistej pszennej to fajnie się lepią + smakują inaczej

FB

Stary 2015-02-22, 15:06   #2788
elinka21
Zakorzenienie

Tez mam szarlotke pychaaaaa

25.03.14
Stary 2015-02-22, 15:57   #2789
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Z tym żywieniem zdrowym nie wiem czy bym dała radę nie odżywiam się mega zdrowo ale chyba też nie przeginam z niezdrowym, słodkiego i chipsów jem mało, staram się jeść owoce za to, jem trochę ryb, trochę kaszy, trochę fasoli itp rzeczy ale i smażone jemy i duszone, może mało warzyw ale tu mi ciężko się przemóc, lubię brokuły, pomidory, paprykę, buraczki ćwikłowe, ogórka kiszonego ... dosyć ograniczony mam repertuar warzywny ..
Jem też trochę nabiału, serki, jogurty .. no chyba dosyć różnorodnie.
Fastfoody czasem też ale okazyjnie .. więc chyba wielkiej krzywdy nie ma
Stary 2015-02-22, 16:09   #2790
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
No, teraz to mniejsza różnica w porównaniu z wanienką, ale Mąż i tak się nie da przekonać (podpytałam). A chcę, żeby kąpiel była tym punktem dnia, który jest zawsze (o ile jest w domu) z Nim. Fakt, na początku kąpaliśmy razem, potem też bywały momenty, że musiałam być z Nimi podczas kąpieli, ale był też taki czas, że jak Męża nie było wieczorem, to się Młoda nie dawała wykąpać i chusteczki nawilżane szły w ruch

Moja koleżanka wyszła ze szpitala na żądanie i chce odczekać niby do jutra, żeby zobaczyć co się będzie działo. Próbuję Ją namówić, żeby dopóki brzuch masakrycznie nie boli i nie krwawi, to zrobiła betę i po dwóch dniach znów, no i żeby poszukała jakiegoś gina z super usg i może jednak na lepszym sprzęcie coś zobaczą. Albo lekarz inaczej wyliczy wiek dzidziusia...

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Z tym żywieniem zdrowym nie wiem czy bym dała radę nie odżywiam się mega zdrowo ale chyba też nie przeginam z niezdrowym, słodkiego i chipsów jem mało, staram się jeść owoce za to, jem trochę ryb, trochę kaszy, trochę fasoli itp rzeczy ale i smażone jemy i duszone, może mało warzyw ale tu mi ciężko się przemóc, lubię brokuły, pomidory, paprykę, buraczki ćwikłowe, ogórka kiszonego ... dosyć ograniczony mam repertuar warzywny ..
Jem też trochę nabiału, serki, jogurty .. no chyba dosyć różnorodnie.
Fastfoody czasem też ale okazyjnie .. więc chyba wielkiej krzywdy nie ma
Ja też nie wiem czy bym dała radę tak do końca zdrowo... stosuję się raczej do zasady, żeby jeść różnorodnie - owoce i warzywa, pieczywo raczej pełnoziarniste, ale czasem jem też zwykły biały chleb, strączkowe, kasze staram się jeść jak najczęściej. Poza tym mięsa różne zajadam, muszę tylko zwiększyć ilość ryb w diecie, bo teraz już mnie nie odrzuca od ryb. Słodycze też czasem jadam, najczęściej w postaci czekolady, albo domowych wypieków (i jeszcze czasem na żelki sobie pozwalam). Największym moim grzechem są chipsy... z nich w zasadzie nie potrafię zrezygnować jeśli nie muszę (choć zdarzały mi się okresy abstynencji tak bez powodu). W I trymestrze mnie odrzuciło od chipsów, a teraz znów mi bardzo smakują - żeby było nie aż tak tragicznie, to najbardziej smakują mi te lays prosto z pieca.
Za to codziiennie pilnuję koktaili owocowych z jogurtem naturalnym, bo mleka pić nie mogę... i nabiał to tylko sery, i właśnie jogurt naturalny, bo od słodkich mnie odrzuciło w ciąży...
No i ostatnio mam fazę na kaszę jaglaną, polecam...
A ostatnio robiłam też placki ziemniaczane z marchewką... wszystko tak samo jak normalnie placki, tylko dodałam marchewkę i odrobinę oliwy z oliwek i potem wsadziłam je do piekarnika... przepyszne wyszły
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości