|
|
#2881 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Jaki? Ja dostalam od przyjaciolki taki przejsciowy, a wiosna bede lazic w tym co mam, najwyzej nie bede sie zapinac
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie mowiac o przychodni, marketach... wszystko w promieniu 1km.Poza tym, uwazam, ze ze starszym dzieckiem jest niesamowicie nudno na wsi... zadnych atrakcji, wszedzie daleko, na zajecia dodatkowe, place zabaw, muzea, kino... zawsze wiaze sie to z wyprawa samochodowa... Cytat:
Wspolczuje zatem nieprzyjemnej atmosfery :/ Tez kiedys pracowalam w miejscu z beznadziejnym szefem i wrednymi dziewczynami (sic!) Cytat:
Pomidorowa ![]() Cytat:
![]() Moj za to bardzo, jak w "Chlopach", chlop przywiazany do ziemi Cytat:
Cytat:
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-02-23 o 15:44 |
||||||||
|
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
Mieszkamy w Tarnowie ;-) takie małe coś między Krakowem a Rzeszowem :-P
Fotkę wrzucę ale nie obiecuje ze na dniach bo nie mogę aparatu odnaleźć po przeprowadzce :-P
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
mademoiselle betti o taki:
http://img19.allegroimg.pl/photos/or.../06/5114260618 truskawka ja juz też widziałam w kilku mniejszych sklepikach sporo ich jest teraz
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
ach te blokowe historie, nieraz bąki sąsiadów było słchać, tż budzili igraszkami za ścianą, byliśmy też "świadkami" rozstania sąsiadów, tych od igraszek. A kiedyś coś krzyknęłam do męża a za ścianą sąsiad "Julka, ciszej". A Julka to córka jego
bywały też wizyty policji jak sąsiadka chcciała swojego pana wymeldować a jak jeszcze na studiach mieliśmy małą domówkę to mi taki starszy sąsiad w slipach wyskoczył, że ma być cisza (dochodziła 23 i wszyscy wychodziliśmy ddo klubu). Akwizytorzy non stop. Na wsi co najwyżej o inkasent od prądu czy wody nas nawiedzi
|
#2886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choc bardziej mi wpadly w oko Twoje buty co to, skad to???Cytat:
za to tu caly czas ktos, a to czy wegla nam nie trzeba, a to jak nie bylo ogrodzenia to non stop ktos od ogrodzen, a teraz od kostki a najgorsi swiadkowie jehowy - niepozbyci...
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta laska na fotce to nie ja ale buty też mi sie podobaja ![]() wpisz sobie na all płąszcz pianka, może czarne też sa
|
|
|
#2888 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj na obiad mamy serek z czosnkiem i ogórkiem i jajko sadzone.
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem skąd to bo nie wygląda jakoś młodo, często nieogolony. Co prawda po domu chodzi w hawajskich spodenkach do kolan i w tshirtach ale w życiu nie wzięłabym go za kogoś poniżej 18 r.ż.
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa zapomniałam Wam napisać, że byłam dziś w przychodni i rozmawiałam z położną. Bardzo sympatyczna babka. Powiedziała ze faktycznie od 20 tyg ciąży prowadzone są spotkania itd. Stwierdziła jednak ze ona woli spotykać się od 26 tyg bo jest dużo rzeczy poruszanych i mówiła ze do porodu pozapominam jakby spotkania były wcześniej ;-)
Taka szkoła rodzenia tylko w domku (fantom,nauka kapania,przewijania itd) jakieś materiały,próbki i inne cuda. Wzięła ode mnie nr tel i ma dzwonić Jakby się coś działo tez mogę dzwonić.Myślę że spoko opcja bo na SR nie bardzo chciało mi się chodzić ;-) P.S Czy Wy też macie takie tkliwe wręcz bolące sutki?? Mnie sama myśl o nich boli ;-)
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-02-23 o 21:41 |
|
|
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
u mnie piersi pobolewaja od poczatku ciazy ale teraz juz mniej ale rozmiaru nie zmienily jedynie sa tylko pelniejsze a sutki nie bola. Wogole ani koloru nie zmienily ani nic^^ no i linia negra coraz bardziej ciemna sie robi..
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja tez ze swietojrzyskiego
|
|
|
#2893 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rodzinie zakazałam zakupów ubrankowych, bo część już dostałam, a resztę dokupię po przeprowadzce na miejscu. Zresztą chcę możliwe jak najmniej ciuszków dla takiego maleństwa, tym bardziej, że mamy dostępną suszarkę, więc nie będę musiała długo czekać aż wszystko wyschnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do sutków, to są bardzo tkliwe, niektórych biustonoszy nie mogę nosić bo za bardzo obcierają. Czasami są wysuszone i smaruję bepanthenem. |
||||
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę mam problem z imieniem dla dziewczynki... Nieliczne mamy dziewczynek jakie macie typy?
Ja myślałam nad Zosią, Marceliną, ew. Blanką. Ale na Zochę męża nie mogę przekonać więc raczej odpada.
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- U nas umowa była taka, że dla chłopca mąż wymyśla, a dla dziewczynki ja, z tym że ja w ciąży bardzo niezdecydowana jestem
|
|
#2897 |
|
Rozeznanie
|
U nas dziewczynka miała być Dorotka, a Franio jakoś tak od razu się wymyślił jak się dowiedzieliśmy ze będzie syn :-D
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj taaaakkkk... mnie okropnie bola.. w sensie brodawki - są okropnie wrażliwe, ciemne i w ogóle fuuuuj... jak jestem w domu to nosze taki sportowy biustonosz bo w innych nie daje rady na dłuższą metę... Cytat:
|
|
|
#2899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale okazal sie chlopczyk i bedzie Mikolaj
|
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
My najbardziej jestesmy nastawieni na Jakub lub Piotr ale czy napewno ktores z tych nie wiem
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
U nas będzie Kubuś lub Karolina. Na liście dla kolejnych dzieci jest jeszcze Mateusz, Tomasz, ja bardzo kiedyś chciałam mieć syna Marcina ale męża brat i jeszcze najlepszy przyjaciel mają tak na imię. Numerem jeden z imion dla chłopców był u nas Maciej i tak na imię synek. Dla dziewczyn mamy w pogotowiu Marysię i Joannę (to mężowi się podoba, wybrałam sobir to imię na bierzmowanie ale jakoś dla córki nie jestem przekonana)
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
No to u nas jesli dziewczynka,to bedzie Zuzia-zreszta Hania nie widzi mozliwosci,zeby byl brat.. ostastnio stwierdzila,ze Domeczka bedziemy miec pozniej... a ja mam nadzieje,ze zatydzien sie dowiem,bo mam to dodatkowe usg z ogladaniem dokladnym serduszka no i moze mi doktor spojrzy i nizej...
A moja kolezanka jednak poronila...wlasnie ja lyzeczkuja. Placze razem z Nia. Wyszla wczoraj ze szpitala,robila,dzis bete i wyszla nizsza niz 3tyg temu,miala isc do innego gina na usg...zamilkla na jakis czas i niedawno napisala,ze juz po wszystkim i czeka na zabieg....smutno mi strasznie... Ona wprawdzie ma juz dwa cudne szkraby,ale to jej drugi aniolek... |
|
|
|
#2903 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj podejrzałam w internecie wyniki z mojej dzisiejszej krwi i nadal moja hemoglobina jest poniżej normy pomimo brania dwóch tabletek Bioferu dziennie przez 6 tygodni... Było 11,6 teraz jest 11,3... Ciekawe co mi przepisze pani dr tym razem...
Edytowane przez Truskawka31 Czas edycji: 2015-02-23 o 20:26 |
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każda taka historia łamie serce ![]() mój mały choruszek wraca z wizyty u pediatry i pan powiedział, że to końcówka wirusówki i już mu nic nie podawać jemu to wierzę. Maż też poradził się go co mogę na katar brać i o dziwo ten nasivin 0,01 kategorycznie zabronił. Jestem zdziwiona bo wy tu dostawałyście te kropelki. Zastanawiam się czy nie chodziło czasem o syrop neosine bo małemu też podawaliśmy. Jak mąż wróci to się jeszcze dopytam. zaaferowany był taki, że nawet torby z pieluchami itp nie zabrał. Ja chora, nie nadawałam się na wyjście z domu a ma chrzestną małego ze sobą. Teraz wiozą mi coś z mcdonalds mmmmm
|
|
#2905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jak jedni coś polecają to inni odradzają a mój rodzinny to, że on mi nic nie da bo jestem w ciąży - domowe sposoby.
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja 26 marca zeszlego roku mialsm zabieg straszne chwile
|
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, czyli z tej listy http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0 wypisaliśmy (każdy osobno) wszystkie imiona dla dziewczynki, które nam się podobają; potem zaznaczaliśmy które typy mamy wspólne, a o reszcie dyskutowaliśmy i tak zostało nam 7 wspólnych imion.Zosia (Zofia), Pola, Emilia, Marta, Paulina, Lilianna i Malwina. Wybór - póki co - padł na Emilię (typ mojego męża od początku tej ciąży) i Liliannę
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

Rodzinie zakazałam zakupów ubrankowych, bo część już dostałam, a resztę dokupię po przeprowadzce na miejscu. Zresztą chcę możliwe jak najmniej ciuszków dla takiego maleństwa, tym bardziej, że mamy dostępną suszarkę, więc nie będę musiała długo czekać aż wszystko wyschnie.
więc raczej odpada.