|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
http://matkatylkojedna.pl/dlaczego-n...na-bic-dzieci/
Monia może to cie zmobilizuje
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
krcze, musze sie pochwalić - tekst "Na psa urok" jest mój!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mm wieczorem codziennie. A nie codziennie tylko od czasu do czasu jogurt naturalny, serek wiejski itp. |
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tak na szybko bo mam masakryczną nockę za sobą i zaraz skorzystam z tego że Julcio śpi i też się zdrzemnę. Także wybaczcie że się nie odnoszę. Julek wczoraj zrobił 7 kup, wszystkie ze śluzem
Myślę, że to nie alergia bo skóra się poprawia, wczorajsza kąpiel była pierwszą od 2 tygodni bez płaczu Później jeszcze bączka puścił przed drzemką i też z tego wszystkiego wyleciał z niego ten wstrętny śluz. Skoro daję mu Nutramigen od czwartku, kupki były ładne i dopiero wczoraj się coś zaczęło dziać, to chyba mleko nie jest przyczyną? Może podłapał jakiegoś rotawirusa w weekend? No nie wiem... W każdym razie póki co daję mu probiotyki, kleik ryżowy i marchwiankę.Wczoraj byliśmy też u dermatologa i dostaliśmy maść robioną na receptę, póki co próbujemy bez sterydów. W razie braku poprawy mamy się zgłosić na kolejną wizytę... Dobra, ja uciekam do łóżeczka. Papa
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne że niepotrzebne! bardziej chodzi o to że ja wytrzymałam bez nich, a nie moje dzieci
|
|
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3939 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczymy, mam nadzieje, że to jednak jakieś chwilowo zaburzenia związane z gospodarką hormonalną. I w sumie nowym preparatem (biorę 5 cykl). Niby w ulotce piszą, że mogą pojawić się cykle bez krwawienia... A tabletek z kolejnego opakowania pewnie nie wezmę jak się krwawienie do jutra nie pojawi... trudno, wyjaśnię najpierw temat, a najwyżej powrócę do tabletek w następnym cyklu... nie wiem czy to będą duże zawirowania dla organizmu, ale jeśli jest coś na rzeczy to wolę się chemią nie szpikować... Kostek jje 2 posiłki mleczne dziennie - kasze na mleku i jogurt albo kasze na mleku i kakao, albo kasze na mleku i kasze na mleku :P |
||
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko pije mleko na noc i w sumie tyle... Czasem na drugie śniadanie jogurt, albo budyń mu robię... Ale w sumie to nie codziennie
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
nati je w dzien jogurta i kaszke mleczna. tyle jesli chodzi o nabiał.
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
17 miesięcy,wow ! Najlepszego Wikus
![]() I zaległe dla Filipka ![]() Michał pije 2 razy mm 210ml Ok dwa razy w tygodniu jogurt i kaszka na wodzie.
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Igor mm wieczorem i jogurt w ciągu dnia czasami mm rano ale to ost sporadycznie
jak nie jogurt to budyń czy płatki kukurydziane.
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko przeleciałam i przede wszystkim zdrowia duuużo życzę
No i znowu miałam nadrabiać i znowu Żuk się rozłożył Złapał coś w żłobie i od piątku do wczoraj biegunka A przy tym idą trójki, wiec mam mały armagedon... przyszłam dzisiaj do pracy, bo miałam szkolenie z obsługi agregatów prądotwórczych, i dzięki temu mam czas Wizaż lekko chociaż nadrobić ![]() Co do klapsa - na razie nie dałam - sama raz dostałam od Taty i do dzisiaj pamiętam kiedy i za co - należało mi się baaardzo. W moje dziecko mega kumate, bo jak go pacnęłam w rączkę, kiedy po raz milionowy włączał drukarkę, to następnym razem, kiedy próbowałam mu zabrać coś, czym nie powinien się bawić, sama dostałam po łapach Od tego czasu Janka nie pacam - owszem, jak mnie bije rączkę przytrzymam, ale nic więcej.Niestety przez chorobę praktycznie odsmokowane dziecko stało się smokożercą Kurcze, mam nadzieję, że mu przejdzie...Co do mleka sporo - dwa razy butla, kaszka na mleku i jogurty praktycznie codziennie. Co najmniej dwa razy w tygodniu ser - biały i żółty. Janek uwielbia mleko i mleczne produkty. |
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3946 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi. Wik pije kakao i do tego wcina kaszkę lub budyn codziennie, czasem jakiś jogurt więc bywa że 3 posiłki są z mlekiem. Młody od 3 tygodni mm nie pije wcale wiec wszystko jest na krowim. Tyle że my już dawno podawalismy mleko krowie bo tu zalecają po 12 miesiącu i nie wiem czy dalej działając w ten sposób go nie przebialkuje?
Z rzeczy śmiesznych właśnie kaleka życiowa czyli ja skrecilam kostkę :/ szłam po schodach z Wikiem i wywalilam się jak pech to pech
|
#3947 |
|
dryfuję słowami
|
Wow,malo wasze dzieci jedza nabialu, Milosz bardzo duzo
Dajmy na to od wczoraj wieczora. Zageszczane mm,w nocy mm, nad ranem mm i o 9h snuadane kanapka z twarozkiem On ogolnie lubi nabial i ja w sumie tez Monia gratulacje sukcesow bloga ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Pszczoua zamiast sie domyslac czy to alergia czy nie to zrob badanie na krew utajona w kale i roziejesz watpliwosci Prywatnie u mnie kosztuje jakos ok 17zl,wiec nie majatek
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2015-02-24 o 16:19 |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Idę w czwartek-piatek do lekarza to pogadam. Poki co obserwujemy...
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Masakra... Julek przewrócił się na nosek, jest opuchniety, lekko siny i zdarty. Już się naczytalam o zlamaniach i peknieciach a TZ się śmieje ze mnie że panikuje. Płacz trwał jakieś 10 minut, krwi brak a teraz daje go sobie nawet dotknąć więc chyba jest ok... |
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() mi tez bardzo odpowiada RB, ja od rodziców chyba raz w życiu dostałam klapsa ale nie pamiętam tego ja jestem dość nerwowa przez pracę i inne sprawy, z którymi musimy się aktualnie z P. zmierzyć i czasem się wydrę na Mika ale on ma to gdzieś więc nie będzie miał mi tego za złe pewnie ![]() Nephelin ojojo Pszczoua biedny Julek kurcze tak nagle to wszystko się zaczęło, nie? to drapanie, kupki itd.
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska myślę że każdemu czasem puszczaja nerwy. Ja się staram mu dużo tłumaczyć ale czasem czlowiekowi kończy się cierpliwosc... No właśnie nagle się zaczelo i dlatego się tak martwię
Nasza pediatra nawet nie dała skierowania do alergologa czy badania na krew utajona a wg mnie to podstawa. Ale teraz tak łatwo nie odpuszcze... Po coś płacimy przecież te składki...
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie dziwę się, że się martwisz oby lekarz znalazł przyczynę żeby Julcio się nie męczył
|
|
#3952 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym, matka, która to przeczytała, a nie mogła z jakis względów karmic dziecka piersią, czy też musi oddać dziecko do złobka, może mieć wyrzuty sumienia. Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Zbliża się wiosna!!!!! Polecacie jakies foteliki na rower??? Misia, może mi umknęło, ale byliście u okulisty??? Antosia nosi okulary od 10 m. ż. Po ostatniej kontroli, zeszliśmy ze szkieł 25, na 20. Lekarka powiedziała, że szybko wzrok (zez w lewym oku) się koryguje i że jak pójdzie do przedszkola, to już moze bez okularków. Badzia, gratulacje dla Gosi!!!! ja też się naczekałam, Antosia zaczeła chodzić, równo w wieku 16 miesięcy. Płakałam jak bóbr ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Sussana dzięki za polecenie tych zajęć ogólnorozwojowych. Zapisałam Antosie na sobotę na zajęcia pokazowe
|
||
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
roller nie, w kwietniu mamy pediatrę i powiedział, że wted zadecyduje czy okulista potrzebny. Czy te uciekające oczko jest jeszcze fizjologia czy nie.
kaśka mi też nerwy puszczają. Nie martw się. Każdy ma swoje granice wytrzymałości i cierpliwości. Ja krzyknę, ale w dobrej wierze. Najczęściej jak karmię Tośka, a Korn buja się na fotelu na stojąco, idzie w stronę pieca, wali ręką w okno itp.
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za fotelikiem zaczęłam się rozglądać, ale nic konkretnego nie mam na oku. Póki co wiem, że chcę z pasami 5-punktowymi
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to za zajecia?
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O której są u Was zajęcia? U nas o 17 - jak dla mnie idealna godzina, po powrocie kolacja, kąpiel i nyny ![]() Chyba większości z nas puszczają nerwy. Przyznam, że ja parę razy dostałam od rodziców klapsa (tudzież małe lanie) i nigdy nie miałam im tego za złe. Wiedziałam dlaczego dostałam i uważam, że był to klaps (lanie) zasłużone ponieważ była bardzo niegrzeczna. Natomiast babcia czasem uderzyła mnie w twarz i tego zapomnieć jej nie mogę. Wybaczyć owszem ale pamiętam mimo upływu czasu. Tym bardziej że powód był błahy np. czesała mi włosy do przedszkola a ja się wyrywałam bo mnie ciągnęła i bardzo bolało no i od razu był plaskacz w twarz. A teraz ja muszę się nią opiekować. O ironio. Na Staśka jako tako ręki nie podniosłam choć raz czy dwa razy dałam mu lekkiego klapsa przez pieluchę. Nie uważam zeby popełniła wielką zbrodnię choć staram się pilnować. Niestety jestem cholerykiem, wybucham w sekundzie a jak wybucham to lepiej żeby nikt i nic nie stało na mojej drodze :/ niestety taki głupi charakter. |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w miarę na bieżąco, miałam pięknie pocytowane i nic nie ma buuuuu
U nas praca, dom, praca, dom, jakieś szkolenie i tak w kółko... ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
a w tygodniu kupiłam sobie rower hehe i będziemy mogli na wycieczki jeździć
|
|
#3958 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zajęcia ogólnorozwojowe w szkółce "Socatots". Pójdziemy w sobotę, to zobaczymy co jest pięć U nas są na prawobrzeżu i na Wojska Polskiego. Cytat:
U nas zajecia dla maluszków są we wtorki o 18, w czwartki o 16 i w soboty o 9.00
|
|||
|
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy z Gosią za wszystkie oklaski
![]() pszczółko-kciukam, żeby się poprawiło. agusiowata-może coś mi umknęło ale czemu Adaś poszedł do nowego żłobka? Jeśli chodzi o nabiał- żabka codziennie wcina Bakusia i małego Danonka. Żadne Bieluchy, Naturalne, Naturalne z owocem nie przechodzą więc póki co są te rzeczy. Jeśli chodzi o RB- to dla mnie jasne, że każda normalna matka chce, żeby jej dziecko czuło się radosne i otoczone miłością. Małgosia jeszcze ode mnie nie dostała klapsa. Ja chyba więcej na nią sporadycznie nakrzyczę (chociaż kiedyś tassia napisała, że nie radzę sobie z emocjami i naprawdę przemyślałam i wzięłam to do serca i dzięki temu naprawdę potrafię się w niektórych sytuacjach opanować). Ja Wam powiem, że ja często byłam bita przez rodziców...może mieli racje, że byłam niegrzeczna ale i tak uważam, że nie tędy droga. A ja bym chciała dzidziusia...tylko, że jeszcze okresu nie dostałam bo kp i w ogóle chyba z sąsiadem bo TŻ nie chce się seksić....
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Rollercoaster... Moje dziecko je nabiał i tez chore nigdy nie było...
Takie teorie są o każdym produkcie... O nabiałe/cukrze/pszenicy.... Co do RB.... Myślę ze malo przeczytałas... Albo jakieś chore wywody a nie porządne książki. W każdej książce napisane jest o filarach RB które nie są konieczne (bo nie każdy siedzi 3 lata z dzieckiem w domu albo KP) ale wyznaczają drogę do tego w jak najłatwiejszy sposób osiągnąć bliskość z dzieckiem. Nie każdy umie odpowiadać na potrzeby dziecka i o zgrozo! Nadal w naszym społeczeństwie są bardzo popularne metody typu wyplacz się! 3-5-7 usypianie, daj klapsa itp... A skąd te metody się wzięły? Z wczesnych nauk o behawioryzmie... Metody naukowo zostały zanegowane a matki, babcię i wszyscy nadal powtarzają brednie typu: "nie nos bo się przyzwyczai". Powiem wam... Ze przeraża mnie ile z was pisze o klapsach w kraju gdzie jest to karane! Mnie by to przez myśl nie przeszło żeby dac klapsa dziecku ... (Które notabene ma półtora roku i jest nieświadome tego co robi bo reaguje emocjami a nie rozumem) nawet przez pieluche, nawet tylko pacnac... Nawet!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Myślę, że to nie alergia bo skóra się poprawia, wczorajsza kąpiel była pierwszą od 2 tygodni bez płaczu 

tzn ja nie biorę tabletek ale godzilismy się z tz i jakoś tak wyszło