|
|
#3031 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Całość trwa 20 min. Film nakręcony w takim śmiesznym stylu, z życzeniami od gości i nasza muzyką Fajnie to wyszło, bo strasznie nudzą mnie dlugasne filmy ślubne znad rosołu ;-) Z chrzcin to pewnie tylko zdjęcia, bo jak wspominałam będzie mega kameralnie ![]() Ok uciekam po wyniki tsh i reszty i do endokrynologa mam stresa lekkiego ;-)
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-02-24 o 17:34 |
|
|
|
|
#3032 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jest identycznie. Tyle razy mówiłam do męża ze Adaś kopie, a jak przykładal dłoń do brzucha, to nagle cisza :-P
|
|
|
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
a mi sie chce plakac no;( boze gdzie ja pracowalam;( pamietacie jak mowilam ze mialam problemy z zusem ze od grudnia pieniedzy nie dostawalam? okazalo sie ze moj pracodawca nie przesylal zwolnien do zusu. po zadzwonieniu do ksiegowej ta wyslala itd.. Twierdzila ze musze bezposrednio du zusu teraz przesylac a nie do nich ale przejechalam sie do nich z ustawa i powiedzialam ze musze wysylac do nich a oni po podpisaniu i podsteplowaniu musza wyslac do zus.. powiedzieli ze sie do tego ustosunkuja..i co? dzis dostaje pismo z zusu do moje wiadomosci ze wyslali pismo do mojej pracy wyjasniajac im ze kazde moje zwolnienie musza podpisac i podbic ze nadal jestem zatrudniona i maja wyslac odpowiedz czy nadal jestem zatrudniona w takim razie.. i do wyjasnienia czyli dopoki zus nie otrzyma pisma ze jestem zatrudniona moj zasilek nadal nie moze byc rozpatrzony.. wiec uwaga od grudnia nie dostaje zadnej kasy.. jak wysla wiadomosc to kase zapewne dostane dopiero pod koniec marca albo w kwetniu wiec 4/5miesiecy bez kasy.. boze jak ja mam juz dosyc tych problemow;( sory za rozpisanie ale musialam sie wygadac bo plakac juz plakalam..
|
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Nosz kurcze... cicha,wspolczuje sytuacji,bo w zasadzie nic doradzic raczej nie moge...Mam nadzieje,ze szybko to rozwiaza i dostaniesz kase...
A co do kopniaczkow i uspokajania sie pod rekami TZ,to u nas podobnie i z Hania tez bylo podobnie,ale w oklicy 30tc jakh tylko maz przylozyl dlon,to Mloda sie wiercila a jak przylozyl glowe,to od razu dostawal poteznego kopniakai to z reguly Hania celowala w nos... |
|
|
|
#3035 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Daj znać jakie wyniki Cytat:
|
||
|
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
wiem ale musialam sie wyzalic
bo plakac juz nie chce bo to i tak nic nie da a tylko maly sie denerwuje.. teraz jak mi sie troche polepszylo to wariuje i mnie tym uspokaja.. ale poprostu no brak slow ciekawe jak oni by sobie dawli rade tka przez 4/5miesiecy bez zadnych pieniedzy.. a wiadomo z jednej pensji ciezko wyzyc jak sie wynajmuje mieszkanie.. dlatego mnie to przeroslo;/a moj szef to raczej mu to wisi bo to angliko pakistanczyk^^ i wiecej czasu spedza w anglii.. Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-02-24 o 18:24 |
|
|
|
#3037 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!! Zanim to się wyjaśni ... same problemy. Współczuję stresów. Cytat:
ha obyś poznała płeć!! świetne te body-koszule, mam kilka ale na długi rękaw ![]() Cytat:
ja w 11 tc zjadłam batonika przed badaniem, dziecko tętno podwyższone...latał jak osa w środku dopiero po 10min się uspokoił ![]() Aviskowa - gratuluję udanej wizyty faktycznie może dziewczynka?Sabincia - super! aga00100 - chciałabym synka Gabrysia ale TŻ jest na nie... i to totalnie, więc poczekam na córkę Gabrysię ![]() Cytat:
teraz też ma czasem dodatek różu do koszuli, co ładnie się komponuje za to nie raz usłyszałam od teściowej że róż to tylko dla dziewczyn (ciekawe...)---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
ja odkąd sobie uświadomiłam ile mam ciuszków po synku odpusciłam...a szkoda, bo lubię zakupy dziecięce <3 (za to nienawidze coś sobie kupować). |
|||||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Cicha nie dziwię się, że się zdenerwowałaś ale pamiętaj o maluszku
Mój czasem kopnie TZ'a ale zwykle też się uspokaja ![]() Ja dziś zrobiłam krzywą więc mam z głowy, wizyta we wtorek, wtedy dowiem się też czy odczyn coombsa dobrze wyszedł Dziewczyny mam pytanie - w sumie czysta ciekawość. Jak to jest z usg przed porodem? wiem, że wtedy podają teoretyczną wagę maluszka - skąd oni ją znają skoro teoretycznie na nfz należą się 3 usg z czego ostatnie ok 30 tygodnia o ile dobrze pamiętam
|
#3039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi dzisiaj podał wagę smyka - w sumie się przeraziłam bo mój synek ważył mniej... w tym czasie. To 21 tydzień a maluch waży 440gram... (co odpowiada 24 tygodniowi) i ma 20cm . Potwierdził swoją męskość jak na każdym usg
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to faktycznie duży człowieczek A ja swojego dalej nie znam ![]() Liczę na sobotę ale nie zaskoczy mnie jeśli wypnie
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() cicha kurde ale dupna sytuacja.... ;/ co za szef!
|
|
|
#3042 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak było? Serio to takie straszne?
|
|
#3043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez byłam w tym tygodniu na krzywej. Nawet nie było tak źle pomijając fakt ze musiałam siedzieć w poczekalni z całą masą ludzi przez ponad dwie godziny i chyba się od nich jakimś przeziębieniem zarazilam, bo boli mnie gardło i mam katar :-\
|
|
|
|
#3045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pizza...omnomnom już sobie robię zakazy na pizzę...jak ten dzieć taki ciężki :P :P
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
licze, że się opamiętają w porę ![]() Swoją drogą, teraz też robią porody SN ponad 4kg dzieci - co dla mnie jest niepoważne, bo ostatnio miałam sytuację, że słyszałam, że dziecko urodzone SN 4,5kg miało problemy potem jakieś i musiało mieć rehabilitację |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaaa... sn i 4,5kg dziecko? jak ta kobieta to zniosła? ![]() swoja droga teraz bardzo duze dzieci sie rodzą... ostatnio w lokalnej gazecie przeglądałam rubryke ze zdjeciami nowonarodzonych dzieci ibyło sporo takich po 4-5kg... ponad 5kg też były...
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie, spokojnie do przeżycia
to tak jakbyś do wody wsypała kilkanaście łyżek cukru Muląco-słodkie ale spokojnie wypijesz![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Dziecko 4 kg to mały klocuszek, a ponad 5 kg to klocek. Jak urodzić Sn tak duże dziecko ??
Za dobre witaminy łykamy.
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po chwilowej przerwie, ale wiele się działo i nie miałam nawet kiedy zajrzeć co u Was, a lektury trochę mam, jak widzę.
U mnie 20 tydzień, jestem po wizycie u swojego gina, Mała rośnie jak należy, wariuje w brzuszku na całego, zwłaszcza rano, wieczorem i po obiedzie ![]() ![]() .A jutro mam połówkowe, więc dam znaka również. Teraz zabieram się za nadrabianie forumowych zaległości. Pozdrawiam Was cieplutko ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Miałam już krzywą cukrową i wcale nie było to takie straszne, ważne że wyniki w normie .Dziewczyny, przed którymi to badanie, najlepiej wypić te miksturkę na jednym wdechu i po sprawie ![]() .
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Co do krzywej cukrzycowej,to ja sie dzis wypytalam dzis w luxmedzie i panie powiedzialy,ze spokojnie mam sobie przyniesc cytrynke,bo nie ma w sobie cukru i nie zaburzy wynikow badania...no i jeszcze w czasie tego czekania mozna wypic dwa kubeczki wody,ale oczywiscie jak najmniej sie ruszac... usmialam sie z kobietkami,bo powiedzialam,ze jakby sie okazalo,ze nie mozna,to bym szukala takiego labu gdzie pozwalaja...i sie nabijaly ze mnie ale stwierdzily,ze dobre podejscie mam.
|
|
|
|
#3056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie na następnej wizycie dostanę skierowanie.W pierwszej ciąży też robiłam w podobnym terminie.
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-02-24 o 20:31 |
|
|
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Już po badaniu. Nadal dziewczynka
Nie chciała pokazać buzi. Oprocz tego wszystko ok. Martwi mnie tylko, ze ma pepowine dokola szyi. Przepływy dopplerowskie są w porządku. Mam nadzieję, ze się z niej wyplacze
|
#3060 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przymusowa lokata bez % Oczywiście to tak tylko by wywołać jakiś uśmiech na Twojej buzi piszę bo całe to podejście to totalna paranoja i odzwierciedla wszystko co najgorsze w tym krajuCytat:
Słyszałam, że lekarze praktykują na nfz, że przesuwają termin tego ostatniego usg bliżej porodu. Również przy przyjęciu do szpitala robią usg, by skontrolować wagę, ułożenie itp. No chyba, że się późno dojedzie Cytat:
Co do wielkich dzieci jeszcze i usg przed porodem to moja ginka opowiadała mi po moim porodzie, że mieli panią, która już z parciami wparowała do szpitala, nie mogli zatem robić usg, więc oparli się na wielkości dziecka z usg sprzed 2tyg (robionego przez ordynatorkę oddziału). Dziecko małe ok 3500kg urodziło się 2 kg cięższe Dla tej Pani był go jednak już 4 poród więc dała radę SNA co lekarz mówił o tej pępowince? Jakoś będzie chciał to częściej kontrolować czy to przy ruchliwości dziecka może się zdarzać?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

jak tylko tż połozy rękę na brzuchu to dzieć przestaje wariować, tż ściaga rękę - impreza w brzuchu znów sie zaczyna 
bo plakac juz nie chce bo to i tak nic nie da a tylko maly sie denerwuje.. teraz jak mi sie troche polepszylo to wariuje i mnie tym uspokaja.. ale poprostu no brak slow